eitaa logo
تاریخ و فرهنگ تابان ایران
121 دنبال‌کننده
1.5هزار عکس
375 ویدیو
127 فایل
نگاهی به تاریخ و فرهنگ درخشان اسلامی و ایرانی زینب حقی حق بیان کارشناس تاریخ اسلام وکارشناس ارشد تاریخ تشیع از موسسه امام خمینی (ره) پژوهشگر تاریخ اسلام و انقلاب (معلم تاریخ ) ناشر فعال فرهنگی در حوزه کودک ونوجوان ارتباط با ادمین: @Zhaghy
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام رفقا چطورید ؟؟؟ باتوجه به پیام های عده ای از دوستان ، که تمایل داشتند مطالب مربوط به فاجعه ۷تیر وشهادت شهید مظلوم ،بهشتی زودتر بار گذاری بشه چشم😊😊😊 بفرمایید👇👇
در حادثه هفتم تیر ۱۳۶۰ جبهه ضد انقلاب با هدف وارد کردن ضربه کاری بر پیکره انقلاب ،انفجار در حزب جمهوری اسلامی را طراحی و اجرا کرد.
واما ماجرا🧐🧐🧐🧐
پس از غائله ۱۴ اسفند و همچنین سخنرانی های تحریک آمیز بنی صدر (رئیس جمهور وقت)، سازمان مجاهدین خلق در حمایت از بنی صدر و علیه نهادهای انقلابی و مسئولان حکومتی اعلامیه‌هایی صادر کردند.
پس از این ماجرا بود که در تاریخ ۲۰ خرداد امام خمینی طی حکمی به ستاد مشترک ارتش، رئیس جمهور را از سمت فرماندهی کل قوا برکنار کرد و با انتشار حکم عزل بنی صدر از فرماندهی کل قوا، سازمان مجاهدین خلق طی اعلامیه خواستار حراست از جان بنی صدر شدند.
در ۲۴ خرداد ۱۳۶۰ رئیس مجلس شورای اسلامی نظرات مجلس را درباره عملکرد رئیس جمهور اعلام کرد و خواستار رسیدگی به کفایت سیاسی بنی‌صدر شد.
در همین ایام بود که عده‌ای از مردم مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و از نمایندگان خود خواستار رسیدگی فوری به مسئله کفایت سیاسی بنی‌صدر شدند.
سازمان مجاهدین خلق در پاسخ به این تجمع مردمی اطلاعیه ای در حمایت از بنی صدر صادر کرد. سرانجام طرح عدم کفایت بنی صدر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در مجلس شورای اسلامی بررسی شد و آیت الله خامنه ای ۱۲ دلیل بر عدم کفایت سیاسی بنی‌صدر مطرح کرد و این طرح با ۱۷۷ رای موافق تصویب شد و حکم دستگیری بنی صدر صادر شد.
در تاریخ اول تیر ۱۳۶۰ امام خمینی طی اطلاعیه ای ،حکم عزل بنی صدر از مقام ریاست جمهوری را صادر کرد و سازمان مجاهدین خلق را به طور مستقیم مورد سرزنش قرار داد.
همزمان با تصویب طرح عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور، مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق پایان فاز سیاسی سازمان و آغاز فاز نظامی آن را اعلام کرد. بدین ترتیب سازمان به سمت براندازی نظام جمهوری اسلامی رفت.
با اعلام سازمان به فاز نظامی عده‌ای از اعضای سازمان در حمایت از بنی صدر به خیابان ها ریختند و تظاهرات کردند و در این تظاهرات با مردم انقلابی درگیر شدند. سازمان مجاهدین خلق حفظ موقعیت بنی صدر را به عنوان رئیس جمهور با سرنوشت خود گره خورده می دانست و پس از عزل وی در صدد برآمد که به جمهوری و نیروهای خط امام ضربه بزنند.
اعضای این گروهک با انواع سلاح های سرد و گرم به خیابان ریخته و به قتل مردم و اموال عمومی پرداختند. سازمان در اطلاعیه های خود ضمن حمایت از بنی صدر به تهدید مردم و مسئولین پرداخت و اعلام کرد که از این پس با مخالفان خود به شدیدترین وجه ممکن برخورد خواهد کرد و در مقابل مردم و نیروهای انقلابی قرار خواهد گرفت و به ترور شخصیت های برجسته انقلاب روی خواهد آورد.
خب ان شالله بقیه رو فرداشب میگم😉😉
خب میدونید دیگه اگر سوالی داشتید من اینجام👇😜😜 @Zhaghy https://eitaa.com/taban_Tarikh
خب آماده اید بقیه مطالب رو براتون بذارم؟؟😉😉😉
روز ششم تیرماه با انفجار بمب کار گذاشته شده در ضبط صوت بزرگی که روی تریبون سخنرانی آیت الله خامنه ای در مسجد ابوذر تهران قرار داده شده بود پروژه حذف رهبران اصلی جریان پیرو خط امام توسط سازمان آغاز شد.
ایشان امام جمعه تهران، نماینده امام در شورای عالی دفاع و یکی از نمایندگان اصلی مخالف با بنی صدر بودند. آیت الله خامنه‌ای از این سوی قصد بر اثر کامل عمل نکردن بمب، جان سالم به در بردند ولی جراحات شدیدی به ایشان وارد شد.
همزمان با این انفجار ،بمبی نیز در میدان تهران منفجر شد اما سازمان رسما مسئولیت سوء قصد آیت الله خامنه ای را بر عهده نگرفت و حتی بر قسمتی از بدنه داخلی ضبط صوت انفجاری، با ماژیک نوشته شده بود( هدیه گروه فرقان) و جزوه ای با امضای این گروه درباره سو قصد از انتشار یافت.
جالب بدونید که موسس و اعضای اصلی این گروه در سال ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹ دستگیر شده بودند و هیچ تشکیلاتی از این گروه در سال ۱۳۶۰ در داخل کشور وجود نداشت که قادر به انجام یک اقدام مسلحانه باشد.
انفجار در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی حزب جمهوری یکشنبه‌ها جلسه هفتگی خود را در دفتر مرکزی حزب برگزار می کرد، این بار به دلیل بررسی مسائل مربوط به تورم و جنگ از نمایندگان مجلس و وزرا دعوت کرد که در جلسه حضور داشته باشند.
نزدیک مغرب جلسه حزب به پایان رسید و تصمیم گرفته شد جلسه مشترک حزب با حضور همان اعضا پس از نماز مغرب تشکیل گردد.
قبل از تشکیل جلسه محمدرضا کلاهی که مسئول هماهنگی دفتر حزب بود. با تعداد زیادی از شخصیت های مهم اجرایی و قضایی تماس می گیرد و تاکید می کند که امشب دکتر بهشتی در سخنرانی خود مطالب بسیار مهمی را مطرح خواهد کرد و از آنها خواست حتماً در این جلسه حضور داشته باشند.
بعد از ورود اعضا به محوطه ،کلاهی در نزدیکی سالن همه را به ورود سریع به سالن تشویق می‌کرد . ساعت ۹:۰۷ در بین سخنان دکتر دو بمب قوی که در کنار تریبون قرار داشت منفجر شد که بر اثر شدت انفجار قسمتهایی از ساختمان فرو ریخت و ده ها نفر زیر آوار مدفون شدند.
شدت آوار باعث شد عده زیادی جان خود را از دست بدهند و صبح روز هشتم دی بیش از ۹۰ نفر از زیر آوار خارج شدند. اما اکثر آنها به درجه رفیع شهادت رسیدند.
پس از خاکسپاری شهدای فاجعه مجلس شورای اسلامی با جای خالی ۲۷ نماینده شهید تشکیل جلسه داد. به منظور تشکیل جلسه حد نصاب نمایندگان لازم بود. بنابراین شش تن از نمایندگان مجروح فاجعه نیز با برانکارد و صندلی چرخدار در مجلس حضور یافتند . در حالی که یکی از اهداف منافقین از انفجار حزب ،از اکثریت انداختن مجلس بود. تشکیل این جلسه ضروری و روحیه بخش بود.