تغافل
وقتی انسان، چیزهایی را بداند که پنهان کردن آن لازم یا پسندیده است، یعنی، فردی خود را نسبت به مسئله ای که اظهارش عواقب نامطلوب دارد، به ناآگاهی و بی اطلاعی بزند و با بزرگواری از کنار آن بگذرد تا باعث حفظ آبروی دیگران شود در این صورت اصل تغافل مثبت و پسندیده رویداده است.
از جمله مواردی که «تغافل» در آن پسندیده است، پنهان ساختن عیوب دیگران است. هر کس عیب یا لغزشی دارد، لذا سعی دارد تا مردم آن را ندانند؛ ولی گاهی افراد هوشمند از آن آگاه می شوند. «تغافل» در اینگونه موارد، در حقیقت یک نوع عیب پوشی است که جز در موارد امر به معروف و نهی از منکر، آن هم به صورت محرمانه و لطیف، بسیار پسندیده است.
لیکن اگر در مواردی پرده دری شود و آبرو و حیثیت اشخاص بر باد رود، افراد تشویق به گناه می شوند و طبق منطق «من که رسوای جهانم، غم دنیا سهل است» رسوایی را مجوزی برای گناه می شمرد؛ به بیان دیگر، اگر پرده حیای گنهکاران دریده شود، دست به هر کاری می زنند؛ پس در این جا جز با «تغافل» نمی توان جلوی این پدیده شوم اجتماعی را گرفت.
مع الاسف می بینیم که در محیط ما مسئله ی اهانت امر ساده ای شده است و در صفحه ی جراید و رسانه ها به راحتی آبروی کسی را می ریزند و اگر این کارها ادامه پیدا کند خداوند غضب می کند و در روایات آمده است که «عرض المؤمن کدمه؛ حرمتِ حیثیت و آبروی مؤمن همانند حرمتِ جان اوست» یعنی همانقدر که ریختن خون از نظر اسلام حرمت دارد به همان اندازه ریختن آبروی افرد نیز گناه نابخشودنی ست زیرا در اسلام مال، خون و آبروی مؤمن از احترام ویژه ای برخوردار است.
در حدیث معروفی که از امام سجاد علیه السلام پیرامون «تغافل» نقل شده است، می خوانیم: «صلاح حال التعایش و التعاشر ملأ مکیال ثلثاه فطنة و ثلثه تغافل؛ مصلحت همزیستی سالم و معاشرت با مردم در پیمانه ای است که دوسوم آن هوشیاری و یک سوم آن تغافل باشد».
این روایت، در واقع ضمن تأکید بر تغافل مثبت، از تغافل منفی بر حذر می دارد. ابتدا تأکید به هوشیاری و بیداری و ترک «غفلت» می کند و سهم آن را دوسوم می داند و مفهوم آن این است که انسان نباید از مسائل مهم زندگی بی خبر بماند؛ بلکه باید با کمال دقت، مراقب آنچه که خیر و صلاح او در آن است، باشد. از سوی دیگر نسبت به اموری که لازم است مورد بی اعتنایی و بی توجهی قرار گیرد، دستور به «تغافل» می دهد؛ مانند فکر و دقت در مسایل جزئی زندگی که اهمیت چندانی ندارند، انسان را از تفکر در امور مهم باز می دارد و همچنین مخفی کردن عیوب پنهانی دیگران در مواردی که مصلحت ایجاب می کند، کار پسندیده ایست.
این چنین است که در دعای روزهای هفته، امام سجاد علیه السلام مخصوصاً روی آبروی افراد انگشت گذاشته و فرموده است: خدایا اگر آبروی کسی را ریختم و احترام کسی را خدشه دار کردم و دستم نمی رسد که از او حللیت بطلبم او را از من راضی کن. از این رو باید همیشه مواظب بود تا هتک حرمتی انجام نشود.
- گاهی مینشینی و با دستانت گیاهی را به بار مینشانی، دستنوشتهای مینویسی، نقشی میزنی، چیزی میسازی، و ....
همه میشوند مخلوق تو / تکهای از وجود تو / و شاید خود تو ....
و تو تا همیشه برای تکههای خودت دلواپسی!
✦ و خداوند روزی قصد کرد که با دو دستش، شبیهترین مخلوق به خودش را، نقش بزند...
برای همین هم هست که تو و تمام آنان که مخلوق اویند؛ شبیه تکهای از جانش هستند!
و بهتر بگویم؛ خود او هستند.
- از مردمک چشمان خدا به بندگانش که نگاه کنی؛ دیگر همه برایت آشنایند، و شاید خود تواند، یا خود خدایند!
نه موفقیتشان تنگ و منقبضت میکند،
و نه جاماندنشان خوشحالت ...
✦ و تو هرقدر مهربانتر میشوی؛ برای خدا، محبوبتر خواهی شد.
🌷 خدایا …
از بد کردن آدمهایت شکایت داشتم به درگاهت
اما شکایتم را پس میگیرم …
من نفهمیدم!
فراموش کرده بودم که بدی را خلق کردی تا هر زمان که دلم گرفت از آدمهایت، نگاهم به تو باشد ...
گاهی فراموش میکنم که وقتی کسی کنار من نیست،
معنایش این نیست که تنهایم …
معنایش_این_است_که_همه_را
کنار_زدی_تا_خودم_باشم_و_خودت …
با تو تنهایی معنا ندارد !
مانده ام تو را نداشتم چه میکردم …!
❤️دوستت دارم،
خدای خوب من🌹
"مناجات زیبای شهید دکتر مصطفی چمران"
🌟🌿
معبود من،
ای دلیل آفرینش هستی!
مگر میتوانم به چیزی یا کسی تکیه کنم که خود محتاج عنایت توست؟!
دستم بگیر که دست به دامان تکیهگاه امن توام!
💎 🔸اگر سالکی شبها بیدار نمی شود امید به وصل پروردگار نداشته باشد یعنی خاطرش جمع باشد که نخواهد رسید.
🔸 اگر کسی برای نماز شب بیدار نشود و محبت دارد و وحدت دارد راه خدا و خدا را دوست دارد تمام این ها در جای خود مطلوب و درست است ولی نباید امید داشته باشد که به خدا برسد.
🖋آیت الله قاضی(ره)
نماز شب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آثار قضا شدن نماز صبح در زندگی 🔥
🎙آیت الله سید عزیزالله امامت (ره)
📌قضا شدن نماز صبح علاوه بر کمبود #رزق و روزی , در سلامتی، زندگی زناشویی و اختلافات هم تاثیر مخربی دارد⛔️
🌺🍃🍁🍃🍂🍃🍁🍃🍂🍃🍁
🍃
مرد رباخوار و عیاشی بود که هرگاه گناه میکرد و به او میگفتند: گناه نکن! میگفت: خداوند أَرْحَمُ الرَّاحِمِين است، نترسید! او هرگز بندۀ خود را هر چقدر هم که بد باشد نمیسوزاند؛ من باورم نمیشود او از مادر مهربانتر است چگونه مرا بسوزاند در حالی که این همه در خلقت من زحمت کشیده است!
روزگار گذشت و سزای عمل این مرد رباخوار پسر جوانی شد که در معصیت خدا پدر را در جیب گذاشت و به ستوه آورد تا آنجا که پدر
آرزوی مرگ پسر خویش میکرد.
گفتند: واقعا آرزوی مرگش داری؟ گفت: والله کسی او را بکشد نه شکایت میکنم نه بر مردنش گریه خواهم کرد. گفتند: امکان ندارد پدری با این همه حب فرزند که زحمت بر او کشیده است حاضر به مرگ فرزندش باشد.
گفت: والله من حاضرم، چون مرا به ستوه آورده است و به هیچ صراط مستقیمی سربراه نمیشود. گفتند: پس بدان بنده هم اگر در معصیت خدا بسیار گستاخ شود، خداوند أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ از او به ستوه میآید و بر سوزاندن او هم راضی میشود.
🍃
🌺🍃
پاداش کسی که رکوع و سجود را طول دهد
امام باقر علیه السلام فرمودند:
هرکس رکوعش را تمام کند(صحیح و طولانی بخواند)، وحشتی در قبر(عالم برزخ) او را نگیرد.
امام صادق علیه السلام فرمودند:
چون انسان سجودش را طول دهد، جایی که کسی او را نمی بیند، شیطان گوید: واویلا. آنان بندگی کردند و من گناه کردم، آنان سجده کردند و من نکردم، سپس فرمودند: نزدیک ترین حالت به سوی خدا سجده است و فرمودند: هر مؤمنی که بعد از نماز سجده شکر کند، خدا برایش ده حسنه نویسد و ده سیئه محو نماید و برایش ده درجه در بهشت بالا برد.
اگر کسی مدتی با نیت خالص و برای رضای خدا سجده های طولانی داشته باشد، انرژی و نیروهای های منفی از او دور می شود. غم ها و ناراحتی ها از او دور می شود
🌿🌷🌺💐🌹🌸🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد_عالی
" آثار گناهان "
آثار مستقیم گناهان در قضا شدن نماز صبح
🌿🌷🌺💐🌹🌸🌿
انسان شناسی ۲۹۵.mp3
10.78M
※ فکر مرگ خودم و عزیزانم، حالمو خراب میکنه!
چجوری هم روی لحظهی وفات تمرکز کنیم، و خودمون رو براش آماده کنیم،
هم به زندگی دنیامون توجه کنیم و ازش لذّت ببریم؟
✘ نمیشه که ....
#استاد_شجاعی
#دکتر_رفیعی