در همین حال خبر میرسد که روسیه به ممنوعیت صادرات دیزل در اکتبر عمل کرده و بارگیری این سوخت در بنادر این کشور در دریای سیاه و دریای بالتیک برای ماه میلادی آینده، تقریبا به صفر رسیده است.
برنامه بارگیری روسیه برای اکتبر، شامل ۲۲۳ هزار تن است که ۲۲۲ هزار و ۸۰۰ تن آن قرار است در بنادر پریمورسک و نووروسیسک برای مشتریان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا بارگیری شود که از این ممنوعیت، معاف شده است.
روسیه با هدف کنترل قیمت سوخت در بازار داخلی، در سپتامبر صادرات سوخت از بنادر غربی را ممنوع اعلام کرد اما اندکی بعد، ممنوعیت صادرات دیزل کم کیفیت را حذف کرد. این کشور به دنبال تدابیری برای جلوگیری از تکرار بحران سوخت سال ۲۰۱۸ است. اما به نظر میرسد که این ممنوعیت و محدودیت برای تامین نیازهای ارتش روسیه است که قرار است به زودی حملهای سنگین و گسترده را در جبهه غربی علیه ناتو شروع کند. پیش از این روسها صادرات بنزین را هم محدود کرده بودند. فراخوانی 130 هزار نیروی تازهنفس و شروع عملیاتهای سنگین هدفگیری پلها و تاسیسات پشتیبانی ناتو در اوکراین نشان از شروع یک حمله سنگین دارد.
@syriankhabar
⚫️تجزیه سوریه با باز کردن سفارت در حسکه
▪️آمریکا فعالیت تجزیه طلبانه خود را در سوریه با فعال کردن کار سفارت خود در این کشور پس از تغییر نام آن از «سفارت آمریکا در دمشق» به «سفارت آمریکا در سوریه» و حذف کلمه دمشق تشدید کرده است. آمریکا همزمان سطح حمایت از اداره خودگردان کُردها در شمال شرق سوریه را بیشتر کرده و همچنین عملیات آموزش نیروها در پایگاه «التنف» در مثلث مرزی میان سوریه – عراق و اردن را تشدید کرده است.
▪️فعالیت سفارت آمریکا در دمشق در سال ۲۰۱۱ و پس از خروج تیم دیپلماتیک آمریکا و متعاقبا تصمیم دمشق برای اخراج «رابرت فورد»، سفیر وقت آمریکا در سال ۲۰۱۲ به حالت تعلیق درآمد و فعالیت رسمی خود را از طریق رسانههای اجتماعی تا سال ۲۰۱۵ ادامه داد؛ اما پس از مستقر شدن نیروهای آمریکایی در برخی مناطق در شمال شرقی سوریه و در مثلث مرزی با اردن و عراق، فعالیت دیپلماتیک آمریکا برای هماهنگی برخی از عملیات این کشور ازسرگرفته شد تا اینکه گام آخر با تغییر نام سفارت و اعلام ازسرگیری نقش هیئت دیپلماتیک آمریکا در حسکه برداشته شد تا بحث و جدل درباره طرحهای تجزیه طلبانه آمریکا در سوریه پایان دهد.
▪️این فعالیتهای آمریکا در سوریه میتواند تصویری یکپارچه از فعالیتهای تجزیه طلبانه مداوم آن را نشان دهد؛ این تحرکات با تجهیز و تقویت پایگاهها و مواضع نظامی آن آغاز شده و با ارائه هرگونه کمک به شبهنظامیان موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) همراه شده است؛ گروهی که اصلیترین هم پیمان واشنگتن در سوریه به شمار میرود. علاوه بر تحرکات مذکور فعالیت آمریکا در چند هفته گذشته شاهد افزایش چشمگیر فعالیت در منطقه التنف در نزدیکی سویدا بودهاند، طوری که واشنگتن در تلاش است تا گروههای مسلح را برای پیاده سازی توطئه تجزیه سوریه تشکیل و آموزش دهد، این امر موجب شد تا وادیم کولت، معاون رئیس مرکز آشتی روسیه در سوریه (حمیمیم) نسبت به خطرات آموزش این عناصر توسط آمریکاییها هشدار دهد.
▪️به نوشته روزنامه الاخبار لبنان، یک مقام روس در این باره هشدار داد «شبه نظامیان تروریست در منطقه التنف برای بیثبات کردن اوضاع در مناطق جنوبی سوریه و انجام اقدامات خرابکارانه درحال آموزش هستند، با این حال روسیه و رهبری ارتش سوریه اقدامات پیشگیرانه لازم را برای جلوگیری از این تحرکات آمریکاییها انجام میدهد.» به موازات کمپین تشدید تحرکات میدانی، تصویب قانونی در شورای شیوخ مناطق تحت کنترل آمریکاییها در دستور کار قرار گرفته است که هدف از آن جلوگیری از عادی سازی روابط با دمشق و و ایجاد محدودیتهایی برای کشورهایی است که اخیرا با سوریه ارتباط برقرار کردهاند.
▪️هدف از اقدام مذکور جلوگیری از هرگونه بهبودی در شرایط فعلی در سوریه است؛ چراکه واشنگتن درحال استفاده و بهره بردن از این وضعیت است. قانون مطرح شده در شورای شیوخ شامل مقررات مختلف ازجمله تشدید اقدامات مربوط به قانون تحریمهای «سزار» (قیصر) آمریکا علیه دمشق و جلوگیری از تلاشهای دولت سوریه برای بازسازی مناطق ویران شده در نتیجه جنگ و بازگشت آوارگان سوری به کشورشان است. این پروژه آمریکاییها همچنین همچنین شامل محرومیت مناطق تحت کنترل دولت سوریه از کمکهای بینالمللی به منظور افزایش فشار اقتصادی بر دمشق است.
▪️گفتنی است که دست دست کردن دولت سوریه و امید مقامات دمشق به مذاکره با امریکا برای خروج از این کشور باعث شده تا طرح اخراج امریکاییها از طریق عملیات نظامی راه به جایی نبرد. در طول ماههای گذشته محور مقاومت در چند نوبت آماده شد تا حملاتی سنگین را به تروریستهای مورد حمایت امریکا انجام دهد ولی متاسفانه دولت سوریه و برخی از ژنرالهای پیر این کشور که نای جنگیدن ندارند، از این مساله دوری میکنند. تا زمانی که این مساله وجود داشته باشد، اشغالگری ترکیه، امریکا و صهیونیستها نیز تداوم خواهد داشت.
@syriankhabar
پالینا نمیروفچنکو معاون و عمرو الدیب، رئیس امور خاورمیانه آکادمی ریاست جمهوری روسیه در ششمین نشست دیپلماسی نخبگانی در اندیشکده حکمرانی شریف حضور یافتند.
نمیروفچنکو در این نشست گفت: شرایطی که تحریمها اخیرا برای روسیه ایجاد کرده است برای ایران نامأنوس نیست و دو طرف میتوانند تجربیاتشان را در این زمینه مبادله کنند. کما اینکه ایران در فروش نفت به روسیه کمک کرده است؛ ایران به واسطه تحریمها در حوزه فنآوری به استقلال رسیده است، ولی ما در روسیه عادت کرده بودیم نفت بفروشیم و فنآوری و صنعت وارد کنیم. حالا این رابطه تغییر کرده و به دنبال استقلال در این حوزه هستیم. اغلب یا دستکم بعضی از مقامات روسیه در حوزه حکمرانی آموزش کافی ندیدهاند و اطلاعاتی که دارند بهروز نیست.
عمرو الدیب، نیز در این نشست گفت: در گذشته ایران به روسیه نیازمند بود، ولی اکنون اوضاع برعکس شده و روسیه به ایران نیاز دارد. امیدواریم رفتار ایرانیها با ما بهتر از رفتار ما با آنها باشد. باید اتحادی در شرق و از جمله در غرب آسیا در مقابل غرب شکل بگیرد و الآن بهترین فرصتی است که در اختیار داریم. این فرصت در آینده تکرار نخواهد شد.
@syriankhabar
✴️ آخرین تیرهای ضدپهپادی پریشان اروپا
🔸غربیها از قدرت پهپادی ایران که بدون هیچ وابستگی به خارج از مرزها و به شکل بومی در کشورمان شکل گرفته نه تنها وحشتزده هستند، بلکه با دیدن عملکرد خوب و قابل قبول آن در نبرد روسیه با ناتو در اوکراین متوجه این مساله شدهاند که در تمام 45 سال گذشته که ملت ایران را به همه شکل محاصره کرده بودند، توفیقی در متوقف کردن پروژههای نظامی به ویژه در حوزه پهپادی و موشکی کشورمان به دست نیاوردهاند. به همین دلیل آنها این روزها در تلاش هستند تا کمی عقدهگشایی کرده و به قول معروف مرهمی بر زخم خود بگذارند و قدرت پهپادی ایران را تحریم و محدود کنند.
🔸در همین زمینه یک پایگاه خبری غربی نوشت که اتحادیه اروپا به این بهانه که تهران برای ساخت پهپادهایش از قطعات وارداتی استفاده میکند برای اعمال فشار بیشتر بر صنعت پهپادی ایران، تمرکز خود را فراتر از مقامات ایرانی و شرکتهای تولیدکننده آن به اشخاص ثالث خریدار قطعات مورد نیاز در خارج از ایران تغییر داده است! این مساله البته نشان میدهد که اروپاییها درک درستی از واقعیت قدرت پهپادی ایران نداشته و ندارد.
@syriankhabar
اخبار سوریه
✴️ آخرین تیرهای ضدپهپادی پریشان اروپا 🔸غربیها از قدرت پهپادی ایران که بدون هیچ وابستگی به خارج از
🔸المانیتور به نقل از کارشناسان اروپایی گزارش داد که اتحادیه اروپا نظارت خود را فراتر از افراد و شرکتهای ایرانی درگیر در تولید پهپادهای شناسایی و تهاجمی گسترش داده است تا شرکتهای بینالمللی و سایر کشورهایی را که ادعا میکند بهطور غیرمستقیم قطعات ساخت هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تامین میکنند، در بر بگیرد. کارشناسان امنیتی اروپایی به المانیتور گفتند که همکاری بروکسل و واشنگتن به تازگی در این زمینه و در تلاشی مشترک برای جلوگیری از تولید پهپادهای ایران از طریق از بین بردن آنچه زنجیره تامین قطعات و فناوریهای وارداتی عنوان میکنند، افزایش یافته است.
🔸شورای اروپا به همین بهانه در ۲۰ ژوئیه اقدامات محدودکننده جدیدی را اعلام کرد که صادرات قطعات مورد استفاده در ساخت و تولید پهپاد از اتحادیه اروپا به ایران را ممنوع میکرد. این، چهارمین موج تحریمهای مرتبط با پهپادهای ایران بود که افراد و نهادهای خاص را هدف قرار میداد. متعاقباً، تلاشهای اروپایی در زمینه جمعآوری اطلاعات به سمت شرکتهای بینالمللی و افراد غیر ایرانی معطوف شد که ادعا میشود درگیر واردات قطعات هواپیماهای بدون سرنشین هستند. روز جمعه نیز دولت سوئیس خاطر نشان کرد که تحریمهای خود علیه صنعت هواپیماهای بدون سرنشین ایران را تشدید میکند و تحریمهایی مشابه تحریمهایی که اتحادیه اروپا در ژوئیه گذشته اعلام کرد، اعمال میکند!
🔸المانیتور در ادامه به گزارش روزنامه گاردین در ۲۷ سپتامبر اشاره کرد که در آن مدعی شده بود در ساخت پهپادهای انتحاری ایرانی، قطعات اروپایی استفاده شده است. در این گزارش به سند ادعایی مطرح شده از سوی مقامات اوکراین در نشست گروه هفت در ماه اوت اشاره شده بود که ادعا کرده بودند، پهپادهای ایرانی «شاهد ۱۳۱» و «شاهد ۱۳۶» حاوی فناوریهای غربی است! اروپاییها البته هنوز متوجه این مهم نشدهاند که پهپادهایی که روسیه در نبرد با ناتو به کار میبرد، تولید یک دهه پیش بوده است!
🔸این روزنامه انگلیسی که البته دروغهایش در مورد جنگ اوکراین و بیماری و مشکلات جسمی و روحی رهبران روسیه شهره خاص و عام است، همچنین در این گزارش نوشته بود که کمیسیون اروپا به شرکتهای اروپایی و دولتهای اروپایی هشدار داده است، میتواند مانع از فروش برخی قطعات با کاربرد دوگانه به ترکیه و سایر کشورهایی شود که ظاهراً ایران و روسیه قطعات آنها را خریداری میکنند.
🔸این در حالی است که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال چندی پیش در گزارشی درباره خودکفایی ایران در تامین بومی قطعات مورد نیاز در ساخت پهپادهایش تاکید کرد که با توجه به افزایش توانمندیهای ایران در زمینه صنایع پهپادی، اکنون بسیاری از قطعات مورد نیاز برای ساخت این پهپادها تولید داخل ایران است و این موضوع تحریم صنایع پهپادی این کشور را بیاثر میسازد.
🔸وال استریت ژورنال همچنین با تکرار ادعای اثبات نشده غرب و آمریکا مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ساخت ایران در اوکراین نوشت: طبق بررسیهایی که گروه تحقیقاتی ادوات جنگی در انگلیس روی پهپادهای به کار رفته در اوکراین انجام داده است، یک شرکت ایرانی توانمندی کپی دو قطعه مورد استفاده در پهپادهای انتحاری را به دست آورده که پیشتر متعلق به سازندگان قطعات الکترونیکی ژاپنی بود. تحقیقات این گروه انگلیسی نشان میدهد که چگونه ایران بیش از پیش بر شرکتهای داخلی برای تولید پهپادهایش متکی است و این کار را در زمینه اعمال تحریمها برای آمریکا و متحدانش سختتر میکند.
🔸یک دیپلمات ارشد اروپایی در گفتوگو با المانیتور اعتراف کرد که همکاری بین اروپا، امریکا و سایرین، مانند اسرائیل در ماههای اخیر در این زمینه افزایش یافته است. برخلاف موضوع هستهای که بروکسل و واشنگتن لزوماً بر سر آن رو در رو همکاری نمیکنند، اتحادیه اروپا دقیقاً مانند آمریکاییها علیه پهپادهای ایرانی بسیج شده است. وی در ادامه با تکرار این توهم که ایران برای ساخت پهپادهای خود به قطعات و تجهیزات خارجی وابسته است، گفت: «اتحادیه اروپا پیش از این روی جمعآوری اطلاعات، تحریم و سپاه پاسداران ایران متمرکز بود اما اکنون استراتژی آنها تغییر کرده است و ما اکنون روی شرکتهایی که در خاورمیانه، آفریقا، خاور دور و آمریکای لاتین از طریق افرادی که لزوماً ایرانی نیستند، فعالیت میکنند، تمرکز کردهایم.»
🔸ایران سالهاست که در تولید همه قطعات مورد نیاز پهپادهای خوب بینیاز شده و البته باید به این نکته هم اعتراف کرد که قدرت پهپادی ایران وارداتی نیست که نیاز به واردات قطعه داشته باشد. وجود قطعات ساخت شرکتهای غربی نشان از هوشیاری و تسلط کارشناسان ایرانی بر تولیدکنندگان ارزانقیمت و باکیفیت بود، زمانی که هنوز زیرساختها در کشور ما آماده نشده بود. امروز این قطعات اگر در ایران ساخته نشود، سازندگان ارزانقیمت چینی با کمال میل در خدمت ما هستند.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرانجام علیف و اردوغان در کنار صهیونیستها به هدف نهایی خود رسیدند و قراباغ را به صورت کامل پاکسازی قومی کردند و دیگر کسی در این منطقه نمانده است. حالا همه چیز برای کوچ دادن یهودیان که اجداد اردوغان به شمار میروند یا تروریستهای تکفیری دستپرورده او از سوریه به خانههای خالی مردمی که پس از سالها با زور و تهدید و ارعاب رانده شدند، فراهم شده است. این تصاویر را به خاطر بسپارید و یادتان باشد که ترکیه در قبرس، سوریه، عراق، لیبی و حالا هم قفقاز در حال اشغالگری و فتنهگری است ...
@syriankhabar
🔴 نقش مستقیم اسرائیل در پاکسازی قومی در قراباغ
🔹در طول سالهای گذشته همواره از وجود یک محور ترکی – اسرائیلی – انگلیسی برای فتنهگری در قراباغ نوشتیم و اینکه آنها اهداف و برنامههای مشترک بسیاری دارند. امروز خبر رسید که اردوغان به زودی راهی سرزمینهای اشغالی میشود تا بابت همکاری مستقیم صهیونیستها در حمله به قراباغو کمک به باکو برای آواره کردن ساکنان این منطقه تشکر کند. اما نقش رژیم صهیونیستی در بسیاری از ویرانیها در سطح جهان چنان برجسته و عینی است که گاهی اوقات نشریات این رژیم نیز به آن اعتراف میکنند. به عنوان مثال آنچه در ادامه میآید گزارش روزنامه هاآرتص در مورد نقش این رژیم در پاکسازی قومی در قراباغ است.
🔻«ارمنیهایی که به طور دستهجمعی از قراباغ فرار میکنند هنوز اولین سالهای پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را به یاد میآورند؛ زمانی که جامعه آنها گرفتار جنگ و کشتار دستهجمعی شد. اما آنها همچنین تاریخ دورتر نسلکشی را که امپراتوری عثمانی علیه مردمانشان انجام داد، به یاد میآورند. در نتیجه، عدم تمایل آنها به تکیه بر لطف سرویسهای امنیتی آذربایجانی که در سالهای اخیر از حمله به غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی ارمنی و ارتکاب جنایات جنگی در قراباغ تردیدی نداشتهاند، درست است.
🔻از دهه دوم قرن بیست و یکم، اسرائیل به جمهوری آذربایجان در ارتکاب جنایات جنگی و شکست ارامنیها در قراباغ کمک میکند. اسرائیل یک رابطه استراتژیک با آذربایجانیها دارد که شامل معاملات تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار است که هم ناشی از جنگ اسرائیل علیه ایران و هم این واقعیت است که تلآویو بخش قابل توجهی از نفت مورد نیاز خود را از جمهوری آذربایجان خریداری میکند.
🔻در گذشته، روابط امنیتی بین دو طرف محتاطانه بود، اما در سالهای اخیر جمهوری آذربایجان با افتخار تسلیحات پیشرفته اسرائیلی از جمله موشکها و پهپادهای انتحاری را در رژههای نظامی خود به نمایش گذاشته است. باکو همچنین فاش کرده است که کارخانه تولید پهپادهای انتحاری اسرائیلی در خاکش وجود دارد و بار دیگر ویدیوهای رسمی را منتشر کرده که در آن نیروهایش از سلاحهای اسرائیلی استفاده میکنند.
🔻در ۶ مارس هاآرتص گزارش داد که طی هفت سال گذشته، ۹۲ هواپیمای باری جمهوری باکو در پایگاه هوایی اودا - تنها فرودگاهی که میتوان از آن تسلیحات و مواد منفجره صادر کرد - فرود آمد. علاوه بر این، یک پهپاد انتحاری اسرائیلی در حمله به یک آتشبار ضدتانک در خود ارمنستان مستند شده است (هاآرتص، ۱۵ مارس ۲۰۲۱). هاآرتص همچنین گزارش داد که روزنامهنگاران جمهوری باکو و فعالان اپوزیسیون هدف جاسوسی با جاسوسافزار پگاسوس قرار گرفتهاند (۲۵ مه ۲۰۲۳).
🔻در طول این مدت، اسرائیل صرفا به جمهوری باکو تسلیحات نداده است. تلآویو همچنین به تحریف تاریخ کمک کرده است. طی مراحل قانونی در سال ۲۰۲۰، وزارت امور خارجه تلآویو اعتراف کرد که امتناع اسرائیل از به رسمیت شناختن نسلکشی ارامنه - که آن را صرفا به عنوان یک «تراژدی» تعریف میکند - تا حدی ناشی از رابطه آن با دولت باکو است. (این اتفاق در حالی روی میدهد که صهیونیستها به شدت بر روایتسازی در مورد کشتار یهودیان توسط ارتش آلمان نازی تاکید دارند)
🔻در عین حال، اسرائیل همچنین به کمپین جمهوری آذربایجان برای به رسمیت شناختن بینالمللی «نسلکشی خوجالی» که گفته میشود ارامنه علیه آذریها مرتکب شدند، کمک میکند. مسلماً، داستانهای متناقضی در مورد آنچه در نبرد خوجالی در طول جنگ اول قراباغدر سال ۱۹۹۲ رخ داد، وجود دارد اما یک نکته از سوی جامعه بینالمللی در مورد این موضوع مورد اتفاقنظر قرار گرفته، اینکه طبق تعریف پذیرفتهشده از این اصطلاح، هیچ نوع نسلکشی در آنجا رخ نداده است.
🔻آنچه در قراباغ اتفاق میافتد، اولین مورد پاکسازی قومی نیست که اثر انگشت اسرائیل روی آن است. آزار و شکنجه روهینجاییها در میانمار و مسلمانان در طول جنگ بوسنی یا قتلعام دو میلیون نفر در روآندا تنها چند نمونه از موارد بسیار است. اسرائیل باید از تاریخ خود مردم یهود درس بگیرد که وقتی مقادیر انبوه تسلیحات را با تحریف تاریخ مخلوط میکنید، این یک دستورالعمل برای فاجعه است.»
@syriankhabar
شواهد و قرائن متقنی وجود دارد که دولت عراق نتوانسته به دلیل اهمال و کارشکنی بارزانیها در شمال عراق، تروریستهای اجارهای وابسته به امریکا و رژیم صهیونیستی را خلع سلاح کرده و آنها را به صورت کامل از مرزهای ایران دور کند. مشاور امنیت ملی عراق امروز در تهران با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور دیدار کرد تا در این زمینه توضیحاتی بدهد چرا که مستنداتی که ایران در مورد نقص شدید در اجرای توافق امنیتی بغداد ارائه کرده چنان دقیق بوده که مقامات عراقی را حیرتزده کرده است.
علیاکبر احمدیان خطاب به قاسم الاعرجی با بیان اینکه «توافقنامه امنیتی میان دو کشور تضمینکننده امنیت مرزهای دو کشور و نقشه راه معقول و مناسبی برای حذف مؤلفههای ناامن کننده در دو کشور و منطقه است؛ بر اجرای دقیق و کامل این توافقنامه تاکید کرد.» این موضوع نشان میدهد که پس از گذشت حدود 2 هفته از ضرب الاجل ایران و 5 روز از آخرین مهلت داده شده به بغداد و أربیل این تروریستها نه تنها خلع سلاح نشدهاند، بلکه همچنان در برخی مناطق در نزدیکی مرزهای کشور حضور مخرب دارند.
@syriankhabar
اردوگاه الهول یکی از بزرگترین مراکز نگهداری تروریستهای داعشی است که به محل نیروگیری امریکا از این تروریستها تبدیل شده است. منابع اطلاعاتی عراق که اشراف بالایی بر این گروهک دارند، از همکاری گسترده این تروریستها با ارتش تروریستی امریکا در منطقه خبر میدهند.
جبار عوده از سران ائتلاف شیعیان عراق به خبرگزاری المعلومه گفت: اردوگاه الهول سوریه از نظر ما تهدیدی مستقیم برای امنیت عراق بوده و دولت آمریکا مسوول مستقیم ایجاد بزرگترین کانون تنش در خاورمیانه و جهان است چراکه حدود ۲۰ هزار تروریست همراه با خانوادههایشان در یک محدوده جغرافیایی نزدیک به مرز حضور دارند.
به گفته العوده، بیش از ۵۰۰ داعشی از جمله تعدادی از فرماندهان آن ظرف سه ماه گذشته در شرایط مبهمی از این اردوگاه ناپدید شده و برخی از آنها نیز دوباره از زندانهای تحت کنترل گروههای نزدیک به آمریکا که در واقع نمایشهای دیگری برای توجیه عملیاتهای برنامهریزی شده فرار هستند، گریختند. تامین امنیت مضاعف مرزها با سوریه در واقع راهی ایدهآل برای جلوگیری از بروز هرگونه تنش و ناکام گذاشتن تلاشها برای بازگرداندن جنگ به عراق از دروازه الهول است.
@syriankhabar
- ناشناس.mp3
40.24M
در طول روزهای گذشته گزارشهای متعدد و خبرهای گوناگونی از کشف تیم نفوذی ایران در دولت آمریکا و گروه مذاکره کننده این کشور در رسانههای ضد ایرانی در حال دست به دست شدن است. در این گزارش توضیحی در مورد این دروغ بزرگ داده و برای نمونه در مورد خانم طباطبایی و علی واعظ نکات و مواردی را یادآور شده و ثابت کردهایم که این دو چرا به هیچ عنوان نمیتوانند از طرف دولت ایران عامل نفوذی باشند.
@syriankhabar
ایران نباید به امریکا کمک کند!!
این روزها بهای نفت به حدود 100 دلار به ازای هر بشکه رسیده است و فعالان بازار انرژی هر کدام دیدگاهی خاص در مورد آینده طلای سیاه دارند. روسیه و عربستان در یک شراکت راهبردی با کاهش شدید صادرات نفت و کم کردن عرضه باعث شدهاند تا قیمت نفت خام باوجود همه تلاشهای امریکا و بازی فدرال رزرو با دلار کاهش نیابد. سعودیها که با کاهش سنگین صادرات نفت خود یک کسری بودجه بیش از 22 میلیارد دلاری را تجربه خواهند کرد، این هزینه را میدهند تا امریکا و اروپا تحت فشار قرار بگیرند.
در سوی دیگر، این کاهش تولید فرصتی برای ایران داده تا وارد بازار شود و اقتصاد خود را سر و سامان دهد. امریکا که هیچ امیدی به افزایش تولید نفت عربستان ندارد تنها امیدش باز شدن پای نفت ایران به بازار جهانی است و به همین دلیل با ایران برای صادرات نفت و حتی بازگردان پول آن توافق کرد. اما ایران نباید با افزایش صادرات، ناجی امریکا شود و باید مراقبت طمع صادرات بیشتر، باعث کاهش بهای نفت نگردد. مقامات ایرانی باید یک جایی اعلام کنند دیگر قدرت تولید بیشتر نفت خام را ندارند.
@syriankhabar
اخبار سوریه
ایران نباید به امریکا کمک کند!! این روزها بهای نفت به حدود 100 دلار به ازای هر بشکه رسیده است و فعا
🔻متاسفانه برخی از مسوولان دولت قبل، به ویژه وزیر نفت اظهارنظرهای بچهگانه و غیرکارشناسی متعددی در مورد میزان تولید نفت کشور میکند که از جانب دیگر باعث واکنشهای احساساتی توسط وزیر نفت و دیگر مسوولان دولتی شده تا ثابت کنند که نه، هم قدرت تولید در کشور وجود دارد هم هر هفته چند ده هزار بشکه نفت بیشتری صادر میشود. نکته عجیبی که برای منِ نوعی جای سوال دارد هماهنگی همه رسانههای غربی، آژانس بینالمللی انرژی (یکی از نهادهای ساخته و پرداخته غرب برای کنترل قیمتها و هدایت کشورهای صاحب انرژی جهت حرکت در مسیر تعریف شده توسط اتاقهای فکر غربی) و حتی سناتورهای امریکایی در اعلام افزایش تولید و صادرات نفت ایران است.
🔻به نظر میرسد که هدف اصلی و نهایی از چنین موضعگیری و اعلام خبر، بیش از همه اثرگذاری بر بازار نفت جهان و بهای نفت خام است. هر چند باوجود تلاشهای ایران هیچوقت ظرفیت کشورمان در شرایط فعلی آنگونه نیست که بتواند میزان کاهش عربستان و روسیه را جبران کند، اما در مسکو و ریاض تصمیمی گرفته شد که ایران بتواند جای خودش را در بازار جهانی باز کند و ایران نیز به جای این همکاری، با آتشبس در یمن هزینههای جنگی عربستان و امارات را کاهش داد تا نیازی به صادرات نفت جهت مدیریت هزینههای میدان نبرد نداشته باشند.
🔻شاید کمتر کسی از این سطح همکاری و رایزنی آگاه باشد. در حالی که اروپا و امریکا ناچار هستند نفت را به بهای اعلامی و جهانی خریداری کنند، شریک ایران و روسیه یعنی چین همواره نفت را با قیمت بسیار مناسبتر خریداری میکند. روسها در این زمینه حتی هندیها را هم راضی نگه داشتهاند تا مبادا بخواهد با غربیها همراهی کند. قرار بود پاکستان نیز از نفت ارزان منتفع گردد که به دلیل کودتای سیاسی انگلیس و امریکا، دستش به نفت ارزان روسیه و حتی ایران نرسید و امروز با بحران جدی اقتصادی به ویژه کمبود شدید و عجیب سوخت و حتی برق مواجه است.
🔻بنابراین ایران باید در این زمینه دقت لازم را داشته باشد و یک جایی متوقف شود. باتوجه به سیاست ساخت پالایشگاه و مجموعههای پتروپالایشی (که با توجه به مدیریت فعلی در این حوزه بعید میدانم در سالهای آینده شاهد چنین تحولی در ساختار اقتصادی کشور باشیم) نیاز به مصرف صدها هزار بشکه نفت خام در کشور وجود دارد و به همین دلیل به جای صادرات، باید فکری برای تامین نفت خام مورد نیاز این پتروپالایشگاهها داشت هر چند میتوان از ظرفیت تولید میعانات گازی که کیفیت بسیار بالایی هم دارند جهت تامین خوراک این مجموعهها بهره گرفت و از واردات روزانه 30 میلیون لیتر بنزینی که معادلش در حال قاچاق است، جلوگیری کرد.
🔻ملخص کلام آنکه اعلام ناتوانی در توسط بیشتر نفت توسط کشورمان، همه امیدهای امریکا و اروپا برای جایگزینی نفت ایران به جای نفت روسیه و عربستان را بر باد میدهد. نفت ایران از نوع سنگین است و در ونزوئلا نیز داستان بر همین منوال است و نمیتوان جای نفت سبک عربستان را پر کرد. اما در حوزه رسانهای و روانی نباید این اجازه را به دشمن خونی و تاریخی کشور داد که نفس بکشد. باید با روسیه و عربستان برای فشار هر چه بیشتر بر کاخ سفید هماهنگ بود چرا که هیچ وقت از سطح دشمنی امریکا با ملت ایران کاسته نمیشود.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به غرش جنگندهها سوگند....
@syriankhabar
برخی دردها هیچ وقت درمان نمیشوند چرا که ویروسهایی که در سر راه قرار دارند همیشه مزاحم طی شدن روند درمان هستند! کشور سالهاست به لطف نفوذ و لابی گروهی از صاحبان قدرت و ثروت اسیر دست دو شرکت خودروساز داخلی (بیشتر لگنساز هستند تا خودروساز) شده و خون مردم را در شیشه کردهاند. از یک طرف با نفوذ به ارکان تصمیمگیری کشور مانع از واردات خودرو میشوند و از طرف دیگر با سر دواندن مردم و تحویل ندادن همین لگنهای تولیدی که هزار و یک عیب و ایراد دارد، روح و روان آن را فرسودهاند. چند ماه پیش و در دوره وزارت فاطمی امین نوشتم که نامبرده چگونه با میدان دادن به این دلالهای قدرت و تصمیم نگرفتن صحیح کشور را به بحران برد و بهای خودرو سر به فلک کشید و امروز نیز همچنان این دو خودروساز داخلی دارند مردم را عصبانی میکنند.
فرمانده اقتصادی دولت که ول معطل است و متاسفانه او هم قدرت تصمیمگیری ندارد. انگار دستهایی در کار است تا به هر شکل مردم را ناراضی کنند. اینکه چرا باوجود ادعای تولید روزانه 2500 خودرو همچنان بازار با ملتهب است نشان از بحران مدیریت دارد. چرا کسی نمیخواهد تصمیم درستی بگیرد و مردم را راحت کند؟
@syriankhabar
در این زمینه کافی است نگاهی به خبرگزاریهایی بزنید که بالاخره صدایشان درآمد. در طول سالهای گذشته ایرانخودرو و سایپا به شکلهای مختلف تلاش میکردند تا فضای رسانهای کشور را مدیریت کرده و مانع از شکلگیری هجمه شوند اما به نظر میرسد که این سیاست شکست خورده و خبرگزاریها هم که دیدهاند اگر صدای مردم نباشند، همین اندک مخاطب را هم از دست میدهند، سرانجام زبان باز کرده و شروع به انتقاد کردهاند. این خبرگزاریها باید زودتر وارد میشدند و با انتشار خبرها و گزارشهای متعدد صدای مردمی میشدند که در بیخیالی دولت و ظلم خودروسازها، دچار مشکل شدهاند.
واردات خودرو هر روز با یک بخشنامه و خبر جدید همراه است، مونتاژیها نیز گردن مردم بدبخت را با چاقوی کُند میبرند و کسی هم نیست به فریادشان برسد؛ در وزارت صمت هم بزرگترین لابی شرکتهای داخلی نشسته و اصلا خیال رها کردن این حوزه را ندارد و هر روز به شکلی در این مسیر سنگاندازی میکند تا مردم بیش از پیش عصبانی و ناراحت شوند. در حالی که مردم دنیا کممصرفترین و ایمنترین خودروها را با قیمت و شرایط ویژه سوار میشوند در کشور ما پژو و پراید جنگ سرد تولید میشود!
@syriankhabar
منوچهر منطقی حدود 70 سال سن دارد (متولد 1334تهران است) و مشخص نیست چرا باید در این سن و سال معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت باشد! برای من سوال است، این آقا چه سطحی از تخصص و دانش را داشته و دارد که صنعت کشور را ول نمیکند و برود آخر عمری دو رکعت نماز برای آخرتش بخواند و تصمیمگیری را در این حوزه به فکرها و اندیشههای جدید و نو بدهد؟ امروز که داشتم برخی خبرها و گزارشها را میخواندم و در سطح خیابان با مردم گفتوگو میکردم متوجه شدم چگونه مدیران بازنشسته و خستهای مانند منطقی که نای حرف زدن هم ندارد برای مردم مشکل ایجاد کردهاند.
بالاتر نوشتم که بحران اصلی در مدیریت اقتصادی دولت است چرا که اگر آقای مخبر درست تصمیم میگرفت و درست برنامهریزی میکرد بسیاری از مشکلات امروز کشور را نداشتیم اما متاسفانه مردم بدون آنکه بدانند رئیس جمهور امورات اقتصادی دولت را به معاون خودش سپرده، همه آقای رئیسی را مقصر میدانند و کسی اسمی از فرمانده اقتصادی دولت نمیبرد. بالاخره مردم در این کشور حق زندگی و لذت بردن از چند سال عمر را که دارند، قرار نیست همهاش با مشکلات دست و پنجه نرم کنند.
@syriankhabar
به هر حال این چند خط و خبر را نوشتم که کسی فکر نکند ما بخشی از این جامعه نیستیم، نه ما هم بخشی از همین مردم هستیم و مشکلات و سختیها را با همه وجود احساس میکنیم. ضرورت تصمیمگیری صحیح و مدیریت درست و عاقلانه یکی از بحرانها و مشکلات اساسی ای مملکت است که فقط با پوست انداختن مدیریت کشور حل میشود. البته از آن جنس پوست انداختنها که به جای نیروهای نخبه و کارکشته، تولهها، دامادها و بادمجان دورقابچینها ردیف شوند و مملکت را به گند بکشند.
در طول روزهای گذشته تماسهایی که با برخی از مدیران پتروشیمیها داشتهام به شدت از آینده خود وحشت داشتند و از بحران مدیریت میگفتند که سرمایههای آنها را بر باد میدهد. شاید در پستهای بعد باز هم در این مورد نوشتم. اما با خودم میگویم که اینجا کانال اخبار سوریه است و باید در مورد چیزهای خارجی نوشت ولی مگر میشود مردم را رها کرد و بیخیال شد. ما تنها کاری که از دستمان بر میآید دعا کردن است که خداوند خودش کمک کرده و مشکلات را حل کند!
@syriankhabar
امروز همچنین دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان به تهران سفر کرد تا در مورد حضور نیروهای نظامی امریکایی و اروپایی (ناتو) در این کشور توضیح دهد. دولت غربگرای پاشینیان که پس از سالها نقشه و بازی با افکار عمومی سرانجام ماهیت واقعی خودش را علنی کرد، میخواهد میزبان نظامیان فرامنطقهای باشد و در این زمینه با الهام علیف و اردوغان به صورت کامل هماهنگ است. آرمن گریگوریان نیز یحتمل آمده تا به قول معروف توضیح دهد که «این حضور هیچ خطری برای ایران ندارد» مانند همان توضیحاتی که علیف و بن زاید در مورد حضور صهیونیستها در نزدیکی مرزهای ایران دادند و در نهایت هم مشخص شد که چیزی جز دروغ نبوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در این دیدار تاکید کرد هر تلاشی برای تغییر ژئلوپلتیک منطقه موجب «تصاعد بحران» خواهد شد و این یعنی آنکه، با مداخله مستقیم ایران دیگر کسی قدرت و توان جمع کردن درگیری را نخواهد داد. وقتی بحران شکل بگیرد، مشخص نیست پس از آرام شدن شرایط منطقه چه تغییراتی کرده است.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز انفجاری در مقابل ساختمان وزارت کشور ترکیه روی داد و دولت ترکیه هم بلافاصله مدعی شد که دو عامل تروریستی قصد بمبگذاری در مجاور مقر پلیس و در نزدیکی پارلمان در آنکارا را داشتند! از وقتی این انفجار روی داد تا این لحظه که خبر رسیده که پکک مسوولیت آن را قبول کرده، قابل پذیرش نیست که پکک بخواهد در روز روشن اقدام به «بمبگذاری» آن هم در مقر پلیس کند! مانند ماجرای دو سال پیش که در میدان تقسیم بمبی منفجر شد و همان زمان هم تاکید کردم که کار خود سرویس امنیتی ترکیه است، بدون شک این انفجار هم کار خود سرویس امنیتی ترکیه است.
بحران اقتصادی و مشکلات عدیده معیشتی چنان دامن اردوغان را گرفته که او مانند همیشه دنبال انحراف افکار عمومی است؛ در ماجرای بمبگذاری در میدان تقسیم حملات گستردهای علیه مواضع مزدوران امریکا در سوریه انجام داد و حالا هم خواهید دید که با این بهانه بر شدت حملات به داخل خاک سوریه و عراق خواهد افزود. اینگونه بهانهتراشیها دیگر قدیمی شده، اما برای رژیمهای دیکتاتوری و مفلوک همچنان کاربرد دارد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هفت سال پیش در چنین روزی بود که نیروی دریایی ارتش یمن با شناور لجستیک سوئیفت را که در اجاره ارتش اشغالگر اماراتی بود در ساحل بندر مخا در استان تعز هدف قرار داده و از رده عملیاتی خارج کردند. ارتش یمن که آرام آرام به تسلیحات پیشرفتهای برای حمله به تجهیزات دشمن مجهز میشد به شکلی دقیق و حرفهای از آنها استفاده کرده و در چندین نوبت شناورها و نفتکشهای سعودی و اماراتی را هدف حملات موشکهای کروز ضدکشتی، مینهای دریایی و قایقهای انتحاری قرار داد. این شناور اما با استفاده از موشک نور هدف قرار گرفت و به همراه دهها تن تجهیزات و ملزومات منهدم شد. این شکار که از فاصله قابل توجهی صورت گرفت و سطح جدیدی از قدرت ارتش یمن را به نمایش گذاشت و باعث شد تا دشمن با احتیاط بیشتری در سواحل یمن حاضر شده و تحرک داشته باشد؟
@syriankhabar
قانون چینی، ناتو را در به در کرد!
چین در ماه میلادی گذشته یک قانون جدید تصویب کرد که بر اساس آن صادرات قطعات پهپادهای غیرنظامی هم به دلیل احتمال استفاده از آنها در جنگ، محدود شد. همچنین صادرات پهپاد با اهداف نظامی بهکلی ممنوع اعلام شد. نیروهای روسی و البته عناصر ناتو با اعمال تغییراتی از جمله نصب باتریهای قویتر یا چسباندن بمبهای دستساز به این پهپادهای ساده، آنها را به سلاح تبدیل کرده و در جنگ از آن استفاده میکنند. ظاهراً چین سعی دارد از استفاده از پهپادهای چینی به هر نحوی در جنگها و مناقشات جلوگیری کند.
این اقدام چین یک سال پس از آن انجام شد که شرکت فناوری چینی «دیجیآی» فروش پهپاد به روسیه و اوکراین را متوقف کرد. به گزارش نیویورکتایمز، این حقیقت دارد و پهپادهای ارزانقیمت غیرنظامی چینی به جزو لاینفکی از قوای نظامی اوکراین در جنگ علیه روسیه تبدیل شدهاند. به گفته مؤسسه رویال یونایتد سرویسز اوکراین ماهانه ۱۰ هزار پهپاد از دست میدهد؛ پهپادهایی غیرنظامی که اوکراینیها با اعمال تغییرات ریزودرشت، آنها را به سلاحهایی برای نبرد تبدیل کردهاند.
@syriankhabar
محدودیتهایی که چین بر صادرات پهپاد به اوکراین وضع کرده، دسترسی اوکراین را به این فناوری محدود کرده و با نزدیکشدن زمستان، روسیه را در موضع بهتری قرار داده است. یک ماه پس از اجرای این محدودیتها در چین، اوکراین حالا به تکاپو افتاده تا به هر شکلی شده این پهپادهای ارزانقیمت و قطعات یدکی آنها را تأمین کند.
بر اساس این گزارش، کییف برای یافتن زنجیره تأمین تازهای برای این پهپادها، به روشهای غیرمتعارفی دست زده، از جمله استفاده از دوستان و آشنایان سربازان برای واردکردن پهپادها بهعنوان اقلام شخصی و در مقیاس کوچک! یک افسر اوکراینی که به تأمین پهپاد برای ارتش کشورش کمک میکند، به نیویورکتایمز گفت: شبها عملیات انجام میدهیم و روزها به این فکر میکنیم که پهپاد از کجا بیاوریم.
کشورهای عضو ناتو نیز توانایی تولید چنین پهپادهای ارزانی را برای پشتیبانی از نبرد علیه روسیه ندارند در حالی که روسها دسترسی بسیار بیشتری به این پهپادها دارند چرا که یک کشور دوست آنها را به صورت کیت در اختیار روسیه قرار میدهد و در این زمینه هیچ محدودیتی هم ندارد، چین بزرگترین تولید کننده پهپادهای کوچک و ارزان در دنیا است.
@syriankhabar
🔴 پاکستان: هند پشت انفجار در بلوچستان است
دولت اسلامآباد با متهم کردن آژانس اطلاعاتی هند در حملات اخیر انتحاری پاکستان اعلام کرد که تعداد تلفات در این حملات به ۵۹ تن افزایش یافته و وعده یافتن عاملان را داد. انفجار روز جمعه در مسجدی در ماستونگ واقع در بلوچستان در نزدیکی خودروی پلیس روی داد.
مقامهای پاکستانی مدتهاست که مدعیاند هند گروههای خشن در پاکستان را کمک میکند و این ادعا توسط دهلی همیشه رد شده است. سرفراز بوگتی، وزیر کشور پاکستان در کویته به رسانهها گفت: نهادهای مدنی، نظامی و سایرین به صورت مشترک علیه عناصر دخیل در این انفجار انتحاری همکاری میکنند. وی با اشاره به آژانس اطلاعات هند گفت: این آژانس در این حمله انتحاری دست داشته است.
هر چند هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته، اما افزایش حملات شبه نظامی در ایالتهای غربی پاکستان بر آمادگی برای انتخابات و کارزارهای انتخاباتی که ژانویه ۲۰۲۴ برگزار میشود، سایه افکنده است. از سوی دیگر اقدام سازمان اطلاعات هند در ترور یکی از اعضای گروه استقلال طلب سیک راجستان در کانادا، روابط دهلینو – اوتاوا را دچار چالش کرده است.
@syriankhabar
پس از آنکه «رابرت فیتسو» نخستوزیر پیشین اسلواکی در کارزار انتخاباتی خود وعده داد که به کمکهای نظامی اوکراین خاتمه خواهد داد، روز یکشنبه در انتخابات پارلمان رقیب خود را شکست داد اما برای پیروزی نهایی باید بتواند دولت بعدی این کشور را تشکیل دهد.
با شمارش ۹۸ درصد آرا، حزب تحت رهبری رابرت فیتسو با ۲۳.۳۷ درصد پیروز این دور از رقابتهای پارلمان اسلواکی شد. «حزب ترقی» این کشور با ۱۶.۸۶ درصد آرا و «حزب صدا» با ۱۵.۰۳ درصد بهترتیب در رده دوم و سوم قرار دارند. همزمان با اینکه اتحادیه اروپا به دنبال حفظ وحدت و یکپارچگی میان اعضایش در برابر مخالفت با جنگ روسیه-اوکراین است، دولت تحت رهبری رابرت فیتسو و حزبش به مجارستان خواهند پیوست تا اتحادیه اروپا را درخصوص ارسال کمکهای نظامی به اوکراین به چالش بکشند.
حزب فیتسو بسیار ملیگراست و به لحاظ اجتماعی محافظهکار بهحساب میآید و از سوسیال لیبرالیسم انتقاد میکند. دیدگاههای فیتسو از قدیم بیانگر احساسات گرمی نسبت به روسیه بوده است. او پیشتر خواستار پایان دادن کمکهای نظامی به اوکراین شده و همکاری نزدیکی به نخستوزیر مجارستان برای پایان جنگ در اوکراین دارد.
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وزارت دفاع روسیه در یک ویدیو به صورت رسمی از راکتهای ۱۲۰ میلیمتری ساخت ایران رونمایی کرده که نشان میدهد رویکرد دولت روسیه و ارتش این کشور همزمان با آغاز ماه اکتبر رسمیت دادن به خریدهای تسلیحاتی از ایران است. راکتهای آرش که بردی ۲۲ کیلومتری دارند در برخی از انواع خود قابلیت هدایت داشته و مشخص نیست که آیا روسها نوع هدایت شونده آن را نیز تهیه کردند یا نه؛ اما در کنار پهبادها، گلولههای توپ و خمپاره همچنین بمبهای هدایت شونده باید گفت ارتش روسیه طیف وسیعی از محصولات دفاعی ساخته شرکتهای مختلف ایرانی را خریداری کرده است. یکی از دلایل اقبال خوب روسها به مهمات ایرانی کیفیت بسیار بالای آن است تا جایی که همواره معروف بوده که تسلیحات ایرانی کیفیت غربی و قیمت شرقی دارند.
@syriankhabar