6.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ای قلم سوزلرینده اثر یوخ...
@syjebraily
⚡️اینستکس واقعی را پیگیری کنید
آمریکا با اعلام اینکه معافیت پنج مشتری اصلی نفت ایران(چین، ترکیه، هند، کره و ژاپن) را از تحریمها تمدید نخواهد کرد، وارد دوره بیاثرسازی تحریمهای خود شده است.
لااقل ترکیه و چین تلویحا اعلام کردهاند که از این تحریمها تبعیت نخواهند کرد. تکلیف کره و ژاپن روشن است، اما درباره هند، سومین واردکننده نفت در جهان، نمیتوان با قطعیت نظر داد و باید منتظر محاسبات هندی ها ماند که البته قطعا متاثر از رفتار چین و ترکیه خواهد بود.
یک قاعده بر تحریمهای آمریکا حاکم بوده و آن اینکه هرگاه نهاد در معرض تحریم، بسیار بزرگتر از آن بوده که بتوان تحریمش کرد، بی سر و صدا از تحریم عقب نشینی کرده است. اینک وقت استفاده از این قاعده در فروش نفت است. اگر دولت چین یک ساز و کار تحت نظر مستقیم دولت برای خرید نفت ایران و تسویه پول آن ایجاد کند، آمریکا از اعمال تحریم علیه دولت چین ناتوان خواهد بود. دقت کنیم که تاکنون شرکتها و بانکهای چینی بابت همکاری با ایران تحریم شدهاند، نه دولت چین.
اگر چنین ساز و کاری توسط چین ایجاد شود، که به دلایل متعدد آمادگی آن در پکن وجود دارد، دومینوی بیاعتنایی به تحریمهای یکجانبه آمریکا از سوی دیگران نیز آغاز خواهد شد.
ممکن است این پرسش پیش آید که چرا اروپایی ها چنین ساز و کاری ایجاد نکردند؟ پاسخ روشن است. اساسا تصور اینکه اروپا خارج از پازل آمریکا قرار بگیرد، توهم است. اگر اروپاییها اراده سیاسی بر بیاعتنایی به تحریم آمریکا داشتند، هم امکان آن وجود داشت و هم ابزارش، اما به صراحت اعلام کردند که قصد نقض تحریمهای آمریکا را ندارند.
دولت آقای روحانی پس از برجام به خیال اینکه بازی برد-برد با غرب انجام داده، دوستان چینی را که در دوره قبلی تحریمها به تجارت با ایران ادامه داده و جریمههای فراوان پرداختند، رنجانده و آزرده است. احیای روابط با چینیها و ایجاد یک کانال واقعی مالی برای خنثیسازی تحریم آمریکا، مخصوصا در شرایطی که برخی تشدید تنش میان پکن-واشنگتن در سال جاری را در آستانه تقابل توصیف میکنند، ممکن است. اما باید منتظر ماند و دید که دولت تدبیر همچنان چشم امید به اروپاییها دارد یا دست همکاری استراتژیک به شرق میدهد.
@syjebraily
🔴مراسم تشییع شهید #مجید_قربانخانی. مادر شهید سه سال پس از شهادت که پیکر فرزندش بازگشت، کیک عقد روی تابوت پسر گذاشت و برایش مراسم گرفت.
خدایا! مگر میشود که شاهد این صحنهها باشی و امداد خود را از انقلاب ما دریغ کنی؟ ما هكَذَا الظَّنُّ بِكَ وَلا اُخْبِرْنا بِفَضْلِكَ عَنْكَ يا كَريمُ...
برخی ذهنهای ناشی، مدام در حال حساب و کتابند که چند درصد این مردم پای انقلابند و چند درصد نیستند. اینها از معادلات واقعی عالم بیخبرند. چقدر زیبا حضرت آقا به این درصدبندی ها پایان دادند: "ما هشتاد و چند میلیون جمعیّتیم و از این جمعیّت، عدّهای کودک و نوجوانند و وارد مقولات نیستند، از آن عدّهای هم که هستند، بعضیهایشان مخالف این راهند؛ یک مجموعهی در حد #نصاب_لازم در این کشور وجود دارد که پای این حرف محکم ایستاده؛ #معنای_ایستادگی ملّت این است. اینکه شما میبینید یک نفری یک چرندی در یک روزنامهای مینویسد یا خلاف مبانی حرف میزند یا فلان شبکهی فرض بفرمایید اینترنتی مِن باب مثال یک وسوسهای را القا میکند، این تعیینکنندهی مسیر ملّت ایران نیست؛ #تعیین_کننده مسیر ملّت ایران همین حرکت اصلی است که دارد حرکت میکند به سمت جلو، و روزبهروز هم پیشتر خواهد رفت."
http://yon.ir/11L8l
@syjebraily
🔹کلیه محتوای کانال ما در تلگرام از طریق لینک زیر در پیامرسان بله قابل دسترسی می باشد:
https://ble.im/syjebraily
⚡️هشدار درباره تبعات تبدیل یک طرح به قانون/ راه شایستهگزینی نمایندگان این نیست
🔹طرحی که در مجلس شورای اسلامی تحت عنوان اصلاح موادی از قانون انتخابات در دست بررسی است، نه به صلاح کشور است و نه هدف خیر طراحان را برآورده خواهد کرد.
🔹قلب این طرح، ماده ۷ مکرر است که تحت عنوان استانی شدن انتخابات از آن یاد میشود. خلاصه عملیاتی طرح مذکور این است که ثبت نام کاندیداها از حوزههای انتخابیه خودشان انجام شود، در صورت انتخاب نیز نمایندگی همان حوزه را به عهده داشته باشند، اما در روز انتخابات، تکلیف نماینده آن حوزه در سطح استان مشخص شود؛ یعنی مردم کل استان تصمیم بگیرند که نماینده یک حوزه خاص در استان چه کسی باشد. لذا با ساز و کاری که طراحی شده، ممکن است اکثریت مردم یک حوزه انتخابیه به یک کاندیدا رای بدهند، اما نمایندهشان فرد دیگری باشد که در سطح استان رای بیشتری آورده است.
🔹با یک مثال مسئله را روشنتر کنیم. فرض کنید آقایان الف و ب دو کاندیدای مطرح در حوزه انتخابیه A باشند. طبق طرح مجلس، این دو کاندیدا برای اینکه نماینده حوزه خود شوند، صرفا به ۱۵ درصد رای آن حوزه نیاز دارند. فرض کنیم آقای الف ۱۵ درصد آرای آن حوزه، و آقای ب ۶۰ درصد آرای آن حوزه را کسب نماید. در این صورت هر دو کاندیدا نصاب لازم را برای نمایندگی حوزه خود کسب کردهاند. اما از آنجائیکه آقای الف توانسته با قرار گرفتن در لیستهای مطرح یا هر طریق دیگری، در سطح استان رای بیشتری کسب کند، به مجلس راه خواهد یافت و آقای ب، در انتخابات شکست خواهد خورد. به عبارت روشنتر، انتخاب مردم حوزه A آقای ب است، اما آقای الف نماینده این مردم میشود.
🔹این طرح، در صورت تبدیل شدن به قانون، ضمن اینکه یک بیعدالتی محض انتخاباتی است، تبعات امنیتی سنگینی به دنبال خواهد داشت. مردمی که به فردی رای بدهند اما فرد دیگری با کسب صرفا ۱۵ درصد آرای آن حوزه نمایندهشان شود، آیا این وضعیت را خواهند پذیرفت؟ انتخابات یا باید کاملا استانی شود و نمایندگان، نماینده همه استان باشند، یا اینکه تکلیف هر حوزه انتخابیه، توسط مردم خود آن حوزه روشن شود.
🔹اگر هدف نمایندگان محترم این است که افراد شایستهای وارد مجلس شوند، راهش این نیست که تکلیف نمایندگان یک حوزه را در جای دیگری غیر از آن حوزه مشخص کنیم. راه شایستهگزینی، تعیین دقیق معیارها و شاخصها و شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان است که رهبر حکیم انقلاب در بند ۱۰ سیاستهای کلی انتخابات این مسئله را ابلاغ فرمودهاند؛ که متاسفانه در طرح مجلس این بند کاملا مغفول واقع شده و کلیگویی های گذشته درباره التزام به اسلام و ولایت فقیه و قانون اساسی، بدون تعیین شاخص، تکرار شده است.
@syjebraily
لیبرالیسم نقش حداقلی برای دولت در اقتصاد قائل است و کمونیسم نقش حداکثری. این یک پرسش اساسی است که الگوی مطلوب ما برای تعامل دولت و بخش خصوصی در اقتصاد چیست؟ امشب ان شاءالله در ویژه برنامه #پایش شبکه اول سیما به تشریح نظریه حمایت هوشمند به عنوان الگوی مطلوب رابطه دولت و بازار خواهم پرداخت.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین گام حمایت هوشمند، صیانت دولت از بازار داخلی برای کالای داخلی است.
@syjebraily
9.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹صنعتمان را بدون حمایت فرستادیم با قهرمانان بوکس دنیا مبارزه کند؛ و نتیجهاش نابودی صنعت ماست.
@syjebraily
10.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 روش مقابله با #واردات کالای دارای مشابه داخل در کشورهای مختلف پخش کردن #ارز کف خیابانها از طریق "نیما" و "سینا" و ... نیست!
@syjebraily
15.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥افزایش قیمت بنزین با سیاست مقابله با تحریم در تضاد است. آمریکا به دنبال فشار آوردن به ملت است و ما باید از امکانات و ابزارهای خود برای مقابله با این فشار استفاده کنیم، نه اینکه یک عامل فشار دیگر درست کنیم.
اگر میخواهید جلوی قاچاق را بگیرید، بنزین را سهمیهبندی کنید. اگر تصور میکنید از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی، منابع مالی دولت افزایش خواهد یافت، سخت در اشتباهید.
@syjebraily
🔴محورهای گفتوگوی امروز با روزنامه«فرهیختگان»:
🔸انجام نشدن تعهدات بلوک غرب یعنی خروج آمریکا از برجام و کارشکنی در مسیر اجرای برجام از یک طرف و عمل نکردن اروپا به تعهداتش -که آقای ظریف میزان آن را کمتر از 10 درصد عنوان میکند- از طرف دیگر، باعث شده محدودیتهایی در اجرای تعهدات کشورهای دیگر حاضر در برجام یعنی چین و روسیه هم ایجاد شود.
🔸عمل نکردن آمریکا به تعهداتش اجرای دقیق برجام از سوی دیگر کشورها را هم تحتالشعاع قرار داده است و لذا باید با چنین رفتاری برخورد شود؛ برخوردی که در خور این حجم از فشار و اقدامات غیرقانونی باشد.
🔸نخریدن اورانیوم غنیشده و آب سنگین از ایران، منجر به نقض غیراختیاری توافق هستهای میشود،. نتیجه احتمالی فرآیند کنونی نقض غیراختیاری برجام خواهد بود و به واقع نقض محسوب نمیشود و نباید انتظار برخورد قانونی مندرج در برجام را با آن داشت.
🔸در ماده ۳۷ برجام به ایران اختیار داده شده که در صورت عدم پایبندی طرفین به مندرجات توافق هستهای، بخش یا کل تعهدات خود را متوقف کند، از اینرو امروز باید پاسخ درخوری به مجموعه اقدامات عملی آمریکا و اروپا داده شود و به نظر میرسد در آینده ایران باید با کاهش اقدامات خود در برجام و محدود کردن برخی تعهدات ایجابی واکنش مناسبی نشان دهد. در این مسیر کاهش دسترسیها به بازرسان آژانس یا از سر گرفتن برخی اقداماتی که متوقف شده، برای شروع گزینههای مناسبی خواهند بود.
🔸نباید به باقی ماندن برجام تا پایان دوره هشتساله خوشبین بود. برخی در داخل میگویند ایران همچنان از حضور در برجام منفعت میبرد، چراکه امیدوارند با برجای بودن برجام تا پایان مدت تعریفشده، طبق قطعنامه 2231 تحریمهای تسلیحاتی ایران رفع شود، در صورتی که هر آن ممکن است با ادعای نقض برجام از سوی یکی از کشورهای اروپایی، در فرآیند اسنبپک، تمامی قطعنامههای قبلی احیا شده و تحریمهای سازمان ملل دوباره برگردند. از اینرو برای حادث نشدن چنین اتفاقی، الزاما باید به طرف خارجی نشان داد که ایران در موضع انفعال و بیعملی نیست.
🔸ثبات برجام در گرو اقدام متقابل ایران است. بیعملی، دشمن را جریتر خواهد کرد. باید به طرف غربی اثبات شود که هر اقدام خلاف برجام با پاسخ متناسب برجامی ایران همراه خواهد بود و ایران در موضع انفعال نیست.
http://newspaper.fdn.ir/newspaper/page/2757/2/169865/0
@syjebraily