⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹آیت الله مصباح سردار بصیرت و ناترس در بیان حقیقت
[سوره المائدة (5): آيه 67]
🔸يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ (67)
🔹اى پيامبر! آنچه را از سوى پروردگارت به تو نازل شده است (در مورد ولايت و جانشينى حضرت على) اعلام كن و اگر چنين نكنى، رسالت الهى را نرساندهاى و (بدان كه) خداوند تو را از (شرّ) مردم (و كسانى كه تحمّل شنيدن اين پيام مهم را ندارند) حفظ مىكند. همانا خداوند گروه كافران را هدايت نمىكند.
🔸بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ۱۳۹۶/۱۰/۰۶
🔹از این آیهای که عرض کردیم -اَلَّذینَ یُبَلِّغونَ رِسالٰتِ اللهِ وَیَخشَونَهُ وَ لا یَخشَونَ اَحَدًا اِلَّا الله- معلوم میشود که این تبلیغ، دشمن دارد؛ [وقتی]که میفرماید تبلیغ میکنند رسالات الهی را، از خدا میترسند، از غیر خدا نمیترسند، پیدا است که غیر خدا در مقابل این مبلّغین الهی، مبلّغین رسالاتالله، صفآرایی دارند؛ بحث بر سر دعوا است. یا در آن آیهی شریفهی «بَلِّغ ما اُنزِلَ اِلَیکَ مِن رَّبِّکَ وَ اِن لَم تَفعَل فَما بَلَّغتَ رِسالَتَهُ وَ اللهُ یَعصِمُکَ مِنَ النّاس» که [میفرماید] خدا تو را حفظ میکند، نگران نباش، دغدغه نداشته باش از دشمن، پیدا است که در مقابل تبلیغ پیغمبر، صف دشمنان است، جبههی دشمنان است. برادران عزیز، خواهران عزیز! معنای این چیست؟ معنایش این است که شما آنوقتی که تبلیغ میکنید، تبلیغ اساسی میکنید، تبلیغ اسلامی میکنید، در مقابل این تبلیغ شما یک جبههی دشمنی صفآرایی میکند؛ این را باید بدانید.
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ چه کسانی محاسبات غلط به آمریکا میدهند؟
🔹گاهی اوقات به رسانههای داخلی میگویم اینقدر آمریکاشناس نباشید، چون آنها ایرانشناس نیستند. وقتی درباره قوانین مجلس ما صحبت میکنند، فکر میکنند قوانین مجلس ما قوانین مدرسه است. مثلاً امروز صادر میشود و فردا میشود اجرا نکرد، ولی زمانی درباره قوانین خود صحبت میکنند، انگار وحی منزل است»؛ این جمله زیبا از خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه است که بهطور مستقیم اشاره به این دارد که سیستم محاسباتی دشمن در مورد ملت و دولت ایران تحلیل درستی نیست.
🔸مقام معظم رهبری در سالهای گذشته بارها تأکید کردهاند که دشمن دچار خطای محاسباتی است و بر اساس این خطاها تصمیمهای غلط اتخاذ میکند. ایشان در سال ۱۳۹۰ در جمع نمایندگان خبرگان رهبری فرمودند: «وقتی محاسبات انسان بر مبنای توهّم بود، پیداست که در برنامهریزیای که بر اساس این محاسبات انجام میدهد، شکست خواهد خورد».
🔹دشمن فکر میکرد که با به شهادت رساندن حاج قاسم، مسیر مقاومت متوقف میشود، اما پس از یک سال، تیری کوویل، پژوهشگر مرکز تحقیقات فرانسه برای مطالعات بینالمللی و استراتژیک، در مصاحبه با یورونیوز گفت: «من فکر میکنم شبکه منطقهای که نیروهای قدس در شکلگیری آن نقش داشتهاند امروز مهمترین جنبه سیاستهای منطقهای ایران است». این پژوهشگر فرانسوی تأکید کرد: «من هیچ تغییری در سیاستهای ایران در منطقه نمیبینم. ایران همچنان بازیگر شماره یک در تحولات سوریه است».
🔸آمریکا به دنبال انفعال ایران بود؛ اما اکنون خودشان دچار سردرگمی هستند که چگونه ایران را به کرنش وادار کنند. در این زمینه نیویورکتایمز مینویسد: «برخی تحلیلگران از خروج ناو هواپیمابر نیمیتز از منطقه خلیجفارس استقبال کردهاند، اما از سوی دیگر منتقدان این تصمیم را حامل پیامی نادرست میدانند. ازنظر منتقدان، خروج ناو نیمیتز مثال دیگری است برای بیتجربگی و سردرگمی در تصمیمگیری در رأس وزارت دفاع آمریکا؛ روندی که به باور منتقدان از ماه نوامبر، زمانی که دونالد ترامپ، مارک اسپر، وزیر دفاع پیشین و چندین مشاور ارشد او را کنار گذاشت و این وزارتخانه را به میلر و وفاداران به خود سپرد، آغاز شده است».
🔹با توجه به اینکه دشمن اطلاعات اندکی از روحیه و قدرت انقلاب اسلامی دارد، برخی از مسئولان باید مراقب باشند که در زمین آمریکا بازی نکنند و پازل آمریکا را با خواهشهای کودکانه برای مذاکره پر نکنند، اگر در درون کشور نگاه درونزا و تکیه بر امکانات داخلی وجود داشته باشد، نهتنها دشمن جرئت دست زدن به اقدامات خطرناک را نخواهد داشت، بلکه امکان عملی کردن تحریم و تهدید را هم نمییابد.
⭕️واکنش مطلوب
🔹«همه احتمالات بهویژه بهدلیل نوع شخصیت ترامپ که جنون بزرگی و عظمت دارد، وارد است ولی همه این اظهارات و اقدامات در قالب جنگ روانی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه محور مقاومت است. باید در مدت زمان باقیمانده از زمان ریاستجمهوری دونالد ترامپ با هشیاری و احتیاط رفتار کرد.
🔸همین که صهیونیستها جار و جنجال رسانهای در این مدت راه انداختند، نشان میدهد که پشت این جار و جنجالها، اقدامات واقعی وجود ندارد. شواهد و قرائن نشان میدهند که احتمالا ترامپ در روزهای باقیمانده ریاست خود دست به اقدامی بزند؛ البته اگر قدرت را تحویل بدهد.» جملههای بالا برگرفته از آخرین سخنرانی دبیرکل حزبالله لبنان، سیدحسن نصرالله است، در این صحبتهای مهم سیّد به کینه شدید و عمیق آلسعود نسبت به جبهه مقاومت اشاره کرد و حتی خبر داد که بنسلمان خواستار ترور و حذف او توسط آمریکا و مباشرت صهیونیستها شده است.
🔹این حد وقاحت و گستاخی آلسعود در از بین بردن حقوق شیعیان داخل عربستان، شهادت شیخ نمر، تجاوز به یمن سندهای سیاهی هستند که در تاریخ میمانند و همواره لکه ننگ باقی خواهند ماند. لذا باتوجه به فرآیندها و تحلیلها، جبهه مقاومت باید بیش از گذشته با هوشیاری و حواس جمع تحرکات منطقهای را رصد و برای هر کنش نامناسبی واکنش مطلوب نشان دهد؛ وقتی هنوز ترامپ دیوانه و قمارباز سودای ماندن در کاخ سفید دارد و انتظار هر حرکت نابخردانهای از او میرود.
⭕️ آمریکا در عراق چه میخواهد
🔹ترور ناجوانمردانه فرماندهان مبارزه با داعش بهویژه سردار دلها سپهبد حاج قاسم سلیمانی، توسط دولت آمريكا موجب شد تا برخی نخبگان و بسیاری از مردم ایالات متحده که به مسائل مهم کشورشان واکنش نشان میدهند این سوال را بپرسند؛ به راستی چرا نظامیان آمریکا در عراق هستند؟ چرا آنها باید مهمترین فرماندهان ایران و عراق را ترور کنند. اطلاعرسانی درست درباره دلیل نفرت مردم عراق از آمریکا و عمومی بودن این بیزاری نکتهای بسیار مهم است که شبکههای انگلیسی زبان و معاونت برونمرزی سازمان صداوسیما میتوانند هرچه بهتر و تحلیلیتر برای مردم آمریکا بیان کنند. 🔸تصوری که رسانههای غربی برای مردم جهان ساخته بودند، این است که آمریکا برای کمک به بغداد در عراق است اما در شرایط حال حاضر آن رسانهها نمی دانند چگونه بايد اين نكته را براي مخاطبان خود توجيه كنند كه واشنگتن نه تنها به مردم عراق کمک نکرده، بلکه جوانان این کشور را در خاک عراق میکشد و رهبران عراقی مانند ابومهدیالمهندس را نیز مغرورانه ترور میکند، سپس در گامی بسیار خطرناکتر سعي دارد این کشور عربی را به محل جنگ نیابتی خود و مکانی برای تسویه حساب با دیگر کشورها تبدیل کند.
⭕️ کردستان عراق در مسیر عادی سازی ؟
🔹برخی سایتهای صهیونیستی اخباری درباره سفر احتمالی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم به اقلیم کردستان عراق منتشر کردهاند.به گزارش «روسیا الیوم» و «عربی 21» که هر دو از سایت اسرائیلی «0404» نقل کردهاند، نتانیاهو در نشست روز گذشته حزب لیکود، تلویحا اشاره کرده است که به زودی توافق عادیسازی روابط با اقلیم کردستان عراق امضا خواهد شد.
نتانیاهو در پاسخ به سوالی درباره امضای توافق عادیسازی روابط بین تلآویو و اقلیم کردستان عراق گفته است: «نمیتوانم توضیح زیادی در این باره بدهم، به تازگی سفری به برخی کشورهای عربی دیگر داشتم، همانطور که پیش از این نیز نتوانستم توضیحی درباره امارات بدهم، پس نمیتوانم اشارهای به این موضوع داشته باشم.»
🔸گرچه رسانههای صهیونیستی اظهارات نتانیاهو درباره سفر به برخی از کشورهای عربی را اشاره او به سفرش به عربستان سعودی دانستهاند، اما «باراک راوید» روزنامهنگار اسرائیلی معتقد است که اشاره نتانیاهو به سفر او به اقلیم کردستان عراق بوده است.رژیم صهیونیستی و کردها از دهه 60 قرن گذشته میلادی به صورت مخفیانه ارتباطاتی داشتهاند و پیش از این نیز نتانیاهو از استقلال کردستان حمایت کرده و خواستار تاسیس کشور مستقلی با عنوان کردستان شده بود.«مسعود بارزانی» رئیس پیشین اقلیم کردستان عراق هم در مناسبتهای مختلف از جمله در سخنانی در سال 2006 از رابطه با رژیم صهیونیستی دفاع کرده و گفته بود که رابطه با اسرائیل جرم نیست!
⭕️ آمریکا از برتری اقتصادی چین نگران است
🔹واقعیت امر تقابل تمامعیار جمهوریخواهان و دموکراتهای آمریکا با پکن این است که باوجود پیشرفت اقتصادی و روبهجلوی پکن و ناکامی سیاستمداران آمریکایی در تنظیم تراز تجاری خود، واشنگتن باید پایان سلطه اقتصادی خود برجهان را بپذیرد. از سوی دیگر، «دلار» نیز بهعنوان یک«ارز جهانی» روزبهروز بیشتر اعتبار خود را از دست میدهد. 🔸تمایل بسیاری از کشورها مبنی بر فاصلهگیری از دلار و جایگزین کردن پولهای ملی در مبادلات دوجانبه و چندجانبه، به این روند شدت بخشیده است. بنابراین، قطعا در ماهها و سالهای آینده، اخبار خوبی در خصوص «تحولات اقتصادی جهان» به گوش مقامات آمریکایی نخواهد رسید.
⭕️ سلیمانی محبوب مردم ایران است ترور او قابل دفاع نیست
🔹نشریه «ریسپانسیبل استیت کرافت» وابسته به اندیشکده «کوئینسی» در واشنگتن، در سالگرد ترور سردار سلیمانی نوشت: ژنرال سلیمانی که یک سال قبل توسط پهپادهای آمریکا در فرودگاه بغداد ترور شد، نقشی فراتر از موقعیت رسمی خود بهعنوان فرمانده نیروی قدس در سپاه پاسداران داشت و از افراد با نفوذ در بسیاری از سیاستهای امنیتی ایران و نزدیک به آیتالله خامنهای، رهبر این کشور بهشمار میرفت. سلیمانی در میان مردم عادی ایران بسیار مورد احترام و از محبوبیت واقعی برخوردار بود. این احترام و محبوبیت همچنان پس از شهادت او هم ادامه داشته و با توجه به جمعیتی که در عزاداری فقدان او در چندین شهر ایران تجمع کردند، مشهود بوده است.
🔸در بیشتر توصیفهایی که از ژنرال سلیمانی در ایالات متحده شنیده میشود، اهمیت او برای ایرانیها بهطور کامل درک نشده است. چهرهای آمریکایی، همانند او وجود ندارد که مثالی ملموس باشد و اشاره به افرادی مانند جان مک کین، دیوید پترائوس، جیمز ماتیس یا دیگر چهرههای برجسته و تاثیرگذار در زمینه امنیت ملی تنها میزانی از اهمیت او را نشان میدهند.
پنج روز پس از ترور سردار سلیمانی، ایران دو پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق را با موشکهای بالستیک هدف گرفت؛ سپاه پاسداران این عملیات را تنها بخشی از اقدامات تلافیجویانه توصیف کرد.
🔹آمریکاییها باید با دقت در مورد ماهیت آنچه هریک از طرفین با یکدیگر کردهاند، فکر کنند. اتهاماتی که ایالات متحده عمدتاً علیه سردار سلیمانی مطرح میکرد، به رابطه او با عناصر عراقی در زماناشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی پس از حمله سال 2003، مربوط میشد. آمریکاییها حق دارند که از کشتهشدن نیروهای خود ناراحت باشند. اما جنگ عراق در ماه مارس سال 2003 بهصورت یک عمل تجاوزگرانه آغاز شد و تنها اندکی پس از آن بود که ایران به رغم اینکه هیچ ارتباطی با حملات 11 سپتامبر در ایالات متحده نداشت، بخشی از «محور شرارت» توصیف شده بود. این حمله متجاوزانه در کشوری صورت گرفت که کیلومترها مرز مشترک با ایران دارد. کشوری که در جنگی متجاوزانه علیه ایران در دهه 1980 هزینه و خسارات زیادی برای این کشور به بار آورد. سردار سلیمانی و همکاران او برای کمک به عناصر مقاومت عراقی در برابراشغال نظامی آمریکا که از نظر بیشتر ایرانیها اقدامی افتخارآمیز و حتی ضروری برای امنیت مداوم ایران بود، به عراق شتافتند.
🔸آمریکا با نقض قوانین بینالمللی و هرگونه استاندارد رفتاری پذیرفته شده در روابط بینالملل، یک شخصیت مطرح از یک کشور سوم را که برای گفتوگو با نخستوزیر کشور همسایه به آنجا سفر کرده بود، ترور کرد. برای درک فاجعهآمیز بودن این رفتار میتوان تصور کرد که یک شخصیت سیاسی یا نظامی ارشد آمریکایی در زمانی که به کانادا سفر کرده تا درباره موضوعات مورد توجه دو کشور با نخستوزیر این کشور مذاکره کند، توسط ایران (یا هر کشور خارجی دیگری) ترور شود. در چنین شرایطی آمریکاییها چه واکنشی نشان میدادند؟
⭕️ چند نکته مهم پیرامون آغاز غنیسازی ۲۰ درصد اورانیوم
🔹ایران رسماً از آغاز غنیسازی ۲۰ درصد اورانیوم در کشور خبر داد. این اقدام ایران که در راستای اجرای قانون مصوب اخیر مجلس شورای اسلامی صورت گرفته، بلافاصله با واکنش غربیها مواجه شد و «پیتر استانو» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: اروپا چنین اقدامی را به منزله انحراف جدی از تعهدات برجامی محسوب میکند!
🔸این در حالی است که این اقدام واکنشی طبیعی و قانونی به رفتارهای غیرقانونی آمریکا و بدعهدی اروپاییها بوده و مطابق بند ۳۶ برجام صورت پذیرفته است. به نظر میرسد خویشتنداری ایران، طرف آمریکایی ـ اروپایی را در مورد اراده تهران برای استیفای حقوق خود دچار برداشت غلط نموده است. اروپا و آمریکا باید متوجه این واقعیت باشند که طرف بدهکار ماجرا آنها هستند و استفاده از زبان زور و تهدید فقط انگیزه ایران برای سرعت بخشیدن به این روند را تقویت میکند.
🔹ایران بارها اعلام کرده مجموعه اقداماتی که در قالب گامهای پنجگانه کاهش تعهدات هستهای انجام داده برگشتپذیر است اما شرط آن لغو کامل همه تحریمها اعم از هستهای و غیر هستهای و ایجاد وضعیتی متناسب با روح برجام است.
🔸در چنین شرایطی که هیچیک از تعهدات طرف مقابل انجام نشده و از برجام جز پوستهای باقی نمانده، طبیعی است که ایران چنانچه در قانون اخیر مجلس هم بدان به عنوان یک الزام قانونی و غیر قابل اجتناب تاکید و تصریح شده، به هیچ وجه مسیر فرصتسوز کنونی را ادامه نخواهد داد.
🔹از سویی؛ باید توجه داشت که سیاست «فشار حداکثری» ترامپ و طیف افراطی حاکم بر کاخ سفید به دلیل حرکت بر مدار قلدری و زورگویی، عملا به ضد خود تبدیل شد و به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسید، به گونهای که نه تنها در نهایت ترامپ را از صحنه سیاسی آمریکا توسط رأی مردم حذف کرد بلکه جمهوری اسلامی ایران با فعالسازی ظرفیتهای جدید تولیدی، علمی، پژوهشی، هستهای و دفاعی قویتر از گذشته شد.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹ناترسی و شجاعت از شاخصه های یک رهبری الهی و مومنان انقلابی است
[سوره يونس (10): آيه 71]
🔸و اتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ نُوحٍ إِذْ قالَ لِقَوْمِهِ يا قَوْمِ إِنْ كانَ كَبُرَ عَلَيْكُمْ مَقامِي وَ تَذْكِيرِي بِآياتِ اللَّهِ فَعَلَى اللَّهِ تَوَكَّلْتُ فَأَجْمِعُوا أَمْرَكُمْ وَ شُرَكاءَكُمْ ثُمَّ لا يَكُنْ أَمْرُكُمْ عَلَيْكُمْ غُمَّةً ثُمَّ اقْضُوا إِلَيَّ وَ لا تُنْظِرُونِ (71)
🔹سرگذشت نوح را بر آنان تلاوت کن، هنگامی که به قومش گفت:ای قوم اگر توقفم در بین شما و یادآوری آیات الهی برای شما سخت است [و غیرقابل تحمل، هرکاری از دستتان ساخته است انجام دهید و کوتاهی نکنید؛ چرا که] من بر خدا تکیه نموده و توکل کردهام [ و از غیراو هراسی ندارم]. سپس مىگوید: اگر مىتوانید برخیزید، و به زندگى من پایان دهید و لحظهاى مرا مهلت ندهید.»(یونس/ 71)
درسها
🔹قرآن مىخواهد به مومنان و رهبر الهی این دستور را بدهد که نباید به قدرت دشمن اهمیت دهد، بلکه با قاطعیت و شهامت بیشتر حرکت خود را ادامه داده، پیش برود؛ چرا که تکیه گاهشان خدا است و هیچ نیرویى تاب مقاومت در برابر قدرت او را ندارد.
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ افول آمریکا یا افول تفکر حاکم بر آمریکا
🔹 با بررسی نظام های فکری حاکم بر غرب که در واقع متاثر از اندیشه های متفکرانی همچون مارتین لوتر ، جان لاک و ژان ژاک روسو و ریشه در جنبش های ضد استبدادی خودسرانه کلیسا ی قرن 16 ، روشنگری قرن 17 و قیام و انقلاب بورژوازی قرن 18 میلادی دارد و در ادامه سیر تسافل خود به تفکر لیبرال دموکراسی که هم اکنون در حالت احتضار بسر می برد منتهی شده است و صدای نفس های پایانی به شمارش افتاده آن در خیابان های فرانسه و منهتن آمریکا به گوش می رسد در حقیقت و واقع ، فریاد و انقلاب علیه تفکری است که در ظاهر به انسان آزادی داده ولی در باطن انسان هارا به بند کشیده است ،تفکر شومی که مثل اسلافش در زباله دان تاریخ دفن خواهد شد و یقینا قرن بیست و یکم طلوع حیات اسلام خواهی غرب خواهد بود و نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی و دعوت آنها برای تفکر و شناخت دین اسلام در این معنا قابل تامل است .
⭕️ آیا دولت بایدن کاری به «مکانیزم ماشه» ندارد؟!
🔹آخرین تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن تحریمهای چندجانبه علیه ایران در قالب قراردادن دو بند اضافه بر بودجه ۲۰۲۱ سازمان ملل که مختص احیای کمیته تحریمها علیه کشورمان بود، با مخالفت ۱۴۲کشور مواجه شد و شکست خورد. در این مسیر فقط 10 کشور از جمله عربستان و بحرین حاضر به حمایت از طرح دولت شکستخورده ترامپ شدند. سوال اصلی اینجاست که آیا مخالفت مجمع عمومی سازمان ملل متحد با این موضوع، مترادف با برطرفشدن کامل خطر «اسنپبک» یا «بازگشت تحریمهای چندجانبه سازمان ملل علیه ایران» است؟ پاسخ این سوال منفی است.
🔸واقعیت امر این است که در عین عدمبازگشت تحریمهای چندجانبه علیه ایران در دوران ریاستجمهوری ترامپ، نباید در فضایی احساسی و غیرمنطقی، تصور کنیم که خطر بازگشت تحریمهای چندجانبه علیه ایران به صورت کامل از بین رفته است. جو بایدن در یکی از آخرین مصاحبههای خود با روزنامه «نیویورکتایمز» که پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری نوامبر 2020 صورت داده است، میگوید: «در هر حال ایرانیان به وضوح میدانند که در صورت بازگشت ما به برجام، گزینه بازگرداندن همه تحریمها (از جمله تحریمهای چندجانبه سازمان ملل متحد) علیه این کشور روی میز خواهد بود.» آنچه مسلم است اینکه دولت بعدی آمریکا نسبت به «مکانیزم ماشه» که در سند برجام و متعاقبا قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد تعبیه شده است، بهمثابه یک «ظرفیت حقوقی تفسیرپذیر» مینگرد؛ چنانچه «ریچارد نفیو» معمار تحریمهای ایران در دوران اوباما و یکی از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای آمریکا تاکید کرده است، مکانیزم ماشه یکی از نقاط قوت برجام (به سود طرف آمریکایی) محسوب میشود. بدیهی است که دموکراتها از این ظرفیت به سادگی نخواهند گذشت. 🔹القای تصنعی این مساله که شکست اخیر دولت ترامپ در فعالسازی مکانیزم ماشه علیه ایران، منبعث از «قدرت و اصالت سند برجام» بوده است، آدرس نادرستی را به افکار عمومی کشورمان مخابره میکند و در آینده میتواند منجر به قدرت مانور بیشتر دولت بایدن در استناد به این بند از سند توافق هستهای شود؛ چنانچه افرادی نظیر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه پیشنهادی بایدن بارها اعلام کردهاند كه «بسط برجام به حوزههای غیرهستهای» اصلیترین هدف آنها در قبال این سند محسوب میشود. اساسا مقامات آمریکایی و حتی بازیگران اروپایی که اخیرا به طرح پیشنهادی دولت ترامپ علیه ایران رای منفی دادند، نسبت به سند برجام بهمثابه یک «متغیر مستقل حقوقی» نمینگرند و هر زمان که ترجیح دهند، به «سوءتفسیر عامدانه» از مفاد و بندهای آن روی میآورند. حتما همگان به یاد دارند که در دوران ریاستجمهوری اوباما، وزارت خارجه و خزانهداری آمریکا رسما با هشدار به شرکتها و موسسات اعتباری در خصوص تجارت با ایران، بند 29 برجام (که طرفهای امضاکننده توافق هستهای را از ایجاد خلل در پروسه رفع تحریمهای ضدایرانی بازمیداشت) را نقض کردند اما تروئیکای اروپایی در نشستهای متعدد کمیته مشترک برجام، این اقدام واضح غیرحقوقی را طبیعی جلوه دادند؛ بنابراین باید فارغ از هرگونه نگاه احساسی و غیرواقعبینانه، خود را برای مواجهه با هرگونه سناریوی مشترکی از سوی دولت جدید آمریکا و تروئیکای اروپایی آماده کنیم.
⭕️ فقط ترامپ متهم نیست!
🔹رئیس جمهور جنجالی آمریکا در روزهای آخر حضورش در کاخ سفید، با بحرانهای متعددی دست و پنجه نرم می کند. افشای مکالمه تلفنی دونالد ترامپ با یکی از مقامات ارشد انتخاباتی ایالت جورجیا، مولد دردسرهای زیادی برای رئیس جمهور فعلی آمریکا خواهد بود. حتی احتمال دارد ترامپ با پیگیری های قضایی گسترده ای که از سوی دموکراتها و حتی برخی جمهوریخواهان حول این "سند صوتی" صورت می گیرد، برای همیشه شانس حضور در مسند ریاست جمهوری را از دست بدهد! به این ترتیب کابوس ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2020 تکمیل می شود اما به نظر می رسد بر خلاف آنچه رسانه های غربی سعی در جلوه دادن آن دارند، ترامپ تنها متهم این پرونده نیست! متهم اصلی این ماجرا، هیات خاکمه آمریکاست! کسانی که "ساختار الکترال" را به گونه ای طراحی کرده اند که امکان تقلب، جا به جایی آرا، اعلام رسمی رای افراد حزبی و خاص به جای رای مردم در آن وجود دارد.
🔸امروز بهتر است به جای "رسوایی تلفنی ترامپ"، از ساختار انتخاباتی دهشتناکی در آمریکا سخن بگوییم که در آن، "رای مردم" در میان لابی سیاستمداران خاص به فراموشی سپرده می شود. در چنین ساختار متقلبانه و معیوبی،فردی مانند ترامپ رسما و صراحتا از یک مقام ایالتی می خواهد تا با جا به جایی آرا به سود وی، پیروزی اش را در انتخابات ریاست جمهوری تضمین کند!
🔹همین ساختار شکننده باعث شده است در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ میلادی، جمهوریخواهان به رغم کسب آرای عمومی کمتر، در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شوند.اما بخشی از ماجرا نیز به "بعد از برگزاری انتخابات" باز می گردد: جایی که از "دادگاههای ایالتی" و " دیوان عالی آمریکا" گرفته تا " مجلس نمایندگان " و " مجلس سنا" و فراتر از آن، "مجمع رای دهندگان الکترال"می توانند بدون استناد به هیچ مدرکی، "رای مردم" را باطل کرده و حتی نسبت آرا را میان نامزدهای برنده و بازنده تغییر دهند.