فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیامبر (ص) بر جنازه بدهکار نماز نخواند
🎙حجت الاسلام و المسلمین انصاريان
انسانهایی که اگر یک مو در غذایشان باشد نمیخورند،
چگونه هر روز گوشت انسانهای (مُردهی) دیگر را در #غیبتهایشان میجَوَند.؟!
♦️انتقاد به مثابه جراحی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انسانها غالباً (جز وارستگان و فرزانگان) از انتقاد میرنجند و آزرده میشوند.
به همین دلیل، «انتقاد»، هنری بسیار ظریف و دقیق است؛ به تعبیر گوردن آلپورت، روانشناس مشهور آمریکایی، انتقاد به مثابه جراحی شخصیت است.
همانطور که یک جراح جسم، به هنگام جراحیِ عضو آسیبدیده به شدت مواظب رگ و پیهای اطراف آن است که مبادا آنها نیز دچار آسیب شوند، یک منتقد منصف و خیرخواه نیز به هنگام انتقاد نسبت به یک فکر یا رفتار، باید مواظب بخشهای سالم شخصیت انتقادشونده باشد.
به عنوان مثال، اگر از درس نخواندن فرزندمان انتقاد میکنیم، باید به گونهای باشد که سایر ابعاد مثبت شخصیت او را خدشهدار نکنیم؛ فیالمثل نگوییم «بالکل از تو ناامید شدم». و یا اگر از «کُندکاری» همکارمان انتقاد میکنیم، نباید به گونهای باشد که «محکمکاری» او را نیز بیاهمیت جلوه دهیم. و ....
احمدحسین شریفی
●پیشداوری ناشی از فرض غلط
■در فولكلور آلمان، قصه ای هست كه این چنین بیان می شود: مردی صبح از خواب بیدار شد و دید تبرش ناپدید شده. شك كرد كه همسایه اش آن را دزدیده باشد، برای همین، تمام روز او را زیر نظر گرفت.
متوجه شد كه همسایه اش در دزدی مهارت دارد، مثل یك دزد راه می رود، مثل دزدی كه می خواهد چیزی را پنهان كند پچ پچ می كند، آن قدر از شكش مطمئن شد كه تصمیم گرفت به خانه برگردد، لباسش را عوض كند، نزد قاضی برود و شكایت كند.
اما همین كه وارد خانه شد، تبرش را پیدا كرد. زنش آن را جابه جا كرده بود. مرد از خانه بیرون رفت و دوباره همسایه اش را زیر نظر گرفت و دریافت كه او مثل یك آدم شریف راه می رود، حرف می زند، و رفتار می كند!
بسیاری از مسائل را با فرضیات غلط می سنجیم.
رحمت خدا.mp3
3.82M
🎧چکار کنیم رحمت ویژه خدا شامل حال ما شود؟
🎙️حجت الاسلام رفیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑تو هر کاری نگران هستی این آیه رو بخون
💔 در کشاکش تمام سختی ها و کم آوردنهایی که زندگی برای مان رقم می زند، هیچگاه اسیر عظمت درد و غمی نباش، که خدای تو از تمام آنچه که دلت را آزرده می کند ، بزرگتر است ...
کاری هست که برای او دشوار باشد؟!
❤️🩹اگر سختی و دردی سراغمان را میگیرد ، شاید قرار است این دردها بزرگ مان کند، شاید هم مسیر دل بریدن از دلبستگیهایمان به این شیوه باید رقم بخورد...
شاید هم…
نمی دانم...
اما این را خوب می دانم
که هیچ عاشقی برای محبوب اش بد نمیخواهد...
و آیا عاشقی بزرگ تر از خدا هست؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌یک واقعیت انکار ناپذیر
اگه واقعاً قصد داشته باشیم نمازمون رو بموقع بخونیم، در هر حالت امکانش هست....
🔴#حدیث_روز
🔹امام علی علیه السلام:
🔹...فَلا تَحمِل هَمَّ سَنَتِكَ عَلى هَمِّ يَومِكَ، وكَفاكَ كُلَّ يَومٍ ما هُوَ فيهِ، فَإِن تَكُنِ السَّنَةُ مِن عُمُرِكَ، فَإِنَّ اللَّهَ عزّوجلّ سَيَأتيكَ في كُلِّ غَدٍ بِجَديدِ ما قَسَمَ لَكَ، وإن لَم تَكُنِ السَّنَةُ مِن عُمُرِكَ ، فَما تَصنَعُ بِغَمِّ وهَمِّ ما لَيسَ لَكَ.
🔹...در يك روز، نگران يك سال نباش؛ كه غم هر روز، برای آن روز کافی است. اگر يك سال از عمرت مانده باشد، خداوند عزّوجلّ از پس هر روز، روزىِ تازه ات را خواهد داد، و اگر يك سال از عمرت نمانده باشد. پس چرا غم و اندوهِ زمانى را مىخورى كه از آنِ تو نيست؟!
🔹حکمت 379 نهج البلاغه
✳️ از چشمهٔ شب سيراب شو!
🔻 آنها كه روز را با خلق خدا بهسر مىبرند، بايد شب را با خدا باشند و از قرب او رزق بگيرند و از چشمهٔ شب سيراب شوند، تا بتوانند بار برخوردهاى سنگين و درگيرىهاى مستمر روزشان را به دوش بگيرند و همين است كه رسول بايد پيش از قيامش در شب قيام كند و اين ارتباط را برقرار سازد و بايد قرآن را آرامآرام بخواند و با ترتيل در وجودش بنشاند؛ چون مىخواهد قول ثقيل و رسالت سنگين را به دوش بگيرد.
🔸 اين پيوند شب و ارتباط با خدا چه با دعا و چه با قرائت و چه با قيام، تأمينكنندهٔ رزق روزانهٔ آنهايى است كه سوختوساز و درگيرى و برخوردهاى شكننده دارند؛ وگرنه بهزودى احساس مىكنند كه خالى شدهاند و ديگر حرفى ندارند و احساس مىكنند كه دارند كم مىآورند و از پاى افتادهاند.
👤 #استاد_علی_صفایی_حائری
📚 از کتاب #انتظار
آیتالله جوادی آملی:
قبرستان مدرسه است ...
[قبرستان مثل کلاس درس است ...]
چقدر حرف در این جمله خوابیده است؛
چقدر ما با این حرفها بیگانه شدهایم؛
چقدر دوریم، چقدر دور ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ✳ آقایان! ابد در پیش داریم...
🔻 شاگردان «علامه طباطبایی» تعریف میکردند که ایشان در بین درس و بیمناسبت میفرمود که آقایان ما «ابد» در پیش داریم. و این را تکرار میکردند. انسان در لابهلای زندگیاش نباید دچار «غفلت» بشود و فراموش کند که چه چیزی را در پیش دارد. دهها برابر عمر زندگی نوح در مقابل «ابدیت» پلکزدنی بیش نیست.❗️
🎙حجت الاسلام عالی
🔻 زمانی که سخن از ابد پیش میآمد علامه طباطبایی میفرمودند: آقا! هستیم که هستیم. اگر پاک، خوب و ساختهشده باشیم، تا ابد همینطور هستیم و اگر خدایی نکرده منحرف باشیم، تا ابد نیز همینطور خواهیم بود و با آن دستوپنجه نرم میکنیم.
🔸 علامه حسنزاده نقل میکردند: ایشان زمانی که به این سخن میرسیدند اشک میریختند و از هیچکس هم خجالت نمیکشیدند و حالت هراس و وحشت از دلشان حس میشد. ایشان انسان آنسویی بهتماممعنا بودند.
📚 از کتاب #حدیث_سهر | نکات ناب و خاطرات شنیدنی از عارفان، حکیمان و اندیشمندان، در بیان #آیت_الله_حسن_رمضانی
📖 صفحات ۲۳۴ و ۲۳۵
📖 ما از شما دور نیستیم!
🔻شخصی به امام هادی علیه السلام از شهری دور نامه نوشت و پرسید: مولای من؛ من از شما دور هستم و امکان دیدار مستقیم با شما را ندارم و گاهی که حاجات و مشکلاتی دارم چه کنم؟
✍️حضرت در جواب او نوشتند:
🔸إنْ كَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ فَحَرِّک شَفَتَيْک.
🔹هر گاه به ما نیاز داشتی، لبت را حرکت بده و سخنت را بگو ما از شما دور نيستيم ....
📚 بحارالأنوار، ج۵۳، ص۳۰۶.
✳️ متأسفانه به ظهور حضرت ولی عصر (عج) فکر نمیکنیم
🔻 خداوند میخواهد از همهٔ عوامل ظاهری در دنیا ناامید شویم، به خود خدا روی آوریم و فقط از او کمک بخواهیم. اگر مردم ایران و همهٔ مسلمانان چنین شوند و از هرآنچه دارند ناامید شوند، ظهور امام عصر (عج) رخ میدهد. مردم بنی اسرائیل بسیار تحت فشار بودند. هر پسربچه سر بریده میشد و زنان هم اسیر بودند. در خانهٔ خدا دعا و ناله کردند. بر همین اساس، حضرت موسی (ع) برای نجات آنها ۱۵۰ سال زودتر ظهور کرد. برای آمدن حضرت ولی عصر (عج) بسیار دعا کنید و ناله بزنید که ظهور رخ دهد.
‼️ متأسفانه ما برای خود، مشغولیت درست کردیم و به ظهور حضرت ولی عصر (ع) فکر نمیکنیم. ما احساس راحتی داریم و احساس نیاز به امام زمان (عج) نمیکنیم، اما حقیقت اینگونه نیست.
👤 #آیت_الله_جاودان
♦️ کجا نیستی؟
از در مسجد وارد صحن جمکران شدیم.
از بلندگو کسی با امام زمان علیه السلام درد و دل میکرد :
"مولا جان کاش می دانستیم کجا تشریف دارید....؟"
آیت الله بهجت زیر لب زمزمه میکرد :
"کجا تشریف ندارند؟!"
(پ ن:امام عصر عجل الله در همه جا و در هر لحظه حاضر و ناظرند و در حقیقت این ما هستیم که در غیبت به سر میبریم)
🔻به شیوه ی باران، خاطراتی از سبک زندگی آیتالله بهجت ، ص 40
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ از این زاویه به سنتون نگاه کنید!
چندسالتونه؟
👌دور امام زمان گشتیم ؟!
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
◻️«دو صد من استخوان باید که صد من بار بردارد»
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
هر کدام از ما نهایتاً میتوانیم دیگران را تا اندازه خودمان بالا بکشیم.
پس برای آنکه دیگران را بالاتر ببریم، باید خودمان هم بالاتر و بالاتر برویم.
باید خودمان را رشد دهیم و تمکن فکری و علمی و اخلاقی و معنوی خود را افزایش دهیم.
احمدحسین شریفی
◻️همچون آب باشید: نرم، سختکوش و هدفمند!
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آب از لطیفترین اجسام است.
بسیار نرم و آرام همواره در حال حرکت به سوی هدف است.
بدون هیاهیو و بیسروصدا و باحوصله، سختترین موانع را به راحتی میشکند و یا آنها را دور میزند و پشت سر میاندازد.
ما نیز باید همچون آب باشیم؛ روان و آرام، بیوقفه در پی دستیابی به هدف و غایت مطلوب خود باشیم.
آبهای قویتر، آرامترند. اما آبهای ضعیف و مقطعی و کمعمق، پر سروصدا و تخریبگر.
آدمیان نیز به هر میزان که غنیتر و عمیقتر و قویتر باشد، به همان میزان آرامتر و متواضعتر و بیهیاهوترند.
احمدحسین شریفی
غضب، شعلهای از آتش...
امام باقر علیه السلام فرمودند:
غضب، شعله آتشی از شيطان است كه در قلب آدمى افروخته مىشود، و چنين است كه چون يكى از شما خشمگين شود چشمهايش سرخ شده و رگهاى گردنش برآمده شود و شيطان در درونش نفوذ میکند، پس اگر كسى از اين حالت بترسد بايد بر زمين بنشيند و قرار گيرد كه وسوسه شيطان در اين هنگام از او دور مىشود.
إِنَّ هَذَا اَلْغَضَبَ جَمْرَةٌ مِنَ اَلشَّيْطَانِ تُوقَدُ فِي قَلْبِ اِبْنِ آدَمَ وَ إِنَّ أَحَدَكُمْ إِذَا غَضِبَ اِحْمَرَّتْ عَيْنَاهُ وَ اِنْتَفَخَتْ أَوْدَاجُهُ وَ دَخَلَ اَلشَّيْطَانُ فِيهِ فَإِذَا خَافَ أَحَدُكُمْ ذَلِكَ مِنْ نَفْسِهِ فَلْيَلْزَمِ اَلْأَرْضَ فَإِنَّ رِجْزَ اَلشَّيْطَانِ لَيَذْهَبُ عَنْهُ عِنْدَ ذَلِكَ
کافی ج۲ ص۳۰۴
🔴 خودکشی تدریجی!
ما باید این مسئله را باورمان بیاید، دینمان میگوید، قرآنمان میگوید، خدای ما میگوید که انسان مهم است. و بنابراین باید قدر خودش را بشناسد و نباید خودش را حرام بکند. باید احترام زبانش را، قلمش را، عملش را، کتابش را، امضایش را و قولش را بداند.
آیا عاقلی که این همه به او اهمیت و ارزش داده شود، هیچوقت خودش را حرام میکند؟ همینقدر که خودکشی کردن احمقانه است، خودکشی کردن تدریجی هم احمقانه است. خودکشی کردن تدریجی چیست؟ این که آدم یک روزِ خودش را حرام کند. آخر مگر عمر چیست؟ عمر عبارت است از ۴۰ سال، ۵۰ سال، ۶۰ سال زندگی. هر سالی هم که ۳۶۵ روز بیشتر نیست!
پس هر روزی که من بیخودی صرف میکنم، در حقیقت یکدههزارم انتحار و خودکشی است! نیروی من مگر چیست؟ اگر آن نیرو را در راه باطل صرف کنم، در حقیقت دارم خودم را حرام میکنم ...
📚 از کتاب «اینطور نیست بابا؟» گفتارهای پدرانهی امام موسی صدر با فرزندانش؛ صفحات ۱۱۵ و ۱۱۶
نوشتهاند مرحوم خواجه نصيرالدين طوسي آنچنان به تحصيل علوم عقلي و ديني علاقه داشت كه شبها كمتر به خواب ميرفت و كتب متنوّع و گوناگون در نزد خود ميگذاشت و اگر از يكي خسته ميشد به ديگري ميپرداخت و براي آنكه كسالت را از خود دور سازد هميشه شبها نزد خود آب داشت و با آن رفع كسالت و خواب ميكرد. و در اين شبها و در اين مواقع بود كه به كشف معضلات و مشكلات علمي نائل ميآمد و از شدّت فرح و انبساطي كه در آن حالت وي را رخ ميداد فرياد ميزد: «اين ابناء الملوك من هذه اللذّة؛ كجايند پادشاهان تا اين لذت مرا دريابند»
✳ مقدستر از مسجد!
🔻 پیغمبر (ص) میگوید: اگر خدا یک نفر را به واسطۀ تو هدایت کند، بهتر است از آنچه خورشید بر او میتابد؛ یعنی تمام دنیا. یک زن و شوهر، دو تا رفیق، یک پدر و مادر با هم اختلاف دارند، یک کلمۀ خوب بگویی که اینها را با هم اصلاح کنی، سعی کنی اینها را با هم نگه داری. پیغمبر (ص) میگوید: مقدسترین ساختمانها، ساختمان زناشویی است، یعنی خانهای، پدر و مادری، پدر و پسری، دختر و مادری، این کانون خانوادگی، مقدستر از مسجد است، مقدستر از مدرسه است. خراب کردن این گناهش بیشتر از خراب کردن مسجد است و آباد کردن این ثوابش بیشتر از آباد کردن مسجد است. با یک کلمه آدم میتواند یک پدر و مادر را با هم گرم کند. چقدر خوب است. مثل این است که مسجد بسازد.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب «اینطور نیست بابا؟» گفتارهای پدرانۀ امام موسی صدر با فرزندانش
📖 ص ۱۲۵
📌عمه و خاله را فراموش نکنیم
روزى امام #صادق(ع) به میسربن عبدالعزیز فرمود:
«فكر ميكنم تو نسبت به خويشانت #مهربانى ميكنى؟» وی گفت: آرى فدايت شوم؛ من كودك بودم و در #بازار شاگردى مي كردم و روزى دو درهم مزد ميگرفتم؛ يك درهم آن را به عمهام و یک درهم ديگر را به خالهام ميدادم.
امام فرمود:
«بدان كه بخدا سوگند تا كنون دوبار يا بيشتر اجلت فرا رسيده و هر بار خداوند سبحان به جهت آن که #صله_رحم ميکردی، آن را تأخير انداخته است.»
📚شیخ طوسی، اختیار معرفه الرجال، ج2، ص513.