⭕️ گستاخی عجیب!
🔹رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز 13 آبان ضمن تأکید بر حق آذربایجان در منطقه قرهباغ و لزوم بازگشت این سرزمین به خاک آذربایجان، با اعلام موضع کشورمان در خصوص تروریستهای اجیرشده که از خاک سوریه به این منطقه انتقال داده میشوند نیز تأکید کردند: «دو طرف به مرزهای بینالمللیِ کشورها تعدّی و تجاوز نکنند و مرزهای بینالمللی بایستی محفوظ باشد و تروریستها هم بایستی در نزدیکی مرزهای ما مستقر نشوند. در گزارشهای قابلاطمینان وجود دارد که یک تعدادی تروریست از اینجا و آنجا وارد این ماجرا شدهاند؛ اگر اینها نزدیک مرز باشند و احساس خطر بشود، قطعاً برخورد قاطع خواهد شد؛ اینها بایستی نیایند».
🔸گزاره خبری: «بهروز محرماف»، نماینده مجلس باکو اخیراً در اقدامی گستاخانه درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص بهکارگیری این تروریستهای داعشی در مناقشه قرهباغ گفته است: «امیدواریم منظور رهبر عالی ایران از حضور تروریستها در مرزها، گروههای تروریستی آسالا و پکک که توسط خود ایران به منطقه قرهباغ انتقال داده شدهاند، باشد، نه اخبار دروغین روسها و فرانسویها! اگر قبول کنیم که در این جنگ یک طرف متجاوز است، ایران باید به مثابه یاور و همکار متجاوزین تلقی شود».
🔹گزارههای تحلیلی: 1- هرچند این موضع محرماف از سوی دولت آذربایجان مورد نقد قرار گرفت و اظهار نظری شخصی توصیف شد، لیکن این اظهارات (دیکته شده) و گستاخی عجیب بار دیگر خطر نفوذ و تأثیرگذاری صهیونیسم بر رفتار برخی مقامات جمهوری آذربایجان در برهم زدن روابط حسنه میان دو کشور همسایه را به خوبی نشان داد. 2- جمهوری اسلامی همواره با گروه تروریستی پکک مبارزه کرده و در این راه، دهها شهید تقدیم امنیت منطقه کرده است. همچنین تنها کشوری که در کنار حساسیت نسبت به حفظ امنیت منطقه، بهطور صادقانه در مسئله قرهباغ از حق قانونی آذربایجان حمایت کرده، جمهوری اسلامی ایران بوده است. 3- مقامات آذربایجانی میبایست چشم و گوش خود را باز کنند و متوجه باشند که گسیل تروریستها به منطقه نه توسط ایران، بلکه توسط رژیم صهیونیستی و دولتهایی اتفاق افتاد که سالهای اخیر پشتیبان تروریستها در سوریه بودند. برهم زدن امنیت منطقه مسلک صهیونیستهاست و جمهوری آذربایجان نیز از این نقشه صهیونیستی مستثنی نیست. نماینده پارلمان آذربایجان به جای متهمسازی ایران، در مورد علل و تبعات حضور خسارتبار رژیم صهیونیستی و نیروهای داعشی در کشورش تأمل بیشتری کند.
⭕️ آیا این پایان ترامپ است؟
🔹ترامپ بعد از اعلام پیروزی بایدن بیانیهای منتشر کرد و در آن نه تنها اعتراف به شکست خود و پیروزی بایدن نکرد بلکه باز ادعاهای خود را مبنی بر وقوع تقلب تکرار کرد و با صدور بیانیهای مدعی شد که «بایدن و متحدان رسانهای آن عجله میکنند و نمیخواهند حقیقت برملا شود. حقیقت ساده اینجاست که این انتخابات هنوز با تمام شدن فاصله زیادی دارد.»
🔸میتوان گفت که برآورد ترامپ و نگرانیهای او در مورد آرای پستی درست از آب درآمد و بیشتر به سبد دموکرات ها ریخته شد؛این نکتهای است که باعث میشود ترامپ حاضر به پذیرش شکست نشود و بر ادامه مبارزه خود و کشاندن پرونده انتخابات به دادگاه عالی فدرال تأکید کند. از طرف دیگر، او میتواند امید به سه قاضی داشته باشد.اما احکام چند روز پیش دادگاههای عالی ایالتهای پنسیلوانیا و میشیگان نشان داد که این راه برای او بینتیجه است. به هر حال، ترامپ هنوز کار خود را تمام شده نمیداند و میخواهد از طریق کشاندن پرونده انتخابات آخرین شانسهای خود را محک بزند، اما باید توجه داشت که او زمان محدودی دارد و اگر تا ۲۰ ژانویه حکم دادگاه را مبنی بر ابطال آرای بایدن به دست نیاورد، باید تسلیم ریاست جمهوری بایدن شود و شاهد سوگند او در این روز باشد.
⭕️ سیگنال فروشها چگونه بازار بورس را به هم میریزند؟
🔹معاون حقوقی سازمان بورس گفت: «افرادی که در فضای مجازی ناهنجاری ایجاد کرده و فعالیتهای مخرب، تخلفآمیز و مجرمانه انجام میدهند، مورد تعقیب قرار میگیرند. در همین راستا برای تعدادی از افراد که از طریق فضای مجازی اقدام به سیگنالفروشی، دستکاری قیمت، افشای اطلاعات نهانی از مجاری غیررسمی، معامله با اطلاعات نهانی مبادرت کردهاند و یا مردم را بهقصد تحصیل منفعت شخصی به خرید یا فروش سهم اغوا کردهاند، تشکیل پرونده شده است».
🔸جعفر جمالی این را هم اضافه کرد: «گاهی دیده شده که افرادی از طریق فضای مجازی بر ارتکاب جرم و تخلف، اجتماع و تبانی میکنند. مثل اینکه سهمی را بهاصطلاح پروژه کنند، یعنی بازار سهمی را بدون وجود هرگونه پشتوانه و تحلیل بنیادی، با تبانی داغ کنند و ظاهر گمراهکننده برای آن ارائه میکنند و با اغوا کردن مردم، قیمت سهم را بدون پشتوانه بالا ببرند؛ این کارها هم فعالیت مجرمانه و موجب تعقیب خواهد بود». وی گفت: «صاحبان برخی از کانالها با اغواگری باعث میشوند که مردم در صف فروش سهام قرار گرفته و خود آنها برعکس، در صف خرید قرار میگیرند که این مصداق عینی جرم بوده و منفعت حاصله تحصیل مال نامشروع است و با آن برخورد میشود».
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پژواک_شماره_25
قوی شدن تنها جاده رسیدن به مقصد
⭕️ دلایل اقبال مردم آمریکا به بایدن
🔹مهمترین دلایل اقبال مردم آمریکا به بایدن در انتخابات اخیر عبارتند از: بحران همهگیری کرونا و آثار اقتصادی منفی آن بر ابعاد مختلف در جامعه آمریکایی، شخصیت ضدساختار ترامپ که باعث مخالفت بسیاری از نخبگان حکومتی و غیرحکومتی آمریکا شده بود، به صحنه آمدن بخش عمده پایگاه رأی دموکراتها- برخلاف انتخابات 2016- خصوصاً زنان و اقلیتها، روی گردانی بخشی از بدنه رأی ترامپ خصوصاً میانسالان و کهنسالان، وقوع اعتراضات و جنبشهای اجتماعی ضدنژادپرستی و تبعیض در ماههای اخیر و عملکرد نامطلوب ترامپ در این خصوص، جذب بخشی از بدنه رأی جمهوریخواهان توسط بایدن خصوصاً در میان سفیدپوستان، اتحاد طیفهای مختلف حزب دموکرات در رقابت با جمهوریخواهان و اجماع درونحزبی، اختلافات درون حزب جمهوریخواه ناشی از عملکرد نامطلوب و نامتعارف ترامپ، دوقطبی شدن جامعه آمریکایی به شکل بیسابقه در انتخابات که خود را در مشارکت بالا نشان داد، ایجاد اجماع نانوشته و ناگفته ساختار آمریکا (establishment) علیه ترامپ. 🔸در مجموع میتوان گفت بیش از آن که بایدن بر اساس ویژگیهای خود برنده انتخابات باشد؛ عملکرد و شخصیت ترامپ و شرایط زمینهای باعث پیروزی وی شد.
⭕️ رسالت راهبردی دولت جوان حزباللهی
🔹رسالت راهبردی دولت جوان حزباللهی بازگشت به شعارها و گفتمان انقلاب اسلامی است که راهی بس دشوار و پرمانع خواهد بود، خاصه اینکه چنین دولتی وارث ۳۲ سال تلاش نفوذ جریانی و جریان اصلاحطلبی برای تخریب و تغییر گفتمان انقلاب، کشاندن کشور به ورطه سقوط ارزشها، ناامیدسازی و عصبانی کردن مردم، تخریب باورها و فروپاشی ادراکی و... است. جریان نفوذ به گونهای عمل کرده که چنین تصور شود که هیچ چیزی سر جای خودش نیست و برای بهبود اوضاع راهی جز تغییر نظام نیست. دولت جوان حزباللهی باید با راهاندازی نهضت خدمت مجاهدانه و انقلابی و تقویت اعتماد و باور مردم زمینه را برای احیای ارزشها، آرمانها و اهداف نظام و بازگشت به گفتمان انقلاب اسلامی مهیا سازد.
🔸دولت جوان حزباللهی باید برای مواجهه و مقابله و از پای درآوردن مشکلات کشور در حوزههای عدالت ورزی، مبارزه با فساد و ظلم و تبعیض، مقابله با خط نفاق و نفوذ، برخورد با پدیده مرموز قاچاق، نخبه گرایی، دشمن ستیزی، رفع مشکلات و موانع تولید و دهها و صدها مشکلات، آسیبها، ضعفها و نقایص که همگی مولود همکاری جریان نفوذ و جریان اصلاحات است، عزم خود را جزم و تمام ظرفیتهای موجود در کشور را به میدان بیاورند که تنها در این صورت است که میتوان در زمانی نه چندان بلند شاهد آثار حرکت جهادی و انقلابی و ترمیم اعتماد و امید مردم و ظهور رسالت راهبردی دولت جوان حزباللهی باشیم.
⭕️ طرز کار الگوریتمهای محتوایی در پلتفرمهای شبکه های اجتماعی
🔹این الگوریتمها در درجه اول براساس علایق کاربران تنظیم میشود. یعنی فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و سایر پلتفرمهایی که محتواها را براساس یک الگوریتم طبقهبندی میکنند قبل از هر چیز به تمایل خود مخاطب نگاه میکنند تا بتوانند برای او یک فید یا صفحه شخصی بسازند که محتواهای مورد علاقه او را داشته باشد. برای مثال، زمانی که نوع خاصی از محتوا را در اینستاگرام بیشتر باز میکنید (مثلا مدلهای لباس)، برای آنها کامنت میگذارید یا حتی وقت بیشتری را روی تماشای یک پست صرف میکنید، کم کم محتواهای مشابه آن را بیشتر خواهید دید.
🔸اینستاگرام براساس تمایل شخصی شما پیشنهادهای مشابهی را پیش رویتان میگذارد. اینستاگرام و پلتفرمهای مشابه بهطور منظم اطلاعات شما را ضبط میکنند و از آن به دو منظور استفاده میکنند: اول اینکه وقتی صفحه شما پر از محتوای دلخواهتان باشد، شما زمان بیشتری در این پلتفرم سپری خواهید کرد و از بودن در آن راضیتر خواهید بود. دوم اینکه براساس همین اطلاعاتی که در زمان فعالیت در شبکه اجتماعی به آن میدهید تبلیغات مرتبطی که احتمالا به آنها توجه خواهید کرد به شما نمایش داده میشود. در واقع مدل کسبوکار این پلتفرمها جمعآوری اطلاعات برای نمایش دادن تبلیغات به مرتبطترین مخاطبان است.
🔹گرچه کسی از جزئیات ریز نحوه طبقهبندی این اطلاعات خبر ندارد، اما همین میزان اطلاعات موجود هم نقدهای مختلفی را نسبت به این شکل از الگوریتمها وارد کرده است. به جز مشکل فروش اطلاعات کاربران به تبلیغدهندگان، نقدهای دیگری هم به این پلتفرمها وارد شده است. برخی معتقدند این نحوه طبقهبندی براساس علاقه کاربر باعث میشود کاربران تنها موضوعات مورد علاقه خود را ببینند و پس از مدتی هر گونه عقیده مخالف از نظرشان محو شود. به این ترتیب تصور غلطی در ذهن مخاطب- بهخصوص کسانی که از طرز کار این الگوریتمها آگاه نیستند- ایجاد میشود که همه دنیا مثل او فکر میکنند. درحالی که اینطور نیست و او تنها گزیدهای از محتواهایی را که احتمالا به آنها علاقهمند است میبیند.
🔸شبکههای اجتماعی وارد دوران جدیدی شدهاند. حالا دعوا بر سر اینکه شما محصول هستید یا نیستید بالا گرفته و باید برای دوری از دام الگوریتمهای محتوایی به ارتقای سواد رسانهای توجه ویژهای کرد. در واقع شما بیاد بدانید وقتی برای یک محصول پولی پرداخت نمیکنید، یعنی خود شما محصول هستید.
⭕️ تربیت نفوذیها در سفارتخانه آمریکا
🔹رویدادهای روزهای اخیر عراق نشان میدهد که آمریکا و رژیم صهیونیستی که در رسیدن به برنامههای خود در منطقه بهخصوص عراق ناموفق بودند، با تربیت نفوذیها و ایجاد ناآرامی در تلاشند تا تظاهرات مسالمتآمیز و بحق مردم عراق را به سمت خشونت سوق دهند و بار دیگر این کشور را محل شرارتهای جدیدی کنند، کما اینکه اخیراً تعدادی از نظامیان خود را از سوریه به عراق گسیل کردند تا گروههای تروریستی دیگری را پس از داعش در این کشور ایجاد کنند؛ 🔸موضوعی که «ماجد غماس» کارشناس عراقی بر آن تاکید میکند و میگوید: آمریکا در فکر ایجاد حلقههای دیگری از تروریستها در منطقه است تا همچنان به شرارتهای خود ادامه دهد، آمریکا میخواهد با اعلام مرگ ابوبکر البغدادی برای انتخابات 2020 برگ برندهای در دست داشته باشد و همچنان هم به این هم فکر میکند تا با ایجاد دیگر گروههای تروریستی، مانعی برای پیروزیهای محور مقاومت در منطقه ایجاد کند.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹یکی از روشهای استکبار زینت دادن به گفتارش؛ برای فریب مخاطبان است
🔸[سوره البقرة (2): آيه 204]
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ يُشْهِدُ اللَّهَ عَلى ما فِي قَلْبِهِ وَ هُوَ أَلَدُّ الْخِصامِ (204)
🔹و از مردم كسى است كه گفتارش درباره زندگى دنيا، مايهى اعجاب تو مىشود و خداوند را بر آنچه در دل (پنهان) دارد گواه مىگيرد (در حالى كه) او سرسختترين دشمنان است.
ترجمه المیزان ج/2 ص /143
🔸بعضى از مردمند كه وقتى با تو سخن مىگويند، طورى وانمود مىكنند كه افرادى حقپرستند، جانب حق را رعايت مىكنند، و به صلاح خلق عنايت دارند، و پيشرفت دين و امت را مىخواهند، در حالى كه دشمنترين مردم نسبت به حقند، و دشمنيشان با حق از هر دشمن ديگر شديدتر است.
🔹نکته:
🔸غربیها چنان از حقوق بشر ؛ حقوق طبیعت ؛ پرندگان و حیوانات و حتی از دین دفاع می کنند ؛ شبکه شیعه را ه اندازی میکنند که گمان میکنی ؛ اگر دینداری هست در غرب هست دیگر فراموش میکنی که در افغانستان و یمن و عراق و سوریه و فلسطین کودک کشی میکند ؛مجلس عروسی را به خاک و خون میکشد حتی قسم میخورد که راست می گوید غرب زده ها را هم به دنبال خودش میکشد آنها هم غرب را به عنوان کعبه آمال خود تبلیغ می کنند
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ تحلیل اعتقادی انتخابات امریکا
🔹ترامپ از جایی خورد که به مخیله هیچکس نمیرسید. 45 روز بعد از شهادت حاجقاسم خداوند متعال ناگهان علل و اسبابی را فراهم کرد که قلههای دستاوردهای ترامپ را یکی پس از دیگری منهدم کرد. کرونا گرچه جهانی است، اما امثال کشور ما، چون در تحریم بود تکانههای حداکثری نخورد، اما The First America ناگهان به اول شدن در مرگومیر و بیماری، رشد بیکاری، درگیریهای نژادی، سرگردانی کشتیهای نفت در سواحل، رفتن قیمت نفت به زیر منفی و ناتوانی دولت در کنترل بیماری باعث شد که همه نقاط قوتی که ترامپ روی آن مانور میداد خاکستر شود و نه اقتصاد دیگر سر جای خودش بود و نه سلامت مردم.
🔸 از سوی دیگر رسانههای امریکا اجماعی علیه ترامپ ساختند که حتی سخنرانی مستقیم وی در انتخابات را قطع کردند یا توئیتهای وی را مخفی میکردند. نخبگان دو حزب به این جمعبندی رسیدند که ترامپ مأمور افول امریکاست، بنابراین حتی جمهوریخواهان پشت ایشان را خالی کردند، رسانهها علیه وی شدند و شد آنچه باید میشد.
🔹به تعبیر رهبر معظم انقلاب، بولتون، پمپئو و ترامپ رفتند، اما انقلاب اسلامی ماند. اما شاید هیچ عاملی مانند پیدایش ناگهانی کرونا و پیامدهای آن به وی ضربه نزد و این هم دست غیبی است که هیچکس گمان نمیکرد امریکای اول در همه چیز را به امریکای اول در هیچ چیز تبدیل کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جایگاه رهبری یک جایگاه تشریفاتی یا کارآمد‼️
🔹 اگر رهبری قرار نیست در مسائل اجرایی دخالت و ورود کند، پس دقیقا مسئولیت رهبری در کشور چیست؟
⭕️ ما این تجربه را تکرار نمیکنیم
🔹 پاسخ دقیق رهبر انقلاب به یک پیغام:
🔸رهبر انقلاب۲۳ خرداد ۹۸ در دیدار نخست وزیر ژاپن، درباره پیغام مذاکره، نکاتی را از موضع درایت و عزت بیان فرمودند که این روزها شایسته بازخوانی است. در ابتدای این دیدار، آقای آبه شینزو گفت: من قصد دارم پیام رئیسجمهور آمریکا را به جناب عالی برسانم.
🔹حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ، ضمن بازگویی حقارت شخصیت ترامپ و اوباما فرمودند: "ما بهلطف خداوند، بدون مذاکره با آمریکا و با وجود تحریم هم به پیشرفت خواهیم رسید... جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه تلخ مذاکرات قبلی در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد. هیچ ملت آزاده وعاقلی مذاکره تحت فشار را نمیپذیرد.
🔸 من، شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد..... کدام عاقلی با کشوری که زیر توافق زده، مذاکره کند؟
🔹 ما این حرف را که آمریکا آماده مذاکرات صادقانه با ایران است، اصلاً باور نمیکنیم زیرا مذاکرات صادقانه از جانب شخصی همچون ترامپ، صادر نمیشود. صداقت در میان مقامات آمریکایی بسیار کمیاب است... ما به هیچ وجه تجربه تلخ مذاکره چند سال اخیر با آمریکا را تکرار نخواهیم کرد.
🔸بعد از توافق هستهای، اولین کسی که برجام را بلافاصله نقض کرد، شخص اوباما بود، همان کسی که درخواست مذاکره با ایران کرده و واسطه هم فرستاده بود. این تجربه ما است و جناب آقای آبه، بدانید که ما این #تجربه را تکرار نمیکنیم"
⭕️ پیروزی «جو بایدن» و بیم و امیدها در عراق
🔹 با پیروزی «جو بایدن» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، تقریباً بیشتر مقامات و مسئولان عراقی، بیتوجه به نتیجه اعتراضات «دونالد ترامپ»، به استقبال پیروزی وی رفتند.
🔸 مسعود و مسرور بارزانی، تقریباً نخستین مقاماتی در قلمرو جغرافیایی عراق بودند که پیروزی بایدن را تبریک گفتند. برهم صالح، رئیسجمهور کرد عراق نیز در پیامی توییتری، بایدن را «دوست و شریکی قابل اعتماد» خواند. در مجموع به نظر میرسد کردها با این تصور که بایدن قائل به لزوم اجرای فدرالیسم کامل در عراق است، از شکست ترامپ، چندان ناراضی نیستند.
🔹 همین پیشزمینه درباره سیاستهای گذشته بایدن در قبال عراق، باعث شده تا رهبران اهل سنت این کشور نیز به استقبال پیروزی وی بروند. چهاینکه مشعان الجبوری، اهل سنت عراق را «فرزندان مناطق تخریبشده» خواند و گفت: «ما خواهان اجرای نقشه بایدن در عراق هستیم». اثیل النجیفی، از سران الجبهة العراقیة نیز با بیان اینکه بایدن 24 بار به عراق سفر کرده، وی را دارای روابط مناسب با رهبران عراقی دانست.
🔸 در میان شیعیان اما مهمترین و جدیترین واکنش به پیروزی بایدن را نوری المالکی اتخاذ کرد. وی نخستین رهبر جریانات شیعه عراقی بود که با تبریک به بایدن، برای وی آرزوی موفقیت کرد. المالکی که جولای سال جاری گفته بود: «بایدن در نامهای به دلیل طرح ایده تجزیه عراق از من عذرخواهی کرد»، به نظر میرسد دوران ریاستجمهوری بایدن را فرصتی برای احیای نقش تضعیفشده خود در ساحت سیاسی عراق میداند.
🔹 مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق اما با تأخیر نسبت به رئیسجمهور و مقامات اقلیم و یک روز پس از المالکی در پیامی توییتری، انتخاب بایدن را تبریک گفت. الکاظمی که خود را برای انتخابات پیش از موعد پارلمانی آماده میکند، احتمالاً شکست ترامپ را مانعی در مسیر موفقیت خود میداند.
🔸 در مجموع فارغ از اینکه بعید به نظر میرسد در دوره ریاستجمهوری بایدن، راهبردهای اساسی ایالات متحده در غرب آسیا دچار تغییر رادیکالی شود، اما سیاست داخلی عراق از تغییر تاکتیکها در کاخ سفید نیز اثرات حائز اهمیتی میپذیرد. آیا بایدن به ایده عراق سه اقلیمی میاندیشد؟ آیا رئیسجمهور جدید تلاش میکند دوستان جدیدی در عراق بیابد یا به همراهان دیروز تکیه خواهد کرد؟ و...؟
⭕️ ایران باید چه منطق و رفتاری با ساکن جدید کاخ سفید داشته باشد؟
🔹حضور کم سابقه مردم آمریکا در انتخابات بی شک به دلیل ارادت به دموکرات ها نبوده ❗️
🔸بلکه نوعی اعتراض در مقابل سیاستهای نژاد پرستانه که در ساختار حاکمیتی آمریکا حاکم است و از طرفی تنها راه کنار گذاشتن ترامپ از طریق ساختار قانونی رای دادن به رقیب او بوده است.حال بایدن با چالش جدی مواجه است،زیرا او هم مانند دیگر روسای جمهور آمریکا پیش برنده سیاستهای ساختار سیاسی حاکمیت آمریکا است و از طرفی مواجهه با مردمی که خواستار تغییر در این ساختار هستند و به این دلیل به او رای داده اند.ساختار سیاسی آمریکا به گونه ای است که فرد غیر متعهد به منافع نظام سرمایه داری و نژاد پرستی اجازه رقابت در انتخابات را ندارد و جو بایدن صرفا ظاهری آراسته تر از ترامپ دارد. 🔹بزرگترین دستاوردی که ما میبایست نگاه ویژه ای به آن داشته باشیم این است که رنگین پوستان و ملت آمریکا از نظام حاکم بر آمریکا و سیاستهای نژادپرستانه نا امید و خسته شدند . در خصوص این اتفاق ما نباید از نقش بی بدیل ایران غافل باشیم زیرا ایستادگی ایران در مقابل مستکبران و نژادپرستان و منطق مقاومت و احترام به حقوق دیگر کشورها و ملت ها باعث بیداری دیگر ملت ها شده تا بتوانند از کمند استکبار و نژاد پرستی رهایی یابند.بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ترامپ دومین رئیس جمهور بعد از کارتر بوده است که به دشمنی با ایران در نظام بین المللی شهره بود و هر دوی آنها رئیس جمهوری یک دوره ای شدند. 🔸ایران یک مرحله دیگر از سیاستهای ضد ایرانی را سرافرازانه پشت سر گذاشت.بازگشت دولت جدید آمریکا به برجام شکست مفتضحانه ی دیگری برای آمریکا رقم خواهد زد و این اتفاق اقتدار ملت ایران را به جهانیان نشان خواهد داد.حال دولتمردان ما می بایست با منطق مقاومت و از موضع قدرت با ساکن جدید کاخ سفید سیاستهای خود را پیش ببرند.
⭕️از تطهیر تحقیر تا سفارش به آلزایمر‼️
🔹سردبیر نشریه صدا (ارگان حزب تندرو اتحاد ملت) ادعا کرده "ترامپ رفت؛ شاید مدتی بعد دیوارهایی که او چید، فرو بریزد. همچنان که جانشین او وعده داده به عهدهایی که او شکسته و پیمانهایی که گسسته، بازگردد. اما دیوارهایی هست که با رفتن ترامپ هم بهسادگی فرو نمیریزد. دیوارهایی که پی و آجر و سنگ آنها در ذهنیتها و منفعتهایی ریشه دارد که با این آمدنها و رفتنها از هم نمیگسلد".
🔸 او می افزاید: "دیوارهایی سترگتر از مرز مکزیک و حتی میانه برلین. این دیوارهای ریشهدار در ذهنیتها و منفعتها را ترامپ نساخت که با آمدن بایدن فرو بریزد. تا چنین دیوارهایی هست؛ راهها به بنبست و تعهدات و توافقات نهایتا به شکست خواهد انجامید. راهحل مسایل پیچیده جهانی و منطقهای، عبور از این دیوارهای افراشته و ذهنیتهای برساخته است؛ وگرنه، دهها ترامپ و بایدن دیگر هم بیایند و بروند، مسایل پابرجاتر و ریشهدارتر خواهد ماند"
🔹 معنای این جملات در نشریه صدا چیست؟ خباثت، بدعهدی و دشمنی های رو به تصاعد آمریکا را دشمنی ندانید و بگویید ان شاء الله گربه است. این آدرس گمراه کننده فقط از شریک دزد هایی بر می آید که خود را رفیق قافله جا زده اند.
🔸 البته این جناب سردبیر همان آقایی است که دو ماه قبل بعد از انتشار عکس تحقیر سیاستمدار صربستان توسط ترامپ، در همین نشریه به خیال ماندگاری ترامپ نوشت: فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمی در اتاق بازجويی و حتی يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتی سياسی خواند؟!
⭕️ اقدام مشکوک ترامپ!
🔹 دونالد ترامپ، مارک اسپر وزیر دفاع خود را برکنار و كريستوفر ميلر رئیس مرکز مبارزه با تروریسم را جایگزین وی کرد.
🔸 میلر از همفکران نزدیک ترامپ است و با وجود پیشینه نظامی، اما همچون وزیر دفاع برکنار شده از استقلال و قدرت شخصیتی کافی در مواجهه با ترامپ برخوردار نیست.
🔹 ترامپ و اسپر مدتهاست با هم اختلاف نظر دارند و اسپر با وجود سابقه دوستی با پومپئو اما سازگاری و همسویی کاملی با ترامپ و حلقه نزدیک به وی نداشت؛
🔸 اما به نظر این اختلافات پیشین تنها دلیل برکناری وزیر دفاع آمریکا نیست؛ هر چند ترامپ این روزها به شدت عصبانی است و همین عصبانیت احتمالا او را بیشتر به صرافت تسویه حساب با شخصیتهای ناسازگار در کابینه در ایام باقیمانده ریاست جمهوریاش انداخته است؛
🔹 اما این احتمال دور از ذهن نیست که ترامپ با هدف انجام عملیات و یا حملاتی نظامی در منطقه خواسته باشد مهمترین مانع آن در کابینه خود یعنی مارک اسپر را از میان برداشته باشد.
🔸 در روزهای قبل هم این گمانه را مطرح شد که هیچ بعید نیست که ترامپ در این دو ماه پایانی دورهاش دست به اقدامات خطرناکی بزند که روزنامه نیویورک تایمز نیز در شماره امروز خود در تایید این مدعا از مقاماتی در پنتاگون نقل قول کرد که ترامپ بعید نیست قصد انجام حملاتی علیه ایران و یا دیگر دشمنان آمریکا را در روزهای آخر دولت خود داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جایگاه رهبری یک جایگاه تشریفاتی یا کارامد‼️
🔹 اگر رهبری قرار نیست در مسائل اجرایی دخالت و ورود کند، پس دقیقا مسئولیت رهبری در کشور چیست؟
⭕️ آن سوی تبریک دیرهنگام رژیم صهیونیستی و عربستان
🔹خشم و عصبانیت ترامپ دلیل اصلی رژیم صهیونیستی و عربستان برای ابراز پیام تبریک به جو بایدن بود. بالاخره ترامپ حدود 70 روز دیگر رئیس جمهور آمریکاست و با توجه به تیپ شخصیتی پیش بینی ناپذیرش، به نظر میرسد که این طرفها نگران آن بودند که آتش انتقام ترامپ زبانه بکشد و دامان «نمک نشناسان» را بگیرد و در این دو ماه تصمیماتی بگیرد که برای آنها بسیار ناخوشایند باشد.
🔸 جدا از آن هم احتمالا رهبرانرژیم صهیونیستی ، عربستان و امارات نیم نگاهی هم به این دو ماه دارند و میخواهند در فرصت باقی مانده از ریاست جمهوری ترامپ حداکثر بهره را به ویژه در زمینه فشار حداکثری علیه ایران ببرند به گونهای که چنان مسیر بایدن ناهموار شود که اگر هم بخواهد به حل و فصل مشکلات برجامی با ایران روی آورد، عملا نتواند کاری از پیش ببرد.
🔹البته این مسئله چندان ناخوشایند بایدن هم نخواهد بود و چه بسا از درون هم خوشحال و خرسند باشد. بایدن میراث ترامپ علیه ایران را نه مانعی بر سر راه خود بلکه برگ برندهای برای امتیازگیری از تهران میداند. به هر حال، رهبران عربستان و رژیم صهیونیستی بالاخره وقتی دیدند که ترامپ دیگر هیچ شانسی برای پیروزی ندارد و خود وی هم به نوعی واقعیت را پذیرفته، به بایدن تبریک گفتند ولی دیرهنگام بود تا هم زیاد جلب توجه نکند، هم خشم ترامپ چندان برافروخته نشود و هم رفع تکلیف شده باشد.
⭕️ افتضاح تاريخي غرب
🔹فساد در انتخابات آمريکا آنقدر عيان گشته که عالیترین انتخابات در نظام سياسي ایالاتمتحده را به افتضاح کشانده است. انتخاباتي که در آن دو نامزد انتخاباتي و دو حزب حمایتکننده آن به هیچیک از اصول اخلاقي پايبند نبوده و براي پيروزي به هر روش کثيفي دست يازيدند.
🔸نکات تحليلي: 1- افتضاح تاريخي یادشده از همان ابتداي جدي شدن رقابت بايدن و ترامپ آشکار شد و بهصورت گسترده خود را در مناظرات تلويزيوني اين دو نامزد نمايان ساخت. بهنحویکه برخي از فعالين سياسي آمريکايي آرزو کردند کاش کسي در جهان اين مناظره را نديده باشد! طرفين، پيش از آغاز رأیگیری، خود را پيروز انتخابات معرفي کرده و رسماً اعلام کردند که حاضر به شکست نخواهند بود! برخي از منسوبين به دو نامزد، حتي از اعلام جنگ عليه رقيب سخن گفتند و رقيب را به فساد و عدم صلاحيت متهم نمودند! 2- بداخلاقيهاي سياسي در انتخابات آمريکا به پيش از انتخابات و فضاي رقابتهاي انتخاباتي باقي نماند، بلکه با فرارسيدن روز انتخابات به اوج خود رسيد. اتهام تقلبهاي گسترده از همان روز انتخابات از طرف ستاد انتخاباتي بايدن و ترامپ عليه رقيب اعلام شد و درگيريها ميان هواداران طرفين به پاي صندوقهاي رأی کشيده شد. حضور افراد مسلح از مردم عادی در پاي صندوقهاي رأی ناامني را در روز انتخابات افزايش داده بود. 3- پس از اعلام تدريجي نتايج آرا نيز شاهد هجمههاي سنگين طرفين رقابت انتخاباتي بوديم. ترامپ که همهچیز را ازدسترفته ميبيند در اين روزها رقيب خود را به تقلب سازمانیافته گسترده متهم کرده است که حتي براي پيروزي، به رأی مردگان متوسل گرديده و آرای زيادي را معدوم نموده است! اعتراضات به شمارش آرا آنقدر بالا گرفت که در برخي ايالات، هواداران ترامپ شعار توقف شمارش آرا را سر دادند و با پليس درگير شدند! جنگ بر سر قدرت همچنان ادامه دارد و در روزهاي آتي شاهد تداوم اين رويارويي و مفتضح شدن بيشتر دموکراسي غربي خواهيم بود.
🔹نکته پایانی: حقيقت و ماهيت پليد غرب و آنچه تحت عنوان مفاهيم پرطمطراقي چون حقوق بشر و دموکراسي و آزادي و ... تزئين گرديده، خيلي وقت است که براي اهل نظر و بسياري از مردمان مظلوم و مستضعف جهان آشکار شده است. البته مافياي رسانهاي نظام سلطه همواره تلاش نموده تا اذهان عمومي را فريب داده و با اغواگري اجازه ندهد تا نسل جديد اين سرزمينها نسبت به ماهيت دشمنان خود آگاهي يابد. در برابر اين خط تحريف بايد هوشمند بود.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹یکی از ابزارهای نظام استکبار شایعه سازی برای افراد ضعیف الایمان است
🔸[سوره الأنعام (6): آيه 113]
وَ لِتَصْغى إِلَيْهِ أَفْئِدَةُ الَّذِينَ لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ وَ لِيَرْضَوْهُ (113)
🔹و (شياطين، سخنان فريبندهى خود را بر مردم مىخوانند) تا گوش دل آنان كه به قيامت ايمان ندارند، به آن سخنان مايل شود و آن را بپسندند.
🔸پيامها:
1- در جنگ روانی وسوسهها و تبليغات، به تنهايى عامل انحراف نيست، بلكه گوش دادن و دل سپردن و جذب شدن، مؤثّر است. «لِتَصْغى») ... ( «لِيَرْضَوْهُ»
2- ايمان نداشتن به آخرت، سبب تسخير و نفوذ شيطان است. «لا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ»
🔹رهبر معظم انقلاب در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی ۱۳۸۶/۰۱/۰۱
من به همین مناسبت به عناصر سیاسی داخلی هم دوستانه نصیحت میکنم؛ مراقب باشند، طوری حرف نزنند، طوری موضعگیری نکنند که به مقاصد دشمن در این جنگ روانی کمک شود؛ به دشمن کمک نکنند. امروز هر کس که مردم را ناامید کند و به خود، به مسئولین و به آینده بیاعتماد کند، به دشمن کمک کرده. امروز هر کس که به اختلافات دامن بزند - هر نوع اختلافاتی - به دشمن ملت ایران کمک کرده. کسانی که قلم دارند، بیان دارند، تریبون دارند، جایگاهی دارند، باید مراقب باشند؛ نباید بگذارند دشمن از آنها استفاده کند. جنگ روانی دشمن، مهمترین بخش مبارزهی دشمن با ملت ایران است.
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ سقوط عذاب بر ترامپ
🔹صحنه تاریخ همچون دیگر صحنهها سرشار از مجموعهای از پدیدهها، سنتها و قوانین است که نمیشود آنها را نادیده گرفت. مسائل تاریخی قواعد خاص خود دارند که برخاسته از علم و حکمت خداوندی است. البته این قوانین و سنن نظیر ابتلا و هدایت، پیروزی مومنان، شکست عنودان، کفار و پاداش و کیفر در برابر اعمال نیک و بد در دنیا و آخرت، بر اقوام، شهرها و بلاد گذشته حاکم بوده و تا ابد هم جاری خواهد بود. وقتی از سنتهای الهی صحبت میکنیم، مرادمان یک سری قوانین ثابت تکوینی یا تشریعی است که در طول زمان تغییرناپذیرند. این سنتها جلوهای از قدرت بیمنتهای خداوند قادر و حکیم و بیانگر لزوم تسلیم انسان در برابر اراده اوست. اگر این سنتها و قوانین را بشناسیم و بهتر درک کنیم، عبرت پذیریمان از تاریخ بهتر خواهد شد و موجب میشود تا در جهت بهزیستن خود و نیز سعادت دولت و جامعه در دنیا و آخرت، حرکت کنیم. یکی از مسائل مهمی که در جامعه ما اتفاق افتاد و دل هر آزاده و هر ایرانی وطنپرستی را دچار خدشه کرد، شهادت حاج قاسم سلیمانی بود که در مکتب انقلاب اسلامی اصیل و خالص پرورش یافته بود و نقش مهمی نه تنها در تأمین امنیت کشور و منطقه بلکه در شکست تروریستهای بینالمللی داشت و نهایتاً نیز به دست شقیترین فرد یعنی رییسجمهوری سابق آمریکا به شهادت رسید.
🔸وقتی به سوره فجر نگاه میکنیم، میبینیم که در پنج آیه خداوند پس از ذکر قسمهایی، این نکته را مطرح میکنند که این سوگندهای مهم، هشدار و اشارهای برای صاحبان خرد است. خداوند پس از آن پنج قسم، به قوم عاد اشاره میکنند که انسانهایی بسیار قوی بودند و در ساختمانهایی بسیار بزرگ و مستحکم سکنی داشتند، اما خداوند پس از اینکه ایشان کفران نعمت کردند، یا درباره قوم ثمود یا فرعونیان چه کرد؟ وقتی قوم عاد و ثمود و فرعونیان طغیان و فساد کردند، در نهایت سنت الهی جاری شد و خداوند تازیانه عذاب را بر آنها نهاد. سرنوشت ترامپ - که جامعه ایران را بارهاوبارها تهدید کرد و حتی در موارد دارویی و غذایی ما را مورد تحریم قرار داد - در انتخابات آمریکا نیز نمونه و مصداق بارزی از عارض گشتن این سوط عذاب و بیآبرویی او بود. رنجیدن نه تنها جامعه ایران و جامعه مسلمانان بلکه رنجیدن دوستان ترامپ از او، همگی نشاندهنده بیحیثیتی و از بین رفتن سرمایه و اعتبار اجتماعی رییسجمهور آمریکاست. البته این سوط عذاببر او و امثال او ادامه خواهد داشت.
⭕️ فرصتهای همکاری تهران- اسلام آباد
🔹سفر ظریف در این برهه زمانی به اسلام آباد از ابعاد مختلف قابل بررسی است. کارشناسان معتقدند پاکستان میتواند نقشی مانند دبی را برای ایران داشته باشد که استفاده از این ظرفیت مغفول مانده است. یکی از این فرصتها سرمایه گذاری در بازارچههای مرزی است که میتواند موجب رونق اقتصادی در مناطق جنوبی کشور شود.
🔸با شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن بایدن، امروز عربستان که سپر محافظ خود را در قبال موج انتقادهای بینالمللی از دست داده است و این فرصتی است برای بهبود رابطه با عربستان.
🔹همچنانکه ظریف نیز در پیامی خطاب به حکومتهای منطقه گفت: شرط بستن روی خارجیها برای تأمین امنیت هرگز قمار خوبی نیست. ترامپ ۷۰ روز دیگر رفته است. اما ما برای همیشه اینجا میمانیم. پاکستان نیز همواره آمادگی خود را برای میانجیگری بین دو کشور اعلام کرده و تلاشهایی هم در این زمینه داشته است.
🔸از سویی دیگر صادرات گاز به پاکستان و پس از آن به هند با عنوان خط لوله صلح سالهاست که میان ایران و پاکستان مطرح است. ایده احداث خط لوله صلح در سال ۱۹۹۰ مطرح و قرار شد این خط لوله گاز ایران را به پاکستان و هندوستان منتقل کند که پیامآور صلح و دوستی در شبه قاره باشد. طرحی که در حد ایده مانده و توطئه کشورهای منطقه مانع عملیاتی شدن آن میشود. حال سفر ظریف به پاکستان با توجه به تحولات جهانی میتواند فرصتی برای اجرای این طرح باشد.
⭕️ تعهداتی که باکو باید به تهران بدهد
🔹جنگ قرهباغ اگرچه یک مقدمه تاریخی داشته، ولی بازیگران مختلف، در این بحران از منظر تولید فرصت برای ارتقای مزیتهای خود و فرصتهای راهبردی در ژئوپلتیک ورود کرده و نقشآفرینی میکنند. دولت آذربایجان از یک حق قانونی برای بازگرداندن حاکمیت به قرهباغ برخوردار است، ولی رفتاری غیرعادی برای کسب حاکمیت سرزمینی از خود نشان داده و به دلایل ویژهای، جغرافیای خود را به عرصههای تهدیدکننده برای ایران و محیط حساس قفقاز تبدیل کرده و از واکنشهای دوستانه ایران نیز عبرت نگرفته است. حضور رژیمصهیونیستی با اینکه با پوششهای مناسبات دوجانبه توجیه شده، ولی عملاً به میدانی برای اقدامات عملی ضدایرانی و ترور و تخریب تبدیل شده است. صهیونیستها نفت آذربایجان را گرانتر میخرند و سلاحهای خود را به آذربایجان ارزانتر میفروشند تا از نفوذ ژئوپلتیک و جغرافیای آذربایجان برای اهداف راهبردی بهرهمند شوند و مقامات آذری از کنار تهدیدات ضدایرانی حضور صهیونیستها به سادگی عبور کردهاند. جنگ اخیر قرهباغ نیز با تحریک مرموز از سوی ترکیه شکل گرفته و با پنهان شدن پشت مسئله قرهباغ و حضور نظامی در آذربایجان، اهداف پانترکیستی را به موازات اهداف راهبردی و ضدایرانی و منطبق با برنامههای انگلیسی و امریکایی در قفقاز تدارک میکنند و اولین نشانههای آن، تبدیل وضعیت امروز به حضور نظامی پایگاهی برای ترکیه و سپس ناتو است. وقاحت رسانههای ترکیه و نزدیک به حزب حاکم که تصریح دارند، گام بعدی آنها در تبریز است، بخشی از رویکردهای قفقازی ترکیه را برملا میکند. این در حالی است که قبل از هر بازیگر دیگر، ایران و روسیه، حق دارند در مورد قفقاز و قره باغ و بحران آن واکنش و مداخله داشته باشند. طرح اردوغان به پوتین برای کریدورسازی ارتباطی بین نخجوان و آذربایجان و کریدور مناطق ارمنی قرهباغ با ارمنستان، قبل از اینکه یک ایده طبیعی آذری باشد، با اهداف مشکوک و تهدیدکننده منافع ملی ایران مرتبط است که نوعی محاصره ژئوپلتیکی علیه ایران را دنبال کرده، از ظرفیتهای گوناگون ایران در این منطقه ممانعت به عمل میآورد. طرح روسی توقف جنگ که از دوشنبه شب بین روسیه، آذربایجان و ارمنستان به امضا رسید، دارای نکاتی است که باید برای ایران روشن شود و پازل امنیتی آن گویا باشد. همانگونه که در قبال حضور تروریستهای داعشی و نفوذ صهیونیستی و مداخلهگری مشکوک ترکیه باید حساس باشیم، روندهای تولیدی از این توافق نیز دارای پیامدهای جدی برای جمهوری اسلامی است که نیازمند تحرکی متفاوت از سفرهای دیپلماتیک است که دبیر شورای امنیت ملی یا دیگر مقامات در این تراز باید به سرعت با مقامات مسکو و آذربایجان و ارمنستان گفتگوهای جدی داشته باشند.
🔸آذربایجان و الهامعلیاف باید توضیح روشنی در خصوص موضع اعلامی پس از دیدار وزیر دفاع ترکیه از باکو ارائه دهند و مخاطب خود را مشخص کنند و یا هرگونه رخداد ناشی از توافق اخیر قرهباغ که مؤلفههای ژئوپلتیک را تغییر داده یا پای بازیگران مشکوک یا فرامنطقهای را به قفقاز بازکند، به عنوان خط قرمز امنیت ملی و مرز واکنش عملی ایران اعلام شود. این تحرک فوری در بالاترین سطح امنیتی کشور باید با سرعت به اجرا درآید و اخراج تروریستها به طور کامل از این منطقه و حفظ شاخصهای ثبات امنیتی و تهیکردن هرگونه ظرفیت برای بازیگران فرامنطقهای مشکوک نتیجه آن باشد.
⭕️ انتخابات آمریکا و اقتصاد ایران
🔹طی روزهای گذشته بازار ارز و طلا نوسانات زیادی را تجربه کرد. تحلیلهایی از کاهش قیمت در بازار مسکن وجود دارد و بازار بورس نیز بهنوعی متأثر از این شرایط است. این در حالی است که تنها اتفاقی که از نظر فعالین اقتصادی میتواند عامل این تغییرات در روزهای اخیر باشد، انتخابات آمریکاست.
🔸نکات تحلیلی: 1- موضوع تأثیر پیروزی دموکراتها بر اقتصاد ایران به موضوعی جنجالی بین اصولگرایان و اصلاحطلبان تبدیل شده است. درحالیکه اصولگرایان قائل به صفر بودن تأثیر انتخابات آمریکا بر اقتصاد ایران هستند، اصلاحطلبان بهگونهای اظهار خوشحالی میکنند که گویا قرار است تمام مشکلات کشور با روی کار آمدن بایدن حل شود! 2- تأثیرپذیری بازار از انتخابات آمریکا نشان میدهد که کلیت اقتصاد ایران در دست فعالینی با نگاه لیبرالی است. در حقیقت تفکر حاکم بر اقتصاد ایران بروننگر است. بهرغم سفارشهای مؤکد مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بر اقتصاد درونزا، این موضوع توسط دستگاههای مسئول، جامه عمل به خود نپوشیده است. 3- عهدشکنی آمریکا در عمل به تعهداتش از دوران حاکمیت دموکراتها آغاز شد و بهرغم خارج نشدن از برجام، به تعهدات برجامی خود نیز عمل نکردند؛ بنابراین در شرایط فعلی نیز بعید به نظر میرسد دموکراتها و سیستم حاکمه آمریکا بهراحتی امتیازی را به ایران بدهند. دولت جدید آمریکا سیاست دولت فعلی را به شکل و روشی جدید دنبال خواهد کرد. 4- کارشناسان اقتصادی قائل به این هستند که حداکثر 30 درصد مشکلات اقتصادی ما به خاطر تحریم است و ازآنجاکه سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر خاصی نخواهد کرد میتوان بهصورت تقریبی چنین تصور کرد که بهبود شرایط اقتصادی ایران با روی کار آمدن دموکراتها بسیار ناچیز و نزدیک به صفر خواهد بود.
🔹نکته راهبردی: نگاه صفر و صدی به موضوع تأثیرپذیری اقتصاد ایران از انتخابات آمریکا، دقیق نیست و بهرغم اینکه سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر ماهوی نخواهد کرد لیکن انتظار سایر کشورها و فضای روانی جهانی متأثر از آن باعث میشود برخی موانع تجارت خارجی ایران کاهش یابد، اما این میزان از تغییرات قطعاً مشکل کشور ما را حل نخواهد کرد. برای حل مشکلات اقتصادی باید پایههای داخلی اقتصاد ایران تقویت شود که عبارتاند از: کنترل تورم و حفظ ارزش پول ملی، ارتقاء بهرهوری، افزایش تولید، تعمیق روابط اقتصادی با کشورهای همسایه.
⭕️ آزادی بیان در منطق جهان غرب
🔹در عصر کنونی مقوله آزادی بیان در گفتمان غربی تعریفی خاص دارد. منشأ این اختلاف با سایرین، در گم کردن حق یا مخلوط کردن آن با باطل است. بیانی که با باطل همراه است بههیچوجه آزادی نیست و هیچگاه نمیتواند باعث رشد انسان شود.
🔸گزاره خبری: امریکا و کشورهای اروپایی که خود را مهد آزادی بیان میدانند و نسبت به کشور ما مدام این خواسته را مطرح میکنند، سخنرانیها، مصاحبهها و هرگونه اظهار عقیده ترامپ، معاونان و مشاورینش مبنی بر وجود تقلب گسترده و سازماندهیشده در انتخابات امریکا را قطع کردند و اجازه شنیدن حرفهایشان را به مردم ندادند. همچنین در توئیتر تمام پیامهای مربوط به تقلب در انتخابات آمریکا حذف شد. منطق چنین اقدامی نیز بیاساس و مستدل نبودن چنین ادعاهایی عنوان شده است؛ ولی در عوض همین رسانههای آمریکایی و توئیتر در ماجرای فتنه 88، 24 ساعته و با تمام توان خویش به دنبال جا انداختن شعار بیاساس تقلب در انتخابات ایران و حمایت از مدعیان آن بودند!
🔹گزاره تحلیلی: درست است که ترامپ فردی لجوج، عنود و دروغگو است و در چهار سال اخیر بادی کاشت و طوفانی درو کرد؛ اما سیاست این روزهای رسانههای آمریکایی و اروپایی نیز تفسیر دلخواه از آزادی بیان و خفه کردن صداهایی است که در نقد ساختار و سیستم فاسد آمریکایی بلند میشود، چه این صداها از حلقوم ملتها بلند شود، چه حتی توسط رئیسجمهور امریکا! شاید این رسانهها به خیال خود در حال آرام کردن فضا هستند، اما وقتی معیار حق و باطل عوض شود، محصولی جز گسترش خشونت ندارد. انتخابات امریکا از نظر انصاف و انسانیت نمره صفر گرفت و تجاربی انبوه را برای ما به یادگار گذاشت. معیارهای متفاوت رسانهها در مورد مسئلهای مانند آزادی بیان آنها را رسوا کرد و همگان فهمیدند پمپاژ خبری رسانههای غربی فقط برای برچیدن کلمه حق از دنیا و ترویج نظام سرمایهداری غرب است. آنها با هر چیزی که میتواند انسان را در مسیر درست انسانیت قرار دهد، مبارزه میکنند و برای این کار از هیچ اقدامی فروگذار نیستند. مردم ما به چشم خود دیدند که استدلالهای این رسانهها در مشکلات کشورمان چگونه است و در مورد کشور خودشان چگونه؛ باشد که خوشخیالان نیز هوشیار شده و درس گیرند.
⭕️ گزارش فارین افرز از چالشهای پیش روی آمریکای جدید
🔹نشریه علمی آمریکایی «فارین افرز» نوشت: «چالشهای داخلی امروز آمریکا فراتر از سلامت اجتماعی و اقتصادی این کشور است. ما شاهد یک ایالاتمتحده قطبی شده و دارای شکاف هستیم. بیش از ۷۰ میلیون آمریکایی به دونالد ترامپ رأی دادند. بسیاری از آنها معتقدند رأی آنها دزدیده شده و بایدن رئیسجمهوری غیرقانونی است. 🔸 امروز مردم ایالاتمتحده پیرامون موضوعاتی همچون نابرابریهای درآمدی، نژاد و تحصیلات، نظرات یکدستی ندارند. دیدگاههای دو حزب اصلی درباره مالیات، اصلاحات در نیروی پلیس و مراقبتهای بهداشتی کاملاً ناسازگار است. بهاینترتیب شکاف در حاکمیت نیز دور از انتظار نیست».
⭕️ شهید طهرانی مقدم، پدر موشکی ایران، با اراده ای پولادین
🔹 شهید «حسن طهرانی مقدم» پدر موشکی ایران، نماد اراده نیروی انقلابی و جهادی و مظهر تلفیق دانش و تجربه با توکلی الهی بود؛ مردی که بازوی قدرتمند انقلاب اسلامی به همت او و همرزمانش، آنچنان بلند و کوبنده شد که بازدارندگی ایران را در مقام تهدیدات دشمنان تضمین میکند و بیشک این مهم تحقق نمییافت، مگر آنکه ارادهای به همین استحکام استوار و به بلندای دماوند، پای کار ایران میبود؛ شهیدی که اکنون الگوی بسیاری از جهادگران ایران اسلامی به ویژه دانشمندان و جهادگران عرصه خودکفایی دفاعی ایران است.
⭕️ گمانه های امنیتی-سیاسی از جابجایی ناو آمریکایی
🔹 ناو هواپیمابر نیمیتز CVN68 آمریکا که در اوایل مهر ماه وارد خلیج فارس شده بود، همزمان با خبر برکناری مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا، از خلیج فارس خارج شده و اکنون روبروی راس الحد عمان قرار دارد.
🔸اگرچه نمی توان همزمانی این دو خبر با گزارش نیویورک تایمز مبنی بر احتمال تحرکات نظامی علیه ایران را نادیده گرفت، اما ارائه تحلیل قطعی از این تحرکات، نیازمندِ در نظر گرفتن موارد زیر است:
1️⃣ حرکت ناوهای امریکایی میان خلیج فارس و دریای عمان امری معمول است و باید منتظر ماند که در روزهای آینده مسیر و مقصد این ناو به کدام سمت خواهد بود.
2️⃣ مرحله دوم رزمایش چندجانبه مالابار۲۰۲۰ در محدوده اقیانوس هند که از مورخه ۲۷آبان شروع می شود را باید در نظر داشت. چه بسا که این ناو قصد شرکت در این رزمایش را دارد.
3️⃣ اختلاف نظرهای اساسی مارک اسپر با ترامپ موجب شده بود تا چند بار آقای اسپر تا مرز استعفا پیش برود. این روزها که ترامپ در عصبانیت بوده ممکن است، اختلافات موجود منجر به کنار گذاشتن وزیر دفاع شده باشد.
4️⃣ اوضاع امنیتی داخلی آمریکا چندان مناسب نیست و احتمال وقوع درگیری های خیابانی در این کشور وجود دارد. ممکن است این گمانه در پنتاگون باشد؛ که در صورت وقوع این ناامنی ها، ایران از فرصت مشغول شدن واشنگتن به اوضاع داخلی استفاده کند و انتقام سخت را بگیرد. مخصوصا که جمهوری اسلامی بارها بر گرفتن انتقام تاکید کرده و نشان داده به آنچه می گوید عمل می کند. این نکته ممکن است پنتاگون را به این جمع بندی رسانده باشد که فعلا ناوگان خود را برای امنیت بیشتر از خلیج فارس خارج کند.
⭕️ راه بازگشت آمریکا به برجام هموار نیست
🔹یک روزنامه انگلیسی، بازگشت آمریکا به توافق هستهای ایران در دوره ریاستجمهوری پیشبینی شده بایدن، با پیچیدگیهای زیادی همراه است و مشاوران او آن را چندان قابل انتظار نمیدانند. فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: تحلیلگران معتقدند گرچه احیای این توافق چندجانبه ممکن است اما ملحق شدن به آن به سادگی پیوستن به سایر توافقات و نهادها مثل توافق آبوهوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی که ترامپ آمریکا را از آنها خارج کرد، نیست. 🔸در صورتی که آمریکا بخواهد موضوعاتی مانند برنامه موشکی ایران و حضور منطقهای این کشور را که در برجام ذکر نشده بودند، مطرح کند یا تهران خواستار دریافت غرامت به دلیل خروج آمریکا از توافق هستهای ایران شود، آن زمان مذاکرات سختتر خواهد شد. خیلی چیزها در اینخصوص بستگی به این دارد که چه کسی وزیر خارجه دولت بایدن خواهد شد.
⭕️ بحران همهجانبه در آمریکا
🔹مجموع گزارشهای منتشرشده در رسانههای غربی و خصوصا شبکههای تلویزیونی پربیننده در آمریکا، شاهد ایجاد نوعی آنارشی مزمن و عمیق در معادلات سیاسی، حقوقی و امنیتی در این کشور می باشد. این بحران، نهتنها تا زمان حضور ترامپ در رأس معادلات سیاسی آمریکا( تا ژانویه سال 2021) ،بلکه حتی پس از حضور احتمالی بایدن در کاخ سفید نیز ادامه خواهد داشت.
🔸نتیجه رسمی و نهایی انتخابات هنوز اعلام نشده و شمارش آرا همچنان ادامه دارد. در هر یک از ایالتهای آمریکا مهلتی متفاوت برای پایان روند شمارش آرا تعیینشده است. ترامپ و تیم انتخاباتیاش مدعی شدهاند که «تقلب» در انتخابات صورت گرفته و ازاینرو در چندین ایالت شکایت کردهاند.
🔹همین مسئله( طولانی شدن شمارش آرا، آنهم یک هفته پس از پایان انتخابات) بحرانهای جاری در آمریکا را تشدید کرده است. همانگونه که اشاره شد، جنس این بحرانها را نباید مقطعی و کوتاهمدت و حتی هیجانی دانست! موضوعی که اکثریت قریب بهاتفاق تحلیلگران مسائل آمریکا بر روی آن اذعان دارند.