فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این تغییر را ما مردم باید رقم بزنیم. از همین اسفندماه هم باید تغییر را آغاز کنیم...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیا پایان اسرائیل با قتل عام صهیونیستها رقم خواهد خورد؟/ یک پیشنهاد به غربیها| برشی از گفت و گو با راشاتودی
@syjebraily
✨️حذف ۴۲۰۰ چرا لازم شد؟
پس از انتخابات ریاستجمهوری، در اولین جلسهای که بهعنوان عضو کمیته اقتصادی آقای رئیسی با مدیران وقت سازمان برنامه داشتم، اولین سخن آقای پورمحمدی این بود که باید ارز ۴۲۰۰ را حذف کنید. موضع حقیر این بود که تورم شدیدی ایجاد خواهد شد و نباید.
تقریبا در تمامی جلساتی که پیش از تشکیل دولت حضور داشتم، مخالفتم را اعلام کردم و بعد از آن، در جریان مباحث نبودم. درآمدهای نفتی دولت کفاف تامین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی را نمیداد. لذا یا با نامه به رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملی برداشت میشد، یا ارز نیمایی از صادرکنندگان غیرنفتی خریداری شده (به قیمت ۲۳هزار تومان) و به واردکنندگان کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰ واگذار میشد. یعنی دولت گران میخرید و ارزان میفروخت!
موضع حقیر این بود که این ۲۳هزار تومان از کجا آمده؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها ارز حاصل از صادراتشان را به همین قیمت ۴۲۰۰ عرضه نمیکنند؟
منتهی نظر دیگر که غالب شد، پذیرفتن نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ واقعی و تبعیت دولت از این نرخ بود. دولت از یک سو نظر ما را نمیپذیرفت، از دیگر سو مدام یا از صندوق توسعه ملی برداشت میکرد یا ارز نیمایی خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ به واردکنندگان میداد (مانند همین قصهای که شایعه شد درباره خرید ارز نیمایی و فروش به ۲۸۵۰۰ صورت میگیرد و بانک مرکزی تکذیب کرد). نتیجه این رویکرد، یا تخلیه منابع صندوق توسعه بود، یا ایجاد کسری برای دولت؛ در چنین شرایطی بود که با اینکه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس جمهور بر تقویت ارزش پول ملی تصریح کرده بودند، بعدها فرمودند کار لازمی بود. در سیاستهای کلی برنامه هفتم نیز که ابلاغ فرمودند، بر ثبات نرخ ارز تصریح شد.
همان روزی که آقای رئیسی بنا بود شب به تلویزیون بیایند و حذف ۴۲۰۰ را اعلام کنند، خدمتشان رفتم و التماس کردم که این کار را نکنید. گفتم به پایتان میافتم نکنید!
اما کارگر نیفتاد. پیشبینیهایی کردم از عواقب کار. هنگام خداحافظی، عرض کردم شما که حرف حقیر را نپذیرفتید، اما قول بدهید اگر آنچه گفتم رخ داد، عوامل این کار را عزل کنید...
پس از حذف ۴۲۰۰، یک به یک آنچه انذار داده بودیم رخ داد. به فاصله چند ماه، مالکان ارز و طبعا ذینفعان گرانی آن شروع به بالا بردن نرخ بازار و به تبع آن، نرخ نیما کردند. به نحوی که ظرف مدت کوتاهی، نرخ ارز نیما از ۲۳ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسید. حال دولت ماند و این تناقض که چه کند؟ آیا دولت نیز پول نفت را به نرخ جدید نیما به واردات کالاهای اساسی بدهد؟ واقعیت این است که تجربه تورم شدید ناشی از حذف ۴۲۰۰ این اجازه را به دولت نداد. وگرنه بر اساس همان منطقی که ۴۲۰۰ حذف شد، ۲۸۵۰۰ نیز باید حذف میشد! چه آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به جد دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ هستند. موضع جدید ما این است: در فاصله این دو سال، دقیقا چه اتفاقی افتاده که نرخ ارز نیما از ۲۳هزار تومان به ۳۸هزار تومان رسید؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها باید ارز خود را بالاتر از ارز نفتی بفروشند؟ موضع جدید طرف مقابل نیز عرض شد که تبعیت دولت از نرخ نیمایی را تجویز میکنند و این داستان ادامه دارد.
سخن بسیار است، اما هر راست نشاید...
اقتصاد کتاب نیست، ماشین حساب هم نیست. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily
شش ماهه اول امسال ۷.۶میلیارد دلار غذای دام و طیور و روغن وارد کردهایم. اگر معنی ناترازی این است که تولید داخلی کفاف نیازمان را نمیدهد و واردات میکنیم، بزرگترین ناترازی اینجاست. اما آیا راهکار، گران کردن گوشت و لبنیات است تا ملت نخورند و ناترازی رفع شود؟ یا افزایش تولید داخلی؟
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه پر غصه توانیر و نسخه خصوصیسازیاش...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
کلیات لایحه بودجه 1403 رد نشد. در واقع، این محورها رد شد👇
*بنایی برای افزایش قیمت سوخت نداریم
*ارز 28500 را ادامه میدهیم
*مالیاتها را بصورت منطقی طبق روال قبل افزایش میدهیم
*فروش اوراق را کم میکنیم
باید در #انتخابات پیش رو، تکلیف مون را با طرز تفکرها روشن کنیم.
@DrRezaGholami
خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین، یک اقتصاددان نئولیبرال است که با وعده های صریح شوک درمانی، کاهش ارزش پول ملی، دلاریزهسازی اقتصاد، حذف یارانهها و... رای آورده است؛ یعنی هرآنچه مطلوب نئولیبرالهای ایرانی بوده است. از مردم و نخبگان میخواهم اخبار #آرژانتین را با دقت دنبال کنند.
فراموش نکنید که امروز در آرژانتین، نئولیبرالیسم با رای مردم به کرسی نشسته است.
پوپولیسم، شرط موفقیت سیاسی نئولیبرالیسم است.
نئولیبرالیسم، مردمفریب و رایساز است، اما وقتی به قدرت رسید، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد.
شورش اجتماعی در آرژانتین قطعی است.
@syjebraily
میگویند اگر ما واردکننده بنزین شویم، باید بنزین را ۲۱۷۷۱ تومان(با دلار نیمایی) وارد کنیم و به ملت ۳۰۰۰ تومان بفروشیم و نتیجه آن، کسری بودجه است. غافل از اینکه هماینک نیز دولت بنزین را به همین نرخ دلار نیمایی از پالایشگاههای داخلی میخرد و ۳۰۰۰ تومان به ملت میفروشد. مسئله، نرخ ارز است!
@syjebraily
سید یاسر جبرائیلی
خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین، یک اقتصاددان نئولیبرال است که با وعده های صریح شوک درمانی، کاهش ارزش
✨️خشم شب خاویر میلی به ملت آرژانتین
دلار ۳۶۶ پزویی حذف شد/ نرخ دلار به ۸۰۰ پزو افزایش یافت.
از اول ژانویه یارانههای انرژی و حمل و نقل کاهش مییابد.
پاتریشیا بولریچ وزیر امنیت: هرگونه تظاهرات سرکوب خواهد شد.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای محمد فاضلی گفتهاند اگر ویتنامیها یک هفته کار نکنند، جهان کفش برای پوشیدن ندارد! شعرسرایی برای ادخال سرور در قلب مخاطبان، هیچ اشکالی ندارد، اما نتیجه سیاستی گرفتن از این اشعار، برای کشور سمّ مهلک است. ایران سالانه ۲۵۰ میلیون جفت کفش تولید میکند.
این کلیپ را انجمن کفش قم از بازدید اخیرم از این انجمن و چند کارخانه تولید کفش تهیه کرده است. از آقای فاضلی و هر اهل تریبون دیگری که میخواهد اظهار نظر کند، خواهش میکنم اطلاعات خود را از کتابها و سایتها نگیرد. ایران رتبه ۱۲ تولید کفش در جهان را دارد.
@syjebraily
تا میگوئیم این پتروشیمیها و پالایشگاهها و فولادیها چرا محصولاتشان را به قیمتهای جهانی ضربدر نرخ دلار به ملت میفروشند، میگویند اینها متعلق به #سهام_عدالت هستند و سودشان را بین مردم توزیع میکنند!
پرداخت ۷۴۰ هزار تومان سود سهام عدالت را دستمایه جهانیسازی قیمتها کردهاند.
✨️نظرسنجی بسیار مهم
حتی یک رای شما اینجا اهمیت دارد. لطفا مشارکت کنید.
کدام یک از گزینههای زیر وقتی به عنوان علت اصلی مشکلات اقتصادی بیان میشود، شما را نسبت به بهبود وضعیت امیدوار میکند؟ وقتی میگویند تحریم علت است، برای حل مشکلات امیدوار میشوید؟ یا وقتی میگوئیم دلاریسازی اقتصاد علت مشکلات است؟
https://EitaaBot.ir/poll/rqxyb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیمت مواد اولیه را برای تولیدکننده ایرانی جهانی/دلاری کرده اند، بهنام کنترل تورم، نرخ بهره بانکی را برای تولیدکننده ایرانی به فلک رساندهاند. این نامعادلات، تولید ایرانی را هم از رقابت ناتوان کرده، هم از سرمایهگذاری جدید و افزایش کیفیت؛ همزمان توی سرش میزنند که تو عرضه نداری!
@syjebraily
از آقای داریوش سجادی خواهش کردم یک قیمت از ایالت آریزونا برایمان بگیرند.
هر گالن= ۳.۷۸۵ لیتر
هر گالن بنزین= ۳.۵۹ دلار
هر لیتر بنزین= ۹۴ سنت
۳۳۰ میلی لیتر آب معدنی معمولی= ۱.۲۹ دلار
هر لیتر آب معدنی: ۳.۹ دلار
بله عزیزان! در آمریکا هم آبمعدنی از بنزین گرانتر است!
✨️
یارانه پنهان ماجرا را هم حساب کنیم!
هر بطری آب معدنی در آمریکا= ۱.۲۹ دلار
قیمت دلار= ۵۰ هزار تومان
قیمت آبمعدنی در آمریکا= ۶۴۵۰۰ تومان
قیمت آب معدنی در ایران= ۵ هزار تومان
یارانه پنهان هر آب معدنی= ۵۹۵۰۰ تومان
کسانی که معده بزرگتری دارند، یارانه پنهان آب معدنی بیشتری میگیرند و این عدالت نیست! باید یارانهها عادلانه توزیع شود. آب معدنی را گران کنیم و به کسانی که آب معدنی نمیخورند، یارانه نقدی بدهیم!
@syjebraily
مولا و مقتدای ما فرمودهاند تورم باید مهار شود، تولید رشد کند، نرخ ارز ثبات پیدا کند، ارزش پول ملی تقویت شود، به دلار حاکمیت داده نشود، مواد اولیه ایرانی به دلار فروخته نشود، گرانیها علاج شود...
تا پای جان برای تحقق این فرمایشات تلاش خواهیم کرد.
#نه_به_نئولیبرالیسم
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨️نظرسنجی بسیار مهم
حتی یک رای شما اینجا اهمیت دارد. لطفا مشارکت کنید.
کدام یک از گزینههای زیر وقتی به عنوان علت اصلی مشکلات اقتصادی بیان میشود، شما را نسبت به بهبود وضعیت امیدوار میکند؟ وقتی میگویند تحریم علت است، برای حل مشکلات امیدوار میشوید؟ یا وقتی میگوئیم دلاریسازی اقتصاد علت مشکلات است؟
https://EitaaBot.ir/poll/rqxyb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگوئیم چرا نرخ بهره بانکی را افزایش میدهید؟ میگویند میخواهیم نقدینگی را از بازارهای مختلف جمعآوری کرده و در داخل بانکها محصور کنیم تا از این طریق تورم مهار شود!
بانکها چالهای دارند که نقدینگی را جمعآوری کرده و آنجا چال میکنند؟
https://drtoghyani.ir/?p=3233
هدایت شده از صادق صادقی
29.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹ببینید؛ وقتی ذکر یا زهرا یک عملیات را نجات داد
💢خاطره ای جذاب از #سردار_رحیم_نوعی_اقدم درباره مرحله شناسایی عملیات والفجر۴
💢انتشار به مناسبت شب شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
♦️سر دو راهی وقتی کار خیلی سخت شد دستور رسید که ذکر را به یا زهرا تغییر بدهیم...
💢 به کانال ابوحسین در ایتا بپیوندید
@abuhossein
✨به حق اقرار کردند، اما برای ستاندن آن عذر آوردند...
فاطمه(س) راه رفتن را در مبارزه آموخته است و سخن گفتن را در تبلیغ و کودکی را در مهد طوفان نهضت به سر آورده و جوانی را در کوره سیاست زمانهاش گداخته است. او یک زن مسلمان است: زنی که عفت اخلاقی او را از مسئولیت اجتماعی مبرا نمیکند. اکنون چند ساعتی است که از دفن پیغمبر میگذرد، در خانه او، علی با چند تن از بنیهاشم و یاران محبوب و عزیز پیغمبرکه به او وفادارند جمع شدهاند، به نشانه نفی آنچه در سقیفه روی داده است و سرپیچی از بیعتی که همه را بدان میخوانند. در مسجد، خلیفه خطبه ولایت خویش را خوانده و از مردم بیعت گرفته و عمر، کارگزار سیاست، تلاش بیاندازه میکند تا چند ناهمواری دیگر را که مانده است از پیش پای حکومت وی برگیرد و راه را بکوبد.
و اکنون فاطمه، شخصاً به سراغ آنها میرود؛ هر شب، همراه علی، به مجالس آنها سر میزند. با آنها حرف میزند، فضایل علی را یکایک بر میشمارد، سفارشهای پیغمبر را یکایک به یادشان میآورد، با نفوذ معنوی، شخصیت بزرگ انسانی، آگاهی سیاسی، شناخت دقیقی که از اسلام و روح و آرمانهای اسلام دارد و بالاخره قدرت منطق و استدلال استوار خویش، حقانیت علی را ثابت مینماید و نشان میدهد؛ بطلان انتخاباتی را که شده است، اثبات میکند؛ فریبی را که خوردهاند، آشکار میسازد؛ و عواقبی را که بر این شتابزدگی سطحی و غافل گیری سیاسی بار خواهد شد بر میشمارد و آنان را از آینده ناپایدار و تیرهای که در انتظار اسلام و رهبری امت است بیم میدهد.
راویان تاریخ که این داستان را نقل میکنند حتی یک بار هم نشان نمیدهند که در مجلس در برابر منطق فاطمه و تفسیر و تلقیای که از این حادثه دارد، مقاومت کرده باشند. همگی به او حق میدادند، همه به لغزش بزرگ خویش پیش او اعتراف میکردند، همه فضیلت علی و حقیقت او را اقرار داشتند و فاطمه از آنها قاطعانه میخواست که
«شما ابوالحسن را بر باز گرفتن حقی که در راه آن میکوشد یاری کنید».
اما همگی عذر میآوردند...
دکتر علی شریعتی؛ فاطمه، فاطمه است.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر بخواهم یک اولویت برای کشور ذکر کنم، احیای اقتدار از دست رفته دولت است. دولتی که توان مالی نداشته باشد، اقتدار ندارد. و دولت فاقد اقتدار، قادر به هیچ گونه برنامهریزی برای پیشرفت کشور نیست.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه نمایندگی مجلس، و چه وزارت و امثالهم، جایگاههای سیاسیاند، جایگاههای فکریاند، جایگاههای تشخیص سره از ناسرهاند. یک مقام سیاسی باید قدرت تشخیص این را داشته باشد که طرحی که جلویش میگذارند، نسخه صندوق بینالمللی پول است، یا نسخه اقتصاد مقاومتی است.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما به نصرت الهی امیدواریم...
@syjebraily
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⚠️ «عواقب سرکوب دستمزدهای کارگری»
❗️کار داریماما کارگر نه!
🔖 یعنی شکاف جدی درآمد_هزینه برای کارهای رسمی،
🔖 یعنی مهاجرت نیروی کار از صنعت و کشاورزی به خدمات(مثل اسنپ) که دستمزد سرکوب نمیشود،
🔖 یعنی رونق اقتصاد غیررسمی(دلالی، سفتهبازی، نوسانگیری و...) و رکود بخش حقیقی و شفاف اقتصاد.
⛔️ حداقل دستمزد کارگران سرکوب شود و برنامه جامع حمایتهای اعتباری از کارگران در دستور کار نباشد، عواقب بدتری در حوزههای سیاسی و اجتماعی گریبان کشور را خواهد گرفت معالاسف.
📍تلگرام:
https://t.me/Economics_Finance_T
📍ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
📍توئیتر:
https://twitter.com/taherrahimi68
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
در اقتصاد ایران، هیچ سیاستی مقدم بر ثبات بخشی به نرخ ارز، ایجاد آرامش در بازار ارز و تقویت پول ملی نیست.
همه سیاستهای بعدی، اعم از رفع ناترازی ها یا عدم تعادل ها، باید پس از رسیدن به شرایط مطمئن و باثبات در بازار ارز، در دستور کار قرار گیرند.
@DrRezaGholami