#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
در اندیشهی الهی اسلام، انسان برترین آفریدهی خداوند و جانشین خدا معرفی شده است؛ « وَ إِذ قالَ رَبُّکَ لِلمَلائِکَهِ إِنّی جاعِلٌ فِی الأِرضِ خَلیفَه». جانشین، عنوانی است که خدا به انسان داده است و از آنجا که اعتبار و ارزش انسان به عبودیت و بندگی خدا باشد، از اینرو از او خواسته شده است که خود را به بهای ناچیز دنیا نفروشد؛ «أِلا حُرٌ یدِعُ هِذِهِ اللُّمِاظِه لَأِهلِها إِنَّهُ لِیسَ لِإِنفُسِکُم ثَمَنٌ إِلّا الجَنَّه فَلا تَبیعُوهَا إِلَّا بَهَا»؛
آیا کسی نیست که این باقیمانده طعام در دهان دنیا را به اهلش بگذارد، حقّا که در مقابل خودتان، قیمتی جز بهشت نیست و آن را جز به بهشت نفروشید.
#منزلت_والای_انسان
صفحه ۸
#تبیین
@t_manzome_f_r
رهبر معظم انقلاب:
#حافظ اگر افتخار نمیکرد به حافظ قرآن بودن، تخلص خودش را «حافظ» نمیگذاشت. او جزو حفّاظ قرآن است؛ «قرآن ز بر بخوانم با چهارده روایت».
حالا قرّاء ما که با اختلاف قرائت هم میخوانند، معمولاً دو تا، سه تا روایت بیشتر نمیتوانند بخوانند؛ اما او میتوانسته با چهارده روایت قرآن را بخواند، که خیلی عظمت دارد. این آشنائی با قرآن، در غزل حافظ مشهود است، برای کسی که آن را بفهمد.
۹۰/۰۵/۲۴
۲۰ مهرماه، روز بزرگداشت #حافظ
#تبیین
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
#آزمون اولین کتاب سیر مطالعاتی آثار مقام معظم رهبری
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#ویژه اندیشه جویانی که مطالعه این کتاب را به اتمام رساندهاند.
#زمان: جمعه، ۲۷ مهرماه
پاسخ گوی سوالات شما هستم 🔰
@Manzome_fekri110
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
یکی از ویژگیهای انسان، استعداد بیپایان او در دارا بودن تمام چیزهایی است که برای تعالی کامل انسان لازم است. انسان استعداد دارد تا آخرین نقطهی تعالی حیاتِ ممکنات بالا برود، اما بقیهی موجودات این امکان را ندارند.
در آیهی شریفهی «لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم»، «احسن تقویم» معنایش این نیست که ما جسم انسان را طوری آفریدهایم که مثلاً سرش با دستش، با چشمش، با تنش تناسب دارد؛ در بهترین اندازهگیری انسان را آفریدهایم، یعنی آن اندازهگیری است که رشد او دیگر نهایت و اندازهای ندارد؛ تا آنجا میرود که در عالم وجود، سقفی بالاتر از آن نیست.
#استعداد_بی_پایان_در_کسب_کمالات
صفحه ۹
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
حیات حقیقی انسان هم همین حیات روحی و قلبی او میباشد که جز در رابطه با خدا و در سایهی ذکر مفهوم پیدا نمیکند، به طوریکه بیتوجهی به این مهم، قلب، زندگی خود را از دست میدهد و روح انسان میمیرد. مراد از این مردن، این است که قابلیتهای خود را در اثر اسارت در عالم ماده از دست میدهد و هرچه بیشتر به سمت عالم ماده نزول میکند و تسلیم مشتهیات جسم میشود.
#تجرد_نفس
صفحه۹
#تبیین
@t_manzome_f_r
#اطلاعیه
جلسات طرح تبیین منظومه فکری رهبری در هفتهی جاری
✔️سلسله جلسات #اندیشه_ولایت با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
اصفهان، درچه، حوزه علمیه خواهران
دوشنبه۲۳مهر ساعت ۱۵:۳۰عصر
سهشنبه۲۴مهر ساعت۹:۳۰صبح
✔️سخنرانی با موضوع
«ضرورت کار تشکیلاتی و نقش آن در تحقق اهدف انقلاب اسلامی»
چهارشنبه ۲۵مهر ساعت ۷:۳۰صبح
نجف آباد، ویلاشهر، حوزه علمیه فاطمه الزهرا
✔️سخنرانی با موضوع
"نقش حوزههای علمیه در تحقق تمدن اسلامی"
چهارشنبه۲۵مهر ساعت۱۰:۳۰صبح
نجفآباد، حوزه علمیهی زهرائیه
✔️سلسله جلسات #بینش_ولایی با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
چهارشنبه ۲۵مهر ساعت۱۵:۳۰عصر
اصفهان، خانهی انقلاب و ولایت
✔️سخنرانی با موضوع "ضرورت آشنایی با منظومه فکری آیتاللهالعظمیخامنهای"
پنجشنبه۲۶مهر ساعت۷:۳۰
خرمبید، حوزهی علمیه امام صادق علیه السلام
ساعت۱۰ ناحیهی مقاومت بسیج
#تبیین
@t_manzome_f_r
#انسان در اندیشه آیتاللهالعظمی خامنهای
از دیگر ویژگیهای انسان این است که میتواند با استخراج گنجینههای استعدادی که در نهاد او به ودیعه گذاشته شده است، خود را به زیباترین وجهی بیاراید و با دو بال علم و ایمان، به عروج معنوی و مادی نائل آید.
در این عرصه، انسان چنان قابلیت دارد که میتواند رذایل از خود بزداید و به فضایل آراسته نماید. این قابلیت و توان، به گونهای است که- به نقل از علمای اخلاق- انسان حتی میتواند خلقیات ارثی خود را نیز تغییر دهد، مثلاً میتواند تنبلی ذاتی، بخل ارثی، حسد ارثی و لجبازی ارثی را تغییر دهد و در نهایت، انسانی مسلمان شود که هم در اعتقاد، اسلامی باشد و هم در عمل و هم در اخلاق. البته گفتنی است که این ویژگی، فرع بر تغییرپذیر بودن انسان است.
#تربیت_پذیری
صفحه۹
#تبیین
@t_manzome_f_r