🌿قال رسول الله (ص): «قال الله عزّ و جلّ: إذا تقرَّب منّي شِبرا ًتقرَّبتُ منه ذِراعاً و إذا تقرّب منّي ذراعاً تَقَرَّبتُ منه باعاً و إذا مشى إليّ هَرولتُ إليه.
🍁خداوند عزیز فرموده است: اگر به اندازه یک وجب به سوی من بیاید، من به اندازه یک ذراع به سوی او میروم، اگر به اندازه یک ذارع به من تقرب جوید، من به اندازه یک باع [، یعنی گشودن هر دو دست] به او تقرب خواهم جست و اگر بنده من گامی به سوی من بردارد من به سمت او هروله خواهم کرد.
📘محجه البیضا ج ۲ ص ۲۶۷
📌پ.ن:
خداوند متعال منتظر حرکت بندگان به سوی خود است و زیرک کسی است که از فرصت دنیا در حرکت به سوی خداوند استفاده نماید.
ترغيب به ياد كردن فراوان از مرگ
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : أكثِروا مِن ذِكرِ هادِمِ اللَّذّاتِ ، فقيلَ : يا رسولَ اللّه ِ، فما هادِمُ اللَّذّاتِ ؟ قالَ : المَوتُ ، فإنّ أكيَسَ المؤمنينَ أكثَرُهُم ذِكرا للمَوتِ ، و أشَدُّهُم لَهُ استِعدادا .[بحار الأنوار: 82/167/3.]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : ويران كننده خوشى ها را فراوان ياد كنيد. عرض شد : اى رسول خدا! ويران كننده خوشى ها چيست؟ فرمود : مرگ؛ زيركترين مؤمنان كسى است كه مرگ را بيشتر ياد كند و براى آن آماده تر باشد.
أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ؛ فإنّهُ يُمَحِّصُ الذُّنوبَ و يُزَهِّدُ في الدُّنيا ، فإن ذَكَرتُموهُ عِندَ الغِنى هَدَمَهُ ، و إن ذَكَرتُموهُ عِندَ الفَقرِ أرضاكُم بعَيشِكُم .[. كنز العمّال : 42098 .]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : مرگ را فراوان ياد كنيد؛ زيرا كه ياد مرگ گناهان را مى زدايد و به دنيا بى رغبت مى كند. اگر در هنگام توانگرى به ياد مرگ باشيد آن را بر هم مى زند و اگر به هنگام نادارى به يادش باشيد، شما را به زندگيتان خشنود مى سازد.
أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ، فما مِن عَبدٍ أكثَرَ ذِكرَهُ إلاّ أحيا اللّه ُ قلبَهُ و هَوَّنَ علَيهِ المَوتَ .[كنز العمّال : 42105 .]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : مرگ را فراوان ياد كنيد؛ زيرا هيچ بنده اى آن را بسيار ياد نكرد، مگر اينكه خداوند دلش را زنده گردانيد و مردن را بر او آسان ساخت.
أكثِروا ذِكرَ هادِمِ اللّذّاتِ؛ فإنّهُ لا يكونُ في كثيرٍ إلاّ قَلَّلَهُ، و لا في قَليلٍ إلاّ أجزاهُ .[. كنز العمّال : 42096 .]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : برهم زننده خوشى ها را فراوان ياد كنيد؛ زيرا در هيچ فراوانى از مرگ ياد نشد، مگر اينكه آن را كاست و در هيچ اندكى ياد آن نشد، مگر اينكه آن را مُكفى ساخت.
أكثِرْ ذِكرَ المَوتِ يُسَلِّكَ عمّا سِواهُ .[كنز العمّال : 42094 .]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : مرگ را فراوان ياد كن، كه ياد هر چيز ديگرى را از ذهن تو مى برد.
إنّ رسولَ اللّه ِ صلى الله عليه و آله مَرَّ بمَجلِسٍ و هُم يَضحَكونَ فقالَ : أكثِروا ذِكرَ هادِمِ اللَّذّاتِ ، أحسَبُهُ قالَ : فإنّهُ ما ذَكَرَهُ أحَدٌ في ضِيقٍ مِن العَيشِ إلاّ وسَّعَهُ ، و لا في سَعَةٍ إلاّ ضَيّقَهُ علَيهِ .[الترغيب و الترهيب : 4/236/3 .]
رسول خدا صلى الله عليه و آله بر جمعى كه در حال خنده بودند، گذشت. پس فرمود : برهم زننده خوشى ها را فراوان ياد كنيد. گمان مى كنم فرمود : هيچ كس در تنگناى زندگى مرگ را ياد نكرد، مگر اينكه زندگى را بر او فراخ كرد و نيز در فراخى زندگى آن را يادآور نشد، مگر اينكه زندگى را بر او تنگ ساخت.
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ، و يَومَ خُروجِكُم مِن القُبورِ ، و قيامِكُم بَينَ يَدَيِ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ ؛ تَهونُ علَيكُمُ المَصائبُ .[الخصال : 616/10 .]
امام على عليه السلام : مرگ و روز بيرون آمدنتان از گورها و ايستادنتان در پيشگاه خداوند عزّ و جلّ را فراوان ياد كنيد، تا مصيبت ها بر شما آسان شود.
عنه عليه السلام : أكثِروا ذِكرَ المَوتِ عندَ ما تُنازِعُكُم إلَيهِ أنفسُكُم مِن الشَّهَواتِ ، و كفى بالمَوتِ واعِظا. و كانَ رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله كثيرا ما يُوصي أصحابَهُ بذِكرِ المَوتِ فيقولُ : أكثِروا ذِكرَ المَوتِ ، فإنّهُ هادِمُ اللَّذّاتِ، حائلٌ بَينَكُم و بينَ الشَّهَواتِ .[الأمالي للطوسي : 28/31 .]
امام على عليه السلام : در هنگامى كه نفْس هايتان شما را به سوى خواهش ها و شهوات مى كشانند، مرگ را فراوان ياد كنيد كه مرگ بهترين واعظ است. رسول خدا صلى الله عليه و آله اصحاب خود را به يادآورى مرگ بسيار سفارش مى كرد و مى فرمود : مرگ را فراوان ياد كنيد؛ زيرا كه آن برهم زننده خوشى ها و پرده ميان شما و خواهش ها است.
عنه عليه السلام ـ لابنهِ الحسنِ عليه السلام ـ : يا بُنيَّ ، أكثِرْ مِن ذِكرِ المَوتِ ، و ذِكرِ ما تَهجُمُ علَيهِ و تُفضي بعدَ المَوتِ إلَيهِ ، حتّى يأتيَكَ .[في بحار الأنوار : (77/205) «و اجعله أمامك حيث (تراه حتّى) يأتيك و قد أخذت منه حذرك».]و قد أخَذتَ مِنهُ حِذرَكَ و شَدَدتَ لَه أزرَكَ ، و لا يَأتيَكَ بَغتَةً فيَبهَرَكَ .[نهج البلاغة : الكتاب 31 .]
امام على عليه السلام ـ به فرزند بزرگوارش حضرت حسن عليه السلام ـ نوشت : فرزندم! بسيار به ياد مرگ و به ياد آنچه در آن مى افتى و پس از مرگ به سوى آن كشانده مى شوى باش، تا آن گاه كه بر تو درآيد با تمام توان در برابرش آماده و براى آن كمر بسته باشى، نه آنكه ناگهان بر تو در آيد و چشمانت را خيره گرداند.
عنه عليه السلام : مَن أكثَرَ مِن ذِكرِ المَوتِ قَلَّت في الدُّنيا رَغبَتُهُ .[غرر الحكم : 8766 .]
امام على عليه السلام : كسى كه مرگ را بسيار ياد كند، رغبتش به دنيا كم مى شود.
ماه مبارک رجب
از ثوبان غلام پیامبر(ص) نقل شده که گفت:
ما جمعی در خدمت پیامبر(ص) بجایی می رفتیم عبورمان به گورستانی افتاد، حضرت اندکی در میان قبرها بایستاد و سپس به راه افتاد. من عرض کردم توقف شما در قبرستان به چه خاطر بود؟
حضرت سخت گریه کرد و ما نیز محزون و گریه کردیم، سپس فرمود:
ای ثوبان اینان در قبرهایشان معذّبند آنچنان که من ناله آنها را شنیدم و دلم به حالشان به رحم آمد و از خدا خواستم عذابشان را تخفیف دهد و خداوند اجابت فرمود و اگر اینها در ماه رجب روزه گرفته بودند، در قبرهایشان عذاب نمی شدند.
عرض کردم: یا رسول اللّه روزه و عبادت در ماه رجب از عذاب قبر ایمنی می دهد؟
فرمود: آری سوگند به آنکه مرا به حق فرستاد هر مرد و زن مسلمانی که یک روز از رجب را روزه بدارد و یک شب آن را به عبادت برخیزد و جز رضای خدا نظری نداشته باشد عبادت هزار سال در نامه عملش ثبت گردد که روزهایش را روزه و شبهایش را به عبادت گذرانده باشد و...
بحارالانوار، ج 49، ص 39.
امام صادق عليه السلام فرمود:
قائم ما قيام میكند درحالی که در گردن او براى هيچ كس پيمان و قرارداد و بيعتى نيست.
يَقُومُ اَلْقَائِمُ
وَ لَيْسَ لِأَحَدٍ فِي عُنُقِهِ عَهْدٌ
وَ لاَ عَقْدٌ وَ لاَ بَيْعَةٌ
الکافي ج ۱، ص ۳۴۲
📖 حجت کامل کننده
🔻الإمامُ الصادق عليه السلام:
🔸إنَّ الأَرضَ لا تَخلو إلّا وفيها إمامٌ، كَيما إن زادَ المُؤمِنونَ شَيئاً رَدَّهُم، وإن نَقَصوا شَيئاً أتَمَّهُ لَهُم؛
✍️زمين از امام، خالى نمىماند تا اگر مؤمنان چيزى [به دين] افزودند، آنان را باز گرداند و اگر كم گذاشتند، برايشان كامل كند.
📚 الکافي: ج ١، ص ١٧٨.
#بیست_عملی_که_باعث_خوشحالی
حضرت ولی عصر (عج) می گردد :
💓🌷🌺💞🏝️
👇👇👇
💠1. هر روز صبح كه از خواب بيدار مي شويد به امام زمان سلام كنيد.
💠2. تلاوت قرآن به خصوص سوره هاي يس،نبا،عصر،واقعه و ملك را بعد از نماز و تقديم به اموات و شيعيان حضرت را فراموش نكنيد.
💠3. روزانه صدقه اي به نيت امام زمان بدهيد.
💠4. روزهاي عيد مثل عيد غدير و يا نيمه شعبان لباس هاي زيبا بپوشيد و براي امام شادي كنيد.
💠5. هر مطلبي درباره امام زمان و عصر غيبت كه بدرستي از آن آگاهي داريد به ديگران بگوييد تا آنها هم بيشتر آشنا شوند.
💠6. درسي كه مي خوانيد يا هر مطلبي كه ياد مي گيريد به نيت امام زمان باشد، آنوقت برايتان شيرين تر و هدفمندتر خواهد شد.
💠7. عكس و يا نوشته اي از امام زمان كه نشاني از ايشان باشد به ديوار محل کار و یا اتاقتان بچسبانيد.
💠8. خواندن نماز شب ، زيارت عاشورا و جامعه كبيره از مسائل مورد تاكيد امام زمان است، آنها را فراموش نكنيد.
💠9. نماز امام زمان را هر روزي كه توانستيد بخوانيد. 2 ركعت،در هر ركعت اياك نعبد و اياك نستعين 100 مرتبه
💠10. نماز اول وقت باعث خوشحالي حضرت مي شود.
بهتر است كه ثواب نماز را به خودشان تقديم كنيد.
💠11. سخنان امام زمان و احاديثي كه درباره ي ايشان است را براي هم پيامك كنيد.
💠12. براي اشاعه فرهنگ شناخت حضرت مهدي در جامعه، مجالس اهل بيت، مداحي، كتاب نويسي و ...اجرا كنيد.
💠13. بعد از هر نماز دعا براي تعجيل در فرج ايشان را بخوانيد.
💠14. در فراق جدايي از آقا دعاي ندبه صبح جمعه و دعاي فرج اللهم عرفني نفسك... را بعد از نماز عصر جمعه بخوانيد.
💠15. دعاي عهد را اللهم رب النور... به ياد داشته باشيد و از اين طريق هم در كارهايتان با حضرت مهدي پيمان ببنديد.
💠16. دعاي توسل و غريق را بخانيد يا الله يا رحمن يا رحيم يا مقلب اللقلوب ثبت قلبي علي دينك و ايشان را نزد خدا شفيع خود قرار دهيد.
💠17. زماني كه مي خواهيد براي نعمتي خدا را شكر كنيد از امام زمان هم تشكر كنيد.
💠18. اگر در زندگي به مقام و منزلت مادي يا معنوي رسيديد،
بدانيد كه از طرف امام بوده و ايشان را فراموش نكنيد و مغرور نشويد.
💠19. انتظار را با دعا در خود تقويت كنيد و از اعماق قلبتان منتظر باشيد و از پروردگار توفيق معرفت بيشتر به حضرت را درخواست كنيد.
💠20. با همه وجود براي #سلامتی و ظهور #امام_زمان (عج الله) #دعا كنيد.
19.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
استقامت در انجام مستحبات راهی مهم برای تشرفات