🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
.#تفسیر_زیارت_عاشورا
⬅️ قسمت 7⃣2⃣
🔹«بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی»
پدر و مادرم فدای تو باد.
📚علمای علم عرب می گویند؛
این کلمه در اصل «اَفدِیک أَبِی وَ أُمِی» بود یعنی فدا می کنم پدر و مادرم را که این فعل "اَفدِیک" حذف شده و "ب" آمده اینجا قرار گرفته است و نقش فدا را بازی می کند در حقیقت معنی اش همان پدر و مادرم را فدای تو می کنم است.
👌عالی ترین مرتبه از خضوع و خشوعی که یک انسان می خواهد در مقابل یک انسان دیگری انجام بدهد فدا کردن جان است.
اینکه بعضی ها در کلمات محاوره ای می گویند فدایت بشوم همین بحث است. این دیگر آخرش است که انسان بخواهد جانش را برای یک فردی بدهد. حالا انسان می خواهد در مقابل امام حسین (علیه السلام) یا در مقابل بزرگی چیزی را فدا کند یقینا باید محبوب ترین چیز خود را فدا بکند و محبوب ترین چیز هر انسان پدر و مادرش هستند.
💬میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
می گوید؛ چطور می شود انسان این فراز از زیارت عاشورا را می خواند و می گوید «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی..» پدر و مادر من فدای تو باد، اما در عمل که می رسد در مقابل مال و جان خودمان حاضر نیستیم حرف امام را گوش بدهیم و به خاطر مال دنیا حرف امام را زیر پا می گذاریم⁉️
♨️وقتی می گوید پدر و مادر فدای تو باد دیگر مال و جان در مرتبه ی پایین تری است. خیلی از افراد متأسفانه به خاطر اندکی از مال دنیا (حتی مذهبی هم باشند) حاضر هستند دروغ بگویند و مخالفت امر خدا را انجام بدهند.
این قسمت زیارت عاشورا را می گوییم ولی موقع عمل که می شود..
🌟در نمازهای آیت الله بهجت اگر دقت کنید ذکر «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» را وقتی ایشان می گوید گریه ی شدیدتری نسبت به بقیه ی اجزای نماز دارد، وقتی از ایشان سوال کردند❓ می گوید وقتی می دانم دارم به خدا دروغ می گوییم یعنی از یک طرف می گویم «إﯾّﺎکَ ﻧَﻌْﺒُﺪُ وَ إﯾّﺎکَ ﻧَﺴْﺘَﻌﯿﻦ» تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری می خواهم، اما پای عمل که می رسد چشمم به دست مردم است و به بنده های او امید دارم.
📖قرآن هم صراحتا می گوید؛ دیدید کسی را که هوا و هوس خودش را خدای خودش قرار داد. اینجا هم میرزا جواد آقا ملکی همین نکته را می گوید که نکند ما بگوییم امام حسین (علیه السلام) همه چیز من فدای تو ولی وقتی پای عمل که می رسد لنگ برنیم و کوتاهی کنیم.
👈پدر و مادرم فدای تو باد..
ممکن است معنای واقعی آن باشد چون امام الان زنده نیست حالا چنین چیزی شاید بعید باشد، اما بعضی ها گفتند به معنای کنایه ای است یعنی مقام امام حسین این قدر بالا است که انسان می تواند برای امام حسین عزیزترین کس خودش را قربانی کند. می خواهد مقام طرف مقابل را برساند.
💠مثلا امام حسین (علیه السلام) در صحرای کربلا به حضرت عباس (ع) فرمود: «بِنَفسی أنت یا أَخی» ای برادرم من فدای تو باشم. یقینا امام حسین مقامش از حضرت عباس بالاتر باید باشد ایشان امام بود اما حضرت عباس که امام نبود و فدا شدن یک انسان بالاتر برای یک انسان پایین تر معنایی ندارد و صحیح هم نیست.
پس این تعبیری که امام حسین گفت من فدای تو باشم می خواست عظمت حضرت عباس را نشان بدهد.
🔆یا حضرت زینب (سلام الله) بعد از شهادت امام حسین گفت: ای برادرم حسین پدرم فدای تو باد که تشنه شهید شدی، پدرش امیرالمومنین (علیه السلام) می شود در حالی که مقام امیرالمومنین از امام حسین بالاتر است پس معنی کنایه ای مراد است، یعنی امام حسین مقام تو این قدر بالاتر است که می شود چنین قسمی برای تو خورد.
📝تعبیر دیگری که بعضی عزیزان برای «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی» کرده اند، نسب و اسم یک انسان با پدر و مادرش است. پس امام حسین (علیه السلام) پدر و مادرم فدای تو باد یعنی حاضرم در تو محو بشوم و هیچ چیزی از خودم نداشته باشم کامل هر چه دارم را فدای تو بکنم. تمام هست و نیستم را همه چیزم را فدای شما بکنم و خودم هیچ بشوم و چیزی نداشته باشم. یعنی می خواهد فنای در امام حسین و اهل بیت را نشان بدهد. من حاضرم گمنام باشم و هیچ چیزی نباشم و در شما فنا بشوم.
🔹 ادامه دارد ...
استاد احسان عبادی
━━━━━━◈❖🔹🔆🔹❖◈━━━━━
#لبیک_یا_حسین
#لبیک_یا_مهدی
#امام_زمان
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
کانال استیکر مدرسه👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1899233371C941ba466df
🔘🔸🔘🔸🔘🔸🔘
.#تفسیر_زیارت_عاشورا
⬅️ قسمت 8⃣2⃣
🔹در فراز بعدی می گوید؛ «ﻟَﻘَﺪْ ﻋَﻈُﻢَ ﻣُﺼﺎبِی ﺑِﻚَ..» (لقد یعنی همانا) همانا مصیبت تو امام حسین برای من عظیم و بزرگ است.😔
📜این فراز از زیارت عاشورا را امام معصوم امام باقر دارد می گوید، امام صادق دارد می گوید. یعنی مصیبت امام حسین (علیه السلام) برای امام معصوم هم عظیم و سخت بود و هر چقدر انسان معرفتش نسبت به امام حسین بالاتر باشد این سختی را بیشتر درک می کند.
📌مثال: وقتی عضوی از یک خانواده ای از دنیا می رود، یقینا کسی که بیشتر از همه ناراحت می شود پدر و مادر آن فرد هست حتی از همسرش هم بیشتر ناراحت می شوند چون پدر و مادر به فرزند نزدیک تر هستند و بیشتر درک می کنند و بعد همین طور در درجات بعدی پسر عمو، پسر دایی.. یعنی آن کسی که نزدیک تر است عذاب و رنجش هم سنگین تر است.
🔆اهل بیت هم چون مقام معرفت به امام حسین را به صورت کامل دارند پس یقینا درد و رنج شان از این مصیبت سنگین تر است. پس وقتی علامه ی امینی رحمة الله علیه می فرمایند در شب عاشورا برای امام زمان (عجل الله) صدقه بدهید که قلب ایشان در فشار است، باید ببینیم یعنی چه⁉️
یعنی امام معصوم است، تمام واقعه ی کربلا را به صورت شهودی می بیند. ما شنیدیم ناراحت می شویم، ایشان می بیند و ناراحت می شود پس چقدر عظمت درد ایشان سنگین است.
📘روایتی از امام صادق (علیه السلام) است در کتاب ″امالی شیخ مفید- ص ۳۳۸″ (امالی به کتبی می گویند که در تمام موضوعات حدیث دارد یعنی برای یک موضوع خاص نیست، در هر موضوعات اخلاقی، فقهی..) امام می فرمایند:
آه کشیدن و نفس کشیدن یک شخص اندوهگین به خاطر ظلم و ستمی که به ما رفته است تسبیح خداست و این غم و اندوهش که به خاطر ما هست عبادت خداست.✅
⚠️پس هر چقدر این مصیبتی که انسان درک می کند بالاتر و سنگین تر باشد، قرب و اجر آن فرد هم بالاتر و بیشتر است. اینجا همان بحث معرفت به امام است.
📄روایاتی داریم که می گوید شما مثلا زیارت امام رضا (علیه السلام) بروید ثواب ۵۰ حج دارد، ثواب ۱۰۰ حج دارد، ثواب ۲۰۰ حج را دارد. روایات مختلف است، این روایات مختلف به این خاطر است که آن معرفت راوی فرق می کرد. یک راوی که معرفتش پایین تر بود امام عدد کمتر می گفت، یکی معرفتش بالاتر بود عدد بیشتر.
👌در حقیقت تمام من و شماها اگر یک ثواب مشترک را انجام بدهیم مثلا همه همزمان زیارت عاشورا بخوانیم خدا ثواب یکسانی به ما نمی دهد، هر کس معرفتش به امام عصر و امام زمان بیشتر بود ثوابش هم بیشتر است.
یعنی اعمال ما به واسطه ی معرفت ما سنجیده می شود.
🔹 ادامه دارد ...
استاد احسان عبادی
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشورا 28
━━━━━━◈❖🔹🔆🔹❖◈━━━━━
#لبیک_یا_حسین
#لبیک_یا_مهدی
#امام_زمان
✾•┈┈••📚☆✦❀✦☆📚••┈┈•✾
کانال استیکر مدرسه👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1899233371C941ba466df