یکی از مهمترین اصول مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه رعایت نسبت ضرر به سود ( Risk/Reward یا R/R ) می باشد.
قبل از انجام هر معامله شما باید بدانید سود احتمالی که از آن معامله توقع دارید چقدر است و برای به دست آوردن این مقدار سود حاضرید چه میزان از سرمایه خود را به خطر بیندازید.
آیا منطقی است که برای به دست آوردن یک سود 1000 دلاری، 5000 دلار ریسک را بپذیریم؟ قطعا پاسخ منفی است.
اصول مدیریت ریسک بیان می کند که در هر معامله، میزان ریسک حداکثر باید نصف سود مورد انتظار باشد. یعنی اگر برای یک معامله فرضا 30 پوینت استاپ لاس در نظر گرفته اید، حد اقل 60 پوینت یا بیشتر را باید به عنوان تارگت در نظر بگیرید.
اگر فرصت معاملاتی پیش بیاید که نتوانیم این نسبت را برای آن به کار گیریم، توصیه اکید این است که کلا از آن معامله صرف نظر کنیم. در بازار امروز ما هم دقیقا همین اتفاق در حال انجام است یعنی در این شرایط خرید با هر احتمالی ریسک به ریوارد خوبی داره مثلا برای خساپا با قیمت 1116 حتی با 20 درصد ضرر و رسیدن به 900 ریال هم خرید برای رسیدن به 1500 ریال ارزنده است . کاش عوض این همه ضرر و اشتباه کمی دقت می کردیم .
معنی ریوارد یعنی چه ؟
یه سهم از نقطه A صد درصد یا پنجاه درصد رشد کرده و بر فرض ۲۰ درصد دیگم جا داره،اینجا سهامداری که تو نرخ های پایینتر وارد شده براحتی میتونه با تریل کردن یا همون نزدیک کردن حد ضرر به قیمت تابلو سهم رو نگهداری کنه اما اونیکه تازه میخاد بخره قبل از هر چیز باید ریسک به ریوارد خرید رو بسنجه
مثال ریسک ریوارد ( نسبت سود به ضرر )
مثلا شخارک ۱۶۰۰ تحلیلش زده شد ۵۰ درصد زده بالا شده ۲۴۰۰،تارگت سهمم ۲۸۰۰ هست خب مسلما برای کسی که تازه میخاد بخره یه پوزیشن پر ریسک بحساب میاد مگر اینکه تارگت خیلی بزرگتری متصور باشه،اما سهامدار قبلی خیلی راحت میتونه بسته ب میزان سودی که کرده یه استاپ ریز بده از حداکثر رشد بهره ببره
مخلص کلام : رشد یه سهم همیشه به معنای این نیست که تو هر قیمتی سهم رو بخریم
حتما باید ریسک ب ریوارد سنجیده شود .
#ریوارد #نسبت_ریوارد
@tbours
نامه میرسلیم به روحانی درباره وضعیت نابسامان بورس
عضو کمیسیون اصل نود مجلس:
🔹بازار بورس تهران در وضعیت اسفناکی به سر می برد؛ متولیان امر برخلاف توصیههای کارشناسان با بی تدبیری، این فرصت را به تهدیدی تبدیل و از ارائۀ راه حل بازماندهاند.
🔹هرگونه نوسان و خلل در بازار سرمایه، بر شاخصهای کلان اقتصادی تاثیر مستقیمِ کوتاه و بلند مدت خواهد داشت.
🔹دستگاههای ذینفع دولتی بعد از برداشتن منفعت خود از بازار، بدون احساس مسئولیت نسبت به حفظ دارایی مردم و بدون پاسخگویی به افکار عمومی پشت آنان را خالی کرده و رفتهاند.
@tbours
🔴🔵⚫️👈آگهی عرضه اولیه سهام شرکت #فرآوری_معدنی_اپال_کانی_پارس
🔷👈نماد: #اپال
🔷👈 حداکثر میزان سهمیه هر فرد: 700 سهم
🔷👈 دامنه قیمت: 14000 تا 14800 ریال
🔷👈 زمان ثبت سفارش:چهار شنبه99/09/26
🔷👈زمان تخصیص سهام : چهار شنبه
@tbours
✍🏻
یک تریدر از ابتدای شروع حرفه تریدری دچار تحولات زیادی میشود.
با هم مراحل این تحول را ببینیم :
1.این مرحله در هر تریدر شگفت زدگی از گذشته بازار است. هرکس که در این وادی قدم گذاشته است، روزای گذشته بازار را دیده و خود را در پایین یکی از موج ها گذاشته و حساب کرده است که اگر تا آخر موج را میگرفته چه مقدار سود میکرده است.
2. استفاده از سیگنال های دیگران است. سیگنال های کانال ها، سایت ها و غیره. معمولا این سیگنال ها تا حدی سود میدهند اما در بسیاری از مواقع با ضرر ختم میشوند. خیلی از تریدر ها بعد از عدم موفقیت با سیگنال ها از بازار خارج شده و دیگر به بازار برنمیگردند. معمولا این دسته بازار را با قمار خانه یکی میدانند.
3. تریدر تصمیم به یادگیری تحلیل میگیرد. حال میتواند این تحلیل تکنیکال باشد یا فاندامنتال. رفته رفته تریدر اعتماد به نفس از دست رفته اش را باز می یابد و بر اساس تحلیل هایش خرید و فروش میکند. گاهی خرید هایش سود بخش است اما باز خیلی از خرید هایش با ضرر ختم میشود. خیلی از تریدر ها از این مرحله از بازار فاصله میگیرند. میدانند چیزی کم است اما نمیدانند چه چیزی کم است.
4. تریدر متوجه میشود که با صرف تحلیل کردن نمیتوان در بازار سود کرد. روانشناسی تریدر و مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک باید در کنار هم استفاده شود تا بتوان از بازار سود کسب کرد.
5. تریدر رفته رفته استراتژی خودش را کامل میکند و با یادگیری روانشناسی ذهنی خودش و پلن های مدیریت سرمایه معقول شروع به کسب ثروت میکند.
گفتن یک نکته ضروری است: هیچکس بدون تلاش پولدار نمیشود و با قمار کردن هم نمیتوان ثروت ساخت.
#چرخه_تریدر
@tbours
چقدر نقدینگی امروز از بازار خارج شد؟
امروز ۱۹۶۰ میلیارد تومان نقدینگی از بازار توسط حقیقیها خارج شد
به نظر میرسد بخش زیادی از این مبلغ برای عرضهی اولیهی روز ۴شنبه است که هر نفر به ۱.۰۳۶.۰۰۰ تومان نیاز دارد...
برای عرضهی اولیهی روز چهارشنبه، با فرض مشارکت حدود ۴.۵ میلیونی، حدود ۴۶۶۲ میلیارد تومان (یعنی بیش از ۲.۳ برابر مبلغ خروج امروز) نیاز است.
@tbours
هدایت شده از مجمع جهادی بنیان مرصوص
✅ فراخوان برای شرکت در یلدای مهدوی
ضمن تقدیر و تشکر از همراهی خیرین بزرگوار که ما را در تسکین آلام خانوارهای نیازمند آبرومند همراهی کردند، طرح یلدای مهدوی با همت والای شما عزیزان با هدف دستگیری از نیازمندان، حفظ کرامت انسانی ایشان و تامین حداقل امکانات شب یلدا برگزار میگردد.
از همه عزیزانی که تمایل دارند در این عمل خداپسندانه مشارکت داشته باشند و شادی خود را با محرومان و نیازمندن تقسیم نمایند، مجمع جهادی بنیان مرصوص دعوت به همکاری می نماید.
.... 👁, ,👁 چشم به راه اقدام نیکوکارانه شما هستند.
شماره کارت مجمع جهادی بنیان مرصوص
6104337868666742
╭┅──────┅╮
@monjieakhar
╰┅──────┅
خبر موثر سیمانی
دنیای اقتصاد : مدیر عامل سیمان لامرد در خصوص التهاب بازار سیمان و نوسانات چند ماه اخیر گفت: صادرات سیمان و کلینکر هیچ گونه تاثیری در قیمت سیمان داخلی ندارد، زیرا که قریب به ۳۰ میلیون تن، مازاد تولید سیمان در کشور داریم که تنها برای نیمیاز آن، امکان صادرات وجود دارد و نزدیک به ۲۰ میلیون تن کلینکر، در کارخانههای سیمان کشور دپو شده که امکان فروش وجود ندارد؛ بنابراین موانع و مشکلات قیمتگذاری سیمان ناشی از عوامل متعددی از جمله افزایش چندباره هزینه حملونقل، افزایش قیمت بسیار زیاد پاکت، افزایش حاشیه سود عاملان سیمان به دلیل افزایش قیمت سیمان، افزایش مالیات بر عملکرد عاملان که این مالیات هم به قیمت تمام شده آنها افزوده میشود و نقش آفرینی بعضی واسطهها که سیمان را با قیمتی فراتر از قیمت مصوب به دست مصرفکننده میرسانند.
@tbours
ریزش متفاوت بورس تهران
🔹کاهش ریسکهای سیستماتیک باعث «واکنش متناقضنما» در بازار سهام شد
💠 بورس تهران طی معاملات روز سهشنبه سنگینترین افت از ۵ شهریورماه را تجربه کرد و به قعر ابرکانال ۴/ ۱ میلیون واحد نزول کرد. این کاهش ۸/ ۳ درصدی ماحصل افت ۹۰ درصد از نمادهای معاملاتی و صفنشینی ۴۵۰۰ میلیارد تومانی در سمت فروش سهام بود. ضمن آنکه سهامداران حقیقی سومین خروج سنگین در تاریخ بازار سهام را رقم زدند.
💠 احتمال بازگشت به برجام با قطعی شدن انتخاب جو بایدن بهعنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا و در کنار آن چراغ سبز به بررسی مجدد لوایح مربوط به FATF سبب شکلگیری انتظار برای تقلیل ریسکهای سیستماتیک شده است. موضوعی که هرچند برای کل اقتصاد نکتهای مثبت قلمداد میشود، اما بورس تهران که عمدتا چشم به انتظارات تورمی دوخته بود، واکنشی عکس به آن نشان میدهد.
💠 از اینرو بورسبازانی که بعضا در اوج قیمت سهام و P/ E حدود ۲۵ واحد وارد این بازار شدهاند، هراسان بهانه لازم را برای فروش داراییهای خود پیدا کردهاند؛ سرمایهگذارانی که واقفند در صورت تعدیل نرخ دلار، P/ E فعلی سهام همچنان سطوح بالایی را نشان میدهد.
منبع: سهام عدالت
@tbours
سود مرکب چیست؟
سود مرکب که با نام قانون میتوز هم شناخته میشود یک اصل قدرتمند در کسب ثروت است .
با توجه به اینکه کسب سود در بورس به صورت روزانه میباشد ، سرمایه شما روزانه بیشتر میشود و همچنین سود شما هم به همان نسبت بیشتر میشود .
برای مثال اگر در بورس ١٠ روز پشت سر هم ۵ درصد سود کنید نسبت به سرمایه اولیه به جای ۵٠ درصد حدود ۶۲٫۸ درصد سود کرده اید .
اگر به یک فرد معمولی بگید که من ماهی ۱۰% سود میکنم ، در سال میشه چند درصد سود ؟ جواب میده ۱۲۰% ؛ درحالیکه شما در بورس بصورت مرکب سود میکنید و هر روز نسبت به روز قبل محاسبه میشود و اگر شما بصورت میانگین ماهی ۱۰% سود کنید در انتهای سال شما ۲۱۳% سود کرده اید یعنی سرمایه شما ۳٫۱۳ برابر شده است .
حال تصور کنید که سود مرکب در ١٠ سال چکار میکند !! به مثال داخل تصویر حتماً توجه کنید .
#آموزشی #سود_مرکب #قانون_میتوز
@tbours
تحلیل بنیادی
منظور از تحلیل بنیادی، تحلیلی است که وضعیت آتی بازارهای مالی را تحلیل می کند و کاری به نوسانات مقطعی قیمت سهام شرکت ندارد. با تحلیل بنیادی تا حدی می توان به ارزش واقعی شرکت پی برد. نرخ تورم، بهره بانکی، وضعیت صنعت، اوضاع سیاسی، تهدیدات شرکت در بازاری که در آن فعالیت دارد (مثلا مقوله بیمه بین المللی برای شرکت های کشتیرانی یا بیمه ای) یا تسعیر ارز، همه در تحلیل بنیادی دخیل است.
#آموزشی #تحلیل_بنیادی
@tbours
استراتژی ما در زمان روند نزولی بازار؟
1_ جنگیدن با روند
2_ بیتفاوتی نسبت به ضرر ها و خارج نشدن از روند نزولی
3_ خروج از بازار و تسکین روح خودشان
در مورد جنگیدن باید گفت که اگر شما ضرر کردید جای نگرانی نیست، اگر فهمیدید به سرعت خارج شوید و با روند نجنگید. در قیمت های بهتر فرصت ورود بهتان داده خواهد شد. صبر کنید و منتظر بمانید.
در مورد بی تفاوتی نسبت به ضرر در یک سهم همین نکته بس که اگر شما از سهم ضرر ده خارج شوید به معنای بی کفایتی شما نیست. به معنای این است که یکی از هزاران تریدی که قرار است در آینده انجام دهید با ضرر بسته شده است، دنیا تمام نشده است.
اگر هم به دنبال خروج از بازار هستید باید بگم شاید انتخاب درستی میخواهید انجام دهید. این بازار به درد کسانی که تحمل ضرر ها را ندارند ساخته نشده است. اگر واقعا تحمل ضرر ها را ندارید بدون تعارف با هیچکس از بازار خارج شوید و جلوی ضرر های بیشتر را بگیرید.
سخن آخر: ضرر ها جزئی از بازی هستند. پس سعی کنید ضرر های منطقی را بپذیرید و منتظر فرصت بهتری برای کسب سود و جبران ضرر ها باشید.
@tbours
✍️
تکنیکال، فاندامنتال(بنیادی)، سنتیمنتال(احساسی)
کدام تحلیل بهتر است؟ حقیقت امر این است که شما باید به هر سه مسلط باشید. تقریبا مانند یک صندلی سه پایه است. اگر یکی از پایه ها ضعیف باشد، صندلی شکسته و شما با کله به زمین می خورید!
اگر تحلیل شما در یکی از پایه ها ضعیف باشد و یا آن را نادیده بگیرید، شانس باختن شما بسیار افزایش میابد.
1_ تحلیل تکنیکال:
تحلیلی که با بررسی گذشته نمودار قیمت سعی در پیش بینی آینده آن دارد. پایه و اساس این تحلیل این جمله قدیمی است: "تاریخ تکرار می شود."
این تحلیل بسیار ذهنی و وابسته به اشخاص است(سلیقه ای)
2_ تحلیل فاندامنتال (بنیادی که مستلزم گزارشات شفاف و آمارهای شفاف هست)
تحلیلی است که با بررسی نیروهای اقتصادی، اجتماعی، و سیاسی که بر عرضه و تقاضای یک دارایی اثر می گذارد به تحلیل بازار می پردازد.
همه می دانیم که این عرضه و تقاضاست که قیمت را تعیین می کند. پیش بینی جهت حرکت قیمت با شاخص عرضه و تقاضا بسیار ساده است. چیزی که این نوع تحلیل را دشوار می کند بررسی تمام فاکتورهایی است که بر عرضه و تقاضا اثرگذارند. شما باید با بررسی تمام فاکتور ها ببینید که اقتصاد کدام کشور در حال شکوفایی و کدام کشور در رکود و یا افول است. هرچقدر وضعیت اقتصادی یک کشور بهتر باشد قدرت ارز آن نیز افزایش میابد.
3_ تحلیل سنتیمنتال (احساسی)
هر معامله گری عقیده خاص خود را درباره بازار دارد. "بازار صعودی است" یا "دیگه بالاتر نمیتونه بره" یا...
پرایس اکشن به صورت تئوریک باید تمام اطلاعات بازار را انعکاس دهد. متاسفانه برای معامله گران فارکس به این سادگی نیست. اینجا اهمیت تحلیل سنتیمنت مشخص می شود.
هر معامله گری بر اساس عقاید خودش حرکت بازار را تحلیل یا پیش بینی می کند. بازار تقریبا مانند شبکه های اجتماعی از افرادی که با اخبار غلط سعی در جهت دهی بازار دارند.
بازار محل نمایش احساس شما، وارن بافت و دیوید مک دونالدی درباره خود است.
نظر و عقیده هر شخص، که با پوزیشن آنها مشخص می شود، سنتیمنت (جو یا فضای) کلی بازار را تعیین می کند. بدون توجه به اطلاعات واقعی بازار.
مشکل اینجاست که بازار با جو عمومی جامعه حرکت می کند و نه باور شخص خاصی( مگراینکه شما جورج سوروس باشید!). فهمیدن صعودی یا نزولی بودن بازار به شما بستگی دارد.
حال این که چطور این اطلاعات را با استراتژی خود ادغام کنید به خود شما بستگی دارد.
خلاصه:
تحلیل تکنیکال بررسی حرکت قیمت در نمودار است، تحلیل فاندامنتال به نحوه عملکرد اقتصاد نظر داشته و تحلیل سنتیمنتال به صعودی یا نزولی بودن قیمت بر اساس اطلاعات فاندامنتال می پردازد.
اگر می خواهید که یک معامله گر موفق باشید باید بتوانید به طور موثری از این سه نوع تحلیل استفاده کنید.
@tbours