تعلیقات
#نکته دعا برای دیگران ☘ #دعا مهم است، دعا کلید است، دعا سلاح مؤمن است. #اهل_دعا بودن کار مهمی است
#نکته
#دعا را جدی بگیریم. امروز آقا در سخنرانی نوروزی فرمودند:
"در این شبها فرصت دعا و تضرع را از دست ندهید. جوانها میتوانید با یک توجه با یک دعا با یک #اخلاص سرنوشت زندگی خودتان بلکه #سرنوشت زندگی یک ملت را تغییر بدهید."
➖➖➖
#امت_اسلام و #جبهه_مقاومت امروز ابتلائات مهمی دارد. از #غزه و لبنان گرفته تا یمن و پاکستان و افغانستان و... . خباثت های طواغیت در حال تصعید است و باید اقدام ما نیز تصعید یابد. #دعا در این مقیاس را جدی بگیریم. برای امور مهمه و تغییر سرنوشتها و عبور از مقاطع حساس، دعا کنیم. شب مقدرات افراد و جوامع است.
#شب_قدر
🆔 @taalighat
گفتند مرحوم نخودکی در ساعات آخر عمرشان این ابیات را زمزمه میکردند:
❤️
زمانه بر سر جنگ است یاعلی مددی
کمک ز غیر تو ننگ است یاعلی مددی
گشاده کار دوعالم به یک اشاره توست
بهکار ما چه درنگ است #یاعلی مددی
#شب_قدر
🆔 @taalighat
خودمان را به #یار بسپاریم
وسط این شلوغی دنیا
مثل آن کودکی که چسبیده
در هیاهو به بازوی بابا...
#شب_قدر
🆔 @taalighat
تعلیقات
#نکته درباره #جوشن_کبیر خیلی باید حرف زد و فکر کرد و حیف که اینقدر دستمان از آستان این دعا کوتاه اس
#نکته
فرمودند: خوب است #جوشن_کبیر در این شبها و بالاخص شب ۲۳ به نیابت از امت برای #امام_عصر عج خوانده شود. یعنی انسان قصد کند که این جوشن را تقدیم وجود مبارک امام ع کند. مثل دعای سلامتی امام زمان علیه السلام که شب و شأن نزولش شب ۲۳ است.
#شب_قدر
🆔 @taalighat
🔖 تقدیر از عملکرد صداوسیما در ماه مبارک
ماه مبارک امسال احساس تکاپوی گسترده و تلاش ویژهای برای ارتقای سطح برنامههای تلویزیون بهچشم میخورد. این همه نشان از عزم و تلاش جدی داشت که باید به تیم سازمان خداقوت گفت. البته من رصد کاملی نسبت به همه برنامهها نداشتم اما در همان حد که گذرا مرور کردم این موارد در ذهنم برجسته آمد:
۱. برنامه محفل
#محفل کار مشترک شبکه سه و سازمان تبلیغات اسلامی بود که امروز دیگر برنامهای فقط ایرانی نیست بلکه برنامه قرآنی #جهان_اسلام است. سطح بالای برنامه، ترجمه آن به عربی و پخش زنده در برخی کشورهای اسلامی نشان از قوت و جذابیت آن دارد.
برنامه قرآنی ایران دارای تفاوت هویتی با دیگر برنامههای قرآنی خنثی فلان کشور اسلامی است. اینجا سخن از #مقاومت، مبارزه با استکبار، شهادت و... است. اینکه ایران بتواند برنامهای در تراز جهان اسلام تولید کند و ماه مبارک مسلمانان مخاطب برنامه قرآني ایرانی باشند، یک موفقیت و یک آغاز مهم است.
محفل نشانداد با وجود شرایط فعلی و برخی ضعفها، قدرت تاثیرگذاری داخلی و بینالمللی صدا و سیما چقدر بالاست و چقدر کم از این امکان بهره گرفتیم. البته در حوزه دعوت از برخی داوران و کارشناسان مذهبی محفل اشتباهی رخ داد که باید در ادامه مسیر اصلاح شود.
۲. برنامه هلال
#هلال میکوشد با قالبی صمیمی و خارج از تعاملات رسمی مجری و کارشناس و مهمان، نوعی صمیمیت بین میزبان ایرانی و مخاطب غیر ایرانی مسلمان را برقرار کند. رابطهای که به امت اسلام حتی ورای جهان اسلام نظر دارد و هرآنکه از هر ملیتی در این آیین باشد را در خود جای میدهد. نشان دادن عشق به ایران اسلامی و اسلام انقلابی و روایت ایران با بیان دیگران کار مهمی بود که آرامآرام رقم خورد.
۳. سریالها
مرهم
تلاش این سریال ارائه روایتی متعادل از روحانیت است. هم ایرادهایی که در بین برخی ملبسین وجود دارد را نشان میدهد و هم واقعیتهای دوستداشتنی روحانیت را. هرچند گاهی در روایت خوبیها افراط میکند و تصویر غیر باورپذیر میدهد.
ذهن زیبا
موضوع سریال مهم است. اینکه مسئله #پیشرفت و ساخت ایران پساانقلاب بهدست دانشمندان ایرانی روایت شود مهم است. اینکه سریال چقدر در این روایت موفق بوده را نمیدانم اما اصل توجه را میپسندم.
نکته: هرچند انتخاب موضوع در این دو سریال خوب بود اما نمیتوان این دو اثر را، آثاری فاخر و ماندگار و جذاب بهشمار آورد. از این رو هنوز در حوزه فیلم و سريال دچار آسیب جدی هستیم.
۴. برنامههای معارفی
برنامههای سحر و دعوت از مهمانان جدید، و نیز حضور برادر عزیز حجتالاسلام قمی بهعنوان کارشناس مذهبی و ارائه بحثی خوب و کاربردی با محوریت شرح دعای سحر امام راحل، همه جای تقدیر دارد. هرچند برخی اشتباهات نیز در دعوت کارشناسان در شبکههای دیگر باید اصلاح شود.
۵. دیگر برنامهها
صداوسیما کوشیده در موضوعات مختلف دیگری ورود کند. برنامه بسیار خوب #جبهه جبران یک غفلت طولانی از روایت جذاب دفاع مقدس بود. هرچند چون اولین تجربه بود ضعفهایی در آن قابل شمردن است اما مهم این است که بکوشیم دفاع مقدس را زنده نگاه داریم و درباره آن غفلت داشتیم.
پخش زنده نماز مغرب مساجد محلات که نشاندهنده جریان زنده دینی در جایجای کشور است، پخش روزانه جزخوانی قرآن از مساجد بزرگ مصر و تونس و عمان و... از دیگر کارهای خوب صداوسیما در این ایام بود. برنامههای دیگری چون "#ایران_دوستداشتنی" و "سرزمین شعر" و "#آفتابگردون" و گعده شاعران و ادیبان شبکه چهار و دیگر برنامههای سرگرمی و عیدانه و پیشواز نوروز که کوشید #هویتمدار و اصیل باشد هم قابل تمجید است.
۶. مدیریت برنامههای سال تحویل
یکی از نکات برجسته دیگر عملکرد صداوسیما، مدیریت برنامههای تحویل سال و جشن و عزا از چند روز قبل تا سال تحویل بود و تلاش بر جمع بین هر دو مناسبت، بدون تحریک گسلها بود که عملکرد موفقی را نشان میداد.
یک نقد: سایه سنگین عصر جدید بر صداوسیما
اما یک آسیب مهم اینکه سایهی عصر جدید بر بسیاری از این برنامهها سنگینی میکند. گویا یک قالب یافتهایم و همهچیز را در این قالب روایت میکنیم. وقتی تناسب ظرف و مظروف لحاظ نشود و یک قالب بدون ضابطه همهجا مصرف شود، نتیجه میشود اینکه رهبر معظم انقلاب صریحا برنامه "سرزمین شعر" شبکه ۴ را نقد میکنند و آن را خلاف شأن بزرگان شعر و موجب بازاری شدن شعر میدانند. این یک نمونه از عدم توجه به قالب و فرم و عدم بومیسازی آن متناسب با محتواست. نمونه دیگر برنامه قرآنی شبکه قرآن بود که ضعیف از آب درآمد و حجم تقلید آن از عصر جدید بیشتر در ذوق میزد.
هرچند نقدهایی جدی به عملکرد جاری صداوسیما داریم اما عملکرد رمضانی آن در مجموع نمره قابل قبول و تلاش موفقی را نشان میدهد.
#صداوسیما
🆔 @taalighat
هدایت شده از باب جهاد
شیعه مرتضی علی اگر کوچکترین ظلمی بر زن یهودی هم ببیند به پیروی از مولای خودش تاب نخواهد آورد و تا سرحد مرگ تلاش خواهد کرد چه برسد به اینکه بزرگترین ظلمها را بر برادران و خواهران مسلمان خود، آن هم از سوی اشقی الاشقیا ببیند.
فردا ظاهراً روز قدس است اما در باطن شعبه ای از روز قیامت است، یوم تبلی السرائر است. فرداست که معلوم میشود چقدر روح ایمان و عشق به امیرالمومنین در ما دمیده شده است و چقدر از آتش جهنم دور و چقدر به نسیم رضوان الهی نزدیکیم.
و چه حسن انتخابی است جمعه آخر ماه مبارک رمضان برای این روز. در آخرین روز سرازیری رحمت الهی از ماه ضیافت خدا معلوم میشود که چه کسی در این ماه برنده شده است و آغوش خدا قرار گرفته است.
آماده باشیم که با اخلاص فردا به سوی راهپیمایی روز قدس که آغوش رضایت خدا و مهر اصالت محبت امیرالمومنین سلام الله علیه است بشتابیم.
🔖 درباره "روز قدس"
۱. ایده ایرانی _ اسلامی
در تمام جغرافیای جهان اسلام و بلکه همه دنیا، یک ملت و حکومت همگام و همراه پای کار #آرمان_فلسطین ایستادهاند. #ملت ایران و #دولت ایران طی بیش از چهار دهه گذشته #صادقانه ترین حمایت و مستمرترین حمایت، همهجانبه ترین حمایت از #آرمان_فلسطین را در بین ملل و دول دنیا داشته است. اما ایده راهبردی #روز_قدس یک نقطه عطف در این حمایت است. ملت ایران همواره از سوی برخی جریانات در جهان اسلام مورد اتهام بوده است اما اینکه محوریترین ایده مبارزه با #صهیونیست و زنده نگهداشتن آرمان فلسطین، ایده ایران انقلاب اسلامی است، معنادار است که از زاویه امالقرایی ایران قابل تفسیر است.
۲. ایده همگراساز و امتساز
ایده "روز قدس" ظرفیتهای راهبردی متعددی خلق کرد. روز قدس امت اسلامی را در یک روز حول یک #آرمان_مشترک به قیام دعوت میکند. ظرف زمانی آن معنادار و دارای هویت است. اینکه مسلمین جهان بتوانند حول یک دغدغه مشترک، در کنار هم #قیام کنند بسیاری از تعویقهای تاریخی را پوشش میدهد. این تجربه نشاندهنده این است که امت اسلامی میتواند در خطوط مشترک دیگری تعاضد و پروژه مشترک داشته باشد.
۳. ایده زنده نگهدارنده آرمان فلسطین
مهمترین عامل پیشبرد اهداف رژیم صهیونیستی در مواجهه با غصب فلسطین و پاشنه آشیل آن مسئله #افکار_عمومی است. باید مسئله فلسطین در بین ملتها فراموش شود، مسئله غصب و جنایات منسی شود، نگاه عمومی درگیر دهها نامسئله شود تا کار رژیم پیش رود.
امام راحل دقیقا روی همین نقطه کلیدی دست میگذارد: #افکار_عمومی ملتهای مسلمان در درجه اول و جامعه جهانی به تبع آن. اعلام یک روز خاص، برای پیگیری آرمان فلسطین درواقع ساخت یک #نهاد_اجتماعی_اعتراض است. یک راهبرد نرم برای زنده نگهداشتن یک مسئله، عمومی سازی آن و جلوگیری از عادیسازی مسئله است. اعلام یک روز فناوری احیا، عمومی سازی و توسعه بینالمللی پرداختن به مسئله بود.
روز قدس پس از چنددهه به یک #رسانه_اجتماعی با محوریت مردم آزادیخواه جهان تبديل شده است. امروز روز قدس دیگر روز مختص به ایرانیان یا مسلمانان نیست بلکه روزی بینالمللی است.
۴. منحصربهفرد بودن روز قدس ایران
آنچه در روز قدس ایرانی رخ میدهد، بینظیر است. خیرهکننده است. یک پدیده عظیم است که دیده نمیشود. ایران یعنی همه ایران یکپارچه پای آرمان فلسطین قیام میکند. این تنوع و شمول در چهار لایه قابل دیدن است:
🔹 در همه سطوح حاکمیتی:
همه دستگاه حاکمه جمهوری اسلامی آرمان فلسطین را فریاد میزند و این امر اختصاص به بخشی دون بخش دیگر ندارد. همه مسئولین از همه نهادهای حاکمیتی قوای سهگانه مجریه و قضائیه و مقننه، نمایندگان مجلس و قضات و مدیران و وزرا و رؤسای جمهور اسبق و سابق و... همه حضور مییابند. کدام کشور دیگری است که با این تنوع حاکمیتی آرمان فلسطین را دنبال کند.
🔹 در همه سطوح گرایشهای سیاسی:
گرایشات سیاسی مختلف از اصولگرا و اصلاحطلب، چپ و راست، منتقد و همراه، همه و همه هستند و در آرمان فلسطین اشتراک دارند.
🔹 در همه سطوح اجتماعی و اقشار:
تنوع اجتماعی نیز کمنظیر است. ورزشکاران و هنرمندان و دانشمندان و معلمان و بازاریان و کسبه و کارمندان و... و از همه سنین زنان و مردان، جوانان و نوجوانان و پیرمردان و پیرزنان، همه حضور دارند.
🔹 در همه گستره جغرافیایی ایران:
بخش قابل توجه دیگر اینکه #آرمان در بستر انقلاب اسلامی امری توسعه و توزیع شده در همه جامعه است. روز قدس مانند ۲۲بهمن در همه شهرها، همه روستاها، همه محلات تجلی دارد. نه فقط پایتخت یا مراکز استانها یا نقاط پرجمعیت و آنهم بهصورت نمادین، نه اینجا یک #قیام جمعی است که رخ میدهد و این تنوع جغرافیایی بهنظر کمنظیر باشد.
#مسئله_فلسطین
#روز_قدس
🆔 @taalighat
به پایان آمد این ماه و حکایت همچنان باقی است ...
تویی ربّ خطاپوش و منم عبد خطاکارت
#ماه_رمضان
#دلتنگی
🆔 @taalighat
تعلیقات
به پایان آمد این ماه و حکایت همچنان باقی است ... تویی ربّ خطاپوش و منم عبد خطاکارت #ماه_رمضان #دلتن
صدای رفتن ماه عزیز میآید...
و حسرتی که به دل مانده است و میدانی ...
#ماه_رمضان
🆔 @taalighat
#نکته
برادر عزیزی دارم از شعرای برجسته کشور. گاهی برخی اشعار قوی و خوبش را #بدون_نام منتشر میکرد. اشعاری که در هیئات گل میکرد و خوانده میشد. اشعاری قوی که میشد با آن خودی گرفت و پز داد.
گاهی اوقات شعری میگفت، اما نام برخی شاعران قدیمی را آخر شعر مینوشت، میگفت بگذار یک پیرغلام سیدالشهدا را یاد کنند.
در این زمانهای که #جلوهگری و #خودنمایی رایج شده و برخی در خودنشان دادن سبقت میگیرند، برخی هم اینطور #گمنامی را پیشه خود کردهاند. نه دنبال اسم و رسم اند و نه دنبال جلوهگری.
فقط خواستم بگم وسط این هیاهوها یادمان باشد اینطور افراد هم هستند.
#خودنمایی
#گمنامی
🆔 @taalighat
#نکته
#انقلاب، یک دنیا نیاز دارد، یک دنیا کار میخواهد، یک دنیا مسئله روی زمینمانده دارد، بعد من بهجای اینکه در یک #نقطه_کانونی به کارهای مهم انقلاب بپردازم، یک روز درگیر این #حاشیه هستم و روز دیگر درگیر حاشیه بعدی.
#هسته_سخت و نرم را رها کنیم، بچسبیم به کارهای اصلی و #مسئله_انقلاب.
هسته سخت یعنی کسیکه گرفتار حاشیه نمیشود و سخت مشغول کارهای اصلی و اساسی انقلاب است. هسته سخت کسی است که #سهل بهم نمیریزد.
گاهی دامنزدن به یک مسئله حاشیهای خودش بخشی از پازل #اختلال در ذهن جبهه انقلاب و غفلت از #مسئله_اصلی است.
#مسئله_اصلی
#هسته_سخت
#جبهه_انقلاب
#حاشیه
🆔 @taalighat
تعلیقات
#نکته برادر عزیزی دارم از شعرای برجسته کشور. گاهی برخی اشعار قوی و خوبش را #بدون_نام منتشر میکرد.
🔹 روایت داماد رهبر انقلاب از حضور شهید زاهدی در مراسم نماز بر پیکر شهید سید رضی
برای او که بهشت، تنها بهایش بود؛ در آستانه سالروز شهادتش...
دکتر مصباح باقری داماد حضرت آیتالله خامنهای:
قرار شد نماز سیدرضی را آقا بخوانند. بامدادِ پنج شنبه هفتم دی ماه ۱۴۰۲، در یک روزِ سردِ زمستانی، خانواده شهید به همراه عدهای از فرماندهان و سرداران منتظر بودند. «او» هم گوشهای ایستاده بود. ساکت و آرام. آقا که تشریف آوردند، چند قدمی هم عقبتر از آن جا که ایستاده بود، رفت. آقا بعد از تفقد و تسلیت به خانواده شهید سید رضی، مشغول صحبت با برخی فرماندهان شدند. «او» باز هم عقبتر رفت و دور شد. سرمای زمستان تهران، بهانه خوبی به دستش داده بود تا خودش را خوب و زیاد بپوشاند. کلاهی بر سر تا روی چشمها گذاشته و دکمههای اورکت را هم تا بالا بسته بود.
در بین صحبت آقا با فرماندهان، رهبر از زبان یکی از سرداران، متوجه حضور «او» شدند. با تأکید جویا شدند: مگر «او» اینجاست؟ گفتند: بله و زود «او» را صدا زدند تا جلو بیاید. با آرامش و سکوت و تواضع جلو آمد. سلام و دستبوسی کرد و احوالپرسی مختصری. بعد خیلی تند و سریع عقب رفت؛ عقبتر از قبل. انگار نمیخواست حتی به اندازه ذرهای دیده شود. نمیخواست زحمتی درست کند. نمیخواست به قدر پر کاهی هم بار باشد.
نماز را هم صف آخر خواند. دور و مخفیانه... انگار عادت کرده که حتی سر و صدای کوچک و ریزی هم نداشته باشد. نماز تمام شد و «او» باز هم دور و غریب و تنها. حالا تابوت را بلند کردند برای تشییع تا بیرون بیت رهبری. «او» با چشمهایش یار و همرزم دیرینهاش را بدرقه...
میکرد، گویا با همان چشمها داشت با او حرف میزد و قرار و مدار میگذاشت، شاید هم قرار و مدارهای قبلی را یادآوری میکرد.
در همین بین ، اهل دلی که در جمع بود به چند جوان و نوجوان اطرافش توصیه کرد: "بروید و خوب و سیر تماشایش کنید؛ شاید دیگر «او» را نبینید".
به آن بندهی خدا عرض ادب کردم و گفتم: "از «او» چه دیدید که چنین توصیهای داشتید؟"
گفت: "او مجسمه اخلاص است. به اندازه ذرهای اجازه بروز و ظهور نفس نمیدهد. کامل رامش کرده. با این همه کتوم و بی ادعاست!" بعد ادامه داد: "اما طولی نمی کشد... این اخلاص اجرش فقط یک چیز است".
سه ماه بعد، دوشنبه بیست و یک رمضان، سیزده فروردین ۱۴۰۳ بود که خبر بهشتیشدن «او» آمد. باز مسجل شد که بهشت را به بها بدهند؛ نه به بهانه!
«او»، شهید محمدرضا زاهدی، فرمانده و سردار بزرگ و بلند بالا اما بیادعای سپاه سرافراز اسلام و ایران بود.
#شهید_زاهدی
#گمنامی
@rushdisu
➖➖➖➖➖
🆔 @taalighat