هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی (رضوان الله تعالی علیه)🔹
🔸با قطعِ این ارتباط، دلتان می میرد!🔸
ولایت فقیه در زمان غیبت نقطه اتصال شما با امام زمان(عج) است و به واسطه ولایت فقیه، امام زمان(عج) با شما در ارتباط است و به خاطر این ارتباط هست که حیات شما ادامه دارد.
ولایت یعنی این که اگر ارتباط با امام زمان(عج) داشته باشید، زنده میشوید و با قطع این ارتباط دل میمیرد.
@haerishirazi
هدایت شده از علیرضا پناهیان
🌀 چرا امام(ره) بنیصدر را تحمل میکرد؟
🌀 چرا علی(ع) اشعث را در کنار خود تحمل میکرد؟
🌀 در حکومت ولایی، بزرگواریِ ولیّخدا خیلی نقش دارد
🔹 حکومت ولایی، حکومتی است که بزرگواری و ادبِ ولیّخدا خیلی در آن نقش دارد، امیرالمؤمنین(ع) از بس با نجابت و بزرگوارانه برخورد میکرد که برخی به ایشان میگفتند: شما مدیریت و سیاست بلد نیستید! حضرت میفرمود: اگر تقوا نبود-که من را به یکسلسله از خودداریها وادار میکند- من زیرکترین مردم بودم (نهجالبلاغه/خطبه ۲۰۰)
🔹 پیامبر(ص) و ائمۀ هدی(ع) از بس ادب رعایت میکردند و محترمانه برخورد میکردند که خودشان مظلوم واقع میشدند. ما تا وقتی اهمیت کرامت و بزرگواری ولیّ خدا را درک نکنیم، راز مظلومیت اولیاء خدا و راز تأخیر در ظهور را درک نخواهیم کرد.
🔹 در تاریخ اسلام ببینید پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) چقدر بزرگواری میکردند! علی(ع) اینقدر باادب است که منافقین درجۀ یک پای رکاب خود را هم حتیالمقدور رسوا نمیکند، ایشان میتوانست با چندکلمه، خیلیها را رسوا کند اما رسوا نکرد و آنها هم تا آخر به خیانت خودشان ادامه دادند؛ نمونۀ بارزش «اشعث» است.
🔹 اشعث یکی از فرماندهان پای رکاب علی(ع) بود که مملکتِ علی(ع) را بههم ریخت! مشکل خوارج را در اصل، اشعث درست کرد، یعنی خوارج را تحریک کرد و آنها علیه علی(ع) قیام کردند، آنوقت خودش رفت کنار علی(ع) ایستاد!
🔹 چرا علی(ع) با اشعث، محترمانه برخورد میکرد و او را در کنار خودش تحمل میکرد؟ چون منشِ ولایت در حکومت، بزرگوارانه است! چرا ظهور امامزمان(ع) اینقدر تأخیر دارد؟ برای اینکه ما باید مدیرانی را به حضرت ارائه بدهیم که وقتی حضرت، بزرگوارانه برخورد کرد، آنها مثل اشعث، خیانتکارانه برخورد نکنند.
🔹 حکومت ولایی یک حکومت کریمانه، باادب و بزرگوارانه است. شما برخورد بزرگوارانۀ حضرت امام(ره) را ببینید! برخی از مسئولین میرفتند نزد امام(ره) و گریه میکردند که «بنیصدر را عزل کن» اما حضرت امام(ره) میفرمود: «مردم او را انتخاب کردهاند.» ایشان اینقدر بزرگوارانه برخورد کرد که دیگر بنیصدر، قصه را به نهایت فاجعه رساند و در نهایت، نمایندگان مردم او را عزل کردند.
🔹 مهمترین علت این بزرگواری و مهلت دادن به جریان نفاق «روشن شدن و رشد مردم» است. اگر کسی میخواهد به ولایت کمک کند باید به روشنگری بپردازد. هرچه مردم دقیقتر انتخاب کنند مشکلات کمتر خواهد شد.
👤علیرضا پناهیان
🚩حرم رضوی- ۹۸.۶.۲۵
@Panahian_ir
هدایت شده از Arbaeen.ir |رسانه مردمی اربعین
📣 *تردید نکن!*
♦️ در گیر و دار هجوم به خانه #مولا، در میان شعله و تازیانه و غلاف شمشیر و سیلی و چه و چه، وقتی ریسمان به گردن حیدر انداخته و به سوی مسجد پیامبر میکشیدند؛ همان #سلمان که در پله ای از #ایمان ایستاده بود که اگر ابوذر از مقامش آگاه میشد جانش را میگرفت، همان سلمان که در وصفش فرموده اند: «مِنّا أهلُ البَیت»، همان سلمان که از یاران انگشت شمار #علی در این وانفسا بود، همان سلمان لحظه ای تردید کرد!
♦️ آن هم نه تردید در حقانیت مولایش! بلکه قدری درنگ کرد که مگر این علی همان علی قاتل مرحب و عمرو بن عبدود نیست!؟ مگر همان علی نیست که در قلعه خیبر را از جا کند؟! مگر همان علی نیست که به اسم اعظم آگاه است!؟ مگر همان علی نیست که *او با حق و حق با اوست* !؟ پس چرا هیچ نمیگوید!؟ چرا دست به #ذوالفقار نمی برد!؟ چرا زمین مدینه را از خون اینان لبریز نمیکند؟!
♦️ در همان شلوغی مولا لحظه ای برگشت و به چشمهای سلمان خیره شد که #شک_نکن! دوباره با من #بیعت کن که من #همان_علی هستم و امروز #وظیفه ام این است...
♦️ امروز هم قصه همان است. مولا حرفی میزند، کاری میکند اما جماعت مؤمنین و امت حزب الله از درکش عاجز میشوند. موج انتقادات راه می افتد که چنین گفتن غلط بود و چنان گفتن بهتر...
‼️ *برادر! #ولایت را بد فهمیده ایم! طرفدار ولایت بودن آنجا که رأی من و تو را تأیید میکند #ولایت_مداری نیست. اگر #عقل و #فهم من و تو #ملاک بود که اکنون من و تو مولای این امت بودیم و آن وقت واویلا! #عیار ما آنجا #محک زده میشود که مولا مخالف نظرمان سخنی گفت! آنجا که دو دوتای عقلمان چهارتای مولا نمی شود! آنجا اگر گفتیم #سمعاً_و_طاعتا مردیم...*
🖋سید مهدی سرخان
📌#به_قلم_هیئتی_ها
✅ https://ble.im/heyatiha72
🆔 @ArbaeenIR
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
✅پرسش:
چرا اول وقت خواندن و قضا نشدن نماز صبح، اهمیت دارد؟
🌺پاسخ:
برخي دلايل اهميت نماز صبح عبارتند از:
📌مشهود ملائکه بودن
قرآن کريم دراينباره ميفرمايد: «إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کانَ مَشْهُودا»(1)؛ همانا قرآن فجر(نماز صبح)، مشهود فرشتگان شب و روز است! قرآن به معنى چيزى است که قرائت مىشود و قرآن فجر روى هم رفته اشاره به نماز فجر است.(2) آيه فوق مىگويد: «إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ کانَ مَشْهُوداً» نماز صبح مورد مشاهده است، اکنون اين سؤال پيش مىآيد که مشاهده چه کسانى؟
✨رواياتى که در تفسير اين آيه به ما رسيده(3) مىگويد: نماز صبح مشهود ملائکه شب و روز است، زيرا در آغاز صبح فرشتگان شب که مراقب بندگان خدايند جاى خود را به فرشتگان روز مىدهند و چون نماز صبح در همان آغاز طلوع انجام مىگيرد هر دو گروه آن را مشاهده کرده و بر آن گواهى مىدهند.
🍀در روايت ديگر امام صادق(ع) در پاسخ اسحاق بن عمار ميفرمايند: «فَإِذَا صَلَّى الْعَبْدُ الصُّبْحَ مَعَ طُلُوعِ الْفَجْرِ أُثْبِتَتْ لَهُ مَرَّتَيْنِ أَثْبَتَهَا مَلَائِکَةُ اللَّيْلِ وَ مَلَائِکَةُ النَّهَارِ»(4)؛ وقتي بندهاي نماز صبح را هنگام طلوع فجر بخواند دو بار براي او نوشته ميشود، هم ملائکه ليل آن را ثبت ميکنند و هم ملائکه نهار.
✍️بنابراين اگر انسان توجه کند که نماز صبح چنين عظمت و خصوصيتي دارد، هرگز به خود اجازه نخواهد داد که نماز صبح او قضا شود و اگر انجام نماز صبح از زمان طلوع فجر بگذرد و يک ساعت يا نيم ساعت بعد از طلوع فجر خوانده شود، ديگر اين اثر و اين خصوصيت را نخواهد داشت. اگر کسي ميخواهد نمازش مورد شهادت و نظر ملائکه ليل و نهار باشد، بايد آن را اول طلوع فجر که هنگام صعود و عروج ملائکه شب به آسمان و وقت نزول ملائکة نهار بر زمين است بخواند تا اين دو گروه از فرشتگان نماز او را ثبت کنند، برادران و خواهران ايماني حتماً نسبت به نماز صبحشان مقيد باشند و در آن سهلانگاري نکنند. بدانند آثار بزرگ و برکات فراواني در نماز اول وقت صبح وجود دارد.
📚براي مطالعه بيشتر به لينک ذيل مراجعه نماييد:
http://library.tebyan.net/fa/Viewer/Text/78943/1
پينوشتها:
1. اسراء: 78.
2. تفسير نمونه ذيل آيه.
3. الکافي ج8، ص: 341.
4. الکافي ج3، ص: 283.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نماز_صبح
#نماز_اول_وقت
هدایت شده از Arbaeen.ir |رسانه مردمی اربعین
💠 آیت الله حائری شیرازی(ره) :آثار نور بین الطلوعین ظهور را میبینیم و برای طلوع خورشید ظهور، باید در امتحان نهر لشکریان طالوت موفق شویم
🔹آیت الله حائری شیرازی(ره):
🔸ما را آزمایش می کنند به نهر طالوت
🔅ما منتهی الیه ظلم را پشت سر گذاشتهایم. بیش از سیصد هزار شهید این مملکت، این همه حافظ و قاری قرآن، حضور جوانها در اعتکاف، احیای شب قدر و مسجد جمکران و ... همه ی اینها از آثار «نور بینالطّلوعین» است. در قدیم اینگونه نبود! همه دنیا بسیج شدهاند تا سوریه را زمین بزنند و تنها به خاطر مقاومت این مملکت شیعه، استکبار نتوانسته است. این عزت ماست. اینها همه از نشانههای نور دوران بینالطّلوعین است...
🔅 (العالِمُ بِزَمانِه لاَ تُهجَمُ عَلَیهِ اللَّوابِس): یعنی اینکه بدانیم چه ظلمتی را پشت سر گذاشتهایم و بدانیم که چه نوری پیش روست و بدانیم چه موقعیت خطیری در حال حاضر داریم؟
🔅 درست است که نزدیک طلوع است و ما منتظر طلوع خورشیدیم؛ اما ما را آزمایش میکنند به قدرت جدیدی که بعد از پیروزی انقلاب به ما دادند: (فَلَمَّا فَصَلَ طَالُوتُ بِالْجُنُودِ قَالَ إِنَّاللَّهَ مُبْتَلِیکمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنِّی وَمَنْ لَمْ یطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی إِلا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِیدِهِ فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلا قَلِیلا مِنْهُم)
وقتی طالوت از لشکرش سان دید، قبل از اینکه با جالوت روبرو شود به لشکریانش گفت: خدا شما را میآزماید به نهر. هرکس از این نهر نوشید از ما نیست و هرکس ننوشید از ماست؛ مگر اینکه یک کف دست، آب بخورد: (إِلا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَةً بِیدِهِ) همه خوردند الا قلیلی؛ یعنی #313_نفر!
🔅 حالا ما هم کنار این نهریم! نهری که قبل از ظهور، بدان آزموده میشویم. آنهنگام، لشکر طالوت از صحرای سوزانی عبور کردند و حسابی تشنه شدند. به آب گوارایی رسیدند و باید خودداری میکردند. ما هم از یک تنگنا و اسارتی بیرون آمدیم. صحرای سوزان خوف و نگرانی، زندان و شکنجه و اذیتها، بعد هم که رگبار مسلسلها! صحرای سوزان تحقیر و قتل و کشتار [در دوره ی طاغوت] !!
🔅خب انقلاب پیروز شد. کاخهای شاه، ثروت و املاک او به دست ما افتاد. از نمایندگی تا استانداری، از فرماندهی تا مدیریت ادارات. همه به دست ما افتاد. بله این نهر، نهر بسیار گوارایی است! و همه هم در آن تهدیدها و تحقیرها، حسابی تشنه عزت شده بودند. این قدرت، جلوی ما رها شد. حالا: (فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیسَ مِنِّی وَمَنْ لَمْ یطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی) !
🔅 ما را آزمایش میکنند به قدرت جدیدی که بعد از پیروزی انقلاب به ما دادند که با قدرتمان چه میکنیم؟ با این عزتمان و محبوبیتمان چه میکنیم؟ با این امکانات که به دست ماست چه میکنیم؟ بله این حکومت، نهر طالوت است. اگر از این امکانات و قدرت و ثروتمان در جهت احیای حق، و تربیت انسان استفاده کردیم، جزء (وَمَنْ لَمْ یطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی) هستیم. و اگر نه، نه!
✅ @haerishirazi
🆔 @ArbaeenIR
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸زیارت آسمان🔸
زندگی #آپارتمان_نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به #آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است. اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان، خیلی مضر است.
کسانی که یک جایی دارند که از شهر بیرون بروند و یک شب آسمان را ببینند، این کار را بکنند. دیدن آسمان خیلی مهم است. میارزد که انسان #برنامه_ریزی_بکند و از شهر بیرون برود، تا یک شب آسمان را نگاه کند. بگوید امشب میخواهم زیر آسمان بخوابم.
یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته، باعث خجالت است. آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن #تعلقات. انسان یک نگاهی به آسمان بکند، #پاسخ_سوالاتش را می گیرد! برای نجات انسان از تعلقات، یک نگاه معنادار به آسمان بس است.
حافظ خیلی به آسمان خیره می شود. در ابیاتش می بینید که ستاره ها را به اسم می شناسد، به صفت می شناسد و خیلی خوب به صور فلکی آشنا است. پیداست که خیلی در این معنا مطالعه می کند. انسان وقتی آسمان را ندید، دنیایش میشود همین زندگی کوچک و مختصر. نگاه به آسمان یعنی نگاه دقیقتر به هستی و وسعت هستی. نگاه به آسمان یعنی نگاه به #ابدیت و زمان طولانی. یعنی نگاه به مکان وسیع. این خیلی به انسان کمک می کند برای بلندنظری. وقتی اینطور آن عالم را دید، یک شوقی پیدا می کند که از این جای کوچک و تنگ، خودش را بیرون بکشد. اگر میخواهی خدا برایت بزرگ شود، به آسمان نگاه کن.
@haerishirazi
هدایت شده از Arbaeen.ir |رسانه مردمی اربعین
🌤آیتالله بهجت قدسسره(ره): امام زمان(عج) فرموده است: «فرجم نزدیک شده، دعا کنید بَدا (تأخیر) حاصل نشود»
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
آیا نباید در فکر این باشیم که از کسی که خداوند برای اصلاح جامعه قرار داده بخواهیم که بیاید؟! خود او در مسجد سهله و جمکران، در خواب و بیداری در گوش افرادی از دوستانش بدون اینکه او را ببینند، فرموده است: «فرج من نزدیک است، دعاکنید» یا به نقلی فرموده: «فرجم نزدیک شده، دعا کنید بَدا (تأخیر) حاصل نشود».
📚 در محضر بهجت، ج١، ص١٠٨
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
🆔 @ArbaeenIR
هدایت شده از DELETED
❤ به فکر مثل شهدا مُردن نباش
به فکر مثل شهدازندگی کردن باش
💎 #شهید_ابراهیم_هادی...
✅ @elahishahidshi
هدایت شده از حاج سید رضا نریمانی
Fadaeian_Haftegi_980830_0.mp3
41.55M
🌹 *حکایتی بسیار زیبا و تکان دهنده از سید علی اکبر کوثری (از روضه خوان های قدیم قم)*
🔹در ظهر عاشورای یک سالی برای روضه خوانی به یکی از مساجد قم رفتم.
بچه های آن محله به رسم کودکانهٔ خود بازی میکردند و به جهت تقلید از بزرگترها با چادرهای مشکی و مقنعه های مشکی مادرانشان حسینیه و تکیه ی کودکانه و کوچکی در عالم کودکی در گوشه ای از محله برای خودشان درست کرده بودند
🔹 بعد از اتمام جلسه آمدم از درب مسجد بیام بیرون یکی از دختر بچه های محله اومد جلوم و گفت اقای کوثری برای ما هم روضه میخونی؟
گفتم:دخترم روز عاشوراست و من تا شب مجالس مختلفی وعده کردم و چون قول دادم باید عجله کنم که تاخیری در حضورم نداشته باشم، هر چه دختربچه اصرار کرد، توجهی نکردم تا عبای منو گرفت و با چشمان گریان گفت: مگه ما دل نداریم!؟ چه فرقی بین مجلس ما و بزرگترها هست؟
🔹 پیش خودم گفتم دل این بچه رو نشکنم. قبول کردم و باعجله به دنبالش رفتم تا رسیدیم به حسینیهٔ کوچک و محقری که به اندازه سه چهار نفر بچه بیشتر داخلش جا نمیشدند
🔹 سر خم کردم و وارد شدم. روی خاکهای محله نشستم و بچه های قد و نیم قد روی خاک دور و اطرافم نشستند.
سلامی محضر ارباب عالم حضرت سیدالشهدا عرضه کردم
السلام علیک یاابا عبدالله...
دو جمله روضه خوندم و یک بیت شعر
از آب هم مضایقه کردند کوفیان...
دعائی کردم و آمدم بلند بشم باعجله برم
که یکی از بچه ها گفت تا چای روضه رو نخوری امکان نداره بزاریم بری.
🔹رفت و تو یکی از استکانهای پلاستیکی بچه گانشون برام چای ریخت ، چائی سرد که رنگ خوبی هم نداشت، با بی میلی و اکراه استکان رو آوردم بالا و برای اینکه بچه ها ناراحت نشن، بی سر و صدا از پشت سر چای رو ریختم روی زمین و بلند شدم و رفتم...
🔹شام عاشورا (شب شام غریبان امام حسین) خسته و کوفته آمدم منزل. از شدت خستگی فورا به خواب رفتم
وجود نازنین حضرت زهرا صدیقهٔ کبری علیهاالسلام در عالم رویا بالای سرم آمدند. طوری که متوجه حضور ایشان شدم
به من فرمودند:آسید علی اکبر مجالس روضهٔ امروز قبول نیست !
گفتم: چرا خانوم جان؟
🔹فرمودند: نیتت خالص برای ما نبود. برای احترام به صاحبان مجالس و نیات دیگری روضه خواندی. فقط یک مجلس بود که از تو قبول شد و ما خودمان در آنجا حضور داشتیم.
و آن روضه ای بود که برای اون چند تا بچهٔ کوچک، دور از ریا و خالصانه، گوشهٔ محله خواندی....
آسید علی اکبر ، ما از تو گله و خورده ای داریم!
🔹گفتم جانم خانم، بفرمائید چه خطایی ازم سر زده؟
خانم حضرت زهرا با اشاره فرمودند:
اون چایی را من با دست خودم ریخته بودم ، چرا نخوردی و روی زمین ریختی!!؟
🔹از خواب بیدار شدم و از آن روز فهمیدم
که توجه و عنایت آن بزرگواران به مجالس بااخلاص و بی ریاست و بعد از آن، هر مجلس کوچک و بی بضاعتی بود قبول میکردم و اندک صله و پاکتی که از آنها عاید و حاصلم میشد برکتی فراوان داشت. و برای همهٔ گرفتاری ها و مخارجم کافی بود.
🔹 *بنازم به بزم محبت که در آن*
*گدایی و شاهی برابر نشیند...*
📚 خاطرات مرحوم کوثری(پدر مرحوم کوثری روضه خوان حضرت امام)