درسگفتار مبانی نظری غرب مدرن 14.mp3
19.29M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |مبانی نظری #غرب_مدرن
🎙 #محسن_بهرامی
جلسه چهاردهم
⬅️مبانی نظری غرب مدرن
سکولاریسم
🔹سکولاریزم عبارت است از جدایی دین ازعرصه زندگی اجتماعی انسان.
سکولاریسم به معنای غیرقدسی کردن، یاغیردینی کردن امور وبه عبارتی عرفی سازی زندگی انسان میباشد.
🔹عقل مدرن بالذات سکولاریست است ودین ومعیارهاوموازین مذهبی رااز زندگی بشر خارج میکند ومیخواهد که آدمیان بدون هدایت ساحت قدس وباتکیه برعقل خودبنیادانگار زندگی فردی واجتماعی را اداره نمایند.
🔹 اساسا تعریف سکولاریستی مفاهیمی چون (سیاست) آنرا تاسطح فنیادانشکسب ویانگهداری قدرت وتدبیرامور مربوط به معاش مردمان پایین میبردوهیچ اهمیتی به وظیفه هدایتگر آن جهت تربیت وتعالی مردمان قائل نمیشود.
🔗 برای شنیدن جلسه قبل، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰علوم انسانی و مهندسی اجتماعی (6)
✍️رضا داوری اردکانی
📍 وقتی گفته میشود آدمی تاریخ را میسازد مقصود این نیست که میتواند جهان انسانی را بهر صورت که میخواهد درآورد. بلکه چون آدمی موجودی تاریخی است و تاریخ، تاریخ آدمیان است تاریخ هم با خرد و کار و کرداری که آنان دارند تحقق مییابد.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰علوم انسانی و مهندسی اجتماعی (6) ✍️رضا داوری اردکانی 📍 وقتی گفته میشود آدمی تاریخ را میسازد مق
✔️ [ادامه...]
💠
بخش ششم🔸عقل و کار و کردار مردم با امکانهای هر زمان میزان میشود .یعنی نه چنانست که آدمی سلطان تاریخ باشد و بتواند بر آن حکومت کند البته بی اختیار و هیچکاره هم نیست.آدمی و تاریخ از هم جدا نمیشوند و یکی بیرون از دیگری نیست. در تاریخ است که آدمی فهم و عقل و اخلاق و تدبیر دارد و حدود اینهمه در تاریخ معین میشود. 🔹اگر چنین است آدمی چگونه تاریخ بسازد و علم و قدرت ساختن را از کجا بیاورد؟ به این پرسش هم باید اندیشید و پاسخ داد که اگر آدمی نباشد تاریخ از کجا و چگونه میتواند وجود داشته باشد. تاریخ بدون انسان وجود ندارد، انسان هم بیرون از تاریخ نیست به این جهت نمیتواند تاریخ را با طرح مهندسی اجتماعی تدوین شده در بیرون از تاریخ و مستقل از آن و طراحی شده با خرد و فهم انتزاعی بسازد. 🔸علوم اجتماعی و انسانی علوم تاریخیاند که در آنها جلوه تواناییهای آدمی و محدودیتهایش را میتوان دید. علوم اجتماعی باید بتواند همبستگی آدمی و تاریخ را اثبات کند و این همبستگی و پیوستگی و ملازمت را به انحاء گوناگون نشان دهد. 🔹در طی دویست سالی که از عمر علوم اجتماعی (به معنی خاص) میگذرد این علوم در کار سیاست و بهداشت و سامان دادن به روابط و مناسبات اجتماعی و اصلاح نظام اقتصادی و سازمانهای اداری و بطور کلی در امر برنامهریزی علم و آموزش و مدیریت و اقتصاد فرهنگ و سیاست تا حدودی کارساز و موثر بودهاند اما این تاثیر و احیاناً دخالت را مهندسی اجتماعی نمیتوان دانست بلکه همراهی با تاریخ در عین رعایت مقتضای شرایط تاریخی است 🔸 یا باید چنین باشد علوم اجتماعی دست اندر کار مهندسی اجتماعی نیستند و نباید وسواس افتادن در راه آن موجب شود که به وصف ظاهر امور اجتماعی اکتفا کنند و حتی از طرح مسائل و مشکلات و بیان امکانهای علم و عمل بپرهیزند علم جدید اعم از علوم دقیقه و علوم انسانی همه کارسازند واگر کارسازی نداشته باشند چیزی کم دارند. 🔗 برای مطالعه قسمت قبل، اینجا کلیک کنید. ⚜️ @Taammloat74
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |مقید کردن انقلاب اسلامی به اراده قومی خطاست!
🎙دکتر عطالله بیگدلی
نشست رونمایی از کتاب «انقلاب ۵۷ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
عطا بیگدلی.mp3
10.31M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |ما به ساحت و زبان این کتاب و امثال آن نیاز داریم!
🎙دکتر #عطالله_بیگدلی
نشست رونمایی ازکتاب «#انقلاب_۵۷ و انکشاف #فلسفه_تاریخ_ایران»
🔹 انقلاب اسلامی، آغاز یک افق جدیدی است که هنوز محقق نشده است و به همین خاطر است که فلسفه اساساً امکان روایتش را ندارد. در واقع اینجا یک پارادوکس اتفاق می افتد که ما می خواهیم با زبان فلسفه چیزی را توضیح بدهیم که محقق نشده است.
🔸سئله بعدی این است که درفرض تمامیت این واقعه-یعنی انقلاب-، زبان فلسفه بواسطه جنسی که دارد امکان اینکه کلیت را به ناگاه ببیند و به روایت کند ندارد یعنی به خاطر قدسیت و روحانیتی که دارد دوباره سنخش با سایر کنش های انسانی که به تمام رخ بدهد و در برابر نهاد راوی قرار بگیرد، فرق دارد.
🔹 من به نظرم این انقلاب به این معنا ربطی به فلسفه تاریخ ایرانی ندارد و اصولاً اینجا ایرانیتی ظهور نکرده است و ایران اساساً فاقد چنان پتانسیلی بوده است که چنین اتفاقی را رخ بدهد و هرگونه مقید کردن این مسئله به یک اراده قومی روایتی خطا از آن است هر چند که شما آن قوم را سبب آن مسئله بدانید!
🔹 نظر من درباره ماهیت انقلاب ایران است که نه ظهور امر مطلق در امر ایرانی است بلکه یک امکان موقت تاریخی است که در دوران غیبت به ما داده شده و ممکن است بسط پیدا کرده یا جمع بشود.
⚜️ @Taammolat74
🔴 نتیجه جالب توجه در نظرسنجی سایت khamenei.ir
🔹دفتر حفظ و نشر آثار #امام_خامنه_ای طبق روال هر ساله، از مردم درباره مهمترین جمله سال توسط معظم له به نظرخواهی پرداخته است.
🔹از میان نظرات رسیده در نخستین مرحله فراخوان انتخاب مهمترین و به یادماندنی ترین جمله از نظر مخاطبان، ۱۰ جمله بیشترین تعداد آرا را کسب کردند. هماکنون در مرحله پایانی این فراخوان، از میان جملات برگزیده قرار دارد و تا لحظهی انتشار این خبر، جملهی مربوط به #دولت_جوان_حزب_اللهی با فاصله نسبت به سایر جملات، بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است.
برای ثبت رای خود میتوانید از لینک زیر اقدام کنید:
🌐 http://khl.ink/jomlesal1399
⚜️ @Taammolat74
📺 ویژه برنامه گفتوگویی
با حجت الاسلام و المسلمین مهدی فرزین
♨️با موضوع |#بایسته_های_تحول در پرتو #منشور_روحانیت
قسمت هشتم
🔗دانلود کامل برنامه از طریق لینک زیر👇
🌐 https://aparat.com/v/WOxto
🔗 برای دیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @redaaa
📺 ویژه برنامه گفتوگویی
با حجت الاسلام و المسلمین محمد عرب صالحی
♨️با موضوع |جریان سنتگرایی و عقلانیت التقاطی در پرتو #منشور_روحانیت
قسمت نهم
🔗دانلود کامل برنامه از طریق لینک زیر👇
🌐 https://aparat.com/v/CAm9M
🔗 برای دیدن جلسه قبل اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @redaaa
🔉 گفتگو
🔶 موضوع |انقلابِ تصورناپذیر در ایران
◾️ گفتگو کورش علیانی با محمد ملاعباسی
⭕️عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی دانشگاه علامه طباطبایی
برنامه چراغ مطالعه ـ فصل انقلاب اسلامی
قسمت هشتم
⏰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
08. Mohammad Mollaabasi.mp3
9.31M
🔉 گفتگو
🔶 موضوع |#انقلاب_اسلامی و نبرد نمادها
◾️ گفتگو کورش علیانی با #مجید_استوار
برنامه #چراغ_مطالعه ـ فصل #انقلاب_اسلامی
قسمت هشتم
🔹 «انتظار میرود که شاه تا ده سال آینده فعالانه در قدرت باقی باشد». این نتیجهگیری گزارشی کاملاً سری دربارۀ آیندۀ شرایط سیاسی ایران بود که تحلیلگران سازمان سیا در آبانماه سال ۱۳۵۷ به دولت ایالات متحده ارائه کردند. ۱۰۰ روز بعد، پادشاهیِ ۳۷ سالۀ محمدرضا پهلوی سقوط کرد. انقلاب اسلامی ایران از همان لحظۀ پیروزی چالشی دشوار پیش پای تحلیلگرانی گذاشت که وضعیت ایران را مطالعه میکردند: چرا هیچ کس نتوانسته بود انقلابی چنین سهمگین را پیشبینی کند؟
🔗 برای شنیدن قسمت قبلی، اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
🔰روزی نو و روزگاری نو
🔸با تبریک و تهنیت حلول سال نو...
ان شاء الله عیدی امسال، فرج مولایمان حضرت صاحب العصر و الزمان باشد و این انقلاب شکوهمند اسلامی ما به عظیم ترین حادثه و قیام عدالت محور تاریخ بشری متصل شود.
✔️"با بهاران #روزی_نو می رسد و ما همچنان چشم به راه #روزگاری_نو. اکنون که جهان و جهانیان مرده اند، آیا وقت آن نرسیده است که مسیحای موعود سر رسد؟ و یحی الارضَ بعد مَوتِها... ."
✔️امام صادق علیه السّلام فرمودند:
ما مِن يَومِ نَيروزٍ إلاّ و نَحنُ نَتَوقَّعُ فِيهِ الفَرَجَ لأِنَّهُ مِن أيّامِنا و أيّامِ شِيعَتِنا؛
هيچ نوروزي نيست مگر آن كه ما در آن روز منتظر فرج [ظهور قائم آل محمّد صلي الله عليه و آله و سلم] هستيم؛ چرا كه نوروز از روزهاي ما و شيعيان ما است.
🔗مستدرك الوسائل، ج۶، ص۳۵۲
⚜️ @Taammolat74
در راه رسیـدن بــ ه تـــو گـیـرم کــ ه بـمـیـــــــرم
اصـلا بــ ه تـــو افـتـــاد مـسـیـرم کــ ه بـمـیـــــرم
یـک قـطـره ی آبــــم کــ ه در انـدیـشـه ی دریــــا
افـتـادم و بـــایـد بـپـذیــرم کـــــ ه بـمـیـــــــــــرم
یا چـشـــــم بـپـوش از من و از خـویـش برانــــــم
یــا تـنــگ در آغــــــوش بـگـیـرم کــــ ه بـمـیــــرم
ایـن کـوزه تـرک خـورد چـه جـای نـگـرانـیـسـت؟!
مــن سـاخـتـه از خـــــــاک کـویـرم کــ ه بـمـیــرم
خــامـوش نـکـن آتـــــــــــش افــروخـتـــــه ام را
بـگـذار بـمـیــرم کــ ه بـمـیــرم کــــ ه بـمـیــــرم !
✍️ فاضل نظری
⚜️ @Taammolat74
🔰 مینویسم پس هستم!
سلام خدمت دوستان عزیز!
🔸نوشتن گاهی مثل ایستادن زیر روزنهی زندان هستیست که شاید نور و هوا و صدایی به جانت برساند؛ نوشتن تو را در مرز نو شدن و اوراق شدن دائمی نگه میدارد؛ یک اوراق شدن و نو شدن دردناک، اوراق شدن وضع گذشته، از ریخت افتادن عادات و بستگیها و سختیهای گذشته و نوشدن وضع حال، برای ایستادن در مرز یک بودن جدید، گشودگی مقابل یک جهان عمیق و بلعیدن عقل گذشتهات درون حس جدید، مثل یک انسان در مرز جنون ایستاده، یک انسان مرزی، رادیوگرافی همینجاست.
🔹من برآنم که نوشتن دو وجه عجیب و ضدهم دارد، یک وجه سرکوب کننده و یک وجه درمانگر؛ وقتی مینویسی، همزمان به جای حس درونت نشانههایی روی کاغذ میگذاری، یعنی حس بیبدیلت را کاغذ میکنی، یک احساس بزرگ و عمیق و پیچیده را تبدیل میکنی به یک سلسله نشانه درون تهی روی کاغذ، اینطور حست را سرکوب میکنی و درونت را به دیگران ناقص و بریده شده نشان میدهی،
🔸از سوی دیگر همزمان وقت نوشتن، حسی که درونت را پرکرده است را می ریزی درون خالی کلمات، کلمات مثل یک حفرة خالی، بار حس درون تو را برمیدارند، و هر بیشتر می نویسی بیشتر کلمات بار درونت را کم میکنند، کلمات مثل یک روانکاو، درمانگرند، وقتی مینویسی هر لحظه سبک تر میشوی و تا پایان؛ گاه آنقدر هستی ات سبکتر می شود که تبدیل به یک پر کاه می شوی، من عاشق وجه درمانگر نوشتنم، مینویسم که در مرز میان اوراق و نو شدن دردناک، درمان شوم.
⚜️ @Taammolat74
🔰نوروز نماد است!
✍️ فرهاد قنبری
🔸نوروز تلنگری برای ماست. نوروز با تغییر فصل و نوزایی نشانه ای برای نو شدن انسان است. نوروز تکامل و فراروی و بلوغ طبیعت، نشانه ای برای خروج از کوته فکری و صغارت انسان است. نوروز گریز از مرداب و سرازیر شدن است. نوروز جریان یافتن و بالیدن است. نوروز رها شدن از تعصبات و جهل ها و درماندگی ها و درجازدن هاست.
🔹نو شدن فصل ها و گذار سالها زمانی ارزشمند بوده و قابلیت قابل تبریک گفتن و جشن گرفتن را داراست که انسان با گذشت هر فصل و سال همچون طبیعت پوست اندازی دوباره ای کرده و به انسان بالغ تر و بهتری تبدیل شده باشد.
نو شدن سالها زمانی گرامی و ارزشمند است که انسان کتاب های تازه خوانده، با اندیشه های نو و تازه ای آشنا شده و افق های فکری جدیدی را کشف کرده باشد. نوروز و نو شدن سالها زمانی رخ می دهد که انسان از درون دوباره متولد شده و به انسان نو و تمیز و بدون کینه و نخوت و حسدی بدل شده باشد.
🔸نوروز زمانی معنا می یابد که دست های نیازمندی را گرفته باشیم، کمکی هر چند کودک در شادی انسانها داشته باشیم، از جهل ها و خرافات و خشونت ها گذر کرده باشیم. افق های جدیدی را به روی ذهن خود گشوده باشیم، توان پذیرش زیست جهان دیگری را داشته باشیم و همچون طبیعت که اجازه رشد و بالیدن به تمام گیاهان و جانداران را فراهم می کند، توان پذیرش تمامی اندیشه ها و نگاهها و گفتمان ها را داشته باشیم و در شناخت افق های جدید همچون گیاه بهاری بی تاب و قرار بمانیم.
💢نوروز زمانی نو شدن و گذار از زمستان و سرماست که در یاری رساندن و کمک به مظلوم و ایستادگی و مقابله در برابر ظالم سکوت اختیار نکرده باشیم...
🔹وگرنه اگر همان آدم سابق باشیم، همان حرف هایی را بزنیم که همیشه گفته ایم، همان خط فکر و جمودی را پیگیری کنیم که همیشه پیگیرش بوده ایم، همان نگاهی را داشته باشیم که همیشه داشته ایم...با مرداب و گنداب تفاوتی نخواهیم داشت و گذار فصل ها و سالها چیزی جز تغییر اعداد در تقویم و دگرگونی ظاهر و انباشتن مویی سفید در سر و صورت و چروکی بر گونه، چیز دیگری نصیبمان نخواهد کرد.
⚜️ @Taammolat74
تاملات
♨️ دوره مجازی مسأله شناسی فعالان عرصه فرهنگ و رسانه #ویژه_نوروز_1400 🔶 موضوع |مسئله چیست؟! 🎙با سخ
🔉 گفتگو
🔶 موضوع |مسأله مسأله چیست؟
🎙 دکتر سید مجید حسینی
⭕️ استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران
مدرسه علوم انسانی دعوت
بخش نخست
⏰ 13 شهریور 1399
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
Majid Hossaini.mp3
34.62M
🔉 گفتگو
🔶 موضوع |مسأله #مسأله_چیست؟
🎙 دکتر سید #مجید_حسینی
مدرسه علوم انسانی #دعوت
بخش نخست
🔹 در فرایند مسئلهسازی ما مشکلات را پروبلماتیکسازی میکنیم.
🔹 نسبت مسئله با اقتصاد سیاسی
💬 «اگر به مدد ساختار قدرت وارد بازی گفتمان شوید، مفهومش این است که یک اقتصاد سیاسی را مسلط کردهاید.»
💬«نظم گفتمانی وقتی شکل گرفت و مسئله پروبلماتایز شد، دیگر بحث دیسکورسیو نداریم، باقی تکنوکراتیسم است.»
⚜️ @Taammolat74
🧠 #فلسفیدن
🔸🔸 در سدهی آینده، «امید»های گذشته به تحقق آرمانهای آزادی و عدالت، پیشرفت و تعالی، میبایست با درسگیری از علل و عوامل شکستها و ناکامیهای نهضتها و جنبشهای قرن گذشته، تبدیل به اصل و روحیهی «مسئولیت»پذیری گردد. ... و اینبار به این امید، آغازی دیگر را در سال نو آرزو میکنیم.
⚜️ @Taammolat74
🔰علوم انسانی و مهندسی اجتماعی (7)
✍️ رضا داوری اردکانی
📍 گمان و تلقی عادی و مشهور اینست که آینده متعلق به بشر است و آن را بر وفق خواست و پسند و صلاحدید خود میسازد . این آینده موهوم و آرزویی و ساختگی است. آینده را باید در افق فرا روی خود دید اگر افق آینده را بتوان با چشم خیال دید و یافت با رفتن به سمت آن، آن را میتوان تحقق بخشید.
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
تاملات
🔰علوم انسانی و مهندسی اجتماعی (7) ✍️ رضا داوری اردکانی 📍 گمان و تلقی عادی و مشهور اینست که آینده
✔️ [ادامه...]
💠
بخش هفتم🔸گمان و تلقی عادی و مشهور اینست که آینده متعلق به بشر است و آن را بر وفق خواست و پسند و صلاحدید خود میسازد . این آینده موهوم و آرزویی و ساختگی است. آینده را باید در افق فرا روی خود دید اگر افق آینده را بتوان با چشم خیال دید و یافت با رفتن به سمت آن، آن را میتوان تحقق بخشید. رفتن به سوی آینده همان ساختن آینده است. پس این عبارت که آیا ما آینده را میسازیم دومعنی دارد. 🔹یکی اینکه آدمی هر دنیایی را که دوست می دارد و می پسندد برای خود میسازد و دیگر اینکه دنیایی را می سازد که در حدود تواناییهای اوست آدمی دنیای ممکن به امکان تاریخی را میسازد معنی اول معنی نیست و سودایی بیهوده است زیرا اولاً تاریخ مجال کامجویی و بلهوسی نیست ثانیاً اهل کام و ناز چندان گرفتار و دربند خویشند که توانایی آینده سازی ندارند اما معنی دوم قابل تأمل است یعنی وقتی مردمان چشم اندازی در برابر داشته باشند امید و عزم و همت پیدا میکنند و به سمت آن میروند. 🔸ایدئولوژی امری متعلق به دوران پوشیده شدن چشم انداز است و بیشتر حرف و قیل و قال و وهم است. وقتی چشم انداز نباشد تاریخ در راه میماند و تکراری و عادی و بیشتر ملال آور میشود و شاید عاقبت به دست اصحاب ایدئولوژی و مستبدان بیفتد و آنان که معمولاً گرفتار پندارهای بیهودهاند کشور را بسوی پریشانی و پراکندگی و ویرانی و نابودی ببرند. 🔹آزادیهای سیاسی فیالجملهای که در اروپای غربی و آمریکای شمالی وجود دارد ساخته لیبرالها و لیبرال دموکراتها نیست بلکه حاصل سیر اروپا بسوی چشم اندازی است که در افق اروپای قرون شانزدهم تا هیجدهم پیدا شد 💢 آزادی با شعار و حرف و دعوی به وجود نیامده است ولی وقتی آینده در کار نباشد ناگزیر باید با الفاظ آزادی و عدالت و معنوی سرگرم و دلخوش بود. لبّ مطلب اینست که جهان توسعه نیافته قبل از هر چیز به برنامه اصلاح و بهبود وضع اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و اخلاقی نیاز دارد کاش راهی به تدوین چنین برنامهای داشتیم و میتوانستیم خود را برای اجرای آن آماده سازیم. ⚜️ @Taammolat74
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ تصویری
🔶 موضوع | درد فرهنگ
عبدالکریمی فرهنگ را از منظر فلسفی نقد میکند.
🎙دکتر بیژن عبدالکریمی
سیمافکر
چندی است که اهالی فلسفه هم به بحث پیرامون فرهنگ پرداختهاند که این بحثها به «فلسفه فرهنگ» معروف شده است. شاخصترین چهرهی این جریان، رضا داوری اردکانی است. اینکه فلسفه فرهنگ چیست و در ایران چگونه شکل گرفته است بحث دیگری است، اما سؤال اساسی این است که آیا این بررسیها میتواند روشنفکری ما را تحت تأثیر خود قرار دهد؟
نشست «غروب بت ها» با عنوان «فلسفه فرهنگ»
⏰ ۱۲ اردیبهشت ۹۵
⚜️ @Taammolat74
تاملات
🎥 کلیپ تصویری 🔶 موضوع | درد فرهنگ عبدالکریمی فرهنگ را از منظر فلسفی نقد میکند. 🎙دکتر بیژن عبدالک
🎥 کلیپ تصویری
🔶 موضوع | درد #فرهنگ
🎙دکتر #بیژن_عبدالکریمی
#سیمافکر
🔸 بیفرهنگی درد بزرگی است. بیفرهنگی چیزی نزدیک به تباهی و نابودی است. اما چه کسانی این درد را میفهمند و از آن سخن میگویند؟ ما سخن پیرامون فرهنگ و مشکلات فرهنگیمان را بیشتر از زبان روشنفکران میشنویم. شاید بتوان گفت «نقد فرهنگ» بعد از نقد سیاست اصلیترین سخن روشنفکران است.
🔹اما غالب روشنفکران فرهنگ را از منظری روانشناسانه و جامعهشناسانه و مردمشناسانه نقد میکنند. اینان فرهنگ ما و آثار ظاهری و پراکندهی آن را موضوع پژوهشهای خود قرار میدهند و از نسبت آن با سایر مؤلفههای اجتماعی سخن میگویند و در نهایت آن را بهعنوان سد راه حرکت جامعه معرفی میکنند.
🔸 عبدالکریمی تلاش میکند تا نقد فرهنگ را نه از منظری جامعهشناسانه و مردمشناسانه بلکه از پایگاهی فلسفی پی بگیرد که این سخنرانی نمونهای از این تلاش است. او درد جامعه و فرهنگ دارد و درد بیفرهنگی جامعه را به جان آزموده است، اما این درد او را به زبان رایج روشنفکری نمیکشاند. او اگرچه به سنت روشنفکری (و مخصوصاً «روشنفکری دینی») احترام میگذارد و از امثال شریعتی و سروش با احترام فراوان یاد میکند اما آنان را «نقد عاشقانه» میکند و سعی میکند زبان آنان را به فلسفه نزدیک کند. عبدالکریمی گمان میکند که با آشتی سروش و داوری تفکر و روشنفکری در ایران سامان مییابد.
🔗 برای تماشا کامل این سخنرانی اینجا کلیک کنید.
⚜️ @Taammolat74
♨️ پرونده ویژه تأملات
🔶 پرونده | سلبریتی و فرهنگ شهرت
📍[سلبریتی ها] اکنون کالا هستند چون تبدیل به اموال تجاری ای شدهاند که میتوان آنها را در بازار خرید و فروخت.
مشخص است که شما نمیتوانید آنها را بخرید، بلکه میتوانید بازنماییهای آنها، صداهای آنها و محصولاتی که با نام آنها گره خوردهاند را بخرید. مصرفکنندگان برای این حضور پول میدهند.
📚 فرهنگ شهرت
↙️نقد و بررسی نظری درباره پدیده سلبریتی و آثاری که پلتفرم ایسنتاگرام برای ما ایجاد میسازد، مسئلهای که تأملات در ادامه شروع میکند و امیدواریم ما را در ادامه همراهی کنید و نظرات خودتان را در اینباره برای ما ارسال کنید....
⚜️ @Taammolat74
⚜️ @celebritism
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |تلاشی برای پنجه در پنجه انداختن با مهمترین جریان روشنفکری
🎙سجاد صفارهرندی و سیدجواد طاهائی
نشست رونمایی از کتاب «انقلاب ۵۷ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران»
پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی
⏰ ۲۰ بهمن ۱۳۹۹
⚜️ @Taammolat74 👇👇👇
سجاد صفارهرندی و جواد طاهایی.mp3
15.27M
🔉 سخنرانی
🔶 موضوع |تلاشی برای پنجه در پنجه انداختن با مهمترین جریان روشنفکری
🎙#سجاد_صفارهرندی و سید#جواد_طاهائی
نشست رونمایی ازکتاب «#انقلاب_۵۷ و انکشاف #فلسفه_تاریخ_ایران»
🔹 کتاب «انقلاب ۵۷ و انکشاف فلسفه تاریخ ایران» تلاشی برای پنجه در پنجه انداختن با مهمترین جریان روشنفکری دو دهه اخیر ایران است. طاهائی در این اثر در درجه اول با بخشی از آنچه ایده ایرانشهر متضمن آن است همراهی کرده است.
🔸طاهائی در این کتاب به نحو باکفایتی، در چهارچوب منطق همان سنت نشان میدهد که تا چه اندازه انقلاب با آنچه که امر متدوام ایرانی میتوانیم بنامیم، هماهنگ و منطبق است...بهواسطه این نوع نگاه طاهائی، فهم ایشان از انقلاب اسلامی ایران و از رژیم پسا انقلاب اسلامی چیزی است که با اظهارات رایج ایدئولوژیک و کلامی از انقلاب اسلامی متفاوت است.
⚜️ @Taammolat74