7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میگوید: مردها وقتی حالشون بده گریه نمیکنند، میریزند توی خودشون ...
پینوشت: بخشی از تصویر پدر در ذهن بچهها توسط مادران ساخته میشود.
🌠 ببینید| نماز شب را ترک نکنید ولو اینکه قضایش را بخوانید
🌹 خاطرهای که حاجاحمدآقا از گریه شدید و شبانه امام خمینی تعریف میکرد
🔸 رهبر انقلاب در دیدار اعضای موسسه عالی فقه و علوم اسلامی: واقعاً بدون توجّهات معنوی نمیشود، بدون توسّل، بدون دعا، بدون نماز شب، بدون مراجعه و خواندن صحیفهی سجادیه نمیشود. اگر چنانچه آدم بخواهد ارتباط قلبی خودش را، ارتباط معنوی خودش را با خدا حفظ نکند و مراقبت نکند از آن، کار پیش نمیرود.
🔹 خدا رحمت کند، مرحوم حاج احمدآقا میگفت نیمهی شبها که امام پا میشود گریه میکند، دستمالهای معمولی کفایت نمیکند که اشکهایش را پاک کند، حولهی دست و رو خشک کنی امام دمِ دستش میگذارد که اشکهایش را با آن پاک کند؛ خدا هم به او توفیق داد، کمک کرد، به خاطر همین معنویّت.
🔸 من توصیه میکنم نماز شب را تا آنجایی که میتوانید، ولو یک وقتی هم نتوانستید، مثلاً قضایش را [بخوانید]، ترک نشود؛ یعنی دنبال کنید اینها را، اینها خیلی اثر میگذارد، نورانیّت میدهد به شما و آن وقت این نورانیّت، به شما کمک میکند در پیدا کردن راه.
همسر بزرگوار امام خميني قدسسرّه در مورد نحوه برخورد حضرت امام(ره) با ايشان ميگويد:
حضرت امام به من خيلي احترام ميگذاشتند و خيلي اهميت ميدادند. هيچ حرف بد يا زشتي به من نميزدند ... امام حتي در اوج عصبانيت هرگز بياحترامي و اسائه ادب نميکردند. (امام در هنگام ناهار يا شام) غذا را شروع نميکردند؛ به بچهها هم ميگفتند: صبر کنيد تا خانم بيايند ... حضرت امام [کارهاي خانه] جارو کردن و ظرف شستن و حتي شستن روسري بچه خودمان را هم وظيفه من نميدانستند و اگر به جهت نياز گاهي به اين کارها دست ميزدم، ناراحت ميشدند و آن را به حساب نوعي اجحاف نسبت به من ميگذاشتند. حتي وقتي وارد اتاق ميشدم، به من نميگفتند: «در را پشت سرتان ببنديد» صبر ميکردند تا بنشينم و بعد خودشان بلند ميشدند و در راه ميبستند... امام در مسايل خصوصي زندگي من دخالت نميکردند... هر طوري که دوست داشتم، زندگي ميکردم. به رفت و آمد با دوستانم کاري نداشتند... حضرت امام [کارهاي خانه] جارو کردن و ظرف شستن و حتي شستن روسري بچه خودمان را هم وظيفه من نميدانستند و اگر به جهت نياز گاهي به اين کارها دست ميزدم، ناراحت ميشدند و آن را به حساب نوعي اجحاف نسبت به من ميگذاشتند.
به احمدجان خيلي سفارش (مرا) کردند. به او گفتند: خيلي مواظب [مادرت] باش. من نتوانستم تلافي کنم و تو تلافي کن.»
خانم فريده مصطفوي، دختر امام تأکيد ميکند:«هيچ وقت ما نديديم ايشان[امام] به خانم بگويند «فلان کار را انجام بده» و يا حتي «يک چاي براي من بريز»... خيلي به ايشان[مادرم] اظهار محبّت و علاقه ميکردند و مقيد بودند اين اظهار محبّت و علاقه را جلوي ما فرزندان هم علني کنند. امام احترام فوقالعاده براي خانم قائل بودند... در طول شصت سال زندگي، هيچ وقت يک ليوان آب از خانم نخواستند... در شرايط سخت روزهاي آخر، هر وقت چشم باز ميکردند، اگر قادر به صحبت بودند، ميگفتند: خانم چطورند؟... اگر روزي خانم غذا را تهيه ميکردند، هر چقدر هم که بد ميشد، کسي حق اعتراض نداشت و امام از آن غذا تعريف ميکردند. امام به ما ميگفتند: هيچ کس مادر شما نميشود.»(1)خانم فريده مصطفوي، دختر امام تأکيد ميکند:«هيچ وقت ما نديديم ايشان[امام] به خانم بگويند «فلان کار را انجام بده» و يا حتي «يک چاي براي من بريز»... خيلي به ايشان[مادرم] اظهار محبّت و علاقه ميکردند و مقيد بودند اين اظهار محبّت و علاقه را جلوي ما فرزندان هم علني کنند. امام احترام فوقالعاده براي خانم قائل بودند... در طول شصت سال زندگي، هيچ وقت يک ليوان آب از خانم نخواستند...
🔴 تصدقت شوم؛ الهی قربانت بروم، فدایت شوم: مروری بر پنج نامه ی امام به همسرش
⬅️امام خمینی در دوران سفر خود یا همسرشان که منجر به دوری گاه و بیگاه از ایشان و فرزندان و برادران و دیگر بستگان بوده است، نامه هایی به همسرشان نوشته اند، که واجد نکات جالبی از زندگی اندرونی امام است.
⬅️ گروه بررسی های شفقنا، پنج نامه از نامه های امام خمینی به همسرشان خانم خدیجه ثقفی را انتخاب کرده است که نمونه هایی از شخصیت عاطفی امام نسبت به همسرشان و مناسبات داخلی زندگی شخصیشان را ترسیم می کند.
⬅️ «الهی قربانت بروم»
نخستین نامه در فروردین ۱۳۱۲ از بیروت نوشته شده، که متن آن چنین است:
تصدقت شوم؛ الهی قربانت بروم، در این مدت که مبتلای به جدایی از آن نور چشم عزیز و قوّت قلبم گردیدم متذکر شما هستم و صورت زیبایت در آئینه قلبم منقوش است. عزیزم امیدوارم خداوند شما را بسلامت و خوش در پناه خودش حفظ کند. [حالِ] من با هر شدتی باشد میگذرد ولی بحمد الله تا کنون هر چه پیش آمد خوش بوده و الآن در شهر زیبای بیروت هستم؛ حقیقتاً جای شما خالی است فقط برای تماشای شهر و دریا خیلی منظره خوش دارد. صد حیف که محبوب عزیزم همراه نیست که این منظره عالی به دل بچسبد
در هر حال امشب شب دوم است که منتظر کشتی هستیم، از قرار معلوم و معروف یک کشتی فردا حرکت میکند ولی ماها که قدری دیر رسیدیم، باید منتظر کشتی دیگر باشیم. عجالتاً تکلیف معلوم نیست امید است خداوند به عزت اجداد طاهرینم که همه حجاج را موفق کند به اتمام عمل، از این حیث قدری نگران هستیم ولی از حیث مزاج بحمد الله به سلامت، بلکه مزاجم بحمد الله مستقیم تر و بهتر است. خیلی سفر خوبی است جای شما خیلی خیلی خالیست. دلم برای پسرت قدری تنگ شده است. امید است هر دو به سلامت و سعادت در تحت مراقبت آن عزیز و محافظت خدای متعال باشند اگر به آقا
و خانمها کاغذی نوشتید سلام مرا برسانید. من از قِبَل همه نایب الزیاره هستم
به خانم شمس آفاق سلام برسانید و به توسط ایشان به آقای دکتر سلام برسانید. به خاور سلطان و ربابه سلطان سلام برسانید
صفحه مقابل را به آقای شیخ عبد الحسین بگویید برسانند
ایام عمر و عزت مستدام. تصدقت، قربانت؛ روح الله
✅خداحافظی امام خمینی (ره)
✍آیتالله بهجت (ره) فرمودند: هنگامی که امام خمینی بیمارستان بود، چند روز قبل از وفاتش، پنجشنبه بعد از نماز صبح، درحالیکه خواب نبودم، دیدم ایشان زیبا، خوشرو و با لبخند، از جلوی من گذشت. چهرهاش از عکس او زیباتر بود. بعد از چند روز که خبر وفات ایشان منتشر شد، متوجه شدم که ایشان آمده از من خداحافظی کند. خوشحال بود برای اینکه کارش تا آخر، درست بوده و از آنچه انجام داده، پشیمان نیست؛ بلکه کارش ناجح (موفق) بوده است.
📚کتاب زمزم عرفان
☘ خانواده در نظر امام خمینی ره
❤️گرچه امام خمینی(س) به نقش هم پدر و هم مادر در تشکیل یک خانواده مطلوب و حساسیت نقش آن اشاره و بر آن تأکید دارند. (صحیفه امام، ج15، ص: 245 و ... )
❤️ولی شواهدی موجود است که بر اهمیت و خطیر بودن شغل و نقش مادری در این باب تأکید مضاعفی روا می دارند. به عنوان نمونه به دو مورد در زمینه اهمیت نقش والای زنان در جامعه اشاره می شود که خود گویای امر مورد اشاره است:
❤️« نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است؛ برای اینکه بانوان علاوه بر اینکه خودشان یک قشر فعّال در همه ابعاد هستند، قشرهای فعّال را در دامن خودشان تربیت می کنند. خدمت مادر به جامعه از خدمت معلّم بالاتر است، و از خدمت همه کس بالاتر است. و این امری است که انبیا می خواستند. می خواستند که بانوان قشری باشند که آنها تربیت کنند جامعه را، و شیر زنان و شیر مردانی به جامعه تقدیم کنند » (صحیفه امام، ج 14، ص: 197)
❤️ « دامن مادر بزرگترین مدرسه ای است که بچه در آنجا تربیت می شود. آنچه که بچه از مادر می شنود غیر از آن چیزی است که از معلم می شنود. بچه از مادر بهتر می شنود تا از معلم. در دامن مادر بهتر تربیت می شود تا در جوار پدر؛ تا در جوار معلم. [این ] یک وظیفه انسانی است، یک وظیفه الهی است، یک امر شریف است؛ انسان درست کردن است.» (صحیفه امام، ج 9، ص: 293 و 294)
#امام_خمینی
🔴 بچه اگر بازی نکند مریض است!
امام خمینی در همه چیز سفت و محکم بودند، اما به خانواده که میرسیدند نرم بودند. بارها میشد عصای ایشان را میبردم و با آن بازی میکردم. بعد مادرم با اعتراض میگفت ایشان خستهاند.
امام میفرمودند:
«نه، بگذار بازی کند. بچه اگر بازی نکند مریض است. بچه باید شیطونی کند.»
منبع: پا به پای آفتاب، ج ۱، ص ۲۳۱
امام خمینی(ره) در یکی از سخنرانی های عمومی اش که از تلویزیون هم پخش شد، سخنی گفت که خیلی ها تعجب کردند. ایشان با متهم کردن خود، فرمود: «من شهادت می دهم که خودم تاکنون دو رکعت نماز برای خدا نخوانده ام؛ هر چه بوده، برای نفس بوده!» این چه فرمایشی از امام است؛ آن هم شخصیتی که دیدگاه عمیق توحیدی داشت و در همه حال، خدا را حاضر و ناظر می دید و حتی فتح خرمشهر را کار خدا دانسته و به رزمندگان و همه ملت سفارش کرد که: «هوشیار باشید که پیروزی ها هر چند عظیم و حیرت انگیز است، شما را از یاد خداوند که نصر و فتح در دست اوست، غافل نکند و غرور و فتح، شما را به خود جلب نکند که این آفتی بزرگ و دامی خطرناک است که با وسوسه شیطان به سراغ آدم می آید و برای اولاد آدم تباهی می آورد»
🔴 تجلیل و قدردانی امام خمینی و رهبر انقلاب از همسرشان
امام در وصیتنامه خود به فرزندشان حاج سید احمد توصیه کردهاند که:
«پسرم! بزرگترین وصیت من به تو فرزند عزیز، سفارش مادر بسیار وفادار تو است. حقوق بسیار مادرها را نمیتوان شمرد و نمیتوان به حق ادا کرد. یک شب مادر نسبت به فرزندش، از سالها عمر پدر متعهد، ارزندهتر است. تجسم عطوفت و رحمت در دیدگان نورانی مادر، بارقه رحمت و عطوفت رب العالمین است.»
در جای دیگر اشاره کردهاند که: «و به احمد، پسرم، وصیت میکنم که با ارحام و اقربای خود به خصوص خواهران و برادر و خواهرزادگان با مهر و محبت و صلح و صفا و ایثار و مراعات رفتار کند و به همه فرزندانم وصیت میکنم که باهم یکدل و یک جهت باشند. و همه در راه خداوند و [کمک به] بندگان محروم او قدم بردارند که خیر و عاقبت دنیا و آخرت در آن است.»
رهبر انقلاب: «از باب حقگزاری هم که شده، باید به نقش همسرم در زندگیام اشاره کنم. ایشان قبل از هرچیز از طمأنینه و آرامش و روحیهای قوی برخوردار است. من بارها دربرابر او بازداشت شدم، بارها مورد ضرب و جرح واقغ شدم و علیرغم همه اینها هیچگاه ترس و ضعف و ملالتی در او مشاهده نکردم. باید به صبر و شکیبایی فراوانش در تحمل سختی و مشقت زندگی پیش از انقلاب و اصرار او بر سادهزیستی در دوران انقلاب اشاره کنم. بحمدالله خانه ما همواره تا کنون از زوائد زندگی و زرق و برقهای دنیوی به دور مانده است و همسرم در این امر بالاترین نقش را داشته است. این بانوی صالحه، هرگز از من درخواست خرید لباس نکرده، هیچوقت برای خود زیورآلات نخرید و مقداری زیورآلات از هدیه بستگان داشت که برای خرید زغال جهت کمک به سرمای فقرا در زمستان مشهد آنها را فروخت...»
کتاب چهارم لیگ کتاب «خون دلی که لعل شد»، ص159 و 160