🌟🌠🌟🌠
🌠🌟🌠
آنچه از صفات بزرگ وفضائل که لازمه امامت است در آن حضرت جمع بود، یعنى: در علم، وزهد، کامل بودن در عقل وخرد، عصمت، شجاعت، کرم وبزرگوارى از تمام مردم زمان خود برتر بود.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
صورت و سیرت امام حسن عسکری (ع)
امام حسن عسکری (ع) بیانی شیرین و جذاب و شخصیتی الهی باشکوه و وقار و مفسری بی نظیر برای قرآن مجید بود. راه مستقیم عترت و شیوه صحیح تفسیر قرآن را به مردم و به ویژه برای اصحاب بزرگوارش - در ایام عمر کوتاه خود - روشن کرد.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
دوران امامت
به طور کلی دوران عمر ۲۹ ساله امام حسن عسکری (ع) به سه دوره تقسیم میگردد:
دوره اول ۱۳ سال است که زندگی آن حضرت در مدینه گذشت.
دوره دوم ۱۰ سال در سامرا قبل از امامت.
دوره سوم نزدیک ۶ سال امامت آن حضرت میباشد.
دوره امامت حضرت عسکری (ع) با قدرت ظاهری بنی عباس رو در روی بود. خلفایی که به تقلید هارون در نشان دادن نیروی خود بلندپروازیهایی داشتند.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
امام حسن عسکری (ع) از شش سال دوران اقامتش، سه سال را در زندان گذرانید. زندانبان آن حضرت صالح بن وصیف دو غلام ستمکار را بر امام گماشته بود، تا بتواند آن حضرت را - به وسیله آن دو غلام - آزار بیشتری دهد، اما آن دو غلام که خود از نزدیک ناظر حال و حرکات امام بودند تحت تأثیر آن امام بزرگوار قرار گرفته به صلاح و خوش رفتاری گراییده بودند.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
از جمله مسائل روزگار امام حسن عسکری (ع) یکی نیز این بود که از طرف خلافت وقت، اموال و اوقات شیعه، به دست کسانی سپرده میشد که دشمن آل محمد (ص) و جریانهای شیعی بودند، تا بدین گونه بنیه مالی نهضت تقویت نشود. چنانکه نوشته اند که احمد بن عبیدالله بن خاقان از جانب خلفا، والی اوقاف و صدقات بود در قم، و او نسبت به اهل بیت رسالت، نهایت مرتبه عداوت را داشت.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
اصحاب امام حسن عسکری، متفرق بودند و امکان تمرکز برای آنان نبود، کسانی، چون ابوعلی احمد بن اسحاق اشعری در قم و ابوسهل اسماعیل نوبختی در بغداد میزیستند، فشار و مراقبتی که دستگاه خلافت عباسی، پس از شهادت حضرت رضا (ع) معمول داشت، چنان دامن گسترده بود که جناح مقابل را با سختترین نوع درگیری واداشته بود. این جناح نیز طبق ایمان به حق و دعوت به اصول عدالت کلی، این همه سختی را تحمل میکرد، و لحظهای از حراست (و نگهبانی) موضع غفلت نمیکرد.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
اینکه حضرت هادی (ع) و حضرت امام حسن عسکری (ع) هم از سوی دستگاه خلافت تحت مراقبت شدید و ممنوع از ملاقات با مردم بودند و هم امامان بزرگوار ما - جز با یاران خاص و کسانی که برای حل مشکلات زندگی مادی و دینی خود به آنها مراجعه مینمودند کمتر معاشرت میکردند به جهت آن بود که دوران غیبت حضرت مهدی (ع) نزدیک بود، و مردم میبایست کم کم بدان خو گیرند، و جهت سیاسی و حل مشکلات خود را از اصحاب خاص که پرچمداران مرزهای مذهبی بودند بخواهند، و پیش آمدن دوران غیبت در نظر آنان عجیب نیاید.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
در زمان امام یازدهم تعلیمات عالیه قرآنی و نشر احکام الهی و مناظرات کلامی جنبش علمی خاصی را تجدید کرد، و فرهنگ شیعی - که تا آن زمان شناخته شده بود - در رشتههای دیگر نیز مانند فلسفه و کلام باعث ظهور مردان بزرگی، چون یعقوب بن اسحاق کندی، که خود معاصر امام حسن عسکری بود و تحت تعلیمات آن امام، گردید.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
یازدهمین امام شیعیان امام حسن عسکری (ع) زندگی کوتاه و بسیار سختی داشتند. ایشان تنها حدود ۲۹ سال عمر کردند و در اکثر مواقع تحت نظر بوده اند.
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
امام حسن عسکری (ع) در سنین کودکی (سال ۲۳۳ یا ۲۳۶ قمری) به همراه پدرش توسط حاکم وقت به عراق فراخوانده شد و در شهر سامرا آن ها را تحت نظر قرار دادند. ایشان بیشتر عمر خود را در این شهر به سر برد و تنها امامی است که نتوانست در طول عمر خود به سفر حج برود.
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
برخی منابع نام دو دختر را هم برای امام عسکری (ع) ذکر کرده اند. بعضی دیگر پسری به نام موسی را هم به ایشان نسبت داده اند و منابع اهل سنت معتقدند که ایشان فرزندی نداشته است.
🌟🌠🌟
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
بعد از شهادت امام هادی (ع) بنا بر وصیت ایشان امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۵۴ در حالی که ۲۲ سال سن داشت به امامت رسید. مدت امامت امام یازدهم ۶ سال بوده است.
🌟🌠🌟
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
در طول دوران امامت ایشان سه خلیفه عباسی به روی کار آمدند: معتز عباسی، مهتدی و معتمد.
امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۵۵ توسط معتز به زندان افتاد و دو سال زندانی بود اما معتمد که آغاز خلافتش با قیام های شیعیان مواجه شد امام را آزاد کرد ولی مجددا در سال ۲۶۰ قمری ایشان را به زندان انداخت. امام یک ماه بعد مجددا آزاد شد اما تحت نظر قرار گرفته شد.
🌟🌠
🌠🌟
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
شهادت امام حسن عسکری (ع)
شهادت آن حضرت را روز جمعه هشتم ماه ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری نوشته اند.
علت شهادت آن حضرت را سمی میدانند که معتمد عباسی در غذا به آن حضرت خورانید و بعد، از کردار زشت خود پشیمان شد. بناچار اطبای مسیحی و یهودی که در آن زمان کار طبابت را در بغداد و سامره به عهده داشتند، به ویژه در مأموریتهایی که توطئه قتل امام بزرگواری مانند امام حسن عسکری (ع) در میان بود، برای معالجه فرستاد. البته از این دلسوزیهای ظاهری هدف دیگری داشت، و آن خشنود ساختن مردم و غافل نگهداشتن آنها از حقیقت ماجرا بود.
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
بعد از آگاه شدن شیعیان از خبر درگذشت جانگداز حضرت امام حسن عسکری (ع) شهر سامره را غبار غم گرفت، و از هر سوی صدای ناله و گریه برخاست. مردم آماده سوگواری و تشییع جنازه آن حضرت شدند.
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
بعد از درگذشت آن حضرت، همانگونه که دیدیم جعفر کذاب خواست بر پیکر برادر نماز بخواند که جانشینی خود را ثابت کند اما دست خداوند مکر او را برملا ساخت و نقشه هایش را برآب کرد و همانگونه که امام حسن عسکری(علیه السلام) پیش بینی کرده بودند شد و امام زمان (عج) بر پیکر پدر نماز خواند و معجزاتی از خود نشان داد و امامت خود را ثابت کرد.
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
هنگامی که وارد خانه شدند دیدند حسن بن علی -صلوات الله علیه- کفن شده و در تابوت قرار گرفته است، جعفر بن علی جلو رفت تا بر آن حضرت نماز بخواند.
هنگامی که خواست تکبیر بگوید پس بچه ای که صورتش کمی گندمگون و موهایش مجعّد و دندانهایش فاصله دار بود، خارج شده، ردای جعفر را گرفت و به او گفت: ای عمو، من برای نماز خواندن بر پدرم سزاوارترم. جعفر در حالی که چهرهاش عبوس و زرد شده بود پا پس نهاد و پسر بچه جلو آمده وبر او نماز خواند. (کمالالدین2/475)
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
شهادت حضرت امام حسن عسگری(علیهالسلام) بازتاب بزرگی در سامرا داشت، آنجا که همه مغازهها تعطیل شده و عموم مردم به سرعت و عجله به خانه امام ریختند،
احمد بن عبیدالله در روایتی آن روز بزرگ را این گونه توصیف میکند: هنگامی که خبر وفات آن حضرت منتشر شد شهر سامرا به خود ارزید و از همه جا این ضجه بلند شد که ابن الرشا از دنیا رفته است.(کمالالدین1/431)
بازارها تعطیل و در دکانها بسته شد. بنی هاشم، کاتبان، فرماندهان، قاضیان، معدّلان و سایر مردم برای حضور در تشیع جنازه آن حضرت سوار شدند و شهر سامرا شبیه به عرصه محشر شده بود.(الفصول المهّمه/271)
🌠🌟
🌟🌠
🌠🌟🌠🌟
🌟🌠🌟
آخرین وصیت امام حسن عسکری علیه السلام
آفتاب امامت غروب میکرد، زیرا خداوند این گونه مقدّر کرده بود که این آفتاب از پس پرده غیبت صغرا و سپس غیبت کبرا پرتو افشانی کند. از این رو امام حسن عسکری(علیهالسلام) بر دو بینش بسیار مهم تأکید کرد:
نخست: تأکید بر شناخت غیبت و گرفتن بیعت برای ولی الله اعظم امام منتظر(عج).
دوم: تحکیم شالوده های مرجعیت دینی
🌠🌟
🌟🌠
✨﷽✨
🇮🇷سال ۱۳۹۹ ،سال جهش تولید🇮🇷
#گروه_احیای_تمدن_نوین_اسلامی_در_فضای_مجازی_و_نرم
⏰ ساعت: ۲۲:۰۰
🗒 زمان : دوشنبه ۹۹/۸/۷
🔊موضوع:
#انتخابات_آمریکا_الیگار_شیک_و_در_آستانه_بحران
💠ارائه دهنده : استاد ربانی
🆔کانال آرشیو 🔻
@t_n_Eslami
🆔 لینک گروه احیای تمدن در تلگرام🔻
@t_n_Eslmi_92
🆔 #احیای_تمدن_نوین_اسلامی در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1804992523C5790e595fd
💥 لینک گروه👆
محبیان: مدل حکمرانی رهبری روشن است؛ همواره نقد را آزاد و توهین را نادرست خواندهاندامیر محبیان کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با اشاره به بیاتات مقام معظم رهبری و در پاسخ به سوالی درباره قوائد اخلاقی در چارچوب کلی حکمرانی مقام معظم رهبری، گفت: مدل حکمرانی رهبری روشن است؛ امنیت کشور برای ایشان اولویت دارد زیرا اساساً هر اتفاق مثبتی فقط در بستر جامعه امن رخ میدهد.مهمترین وظیفه ابتدایی حکومتها هم حفظ امنیت است.https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/08/04/2376376
گزارش از جلسه ۵ ساعته با طراحان استیضاح روحانی
نماینده قم در مجلس در یادداشتی با عنوان «چرا با استیضاح همراه نبودم؟»، گزارشی از جلسه 5 ساعته 29مهرماه با برخی از فعالان طرح استیضاح رئیسجمهور ارائه داد.بنده در این جلسه، طرح استیضاح رئیسجمهور را در مقطع کنونی (هر چند با نیت خیرخواهانه و برای حل مشکلات کشور و مردم تهیه شده بود) غیر شرعی، غیر منطقی، غیر عقلایی، غیر علمی، تکروانه و ضد سازوکارهای جمعی مجلس، غیر حرفهای، خلاف مصالح حکمرانی، خلاف تجربه، سطحی، منفعلانه، غیر مردمی، تفرقهآفرین، خلاف سبک مدیریتی و منطق امامین انقلاب اسلامی، ضدامنیتی و بحرانآفرین و غیرانقلابی یا ضدانقلابی دانستم که در ادامه استدلالهای خود را به صورت تیتروار تقدیم مینمایم.https://www.farsnews.ir/news/13990803001023
ریشههای تندگویی.دکترعبدالله گنجی
https://www.javanonline.ir/fa/news/1024549/
افروغ: اخلاق رکن اصلی سیاست پیشوایان دینی ماست/ نقد توام با هتاکی باعث مظلومنمایی نقدشونده است عماد افروغ میگوید: آنهایی که نقد را نمیفهمند و با هتاکی خلط میکنند نگاهشان به رهبری نیز قاعدهمند و بیناذهنیتی نیست. این عده کسانی هستند که از رهبری نیز بعضاً به نفع منافع شخصی خرج میکنند.https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/08/04/2376340