هدایت شده از حسین زمانی میقان
#یارانه_پنهان چیست؟ یارانه ای است که با کاهش ارزش پول ملی به وجود می آید و با افزایش ارزش پول ملی از بین می رود و مسببان کاهش ارزش پول، منت آن را بر سر مردم می گذارند.
@hzamanim
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
26.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هفته پیش که میهمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودم، یک تولیدکننده خنککنندههای صنعتی به جلسه آمده بود و با دانشجویان رشته اقتصاد که در جلسه حاضر بودند، درد دل کرد. حکایت دلاریفروشی مواد اولیه ایرانی، ۱۰ برابر شدن قیمتها با ۱۰ برابر شدن دلار و اثرش بر قیمت محصولات نهایی از زبان این تولیدکننده شنیدنی است.
@syjebraily
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
تولیدکنندگان بهترین مشاور سیاست گذاران هستند
https://www.irna.ir/news/85114253/
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
آقای رئیسی بزرگوار
وعده نصف شدن نرخ تورم خاطرتان هست؟ نصف عمر دولت شما گذشت و رکورد ۳۰ ساله تورم در سال مهار تورم شکست.
این وضع، برخلاف ادعای حسن روحانی، نتیجه بیبرجامی نیست. ما در تجارت خارجی -که موضوع تحریم است- رکورد زدیم.
ریل اقتصاد را عوض نکنید، روزهای تلختر در پیش است.
@syjebraily
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
چکیده مقاله علمی تاثیر افزایش قیمت بنزین و گازوئیل بر نرخ تورم در ایران
حامل های انرژی به ویژه بنزین و گازوئیل از جمله کالاهایی هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم در سبد مصرفی خانوارها جای دارند, افزایش قیمت این حامل های انرژی, با افزایش قیمت حمل ونقل سطح زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.
لذا شناسایی میزان تورم حاصل از افزایش قیمت بنزین و گازوئیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو, در این تحقیق به این موضوع پرداخته شده است.
برای این کار ابتدا عوامل موثر بر تورم در ایران شناسایی و مدل تحقیق طراحی شده است. در این مدل قیمت بنزین و گازوئیل به عنوان متغیرهای مستقل در کنار حجم پول, نرخ ارز, تولید ناخالص داخلی و کسری بودجه به عنوان عوامل موثر بر تورم در اقتصاد ایران لحاظ شده اند. پس از آن مدل بلندمدت, کوتاه مدت و تصیح خطا به روش ARDL برآورد شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که قیمت بنزین تاثیر معنی داری بر نرخ تورم در اقتصاد ایران دارد. به طوری که, یک درصد افزایش در قیمت بنزین, نرخ تورم را به میزان 1.112 درصد افزایش می دهد. همچنین قیمت گازوئیل تاثیر معنی داری بر نرخ تورم در ایران دارد. به طوری که یک درصد افزایش در قیمت گازوئیل نرخ تورم را به میزان 0.748 درصد افزایش می دهد.
منبع
نویسنده: مسعود سعادتمهر/۱۳۹۵
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
اقتصاد ایران از بانکهای خصوصی هیچ خیری ندیده است، خسارت هم فراوان دیده است. با #اقتدار بانکهای خصوصی را جمع کنید، به همان سان که بانکهای نهادهای نظامی جمع شد. خلق پول را به انحصار حاکمیت درآورید و سیاست پولی را در خدمت سیاست صنعتی قرار دهید.
@syjebraily
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
کاهش 53 درصدی حجم واقعی نقدینگی در 3 سال اخیر/ رکورد رشد منفی نقدینگی سال 1401 شکسته شد
https://www.farsnews.ir/news/14020221000673
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از بیداری ملت
📌از دید لیبرالها:
هر چه برای مردم است (ساخت مسکن، حقوق کارگر و کارمند، اعطای تسهیلات و...) تورمزاست
و هرچه برای سرمایهدار است (بازار آزاد و رها، دلار بادکنکی، حذف یارانه، افزایش قیمت انرژی و...) تورمزا نیست!
🔻متاسفانه نسخهپیچهای دولت همینها هستند.
👤حسین زمانی میقان
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
هدایت شده از مهدی عسگری 🇮🇷
18.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💯#مهم
⚠️ در یکسالگی جراحی اقتصادی و حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی؛
ضرورت بازخوانی، عبرتآموزی و مسئولیتپذیری
برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه
نرخ ارز
میزان تورم
قدرت خرید مردم
مردمیسازی اقتصاد؟!
در طول یکسال گذشته دچار چه نوساناتی شد؟
عدهای هم تلاش کردند به جای مسئولیتپذیری و #پاسخگویی، این جراحی را به یک تکلیف قانونی حواله دهند که در ویدئوی فوق، مورد بررسی قرار گرفت.
مگر تصمیمسازان، میزان تورم حاصل از این جراحی را 7.6درصد پیشبینی نکرده بودند؟ مگر همان زمان نسبت به این خطای محاسباتی بارها هشدار ندادیدم؟
حالا و پس از تحمیل خسارات جدی به مردم، به اذعان بانک مرکزی حذف ارز ترجیحی و افرایش نرخ دلار علت اصلی تورم کم سابقه در یکسال گذشته بوده است.
نگرانی مهم ماجرا این است که این چرخه معیوب همچنان ادامه یابد،
با این دست فرمان اشتباه که محصول تفکرات نئولیبرالیِ رسوخ کرده در دستگاه کارشناسی دولت است، تورم نه تنها مهار نمیشود بلکه به مسیر معیشتسوز خود ادامه میدهد مگر اینکه دولت با تغییر ریل، دست به اقدامات اصلاحی درخصوص ریشههای واقعی تورم بزند، ریشههایی همچون #دلارزدایی و مهار #بانکهای_خصوصی و شکستن #احتکار_زمین ، که البته منافع طبقه اشراف و سرمایهداران یک درصدی، با آن گره خورده است.
تا وقتی تصمیماتی که پیامدهای سهمگین برای مردم دارد، برای متولیان آن تصمیم، بی هزینه باشد، این چرخه معیوب ادامه خواهد داشت.
برای شکستن این چرخه (که نیاز به یک جریان فکری-مردمی دارد) همچنان تلاش خواهیم کرد، انشاءالله.
#مهدی_عسگری 🇮🇷
#نماینده_مردم کرج، اشتهارد و فردیس
🔗 @MahdiAsgari133
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
✨یادداشت مهم برادر عزیزم دکتر سعدالله زارعی در کیهان:
درست است که اقتصاد فرمول خود را دارد و این هم درست است که اقتصاد دارای مناظر و مکاتب مختلفی میباشد، اما واقعیت این است که جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام دینی و مردمسالار نمیتواند مثل نظامهای سیاسی اجبارگرای غربی یا شرقی بر اعمال روشهایی صحه بگذارد که سبب افزایش نارضایتی تودههای مردمی که مهمترین پشتوانه قوام بخش نظام و انقلاب اسلامی میباشند، میشود. گرفتاریهای اقتصادی دهکهای پایین جامعه یک موضوع فانتزی نیست، یک واقعیت است. انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی، اندیشههای حضرت امام خمینی - قدسسره - افکار و اندیشههای حضرت امام خامنهای - دامت برکاته - و نیروهای انقلابی کشور، برگرداندن روند اقتصادی به نفع اقشار کمدرآمد را مطالبه میکنند و این البته به معنای بازگشت بعضی از سیاستهای غیربومی به ظاهر مردمی که در عمل منجر به حذف نقشآفرینی مردم در عرصه اقتصادی کشور میشود، نیست. الان اقتصاد کشور یا در چنبره بنگاههای دولتی است و یا در تیول باندها و «سلاطین» اقتصادی است. یکی از سرمایه کشور و دولت میخورد و بودجه زیرساختها و امور عمرانی را میبلعد و دیگری با اقدامات زنجیرهای با قیمتها بازی میکند و اجازه اصلاح یا تثبیت قیمتها را نمیدهد. اصلاح امور اقتصادی کشور به نفع طبقات محروم، تعهد انقلاب اسلامی است و انجام این تعهد تأخیربردار نیست.
متن کامل را اینجا بخوانید
@syjebraily
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
این انتظار از دولت محترم وجود دارد که مفاد لایحه برنامه هفتم را ذیل تکالیف سیاستی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، تقدیم مجلس نماید. باید دقیقا مشخص باشد که کدام ماده لایحه، برای عمل به کدام تکلیف در سیاستهای کلی برنامه هفتم تدوین شده است.
متن سیاستهای ابلاغی رهبر انقلاب برای برنامه هفتم را در اینجا مطالعه فرمائید.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
گزارش خوب روزنامه قدس را بخوانید:
رشد چند برابری قیمت فولاد و پتروشیمی مهمترین عامل تورم در بازار خودرو/ تیغ نرخگذاری دلاری مواد اولیه بر گلوی صنعت خودرو
#نه_به_نئولیبرالیسم
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲