✨ نقش آیت الله خامنه ای در تعیین آیت الله منتظری به رهبری آینده چه بود؟
⚡ انتشار برای نخستین بار
طرح و پیگیری این ایده در داخل و خارج مجلس خبرگان که «نیازی به تشکیل مجلس خبرگان برای شناسایی رهبری نیست.»، گروهی از دلسوزان نظام را بشدّت نگران کرده بود؛ چه، مجلس خبرگان یکی از ارکان اصلی نظام جمهوری اسلامی بود و این تهدید وجود داشت که از دُور خارج شدن مجلس خبرگان بهعنوان مرجع تشخیص رهبری، فرایند نهادینه شدن ساختار سیاسی نظام را با چالشهایی اساسی مواجه سازد. اتّفاقاتی نظیر آنچه در نشست سالانهی دفتر تحکیم وحدت در سال ۱۳۶۳ افتاد و اعلام شد این تشکّل اجازه نخواهد داد که انتخاب آیتالله منتظری توسّط خبرگان انجام شود، این خطر را بسیار جدّی کرده بود. آیتالله خامنهای روایت میکنند: «من احساس کردم که جمعی در صددند مسئلهی رهبری بعد از امام را با غوغاسالاری تمام کنند. ممکن هم بود آن شخص به نظر آنها همان آقای منتظری باشد اما دوست میداشتند که این کار تحت ضابطه نیاید [بلکه با] هیاهو و های و هوی یک نفر را بگذارند، بعد هم با تبلیغات، قضیه را تمام کنند. من خوفم این بود. [بنابراین] میخواستم این قضیه به شکل قانونی و منضبط تحقق پیدا کند تا اینکه جایی برای غوغاسالاری نباشد. چیزی که من را در این احساس بیشتر دچار سوءظن میکرد این بود که بعضی از کسانی که در جلسه با این قضیه مخالفت کردند جزو کسانی بودند که آن روز معروف بودند به جریان چپ. میدانید دیگر، سال 63 و 64 بعضی از اینها، افراد خیلی تند فعالِ تبلیغاتچی بودند. جماعت خیلی فعالی بودند، از لحاظ تبلیغات هم خیلی تبلیغات میکردند و فعالیتهای زیادی میکردند و هیاهو زیاد داشتند. چند نفر از اینها که دو نفرشان الان یادم است ــ البته اسم نمیآورم ــ با این که این کار در مجلس خبرگان انجام بگیرد در جلسه مخالفت میکردند که به احتمال زیاد در صورتجلسات منعکس است. لذا بود که در این قضیه خیلی اصرار ورزیدم [که] ما باید این کار را با ضابطه تمام کنیم.»
بر این اساس و به منظور مقابله با حاکمیت غوغاسالاری و ساختارشکنی و صیانت از قانون اساسی و تحکیم فرایند قانونی انتخاب رهبر آینده توسط مجلس خبرگان، در روز بیستوچهارم تیرماه 1364، در جلسهی چهارم سوّمین اجلاسیّهی خبرگان، طرحی توسّط آیتالله خامنهای دربارهی شناسایی رهبر آینده تنظیم و با امضای چهل نفر از اعضا تقدیم هیئت رئیسه شد.
#روایت_رهبری، صص 96-95
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا آمریکا باید از برجام خارج می شد؟
@syjebraily
رسانههای انگلیسی گزارش دادهاند که نیروی دریایی این کشور کشتی ایرانی حامل نفت ایران به سوریه را به دلیل اینکه سوریه توسط اتحادیه اروپا تحریم شده، توقیف کرده است.
حداقل پاسخی که باید به این رفتار بیشرمانه دولت انگلیس داده شود این است که جمهوری اسلامی ایران، انگلیس را تحریم کند و هر نفتکشی را که مقصدش انگلیس باشد، به جرم نقض تحریمهای ایران توقیف نماید.
ما آغازکننده هیچ تنشی نیستیم، اما اینکه به حقوق ما تجاوز شود و کسانی بگویند پاسخ ندهیم تا تنش ایجاد نشود، عین بیغیرتی است.
@syjebraily
✨یکشنبه، ۱۶ تیرماه ساعت ۹:۳۰ صبح
🔹️ان شاءالله روز یکشنبه شانزدهم تیرماه در فرهنگسرای اندیشه، برای مراسم معرفی کتاب #روایت_رهبری پذیرای عزیزان خواهم بود. این کتاب، بر مبنای سه تجربه مربوط به رهبری، یعنی تصویب ولایت فقیه و رهبری حضرت امام(ره) در ساختار رسمی نظام، انتخاب و عزل آیتالله منتظری، و انتخاب حضرت آیتالله خامنهای تالیف شده و الگوی مطلوب تعیین رهبر در نظام اسلامی را به نمایش میگذارد؛ الگویی که عالیترین تجلی مناسبات جمهوریت و اسلامیت نظام است. در سه سال گذشته، دغدغه اصلی من تالیف #روایت_رهبری بوده و آن را مهمترین محصول حیات علمی خود تا حال حاضر میدانم.
🔹️ابتدا بنا بود صرفا به عزیزانی که کتاب را از قبل تهیه کردهاند، امضایی به رسم یادگاری تقدیم کنم. اما دوستان انتشارات انقلاب اسلامی، وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، زحمت کشیده و شرایطی فراهم کردهاند که علاقمندان بتوانند در محل مراسم کتاب را تهیه بفرمایند.
🔹️نکته دیگری که محل گلایه بسیاری از همراهان عزیز بوده، بالا بودن قیمت کتاب است. متاسفانه گرانی کاغذ و در نتیجه کتاب، شایع است و محدود به این کتاب نیست. چنانکه حضرت آقا فرمودند، برای حل مسئله گرانی کتاب، باید تولید کاغذ در کشور رونق بگیرد. با این حال، رایزنیهایی انجام شد تا در حاشیه این مراسم، کتاب با سی درصد تخفیف در اختیار علاقمندان قرار گیرد.
🔹️وعده ما، یکشنبه ۱۶ تیرماه، ساعت نه و نیم صبح، فرهنگسرای اندیشه| حضور برای تمامی علاقمندان آزاد است| خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان
@syjebraily
✨نفوذ را شما معنی کنید!
🔹نسخه فارسی متن تنظیم شده برای تعهدات ایران در #توافق_پاریس، روز ۲۶ آبان ۹۴، به تصویب هیئت وزیران رسیده و برای اجرا به دستگاهها ابلاغ میشود. هیچ اشارهای نمیشود که آنچه تصویب و ابلاغ شد، تعهدات مدنظر ایران در توافق پاریس است.
🔹دو روز بعد، یعنی ۲۸ آبان ۹۴، نسخه انگلیسی مصوبه هیئت وزیران، به عنوان تعهدات مد نظر ایران در توافق پاریس، در دبیرخانه کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل ثبت میشود.
🔹طی دوره اجرای مصوبه دولت، یعنی همان تعهدات مدنظر ایران در توافق پاریس، نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور کاهش مییابد. وعدههای داده شده اروپاییها برای ایجاد مزرعههای نیروگاه خورشیدی نیز عملی نمیشود.
🔹فرودین ۹۵ ایران رسما توافق پاریس را امضا میکند، اما الحاق به آن به دلیل ارائه نشدن متن تعهدات به مجلس، انجام نمیشود. رئیس وقت سازمان محیط زیست در کمیسیون کشاورزی مجلس اساسا وجود چنین متنی را منکر میشود. با این وجود، تعهدات به این دلیل که در قالب مصوبه هیئت وزیران ابلاغ شده، بر خلاف قانون اساسی در حال اجرایی شدن است.
🔹تابستان ۹۷، به دلیل عدم توسعه متناسب با نیاز ظرفیت نیروگاهی، خاموشیهای بیسابقهای در کشور آغاز میشود. تصمیم گرفته میشود خشکسالی و کمآبی سدها مقصر خاموشیها خوانده شود. تمام ظرفیت رسانهای کشور در خدمت این روایت قرار میگیرد.
🔹ابتدای سال ۹۸، بارشهای بیسابقهای در کشور اتفاق میافتد وسدها پر میشود. یعنی تابستان ۹۸ خشکسالی نمیتواند مقصر خاموشیها باشد، اما با رسیدن تابستان، خاموشیها بار دیگر سراغ صنایع ایران میرود. روایت جدیدی اختراع میشود: استخراج بیتکوین، دلیل خاموشیهاست. تمام ظرفیت رسانهای کشور، در خدمت این روایت قرار میگیرد. تو گویی استخراج بیتکوین در ایران، از تابستان ۹۸ آغاز شده است! (جالب اینکه وقتی دو سال پیش درباره بیت کوین هشدار میدادیم، مورد تمسخر همین جریان قرار میگرفتیم).
🔹اجرای توافق پاریس، بدون مصوبه مجلس، برخلاف قانون اساسی، کماکان ادامه مییابد. در سال رونق تولید، صنایع مجبور به کم کردن ساعات کاری خود میشوند. زیبا نیست؟
@syjebraily
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📚 کتاب «روایت رهبری» رونمایی و معرفی شد
🔺️ کتاب #روایت_رهبری که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی در ایام سالگرد انتخاب حضرت آیتالله خامنهای به رهبری منتشر شده بود در فرهنگسرای اندیشه معرفی و رونمایی شد.
🎞 گزارش تصویری👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=42991
✨برخی پرسشهایی که در #روایت_رهبری سعی کردهام به آنها پاسخ دهم:
۱. آیا تجارب تاریخی، الگوی مطلوبی برای تعیین ولی فقیه در نظام اسلامی در اختیار ما میگذارد؟
۲. مجتهد جامعالشرایطی که شایسته زمامداری جامعه اسلامی است، چه ویژگیهایی دارد؟
۳. بر اساس اندیشه امام خمینی(ره)، چه کسی میتواند و باید رهبر نظام اسلامی باشد و چه کسی نمیتواند و نباید رهبر باشد؟ از سیره امام خمینی(ره) پیرامون انتخاب ولی فقیه، چه میتوان آموخت؟
۴. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ولایت فقیه چگونه تبدیل به اصلی از قانون اساسی شد؟
۵.کدام جریانهای فکری در مقابل تاسیس جمهوری اسلامی و تصویب اصل ولایت فقیه ایستادند و چگونه شکست خوردند؟
۶.توطئه انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی توسط لیبرالها چگونه خنثی شد؟
۷. چرا مجلس خبرگان رهبری آیتالله منتظری را به رهبری آینده انتخاب کرد؟
۸. در اجلاسیه خبرگان رهبری که آیتالله منتظری به رهبری آینده انتخاب شد، چه گذشت؟
۹. نقش آیتالله خامنهای در انتخاب آیتالله منتظری به رهبری آینده چه بود؟
۱۰. آیا شرط مرجعیت برای رهبری در قانون اساسی یک الزام قطعی بود و در جریان انتخاب آقای منتظری در سال ۶۴، لحاظ شد؟
۱۱. انتخاب آیتالله منتظری در سال ۶۴ یک انتخاب رسمی بود یا یک اقدام داخلی، مقدماتی و قابل تجدید نظر؟
۱۲. چگونه فقدان صلاحیت و مشروعیت آیتالله منتظری برای تصدی مقام رهبری نظام آشکار شد؟
۱۳. نسبت آیتالله منتظری با لیبرالها و منافقین چه بود؟
۱۴. مهمترین اقدامات امام خمینی(ره) در سال پایانی حیات مبارکشان چه بود؟
۱۵. چرا حضرت امام(ره) توصیه کردند آیتالله خامنهای رهبر آینده نظام باشند؟ کدام ویژگیها در شخصیت آیتالله خامنهای باعث شد امام ایشان را شایسته رهبری بدانند؟
۱۶. رویکرد و عملکرد آیتالله خامنهای در ۱۰ سال نخست انقلاب چگونه بود؟
۱۷. در اجلاسیه ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ خبرگان چه گذشت؟
۱۸. آیا آیتالله خامنهای به صورت موقت و به عنوان سرپرست رهبری تعیین شدند یا به عنوان رهبر قطعی؟ ماجرای موقت بودن انتخاب چه بود؟ آیا توقیت انتخاب از مردم پنهان ماند؟
۱۹. چرا خبرگان شرط مرجعیت در قانون اساسی را لحاظ نکردند؟
۲۰. خبرگان چه زمانی از نظر حضرت امام درباره حضرت آیتالله خامنهای مطلع شدند؟
۲۱. اعضای خبرگان درباره دلایل رای به رهبری حضرت آیتالله خامنهای چه گفتهاند؟
۲۲. واکنش مردم، علما، جریانهای سیاسی، شخصیتها و نهادها به انتخاب حضرت آیتالله خامنهای چه بود؟
@syjebraily
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
🔰تقی از توپ خالی شاه نمی ترسد
(از توپ خالی ناصرالدین شاهی تا توپ خالی امریکایی )
✅به مناسبت ۱۳ تیر ماه ، یکصد و ششمین سال رحلت مرحوم آیت الله العظمی آقا نجفی اصفهانی
✅روزی ناصرالدین شاه به خاطر یک مسئله ای مرحوم آیت الله شیخ محمد تقی آقا نجفی اصفهانی را به تهران احضار کرد، اما ایشان نمی پذیرفتند اما با اصرار علمای تهران و با احترام و استقبال مردم به تهران آمده و در ساعت مقرره در شمس العماره برای ملاقات شاه رفت، ولی او که از این ملاقات ناراضی بود، یکی از علمای اصفهان را با خودش به عمارت شمس العماره برده و در آن جا تا آمدن شاه مشغول مباحثه شدند! شاه وارد شد، ولی آن دو نفر گرم مباحثه بودند و کمترین توجهی نداشتند! با این که معتمد الدوله پیش دوید و ورود اعلیحضرت قدر قدرت را اطلاع داد، باز تعمداً آقا نجفی به روی خودش نیاورد تا شاه به آنها نزدیک شد. ناگهان آقا نجفی سر بلند کرد و با لهجه اصفهانی گفت: « شاه شومائید؟ »
شاه از این عمل که توهین عمدی نسبت به او بود سخت برآشفته شد بدون اعتنا و تکلم با آقا نجفی، برگشت و از تالار قصر خارج شد و در حالی که با کلمات زننده و تند خود تهدید می کرد بیرون رفت. غضب شاه، اتابک و رجال درباری را سخت به وحشت انداخت و مضطرب گردید. آقا نجفی هم برخاست و عصازنان راه خود ر ا گرفت که برود. اتابک با رنگ پریده متوحشانه پیش دوید و گفت: آقا چرا این طور فرمودید؟ امروز اختیار جان و مال تمام مملکت در اختیار اعلیحضرت است. این عمل اگر برای شما فرضاً خطر نداشته باشد برای ما بسیار خطرناک است.
آقا نجفی که به در خروجی قصر نزدیک می شد و این کلمات تهدید آمیز وزیر اعظم را می شنید، ناگهان چشمش به توپی که در آنجا کار گذاشته بودند افتاد. بدون توجه به تهدیدات صدر اعظم، کلام او را قطع کرد و با لحن تمسخرآمیز گفت:
آقای صدر اعظم باشی! این درازه چی است؟!
صدر اعظم : این توپ است.
آقا نجفی : توپ چی است؟ از همان توپ هایی که بچه ها بازی می کنند؟
صدر اعظم : نخیر.
این توپی است که در آن باروت می ریزند و آتش میزنند. آقا نجفی : باروت چی است؟ در قرآن فقط هاروت و ماروت است، باروت چیست؟
صدر اعظم : باروت دانه های سیاهی است که وقتی آتش به آن برسد منفجر می شود.
آقا نجفی : وقتی توپ آتش گرفت چطور می شود؟
صدر اعظم : اگر به هر کس گلوله اش برسد، قطعه قطعه خواهد شد.
آقا نجفی پیش رفته و جلو توپ ایستاده و می گوید: آقا صدر اعظم بفرمائید به این توپ در برود و مرا قطعه قطعه کند.
اتابک اعظم : این توپ خالی است و حالا در نمی رود!
آقا نجفی نگاه تمسخر آمیزی به اتابک انداخته و در جواب تهدیدهای او می گوید: به شاه بگویید که:
" تقی از این توپ خالی شاه نمی ترسد!!"
🔴برگرفته از کتاب حکم نافذ آقانجفی ، تهران ، انتشارات موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران ، ۱۳۹۰
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از آئین معرفی کتاب #روایت_رهبری
@syjebraily
📖درسی سیاسی از حضرت آیتالله خامنهای
اگر در فضای سیاسی کشور دقیق شویم، بخش عمدهای از شخصیتهای سیاسی را ناظر به بزنگاههای تاریخی، می توان به دو گروه تقسیم کرد. گروهی از شخصیتها جایگاه و شانی برای خود قائلند که اساسا درباره مسائل مهم کشور، هیچگونه موضعی نمیگیرند. ملاحظهشان هم این است که مثلا اگر درباره فلان کار غلط یک دستگاه دولتی موضعگیری نمایند، چون مسئول آن دستگاه تخریب میشود، وارد منازعات سیاسی شدهاند و این منازعه، دور از شان آنها و بلکه به ضرر وحدت و همدلی و آرامش کشور است. در مقابل این گروه، گروه دیگری نیز قرار دارد که اساسا مسئلهشان با دولت یا هر دستگاهی، عملکرد آن دستگاه نیست. بلکه مواضعشان، ناظر به شخصی است که در راس آن دستگاه قرار دارد.
نتیجه چنین فضایی این است که از یک جماعت قابل توجهی، در برابر اقدامات و مواضع غلط، هیچ صدایی بلند نمیشود. جماعت دیگری هم که موضع میگیرند، چون اشخاص را محور نقد قرار میدهند نه افعال را، موضعگیریشان بی اثر میشود. در نتیجه آن راه غلطی که باید جلویش گرفته میشد، طی میشود.
یکی از درسهایی که از حضرت آیتالله خامنهای در دوره پیش از انتخابشان به رهبری آموختم این بود که اولا هرگز درباره مسائل مهم و اساسی کشور سکوت نمیکردند، ثانیا هنگام موضعگیری درباره رویدادها و مسائل، اشخاص را محور اظهار نظر خود قرار نمیدادند، بلکه فعل یا قول غلط را نقد کرده و عمل صحیح و سخن صحیح را بیان میکردند. یعنی به هیچ عنوان سکوت نمیکردند، اما بدون اسم بردن از فرد، حرف را، یا عمل را با منطق و استدلال قوی نقد میکردند.
اگر این روش اسلامی، برای شخصیتهای موثر کشور مبنا باشد، هم از سکوت در برابر انحرافات و اشتباهات رنج نخواهیم برد، هم شاهد منازعات سیاسی بیحاصل نخواهیم بود. نه سیاستورزی در پستوهای محفلی، و نه پنجهکشی در پستهای مجازی، نسبتی با وظیفه امر به معروف و نهی از منکر ندارد.
#روایت_رهبری
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تیزر- بهانه جدید خاموشیها| گفت و گویی با خبرگزاری نسیم درباره #توافق_پاریس انجام دادهام که به زودی منتشر خواهد شد.
آیا استخراج بیتکوین عامل خاموشیهای تابستانی است؟ آیا استخراج #بیت_کوین باید به عنوان یک صنعت پذیرفته شود؟
@syjebraily
🔸یکی از وجوه اشتراک لیبرالهای ایرانی با دیکتاتوری رضاخانی، همین مسئله ستیز با #حجاب است. رضاخان با زور سرنیزه چادر از سر زنان ایرانی برمیداشت، لیبرالها با تزویر آزادی همین کار را میکنند.
هدف یکی است، ابزارها مدرن شده است. دیروز زن مجبور به کشف حجاب بود، امروز خود او را طالب #کشف_حجاب میکنند.
#قیام_گوهرشاد
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽روایت حجتالاسلام سید حمید روحانی مورخ انقلاب اسلامی، از کتاب #روایت_رهبری
@syjebraily
4_5861939552205145564.pdf
1.29M
🔹با پدیده بیتکوین چه کنیم؟
✨اقتصاد سیاسی رمزهای بهادار
🖌سرمقاله روزنامه فرهیختگان، ۲۳ تیرماه ۱۳۹۸
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹💢 بهانه جدید خاموشیها❗️
🌀 از کمآبی تابستان ۹۷ تا #بیتکوین تابستان ۹۸؛ وقتی بهانهها برای عمل به معاهدهای فاجعهبار به روز میشوند...
@syjebraily
اینکه رئیس جمهور پرداخت بودجه صدا و سیما را مشروط به تائید نمایندگان خود در هیئت نظارت میکند، یکی از شواهد روشنی است که رهبری صرفا رئیس صدا و سیما را تعیین میکند و مدیریت آن با دیگران است.
بر اساس قانون اساسی، صدا و سیما زیر نظر سه قوه فعالیت میکند، خط مشی آن را نیز قانون مجلس تعیین میکند.
@syjebraily
✨روایت وحید یامین پور از آن نهار دوستانه!
یامینپور در واکنش به سوال یکی از دانشجویان در دوره معرفتی اسلام ناب درباره عکس سهنفره با یاسر جبراییلی و علیاکبر رائفیپور گفت: ما داشتیم درباره نوشابه صحبت میکردیم. آقای رائفی پور میگفت من نوشابه نمیخورم؛ چون ضرر دارد. من نوشابه میخوردم، یاسر هم گفت بریز من هم میخورم. ما هیچ بحث سیاسی نداشتیم. آقای جبرائیلی دوست داشت که برخی از رفقای جوان دور هم جمع شوند و درباره مسائل مختلف گفتوگو کنند. این فکر خوبی بود. این اولین جلسه بود. دیزی را هم آقای جبرائیلی حساب کرد؛ اما بعد از این موضوع بسیار حاشیه درست شد.
وی تأکید کرد:این بهمعنای فعالیت سیاسی ما نیست. ما با خیلیها جلسه داشتیم؛ اما عکسی از آن منتشر نشده است. بعضیها شائبه انتخاباتیبودن این دیدار را مطرح کردند. من برای شرکت در انتخابات مجلس نه انگیزهای دارم، نه قصدی دارم، نه کسی ما را در لیست میگذارد. البته الان انگیزه ندارم و ممکن است بعداً احساس تکلیف کنم. الان که با شما صحبت میکنم، اولویتهایم چیزهای دیگری است.
@syjebraily
⚡️انگلیس به کشتیهای خود گفته است که به #تنگه_هرمز نزدیک نشوند. یک پیشنهاد برای لندن دارم: با دولت دمشق مذاکره کنید تا اجازه دهد با پرچم سوریه تردد کنید. در اینصورت تنگه هرمز برایتان کاملا امن میشود.
https://twitter.com/YJebraily/status/1152690512459116545?s=19
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 پشت پرده تصویب و ابلاغ چراغخاموش #معاهده_پاریس
@syjebraily
✨جلوی تبدیل ریال به رمزارز و بالعکس را بگیرید
با تصمیم هیئت دولت، استخراج رمزارزها بلامانع، اما استفاده از این رمزها برای مبادلات داخل کشور ممنوع شد.
ممنوعیت استفاده از رمزها برای مبادلات داخل کشور، پیشنهادی بود که در یادداشت "اقتصاد سیاسی رمزهای بهادار" ارائه کرده بودیم و از این تصمیم دولت استقبال میکنیم. منتهی در این میان یک واقعیت و یک الزام وجود دارد. واقعیت این است که اگر فردی حاضر باشد در ازای دریافت رمزارز، کالایی را بفروشد، کاری از قانون و بخشنامه ساخته نیست، چرا که این مبادله، قابلیت رهگیری ندارد.
اما الزامی که پیرو تصمیم هیئت وزیران باید ایجاد شود، جلوگیری از فعالیت صرافیهایی نظیر صرافی فرهاد و دیجی اکسچنج است که در حال تبدیل ریال به رمزارز و بالعکس هستند. این امکان کاملا وجود دارد و بانک مرکزی می تواند با مسدود کردن نقل و انتقالات به حسابهای مرتبط با فعالان تبدیل به رمزارز به ریال، این مصوبه را اجرایی کند. فیلترکردن وب سایت این صرافیها برای مقابله با مبادله رمز و ریال، در حالی که امکان رهگیری و مسدودسازی حساب های مربوطه وجود دارد، یک شوخی تلخ است.
اگر این سیاست درست اجرا شود، می توان درباره استفاده از رمزارز برای واردات ارز و کالا سخن گفت، هرچند مباحث جدی پیرامون نوسانات بیپایه قیمت این رمزها به قوت خود باقی است.
@syjebraily
✨درباره خیانت
🔹رهبر انقلاب میفرمایند حضرت امام در استفاده از تعابیر بسیار حساس و دقیق بودند. ایشان نقل میکنند که روزی از حضرت امام درباره یک شخصیت معروف جهان اسلام سوال پرسیدهاند که امام جملهای در رد وی میگویند و بعد اضافه میکنند "نمیدانم". اما روز بعد، خطاب به آقا میفرمایند که فلانی، درباره فلان شخص که سوال پرسیدی، همان "نمیدانم"، یعنی جمله قبلی را پاک میکنند. همین امام بزرگوار، درباره آقای منتظری آن سه تعبیر فاجر و...و...را بهکار میبرند.
🔹غرض اینکه اولیای الهی، هم نهایت احتیاط را رعایت میکنند که قضاوت نادرستی درباره افراد نداشته باشند، هم تعابیرشان از روی تعارف و تشریفات نیست، و هم اینکه تعارفی با کسی ندارند و اگر درباره فردی به تشخیصی رسیدند، در بیان آن صراحت دارند.
🔹این مشی، که مشی خود حضرت آقا نیز بوده و هست، باید الگوی ما باشد ولو نتوانیم کامل به آن عمل کنیم. رهبر حکیم انقلاب در جریان مذاکرات تاکید فرمودند که هیچ کس نباید مجموعه تیم مذاکرهکننده را سازشکار بداند، تیم مذاکره کننده امین، غیور، شجاع و متدین هستند. غیر از باقی تعابیر، به تعبیر #امین دقت کنید. امانت دقیقا در نقطه مقابل خیانت قرار دارد. آیا کسی میتواند در عین امین بودن، خائن هم باشد؟ یا خدای ناکرده حضرت آقا این تعابیر را تشریفاتی به کار بردهاند یا اینکه به اندازه کسانی که ظریف را خائن خواندهاند، ایشان را نمیشناسند؟
🔹اما آیا امین و متدین بودن، یا خائن نبودن، به معنی درست فهمیدن و درست عمل کردن و خسارت نزدن است؟ هرگز! آیا یک انسان امین ممکن نیست به دشمن اعتماد کند؟ حتما ممکن است.
🔹طرفداران افراطی و چشمبسته آقای ظریف، همین تعابیر حضرت آقا را چماقی کردهاند بر سر منتقدان، و منتقدانی نیز چشم روی این تعابیر حضرت آقا بسته و عکس آن را درباره آقای ظریف صادق میدانند! هر دو غلط است.
🔹آقای ظریف در جریان مذاکرات دچار اشتباه محاسباتی شد، فریب لبخند دشمن را خورد، به دشمن اعتماد کرد، از خطوط قرمز ترسیم شده رهبر انقلاب عدول کرد، قراردادی بست که #خسارت_محض بود، به شروط رهبر انقلاب برای اجرای برجام عمل نکرد، و همه آنچه درباره برجام گفته و شنیدهایم. اما آیا او تعمدا قصد خسارت زدن به کشور را داشت و در این خسارت، نفعی میبرد که خائنش بنامیم؟
🔹اشتباه نکنیم، آقای ظریف از خیانت مبراست، اما از خسارت هرگز. ظریف خائن نیست اما تفکر غلطی دارد و تصورش این است که میتواند با این تفکر به مردمش خدمت کند، اما نتیجه این فکر و فعل، خدمت نبوده است. او هنوز هم دارد اشتباه میکند. تصورش این است که همه چیز زیر سر یک "تیم ب" است، که در این باره سخن گفتهام.
🔹این مطلب را ناظر به بالغ بر یک هزار نظری نوشتم که در مخالفت با نظر من درباره "خائن نبودن ظریف"، دریافت کرده بودم. نمیخواهم برج عاج نشینی کرده و درباره عزیزانی که این نظرات را دادهاند، تعابیر نادرستی به کار ببرم. اما یکی از وظایف من و امثال من، همین است که در چنین برهههایی، این قبیل ناسزاها و بعضا تهمتها را هم بشنوم، اما همان ناسزاگویان را مهربانانه در آغوش بگیرم و آنها را با آنچه از دستگاه فکری ولایت آموختهام، همراه سازم. حتما من نظرات شما را تحمل میکنم و هیچ خم به ابرو نمیآورم، از جانب من هیچ اشکالی هم ندارد که باز اینگونه با من سخن بگویید، اما حتما از من انتظار نداشته باشید که برای سوت و کفی که احیانا برایم زده میشود، در گفتن حقیقت تعلل کنم یا خدای ناکرده خلافش را بگویم. حتما من هم اشتباه میکنم و بارها اشتباه خود را از همین نقدهای شما فهمیدهام، نظرتان را لایک کرده و مطلبم را اصلاح کردهام، امروز هم از شما انتظار دارم اشتباه در بکارگیری لفظ #خیانت را اصلاح کنید.
@syjebraily