19.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«شرح حدیثی از امام حسن عسکری سلام الله علیه در رابطه با نماز شب»
1402/8/2
#نماز_شب
🤲🏻اللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ
🔰کانال اذکار ماثوره(اذکار وارد شده در روایات) در ایتا و تلگرام
@Mention110
امام زمانـم..
حتی اگر تمام جهان
غرق تاریکی شود
باز دلم روشن است!!
امید دیدنتان، چراغ دلم را
تا همیشه روشن نگه خواهد داشت...
تا نیایی گره از کار جهان وا نشود
#سلام_امام_زمانم ❣
🌤#صبحت_بخیر_آقای_من
💚 اَللّٰھُـمَّ ؏َـجِّـل لِوَلیِّڪَ الـفَـرَج 💚
📣 توصیه حضرت آیتالله خامنهای به قرائت قرآن و دعا برای پیروزی جبهه مقاومت
❤️ رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به سوالی، قرائت سوره فتح، دعای ۱۴ صحیفه سجادیه و دعای توسل را برای پیروزی جبهه مقاومت توصیه نمودهاند.
سوره فتح
https://khl.ink/f/58345
دعای ۱۴ صحیفه سجادیه
https://khl.ink/f/58338
دعای توسل
https://khl.ink/f/58346
💠 صلوات خاصه امام حسن عسکری علیه السلام
🤲🏻اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدِ الْبَرِّ التَّقِيِّ الصَّادِقِ الْوَفِيَّ النُّورِ الْمُضِيءِ خَازِنِ عِلْمِكَ وَ الْمُذَكِّرِ بِتَوْحِيدِكَ وَ وَلِيِّ أَمْرِكَ وَ خَلَفِ أَئِمَّةِ الدِّينِ الْهُدَاةِ الرَّاشِدِينَ وَ الْحُجَّةِ عَلَى أَهْلِ الدُّنْيَا فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَصْفِيَائِكَ وَ حُجَجِكَ وَ أَوْلَادِ رُسُلِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِين.
🤲🏻خدایا درود فرست بر حسن بن علی بن محمّد، نیکوکار، پرهیزگار، صادق، وفادار، نور تابنده، خزانهدار دانشت، به یاد اندازهی توحیدت و سرپرست فرمان و قانونت و یادگار پیشوایان دین، آن راهنمایان رشد یافته و حجّت بر اهل دنیا، پس بر او درود فرست ای پروردگار، برترین درودی که بر یکی از برگزیدگان و حجّتهایت و اولاد رسولانت فرستادی، ای معبود جهانیان.
1️⃣شیخ طوسی، مصباح المتهجّد، 1جلد، مؤسسة فقه الشيعة - بيروت، چاپ: اول، 1411 ق؛ ج1 ؛ ص405.
2️⃣ ابن طاووس، على بن موسى، جمال الأسبوع، 1جلد، دار الرضى - قم، چاپ: اول، 1330 ق؛ ص492.
3️⃣ كفعمى، ابراهيم بن على عاملى، البلد الأمين ، 1جلد، مؤسسة الأعلمي للمطبوعات - بيروت، چاپ: اول، 1418 ق؛ النص ؛ ص305.
4️⃣ مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، بحار الأنوارالجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار (ط - بيروت)، 111جلد، دار إحياء التراث العربي - بيروت، چاپ: دوم، 1403 ق؛ ج91 ؛ ص77.
#صلوات_خاصه
#صلوات
🤲 اللَّهُمَّ عَجِّلْ فَرَجَ وَلِيِّك🤲
🔰کانال اذکار ماثوره(اذکار وارد شده در روایات)
❇️@Mention110
🔻 پيرامون روايت گنج پنهان ( كنت كنزا مخفيا….)
[بخش اول]
✍️ روايت معروف گنج مخفي ( كنت كنزا مخفيا…) كه با عنوان حديث قدسي شهرت يافته در هيچ يك از منابع روايي دسته اول شيعه و سني وجود ندارد.
لازم به ذكر است كه از اين روايت تا قرن دهم هجري هيچ اثري در كتب روايي شيعه ديده نمي شود و ظاهرا اولين بار توسط محقق كركي در كتاب الرسائل بدون ذكر سند و بصورت مرفوعة مطرح شده و بعد از آن توسط مرحوم مجلسي در بحارالانوار ذكر گرديده و شهرت يافته است.
و سپس توسط عالمان بعد از وي گاه مستندا به همان دو منبع فوق الذكر و گاه بصورت مستقل و البته بصورت مرسل ذكر گرديده است. از جمله مرحوم ملاصدرا در اسفار اربعه اين روايت را بدون ذكر ماخذ و بصورت مرسله باز نقل نموده است.
📌 نكته قابل توجه اينكه در منابع اهل تسنن ، پيشينه روايت ( گنج پنهان ) به كمي قبل تر بر مي گردد و ظاهرا اولين بار در قرن ششم و هفتم و توسط فخر رازي در تفسير كبير و پس از وي توسط محي الدين در فتوحات مكية و كتاب تفسيرش ذكر شده است از اين رو احتمال اينكه اين روايت از منابع سني به كتابهاي شيعه راه يافته باشد دور از ذهن نيست.
از ديگر سو علاوه بر فقدان سند ، اين روايت از نظر متن نيز در منابع مختلف يكسان نبوده و با اينكه در برخي مصادر آن را به پيامبر اسلام (ص) نسبت داده اند در برخي منابع ديگر از زبان پيامبري چون حضرت داوود (ع) نقل شده و البته در عبارات و الفاظ اين روايت نيز هماهنگي و اتفاق وجود ندارد مانند :
١- حكي في بعض الأخبار أن نبيّاً من أنبياء اللّه تعالي قال في مناجاته مع ربه: يا ربّ! لم خلقت الخلق بعد أن لم تكن خلقته؟ فقال له ربه، علي سبيل الرّمز: كنت كنزاً مخفيّاً من الخيرات و الفضائل، و لم أكن أعرف فأردت أن أعرف.
٢- قال اللّه تعالي: كنت كنزاً مخفيّاً فاحببت ان اعرف فخلقت الخلق و تحبّبت اليهم بالنّعم حتّي عرفوني.
٣- قال لبعض أنبيائه عليه السلام : و قد سأله: لم خلقت الخلق يا رب؟ بقوله: كنت كنزاً مخفيّاً لم أعرف فخلقت الخلق لأعرف.
٤- کنت کنزاً مخفيّاً فأردت أن أعرف فخلقت الخلق فبي عرفوني.
٥- كنت كنزاً لااعرف فاجببت ان اعرف.
٦- روي عن رسول الله صلي الله عليه و آله ، عن الله سبحانه، أنه قال: كنت كنزاً لم أعرف، فأحببت أن اعرف فخلقت الخلق و تعرفت إليهم فعرفوني.
📚 رجوع كنيد به :
١- الرسائل محقق كركي ج ٣ ص ١٥٩
٢- بحارالانوار ج ٨٤ ص ١٩٩ و ٣٤٤
٣- الحكمة المتعالية في اسفار العقلية الأربعة ج ٦ ص ٣٠١
٤- التفسير الكبير فخر رازي ج ٢٨ ص ٢٣٤
٥- الفتوحات المكية ابن عربي ج ٢ ص ١١٢ و ٢٣٢ و ٣١٠ و ٣٢٢ و ٣٣١ و ٣٩٩ و ج٣ ص ٢٦٧ و ج ٤ ص ٤٢٨.
٦- كتاب التفسير محي الدين عربي ج ٢ ص ١٢٣.
٧- الفتوحات المكية ج ٢ ص ١١٢ و ٢٣٢.
٨- ممد الهمم، ص۲۳.
٩- رسائل اخوان الصفا، ج۳، ص۳۵۷.
١٠- مجموعه رسائل و مصنفات کاشاني، ص۳۷۱.
١١- الحکمة المتعالية، ج۶، ص۳۰۱.
١٢- بحار الأنوار ج ٨٤ ص ١٩٩
١٣- كلمات مكنونه فيض كاشاني ص ٣.
نقل مطالب تنها با ذكر ماخذ آن بلا مانع است.
📲کانال نکات رجالی
🔻 پيرامون روايت گنج پنهان ( كنت كنزا مخفيا….)
[بخش دوم]
✍️ در يادداشت قبل گفته آمد كه روايت ( كنت كنزا مخفيا…) برغم شهرت و معروفيتي كه در بين متاخرين دارد اما فاقد سند بوده و در مصادر روايي شيعه و سني نيز موجود نيست از اين جهت اصالت آن مخدوش و انتساب آن به پيامبر (ص) محرز نمي باشد.
افزون بر فقدان سند، مضمون اين روايت نيز از سوي بسياري از صاحب نظران شيعه و سني مورد نقد جدي واقع شده است.
🔸 مرحوم علامه محمد تقي جعفري در شرح و تفسير مثنوي در ذيل اين بيت از مولوي
گنجِ مخفى بُد ز پُرّى جوش كرد
خاك را سلطانِ اطلس پوش كرد
مي نويسد:
کلمه ی ( مَخفی ) در هیچکدام از منابع لغت عرب نیامده ، زیرا ماده ی ( خَفی ) ، لازم است و مفعول از آن ساخته نمی شود و از لحاظ معنا نیز قبل از خلقت ، کسی نبوده که خدا از آنها پنهان بوده باشد
🔸 مرحوم دكتر سيد جعفر شهيدي در شرح مثنوي اش آورده است:
این حدیث را در مجموعه احادیثِ قُدسی نیافتم و بعید نیست که سخن مشایخ صوفیه باشد که به نامِ حدیث به پیامبر (ص) نسبت داده اند.
🔸 علامه شعراني نيز در تعليقه بر شرح اصول كافي ملاصالح مازندراني تصريح كرده:
لازمه ی این حدیث ، استکمال بالغیر است که خدا از آن منزّه است .
🔸 مرجع فقيد مرحوم آقاي سيد شهاب الدين مرعشي نجفي در تعليقه خود بر كتاب احقاق الحق حديث كنز مخفي را جعلي دانسته و از كساني كه به شرح و تفسير آن پرداخته اند ابراز تعجب نموده است.
🔸 الباني از محدثان اهل سنت در كتاب سلسلة الاحاديث الضعيفة و الموضوعة نيز روايت ( گنج پنهان ) را جعلي دانسته و تصريح كرده كه اين روايت اصل و ريشه اي ندارد.
🔸 سيوطي در تدريب الراوي نيز به صراحت در مورد روايت ( گنج پنهان ) گفته است
باطلٌ لا اصل لها و لیس من کلام النبی (ص).
🔸 حارث مُحاسبی علیرغم اینکه خودش ، عارف مسلک است در کتاب ( فهم القرآن ) می گوید : عبارتِ ( کُنتُ کَنزاً مَخفیّاً…) از سخنان بی ارزش و جعلیاتی است که به پیامبر (ص) نسبت داده اند .
🔸 محي الدين عربي نيز كه خودش بنوعي مروج روايت ( كنت كنزا مخفيا ) است در عبارتي در فتوحات تصريح مي كند كه
ورد في الحديث الصحيح كشفاً، الغير الثابت نقلاً عن رسول الله عن ربه - جل و عزه - انه قال ما هذا معناه: كنت كنزاً مخفیاً لم اعرف …
يعني در روايت صحيحي كه بصورت مكاشفه دريافته ايم و بصورت نقل ثابت نيست از رسول خدا از پروردگار ….
🔸 عبدالسلام علوش در ( الجامع فی الاحادیث القُدسیه ) نیز حدیثِ ( کُنتُ کَنزاً مَخفیّاً ... ) را فاقد هرگونه سند صحیح یا ضعیف و از احادیث جعلی و ساختگی می داند .
📚 رجوع كنيد به :
١- تفسير و نقد و تحليل مثنوي محمد تقي جعفري ج ٢ ص ٣٥٦ و ٣٥٩ و ٣٦٠
٢- شرح مثنوي دكتر سيدجعفر شهيدي دفتر چهارم ص ٣٧٦
٣- شرح اصول كافي ملاصالح مازندراني با تعليقات علامه ميرزا ابوالحسن شعراني ج ١ ص ٢٤
٤- احقاق الحق با تعليقه شهاب الدين نجفي مرعشي ج ١ ص ٤٣١
٥- سلسلة الاحاديث الضعيفة و الموضوعة محمد ناصرالدين الباني ج ١٣ ص ٥٠
٦- تدريب الراوي جلال الدين سيوطي ج١ ص ٧٥٠
٧- فهم القران ص ٢٤٥
٨- الفتوحات المكية ج ٤ ص ٤٣
٩- الجامع في الاحاديث القدسية علوش ص٣٧٥
نقل مطالب تنها با ذكر ماخذ آن بلا مانع است.
📲کانال نکات رجالیl
🌿🌺سلام امام زمانم 🌺🌿
📖 السَّلاَمُ عَلَى مُفَرِّجِ اَلْكُرُبَاتِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که آخرین امید درماندگان، به دستان گره گشای توست.
🌱سلام بر تو و بر روزی که گره از کار عالم باز خواهی کرد.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس
┄┅═✧❁✧═┅┄🥀
🌸 مولای من🌸
ای کاش
دستهای خالیمان
به آستان اجابت، گره بخورد
ای کاش
زمزمههای مداوم دعای فرج،
گره گشا بشود
ای کاش
این بغض گلوگیر و مداوم، راه باز کند
ای کاش شما بیایید...🌿🌺
🌱.برقآمت دلربای مهدی صلوات.🌱
❤️ الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج❤️💫
📎 #امام_زمان
📎 #ظهور