هدایت شده از از بهشتی برای امروز
بهشتی چپ نیست
#شهیدبهشتی: گفته ایم با اقتصاد دولتی مخالفیم
منبع: #شهید_بهشتی، نظام اقتصادی در اسلام (مباحث کاربردی ) ۱۳۹۷، تهران: انتشارات روزنه
1. یکی از اصولی که در سیستم اجتماعی و اقتصادی ما براساس معیارها و تعالیم اسلامی بر آن تأکید داریم، این است که در جامعه اسلامی باید از یک طرف کوشش شود دولت همه ی مصالح مردم را مورد توجه قرار بدهد و تأمین کند، ولی از سوی دیگر کارها هر چقدر ممکن است کمتر دولتی شود. مردمی بودن کارها و دولتی نشدن مدیریت جامعه به عنوان یک اصل از اصول نظام اجتماعی و اقتصادی اسلام است. ص157
2. گفته ایم با #اقتصاد_دولتی مخالفیم. ما با دولتی شدن اقتصاد مخالفیم و اقتصاد باید در حداقل ضرورت، دولتی باشد. این جزء اصول بود. ما با دولتی شدن اقتصاد مخالفیم. معتقدیم دولتی شدن اقتصاد، انسان های جامعه را وابسته می کند. منظور از وابستگی هم این است که انسانهای جامعه همه مزدور دولت می شوند. نظام مزدوری از بین نمی رود. منتها در سابق، مزدور اشخاص بودند، حالا مزدور دولت می شوند. ص235
3. در جامعه ی اسلامی، نقش محدودیتهای دولتی مورد پذیرش است ولی این محدودیت ها باید به حداقل ممکن برسد. بنابراین، اصل بر کاهش نقشهای الزامی و اجباری افراد از ناحیه دولت و اینکه دولت در کار افراد کمتر دخالت بکند است. ص216
#اقتصاد_مردمی
#بهشتی_مظلوم
#مناظره
#اقتصاد_اسلامی
@shahiddoctorbeheshti
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️سیاستمدارانی که از بینش و بصیرت اقتصادی محروم بوده و با استراتژی جریان سرمایهداری برای حکومت بر جهان بیگانه باشند، اسیر و برده استعمار خواهند شد...
🔹برشی از سخنرانی در دانشگاه تهران با موضوع «دانشگاه تمدن ساز و مسئله اقتصاد در گام دوم»/ فیلم کامل را در لینک زیر میتوانید مشاهده فرمایید
https://www.aparat.com/v/HGryK
@syjebraily
سیاستمداری که از ترس خیس شدن عزم شنا نکند، تردید نکنید در همان ساحل غرق خواهد شد...
@syjebraily
دکتر محمد جواد ایروانی، یک دانشمندِ میداندیده است؛ شخصیتی آکادمیک که سطوح و عرصههای مختلف مدیریتی را نیز تجربه کرده است. سخنان او درباره ریشههای تورم و راهکارهای مهار آن، حتما شنیدنی خواهد بود.
@syjebraily
امروز به دعوت حجتالاسلام دکتر شجاعی نماینده مردم متدین و خونگرم ابهر، میهمان این شهرستان بودم. مردم بحمدلله نیک میدانند که مسائل اقتصادی به ویژه مسئله تورم، راهکار دارد و راهکار نیز در داخل همین کشور است. آدرسهای غلط بهویژه مذاکره، تجربه و آزموده شده و بیاعتبار است.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خوش تیپ که جزو تیم طرف مناظره کننده از دانشگاه شریف بود مثلا داره منو و (البته جبراییلی که درجلسه نیست) رو خراب میکنه!
زاویه فیلمبرداری رو ببینید؟
نه من و نه مدنی زاده از این زاویه فیلم نداریم یک نفر از اون پشت داره کلیپ می سازه!
هماهنگی رو ببینید، فقط نفهمید که بازیچه شده!
ببینید همه اطلاعاتش هم غلطه، نه من دانشگاه امام صادق(ع) درس خوندم و نه یاسر جبراییلی معاون رییس جمهور است. لشکرکشی در یک جلسه علمی و رعایت نکردن اصول و قواعد مناظره و عدم رعایت حرمت دانشگاه و برهم زدن جلسه رو ندیده بودم که این کار زشت رو هم دیدم. من واقعا متاسفم.
دکتر نیلی خودش اعتراف کرده که نمی داند در سال ۱۳۸۷ در اقتصادایران چه اتفاقی افتاده بعد کلیپ سخیف ساختن که مثلا یه دانشجو (که اصلا هم معلوم نیست واقعا دانشجو است یا نه) به ما irr یاد بدن،واقعا شرم آوره،شرم آورتر اینکه یک طراح دست به این بازی کثیف زده ،جامعه اقتصاددانان نباید سکوت کنند.
@hemmatgholizadeh
✨نرخ ارز بازار غیررسمی؛ موتور اصلی تورم در اقتصاد ایران
📝 یادداشت مهم دکتر محمدجواد ایروانی؛ استاد دانشگاه تهران و وزیر اسبق امور اقتصادی و دارایی
🔹هم تحلیل کمی سریهای زمانی متغیرهای اقتصادی و هم تحلیلهای ناظر به محیط واقعی اقتصاد حاکی از این است که متغیر نرخ ارز غیررسمی بیشترین اثر را بر افزایش نرخ تورم داشته و جالب است که هرچه زمان گذشته ضریب همبستگی و ضریب تعیین نرخ ارز غیررسمی و تورم بیشتر و بیشتر شده و با مشاهده و تحلیل روند تغییرات نرخ ارز میتوان تغییرات متغیر نرخ تورم را پیشبینی کرد.
🔸برخی متاثر از دیدگاههای متعارف، تورم اقتصاد ایران را صرفا ناشی از کشش تقاضا (Demand-Pull) دانسته و نقدینگی را عامل اصلی بروز تورم در اقتصاد ایران معرفی و صرفا کنترل نقدینگی را بهعنوان راهحل مهار تورم اعلام میکنند. این درحالی است که نسبت نقدینگی به GDP در ایران 75 درصد است که از پایینترین نسبتها در جهان بوده و هم زمان تولید دچار کمبود شدید تامین مالی و تسهیلات بانکی در اقتصاد بانکمحور ایران است.
🔹واقعیت این است که نسخههای مهار تورم بدون توجه به رفع عوامل تورم ناشی از فشار هزینه کارساز نیست. بهعنوان مثال تورم کنونی آمریکا که در 40 سال گذشته بیسابقه بوده و تورم کنونی کشورهای اروپایی، مصداقی از تورم ناشی از فشار هزینه بهدلیل افزایش قیمت گاز و انرژی است که راهحلهای خاص خود را اقتضا دارد.
🔸پدیدهای مخرب در اقتصاد ایران که در ذیل عنوان و رویکرد «ارز شناور مدیریت شده» مشاهده میشود این است که نرخ ارز غیررسمی عملا نرخ ارز رسمی را بهدنبال خود کشانده و افزایش داده است و با توجه به اینکه 75 درصد واردات رسمی ایران مواد اولیه، واسطهای و ماشینآلات است، بالا بردن نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت تمامشده محصولات و کالاها دارد که این افزایش قیمتها با وجود مدیریتهایی که قائل به رهاسازی کنترل و نظارت بر قیمتها هستند، تشدید میشود. لذا تورم فشار هزینه عامل اصلی افزایش قیمتها و بروز تورم است. بیاعتنایی نسبت به افزایش نرخ ارز و همزمان دلاریزه کردن عملی اقتصاد ایران یعنی قیمتگذاری مواد اولیه و انرژی و کالاها و خدمات به دلار و نادیده گرفتن مزیتهای نسبی کشور در تولید و تجارت، درواقع رشد مداوم قیمتها و تورم افسارگسیخته را در پی دارد. ضمن اینکه ناکاراییها و عدمبهرهوری را نیز پنهان میسازد.
🔅متن کامل را در روزنامه فرهیختگان بخوانید
@syjenraily
امروز میزبان مدیرعامل ایرانخودرو و مدیرعامل یکی از شرکتهای سازنده سانتریوفیوژ بودیم و امکان سرریز فناوری تحصیل شده در صنعت هستهای به صنعت خودرو را بررسی کردیم. از آقای فاطمیامین بابت همراهی با ایده تشکر میکنم. پیشرفت، اتفاق نیست؛ فرآیندی پرزحمت است که باید طی کرد...
@syjebraily
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥وزیر صمت: اولین کسی که دنبال آن است که اقتصاد کشور براساس ریال باشد بنده هستم
وزیر صمت در جلسه استیضاح:
🔸نمیشود همه چیز براساس ریال باشد و در انتها خرج ما براساس دلار باشد
#دلارزُدایی
@hzamanim
سید یاسر جبرائیلی
🎥وزیر صمت: اولین کسی که دنبال آن است که اقتصاد کشور براساس ریال باشد بنده هستم وزیر صمت در جلسه است
🔹تمام حجت من برای دفاع از فاطمی امین، همین صدای بلند در داخل دولت علیه دلاریفروشی مواد اولیه ایرانی به ایرانیان بود... که خاموش شد...
@syjebraily
هر کس که دغدغه معیشت کارگر ایرانی را دارد، نمیتواند در برابر این معادله ناصواب که درآمد کارگر به ریال و مخارجش به دلار است، سکوت اختیار کند. این معادله، محصول غلبه تفکر معیشتسوز و نابرابریساز نئولیبرالیسم است. برای کارگر ایرانی، #نه_به_نئولیبرالیسم...
@syjebraily
آثار بازگشت نرخ تسعیر از ۳۶۵۰۰ به ۲۸۵۰۰ در ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ برای ترفتالات بطری را مشاهده میکنید عزیزان...
@syjebraily
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب هماکنون در دیدار معلمان:
تقویت مدارس دولتی مهم است.
نباید جوری باشد در کشور که وقتی گفته میشود مدرسه دولتی اولین چیزی که مقابل انسان نقش میبندد، ضعف مدرسه است.
وقتی به مدرسه دولتی کم اعتنایی کنیم، معنایش این است که اگر کسی بنیه مالیاش آنقدر نبود که بتواند در مدرسهای که شهریه میگیرد ثبت نام کند، ناچار است که تن به ضعف بدهد؛ یعنی کسی که بنیه مالی ندارد، بنیه علمی هم نداشته باشد/ این بیعدالتی محض است و به هیچ وجه قابل قبول نیست
🏷 #دیدار_معلمان
💻 Farsi.Khamenei.ir
✨آیا آموزش و پرورش و سلامت را میتوان خصوصی کرد؟
فلسفه سیاستهای کلی اصل ۴۴ استفاده از انگیزه خلق ثروت و کسب منفعت بخش خصوصی برای تامین منافع ملی و پیشرفت کشور است. سوال این است که آیا در زمینه آموزشوپرورش و بهداشتودرمان، انگیزه خلق ثروت میتواند نسبتی با منافع ملی بیابد؟
آیا اساسا این امور، ماهیت «اقتصادی» دارند که کسانی میخواهند آنها را ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی که مربوط به اقتصاد است، تعریف کنند؟ اگر آموزشوپرورش عمومی و بهداشتودرمان ماهیت اقتصادی بیابند و زمینهای برای کسب منفعت از آنها برای بخش خصوصی فراهم شود، آیا همه مردم زیر چتر این امکان قرار خواهند گرفت؟ طبق اصل سیام قانون اساسی، دولت موظف است وسایل آموزشوپرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور بهطور رایگان گسترش دهد.
درباره بهداشتودرمان نیز رهبر انقلاب صراحت دارند که بیمار وقتی به بیمارستان مراجعه میکند، جز درد و رنج بیماریاش، نباید ناراحتی دیگری داشته باشد.
اگر بخش خصوصی حاضر باشد بهصورت رایگان مردم را آموزش دهد، یا بهصورت رایگان مردم را درمان کند، حتما تشریف بیاورد و مدرسه خصوصی یا بیمارستان خصوصی تاسیس کند. اما اگر ما آمدیم آموزش عمومی یا درمان عمومی را تعطیل کردیم و سپردیم به بخش خصوصی و بخش خصوصی طبیعتا به دنبال انتفاع خود رفت، تنها کسانی خواهند توانست از این امکانات استفاده کنند که توان پرداخت هزینهاش را دارند و این یعنی استبعاد از قانون اساسی و سیاستهای ابلاغی ولی فقیه.
حتی اگر ما آمدیم آموزش و درمان را تبدیل به دو بخش دولتی و خصوصی کردیم تا هر کس پول بیشتری دارد، با کیفیت بهتری آموزش ببیند و درمان شود، در حال دامنزدن به شکاف طبقاتی و بیعدالتی هستیم. برخی با این توجیه که بخش خصوصی درآمدی را که از آموزش و درمان کسب میکند، در راه خیر و رفع محرومیت هزینه میکند، دنبال توجیه این مساله هستند. اما این یک خطای راهبردی است. آنچه «کار خیر» عنوان میشود، بههیچوجه رافع شکاف طبقاتی ایجادشده در جامعه نخواهد بود.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر تیمور رحمانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران: مقصر تورم فعلی سیاست پولی و مالی دولت نیست. رشد نقدینگی در دولت رئیسی کاهش داشته و از ۳۹٪ سال ۱۴۰۰، به حدود ۳۰٪ در پایان ۱۴۰۱ رسیده، اما تورم افزایشی بوده است، یعنی میتوان نتیجه گرفت مقصر افزایش تورم، سیاستهای پولی و مالی دولت نیست.
@syjebraily
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فولاد مبارکه سودآورترین شرکت فولاد دنیاست!
نسبت سودآوری بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در جهان با تکنولوژی روز به ۳۰درصد هم نمیرسد اما فولاد ما با تکنولوژی به مراتب قدیمیتر و ضعیفتر سه برابر صنعت فولاد در جهان سودآوری داره!
بله گرانفروشی، با هزینه ریالی فروشدلاری و صادرات به داخل سودآوری هم دارد
نقدینگی و تحریم آدرسهای غلطی است که لیبرالها برای #مهار_تورم میدهند، چند شرکت بزرگ مواداولیه در کشور محصولات خود را که پایه تولید هزاران کالاست گرانفروشی میکنند. همین! راهکار #مهار_تورم ساده است مهار همین انحصارگران
مطالبه #دلارزُدایی را رها نکنیم ✋
@hzamanim
برخی دلسوزان میگویند چرا در جاهایی که نهتنها میتوانید هزینهای ندهید، بلکه بهسادگی خود را مبرا کنید، وارد میدان شده و هزینه میدهید؟ پاسخ روشن است: حقیر هرگز پشت نیروهای ولایی و انقلابی را که با آنها پیوند فکری-گفتمانی و هدف مشترک دارم، خالی نخواهم کرد. این هزینه، وظیفه است.
@syjebraily
وقتی به مدرسه دولتی کم اعتنایی کنیم، معنایش این است که اگر کسی بنیه مالیاش آنقدر نبود که بتواند در مدرسهای که شهریه میگیرد ثبتنام کند، ناچار است که تن به ضعف بدهد؛ یعنی کسی که بنیه مالی ندارد، بنیه علمی هم نداشته باشد. این بیعدالتی محض است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
✨ دولت سیزدهم و خسارات خلاء گفتمانی
معمولا دولت ها به گفتمانشان شناخته میشوند. اما رواج عبارت «دولت سیزدهم» در ارجاعات به دولت در رسانهها، نشان میدهد آقای رئیسی نتوانسته خود را پرچمدار یک گفتمان به جامعه معرفی کند.
یکی از دلایل اینکه این دولت از همان آغاز کار زیر ضرب رفت، همین خلا گفتمانی است.
گفتمان، قدرت نرم ایجاد میکند. دولت فاقد گفتمان، از قدرت نرم محروم است و لذا در عرصه جنگ نرم، اولا توان حمله ندارد، ثانیا در برابر حملات نرم بی سلاح و سپر است.
گفتمان است که در قول و فعل کارگزاران، در رویکرد و عملکرد آنان، انسجام ایجاد میکند. گفتمان، عینک آسیبشناسانهای است که دولت به چشم میزند، مشکلات را از زاویه این گفتمان میبیند و از همین زاویه راهکارش را ارائه میدهد و اجرا میکند.
دولت فاقد گفتمان به شهرداری تقلیل پیدا میکند و این، یکی از جدیترین خطراتی است که دولت سیزدهم را تهدید میکند.
دولتی که ناکارآمدی گفتمانش عیان شود، گرفتار رکود می شود، اما دولت فاقد گفتمان، گرفتار روزمرگی میشود و خسارت این روزمرگی از رکود بیشتر است؛ چه، رکود با یک موفقیت گفتمانی -ولو کوچک- یا ناکامی گفتمان رقیب، شکسته میشود، اما بدون گفتمان از روزمرگی نمیتوان خلاص شد.
گفتمان یک شاخص برای انتخاب و ارزیابی مدیران نیز هست. در خلاء گفتمان، تیم دولت با بازیکنان قرضی از تیمهای دیگر شکل میگیرد و روشن نیست این تیم، به کدام اصول باید متعهد باشد و بر اساس کدام معیارها ارزیابی میشود. در خلاء گفتمان، خطای قابل اغماض مدیریتی ممکن است گناه نبخشودنی تلقی شده و منجر به برکناری مدیر شود، اما انحراف رویکردی اساسا به چشم نیاید. دولت حتی وقتی پیامی به کشور خارجی میدهید باید محور آن، گفتمانش باشد.
باید این خلا گفتمانی برطرف شود. اگر تلقی این است که «مردمی بودن» گفتمان دولت است، این سوال مطرح است که آیا اساسا مردمی بودن میتواند گفتمان باشد؟ گفتمان، یک دال مرکزی دارد که در حوزه ها و عرصه های مختلف تجلی و امتداد پیدا می کند. بر مبنای گفتمان می شود یک کلان پروژه تعریف کرد و پیش برد و پیشرفتش را سنجید. بر مبنای این کلان پروژه است که در سطوح میانی، پروژههای خردتر تعریف میشود. آیا «مردمی بودن» این ظرفیت را دارد که برای مثال در حوزه مالیات، در سیاست خارجی، در آموزش و پرورش، در بهداشت و درمان، در کشاورزی و... تجلی و امتداد پیدا کند؟ آیا میتوان مسائل این حوزهها را از زاویه «مردمی نبودن» آسیبشناسی کرد و از زاویه «مردمی شدن» برایشان راهکار ارائه داد؟ پاسخ بلاتردید خیر است، چون این مفهوم اساسا چنان عمقی ندارد؛ هرچند میتواند یکی از اجزاء و امتدادهای یک گفتمان باشد.
اما راهکار، تمرکز و تکیه بر روی عدالت به عنوان گفتمان دولت سیزدهم است که هم واجد مشخصات فوق است و هم با شخصیت آقای رئیسی تناسب و همخوانی دارد.
گفتمان عدالت نباید به لفظ عدالت محدود شده و تقلیل یابد. با صرف تکرار کلمه عدالت، گفتمان ایجاد نمی شود. مراکز فکری و دانشگاهی کشور و مشخصا مراکز فکری در دولت باید بسیج شوند و درباره عدالت ادبیات تولید کنند. رئیس جمهور درباره هر موضوعی و در هر زمان و مکانی صحبت و سخنرانی دارد، باید بتواند اولا بیعدالتیهای منجر به وضع موجود را بیان کند، ثانیا وضع مطلوب را از منظر عدالت توصیف کند، ثالثا اقدامات عادلانهای که دولت میخواهد برای گذار از وضع موجود به وضع مطلوب انجام دهد را شرح دهد. این اقدامات، همان پروژههای خُرد هستند که ذیل کلان پروژه عدالت، تعریف میشوند و باید نظام رصد و پایش و ارزیابی و گزارشدهی برایشان ایجاد شود.
هرچقدر ادبیات رئیس جمهور در این سه مرحله، اختصاصی و بدیع و دارای کلیدواژههای منحصر بفرد باشد، موفقتر خواهد بود؛ و البته بزرگترین تهدید برای گفتمان، این است که به ادبیاتهای وام گرفته شده از منابع دیگر، یا به اقدامات معمول و رایج، بخواهیم رنگ گفتمان خودمان را بزنیم.
دولت زمانی توانسته پرچم گفتمان عدالت را بلند کند که مخالفان اقدامات دولت را بتوان مخالفان عدالت توصیف کرد.
باید در پایان چهار سال اول دولت، کتاب عدالت آقای رئیسی برگرفته از مجموعه سخنرانیهای این چهار سال منتشر شود. همچنین دولت در پایان چهار سال باید بتواند گزارش دهد که چگونه با برقراری عدالت مشکلات را برطرف کرده است. آیا با نظر به کارنامه دوساله، چنین چشماندازی میتوان متصور شد؟
@syjebraily
برای سند تحوّل آموزش و پروش، یک بدیلی و رقیبی درست نکنند. سند تحوّل یک سند متقن و محکم و خوبی است؛ دیگر از یک گوشهای باز یک #سند_دیگری سر درنیاورد برای #تحوّل، همه را متحیّر کند که چه کار کنیم، چه کار نکنیم| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
نئولیبرالهایی که ابایی ندارند بگویند با انقلاب مخالفند، به صراحت میگویند اصل ۴۳ قانون اساسی را قبول ندارند. یکبار اصل ۴۳ قانون اساسی را بخوانید تا ببینید دشمنیشان با چیست.
آیا این جماعت وقتی دولت را در دست دارند، یا به دولت مشورت علمی میدهند، اعتنایی به اصل ۴۳ دارند؟
@syjebraily
مشکل نئولیبرال ها با قانون اساسی، همین توجه به مستضعفین و محرومین است. درباره همین جماعت بود که امام فرمود "همین که به نفع مستضعفین و محرومین سخن گفته شود و از کاخ نشینها و غاصبین حقوق مردم صحبتی بشود میگویند این همان کمونیسم است".
@syjebraily
هدایت شده از جهان آرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻دلیل اصلی تورم از نظر وزیر اسبق اقتصاد
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹موتور اصلی تورم، نرخ ارز است ولی مدیریت ناترازیهای اقتصادی هم سر جای خود اهمیت دارد.
🔹افزایش تورم، تک علتی نیست ولی مهمترین دلیل آن افزایش نرخ ارز است، مسئلهای که برخی از آن خوشحال هم هستند و سعی در افزایش بیشتر آن دارند.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh
هدایت شده از جهان آرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻وزیر اسبق اقتصاد: در دوره جنگ هم مردم انقدر نگران افزایش هر روزه قیمتها نبودند
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹سیاستهای هدایت اعتباری حتی در زمان جنگ هم اجرایی میشدند، یعنی کل منابعی که قابل اعطای تسهیلات بودهاند در بخشهای کشاورزی، صنعت، معدن، تولید و خدمات و بازرگانی تخصیص مییافتند ولی الان دلبخواهی شده است.
🔹در دوره جنگ، دیسیپلین اقتصادی خوبی داشتیم و دولت در تامین کالاهای اساسی عملکرد خوبی داشت و مردم نگران افزایش قیمت هر روزه قیمتها نبودند.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh
هدایت شده از جهان آرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻وزیر اسبق اقتصاد: باید نظام کالابرگ در کشور احیا شود
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹اگر قراردادهای راهبردی با کشورهای مختلف نداشته باشیم، نمیتوانیم در مقابل تحریمها راه به جایی ببریم، چه اینکه در زمان جنگ هم با شوروی چنین قراردادهایی داشتیم.
🔹اگر چنین قراردادهایی داشته باشیم، ریال هر روز ارزشش را از دست نمیدهد و مردم میدانند میتوانند با پولی که دارند، اجناس مورد نیاز را با قیمتی که هر روز تغییر نمیکند بخرند.
🔹وقتی امواج تورمی جدی داریم، باید نظام کالابرگ الکترونیک سریعا راهاندازی شود، چه اینکه در مورد نان، این طرح با موفقیت اجرایی شد؛ در صورت اجرای چنین طرحی میتوان پروژههای تحولی را اجرایی کرد.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh
هدایت شده از جهان آرا
13.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻وزیر اسبق اقتصاد: حذف ارز دولتی دوباره تکرار خواهد شد!
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹معتقدم اگر جلوی افزایش نرخ ارز گرفته نشود، دوباره جهش قیمت خواهیم داشت و دوباره دولت باید ارز ترجیحی را حذف کند، این مسئله به این شکل، حد پایانی ندارد.
🔹به جای کارهای زیرساختی که رقبای ما در منطقه در حال اجرای آنها هستند، دچار تلاطمهای اقتصادی هستیم!
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh
هدایت شده از جهان آرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻تاثیر عجیب افزایش نرخ ارز در بی ارزش شدن ریال
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹بر اساس تجربه 19 ساله اخیر، هر یک واحد درصد افزایش در نرخ ارز، 4.8 درصد تقاضا برای پول ملی را کاهش میدهد یعنی جایگذاری دلار، طلا و دیگر کالاهای سرمایهای به جای ریال
🔹کشوری مانند ژاپن، نرخ ارز را تثبیت کرد تا به دوره طلایی خود رسید، کره جنوبی هم همین تجربه را دارد.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh
هدایت شده از جهان آرا
14.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻وزیر اسبق اقتصاد: اگر قیمتها باید جهانی باشد، حقوق کارگر هم به نرخ جهانی باشد
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹برخی فقط قیمت اجناس را به نرخ جهانی میبینند، در حالیکه این رابطه باید دو طرفه باشد و حقوق کارگر هم به قیمت جهانی باشد.
🔹در اقتصاد لیبرالی هم برای کالاهای لوکس تعرفه بیشتر و برای تسهیلات غیر تولیدی، سود افزونتر در نظر میگیرند، دولت در آمریکا هم اینگونه در اقتصاد دخالت میکند ولی در کشور ما کاملا رها شده است.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh
هدایت شده از جهان آرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻وام به دلار و قسط به ریال!
🔸دکتر محمد جواد ایروانی (وزیر اسبق اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه تهران):
🔹کسانی که وامهای ارزی گرفتهاند اصلا بازپرداختی ندارند یا اینکه بازپرداختشان به شکل ریال است آن هم ریالی که موقع وام گرفتن، ارزش داشت!
🔹جهشهای ارزی چنین آثاری دارد ولی تولیدکنندگان هستند که متضرر میشوند.
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔 @ofogh_tv
🆔 @jahanara_ofogh