هدایت شده از جبهه تمدّن ساز انقلاب اسلامی
⚠️عجب!
⛔️نقش بورس کالا در جهش تولید با مشارکت مردم؟!!
⁉️بورس کالایی که با قیمت گذاری دستوری دلاری از بورس LME لندن برای تولیدات داخلی با مواد اولیه داخلی، پدر اقتصاد ایران را درآورده، میخواهد در جهش تولید با مشارکت مردم نقش داشته باشد؟!
⁉️بورس کالایی که با هیئت مدیره و سهام دار بودن سه چهارتا شرکت بزرگ پتروشیمی و فولادی، در سرتاپاش تعارض منافع دیده می شود، میخواهد در جهش تولید با مشارکت مردم نقش داشته باشد؟!
〽️با بکار بردن واژه ها در غیر جای خودش، آن ها را ناخواسته مورد تمسخر قرار ندهیم!
💡پیام های زیر را ببینید!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
1️⃣بذرپاش وزیر راه و شهرسازی: بورس کالا را خودشان زدند، خودشان اداره می کنند، خودشان هم سهامدار هستند!
2️⃣معاون وزیر صمت: فولاد ایرانی به تولید کننده ایرانی گرانتر از تولیدکننده خارجی فروخته میشود. چرا؟ چون به قیمتهانی جهانی و دلاری و بر اساس مکانیسم حراج در بورس کالا فروخته میشوند!
3️⃣فروش تولیدات داخلی با مواد اولیه داخلی در بورس کالا با قیمت بورس LME لندن!
4️⃣بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی: ما بورس کالا راه ننداختیم که قیمت کالا رو گرانتر کنیم، فلان شرکت فولادی بیاد و قیمت ۴۰% گرونتر از بازار در بورس کالا عرضه کند!
5️⃣ترکیب عجیب هیئت مدیره بورس کالا!
6️⃣سخنان قابل توجه آنوش رحام، دبیر سندیکای لوله و پروفیل، درباره بورس کالا!
@jebhetse
📚 کتابِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی [دادگر]، فصل دوم، بخش اول
🔻فصل حاضر، ابعاد دیگری از #اندیشه_اقتصادی تمدن های باستانی را پوشش می دهد. افکارِ اقتصادیِ #یونان_و_روم_قدیم محورهای اصلیِ این فصل هستند. ابتدائا در این یادداشت به طور اجمال عقائد اقتصادیِ #یونان_قدیم بیان می گردد.
🔰یونان محل شکل گیری اولین تمدن های جامع جهان به حساب می آید. پایه گذارانِ اولیه #تمدن_یونانی، بیشتر از #کرتی ها، #مینوسی ها یا #آخایی ها هستند که از مردمانِ مصر قدیم و دیگر مناطق شرقی هستند. ساختار اندیشه های اقتصادی یونانیان به قرن ششم تا قرن چهارم پیش از میلاد بر می گردد. در #یونان_قدیم کشاورزی، صنعت و تجارت رونق ویژه ای داشت. زیرا کشاورزی یک شغل شریف و اساسِ #اقتصاد_ملی دانسته می شد. روحیه ی #تقسیم_کار از دیگر عقائد یونانی هاست که به رونقِ #تجارت_خارجی کمک می کند. جالب است که در فرهنگ یونانی نیز تجارت به معنای ارزان خریدن و گران فروختن، امری ناپسند بوده و از اینرو یونانی ها به آن اقدام نمی کردند.
🔰اجمالا به اهمِّ عقائد اقتصادی چهار حکیم یونانی [ #سقراط، #گزنفون، #افلاطون و #ارسطو ] خواهیم پرداخت.
1️⃣ با وجودی که از فیلسوفان و حکیمان، نقش آفرینی در اندیشه مستقل اقتصادی انتظار نیست؛ اما آنها به بسیاری از پایه های #اقتصاد_مدرن اشاره کرده اند. به عنوان نمونه از نظر ارسطو #پول تنها ابزار مبادله بوده و از نظر تولید عقیم است.
2️⃣ #مالکیت_فردی، #مالکیت_جمعی و مسائل اقتصادی و حقوقی مربوط به آن، از دیگر موضوعاتی است که فیلسوفان یونانی در ترسیم پایه های آن نقش آفرین بوده اند. افلاطون؛ بر نوعی مالکیت اشتراکی -سوسیالیستی- تأکید داشت. در مقابل ارسطو؛ با نقادی دیدگاه افلاطون، مالکیت خصوصی را مورد توجه قرار می دهد.
3️⃣ از دیگر اندیشه های اقتصادی یونان باستان که بر نظریه های اقتصادی مدرن مؤثر بوده، مسأله #قیمت و بویژه #ارزش است. از نظر افلاطون؛ ارزشی واقعیِ کالاهاست که قیمت را تعیین می کند. به نظر می رسد که منظور از ارزش واقعی در دیدگاه افلاطون، #هزینه_تولید است. در نظر ارسطو؛ قیمت عادلانه مورد تأکید قرار می گیرد و آن قیمتی است که در صورت تحقق، #رفاه و سعادتِ جامعه تضمین می شود.
4️⃣ گزنفون در کتابی با عنوان #اکونومیک، به بحث #بودجه_خانوار، تقسیم کار بین شهر و روستا، گرانی کالا، چگونگی افزایش درآمدِ بخش دولتی و مانند آن پرداخته است. همچنین او؛ بر تأثیر منفیِ جنگ بر روی #سرمایه_گذاری تأکید کرده است. وی تقسیمِ کارِ همکارانه و دوستانه را باعث بالا رفتنِ #کارایی می داند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
🔰 مولانا اميرالمؤمنين علی علیه السلام:
قُمْ عَن مَجلِسِكَ ِلأبيكَ و مُعَلِّمِكَ و إن كُنتَ أميرا.
حضرت فرمودند: به احترام پدر و معلّمت از جاى برخيز، گرچه فرمان روا باشى.
📚 [غررالحكم و دررالكلم، ح ۲۳۴۱]
📚 کتابِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی [دادگر]، فصل دوم، بخش دوم
🔰 #روم، وارثِ تمدن های گذشته و بویژه تمدن یونانی است. تمدن یونانی با تمام عظمتش بر اثر عواملِ مختلفِ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی سقوط کرد و #تمدن_رومی، پس از فراز و نشیب های فراوان بر بخش بزرگی از دنیا سیطره یافت. انضباط شدید، روحیات ملی گرایی و در مواردی خشونت از دیگر خصوصیات رومیان است. بر خلافِ #یونان که مذهب کمترین سهم را در #مقررات_مالی داشت، در روم #امور_مالی با مذهب پیوند داشت. در روم باستان بین #ربا و #بهره تفاوت بود. به عنوان مثال تا ۸ درصد بهره، قانونی بود، اما بیشتر از این مقدار را ربا می دانستند.
🔰 فیلسوفان رومی کمتر #اپیکوری مسلک بودند و بیشتر از مکتبِ #رواقی پیروی می کردند. اپیکوری ها اهل #لذت زودگذر بودند و رواقی ها دنبال کار سخت و ساده زیستی. از اینرو در اندیشه رواقیها نوعی اخلاق عملی حاکم بود. #فیلسوفان_رومی معتقد بودند که؛ رها کردنِ زراعت و روی آوردنِ روستاییان به شهرها زمینه ی انحطاط تمدن است. در روم قدیم این یک فرهنگ بود که هر چه خانوارها می توانستند موارد بیشتری از #نیازهای خود را خود تأمین کنند، #ثروتمندتر به حساب می آمدند. #تجارت و #بازرگانی در روم بسیار رونق داشت و بیش از حد #تجمل و تنوع طلبی در کالاهای مصرفی خاصتا برای اشراف مشاهده می شد.
🔰 #اقتصاد در روم قدیم، در راستای یک #تجارت_آزاد و در عین حال با مالکیتِ متمرکزِ دولتی پیش می رفت. نظارت و انضباط دولتی هر چند شدید بود اما باعث کاهشِ #فساد_اقتصادی می شد. عالمان و حاکمانِ رومی معتقد بودند که #دولت برای چرخاندنِ امور جاری نباید به #استقراض متوسل شود. رومیان قدیم، ایجاد نظم و امنیت را بزرگترین خیر و سعادت می دانستند. تدبیر منزلِ زنان رومی، پشتوانه خوبی برای اقتصاد خانواده ها بود. قسمتِ اعظمِ حقوقِ روم با عناصری چون #مالکیت، #مبادلات، #قراردادها و #وام ها همراه بود. به عنوان نمونه، طبق قانون در صورتی که شخصِ مقروض نتواند بدهی های خود را سر موعد بپردازد، باید برای قرض دهنده، معادلِ پولِ گرفته شده کار کند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 کدام چهرههای معروف در تظاهرات ضدصهیونیستیِ دانشگاههای آمریکا بازداشت شدند؟
#وجدان_های_بیدار
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از نهضت عدالت و شفافیت قوچان
🔰 رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی ایران جُز خدمت به مردم و افراشتنِ پرچمِ #عدالت_اسلامی هدف و فلسفه ای ندارد. ۱۳۸۰/۰۲/۱۰
پ.ن: فرمان ۸ ماده ای رهبر انقلاب به سران قوا پیرامون مبارزه با #مفاسد_اقتصادی
🔻کانال مجموعه مستقل و مردمیِ #نهضت_عدالت_و_شفافیت_قوچان🔻
https://eitaa.com/joinchat/1970537132Cb01e0fe508
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
🖌 کاهش اثر تنظیمی «مالیات بر عایدی سرمایه-CGT» با کسر تورم از آن!
🔖 خوشبختانه طرح CGT تصویب شد اما متاسفانه با کسر تورم از آن و این یعنی کماکان چرخه مخربِ پدیدهی «ذخیرهارزش با دارایی» برای مصونسازی از تورم که خودش پیشران تورمهای بعدی است ادامه دار خواهد بود.
🔖 در حالیکه اساسا محل اصابت این نوع از مالیات نه کالاهای مصرفی مثل روغن و پیاز بلکه بازار ارز، طلا، مسکن و خودرو است که بازدهی بالای این بازارها نه جزئی از تورم بلکه در قالب نقشهای مخرب ذیل؛ «پیشران تورم» است:
1️⃣ پیشران رشد انتظارات تورمی است.
2️⃣ از دلایلی اصلی رشد سهم پول در نقدینگی است.
3️⃣ یکی از پیشران های اصلی رشد انگیزه مالداری و ملکبازی و بنگاهداری مخرب بانکی است.
4️⃣ محرک انگیزههای نظام بانکی برای رشد خلق پول بی کیفیت و انحراف آن به سمت فعالیت های سفتهبازانه در بازار مربوط به این داراییها است
5️⃣ یکی از اصلی ترین عوامل قرار گرفتن پرتعداد سفته بازانِ پرریسک و بدهکار در صف تقاضای تسهیلات بانکی در پوشش سرمایه در گردش و حذف عوامل بخشهای مولد اقتصادی و در نتیجه تشدید کژمنشی و کژگزینیِ مشتریان بانکی و شرکتهای تابعه بانکها و خود بانک ها می باشد
6️⃣عامل مسلط بر رشد هزینه فرصت فعالیت در بخش های حقیقی اقتصاد و نتیجتا اختلال در سمت عرضه و تقاضا است.
7️⃣ علت اصلی شکل گیری بازده انتظاری بالای عوامل اقتصادی و در نتیجه رشد شدید تقاضای احتیاطی و سرمایه ای مردم و سایر عوامل اقتصادی در بازارها است.
8️⃣ عامل تعیین کننده نرخ بهره آزاد برای تأمین مالی بخش های مولد اقتصادی است.
⛔️ بنابراین تعدیل مالیات بر عایدی سرمایه با تورم به معنای باقی ماندن این آثار هفت گانه است و ترجمان همه این موارد در اقتصاد به صورت سیکل های مخرب تورمی بروز و ظهور می یابد.
@Economics_Finance