تبیین منظومۀ فکری رهبری
▪️پاسخ رهبر انقلاب به ۲۰ پرسش درباره «بیداری اسلامی»
#پرسش_هشتم
آیا انقلابهای منطقه توطئهای امریکایی است؟
▫️تفسیرهای وهمآلودی وجود دارد که تصور میکنند آنچه که در مصر یا در لیبی یا در تونس اتفاق افتاد، پشت سرش آمریکاست که دارد مدیریت میکند. اینجور نیست، اینها توهم است. بله، آمریکائیها بدشان نمیآمد که به جای عنصری مثل مبارک، یک عنصر دموکراتِ مردمیای داشته باشند که به قدر مبارک تابع آنها باشد - این برایشان بهتر بود - اما چنین چیزی امکان نداشت و ندارد. اگر یک عنصر دموکراتِ میهندوستی باشد، مثل مبارک امکانات کشور را در اختیار آمریکا نمیگذارد؛ موضعش در مقابل اسرائیل، موضع یک صهیونیست نمیشود. بنابراین، این عملی نبود.
این که ما تصور کنیم اینها برای آنکه وجههی خودشان را درست کنند، مبارک را کنار زدند تا یکی دیگر را سر جایش بیاورند، یک توهم محض است. آمریکائیها اگر مدیریت این حرکتها را به عهده داشتند، نمیگذاشتند مبارک به این وضع رقتبار دچار شود - این برای آنها خیلی ضرر داشت - نمیگذاشتند مردم بیایند توی میدان. مگر وقتی مردم آمدند توی خیابان، دیگر میشود آنها را برگرداند؟ حالا به تعبیر رایج - که اهانتآمیز است، نمیخواهم - مگر میشود این غول را دوباره به شیشه برگرداند؟ امکان ندارد. آنها اگر میتوانستند یک حرکت طبق میل خودشان انجام بدهند، جور دیگری انجام میدادند.
▫️البته شکی نیست که دستگاههای دیپلماسی فعال دنیا، سیاستهای فعال دنیا، در رأسشان آمریکا - که در امر دیپلماسی، مثل بقیهی عرصههای دیگر، فعالیتش خیلی زیاد است - سعی میکنند بر این موج سوار بشوند، دارند تلاش میکنند؛ نباید گذاشت موفق شوند. میخواهند سوار شوند، اما بعید هم هست که بتوانند؛ لذا عقبنشینی میکنند. سر قضیهی مبارک، شما دیدید؛ خود رئیس جمهور آمریکا در همان ده بیست روز، چند جور موضع متناقض گرفت: یک بار حمایت کرد، یک بار رد کرد؛ دوباره حمایت کرد، دوباره رد کرد! نمیدانستند چه اتفاقی دارد میافتد. بنابراین، این فکرهای توهمآمیز را باید کنار گذاشت.
۱۳۹۰/۱۰/۰۷
#پرسش_و_پاسخ
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
🔸باید دانست که رحمت الهی و کمک الهی بستگی دارد به حرکت و تلاش انسان مؤمن؛ به عمل صالح او. باید در میدان باشیم، باید احساس وظیفه را فراموش نکنیم؛ مجاهدت را فراموش نکنیم؛ جهاد در صحنههای مختلف، وظیفهی ماست و ضامن پیشرفت و پیروزی ماست. در صحنهی سیاسی هم جهاد هست، در صحنهی فرهنگی هم جهاد هست، در صحنهی تبلیغاتی و ارتباطاتی هم جهاد هست، در صحنههای اجتماعی هم جهاد هست. جهاد فقط جهاد نظامی نیست؛ انواع و اقسام عرصههای زندگی بشر، عرصهی جهادند.
۱۳۸۶/۰۵/۲۸
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
▫️ از افراد و حتّی مجموعهها به تنهایی کار برنمیآید، باید یک کار وسیع جبههای انجام داد. این کار هم جز با حضور مردم امکان ندارد. یعنی ابتکارات مردم خیلی از کارها را میکند.
#کتاب_اصول_و_قواعد_تشکیلات_اسلامی
#کتب_سیر_مطالعاتی
#کتاب_نهم
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
▫️نقش زن حساسترین، ظریفترین، ماندگارترین و مؤثرترین نقشها در حرکت تاریخ انسان و در سیر بشریت به سوی کمال است. اسلام علو رتبه را جایگاه حتمی زن دانسته و سلوک به سوی آن را لازم شمرده و راه آن را با ارزشگذاریها و وضع مقررات و احکام هموار ساخته است.
#کتاب_زن_و_خانواده
#کتب_سیر_مطالعاتی
#کتاب_دهم
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
▫️ در شناخت مسائل دینی و اجتماعی باید از لایههای سطحی عبور کرد و به سطوح زیرین دست پیدا کرد.
از لوازم مهم تقویت معرفت دینی و سیاسی، تدبر و اُنس با قرآن و ادعیه مأثوره و ژرفاندیشی در تاریخ گذشته ایران و جهان میباشد.
#کتاب_روش_تحلیل_سیاسی
#کتب_سیر_مطالعاتی
#کتاب_یازدهم
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
#هم_اکنون
هماکنون چهارمین جلسه از دورهی آموزشی "روش مطالعه" و "تندخوانی" برای فراگیران محترم معارف۵ در حال برگزاری است.
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
▪️پاسخ رهبر انقلاب به ۲۰ پرسش درباره «بیداری اسلامی»
#پرسش_نهم
مردم یا احزاب، کدامیک مهمترند؟
▫️به نظر من مهمترین عنصر در این انقلابها، حضور واقعی و عمومی مردم در میدان عمل و صحنهی مبارزه و جهاد است، نه فقط با دل و خواست و ایمانشان، بلکه علاوه بر آن، با جسم و تنشان. فاصلهی عمیقی است میان چنین حضوری با قیامی که به وسیلهی یک جمع نظامی یا حتی یک گروه مبارز مسلح در برابر چشمان بیتفاوت مردم یا حتی مورد رضایت آنان انجام میگیرد. در حوادث دههی پنجاه و شصت در تعدادی از کشورهای آفریقا و آسیا، بار سنگین انقلاب را نه قشرهای گوناگون مردم و جوانان از همه جای کشورها، که دستجات کودتاگر یا هستههای کوچک و محدود مسلح بر دوش داشتند. آنها تصمیم گرفتند و عمل کردند و آنگاه که خودشان یا نسل پس از آنها بر اثر انگیزهها و عوامل قابل شمارش، راه خود را عوض کردند، انقلابها به ضد خود تبدیل شد و دشمن بار دیگر بر آن کشورها تسلط یافت.
۱۳۹۰/۰۶/۲۶
#پرسش_و_پاسخ
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری