#دل_نویس
#کتاب_خواندن_۲
یه نکته خیلی مهم که خودم هم تازه کشفش کردم و این کشف بزرگ را هم مدیون دو جلد کتاب هستم که معرفی کتابها را بعداً توی کانال قرار میدهم.
خودم اسمش را گذاشتم "خواندن تحلیلی"، شاید "خوانش فعال" یا "خواندن فعال" هم اسمهای خوبی باشند. البته من این نوع خواندن را مخصوص کتابهای داستان و رمان میدانم و مسئله کتابهای غیر داستانی تا حدی مشخص است و روشهای یادداشتبرداری و ماندگاری مطالب آنها در ذهن هم بسیار گفته شده است.
خواندن تحلیلی همانطور که از اسمش مشخص است، تحلیل و بررسی آن چیزی است که میخوانیم. یعنی چی؟ یعنی زمانی که یک رمان یا داستان را میخوانید، ابتدا حسی که از آن کتاب دریافتید را بنویسید، در مورد نویسنده و انتشارات آن توی گوگل جستجو کنید، کتاب را با کتابهای قبلی که خواندید مقایسه کنید و داستان را موشکافی کنید؛ از نظر دستور زبانی، موضوع، عناصر داستانی، شخصیتها و...
حتی اگر کتابی را صرفاً برای سرگرمی خواندید و یا متوجه شدید جز سرگرمی برای شما چیزی نداشته است (به نظرم همین سرگرمی هم تا حدی قابل احترام است)، حتماً مدتی را درباره کتاب فکر کنید و تا جایی که میتوانید فکرهایتان را بنویسید.
ح،د،ی،ث
روایت هایی از آنچه می خوانم و آنچه می دانم
#دل_نویس #مقاله_ها دانشجویی کارشناسی که بودم مدتی تمام توانم را جمع کردم تا یک مقاله بنویسم یادم هس
کم کم نظرم داره درباره مقاله ها عوض میشه
ح،د،ی،ث
روایت هایی از آنچه می خوانم و آنچه می دانم
کتابی که این روز ها مشغول هستم سینوهه پزشک مخصوص فرعون نویسنده :میکاوالتاری مترجم:هاله هنرزاد انتش
یک کتاب تاریخی بی نظیر ، توصیف های نویسنده از مصر باستان و شهر های مثل بابل و سوریه بسیار شفاف و روشن است و نشان می دهد پژوهش های بسیاری برای نوشتن این کتاب انجام شده است .
اما برای من خواندن این کتاب کمی سخت بود و روز ها طول کشید تا توانستم کتاب را تمام کنم .
کتاب از زبان سینوهه بیان می شود و شرح زندگانی سینوهه را می گویید با این کتاب شهر های دوران باستان نوع زندگی و حتی شیوه رفتار و خدایانشان را می توانید بشناسید .
آیا میدانستید؟
شعر در ایران باستان به شکلهای مختلفی مانند سرود، چامه، ترانگ، ضربالمثل و حکم وجود داشته است. چامه به معنای روایت داستانی درباره پهلوانان بوده است. ترانگ، ترنگه، ترنگ، رنگ و ترانه امروزی نیز از انواع دیگر شعر بودهاند. شعر خالص به عنوان تصنیف شناخته میشده، اما اگر روایتی را بیان میکرد، به آن ترانه، متل یا متل منظوم میگفتند.
تبلیغات نقش بسیار مهمی در معروف شدن کتابها و رمانها دارد، مشابه آنچه در صنعت سینما مشاهده میکنیم. تبلیغات میتواند توجه مخاطبان را به کتابها جلب کند و باعث افزایش فروش و محبوبیت آنها شود.
بسیاری از نویسندگان و ناشران از ابزارهای مختلف تبلیغاتی مانند نقدهای مثبت، نقلقولهای معروف از نویسندگان دیگر، و حضور در رسانهها برای معرفی کتابهای خود استفاده میکنند. این روشها میتوانند تأثیر زیادی در جذب مخاطبان جدید و افزایش فروش کتابها داشته باشند.
نویسنده های صهیونیستی هم رمان های بی معنی نوشتند که فقط با همین ابزار رسانه و تبلیغات معروف ، پرفروش و پر مخاطب شدند.
این رمان هم یکی از بهترین داستان های معرفی شده از سوی دیگران بود ، رمانی که حتی داستانش ترجمه شده و در کشور های دیگر تدریس می شود البته این که چه چیزی را درس می دهند؟ نمی دانم!!
برای من اما چندان هم جذاب نبود به سختی خواندمش (البته شاید حال خراب این روز هایم باشد که نظرم را نسبت به این کتاب این همه منفی کرده است ) ، نویسنده سعی کرده یک روایت کاملا متفاوت از جنگ ارائه دهد که واقعی یا غیر واقعی بودنش را نفهمیدم ولی برای من باور شخصیت های داستان مثل گیتی و مهندس و اتفاقاتشان مخصوصا گیتی ، ناخوشایند بود یک جورایی دوستش نداشتم .
سال هاست که ادبیات مقاومت و آنچه مربوط به هشت سال دفاع مقدس است برایم جذابیت ندارد ، برایم تکراری های هستند که هیچ وقت خودم را ملزم به خواندنشان نکردم حتی کتاب های مثل دا ، یا من زنده ام که آن قدر طرفدار دارد من را جذب نمی کند نمی دانم می خواهم از مهم ترین بخش تاریخ ایران چه چیزی را به یادگار داشته باشم هر چه هست کم تر کتابی مربوط به آن روز ها را خوانده ام مگر کتاب های مربوط به شهید خاصی مثل شهید معماریان .
و این ویژگی شاید زشتی که دارم من را فعلا به سمت رمان های خارجی می کشد .
یکی از کتاب های که در این چند روز خواندم و لی متاسفانه عکسش را ندارم جلد یک همین کتاب است که ادبیات کودکان را در دوران باستان برسی کرده است و جلد کرم رنگی دارد .
این مجموعه کتاب های جذاب است که تاریخ پیداش داستان ها بخصوص داستان کودکان را با پیشنه تاریخی آن برسی کرده
جلد یک کتاب ، افسانه ها متل ها و چیستان ها و لطیفه ها و حتی بعضی از تاریخی ترین و قدیمی ترین کتاب ها مثل اوستا را برسی کرده و چگونه بودن داستان ها در دوران باستان را نشان می دهد .
در نوع خود مجموعه جالبی است که ارزش بارها خواندن را دارد .
مدت ها بود که دنبال کتاب های آگاتا کریستی می گشتم تا بخوانم و فکر می کردم خواندش می تواند برایم مفید باشد اما در واقعیت از خواندن آن اصلا لذت نبردم و به نظرم کتاب جالبی نبود ، هر چند از لحاظ داستانی نوشته های آگاتا کریستی بی نظیر است ولی برای من جذابیتی ندارد .
به هر حال باید خواندن این کتاب را تجربه می کردم.
داستان درباره اجلاسیه ای است که قرار است در بغداد برگذار شود و عده ای باید خودشان را به این اجلاسیه برسانند و مدارکی را ارائه دهند ولی عده ی دیگر دسیسه های می چینند تا این اتفاق نیفتد و یک سری اتفاقات جالب در این مسیر می افتد
این کتاب صرفاً برای سرگرمی مناسب است
#کتاب
#اگاتا_کریستی
#