⚡️زمانی که دلسوزان درباره حبابی بودن رشد بورس، فقدان نسبت معنیدار میان این رشد و واقعیات اقتصاد کشور، و محرومیت تولید از سرمایههای سیلان به سمت بورس سخن میگفتند، آقای علی آقامحمدی در تلویزیون منفیبافها و ذکرمصیبتخوانها را تقبیح کرد.
▪️کشور مصیبتی بزرگتر از این افراد دارد؟
@syjebraily
✨به دعوت دکتر متفکر آزاد نماینده دانشمند مردم غیور تبریز انشاءالله آخر هفته جاری میهمان استان آذربایجان شرقی خواهم بود.
@syjebraily
✨امروز به اتفاق برادر عزیزم دکتر متفکر آزاد نماینده مردم عزیز تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی دیداری با حجتالاسلام والمسلمین دکتر آل هاشم نماینده محترم ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی داشتیم. نماز جمعه را هم به امامت ایشان اقامه کردیم.
آقای آل هاشم که حقیقتا #سید_شریف است، در این مدت کوتاهی که در استان حضور یافتهاند، فارغ از اقداماتی که انجام داده و تبدیل به یک نماد و الگو شدهاند، یا حضور فعال و موثر و سازندهای که در همه معادلات استان دارند، پدر معنوی جوانان منطقه نیز هستند. صمیمیت و مهربانیشان انصافا هر قلب سالمی را شیفتهشان میکند.
هوشمندی و ذکاوت ایشان، از آنچه دیگران بحران میپندارند، برای کشور و انقلاب اسلامی فرصت ساخته است.
برایشان از خدای متعال توفقیات روزافزون و عمر با عزت و برکت مسئلت دارم.
@syjebraily
⚡️امروز توفیق شد از یکی از کارگاهها و گالریهای تابلو فرش ابریشم در شهر سردرود به اتفاق آقای ابری رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان تابلو فرش کشور بازدید کنم.
▫️این شهر به پایتخت تابلو فرش ایران مشهور است و روزانه حدود ۵۰۰ قطعه تابلو فرش در آن تولید میشود. نه تنها حتی یک نفر بیکار ندارد، بلکه زنجیره ارزشی که سردرود حلقه مرکزی آن است، در ۱۸ استان برای ۲۸ هزار نفر شغل ایجاد کرده است. در یکی از کارگاه ها تابلوفرشی نیمهکاره را دیدم که بیش از یک میلیارد تومان قیمت داشت و این یعنی این صنعت ارزش افزوده فوقالعادهای دارد. دستگاهی هم خودشان اختراع کرده بودند که راهنمای صوتی فرشباف از روی نقشه بود و دقت و کیفیت فرشبافی را بسیار بالا برده است.
▫️دو مسئله مهم مرتبط با این صنعت ارزشمند وجود دارد. نخست اینکه چله ابریشم مصرفی آنها متاسفانه وارداتی است. آنگونه که گزارش دادند سالانه کشور حدود ۳۰۰ تن چله ابریشم وارد میکند که یک سوم آن در این شهر به مصرف میرسد. منتهی این محصول چیزی نیست که توان تولید آن در کشور نباشد. همین تولیدکنندگان تا ۲۰ سال پیش چله ایرانی خریداری میکردند اما با رونق واردات، به مرور زمان تولید داخلی متوقف شده است که به یاری خدا باید احیا شود.
▫️مسئله دوم بحث تسویه ارز حاصل از صادرات تابلو فرش است. استدلال درستی داشتند که گاهی فرشهایشان در نمایشگاههای خارجی تا دو سال طول میکشد که به فروش برسد، اما بانک مرکزی سقف مهلت تسویه را شش ماه قرار داده و اینها از عهده تسویه برنمیآیند. نکتهای که در این بازدید مطرح کردم و این عزیزان نیز انگیزه و حتی اشتیاقش را داشتند، واردات در ازای صادرات بود. یعنی حاضرند دولت لیستی از کالاهای مورد نیاز کشور را در اختیار آنان بگذارد و مابهازای ارزش دلاری صادراتشان، کالای مورد نیاز کشور را وارد کنند(بعبارت دیگر تهاتر کنند). در این روش نه نیاز به تراکنش بانکی هست و نه نقل و انتقال ارز. ارز را ما برای تامین نیاز وارداتی میخواهیم و در شرایط تحریم مبادلات بانکی، بهترین شیوه خنثیسازی تحریم، سپردن مسئله واردات، به صادرکنندگانمان است.
@syjebraily
✨ در دفتر دکتر متفکرآزاد نماینده مردم عزیز منطقه و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی جلسه ای با چند تن از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی استان آذربایجان شرقی داشتم.
▪️هنری مینزبرگ نظریهای دارد تحت عنوان استراتژی سرشتن (Crafting Strategy). تماشای کوزهگری همسرش جرقه ارائه این نظریه را در ذهن او زد. مینزبرگ میگوید کوزهگری که مشغول سرشتن کوزه است، با انگشتانش گل را لمس میکند، با مغزش آن حس دریافتی را پردازش میکند و مجددا به انگشتان فرمان میدهد که چگونه حرکت کنند تا طرح کوزه آنگونه که باید، طراحی شود. کسی که میخواهد استراتژی تدوین کند و سیاست بنویسد و در سطح ملی تصمیم بگیرد، در اتاقهای دربسته و کتابخانهها نخواهد توانست استراتژی موفقی بنویسد. باید میدان عمل را لمس کند و پس از لمس واقعیات، برای تغییر و ارتقا دادن واقعیت، اندیشه کند و طرحریزی نماید. آنکه فقط در میدان است و با عالم نظر و اندیشه و معرفت بیگانه است نیز، وضع مشابهی دارد. باید طرحی کلی در ذهن داشته باشید که بتوانید آن را در میدان عمل پیاده کنید.
▪️برای سیاستگذاری و تصمیمگیری صحیح، هم باید فهم و نگرش راهبردی و کلی داشت و هم صحنه عملیات را لمس کرد...
@syjebraily
✨در آخرین روز سفر به استان آذربایجان شرقی، به اتفاق برادر عزیزم دکتر متفکرآزاد نماینده مردم غیور تبریز، آذرشهر و اسکو از شهرک صنعتی شهید سلیمی بازدید کردیم.
▪️در این بازدیدها یک نکته بسیار مهم وجود داشت و آن اینکه اکثر این تولیدکنندگان، صادرکننده نیز بودند و بهترین افراد برای سوال درباره مسئله نقل و انتقال پول در تجارت خارجی. طرفهای تجاری آنها از کشورهای همسایه تا سایر قارهها را در بر میگرفت.
▫️آمریکا به دلیل سلطهای که به نظام بانکی بینالمللی دارد، مبادلات بانکی ما را از طریق تحریم مختل کرده است. اما همه این صاحبان صنایع از طریق صرافیها در حال نقل و انتقال پول هستند -نه از طریق سیستم بانکی- و اظهار میکنند که هیچ مشکلی در این زمینه ندارند. این شیوه نقل و انتقال مالی که آقای روحانی زمانی آن را تمسخر کرد، نه تنها هیچ مشکلی ندارد، بلکه ضدتحریم نیز هست. از الزامات جنگ نامتقارن مالی این است که به جای الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF و اجرای استانداردهای این نهاد که هوشمندسازی تحریمهای مالی آمریکا را در پی دارد، همین روش کارآمد و ضدتحریم فعلی تقویت شود. نمیشود مدعی جنگ اقتصادی شد و افسران جنگ اقتصادی یعنی تولیدکنندگان را در تیررس دشمن قرار داد.
▪️نکته جالب توجه دیگر، دو برابر شدن فروش چیلرهای جذبی کارخانه مهر اصل پس از خروج آمریکا از برجام بود(متاسفانه در عصر برجام ظاهرا دستگاههای دولتی نیز با وجود تولید داخل اقدان به واردات این چیلرها کردهاند).
این چیلرها که با گاز میکنند، بسیار کارآ هستند و میتوانند جایگزین سیستمهای تبرید برقی نظیر کولرهای اسپلیت شوند و به بحران خاموشی در تابستان پایان دهند(در تابستان مصرف برق به پیک میرسد و مصرف گاز به حداقل).
▫️اگر ۶۵۰ میلیون دلاری که پیرو تکلیف #توافق_پاریس و به نام صرفهجویی در مصرف برق، صرف تعویض کولرهای گازی شد، برای تجهیز اماکن مسکونی، اداری و تجاری جنوب کشور به چیلرهای جذبی هزینه میشد، هم مصرف برق کشور کاهش مییافت، هم ارز بیزبان کشور برای واردات اسپلیتهای جدید هدر نمیرفت، هم تولید صنعت چیلر رونق مییافت. هنوز هم دیر نیست.
⚡️انشاءالله #دولت_جوان_حزبالهی این معادلات خسارتبار را به نفع مردم و سرمایه و کار ایرانی تغییر خواهد داد.
@syjebraily
⚡️هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان حتما به ماجرای آقای عنابستانی رسیدگی خواهد کرد. رسانههای انقلابی هم فردا تیتر نخواهند زد که اصل مجلس نشانه است. اما مشاور رئیسجمهوری که خود و کابینهاش از این موارد فراوان در کارنامه دارند، حق ندارد کل مجلس و بلکه کل یک جریان را اینگونه خطاب کند.
@syjebraily
✨آغاز دوباره "تجارت وحشت" و دست خالی "نامزدهای متعارف"
یکی از شگردهای لیبرالیسم ایرانی برای کسب قدرت و سپس القای کفایت، "تجارت وحشت" است. با گزاره "اگر ما نیائیم و دیگران بیایند بحران میشود" به قدرت میرسند و با گزاره "اگر ما نبودیم و دیگران بودند بحران میشد" بیکفایتیهایشان را لاپوشانی میکنند.
مصادیق استفاده از این تکنیک در مبارزات انتخاباتی و مناظرات سیاسی سالهای اخیر فراوان است.
اما آنچه به عنوان یک شاهکار باید در تاریخ کشور ثبت شود، ادعای بیاساسی است که این جریان درباره صفر شدن صادرات نفت ایران در صورت نبود برجام مطرح کرد. از معاون وزیر نفت تا وزیر اقتصاد تا آقای ظریف تا خود آقای روحانی به انحاء گوناگون این ادعای بیپایه را مطرح کردند که "اگر برجام نبود حتی یک بشکه نفت هم نمیتوانستیم صادر کنیم" تا برای این خسارت محض دستاوردتراشی کنند.
جنس ادعاهایی که در "تجارت وحشت" مطرح میشود، غالبا از جنس "اینجاست مرکز زمین" است و اثبات خلاف بودنشان به راحتی ممکن نیست. شاید اگر آمریکا از برجام خارج نمیشد، هرگز این فرصت پیش نمیآمد که نشان دهیم ادعای صفر شدن فروش نفت ایران در صورت نبود برجام، خلاف واقع بود. آن ایام خاطرم هست که نمودار منتشر میکردیم که در دو سال منتهی به برجام و با وجود تحریمها، ایران یک تا ۱.۲ میلیون بشکه نفت فروخته است و بدون برجام نیز این روند ادامه مییافت، اما تاجران وحشت میگفتند اگر برجام نبود تحریمها تشدید میشد و فروش نفت صفر میشد.
با خروج آمریکا از برجام، عدم ایفای تعهدات طرف اروپایی و اجرای یکجانبه برجام توسط دولت آقای روحانی، روال عادی صادرات نفت مختل شد و میزان فروش نفت به نقطهای بسیار پایینتر از دوران قبل از برجام رسید. اما لیبرالها به جای درس گرفتن از این تجربه و پوزش از ملت بابت مسیر غلطی که پیموده بودند، فریاد زدند که این وضعیت نتیجه ناشکری بابت نعمت برجام است. آیه "و لئن کفرتم ان عذابی لشدید" را برای ملت خواندند و ما بدهکار شدیم که شُکر برجام را بجا نیاوردهایم.
تحریمها بازگشتند و تا جایی اوج گرفتند که آقای روحانی تحریمهای بعد از خروج واشنگتن از برجام را مصداق جنگ اقتصادی دانست و مدعی شد قبل از برجام اساسا جنگ اقتصادی در کار نبوده و برای این ادعا شاهد آورد که در آن دوره دولت حداقل روزی یک میلیون بشکه نفت میفروخت.
تاجران وحشت اما امروز روسیاهند. پس از خروج آمریکا از برجام، مجموعهها و افراد مختلف فعال شدند و یاری کردند تا آقایان دولتداری کنند. ایران شوک تحریم نفتی را رد کرد و در همین شرایط "جنگ اقتصادی"، فروش نفت به همان یک میلیون بشکه پیش از برجام رسید تا آقای زنگنه با افتخار از شکست دشمن در صفر کردن صادرات نفت ایران سخن بگویند؛ تا مشخص شود در شرایط نبود برجام و "جنگ اقتصادی" بیسابقه هم فروش نفت ایران صفر نمیشود!
دقیقا به همان دلیلی که در کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ صادرات نفت ایران صفر نشد، در کارزار تحریمهای فلجکننده اوباما نیز صادرات نفت ایران صفر نمیشد. تاجران وحشت اما با انگیزههای سیاسی، این ادعای باطل را به مردم فروختند تا برای برجام بیفرجام دستاورد بتراشند و یک بار دیگر در سال ۱۳۹۶ به پیروزی برسند.
رمز پیروزی لیبرالها در این معادله وحشت، نه حجب و حیای رقیب، که فقدان اشراف اطلاعاتی و ناتوانیهای علمی و سیاسی رقبا بوده است. در آستانه انتخابات ۱۴۰۰، این معادله وحشت در سپهر سیاسی ایران مجددا برقرار شده و تاجران مشغول ایحاد هراس از رقیبند. آیا کاندیداهای متعارف و پای ثابت جریان اصولگرا که بلااستثناء مصداق اتم و اکمل "جوان مومن انقلابی" هستند، از عهده این تاجران وحشت برخواهند آمد؟ آیا باورهایشان یا مواضع سابقشان درباره برجام اساسا چنین اجازهای به آنها میدهد؟ یا اینکه با کلیدواژه "آزادسازی ظرفیتها" بناست حربه حریف را خنثی کنند؟
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بله جناب مغیره! صحیح میفرمایید...
دوست ندارم با امثال آقای تاجزاده تخاطب کنم. برای مردممان مینویسم. خوب دقت بفرمایید. کسی به او گفته است صبح را با شلیک به رهبری شروع میکنی. او هم در پاسخ میگوید رهبر باید مانند امام علی(ع) باشد و بتوان آزادانه به او فحاشی کرد. بله آقای تاجزاده! شما آزادید فحاشی بفرمایید. در جمهوری اسلامی هم بابت فحاشی به رهبر شما را زندانی نمیکنند. کتکتان هم نمیزنند. همچون عصر امیرالمومنین(ع) که با فحاشان کاری نداشتند. آقای ما در همان فتنه ۱۸ تیر ۷۸ که جنابعالی معاون سیاسی وزیر کشور بودید و صحنهگردان ماجرا، در پشت تریبون فرمود که اگر عکسش را هم پاره میکنند، سکوت کنیم...
اما مردم بدانند اینها محب علی ابن ابی طالب(ع) و در ولایت ایشان نیستند. اینها از فحاشان به علی بیزار نیستند. اینها اخلاف کسانی هستند که در مسجد به امیرالمومنین فحاشی میکردند.
میگویند به تاریخ مراجعه کنید و ببینید که با فحاشان به علی(ع) کاری نداشتند! شما هم طبق سیره امیرالمومنین با فحاشی ما به علی زمان کاری نداشته باشید. مردم بدانند اینها مغیره و ولید و اشعث و مروان زمان ما هستند. منتهی اشتباه اینها در اینجاست که خیال میکنند ایران کوفه است. ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند...
@syjebraily
✨کتاب "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل" را که در آن مدلی برای نقش دولت در اقتصاد ارائه کردهام، میتوانید از طریق لینک زیر در نمایشگاه مجازی کتاب با ۲۰ درصد تخفیف تهیه فرمایید.
https://t.co/uC2QLSU6vI
@syjebraily
⚡️توهم درباره بایدن را کنار بگذارید، به فکر خنثیسازی تحریم باشید.
▪️آقای ظریف به درستی گفته بودند که از دولت آقای بایدن درباره عمل به برجام جز حرف نشنیدهاند. باز ایشان به درستی گفتند که دولت اوباما نیز به تعهداتش عمل نکرد. بلینکن وزیر خارجه جدید آمریکا نیز آب پاکی را روی دست آقای روحانی- که پایان ترامپ را به پایان رضاخان تشبیه کرد و جشن شادی گرفت- ریخت و گفت که ابتدا باید ایران تعهدات برجامیاش را انجام دهد تا پس از آن کمیتهای تشکیل داده و بازگشت به برجام به عنوان زمینهای برای توافقات فراتر را بررسی کند. گویی ایران از برجام خارج شده و آمریکا در واکنش، اجرای برخی تعهداتش را متوقف کرده است.
▫️به نظر میرسد فقط یک حلقه خاص در دولت آقای روحانی هستند که درباره آثار روی کار آمدن بایدن دچار توهم هستند و قصد مواجهه با واقعیات را هم ندارند.
ماه سپتامبر ۲۰۲۰ یعنی پیش از آنکه حتی انتخابات آمریکا برگزار شود، خبرگزاری رویترز گزارش دقیقی منتشر کرد که نشان میداد ایران در صادرات نفت بر تحریمها غلبه کرده و تا ۱.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات فروخته است. اما در کمال تعجب آقای واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور افزایش فروش نفت را به روی کار آمدن بایدن نسبت داده و میگوید: "از 4 نوامبر تاکنون که انتخابات امریکا انجام شده صادرات نفتی و غیر نفتی کشور روان تر شده است و ارز بیشتری وارد کشور شده همچنین ایران امکان دسترسی به پول های مسدود شده خود را یافته است".
▪️یک معنی این ادعا آن است که از روز پیروزی بایدن، یک سری از مشتریان نفتی که قبل از پیروزی بایدن از ایران نفت نمیخریدند، از فردای انتخابات شروع به خرید کردهاند. بسیار هم عالی! منتهی بفرمایند که کدام مشتریان جدید از چهارم نوامبر به فهرست خریداران اضافه شدهاند و چه مقدار خرید کردهاند؟
▫️معنی دیگر سخن آقای واعظی این است که پس از چهارم نوامبر، بانکهایی که پیش از این تاریخ با ایران کار نمیکردند، رویکرد خود را تغییر داده اند و مشغول نقل و انتقال مالی برای ایران هستند. فهرست و حجم پول انتقال یافته از طریق این بانکهایی که طبق ادعای آقای واعظی اجرای تحریمها را متوقف کردهاند را نیز منتشر بفرمایید.
▪️معنی سوم فرمایش آقای واعظی این است که قوانین و ساز و کارهای تحریم که آمریکا تدوین کرده و نظاماتی که چیده است، حکم کشک را دارند و همین که بایدن در دوران تبلیغات درباره برجام مثبت حرف زده، بلافاصله پس از پیروزیاش، بدون اینکه کاغذ خوشگلی را امضا کند و دستوری دهد، همه چیز ردیف شده است!
🔹#دولت_جوان_حزبالهی دولت عبور از این توهمات و دولت خنثیسازی تحریم است.
@syjebraily
⚡️در کتاب سودای سکولاریسم به جریان شناسی سکولاریسم در ایران بر مبنای زندگی و کارنامه سید محمد خاتمی به عنوان یکی از رهبران این جریان پرداخته ام.
▪️این کتاب در نمایشگاه مجازی کتاب با تخفیف ۲۰ درصدی عرضه شده است.
https://t.co/b6ntWY9g86
@syjebraily
✨این چهار کتاب را میتوان جامعِ مبانی انقلاب اسلامی دانست. بدون مطالعه و تدبر در آنها نمیتوان در جاده انقلاب گامهای استوار برداشت.
▪️حتما با این ترتیب بخوانید؛
۱.طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
۲.انسان ۲۵۰ ساله
۳.ولایت و حکومت
۴.عهد مشترک
@syjebraily
🌟جریان گام دوم انقلاب اسلامی اعلام موجودیت کرد
در آستانه دومین سالگرد صدور بیانیه گام دوم از سوی رهبر انقلاب، 39 تن از چهره های سیاسی، علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور در قالب جریان گام دوم انقلاب اسلامی اعلام موجودیت کردند.
در بیانیه اعلام موجودیت این جریان آمده است:
🔸جوانان مومن و انقلابی که فکر و عقیده واحد دارند، در پی هدف واحدند و برای یک مقصود در حال تلاشند، باید بیش از پیش در مقام همبستگی، هماهنگی و هم افزایی برآیند و به همان اندازه که اصول انقلاب اسلامی را قبول دارند با یکدیگر مرتبط و متصل شوند.
🔸بیانیهگام دوم و فرمان رهبر انقلاب مبنی بر اینکه جوانان شانههای خود را زیر بار مسئولیت دهند، و پیرو آن مطالبه از جوانان برای زمینهسازی تشکیل دولت جوان حزبالهی، نظریهای برای گذار از وضعیت آتشبهاختیار به تشکیل یک دستگاه مرکزی و مدیریتی ولایی است. چرا که آتش به اختیار میتوان پراکنده جنگید و مقاومت کرد، اما پیروز نمیتوان شد. «دولت جوان حزب الهی» عزیمت جوانان مومن و انقلابی آتشبهاختیار برای سازمانیافتن در قالب دولت و در یک کلمه «دولتسازی اسلامی» است.
🔸نقطه مقابل جوانان انقلابی، پیشکسوتان رنجدیده و زحمتکشیده انقلاب نیستند. چه، جریان گام دوم وارث و امانتدار و ادامه دهنده راهی است که آنان آغاز کرده و تا بدینجا پیمودهاند و افتخارات درخشان و پیشرفتهای شگفتآور به یادگار گذاشتهاند.
متن کامل و اسامی در:
http://fna.ir/f2goov
@syjebraily
⚡️از سال ۸۰ تا ۳ماهه دوم ۹۲ رشد بازار سرمایه به رشد اقتصادی کشور منجر شده است. اما با روی کار آمدن آقای روحانی، اقتصاد ایران به پدیده شوم #مالی_شدن دچار شده و رشد بازار سرمایه اثر کاهنده روی رشد اقتصادی گذاشته است.
▪️مشغول پژوهشی در این باره هستم که انشاءالله به زودی منتشر خواهد شد.
@syjebraily
🔸سال گذشته در مواجهه با لیبرالهای وطنی بر سر FATF روزهای سختی را گذراندیم. آن ایام لیبرالها به سبک و سیاق همیشه در حال وحشتآفرینی بودند که اگر ایران وارد لیست سیاه شود، تجارت خارجیاش صفر خواهد شد. در مقابلِ هیچ استدلالی هم کوتاه نمیآمدند. چون ایران سابقه حضور ۷ ساله در لیست سیاه FATF را داشت- از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶- تصمیم گرفتم اثر حضور در لیست سیاه روی تجارت خارجی را بررسی کرده و روی نمودار بیاورم. نتیجه بررسی نشان داد تجارت خارجی غیرنفتی ایران در دوره حضور در لیست سیاه نه تنها کاهش نداشته، بلکه در موردی افزایش نیز داشته است!
▪️با این وجود، لیبرالها باز هم کوتاه نیامدند و به جوسازیهای خلافواقع خود ادامه دادند. با اینهمه اما خوشبختانه عقلای مجمع تشخیص مصلحت نظام زیر بار این عملیات روانی نرفته و الحاق به دو کنوانسیون تکلیفی FATF را تایید نکردند.
▪️زمستان ۹۸ ایران وارد لیست سیاه FATF شد و امروز نزدیک به یک سال از آن میگذرد. حجم تجارت خارحی ایران نه فقط صفر نشد، بلکه در ۱۰ماهه ۹۹ حدود ۵۹ میلیارد دلار بوده است. وزیر نفت نیز با صراحت میگوید صادرات نفت افزایش یافته است. این یعنی ما از شوک تحریم عبور کرده و در تجارت خود در حال رسیدن به تعادل هستیم.
▪️امروز معلوم شده است که ادعای صفر شدن حجم تجارت خارجی خلاف واقع بود. اما اینک که صدق سخن سال گذشته ما روشن شده و بررسی الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF نیز با استمهال آقای روحانی مجددا در دستور کار مجمع قرار گرفته است، هشدار قبلی خود را تکرار میکنیم: اجرای استانداردهای FATF مساوی هوشمندسازی تحریمهای آمریکا و محدود شدن تجارت خارجی ایران به غذا و دارو خواهد بود.
▪️امروز ایران در لیست سیاه FATF قرار دارد و بالاتر از سیاهی رنگی نیست. اما با این وجود همچنان در حال اجرای ۳۹ بند از ۴۱ بند تعهد دولت آقای روحانی به این نهاد غیربینالمللی هستیم و اجرای همین استانداردها، محدودیتهای بسیاری در برابر تجارت ما ایجاد کرده است.
▪️#دولت_جوان_حزبالهی وظیفه دارد تا در روز نخست فعالیت خود، غل و زنجیرهای فعلی FATF را نیز از پای تجارت خارجی ایران باز کند.
@syjebraily
⚡️این جنجال بر سر ملاقات آقایان قالیباف و پوتین، بحث بیجایی است که البته مقصرش فقط خناسان و حاشیهسازان نیستند.
▪️آقایان حداد عادل و لاریجانی به عنوان رئیس مجلس در سالهای ۸۴ و ۹۸ به مسکو سفر کرده و با رئیسجمهور روسیه هم ملاقات نکردهاند. سطح ملاقات رئیس مجلس، رئیس دوما بوده است.
@syjebraily
✨رهبر حکیم انقلاب اسلامی: قضایای اخیر آمریکا تمام نشده و دنبالهدار است/خود صاحبنظران برجسته سیاسی آمریکا میگویند نظام اجتماعی آمریکا از درون پوسیده است و برخی سخن از دوران پسا آمریکا به میان آوردهاند.
#ایالات_متحده_سابق
@syjebraily
⚡️اهل نظر گزارش مجله فوربس درباره اتحاد گروههای شبهنظامی در ایالت جورجیا برای تجزیه از ایالات متحده را مطالعه بفرمایند.
https://b2n.ir/w02742
@syjebraily
✨به دعوت برادر عزیزم دکتر ابراهیم رضایی نماینده مردم عزیز دشتستان در مجلس شورای اسلامی، انشاءالله آخر هفته جاری میهمان استان زرخیز و استکبارستیز بوشهر خواهم بود.
@syjebraily
⚡️مجله نیشن در مقالهای نوشته است: "تجزیه آمریکا تنها راه تضمین دموکراسی و عدالت است، نه فقط برای ایالات دموکرات بلکه برای همه ۵۰ ایالت".
▪️پندار برخی این است که بحران در آمریکا پایان یافت. اما ریچارد هاس بیراه نگفت که ششم ژانویه ۲۰۲۱ آغاز پایان آمریکا بود.
https://b2n.ir/g56619
@syjebraily
✨امشب انشاءالله در جوار شهدای گمنام، به اتفاق مردم خونگرم آبپخش استان بوشهر سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را جشن خواهیم گرفت.
▪️پوستر این مراسم در صفحه اینستاگرام استوری شده بود که به دلیل وجود عکس حاج قاسم، حذف و تذکر حذف صفحه داده شد. البته مهم نیست؛ صفحه وزیر ارتباطاتمان رونق دارد...
@syjebraily
✨در سفر به استان بوشهر به بازدید از گمرک #گناوه رفتم.
▪️اقتصاد گناوه به واردات و خدمات متصل به آن گره خورده است و هر عاملی که در واردات خللی ایجاد کند، لاجرم معیشت مردم را متاثر میکند.
نام بندر البته به تجارت گره خورده و تجارت نیز پدیده مذمومی نیست. آنچه دل انسان را به درد میآورد تجارت یکسویهای است که با نظام برنامهریزی کشور بیگانه است؛ یعنی وارداتی که کشور متناسب با نیازهای واقعی خود برایش تصمیم نمیگیرد.
▪️تجارتی که بر ثروت کشور بیفزاید، متفاوت از تجارت منحصر در وارداتی است که با پایان نفت، متوقف شده و به فلاکت منجر خواهد شد.
این لنجها نه برای تردد مشکلی دارند، نه برای نقل و انتقال پول. معالاسف اما خالی میروند و پر برمیگردند.
▪️در آذربایجان شرقی، شهری هست به نام کوجووار که به چین کوچک معروف است و در سفر اخیر سری به آنجا زدم. حدود ۲هزار کارخانه در این شهر هست که مشغول تولید انواع لوازم خانگی و صادرات آن به کشورهای همسایه هستند و فقط سال ۹۸ بالغ بر ۱۲۰ میلیون دلار صادرات داشتهاند آیا بنادری نظیر گناوه و این لنجهای خالی نمیتوانند سکوی دیگری همچون کوجووار برای تولید و صادرات باشند؟ با یکی از کارخانهداران کوجووار تماس گرفتم و خواهش کردم که با همکاری فعالان اقتصادی و مسئولین استان بوشهر، احداث کارخانههای مشابه برای تولید و صادرات در این بنادر را مطالعه و امکانسنجی کنند.
▪️در گمرک گناوه نیز همچون سایر گمرکات، با پدیده پارکینگ خودروهای وارداتی مواجه شدم که از سال ۹۶ تاکنون اینجا خاک میخورند. اینها به هیچ وجه نباید وارد کشور شوند و یک دلار ارز کشور نباید خرج ترخیص اینها شود. یا باید آتش زده شوند، یا بازصادرات(Reexport) شوند. ارز جزو منابع عمومی کشور است و یا باید صرف پیشرفت کشور شود، یا صرف تامین مایحتاج عموم مردم. تخصیص ارز برای لوکسزیستی، یکی از منشاءهای اصلی شکاف طبقاتی و بیعدالتی در کشور ماست...
@syjebraily