👈اين امتياز توفيقي است كه خداي متعال به پيغمبر اسلام و به مسلمانها عنايت فرموده است تا مردم، تشويق شده و اين شب را به عبادت بپردازند و از مزايا و بركات آن استفاده كنند.
شب قدر همچون بار عامي است كه بزرگان و سلاطين براي زيردستان، رعايا و بندگان خود، داده و هدايايي را ميبخشيدند. خداي متعال كه ارحم الراحمين است و رحمت او قابل مقايسه با هيچ رحمت و فضلي نيست، بر امت اسلامي منت گذاشته و شب قدر را همچون بار عام، شب بخشش قرار داده است. شبي كه عبادت آن نيز از عبادت هزار ماه برتر است
قطعيت وجود شب قدر در ماه رمضان
شب قدر كدام شب است؟
👈برخي از محدثين برادران اهل تسنن نقل كردهاند كه شب قدر، شب نيمه ماه شعبان است.
👈بعضي از مفسرين اين روايت را از عكرمه نقل كردهاند كه البته راوي معتبري نيست.
👈 آنچه كه مورد اتفاق و اجماع شيعه و سني است آن است كه نزول قرآن و شب قدر، در ماه رمضان است. از قرآن نيز اين مطلب استفاده ميشود. خدا در سوره بقره ميفرمايد: قرآن در ماه رمضان نازل شد: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ»2 در سوره قدر هم ميفرمايد «إِنّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ»3 روشن است شبي كه قرآن نازل شده، در ماه رمضان است. اما اينكه اين نزول، در چه شبي از شبهاي ماه رمضان اتفاق افتاده، سخنان گوناگوني گفته شده است..
👈 تقريباً در بين شيعه اتفاق نظر بر اين است كه شب نوزدهم، بيست و يكم و بيست و سوم شبهاي قدر هستند.
👈 البته براي شب بيست و يكم و بيست و سوم، اهميت بيشتري قائل شدهاند.
👈 در بعضي روايات نيز با صراحت بيان شده كه شب بيست و سوم شب قدر است. بهترين راه، جمع بين روايات است.
تقدير، تثبيت، امضاء در سه شب قدر
در روايتي درباره تعيين شب قدر آمده است:
👈مقدّرات سال در شب نوزدهم تقدير ميشود؛ «قُسِمَ فِيهَا الْأَرْزَاقُ وَ كُتِبَ فِيهَا الاجَالُ وَ خَرَجَ فِيهَا صِكَاكُ الْحَاجِّ»(4) در شب نوزدهم ارزاق، درآمدها و روزي افراد و همچنين مدت حيات و زندگي آنان تا سال آينده تعيين ميشود. علاوه بر آن در شب نوزدهم مشخص ميشود كه چه كساني در آن سال به حج ميروند.
👈سپس در شب بيست و يكم آنچه در شب نوزدهم مقدر شده، بر آن ابرام و تأكيد ميشود. اين به اين معناست كه در شب بيست و يكم آنچه در شب نوزدهم تعيين و مقدر شده، قابل تغيير است،
آنچه كه از شب نوزدهم تا شب بيست و يكم مقدر شده و تغيير يافته، در شب بيست و يكم ثبت شده
👈 و در شب و بيست و سوم قطعي، نهايي و امضاء ميشود. براساس اين روايت هر سه شب از شبهاي قدر به شمار ميآيند.
نزول همه فرشتگان بر زمين
پرسشي كه مطرح ميشود
آن است كه شب قدر داراي چه ويژگي است كه خداوند آنرا برتري بخشيده است؟
👈 در قرآن به بعضي از ويژگيهاي شب قدر اشاره شده است. علاوه بر آن براي فهم اين ويژگيها به قريحه و ذوق نياز است.
قرآن درباره ويژگي شب قدر ميفرمايد:
👈«تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ فِيها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ كُلِّ أَمْرٍ»
در شب قدر ملائكه به همراه روح نازل ميشوند.
برخي از مفسرين گفتهاند
👈«روح» همان «روح الامين»، جبرئيل است و ذكر جبرئيل بعد از ملائكه، ذكر خاص بعد از عام است؛ يعني فرشتگان و به ويژه جبرئيل نازل ميشوند.
👈 اما رواياتي وجود دارد كه ميگويد: «الروح... خَلْقٌ أَعْظَمُ مِنْ جَبْرَئِيلَ»(5)،
يا «أَعْظَمُ مِنَ الْمَلَائِكَة»(6)
براي تاييد آن نيز ميگويند در قرآن كه آمده «تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ» حرف «واو» پيش از «الروح» دلالت بر مباينت دارد. به اين معنا كه روح موجودي برتر و اشرف از همه ملائكه به شمار ميرود.
اما همه فرشتگان در شب قدر براي چه نازل ميشوند؟
👈 شكي نيست كه در شب قدر همه ملائكه و فرشتگان نازل ميشوند. از «الف و لام» در «الملائكه» استغراق فهميده ميشود به معني همه فرشتگان.
👈دستهاي از ملائكه، در قرآن به نام «عالين»، ناميده شدهاند. وقتي شيطان بر آدم سجده نكرد، به او گفتند: «أَسْتَكْبَرْتَ أَمْ كُنْتَ مِنَ الْعالِينَ» آيا تو از روي استكبار سجده نكردي يا اينكه از فرشتگان عالين بودي، كه مأمور به سجده نبودند؟
👈در روايتي نقل شده است كه «عالين» دستهاي از ملائكه مقرّب و ممتاز و عاليرتبهاي هستند كه جز مقام ربوبي، به هيچ چيز ديگري توجّه ندارند. اين فرشتگان به اينكه انسان خلق و به او مقام داده شده، توجهي نداشتند و تنها به مقام ربوبي توجه داشته و او را عبادت ميكردند. از همين رو از سجده به آدم، مستثنا شده بودند.
👈در برخي روايات اين فرشتگان به نام «مُهَيِّمين» نيز ناميده شدهاند.
👈 به نظر ميرسد كه در شب قدر فرشتگان عالين نازل نميشوند و فرشتگاني كه مأموريت اجرايي دارند، به همراه روح، كه گويا فرمانده ملائكه و بزرگترين آنها به حساب ميآيد، در شب قدر نازل ميشوند.
👈 بعضي از علماي اهل سنت بر اين باورند كه نزول ملائكه و روح تنها يك مرتبه و آن هم براي نزول قرآن بر پيغمبر اتفاق افتاده و ديگر تمام شده است.
👈اين دسته از علماي اهل سنت ميگويند: اگر عبادت شبهاي قدر چند برابر ثواب دارد و بهتر از هزار ماه است، به خاطر آن است كه يادبود و يادآور شب عظيم نزول قرآن است. همچنان كه ميلاد پيغمبر اكرم(ص) در روز معيّن و يكبار اتفاق افتاده و هر سال براي آن عيد مولود گرفته ميشود، براي يادبود شبهاي قدر نيز، به اين شب برتري و شرافت داده شده است.
اين نظر برخي از علماي اهل سنت است. اگرچه بيشتر علماي اهل تسنن اين نظر را قبول ندارند.
تكرار شب قدر در هر سال
بيشتر علماي اهل تسنن و همه علما و محدثين شيعه بر اين باورند
👈كه شب قدر در ماه رمضان هر سال تكرار شده، و در هر سال شبي وجود دارد كه از هزار ماه برتر است و ملائكه و روح در آن شب نازل ميشوند.
اما نزول ملائكه و روح براي چيست؟ 👈كساني كه نزول ملائكه را تنها در يك مرحله و آن هم براي نزول بر پيامبر خدا(ص) ميدانند، ديگر نيازي به پاسخگويي به اين پرسش ندارند. چرا كه نزول ملائكه و روح، فقط يك بار براي نزول قرآن انجام شده است.
👈اما اين نظر با لفظ قرآن و رواياتي كه در اين زمينه وجود دارد، سازگاري ندارد. 👈«تَنَزَّلُ» فعل مضارع است به معني نازل ميشود.
👈درباره نزول قرآن در شب قدر قرآن ميگويد «إِنّا أَنْزَلْناهُ»، كلمه «أَنْزَلْنا» فعل ماضي است، يعني قرآن را در شب قدر نازل كرديم. اين نزول يك بار بود و تمام شد.
به تعبير مرحوم علامه طباطبايي نزول نور قرآن بر قلب مقدس پيغمبر اكرم(ص) در اين شب بود.
👈امّا وقتي گفته ميشود: «تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ،» كلمه «تَنَزَّلُ» مضارع و به معني آن است كه نازل ميشوند و اين نزول استمرار دارد. علاوه بر اين در آينده نيز استمرار خواهد داشت.
در اينجا اين سؤال مطرح ميشود اكنون كه ديگر نزول قرآني وجود ندارد كه ملائكه بر پيغمبر نازل شوند، پس در شب قدر ملائكه براي چه كاري و بر چه كسي نازل ميشوند؟
در اصول كافي در باب حجت، روايتي از امام معصوم(ع) آمده است كه خطاب به شخصي فرمودند: «براي اثبات ولايت ما براي مخالفين، با سوره قدر احتجاج كنيد.
چرا كه يكي از دلايل لزوم امام بعد از پيغمبر اكرم(ص) اين سوره است.» اين شخص با تعجب ميگويد در اين سوره از امامت و ولايت سخني گفته نشده است. پس چگونه ميتوان از اين سوره براي اثبات مسأله امامت احتجاج نمود؟ حضرت فرمودند:
از مخالفان بپرسيد در شب قدر ملائكه بر چه كسي نازل ميشوند؟ آيا تاكنون كسي ادعا كرده است كه در شب قدر، ملائكه بر او نازل شده باشند؟ هيچ كس نميتواند ادعا كند كه نزول ملائكه را در شب قدر درك كرده است. تاكنون نيز كسي در اين باره مدعي نشده است. قرآن نيز ميگويد «تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ»
فرشتگان با روح در شب قدر نازل ميشوند. بنابراين حتماً بايد پس از پيغمبر(ص) كسي وجود داشته باشد تا ملائكه بر او نازل شوند. او كسي جز حجت خدا و امام زمان صلوات نخواهد بود...
عرض احترام و تقديم مقدّرات به امام عصر(عج)
امّا وقتي ملائكه بر امام زمان نازل ميشوند، چه كاري خواهند كرد؟
قرآن ميفرمايد: «سَلامٌ هِيَ حَتّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ» از شب تا صبح، فرشتگان فوج فوج به خدمت امام عصر(عج) رسيده و به ايشان عرض سلام ميگويند. براي ملائكه توفيق و شرافتي است كه در شب قدر اجازه يابند تا به خدمت امام زمان(عج) رسيده و به ايشان اداي احترام كنند.
اما نكته دوم كه در روايات شيعه از حد خبر واحد فراتر است، آن است كه ملائكه نازل ميشوند تا مقدرات سال را بر امام زمان(عج) عرضه نمايند. به ويژه در شب بيست و سوم كه مقدرات عالم به امضاء رسيده و قطعي شده است را به حضور امام زمان صلوات ا... عليه ارايه داده و ايشان از تمام مقدرات امت تا پايان سال بعد و شب قدر ديگر، آگاه ميشوند.
پس از «تَنَزَّلُ الْمَلائِكَةُ وَ الرُّوحُ» حضرت سجاد(ع) در دعا ميفرمايند «سَلامٌ دَائِمُ الْبَرَكَةِ إِلَي طُلُوعِ الْفَجْرِ،» حضرت در اين فراز آيه «سَلامٌ هِيَ حَتّي مَطْلَعِ الْفَجْرِ» را تفسير ميكنند.
يعني بركت اين شب همچنان تا طلوع فجر دوام دارد. پس از آن ميفرمايند: «عَلَي مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ بِمَا أَحْكَمَ مِنْ قَضَائِهِ» بر كسي كه خدا ميخواهد نازل ميشوند تا مقدرات الهي را بر او ارايه دهند.
در «عَلَي مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ» امام سجاد(ع) با صراحت نميگويند كه بر چه كسي نازل ميشوند، اما با كنايه ميفرمايند كسي وجود دارد كه خدا ميداند، فرشتگان بايد بر او نازل شوند. با توجه به اينكه امام سجاد(ع) امام چهارم بودهاند اگر خود يا يكي از امامان گذشته را معرفي مينمودند ديگر بر كساني كه فرشتگان بر آنان، پس از امام چهارم نازل ميشدند، دلالت نميكرد. با اين كنايه فرمودهاند كه هر سال كسي وجود دارد كه خدا ميخواهد تا ملائكه بر او نازل شوند. اين فراز بر وجود امام و حجت خدا اشاره دارد. اما فرشتگان چه چيزي را براي امام(ع) ميآورند «بِمَا أَحْكَمَ مِنْ قَضَائِهِ» فرشتگان و روح نازل شده و به همراه خود قضاء محكم و مقدرات حتمي را ارائه ميدهند. قضاء محكم به مقدراتي گفته ميشود كه از مرحله تقدير گذشته، به قضاء رسيده و از قضاء به امضاء رسيده و محكم شده است. به گونهاي كه ديگر قابل تغيير نيست
دانايي و ادراك امور توسط امام معصوم در شب قدر و شنيدن مقدرات تابع شرايط مادي و اين عالم نيست. اگر ما بخواهيم سخنيصفحهاي را بخوانيم چندين دقيقه فرصت ميخواهد اما شنيدن و ديدن امام معصوم به فرصت و زمان معمول در عالم مادي نياز ندارد. در يك زمان كوتاه ممكن است بسياري از امور را بشنود يا بخواند. مرحوم كربلايي كاظم، بدون داشتن مقام عصمت و امامت، همه آيات قرآن را در مدت خيلي كوتاهي فرا گرفته و حافظ شد و آنها را ميخواند. بر همين اساس ما عوالم مترتبي داريم كه زمان در آن همانند زمان در عالم مادي نيست.در عالم ماده نيز ممكن است زمانها فرق كنند. دانشمندان علم نجوم و هيأت در اين باره نظرياتي دارند كه آيا زمان در ديگر سيارهها و كرات، همانند زمان در كره زمين ماست؟ بر همين اساس هنگامي كه مقدرات يك امّت به امام زمان ارايه ميشود به اين معنا نيست كه نياز به زمان طولاني باشد بلكه امام(ع) در مدت كوتاهي به همه اين امور علم و آگاهي پيدا ميكند. براي حضرت سلمان نيز چنين گفتهاند. «عُلِّم بما كان و ما يكون»، وقتي سلمان فارسي به چنين جايگاهي دست مييابد آيا امام معصوم(ع) نميتواند؟
هرگاه امام(ع) بخواهد، ميداند
—----------------------------------
در اصول كافي، بابي با اين عنوان آمده است: «أَنَّ الْأَئِمَّةَ(ع) إِذَا شَاءُوا أَنْ يَعْلَمُوا عُلِّمُوا» اين عنوان به اين معناست كه ائمه اطهار صلوات ا... عليهم اجمعين هر زمان كه اراده كرده و بخواهند، ميتوانند علم داشته باشند. زماني ميشد كه ائمه اطهار اظهار ميكردند كه نميدانيم، يا درباره چيزي سؤال ميكردند. در روايات نقل شده كه از امام(ع) سؤالي شده و حضرت اظهار بياطلاعي نمودهاند. يا مطالبي را از كسي پرسيدهاند و يا كسي را براي تحقيق يك موضوع به جايي فرستادهاند. سؤال مطرح ميشود كه اگر ائمه اطهار همه امور را ميدانند پس چرا كسي را جهت تحقيق ميفرستادهاند؟ در پاسخ به اين پرسش اين روايات صادر شده است كه ائمه سلام ا... عليهم اجمعين هر زمان كه بخواهند، ميتوانند بدانند. اما چگونه بعضي از زمانها ميخواهند كه بدانند و در بعضي زمانها نميخواهند؟ چه چيزي براي زمان خواستن يا نخواستن ائمه اطهار در دانستن، تعيين كننده است؟
والسلام علی من التبع الهدی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_وانصر_والعافیه
🔶 چرا #اجداد ما #ایرانیان از آئین #زرتشتی روی گرداندند و #مسلمان شدند؟👆 یکی از دلایل👆
برخلاف شایعات #فضای_مجازی، ما نه با زور و #شمشیر که بخاطر آسان و فطری بودن #اسلام مسلمان شدیم
#جامعه_طبقاتی #ظلم #زرتشتی #ساسانی #فتح_ایران #ایران_باستان #ایران #اسلام #برابری #عرب #عجم #آریایی #اهورامزدا #زردشتی #تمدن #ایرانی #اعراب #حمله_اعراب #تاریخ #تاریخ_ایران #حق_تحصیل #مزدک #مانی
🔶 چرا اغلب #ایرانیان #شیعه و پیرو مکتب اهلبیت(ع) شدند؟ نه #سنی 👆 یکی از دلایل👆
🔶چرا #ایرانی ها عاشق #حضرت_علی (ع) هستند؟
🔶چرا در ایران انقدر #امامزاده وجود دارد؟👆
#جامعه_طبقاتی #ظلم #زرتشتی #عدالت #فتح_ایران #ایران_باستان #ایران #اسلام #برابری #عرب #عمر #اهل_سنت #زردشتی #اعراب #سلمان_فارسی #عثمان #عمربن_خطاب #عجم #آریایی #ورزش_باستانی #امام_علی #شاه_مردان #ورزش #تاریخ
منابع بصورت لینک فشرده در پایین پوستر
🔹چقدر این متن زیبا و قابل تامله :
مادامى که گیلاس با بند باریکش به درخت متصل است ؛
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند.
باد، باعث طراوتش میشود،
آب، باعث رشدش میشود،
و آفتاب، به او پختگی و کمال میبخشد.
🔸اما …
به محض پاره شدن آن بند؛
و جدا شدن از درخت،
آب، باعث گندیدگی؛
باد باعث پلاسیدگی؛
و آفتاب باعث پوسیدگی
و ازبین رفتن طراوتش میشود!
💠 #بنده بودن یعنی همین،
یعنی بند به #خدا بودن،
که اگر این بند پاره شد، دیگر همه عوامل در فساد ما مؤثر خواهند بود.
پول، قدرت، شهرت، زیبایی…. تا بند به خداییم برای رشد ما، مفید و بسیار هم خوب است اما به محض جدا شدن بند بندگی، همه آن عوامل باعث تباهی و فساد ما می شود.
✋اتصالتان با خدای بزرگ مستدام باد.. التماس دعا🙏
🔶براندازها و تفاله های عصر #پهلوی در توییتر هشتگ "ابن ملجم مچکریم" به راه انداخته اند..
دیگر بهتر از این نمیتوانند حقانیت #انقلاب مقدس ما در سرنگونی حکومت ضدشیعی پهلوی و البته #حرامزادگی خود را اثبات کنند.. چرا که
⚡️نشانه #حلالزادگی و حرامزادگی به زبان آخرین #پیامبر، محبت و دشمنی با #علی علیه السلام است⚡️
✅ پیامبر خدا(ص) به #امام_على (ع) فرمود: «اى على! هر که مرا و تو را و امامان از نسل تو را دوست بدارد، باید خدا را بر حلالزادگى خود، ستایش گوید؛ زیرا ما را دوست نمیدارد، مگر حلالزاده و ما را دشمن نمیدارد، مگر حرامزاده»
آری... هرکس به ولایت علی شک دارد با مادر خود در میان بگذارد..
اما چرا #امیرالمومنین انقدر #مظلوم است؟ چرا او پس از 1400 سال نیز تخم و تَرَکه #یهود و #بنی_امیه را میسوزاند👆
#آریایی #ایرانی #شیعه #حضرت_علی #برانداز #نژادپرست #عرب #منافق #بیخدا #ابن_ملجم #انسانیت #احترام_به_عقاید #آزادی_عقیده
✨﷽✨
🇮🇷سال ۱۳۹۹ ،سال جهش تولید🇮🇷
#گروه_احیای_تمدن_نوین_اسلامی_در_فضای_مجازی_و_نرم
⏰ ساعت: ۲۲:۰۰
🗒 زمان : یک شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹
🔊موضوع:#مستندات_قرآنی_زیارت_آل_یاسین
🆔کانال آرشیو 🔻
@t_n_Eslami
🆔 لینک گروه احیای تمدن در تلگرام🔻
@t_n_Eslmi_92
🆔 #احیای_تمدن_نوین_اسلامی در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1804992523C5790e595fd
💥 لینک گروه👆
بسم الله الرحمن الرحیم
#سلام_علی_آل_یاسین
بررسی #مستندات_قرآنی_زیارت_آل_یاسین