✳️ خودت را اینگونه ادب کن!
🔻 يکی از راههای ادب کردن خود و وسعت دادن روحمان و آزادشدن از ظلمات عُجب، تلاش کردن است؛ آن هم تلاشی همراه با سعی فراوان. چون [امیرالمؤمنین علیه السلام] میفرمايد: «فَاسْعَ فِي كَدْحِكَ» تلاش کن، آن هم تلاشی ممتد.
🔸 از جملهٔ اين تلاشها، تلاش در سلوک است. بايد بنا را بر اين گذاشت که اگر میخواهيد به جايی برسيد، بايد سخت تلاش کرد. ابتدا تلاش برای يافتن «حق» و نجات پيداکردن از باطل. به عبارت ديگر ابتدا بايد در پيداکردن «عقايد صحيح» تلاش کرد، تا به عقايد غير واقعی و وَهمی و سطحی گرفتار نباشيم و آنچه واقعاً حق است را بشناسيم. تلاش دوم در «اخلاق صحيح» است و اين که سعی کنيم رذايل اخلاقی را از خود دور کنيم. تلاش سوم، تلاش در «حضور قلب» است و اين که سخت قلب را در کنترل عقايد حقه قرار دهيم و نگذاريم در محضر حق به چيزهای وَهمی نظر کند.
👤 #اصغر_طاهرزاده
📚 کتاب «فرزندم اینچنین باید بود» ج۲
امیرالمومنین فرمود:
اِنَّ رَأيَكَ لا يَتَّسِعُ لِكُلِّ شَئٍ فَفَرِّغْهُ لِلْمُهِمَّ.
فكر تو گنجايش هر چيز را ندارد،
پس آن را براى آنچه «مهم» است، فارغ گردان.
📌علامه طباطبایی (ره):
👌ما بزرگترین و مهمترین کاری که در عالم داریم و هیچ کاری از اطوار و شئون ما مهمتر نیست،
👈این است که خودمان را #درست بسازیم.
امیرالمؤمنین علیه السَّلام:
👈مَنْ لَمْ یُهَذَّبْ نَفْسَهُ فَضَحَهُ سوءُ العادهِ
🔹کسی که نفس خود را پاکیزه نمی کند، عادت بد، او را رسوا می کند🔹
غررالحکم. باب تهذیب النفس
---------------------------
🔻جملۀ 《ان النفس لامارۀ بالسوء》من و تو را به این حقیقت هدایت می کند که، نفس انسان بدون هیچ شکی انسان را به بدیها امر و به سوی آنها می کشد.
💢طبعا نباید از نفس خود غفلت نموده و مراقبت و مجاهدت را فراموش کنیم و الا مسلَّماً نفس ما را به آنجا که می خواهد، می برد.
📘پنج رساله ص ۱۰۳
---------------------------
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
برداشت اشتباه از هویت واقعیتان نداشته باشید.
از این افکاری که «ای کاش کمی بلندتر بودم و یا ای کاش ظاهر متفاوتی داشتم» دست بردارید.
شما توسط خبرهترین نقاش عالم هستی به تصویر کشیده شدهاید.
هنگامی که خداوند شما را آفرید، با خود گفت:
«فوقالعاده است. این شاهکار خلقت من است.»
او مُهر تأیید خود را به شما زد.
بدخواهان شما دوست ندارند که شما حس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.
آنها دوست دارند که شما همواره آن صداهایی را بشنوید که حاکی از ناکامل بودن و نالایق بودن شماست.
اما من شما را به چالش میکشم که هر روز صبح هنگامی که از خواب بیدار میشوید، به خود بگویید: صبح بخیر.
تو شگفتانگیز و شاهکار خلقت هستی...
#پدر
🌸امام صادق علیه السلام
احسان به پدر و مادر این است که رفتارت را با آنها خوب کنی
و مجبورشان نکنی تا چیزی که نیاز دارند را از تو بخواهند!
توضیح:
یعنی قبل از اینکه به تو رو بزنند، نیازشان را بر طرف کن
•┈┈••✾❀🍃♥️🍃❀✾••┈┈•
وجود #پدر ۴۰برابر امنتر از خانهایست که درش ۴۰تا قفل داره؛
وجود #مادر ۴۰برابر راحتتر از هتلی ست که ۴۰پرسنل داره؛
#پدر
پناهِ بي #پناهي ها و امنيت #ناامني هايت مي شود.
پناهي كه #لِنگه ندارد و امنيتي كه تا هست #همتا ندارد.
#پدر
كه #هست،#سايه اش هم كافي ست تا خودت و #دلت هميشه گرم بماند!
پدر یعنی #امنیت
مادر یعنی #آرامش
💠علت غربت محبت پدر و شهرت محبت مادر
🔹یکی از تفاوتهای اساسی بین محبّت مادر و پدر اینست که چون محبّت مادر به سهولت ابراز میشود، به شهرت رسیده. اما محبّت پدر چون معمولاً به سهولت ابراز نمیشود، آن شهرت را ندارد. اگر ما این محبّت پدر به فرزند را، قدرشناسی کردیم، تازه فرمایش پیامبر(ص) که فرمود: «من و علی پدران این امّت هستیم» درک خواهد شد.
شاید یکی از اسرار اینکه خداوند اینقدر حرمت پدران را در احکام و اخلاق سفارش کرده، این باشد که این محبت پنهان، حرمتش از جهاتی، مهمتر است.
#بخش بزرگی از یک #پدر خوب بودن،
#همسر خوب بودن است!
هنگامی که یک مرد،
#انرژی مثبتی به همسر خود منتقل کند،
همسرش نیز این انرژی را
به #فرزندان منتقل خواهد کرد.
نقش مهم #پدر در خانواده
🔸️نقش پدر در خانواده ، نقش دولت در جامعه است. همان طور که اگر پدرى بچه اش را آزاد بگذارد تا خودش را آتش بزند، پدر بدى است، دولتى هم که مردم خود را آزاد بگذارد تا جامعه را به فساد بکشند، دولت بدى خواهد بود.
🔸️یک پدر باید سعى کند در محیط خانواده زمینه اى فراهم کند که بچه با عقل خودش، مصلحت خود را تشخیص دهد. دولت هم به عنوان پدر جامعه باید سعى کند مردم با عقل خودشان بفهمند.
🔺️به پیشواز خورشید غرب صفحه ۲۱۸
آیتالله مصباح یزدی
💡 خانهداری و فرزندپروری: مأموریتی بزرگ و بیهمتا
✨ دوران کودکی، زیربنای شخصیت و رفتارهای آینده هر فرد است. مادری که با عشق و آگاهی وقت خود را به فرزندپروری اختصاص میدهد، نهتنها انسانی سالم و مفید برای جامعه تربیت میکند، بلکه پایههای اجتماعی سالمتر را نیز میسازد. خانواده اولین کلاس درس جامعه است.
🌼 در روایات توجه به تربیت صحیح فرزندان در سه دوره هفت ساله بسیار مورد تاکید قرار گرفته است و مبنای شخصیت اجتماعی و رشد و رفتارهای انسان در بزرگسالی این تربیتی است که در خانه شکل میگیرد.
💖 زنانی که مشغول به بزرگترین هدف انسان یعنی تربیت فرزند و فرزندپروری هستند، بیکار نیستند! بلکه یک معمار فرهنگی هستند.
خانم خونه🍃 هر لحظهای که با صبر و محبت صرف خانه و فرزندانت میکنی، گامی است به سوی ساختن آیندهای روشنتر برای جامعه. 🌟
🍃 شما الهامبخشید، مادری کنید با افتخار!
#پرسش_و_پاسخ
❓سوال #هویت_دینی
سلام. جدیداً فرزندم به مسائل دینی بدبین شده و میگوید خیلی از عقاید ما را قبول ندارد. هر چقدر من و مادرش برایش دلیل میآوریم، فایده نداره. خیلی نگران هستیم که خدای نکرده چه خواهد شد. لطفاً راهنمایی کنید که با اوچه برخوردی داشته باشیم.
✍پاسخ
باسلام خدمت شما پدر گرامی، در مورد سوالتان مطالبی عرض میشود؛ امیدوارم به رفع نگرانیتان کمک کند:
❇️ آشفتگی ممنوع: اگر نوجوان شما در مورد مسائل دینی و مذهبی ابراز مخالفت کرد یا دچار شک و شبهه شد، به هیچ وجه هیجان زده نشوید (چه در گفتار و چه رفتار و چهره) هویت یابی دینی همانند سایر هویتها (فردی، خانوادگی، ملی و...) یک فرایند است که از نوجوانی با سوال، گفتگو، مطالعه و تجربه شروع شده و تا جوانی به سطوح بالا و ثابت خود نزدیک میشود.
❇️ از نوجوانی تا اوایل جوانی، به دلیل استقلال طلبی بالا، به جای سوال، ترجیح میدهند نظرشان را مطرح کنند اما شما آن را به سوال ترجمه کنید مثلا«من خدا را قبول ندارم» یعنی«من سوالی در مورد خداوند دارم» کافیست بپرسید چرا قبول نداری تا سوال اصلی را مطرح کند.
❇️ اینکه فرزندتان توان بیان عقاید خود را دارد و با والدین خود وارد گفتگو میشود، بسیار عالی است؛ او عاقلانه و با فکر در حال هویت یابی است؛ همان چیزی که توصیه قرآن کریم است(بقره،آیه۱۷۰ و مائده۱۰۴ و...) پس در این مسیر یاریگر او باشید و او را مقابل خود نبیند؛ در بحبوحه جنگ جمل شخصی آمد و به حضرت علی گفت: «أمیرالمؤمنین یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ أَ تَقُولُ إِنَّ اللَّهَ وَاحِدٌ...؛ای امیر المؤمنین! آیا میگویی خداوند واحد است؟» مردم به او حمله کردند و گفتند: «آیا نمیبینی که امیرالمؤمنین در چه حالی از دلمشغولی است؟»حضرت علی فرمودند: «رهایش کنید، آنچه او میخواهد همان است که ما از این قوم میخواهیم.» یعنی کنجکاوی، سوال و گفتگو، و به دنبال دریافت حق بودن
❇️شنونده خوبی باشید و سریع شروع به استدلال آوردن و یا برخورد تند نکنید؛ اجازه دهید همه حرفها گفته و شنیده شود؛ قرآن کریم میفرماید: «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَٰئِكَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ؛ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺳﺨﻦ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺷﻨﻮﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺑﻬﺘﺮﻳﻨﺶ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﺍﻳﻨﺎﻧﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻫﺪﺍﻳﺘﺸﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩ ، ﻭ ﺍﻳﻨﺎﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﺧﺮﺩﻣﻨﺪﺍﻧﻨﺪ»(زمر، آیه١٨)
❇️اگر شنونده خوبی باشید، هنگامی که شما حرف می زنید او هم گوش میدهد و متوجه حرف های شما میشود پس اگر میبینید که به شما اجازه حرف زدن نمیدهد، ابتدا برخورد خودتان را بررسی کنید؛ اگر در صحبتها به عقیده شما توهین میکند، باز گفتار خودتان را بررسی کنید که آیا شما به استدلال های او توهین نمیکنید؟ سپس قانون بگذارید که میان حرف هم نپرید و در بیان نظرات، استدلال بیاورید نه توهین.
❇️در هر صورتی از رفتار تند، دوری کنید اگر رفتار تند داشته باشید نوجوان با شما وارد جنگ می شود و به هنگام جنگ فرصت انتقال پیام مناسب وجود ندارد. پس نمی توانید او را راهنمایی کنید.
❇️به دنبال نتیجه گرفتن در همان جلسه گفتگو نباشید؛ اگر استدلال شما را نپذیرفت، مدام تکرارش نکنید؛ اجازه دهید در فرصتی دیگر و با دانش بیشتری با هم گفتگو کنید.
❇️ اگر مسأله ای را نمیدانید، ساده و راحت بگویید «نمیدونم» در اینصورت میتوانید از کتاب مناسب، یا شخصی که آگاهی لازم را دارد، کمک بگیرید و او را به فرزندتان معرفی کنید.
❇️ همنشین بسیار مهم است؛ اگر فرزندتان روزانه، زمان زیادی را با افرادی (چه حقیقی و چه مجازی) میگذراند که افکار خاصی را دنبال میکنند به همان سمت خواهد رفت و گفتگوی چند دقیقه شما در طول هفته، تأثیری نخواهد داشت؛ دوستان خانوادگی مناسب پیدا کنید که امیرالمومنین فرمودند:«مَوَدَّهُ الآباءِ قَرابَهُ بَینَ الأبناء؛دوستی پدران، موجب نزدیکی میان فرزندان است.»
❇️ از خداوند مدد بگیرید و در حق فرزندتان دعا کنید که خداوند بهترین یاری دهنده است.