eitaa logo
جهادگران تبیین
1.5هزار دنبال‌کننده
10.2هزار عکس
5.8هزار ویدیو
567 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️جنگ اسرائیل، جنگ ما نیست؛ نیروهای آمریکایی باید به خانه برگردند 👤 استیو بنن، استراتژیست محافظه‌کار: 🔹«ما جوانان آمریکایی را در خاورمیانه در معرض خطر قرار داده‌ایم و وقت آن رسیده که این بساط را جمع کنیم و آن‌ها را به خانه بازگردانیم. 🔸اگر اسرائیل می‌خواهد به سمت بیروت پیشروی کند، به سمت دمشق برود، یا به سمت تهران حرکت کند، برود. انجامش بدهد! شما یک کشور مستقل و دارای حاکمیت هستید؛ هر کاری صلاح می‌دانید انجام دهید. 🔹آن مارک لوینِ یاوه‌گو را هم بفرستید روی تانک خط مقدم. این‌همه رجز می‌خواند؛ پس چرا خودش آنجا نیست که بجنگد؟ ما داریم به خانه برمی‌گردیم.»
⭕️شبکه CNN: 🔹دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در هفته‌های اخیر به‌طور مداوم گزارش‌هایی درباره طرح‌های احتمالی ایران برای ترور رئیس‌جمهور ترامپ دریافت کرده بودند، اما هشداری که از سوی اسرائیل ارائه شد جدید بود و به یک طرح مشخص‌تر اشاره داشت. 🔸 جزئیات این طرح ادعایی هنوز روشن نیست و نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز تاکنون اطلاعات ارائه‌شده از سوی اسرائیل را به‌طور مستقل تأیید نکرده‌اند. 🔹 برخی مقام‌های آمریکایی گفته‌اند این هشدار اسرائیل ممکن است با هدف اثرگذاری بر روند تصمیم‌گیری ترامپ مطرح شده باشد؛ در شرایطی که او در حال بررسی این موضوع است که آیا اقدام نظامی آمریکا علیه ایران را تشدید کند یا نه.
⭕️پیکر مطهر رهبر جانفدا در حرم مطهر رضوی آرام گرفت 🔹پیکر مطهر رهبر جان‌فدا و خانواده شهید ایشان، پس از آیین تشییع و اقامه نماز، در رواق دارالذکر و در نزدیکی روضه منوره، آرام گرفت.
⭕️وال استریت ژورنال | «بند ۵» توافق ترامپ؛ چرا نزاع بر سر هرمز به بن‌بست نظامی رسیده است؟ 🔹تفاهم‌نامه میان دولت ترامپ و ایران، که با هدف بازگشایی تنگه هرمز و کاهش فشارهای اقتصادی بر جهان امضا شده بود، اکنون خود به عامل اصلی تشدید بحران تبدیل شده است. 🔸به گزارش وال‌استریت ژورنال، ریشه این درگیری در «بند ۵» این تفاهم‌نامه نهفته است؛ بندی که به ایران نقشی محوری در بازگشایی و مدیریت آینده این آبراه استراتژیک اعطا کرده است. 🔹این نقش‌دهی، با مخالفت شدید ایالات متحده و متحدانش روبه‌رو شده و عملا به آزمونی برای اراده دو طرف تبدیل شده است. 🔸طبق توافق، ایران متعهد شده بود ضمن تضمین عبور ایمن، موانع نظامی از جمله مین‌های دریایی را پاکسازی کند. 🔹با این حال، ابهام در نگارش این بند و تضاد منافع، باعث شده تنش‌های ناشی از آن در دو هفته اخیر دو بار به درگیری نظامی منجر شود. 🔸بسیاری از ناظران، نگارش ضعیف این بند را عامل این هرج‌ومرج و بن‌بست دیپلماسی می‌دانند.
💬ان‌بی‌سی | قیمت بنزین در ایالات متحده در پی آغاز جنگ صعود کرد؛ هزینه‌های سوخت در رکورد جدید 🔹جنگ در ایران مستقیماً بر معیشت شهروندان آمریکایی تأثیر گذاشته است. قیمت بنزین در ایالات متحده از زمان آغاز درگیری‌های نظامی توسط آمریکا و اسرائیل، با رشدی نزدیک به ۳۰ درصد مواجه شده است. این صعود ناگهانی در پی کاهش و محدود شدن عرضه جهانی نفت رخ داده است. 🔸بر اساس داده‌های مؤسسه «AAA»، میانگین قیمت بنزین در ایالات متحده به مرز ۴ دلار برای هر گالن رسیده است؛ رقمی که فشار اقتصادی سنگینی بر بودجه‌های از پیش تحت‌فشار خانوارها در سراسر این کشور وارد کرده است. 🔹با تداوم تنش‌ها، نگرانی‌ها نسبت به رکوردشکنی‌های بیشتر قیمت سوخت و پیامدهای آن بر اقتصاد خانوارها در آمریکا افزایش یافته است.
⭕️وضعیت ذخایر استراتژیک نفت آمریکا چگونه است؟ آیا آمریکا توانسته است از فرصت آتش بس برای پر کردن ذخایر نفتی خود استفاده کند؟ 🔹️ بررسی داده‌های موجود نشان می‌دهد که پس از انعقاد تفاهم پایان جنگ میان ایران و آمریکا وضعیت ذخایر استراتژیک نفت آمریکا (SPR) نه تنها بهبود نیافته، بلکه اندکی کاهش نیز یافته است. 🔸 طی حدود دو تا سه هفته پس از تفاهم، موجودی ذخایر استراتژیک آمریکا از ۳۴۰ میلیون بشکه ،حدود ۲۰ میلیون بشکه کاهش یافته و در (۳ ژوئیه) به ٣١٩ میلیون بشکه رسیده است. 🔹️ آمار نشان میدهد فقط در یک هفته ی اخیر آمریکا برای مدیریت قیمت نفت اقدام به آزادسازی ۶ میلیون بشکه نفت دیگر کرده است 🔸 این سطح فعلی، کمترین میزان ذخایر از سال ۱۹۸۳ محسوب می‌شود. ✔️ پس ادعای پر شدن مجدد ذخایر استراتژیک نفت آمریکا کاملا اشتباه و بی مبناست.
⭕️تحلیل راهبردی اقدامات جنگ طلبانه ترامپ ؟ 🔹 ازمنظر تحلیل راهبردی، اتخاذ رویکرد نظامی محدود از سوی ایالات متحده در قبال ایران، معلول ناکارآمدی کانال‌های دیپلماتیک پیشین در تأمین منافع تعریف‌شده واشنگتن است. به‌عبارت دقیق‌تر، شکست تفاهم‌نامه‌های قبلی در اخذ امتیازات کلان، موجب تغییر تاکتیک از مذاکره به دیپلماسی قهری شده است؛ همان موضوعی که در ادبیات ترامپ با عناوینی همچون «فریبکاری» راهبردی ایران بازتاب یافت. 🔸 با این حال، ایالات متحده به دلیل هزینه‌های فزاینده و پیامدهای منطقه‌ای، از جنگ تمام‌عرصه اجتناب کرده و بر سناریوی ضربات پراکنده و نمایش قدرت متمرکز است تا از این رهگذر، کنترل بر گلوگاه انرژی تنگه هرمز را به چالش بکشد. اما کارنامه عملیاتی چندسال اخیر نشان می‌دهد که این راهبردِ فشار مرحله‌ای، در خروج انحصار مدیریت تنگه از دست ایران و تغییر معادله بازدارندگی آن، تاکنون با ناکامی راهبردی مواجه شده است. 🖊 قاسم فراهانی
⭕️ از جنوب ایران تا جنوب لبنان 🔹اگر جنوب ایران، گلوگاه جنگ اقتصادی و شریان راهبردی نبرد در تنگه هرمز است، جنوب لبنان نیز قلب تپنده مقاومت آگاهانه و خط مقدم بازدارندگی در برابر رژیم صهیونیستی است. امنیت و اقتدار منطقه، محصول پیوند این دو جغرافیای راهبردی است؛ یکی با قدرت ژئواکونومیک، معادلات اقتصادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و دیگری با قدرت اجتماعی و میدانی، موازنه امنیتی را بازتعریف می‌کند. این دو کانون، در کنار یکدیگر، هندسه جدید قدرت در غرب آسیا را شکل می‌دهند. ▫️ جنوب ایران؛ گلوگاه جنگ اقتصادی جنوب ایران، یادگار سردار تنگسیری در این جنگ تمام عیار، صرفاً یک پهنه جغرافیایی نیست، بلکه گره‌گاه ژئواکونومیک منطقه، اهرم فشار راهبردی و پوتک بمب اقتصادی تأثیرگذار بر امنیت انرژی و تجارت جهانی است. ▪️ جنوب لبنان؛ قلب تپنده مقاومت آگاهانه جنوب لبنان، ستون فقرات مقاومت شجاعانه، صرفاً یک مرز جغرافیایی نیست، بلکه کانون شکل‌گیری مقاومت آگاهانه و نقطه اتکای بازدارندگی در برابر تهدیدات امنیتی است. 🖊مرتضی امیری نژاد
10.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️ وزیر انرژی اسرائیل، الی کوهن: خط لوله انتقال گاز بین اسرائیل و قبرس ساخته خواهد شد. ما می‌دانیم چگونه از خود دفاع کنیم و هیچ‌کس نمی‌تواند شرایط را به ما تحمیل کند. ما در طول دو سال و نیم گذشته ثابت کرده‌ایم که کسانی که دولت اسرائیل را تهدید می‌کنند سرنوشت خوبی نخواهند داشت 📱
🔹️ اکسیوس: پرزیدنت ترامپ روز پنجشنبه با مشاوران ارشد امنیت ملی خود برای بحث در مورد تشدید تنش ها با ایران و مسیر پیش رو دیدار کرد. 🔸 پس از این دیدار، یک مقام آمریکایی گفت که دولت همچنان "متعهد به یافتن راه حلی است و مذاکرات در سطح فنی" برای توافق هسته ای ادامه دارد. این مقام افزود که ترامپ به صراحت گفته است که حملات ایران به کشتی‌های تجاری «اقدامات تروریستی» است و گفت: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا «مبتنی بر عملکرد است و اقدامات ایران عملکرد ناموفق در سطح غیرقابل قبولی را نشان می‌دهد». 🔸 در همین حال، قطر، پاکستان، ترکیه، مصر و عربستان سعودی روز چهارشنبه در تلاش برای کاهش تنش، تماس‌های متعددی با مقامات آمریکایی و ایرانی داشتند. 🔸 علیرغم گزارش‌هایی که در برخی رسانه‌های ایران از انفجار در جنوب ایران منتشر شد، مقامات آمریکایی گفتند که هیچ حمله جدیدی از سوی آمریکا در روز پنجشنبه انجام نشده است و یکی از مقامات گفته است که توقف بخشی از تلاش‌های ادامه‌دار کاهش تنش بوده است. 📱
🔹️ ترکیه اس-۴۰۰های روسیه را به کشورهای خلیج فارس فروخت! 🔹روزنامه حریت ترکیه ،یک روزنامه نزدیک به دولت ترکیه گزارش داده که آنکارا سامانه‌های پدافند هوایی اس-۴۰۰ خریداری‌شده از روسیه را به یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس واگذار کرده تا راه را برای دریافت جنگنده‌های اف-۳۵ از آمریکا هموار کند. 🔸 عبدالقادر سلوی، نویسنده روزنامه حریت ترکیه، افزود که امارات متحده عربی و قطر از جمله گزینه‌های مطرح به‌عنوان خریدار این سامانه‌ها هستند، اما تأکید کرد که باید منتظر اعلام رسمی ماند 📱
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️ جکسون هینکل، فعال رسانه‌ای امریکایی: ترامپ گفت مردم ایران رو آزاد میکند ولی به جای آن مدرسه و دانشگاهای ایران را بمباران کرد. 📱