🔴⚡️بورس چگونه مردم جهان را در بدبختی خود ذینفع میکند؟!
🔺️متیو دسموند (Matthew Desmond) جامعهشناس سرشناس آمریکایی در فصلی از کتاب «فقر محصول آمریکا» -که ان شاءالله به زودی ترجمه آن منتشر خواهد شد- نشان داده که چگونه سازوکارها و نهادهای سرمایهداری، لشکری از فقرا را برای تامین منافع سرمایهداران ایجاد میکند.
🔺️او مینویسد: «سود شرکتها هنگامی افزایش مییابد که هزینههای کار کاهش یابد. به همین دلیل است که هنگامی که شرکتها دستمزدها را افزایش میدهند، بورس اوراق بهادار نیویورک (مشهور به وال استریت) به سرعت آنها را مجازات میکند. وقتی در سال ٢۰١۵ شرکت والمارت (بزرگترین فروشگاه زنجیرهای مواد غذایی در جهان) در واکنش به فشارهای مردمی اعلام کرد که قصد دارد حداقل دستمزد کارگران خود را به ٩ دلار در ساعت برساند، سرمایهگذاران بورسی از سهام آن روی گرداندند. سهام این شرکت تا ١۰ درصد سقوط کرد و ٢۰ میلیارد دلار از ارزش بازار آن از بین رفت. این رخداد، رکورد بزرگترین ضرر و زیان را در یک روز شکست.
🔺️همین اتفاق در سال ٢۰٢١ نیز افتاد. بعد از اینکه والمارت قول داد میانگین دستمزد ساعتی خود را به ١۵ دلار برساند، سهامداران سرمایه خود را بیرون کشیدند و ارزش سهام در یک صبح پنجشنبه ۶ درصد سقوط کرد. سهامداران با این کار خود داشتند به والمارت و هر شرکت دیگری هشدار میدادند: اگر دستمزدهایتان را افزایش دهید، باید منتظر عواقبش باشید.
🔺️چه کسی از این وضعیت نفع میبرد؟ خب معلوم است، سهامداران. اما آنها چه کسانی هستند؟ آدم وسوسه میشود که آنها را مردانی با کتوشلوارهای مشکی راهراه و کراوات تصور کند که در اتاقهای هیئت رئیسه در آسمانخراشهای نیویورک دور هم جمع میشوند. اما واقعیت این است که بیش از نیمی از خانوارها در ایالات متحده در بازار سهام سرمایه دارند. خود ما سهامدار هستیم!».
اما آنچه دسموند گفته، فقط یک روی سکه است. اینکه نیمی از مردم آمریکا سهامدار بازار سرمایه هستند و از سود شرکتهای بورسی نفع میبرند، کمی گمراهکننده است. چون انسان تصور میکند اگر شرکت بزرگی مانند والمارت دستمزدها را افزایش ندهد، سود آن افزایش مییابد و نفع این افزایش سود را بیش از نیمی از خانوارهای آمریکایی که در بورس سهام دارند، میبرند. یا اگر دستمزدها افزایش یابد، درست است که حقوق کارگران این شرکت افزایش مییابد، اما سهامداران این شرکت که خود «مردم» هستند، زیان میکنند.
🔺️اما واقعیت این است که در آمریکا ١۰ درصد از ثروتمندترین خانوادهها بیش از ٨۰ درصد ارزش کل سهامها را در اختیار دارند. به عبارت دیگر، یک سیاه لشکری از سهامداران در آمریکا ایجاد شده که در مقایسه با سرمایهداران آمریکایی، ارزش سهامشان «تقریبا هیچ» است، اما نامشان «سهامدار» است و بدون اینکه سرمایهداران زحمتی بکشند، سر بزنگاههایی مثل افزایش حقوق کارگران، سر و کلهشان پیدا میشود و دستهجمعی برای حفاظت از سودهای نجومی سرمایهداران آمریکایی تلاش میکنند، چون خودشان نیز از این دریای پول، قطرهای کاسب میشوند!
🔺️این قصه، شباهت زیادی به سهامداری بخشی از مردم ایران در بورس دارد. چندین میلیون ایرانی، سهامدار شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی، معدنی و... هستند. اما واقعیت این است که ٩٩ درصد سهامداران، سهامدار خرد محسوب میشوند. ۴١ میلیون ایرانی در بازار بورس سهامدار هستند، اما طبق آماری که چندی پیش از یک مسئول دولتی گرفتم، فقط حدود ٣۵۰ هزار نفر ارزش سهامشان بالای ٢۰۰ میلیون تومان است! اینجاست که وقتی میگوئیم نباید فولاد و پتروشیمی ایرانی به دلار به داخل فروحته شود، یا اینکه باید نرخ ارز تثبیت شود، لشکری میلیونی از سهامداران خُرد بورس در مقابل ما صف میکشند!
🔺️این بندگان خدا، که قاعدتا از قشر حقوق بگیر جامعه نیز هستند، فریب سود کاذب و ناچیزی را می خورند که در بورس به دست می آورند. چرا؟ اولا نمیدانند که بیشترین زیان را خود اینها از دلاری فروشی مواد اولیه ایرانی میبینند(چون با افزایش نرخ ارز، یا افزایش قیمتهای جهانی، هزینههای زندگیشان از مسکن تا مرکب گران میشود). ثانیا متوجه نیستند که اگر جلوی دلاریفروشی گرفته شود و نرخ ارز تثبیت شود، بیشترین نفع را خود اینها میبرند (چون ارزش پول ملی افزایش مییابد. در نتیجه هم قدرت خرید حقوقی که سر ماه میگیرند بیشتر می شود، هم اینکه ارزش پولی که در سهام دارند، افزایش مییابد).
بله عزیزان! بورس، همانگونه که در آمریکا لشکری از فقرا را برای حفاظت از منافع سرمایهداران بسیج کرده، در ایران نیز همین اتفاق را رقم زده است. رهایی از این وضع، فقط و فقط با بیداری ملت ممکن است. کمک کنید مردم را آگاه کنیم...
✍ سیدیاسر جبرائیلی
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴⚡️خاطره مصطفی تاجزاده از توصیه هاشمی رفسنجانی به سید محمد خاتمی؛
🔺️"تو جلسات هرچی رهبری میگه، بگو چشم! بعد برو کار خودت را بکن.
🔺️ما هم دهه اول انقلاب همینطوری کشور را اداره کردیم، می رفتیم دیدار امام و می گفتیم چشم بعد کار خودمان را می کردیم."
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
🔴⚡️کربلا دیگر فقط شنیدنی نیست...!
🔺️ما #کربلا را شنیدیم؛ اما #غزه را دیدیم...
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴⚡️در کربلای امروز کجا ایستادهای؟!
🔺️تفاوت موضع یک عنصر لیبرال غربگرا با یک عنصر انقلابی و مجاهد در مورد دفاع از فلسطین
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
🔴⚡️تغییر موضع روزنامه ای که پزشکیان را گورباچف ایرانی نامیده بود؛ «پزشکیان» پزشکیان است!
🔺️روزنامه «آرمان امروز» که در شماره پیشین خود در روز پنجشنبه ۲۸ تیرماه، صفحه یک خود را به مسعود پزشکیان رئیس جمهور منتخب با تیتر «مانیفست گورباچف ایرانی» اختصاص داده بود، امروز در گزارشی با عنوان «پزشکیان» پزشکیان است، به توضیح درباره تیتر قبلی خود پرداخته است.
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
🔴⚡️واکنش توئیتری نماینده مجلس یازدهم به تشبیه روزنامه آرمان؛
🔺️حال نکو از قفای فال نکو؛ میخوام ژست ژورنالیستی آرمانی! بگیرم و با تلقی هرمنوتیکی افراطی،تشبیه آقای پزشکیان به گورباچف را چنین تعبیر کنم: کمونیسم، توسط گورباچف به موزه تاریخ رفت و در ایران هم «تفکر التقاطی از اسلام و کمونیسم!» در حال انقراض یا دگردیسی است!
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
9.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴⚡️پاسخ دکتر مرندی به اتهام زنی مقامات آمریکایی به ایران؛ بایدن برای کاهش فشار به دولتش نام ایران را مطرح کرد!
🔺️«دکتر سید محمد مرندی» تحلیلگر سیاسی در گفتگو با شبکه راشاتودی: بعد از افتضاحی که آمریکاییها بالا آوردند برای ما چنین کاری قابل پیش بینی بود؛ بنابراین این اتفاق یا یک شکست فاجعهبا از طرف سرویس مخفی آمریکاست و یا توطئهای از طرف عوامل داخلی.
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴⚡️شوکه شدن فعال رسانهای اسرائیلی از برخورد پهپاد یمنی؛
🔺اینجا کنار سفارت آمریکاست آنها وقتی مرگ بر اسرائیل می گویند شوخی نمیکنند.
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
7.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴⚡️رعب و وحشت اسرائیلیها از حمله پهپادی یمنیها به تلآویو؛ فکر کردیم دوباره هفت اکتبر اتفاق افتاده!
🔺️گزارش میدانی رسانههای اسرائیلی و بینالمللی از وحشت اسرائیلیها پس از حمله پهپادی یمن به تلآویو.
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی
🔴⚡️پاسخ تاجزاده به اصلاح طلبان؛
🔺️مصطفی تاجزاده: ما انتخابات ۱۴۰۰ را با رای ۱۸ میلیونی رئیسی، "انتخابات اقلیّتی" خواندیم. اکنون نمیتوانیم رای ۱۷ میلیونی پزشکیان [۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای] را پیروزی بخوانیم. آنهم درحالیکه تفاوت آرا حدود ۳ میلیون است و جلیلی در نیمی از استانها نفر اول شد.
🔺️اگر پزشکیان مظهر اراده ملت است، پس سلف او نیز چنین بود و اگر رئیسی، رئیسجمهور اقلیّت بود، پس خلف وی نیز چنین است. ما حق نداریم با معیارهای دوگانه با پدیدهها مواجه شویم...
🔺️من البته متاسفم که آرای نامزد اصلاحطلبان از ۵۷ و ۵۲ درصد در سالهای ۷۶ و ۸۰ به ۳۷ و ۴۴ درصد در سالهای ۹۲ و ۹۶ و سپس به ۲۷درصد از واجدان شرایط در ۱۴۰۳ کاهش یافته است.
مرکز تعالی مدیران انقلاب اسلامی