هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فارغالتحصیلان علوم انسانیِ نگرانکننده!
فرض کنید که فلان رشتههای علوم انسانی در دانشگاه حذف بشود یا حذف نشود یا کم بشود؛ من روی این چیزها هیچ نظری ندارم. من نه نفی میکنم، نه اثبات میکنم؛ یعنی کار من نیست، کار مسئولین است.
ممکن است مصلحت بدانند بعضی از رشتهها را حذف کنند یا نکنند؛
این علوم انسانی، تربیتشده و دانشآموختهی خود را آنچنان بار میآورد که نگاهش به مسائل مبتلابه آن علم و مورد توجه آن علم - چه حالا اقتصاد باشد، چه مدیریت باشد، چه تعلیم و تربیت باشد - نگاه غیر اسلامی است.
میبینیم همان شخص متدین در داخل دانشگاه که فرض کنید مدیریت یا اقتصاد خوانده، هرچه با او دربارهی مبانی دینی این مسائل حرف میزنیم، به خرجش نمیرود. نه اینکه رد میکند، نه؛ اما آنچه که شما در باب اقتصاد اسلامی با او حرف میزنید، با یافتههای علمی او، با آن دو دو تا چهار تاهائی که او در این علم تحصیل کرده، جور در نمیآید.
حدود دو میلیون از دانشجویان علوم انسانیاند!
این به یک صورت، انسان را نگران میکند.
ما در زمینهی علوم انسانی، کار بومی، تحقیقات اسلامی چقدر داریم؟
کتاب آماده در زمینههای علوم انسانی مگر چقدر داریم؟
استاد مبرزی که معتقد به جهانبینی اسلامی باشد و بخواهد جامعهشناسی یا روانشناسی یا مدیریت یا غیره درس بدهد، مگر چقدر داریم، که این همه دانشجو برای این رشتهها میگیریم؟
این نگران کننده است.
منبع: بیانات رهبری پیرامون تحول و ارتقا علوم انسانی
✍سیدامیرحسین حسینی
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از حسین زمانی میقان
امروز با دو جریان اقتصادی متقابل در دولت مواجهایم، جریانی با نگاه انقلابی و ملی قراردادهای متفاوت برای تسهیل تجارت جهانی میبندد و جریان مقابل با افزایش قیمت انرژی و مواداولیه داخلی به نام جعلی جهانیسازی فرصت تجارت رو از ما میگیرد و مدام دلار را به صورت صوری برای کسب سود شرکتها و بانکها بالا میبرد
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
مارکس معتقد بود پایان تاریخ را مدینه فاضله کمونیستی رقم خواهد زد. فوکویاما اما به تاسی از هگل پایان تاریخ را زمانی دانست که دولتهایی لیبرال و گره خورده با اقتصاد بازار ظهور میکنند، جوامعی امن و ثروتمند پدید میآیند و واپسین انسان، انسانی است که عمرش را صرف جلب رضایت مصرفی میکند.
@syjebraily
لیبرالهای ایرانی که بزرگترین پروژه ناکام در تاریخ سیاست خارجی ایران یعنی برجام به نامشان ثبت است، یک پروژه دستاوردسوزی و بیاهمیت جلوه دادن عضویت در شانگهای را کلید زدهاند. این شانتاژ همانقدر اعتبار دارد که ادعاهای سابقشان درباره مشروط بودن شانگهای به FATF معتبر بود.
@syjebraily
✨ عضویت ایران در شانگهای و ورود دگرگونی در نظم جهانی به فاز عملیاتی
ایران در حالی به عضویت رسمی سازمان شانگهای درآمد که همچنان ۲۳ فرد و ۶۱ نهاد ایرانی در ماده ۷ قطعنامه برجام (۲۲۳۱) ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، تحت تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قرار دارند.
اهمیت این مسئله از آن روست که اعضای شانگهای در نشست ۲۰۱۰ خود در تاشکند تصویب کرده بودند که عضویت کامل یک کشور در این سازمان، مشروط به این است که تحت تحریمهای شورای امنیت نباشد.
فارغ از مباحثی که پیرو رقابتهای سیاسی داخلی حادث شده، این مهم را باید از منظر دگرگونی در نظم جهان تحلیل کرد. پاسخ به این سوال که چرا ایران به عضویت شانگهای درآمد، این نیست که چون در برجام تحریمهای شورای امنیت علیه ایران لغو شد. ایران همچنان تحت تحریم شورای امنیت است و میتوانید لیست افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم را در لینک زیر ببینید.
https://www.un.org/securitycouncil/content/2231/list
آنچه رخ داده، و بسیار حائز اهمیت است اینکه اعضای شانگهای، اعتباری که سابقا برای شورای امنیت سازمان ملل قائل بودند، در شرایط جدید قائل نیستند. از این منظر، میتوان پیشبینی کرد که حتی اگر غربیها مکانیسم ماشه را فعال کرده و قطعنامههای قبلی شورای امنیت علیه ایران را احیا کنند، تغییری در عضویت ایران در شانگهای پیش نخواهد آمد.
شورای امنیت سازمان ملل را میتوان مهمترین رکن نظم پساجنگ سرد دانست. اینک مهمترین ضربه بر پیکر این رکن وارد شده و نباید اهمیت این اتفاق را از نظر دور داشت. دگرگونی نظم جهانی وارد فاز عملیاتی خود شده است.
ایران باید فعالانه در دو سطح نظم آسیایی و نظم جهان اسلام پروژههای جدی سیاست خارجی تعریف کند. تدوین یک منشور ملل آسیایی و یک منشور امت اسلام، باید به سرعت در دستور کار قرار گیرد.
@syjebraily
بزرگترین ناترازی اقتصاد ایران این است که درآمد اکثریت مردم به ریال و هزینههایشان به دلار است. یا باید هزینهها ریالی شود یا حقوقها دلاری. صاحبان درآمدهای دلاری که ذینفعان وضع موجود هستند، یا این ناترازی عظیم را انکار میکنند، یا میگویند دولت نباید برای اصلاح این وضع مداخله کند.
@syjebraily
کاملا صحیح میفرمایید! منابع سرشار گاز ایران برای صنعت فولاد ایران یک مزیت است و جهانیسازی قیمت آن، شرکتهای فولادی را از این مزیت محروم میکند.
اما شما ۸۵ میلیون ایرانی را از مزیتهای ملی محروم کردهاید.
نه خوراک را جهانی/دلاری بخرید، نه محصولتان را جهانی/دلاری بفروشید.
@syjebraily
6.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجراهای اخیر اتاق بازرگانی، سند محکم دیگری است بر این مدعا که در این اقتصاد، جمهوری اسلامی کارهای نیست....
برشی از سخنرانی روز دانشجو در دانشگاه تبریز| ۱۶ آذر ۴۰۱
@syjebraily
در سرمقاله نهم جولای ۲۰۲۳ روزنامه Tehran Times عضویت ایران در سازمان شانگهای را از منظر ورود دگرگونی نظم جهانی به فاز عملیاتی بررسی کردهام.
https://www.tehrantimes.com/news/486668/Transformation-in-the-world-order-in-its-operational-phase
5.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مقصر مرغ ۱۰۰هزار تومانی، تفکر معیشتسوزی است که در هر دو جناح سیاسی ذینفعان و پیروان مشترک دارد و معالاسف بر اقتصاد ما حاکم است. اگر کسی میخواهد جهاد تبیین کند، اگر کسی میخواهد جهاد اقتصادی کند، بداند امروز هیچ جهادی بالاتر از شناختن و شناساندن این تفکر نیست.
به نام مبارزه با رانت، ارز ۴۲۰۰ را حذف کردند و قیمت دان مرغ چند برابر شد. افزایش هزینهها مرغداران را محتاج نقدینگی بیشتر کرد. اما به آنها تسهیلات داده نشد چون میگفتند نقدینگی تورم ایجاد میکند. مرغ را هم پایینتر از هزینه تمام شده قیمتگذاری کردند. جوجه ریزی دیگر صرفه نداشت...
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily