ما چه می دانیم؛
خدا می داند که بعضی ابتلائات،
شرط بعضی اِفاضات است،
شخصی می گفت:
به فلان مشکل مبتلا شدم،
خیلی بر معلوماتم افزوده شد...
آیت الله بهجَت(ره)🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یک گلابی...
#شهید_رجایی
#کانال_استوری_مذهبی
┏━•۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞•━┓
http://eitaa.com/storymazhabi1
┗━•۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞•━┛
بسم الله الرحمن الرحیم
قراره از امروز در کانال داستانی درباره شناخت امام زمان علیه السلام که قسمت به قسمت و با هشتگ #از_تولد_تا_امروز هست رو در کانال بفرستیم
خواندن هر قسمت از این داستان گاها کمتر از یک دقیقه تمام می شود به همین خاطر از آنجا که در حدیث داریم کسی که امام زمان را نشناسد و بمیرد به مرگ جاهلیت مرده است در خواندن این داستان کوتاهی نکنید زیرا این داستان بسیار در شناخت امام زمان موثر است
در ضمن منبع این داستان مهدیاران است
📌 زنگ اول، شناخت امام
🎒 کلاس رو مثل همیشه با درخواست فرستادن صلوات برای سلامتی و فرج امام زمان تموم کردم. تو چهرهٔ شاگردام دقیق شدم. امروز هم خیلیها با یک لبخند شاید از روی تمسخر و خیلیها با بیمیلی از روی شک و تردید صلوات فرستادن. دیگه مطمئن شدم که یه جای کار ایراد داره. شاگردهام بچههای خوبی بودن اما انگار شناخت کافی از امام زمان نداشتن.
💡 مصمم شدم پیشنهادی که از مدتها پیش توی ذهنم بود رو باهاشون درمیون بذارم.
- بچهها حالا که درسمون جلوتر از بخشنامهست، نظرتون چیه جلسهٔ آینده، جلسهٔ پرسش و پاسخ در مورد امام زمان باشه؟
اشتیاق رو توی چشم اکثریت دیدم.
علی گفت: «یعنی دقیقا چیکار کنیم؟»
- امام زمان رو بهتر بشناسیم. میدونید اگه کسی امام زمانش رو نشناسه و در این حال بمیره به مرگ جاهلیت مثل اعراب بتپرست حجاز مرده؟
🔻 دلم آتیش گرفت وقتی از چهرههاشون فهمیدم این بچه ها توی سن ۱۷ - ۱۸ سالگی هنوز خیلی چیزهای ضروری دین رو نمیدونن.
_خب نگفتید موافقید یا نه؟
جواب اکثریت مثبت بود. برای همین قرار بر این شد که من نیمهٔ اول کلاس رو به مسائل مربوط به ولادت امام زمان و شرایط جامعهٔ حضرت اختصاص بدم و بقیهٔ کلاس به سؤالات و شبهات بچهها جواب بدم.
🔰 قصد داریم تا در سلسه پیامهای «از تولد تا امروز» با داستان این معلم و شاگردانش همراه بشیم تا کمی بیشتر از امام زمان و زندگی ایشان بدونیم. لطفاً با ما همراه باشید.
📎 #از_تولد_تا_امروز ۱
منبع: مهدیاران
📌شناخت شناسنامهای
📆روز موعود رسید؛ جلسهای که قرار بود برای بچهها از امام زمان بگم. بچهها آماده و مشتاق شنیدن بودند. برای همین بدون مقدمه وارد بحث شدم.
- خب! حداقل شناختی که ما باید نسبت به امام خودمون داشته باشیم، شناخت شناسنامهای ایشونه. بگید ببینیم، شما از امام زمان چی میدونین؟
🌅بهرام گفت: امام زمان در سحر جمعه، نیمۀ شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری در سامرا متولد شدن. همنام و همکنیه پیامبرند و تنها فرزند امامحسن عسکری و نرجس خاتون هستند.
- آفرین. دیگه چی؟
🔰علی گفت: من شنیدم مادر ایشون دخترِ پسرِ امپراطور رُم بودند و نَسَب مادرشون به شمعون، وصیّ حضرت عیسی، میرسه.
_ کاملاً درسته! خب، کسی میتونه چند تا از القاب امام زمان رو نام ببَره؟
🔆 شهاب گفت: صاحبالزمان، حجت، ولیّ عصر.
- احسنت! دیگه؟
نفر بعد گفت: منصور، قائم.
وقتی چندتا از بچهها به احترام نام حضرت از جا بلند شدند، چقدر حالم خوب شد.
- درسته! منتظَر، خلف صالح، بقیةالله هم از القاب دیگهٔ حضرته، اما «مهدی» معروفترین لقب ایشونه.
💠خب زندگی امام زمان به سه دوره تقسیم میشه: اول، دورۀ پنجسالهٔ اختفا که از تولد ایشون تا زمان شهادت پدرشون در سال ۲۶۰ هجری قمری طول کشید.
یکی پرسید: دورۀ اختفا یعنی چی؟
گفتم: یعنی اینکه بجز شیعیانِ خاص امام حسن عسکری، کسی از وجود ایشون خبر نداشت.
🔻بحث رو ادامه دادم:
- دورۀ دوم، دورۀ غیبت صغری است که از شهادت امامحسن عسکری تا سال ۳۲۹ هجری قمری بوده و دورۀ سوم، دورۀ غیبت کبری است که متأسفانه تا به امروز ادامه داره... تا اینجا سوالی ندارید؟
#از_تولد_تا_امروز ۲
منبع:مهدیاران
📌 شبهات تولد
🔹 علی گفت: «من شنیدم در طول تاریخ، خیلیها منکر تولد حضرت شدن.»
گفتم: «درسته. یکی از دلایل شکلگیری این شبهه این بود که شرایط اجتماعی جوری بود که امامحسن عسکری، مجبور بودن برای حفظ جان فرزندشون، خبر تولد ایشون رو مخفی کنند؛ درست مثل زمان تولد حضرت موسی. برای رد این شبهه، هم دلایل عقلی و هم دلایل روایی وجود داره.
📖 دلایل روایی یعنی احادیث و بشارت پیامبر و همۀ امامان دربارۀ ولادت امام زمان بهعنوان فرزند امامحسن عسکری. بهعلاوه، بعد از تولد هم افراد زیادی از ولادت حضرت باخبر بودند و حتی حضرت رو دیده بودند.
🔰 یکی از بچهها پرسید: «مثلاً کی؟»
_ حکیمه خاتون، دختر امام جواد و عمهٔ امام حسن عسکری در شب تولد حضرت، در کنار حضرت نرجس بوده و خبر تولد حضرت رو با جزئیات نقل کرده. به جز ایشون، مورخین شیعه از جمله مرحوم کلینی و شیخ مفید یا علمای اهل سنت مثل شَعرانی، در کتابهای خودشون به ولادت حضرت اشاره کردن.
🔆 شهاب گفت: «کسی در اون دوران امام زمان رو دیده؟»
_ بله، بعضی از شیعیان خاص و معتمد امام حسن عسکری از جمله: احمدبناسحاق و جمعی از شیعیان همراهش، اصحاب امام هادی، وکلای امامحسن عسکری و نواب اربعه. بعضی از این افراد، قبل از غیبت و بعضی در دوران غیبت صغری، امام زمان رو ملاقات کرده بودند.
🔻 کاوه گفت: «چه دلیل عقلیای برای اثبات تولد حضرت وجود داره؟»
_ سادهترین دلیل اینکه حکمت خدا اقتضا میکنه که زمین هیچوقت از حجت خدا خالی نباشه. مثلاً در آیهٔ ۷ سورهٔ رعد، اینطور به این موضوع اشاره شده: «وَ لِکُلِّ قَومٍ هٰاد؛ یعنی برای هر قومی، راهنمایی از طرف خدا فرستاده شده.» پس حتماً مردم زمان ما هم راهنمایی الهی دارند؛ هرچند که از دیدنش محروم هستیم.
#از_تولد_تا_امروز 3
منبع:مهدیاران
📌 در قرآن و احادیث
📖 کاوه پرسید: «آیا در قرآن آیهٔ مشخصی به امام زمان اشاره داره؟»
گفتم: «ببینید بچهها! قرآن همیشه کلیات رو بیان میکنه، نه جزئیات رو! در قرآن حدود ۵۰۰ آیهٔ مهدوی وجود داره که ما با توجه به حدیث اهل بیت به مهدوی بودن اونها پی میبریم. مثلاً خدا در آیهٔ ۱۰۵ سورهٔ انبیاء میفرماید: «و ما بعد از تورات در زبور نوشتیم که بندگان نیکوکار من وارث زمین میشوند.» امام باقر در مورد این آیه فرمودند: «منظور از بندگان نیکوکار، اصحاب مهدیاند.» بهعلاوه، احادیث زیادی هم وجود داره که مستقیماً به موضوع امام زمان، تولد یا ظهورشون اشاره کرده. یکی از این احادیث که مورد قبول همهٔ مسلمانها هم هست، خطبهٔ غدیره.»
🔆 احمد گفت: «منظورتون خطبهٔ پیامبر در روز عید غدیره؟»
گفتم: دقیقاً. این خطبه به اندازهای معتبره که علاوه بر بزرگان شیعه، بزرگان اهل سنت هم در کتابهاشون به صحیح بودن اون اعتراف کردند. پیامبر در بخشی از این خطبه میفرماید: «ای مردم! نور از جانب خداوند عزوجل است و درون من پنهان است. بعد از من، درون علی و سپس درون نسل اوست تا اینکه به مهدی میرسد؛ همان کسی که حق خدا و حق ما را تماموکمال میگیرد.»
رضا گفت: «پس با وجود این خطبه، هر کس منکر امامزمان بشه، انگار منکر پیامبر شده!»
گفتم: «درسته. در روایات حتی در زیارت امام زمان به این نکته اشاره شده.»
ادامه دارد...
#از_تولد_تا_امروز ۴
منبع:مهدیاران
📌 آن شبِ عزیز
🌌 یکی از بچهها گفت: «میشه ماجرای شب تولد امامزمان رو تعریف کنید؟»
گفتم: «حکیمه خاتون در شب نیمۀ شعبان، مهمانِ امام حسن عسکری بودن و اینطور تعریف میکنن که بااینکه آثار بارداری در نرجس خاتون وجود نداشته، امام ازشون میخوان تا شب رو در منزل ایشون بمونن تا موقع تولد حجت خدا در کنار مادرشون باشن. تا نیمهشب که حکیمهخاتون برای نماز شب بیدار میشن، هیچ علامتی در مادر امام زمان دیده نمیشه؛ تاجاییکه شک به دلشون میافته اما امام تأکید میکنن که امشب حتماً شبِ تولدِ حجت خداست. کمی بعد، مادر امام زمان ناگهان از خواب بیدار میشن و از نزدیکی تولد فرزندشون خبر میدن.»
🔹 سعید: «یعنی بارداریِ مادر امام زمان هم مثلِ مادر حضرت موسی مخفی بوده؟»
_ «دقیقاً! چون حکومتِ وقت منتظرِ تولدِ پسری در خانۀ امام حسن عسکری بوده.»
فرهاد: «بعد چی شد؟»
🔆 _ «عجله نکن؛ الان میگم. حکیمه خاتون میگه ناگهان نوری نرجس رو فراگرفت و از چشم من پنهان شد. هراسان پیش امام رفتم. امام گفتند که به اتاق برگردم. وقتی به اتاق برگشتم، دیدم امام زمان به دنیا اومدن و در حالِ سجده، آیهای از قرآن خوندن و بعد، شهادتین گفتن.»
👶 محسن: «آخه چطور ممکنه یه نوزاد حرف بزنه؟»
_ «مگه حضرت عیسی در گهواره صحبت نکردن؟ تازه مقام امامت که از مقام پیامبری برتره!»
ادامه دارد...
#از_تولد_تا_امروز ۵
منبع: مهدیاران
📌 بچهها مشتاقانه پیگیر بحث بودند.
🔆 احمد گفت: «این درسته که امام زمان بعد از تولد به پدرانشون سلام دادند؟»
گفتم: «بله. ایشون علاوهبر گفتن شهادتین، بر امیرالمؤمنین و امامان هم درود فرستادند تا اینکه به نام پدرشون رسیدند و دیگه ادامه ندادند.»
❓ الیاس که تا اون لحظه ساکت بود پرسید: «این معجزه فقط در همون روز اتفاق افتاده یا باز هم تکرار شده؟»
🔰 گفتم: بله، باز هم اتفاق افتاده. حکیمه خاتون این طور نقل میکنه که روز هفتم تولد، خدمت امام حسن عسکری رسیدم. ایشون به من فرمودند: «فرزندم را نزد من بیاورید!» امام حسن فرزندشون رو در آغوش گرفتند و فرمودند: «فرزندم سخن بگو!» در این لحظه امامزمان مانند روز تولد بعد از شهادت به یگانگی خدا و رسالت پیامبر، به امامت تکتکِ امامان و پدرشون شهادت دادند و بعد از اون آیهٔ پنج و ۶ سورهٔ قصص رو تلاوت کردند:
📖 «و خواستیم بر کسانى که در آن سرزمین فرودست شده بودند منّت نهیم و آنان را پیشوایان [مردم] گردانیم و ایشان را وارث [زمین] کنیم و در زمین قدرتشان دهیم و [از طرفى] به فرعون و هامان و لشکریانشان آنچه را که از جانب آنان بیمناک بودند، بنمایانیم.»
📚 بحارالانوار، ج ۵۱، ص ۳
#از_تولد_تا_امروز ۶
منبع: واحد مهدویت مصاف (مهدیاران)