از دوره سازندگی تا امروز، نئولیبرالیسم تفکر حاکم بر اقتصاد ایران بوده و مسبب همه گرفتاریهای معیشتی مردم است. باید علیه آن قیام کرد. در این جنگ تحمیلی اقتصادی، تماشاگر نباشید. سلاح اندیشه به دست گیرید و به میدان بیایید.
مستند دکترین شوک را ببینید.
https://www.aparat.com/v/DML0r
این توئیت ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ منتشر شده است. آقای باباوند از فعالان صنعت طیور است. این دقت در پیشبینی افزایش قیمتها توسط یک فعال در بخش واقعی اقتصاد را مقایسه کنید با توهمات نئولیبرالها که اثر تورمی حذف ارز ۴۲۰۰ را از اساس منکر شده و دولت را وارد این باتلاق کردند؛ الان هم منکرند!
@syjebraily
✨ارتباط با ما✨
(لطفا در موارد ضروری پیام دهید و از فوروارد مطالبی که به نظرتان جذاب است، اجتناب فرمایید):
@jebraily
همین که به نفع مستضعفین و محرومین سخن گفته شود و از کاخ نشینها و غاصبین حقوق مردم صحبتی بشود میگویند این همان کمونیسم است!
امام خمینی(ره)
@syjebraily
در بازه زمانی ۹۶-۹۳ رکورد تاریخی رشد نقدینگی نسبت به تولید ناخالص داخلی شکسته شد و در اوج خود به حدود ۹۵ درصد رسید؛ اما در همین دوره، نرخ تورم کاهشی است. در دوره بعد از ۹۶، این نسبت کاهشی اما نرخ تورم صعودی شده است. چرا؟ به قیمت جهانی نفت و نرخ دلار در این دورهها مراجعه کنید!
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
✨ارتباط با ما✨ (لطفا در موارد ضروری پیام دهید و از فوروارد مطالبی که به نظرتان جذاب است، اجتناب فرم
از دوستانی که پیام داده و سوال پرسیده یا ابراز محبت فرمودهاند سپاسگزارم. پیامها زیاد است. برخی را رسیدم پاسخ دهم، اما تعداد قابل توجهی باقی ماند. انشاءالله به تدریج پاسخ همه عزیزان را خواهم داد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فریادهای دردآور برادر عزیزم دکتر زرشناس درباره آثار و تبعات اجرای سیاستهای نئولیبرال را بشنوید...
@syjebraily
✨رقبای همدم...
اعم از دسته بندیهای سیاسی موجود در کشور، یک دوگانگی جدی میان مدیران و نخبگان ما در عرصه اقتصادی وجود دارد که به اختلاف دو بینش مربوط میشود.
1️⃣یک بینش، ضمن اینکه بخش خصوصی را موتور محرک اقتصاد میداند و مخالف تصدیگری دولتی است، قائل به ایفای نقش حامی، هادی و ناظر توسط دولت در اقتصاد است و به موازات کاهش تصدیگری دولت، افزایش قدرت و ابزارهای حمایتی، هدایتی و نظارتی آن را ضروری میداند. این بینش برای اشراف و نظارت دولت بر فعالیتهای فعالان اقتصادی، اختیارات بیحد و حصر قائل است. این بینش میگوید نباید "آزادی فعالیتهای اقتصادی را این جور معنا کنیم که آن کسانی که قدرت فعالیت و مانور اقتصادی دارند، آزادند هرچه خواستند تولید کنند، هرجور خواستند عرضه کنند، هر وقت خواستند توزیع کنند، هرجور خواستند بفروشند، هر جور خواستند مصرف کنند".
باور این بینش این است که "اگر این حق برای حاکم اسلامی نباشد و مردم بدون نظارت دولت و بدون رعایت سیاستهای دولت تلاش اقتصادی را شروع کنند و انجام بدهند، این یقینا در جامعه به طغیان، به ظلم، به بغی، به فساد منتهی خواهد شد و همان وضعیتی پیش خواهد آمد که دردنیای سرمایهداری هست".
2️⃣اما بینش دیگر، به تاسی از مکتب نئولیبرالیسم معتقد به سپردن اقتصاد به دست نامرئی بازار است و برای دولت، نقشی در اینکه در اقتصاد چه چیزی و به چه نحوی تولید شود، چگونه توزیع شود و چگونه مصرف شود، قائل نیست. این نگاه دوم اساسا کاری به مسئله تولید و عرضه و ایفای نقش دولت در آن ندارد و با مکانیسم قیمت به دنبال مدیریت اقتصاد است.
تلاقی و تنازع این دو نگاه، تقریبا در هر مسئلهای در کشور خود را نشان میدهد؛ و نگاه دوم که مع الاسف به دلیل انتفاع جریان سرمایهداری از آن، نگاهی غالب شده است، میان طیفهای سیاسی متضاد، پیروانی همسو و همدم دارد.
بینش دوم، در بزنگاههای مختلف، به هر ابزاری متوسل شده و سیاست مورد نظر خود را به کشور تحمیل کرده است؛ و میتوان به جرئت مدعی شد که بسیاری از ناکامیها و تلخکامیهای اقتصادی ما در عرصهها و برهههای مختلف، ناشی از غلبه همین نگاه است. نگاهی که معیشت میسوزد و نابرابری میسازد...
@syjebraily
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از ایران مال تا تورم قیمت مسکن
هدایت شده از علی علیزاده - جدال
26.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸رد پای دشمنان ایران به وضوح مشخص است.
🔹از صندوق بین المللی پول و نسخه هایش برای نابودی زندگی معیشتی مردم ایران چه میدانید؟
بشنوید از سید یاسر جبرائیلی
#کلیپ
📌 این برنامه را در کانال یوتیوب جدال ببینید.
📺 youtube.com/live/Wu-sFLWZytI
هدایت شده از حسین زمانی میقان
در جهان واقع و از جهت هزینهای در کنار دولتهایی مثل هائیتی، اتیوپی و ترکمنستان کوچکترین دولت جهانیم!!!
ولی آنقدر دروغ بزرگی دولت ما در رسانههای زنجیرهای تکرار شده که کسی باور نمیکند دولت کوچکی داریم و متاسفانه مدام در حال کوچکتر کردنش هستیم...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@hzamanim
خرداد 74 علینقی مشایخی از سردستههای نئولیبرالیسم ایرانی، طی مطلبی در روزنامه همشهری، تورم و حتی افزایش نرخ ارز را به نقدینگی نسبت داد! اما باوجود افزایش 37 درصدی نقدینگی در 75 نسبت به 74، تورم نصف شد و نرخ ارز هم جهش نیافت. دلیل: آخر اردیبهشت 74 نرخ ارز در 300 تومان تثبیت شد...
در حالی که هم تجربه تاریخی کشور و هم واقعیات عینی نشان میدهند که افزایش قیمت دلار، آثار تورمی شدیدی دارد، جریان نئولیبرال که ذینفع گرانی ارز و تورم است، در حال انکار اثر تورمی نرخ ارز و توجیه و تجویز افزایش قیمت دلار است.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
دکتر عباس شاکری: رشد نقدینگی نشانی غلط تورم است! نرخ ارز، فشار هزینهها و ساختارهای انحصاری علل تورم در ایران هستند!
استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت:
نتایج بررسیهای ما حکایت از فعال شدن درونزایی پول و علیت از نرخ ارز به تورم و از تورم به نقدینگی دارد!
اینکه بصورت انحصاری و یک جانبه گفته میشود: تنها نقدینگی است که موجب تورم میشود و رشد نقدینگی هم به خاطر کسر بودجه دولت است، بسیار تأمل انگیز است.
📌در مقام علتیابی، این نرخ ارز است که وقتی جهش میکند تورم و بنابراین نقدینگی و حتی کسر بودجه دولت را به شدت افزایش میدهد.
لذا نقدینگی، کسر بودجه، و تورم همگی تا حد قابل ملاحظهای در جایگاه معلول قرار دارند نه علت و این نرخ ارز است که همه اینها را تشدید و بیثبات میکند.
📌نوع دیگر تورم تورم فشار هزینههاست. وقتی نرخ ارز در ۵ سال گذشته حدود ۱۰ برابر افزایش یافته است و تولید داخلی به کالاهای واسطهای، سرمایهای و مواد اولیه وارداتی وابسته است و وقتی تغییرات نرخ ارز عامل تحریک کننده انتظارات تورمی است، همه اینها موجب افزایش هزینههای تولید شده و موجب گشته تا قیمت کالاها حتی بیشتر از افزایش نرخ ارز افزایش یابد.
📌تورم ساختاری هم در کشور موضوعیت دارد. وجه غالب بازارهای ما بازارهای انحصاری است بازار رقابت بسیار محدود است. لذا در ساختار انحصاری موجود قیمتگذاریهای دلخواه در شرایط بیثبات بسیار گسترده است. در انحصارات معمولاً با تبانی و قدرت انحصاری قیمت تعیین میشود.
متن کامل مصاحبه
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
29.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#قیمت_گذاری_دستوری، یکی از شرایط اصلی بازار رقابت کامل را برای بنگاه انحصارگر فراهم می کند. لذا این سیاست در راستای رفاه عمومی جامعه ارزیابی می شود.
در این ویدیو، با تفصیل این موضوع را بحث کرده ام.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
این تصویر، از جمله اسناد دلاریسازی و جهانیسازی اقتصاد ایران است. شرکت «ملی» صنایع مس، فارغ از هر دو جهان، بی اعتنا به سیاست ارزی دولت و بی اعتنا به نرخهای «کشف» شده در بازار مبادلهای، قیمت پایه خود برای عرضه مس در بورس کالا را بر اساس نرخ بورس فلزات لندن (LME) و نرخ تسعیر 45 هزار تومان انجام داده است.
این نامعادله، سود شرکت ملی مس را نجومی کرده و هزینه تولید همه کالاهای وابسته به مس را افزایش خواهد داد. این ماجرا البته صرفا محدود به مس نیست؛ تقریبا همه کالاهایی که در «بورس کالا» عرضه می شوند، از همین فرمول تبعیت می کنند. این بدان معناست که هزینه های زندگی مردم براساس دلار تعیین می شود در حالی که درآمدهایشان ریالی است.
جریان فکری-رسانهای وابسته به جریان سرمایه داری نیز، در این میان با انکار اثر دلاری سازی و جهانی سازی قیمت ها بر تورم، کاری کرده است که بقال و قصاب ما هم تصور می کنند تورم هیچ علتی جز نقدینگی ندارد! واقعا این جریان هوشمندانهتر از این نمی تواند عمل کند که اذهان را متوجه نخودسیاه نقدینگی کند تا کسی سراغ ریشه تورم را که همین قیمت گذاری های دلاری و جهانی روی مواد اولیه داخلی است، نگیرد. بماند که این جریان همزمان تنگی معیشت مردم را به تحریم هم ربط می دهد و نسخه مذاکره می پیچد!
حقیر می توانستم به جای انتشار این سند، به طور خصوصی این جنایت در حق مردم را پیگیری کنم و البته در حال پیگیری هستم. اما دلیل انتشار این سند، روشن سازی فکر شما و دراز کردن دست یاری به سوی شما مردم است. امثال من بدون کمک و همراهی شما هیچ کاری نمی توانیم از پیش ببریم.
باید کمک کنید تا گام به گام ریشه نئولیبرالیسم که علت العلل گرفتاری های ماست را در این کشور بخشکانیم. اولین قدم برای توقف جهانی سازی و دلاری سازی قیمت ها، «انحلال بورس کالا»ست که یک شرکت خصوصی و محل قیمت گذاری های جهانی و دلاری است. چطور برای شیر و ماست و... در این کشور نظام قیمت گذاری منطقی بر اساس هزینه های قابل قبول و سود متعارف داریم، اما تعیین اساسی ترین نهاده های تولید را که عبارتند از محصولات پتروشیمی و فولادی و... نظام جهانی-دلاری را مبنا قرار می دهیم؟
مطالبه را شروع کنید. از هر کسی که می توانید. با هر صدایی که می توانید.
یکی از طنزهای تلخ اقتصاد ایران این است که تولیدکنندگان شوینده و لوازم خانگی، مواد اولیه خود را به نرخهای جهانی و دلار آزاد از فولادی ها و پتروشیمیها خریداری میکنند، اما سازمان حمایت یقه این تولیدکنندگان را میگیرد که حق گرانسازی شامپو و لباسشویی را ندارید! پاسخ این پرسش بسیار مهم است که چرا سازمان حمایت، قیمت مواد اولیه را رها کرده و یقه تولیدکنندگان را میگیرد؟ چرا به مس و فولاد و آلومینیوم و محصولات پتروشیمی اخطار گرانسازی داده نمیشود؟
پاسخ روشن است! بورس کالا، محلی برای فرار از دست سازمان حمایت از مصرفکنندگان شده است. دلیل اینکه خودروسازها هم میخواهند خودرویشان را در بورس کالا عرضه کنند، همین است. کم کم تولیدکنندگان شامپو و پودر لباسشویی و جاروبرقی و ماشین لباسشویی هم خواستار فروش کالاهایشان در بورس کالا خواهند شد تا قیمت همه چیز رسما جهانی و دلاری شود. جز حقوق کارگر و کارمند که نمیتوانند خودشان را در بورس کالا بفروشند...
نه به نئولیبرالیسم را از #انحلال_بورس_کالا آغاز کنیم
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
🔴امام خامنهای : آقایی دلار باید شکسته شود
✍ سوال ما این است که چه اتفاقی در دولت قبل و در نظامکارشناسی کشور رخ داد که فاجعه دلاریفروشی نهادههای اساسی کشور قانونی شد؟
▪️چرا باید نهادههای اساسی تولید در ایران با نرخ دلار آمریکایی و براساس قیمتگذاری انگلیسی و آمریکایی فروخته شود
▪️سالهاست دلسوزان فریاد میزنند که با پیمان پولی دوجانبه با کشورهای مستقل دلار را از معاملات خارجی حذف کنید ولی خنجر از پشت نفوذیها امروز کاری کرده که مبنای قیمتگذاری صنایع داخلی برای فروش در بازار داخلی را دلاری کردهاند
▪️همه با هم برای شکستن سلطه دلار بر بازارهای داخلی فریاد میزنیم و حذف دلار (و هر نوع ارز خارجی) را از معاملات داخلی خواستاریم
✅ شرکت در پویش👇
https://www.farsnews.ir/my/c/184386
سید یاسر جبرائیلی
یکی از طنزهای تلخ اقتصاد ایران این است که تولیدکنندگان شوینده و لوازم خانگی، مواد اولیه خود را به نر
مطالبه را شروع کنید
از هرکسی که میتوانید
با هر صدایی که میتوانید
#نه_به_نئولیبرالیسم
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
لطفا کمی تامل کنید:
الف:
مسعود نیلی: متاسفانه سیاست خودکفایی در محصولات غذایی علت فاجعه است.
ب:
سند پروژه (ضدایرانی) ایران 2040 دانشگاه استنفورد
1) تولیدات کشاورزی باید به میزان قابل توجهی کاهش یابد!!! حتی درصورت عدم کاهش، این احتمال وجود دارد که کمبود آب و زوال خاک منجر به کاهش ناخواسته و کنترل نشده در تولید بخش کشاورزی در دراز مدت شود. برای جبران کاهش میزان غذای خانگی، ایران باید سالانه 300دلار برای هر نفر هزینه واردات کند. (سالانه 24 میلیارد دلار)
2) سیاستگذاران باید از شعار تجلیل از "خودکفایی" غذایی دست بردارند!!! که با توجه به محدودیت منابع طبیعی و دسترسی ایران به فناوری، تنها بار سنگینی بر دوش محیط زیست و نسلهای آینده است. درعوض، تمرکز باید بر تضمین امنیت غذایی کشور باشد بدون نگرانی در مورد اینکه غذا در کجا تولید میشود. علاوه بر این، سیاستهای جمعیت که به دنبال افزایش نرخ باروری کل هستند باید کنار گذاشته شوند!!
اما ماجرا کجا جذاب میشود؟
آنجا که بدانید این سند در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری روحانی ترجمه و ابلاغ شده است!
#نفوذ #بحران_نیلی
#نه_به_نئولیبرالیسم
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
برخی عزیزان سوال کردهاند آیا نرخ تسعیر دلار برای فروش در «رینگ داخلی» متفاوت است؟ اگر به نمودار بالا دقت بفرمایید، پاسخ مشخص است. نکته دیگر اینکه در رینگ داخلی بورس کالا، محصولات عرضه شده «رقابت» خورده و بعضا گرانتر تمام میشود. دلاری سازی این اقلام، وارداتشان را به صرفه تر کرده است!
پاسخ این سوال که چرا مردم ایران با وجود اینهمه نعمت خدادادی مانند نفت و گاز و معادن فقیر هستند، همین جاست. دلیل این است که برای مردم ایران تفاوتی نمیکند که فولاد و آلومینیوم و مس و محصولات پتروشیمی را از داخل بخرند، یا از خارج وارد کنند.
در برابر این دلاریسازی و جهانیسازی قیمتها، سکوت نکنید. امروز هیچ جهاد اقتصادی بالاتر از قیام علیه حاکمیت «دلار» آمریکا در داخل ایران نیست.
@syjebraily
خبر خوب: اطلاعیه عرضه شرکت ملی مس با نرخ تسعیر 45 هزار تومانی ابطال شد.
انشاءالله تا دلارزدایی کامل از اقتصاد ایران، از پا نخواهیم نشست.
#نه_به_نئولیبرالیسم
http://shatanews.ir/fa/news/1397756
@syjebraily
مهم| این گزارش را بخوانید
https://www.irna.ir/news/85039224/
@syjebraily
کمونیستها در کمین نشستهاند. میگویند "بزرگترین مغزشویی تاریخ ایران رخ داده است" و "بحث فایده ندارد". میگویند نئولیبرالیسم هنوز به اندازه کفایت ویرانگری نکرده که علیه آن "اراده جمعی" شکل گیرد! منتظرند تا مردم آنقدر له شوند که به کمونیسم پناه ببرند...
یک روزنامه انقلابی تیتر زده است که "ایده حذف دلار از اقتصاد خطرناک است". به همین صراحت!
در این میان چه باید کرد؟ تکلیف چیست؟ بگوئیم در چنین فضایی که نئولیبرالیسم اینگونه غلبه کرده و مثل سرطان همه جا را فراگرفته، قیام به معنی خودکشی است و کنار بکشیم و "تقیه" کنیم تا جان سالم به در بریم و استخوانهای ملت بیش از این خرد شود؟!
ولی من به بیداری و همراهی مردم امیدوارم. ساکت نخواهم ایستاد که سیل نئولیبرالیسم همچنان تخریب کند و به حد "کفایت" برسد. با کمک شما مردم میتوان جلوی این سیل را گرفت. اگر امروز با پرچم اسلام علیه نئولیبرالیسم قیام نکنیم، تردید نکنید فردا پرچم کمونیسم در این کشور بلند خواهد شد... چنانکه در شیلی چنین شد و پس از دههها اجرای سیاستهای نئولیبرال و کسب رتبه "نابرابرترین کشور دنیا"، کمونیستها به قدرت رسیدند.
@syjebraily