فرزندانمان انعکاسی از ما هستند.
هر شکلی از خشونت عاطفی نسبت به كودک و نوجوان میتواند آسیبزا باشد، طرد کردن، قهر کردن، محبت مشروط (منظور محبتی كه با شرط ابراز بشه اگر مرتب باشی دوست دارم)، نمیخوام ببینمت، برو دیگه دوستت ندارم، دیگه مامانت نمیشم، اصلا با من حرف نزن، برو از جلوی چشمم دور شو. سردی عاطفی و حتی طردهای فیزیکی، برای مثال میبرم میذارمت سر راه، این خونه دیگه جای تو نیست همگی خشونت عاطفی هستند و باعث ناامنی کودک و نوجوان میشوند. مراقب حرفهايی كه به فرزندانمان میزنيم، باشيم!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ کنترل زد ممنوع!
🔸اگر می خواهید رابطه با نوجوانتان به بحران برسد، برای حرفهایتان تره هم خرد نکند، این رفتارها را انجام دهید!
🎥در این قسمت از #پرونده_زد سراغ یکی از پرتکرارترین رفتارهای اشتباه والدین رفتیم. پس برای جلوگیری از بلاکشدن توسط فرزندتان این ویدیو را ببینید!
@Farsna - Link
✅تولید خشم را در نوجوانان متوقف كنید!
🔹یكی ازبزرگترین مشكلات بین والدین و فرزندان درنوجوانی، پرخاشگری و خشم فرزندان است كه شاید باورنكنید اما جلوگیری ازآن راهحل سادهای دارد؛
👈راهحل این است كه دستگاه «تولید خشم »را از برق بیرون بكشید! شاید بگویید این دیگرچه حرفی است. خب اجازه بدهید كمی توضیح بدهیم:
♦️مقایسه مداوم فرزندان آن هم ازكودكی با بچههای فامیل، دوستان و حتی همبازیهای مهد كودكشان باعث میشود كه آنها در نوجوانی با توجه به سرخوردگی ناشی ازمقایسه و رقابت دائم، بیش ازحد معمول حساس و خشمگین باشند.
♦️خوب است بدانید بچهها وقتی نمیتوانند فاصله خودشان را با كسانی كه پدرومادر با آنها مورد مقایسه قرار میدهند، پركنند، احساس شكست و طردشدگی خواهند كرد؛احساس تلخی كه مقدمه صدمات روانی زیادی است.
👌بنابراین به جای مقایسه فرزندانتان با بقیه، به استعدادهای آنها و علایقشان توجه كرده و احترام بگذارید. با این كار اعتماد به نفس فرزندانتان رشد كرده و تقویت آنها درمسیری كه دوست دارند، باعث شكوفاییشان میشود.
🌿 درنتیجه با توجه به تواناییها و مهارتهایشان، احساس برتری و سرآمد بودن كرده و در نوجوانی استرس كمتری را تجربه میكنند. همه این مسائل باعث میشود كه فرزند شما دیگر پرخاشگر نباشد.
⚛به بازی کـودکان اهمیت دهیم، زیرا زندگی آنها در بازی، شکل واقعی به خود می گیرد
⚛در بازی کودکان دخالت نکنیم اما راهنما و کمک کننده خوبی باشیم.
⚛بـــرای متوقف کردن بازی کودک از امـــر و نهی استفاده نکنیم.
⚛با توجه به روحیه ی کنجکاو کودک، طوری او را راهنمایی کنیم که به تفکر مثبت و اندیشه خلاق و سازنده دست یابد.
⚛ مراقب باشیم که محیط بازی کودک موجب آسیب جسمی، فکری و یا روانی او نشود.
⚛در انتخاب نوع بازی کودک ، به سن ، جنس و توانایی های فرزندمان توجه کنیم.
⚛نوع و مدت زمان بازی کودک مان را طوری کنترل کنیم که از فشارهای هیجانی و روحی بیش از حد دور باشد( به ویژه بازی های رایانه ای).
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥰
اگه بچه ات حرف گوش کن نیست
این کلیپو حتما ببین😍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃
بچه ات همش دست به گوشیه؟!
عیب از رفتار خود بزرگتراست
⚫ پدر چه کند تا مربی خوبی برای فرزند خود باشد؟!
شرط اول این است که دل همسرش را به دست بیاورد، این سنگ اول تربیت اولاد است. هر کس توانست همسر خودش را قانع کند به اینکه خدمتگزار اوست، به او عشق میورزد و برای سعادت او آرزوی توفیق دارد؛ آن وقت است که میتواند نقشهی تربیتی فرزندان خودش را ترسیم کند. هر جا پدری در #تربیت موفق نشد، مشکل در #عدم_همکاری با مادر بود!
به نقل از آیتالله حائری شیرازی (ره)
✳ خدمت به خلق خدا خدمت به خداست
🔻 پسرم ما که عاجز از شُکر او و نعمتهای بیمنتهای اوییم، پس چه بهتر که از «خدمت» به «بندگان» او غفلت نکنیم که خدمت به آنان خدمت به «حق», است؛ چه که همه از اویند.
🔸 هیچگاه در خدمت به خلق الله خود را طلبکار مدان که آنان به حق، منت بر ما دارند که وسیلهٔ خدمت به جلّ و علا هستند. و در خدمت به آنان دنبال کسب شهرت و محبوبیت مباش که این خود حیلهٔ شیطان است که ما را در کام خود فرو برد. و در خدمت به بندگان خدا آنچه برای آنان پر نفعتر است انتخاب کن، نه آنچه برای خود یا دوستان خود؛ که این علامت «صدق» به پیشگاه مقدس او جلّ و علا است.
👤 نامهٔ #امام_خمینی به فرزندش سیداحمد
📚 مقدمهٔ کتاب #سر_الصلوة امام خمینی
✳ آبرو نبر!
🔻 خدمت آیت الله بهاء الدینی رسیدم. گفتم آقا راز مقام و رتبه سید سکوت چه بود؟ آقا دست بالا آورد و اشاره به دهان کرد. خدا شاهد است الان مردم خیلی دستکم گرفتهاند آبرو بردن را.
❗ ببینید خدا چند گناه را نمیبخشد: 1. عمدا نماز نخواندن؛ 2. به ناحق آدم کشتن؛ 3. عقوق والدین؛ 4. آبرو بردن. این گناهان اینقدر نحس هستند که صاحبانشان گاهی موفق به توبه نمیشوند. پسر یکی از بزرگان علما که در زمان خودش استادالعلما بود، برای من تعریف میکرد: «به پدرم گفتم پدر تو دریای علم هستی. اگر بنا باشد یک نصیحت به من بکنی چه میگویی؟ میگفت پدرم سرش را انداخت پایین. بعد سرش را بالا آورد و گفت آبروی کسی را نبر!»
‼ الان در زمان ما هیئتیها، مسجدیها و مقدسها آبرو میبرند. عزیز من اسلام میخواهد آبروی فرد حفظ شود. شما با این مشکل داری؟ دقت کنید که بعضیها با زبانشان میروند جهنم. روایت داریم که میفرماید اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند. فکر نکنید همه شراب میخورند و از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مؤمن مقدس را میآورند جهنم. ای آقا تو که همیشه هیئت بودی! مسجد بودی! بله. توی صفوف جماعت مینشینند آبرو میبرند.
⚠ امیرالمؤمنین به حارث همدانی میفرماید: اگر هر چه را که میشنوی بگویی، دروغگو هستی.
👤 #استاد_فاطمینیا
هیچکس بر دیگری #برتری ندارد،
آدمی فقط در یک صورت حق دارد به دیگران از بالا نگاه کند و آن هنگامی است که بخواهد دست #افتاده_ای را بگیرد و از زمین بلند کند.