⭕️ مثلث مقصران «شیعهکشی» کابل
🔹پیرامون حادثه تروریستی خونبار مکتب دخترانه سید الشهداء کابل ذکر چند نکته قابل تأمل است: 1️⃣هرچند گروه طالبان دست داشتن در این حمله را رد کرده و آن را کار کسانی دانسته که «زیر نام داعش و تحت پوشش و چتر استخباراتی اداره کابل فعالیت میکنند»، اما رئیسجمهور افغانستان، طالبان را در این حمله مقصر دانسته است. هنوز گروه داعش که پیش از این مسئولیت بیشتر حملات مرگبار در منطقه شیعهنشین غرب کابل را به عهده میگرفت، مسئولیت حمله تروریستی روز شنبه را به عهده نگرفته، اما قطعاً محکوم کردن و رد نمودن مسئولیت این حمله از سوی گروه طالبان، نمیتواند این گروه را از مسئولیتی که در قبال اینگونه حملات به گردن دارد، تبرئه کند.
متأسفانه نبود انعطاف در رویکرد طالبان پیرامون جنگ و صلح افغانستان همچنان غیرقابل درک است. از یکسو، در حالی که پیش از این بهانه طالبان حضور نیروهای اشغالگر بود، حالا با آغاز خروج باقیمانده این نیروها قاعدتاً باید خشونتها کاهش یابد، اما همچنان رو به افزایش است. این افزایش خشونتها همانطور که برخی گمانهزنیها در مورد آن آغاز شده، در نهایت میتواند بهانه خوبی برای بازنگری خروج امریکا و متحدانش از افغانستان شود؛ کما اینکه اروپا بر امریکا فشار آورده روند خروج دو هفته به تأخیر بیفتد.
2️⃣مقصر بزرگ دیگر ادامه حملات تروریستی و خشونت در افغانستان، اشتباهات راهبردی یکی پس از دیگری امریکا در این کشور، به خصوص پیرامون روند صلح و طالبان است. انتظار میرفت با روی کار آمدن جو بایدن در امریکا، روندهای سراسر اشتباه گذشته این کشور اصلاح شود، اما در یک اقدام عجولانه دیگر، تصمیم به خروج غیرمسئولانه و فرار از مسئولیتها در قبال وضعیت اسفناک افغانستان گرفته شد. در نتیجه آنچه امروز در افغانستان رخ میدهد، در ادامه سیاستهای امریکا و احتمالاً طرح جدیدی برای فرداست.
3️⃣مقصر دیگر حملات تروریستی، چون حمله به مکتب سیدالشهدا در کابل، دولت افغانستان است. در حالی که ریاست جمهوری و دولتمردان ارشد این کشور در طول سالهای گذشته با راهاندازی جنگ نرم به دنبال تبعیض سیستماتیک و حتی حذف فرهنگی و اجتماعی شیعیان به خصوص هزارهها بوده و در این راستا سیاست هایی، چون سهمیهبندی کنکور و حذف شیعیان از حضور در مقامها و پستهای ارشد دولتی را اجرایی کرده، در روی دیگر سکه، گروه هایی، چون داعش به صورت آشکار و طالبان به صورت پنهانی، به دنبال حذف فیزیکی این اقلیت بودهاند. باید گفت این دو رویکرد، در واقع دو روی یک سکه است.
4️⃣ و نکته آخر اینکه، ادامه حملات سیستماتیک و هدفمند علیه شیعیان افغانستان که معمولاً گروه داعش مسئولیت آن را به عهده گرفته، اما در پشت پرده آن، دستهای پنهانی بسیاری از امریکا گرفته تا طالبان وجود دارد، زنگ خطر را در مورد ادامه اینگونه حملات حتی با وجود صلح و تغییر ماهیت و نوعیت جنگ به صدا درآورده است.
⭕️حمله به کنسولگری ایران در کربلا و چند نکته درباره تحولات اخیر عراق
🔹 شب گذشته گروهی از معترضان عراقی به کنسولگری ایران در کربلا تعرض و محوطه اطراف آن را آتش زدند. درباره این رویداد و تحولات اخیر عراق چند نکته وجود دارد:
🔸 صبح روز گذشته «ایهاب الوزنی» از فعالان اعتراضات کربلا و از منتقدان سیاستهای ایران در عراق ترور شد. تشرینیها اما ساعتی بعد، آنچه شبه نظامیان نزدیک به ایران میخوانند را متهم کرده و تظاهرات در شهرهای جنوبی افزایش یافت که نقطه اوج آن را میتوان اعتراضات اطراف کنسولگری ایران در کربلا دانست.
🔹 شامگاه گذشته همچنین خبرنگار شبکه الفرات وابسته به عمار الحکیم در دیوانیه ترور و اخباری مبنی بر قتل یکی از فعالان مدنی در بصره منتشر شد. همچنین مقر حزبالدعوه در بابل مورد حمله معترضان قرار گرفت. گزارش یاهونیوز درباره سردار سلیمانی و اشاره به نقش برخی جریانات کردی در عراق نیز ازجمله رویدادهای مهم روزهای اخیر عراق بود.
🔸 در این چارچوب به نظر میرسد دو جریان به موازات یکدیگر پیش رفته است: نخست، ترور یا حداقل اخباری درباره سوء قصد به افراد منتسب به جریانات منتقد ایران و فعالان اعتراضات و دوم آغاز دور جدیدی از حملات به اماکن ایرانی یا دفاتر منتسب به جریانات نزدیک به ایران در عراق.
🔹 اگرچه برخی معتقدند رویدادهای اخیر عراق برای به حاشیه راندن اقدامات رژیم صهیونیستی در قدس است، اما به نظر میرسد حداقل بخشی از این حوادث، بیارتباط با تحولات منطقهای ازجمله مذاکرات تهران و ریاض و نقش آشکارشده بغداد در این میان نداشته باشد. ازسوی دیگر پس از نخستوزیری الکاظمی، چهره ایران در عراق نسبت به آغاز اعتراضات 2019 در حال ترمیم بود که با رویدادهای اخیر بار دیگر، تهران در کانون توجهات منفی قرار گرفت.
🔸 اگرچه رویدادهای اخیر و تحرکات ضد ایرانی برخی معترضان عراقی را نمیتوان چندان خودجوش قلمداد کرد، اما این پرسش از آغاز اعتراضات اکتبر 2019 تاکنون همچنان باقی است که چرا با وجود حمایت ایران از عراق در مبارزه با تروریسم، اعتراضات داخلی این کشور چنین بیمحابا رنگ و بوی ضد ایرانی میگیرد؟ آیا صرفا تحریکات خارجی است یا میتوان به نوع کنشگری ایران در عراق نیز اشاره داشت؟
⭕️تأثیر وضعیت اقتصادی ایران بر روند مذاکرات هستهای
🔹 استدلال برخی از نومحافظهکاران آمریکایی در مخالفت با احیای برجام و تداوم سیاست «فشار حداکثری» این است که تحریمها توانسته اقتصاد ایران را به مرز فروپاشی برساند و اگر این سیاست ادامه یابد، ایران کاملاً تسلیم شده و نیازی به احیای برجام نخواهد بود.
🔸 ولی واقعیات اقتصادی کاملاً با این ایده که تحریمها به فروپاشی اقتصادی ایران منجر شده، ناهمخوان است. طبق آمار بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی ایران در فصل پاییز 1399 نسبت به مدت مشابه در 1398 رشد داشته است. همچنین صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی 2.5 درصدی را در 2021 برای ایران پیشبینی کرده است.
🔹 آنچه مورد استناد مخالفان داخلی برجام در آمریکا قرار میگیرد، افزایش تورم ناشی از نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی است. مسألهای که از یکسو به وابستگی درآمدهای ارزی به نفت و در نتیجه منتج از تحریم نفتی است و از سوی دیگر ناشی از سیطره هژمونی دلار بر مبادلات تجاری ایران است.
🔸 گرچه تحریمها به اقتصاد ایران آسیب زده و تلاش برای رفع آنها ضروری است. ولی نکته مهمتر اینکه ظرفیتهایی در اقتصاد کشور و نوع نگاه به تجارت خارجی وجود دارد که میتواند مانع از دست برتر دولتهای غربی در مذاکرات شود.
🔹 یکی از مهمترین جهتگیریهای آمریکا در اجتناب از احیای برجام، گذشت زمان برای تشدید اثرگذاری تحریمهاست. حال اگر بتوان با خنثیسازی تحریمها، از منفیشدن رشد اقتصادی کشور جلوگیری کرده و صادرات نفتی را نیز در مقیاس حداقل روزانه یک میلیون بشکه حفظ نمود، بیشک امید طرف مقابل به تسلیم ایران در اثر گذر زمان، کاهش مییابد.
🔸 بدین ترتیب، نهتنها انگیزه آمریکا برای تداوم تحریمها کمتر خواهد شد، بلکه ایران نیز از تعجیل در حصول توافق خودداری کرده و اجازه نخواهد داد که تأتیر تحریمها، اهرمهای فشار ایران را تضعیف کرده و وادار به امضای هر توافقی شود.
⭕️کمپین «دست از حجابم بردار»
مصوبه سنای فرانسه در ممنوعیت استفاده دختران مسلمان زیر ۱۸ سال و مادران آنها از حجاب در مکانهایی مانند مدرسه با اعتراض زنان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مواجه شد. زنان مسلمان در فرانسه با راه اندازی کمپینی در شبکههای اجتماعی به ممنوعیت حجاب در این کشور اعتراض کردند.
⭕️⁉️ عوامل حمله به کنسولگری ایران در کربلا چه کسانی هستند؟
🔻 کشته شدن یک جوان فعال سیاسی به نام ایهاب الوزنی در کربلا و جوسازی رسانه های سعودی _صهیونیستی علیه ایران باعث شد که جمعی از معترضان با شعارهایی علیه ایران قسمتی از کنسولگری کشورمان در کربلا را آتش بزنند.
🔻 صاحب نظران عراقی در اولین واکنش به ترور «ایهاب الوزنی» فعال اجتماعی در کربلا، سازمان جاسوسی موساد اسرائیل را متهم اصلی این اقدام تروریستی معرفی کردند.
🔻برخی صاحب نظران عراق معتقدند که موساد اسرائیل توانسته است از طریق برخی عوامل مزدور بومی و همچنین آمریکایی ها به داخل جامعه عراق نفوذ کند و حوادث ترور و برخی ناآرامی های اخیر عراق را طراحی و اجرا کند.
🔻 بنا بر اطلاعات میدانی ، کسانی که قصد حمله به کنسولگری ایران در کربلا را داشتند و البته موفق به اقدام عملی و اسیب رساندن به اموال و افراد نشدند ، با توجه به اقدامات رسانه ای و آثار به جای مانده، از همان جریاناتی بودند که در سال گذشته اقدامات تخریبی علیه کنسولگری ایران در کربلا و علیه ملت عراق حتی در بین الحرمین از آنان سر زد که بر اساس مدارک و اسناد و اقاریر به دست آمده از آنان در نزد مقامات امنیتی عراق ، ارتباط آنان با سفارت برخی کشورها من جمله آمریکا و تعدادی از کشورهای مرتجع منطقه اثبات شده بود .
از جمله این جریانات می توان به سرخی ها و یمانی ها، جوکرها اشاره کرد .
😯⁉️صهیونیسم رسانه ای
🔺 امروزه دستگاه هاي خبر رساني جهان تقريباً به طور كامل در دست چند آژانس خبري بزرگ صهيونيستي است.
🔹 آگاهي از اين موضوع از سوي مخاطبان رسانه ها مي تواند آنان را به هنگام روبرو شدن با اطلاعاتی از منابع يادشده به تامل وادارد و در خنثی سازی عمليات روانی نقش تعيين كننده دارد.
اين آژانس های خبری عبارتند از:
1) خبرگزاري رويترز :
وقتي نامي از خبرگزاري ها برده مي شود، نخست نام خبرگزاري «رويترز» به ذهن متبادر می شود. بايد بدانيم كه مؤسس اين خبرگزاري «ژوليوس رويتر» درسال 1816 ميلادي در يك خانواده يهودی به دنيا آمد و با يك نام اسراييلي ناميده شد.
2) خبرگزاري آسوشيتدپرس:
درسال 1848 ميلادي، پنج روزنامه آمريكايي اقدام به تأسيس خبرگزاري آسوشيتدپرس نمودند. خبرگزاري كه درسال 1900 ميلادي به شركتي عظيم تبديل شد كه اكثر روزنامه ها و مجلات آمريكايي را كه قسمت اعظم آن ها تحت سيطره صهيونيسم بودند زير پوشش قرار داد.
3) خبرگزاری فرانس پرس:
درسال 1835 ميلادي يكي از يهوديان فرانسوي به نام «هاواس» آژانس هاواس را بنيان نهاد كه بعدها تبديل به خبرگزاري دولتي فرانسه شد.
🔸همچنين پنج شبكه غول پيكر تلويزيوني كه 95 درصد اخبار، اظهارنظرها و تصاوير را براي جهانيان پخش مي كنند، عبارتند از:
🔺 شبكه CNN
كه توسط «تدترنر» یهودی تاسيس شد و اخيرا در شركت تايم وارنر ادغام شده است.
🔺 شبكه ABC
كه شركت «والت ديسني» صاحب آن است و رياست آن را يك يهودي به عهده دارد.
🔺 شبكه CBS
كه شركت وستينگهاوس صاحب آن است و رياست اين شبكه به يك يهودي واگذار شده است.
🔺 شبكه FOX
كه رابرت مرداك ميلياردر يهودي استراليايي صاحب آن است.
🔺 شبكه NBC
كه شركت جنرال الكتريك صاحب آن بوده و بخش اخبار آن تحت رياست يك يهودي است.
🔸بيشتر رسانه های آمريكا شامل شبكه هاي: بزرگ راديويي، كانال هاي تلويزيوني، روزنامه ها و نشريات ديگر دراختيار گروهي از مؤسسات اقتصادي هستند كه در تملك صهيونيست ها قرار دارند
🔻 بنابر اين تعجب آور نيست اگر تصميمات و سياست هاي متخذه كشور آمریکا به ويژه در عرصه سياست خارجي بيشتر منطبق با مواضع اسراييلي ها باشد.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹فلسطین سرانجام خواهد توانست به کمک خدا بر دشمن خبیث فائق آید
سوره فاطر (35): آيات 16 تا 17]
🔸إنْ يَشَأْ يُذْهِبْكُمْ وَ يَأْتِ بِخَلْقٍ جَدِيدٍ (16) وَ ما ذلِكَ عَلَى اللَّهِ بِعَزِيزٍ (17)
🔹اگر بخواهد شما را مىبرد و آفريدهى جديدى مىآورد. و اين كار بر خداوند سخت نيست.
🔸بیانات رهبر انقلاب 1400/2/17
🔹فلسطین زنده است و به جهاد ادامه میدهد و به کمک خدا سرانجام خواهد توانست بر دشمن خبیث فائق آید. قدس شریف و همهی فلسطین متعلّق به مردم آن است و به آنان بر خواهد گشت، انشاءالله؛ «و این [کار] بر خدا دشوار نیست»
🔸در قضیّهی فلسطین همهی دولتها و ملّتهای مسلمان، دارای وظیفه و مسئولیّتند، ولی محور مجاهدت خود فلسطینیانند که امروز در درون سرزمین و بیرون آن حدود چهارده میلیون نفرند. وحدت و عزم واحد این جمع خواهد توانست کاری بزرگ صورت دهد. امروز وحدت، بزرگترین سلاح فلسطینیها است.
🔹دشمنان وحدت فلسطینی، رژیم صهیونیستی و آمریکا و برخی قدرتهای سیاسی دیگرند، امّا اگر از درون خود جامعهی فلسطینی وحدتشکنی نشود، دشمنان بیرونی نخواهند توانست کاری بکنند. محور این وحدت باید جهاد داخلی و عدم اعتماد به دشمنان باشد. دشمن اصلی فلسطینیان، یعنی آمریکا و انگلیس و صهیونیستهای خبیث را نباید تکیهگاه سیاستهای فلسطینی قرار داد.
🖊 رجبعلی بازیاد
8.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_20
بخش اول/ اکسیر تولید
14.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_20
بخش دوم/ بررسی رابطه بین مشارکت و بازتولید گفتمان های انتخاباتی
کارشناس دکتر ابراهیم متقی
10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_20
بخش سوم/ دو قطبی سازی کاذب میدان و دیپلماسی در بیانات مقام معظم رهبری
⭕️ کارکرد تحولی انتخابات برای کشور
🔹 جریان روشنفکر داخلی که فضای انتخابات را به نفع خود ارزیابی نمی کند، و به خاطر عملکرد بسیار ضعیف مدیریتی اقبال چندانی از سوی مردم نمی بیند، به سیاست تحریم انتخابات روی آورده است.
🔸 این رفتار ریاکارانه و دوگانه، حتی در کشور هایی که خود را مهد دموکراسی می دانند و پایبندی چندانی به اصول اخلاقی و دینی ندارند، مطرود است و در هر صورت اگر یک جریان سیاسی رقابت را به طرف مقابل خود ببازد، زیر بازی نمی زند! و نهایتا خود را برای رقابت در سال های آتی آماده می کند چه برسد به این که در کشوری مانند جمهوری اسلامی با نظام مردمسالاری دینی، یک جریان سیاسی پیدا شود و ادعا کند که یا ما در انتخابات برنده شدیم یا تقلب شده و در برهه ی دیگر بگوید یا ما حتما باید در انتخابات پیروز شویم و یا اگر فضای انتخابات برای آن ها مصاعد نیست، انتخابات تحریم است! این بد ترین نوع کنش گری سیاسی در فضای انتخاباتی یک کشور است. به تعبیری می توان مصداق چنین رفتاری را دیکتاتوری در پوشش دموکراسی نامید و وجود چنین پدیده ی مشمئز کننده ای در نظام مردمسالاری دینی، به مراتب منفور تر است.
🔹در مردمسالاری دینی، دست یابی به قدرت به هر قیمتی، امری مذموم شمرده می شود، در حالی که، کسب قدرت، در نظام های سکولار، هدف غایی است. در مردمسالاری دینی، انتخابات فرصتی است برای حرکت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب و کارکرد تحولی دارد. بنابر این می بایست مراقبت کرد تا جریان هایی که صرفا به منظور یک قدرت پابه عرصه انتخابات می گذارند، به حاشیه رانده شوند.
⭕️ نشانههایی از شکلگیری یک ائتلاف سهضلعی در عراق
🔹 همزمان با نزدیک شدن به انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق، به نظر میرسد نشانههایی درباره ائتلافهای احتمالی در حال ظهور است. هرچند که تلون سیاسی و فروپاشی ائتلافها در عراق، مسئلهای بدیهی و بسیار محتمل محسوب میشود.
🔸 در روزهای اخیر مصطفی الکاظمی در گفتوگو با رسانهها که بخشهایی از آن منتشرشده، اعلام کرد که تا پیش از انتخابات، دفاتر حزب دموکرات در کرکوک تحویل آنها میشود. وی همچنین ضمن محکوم کردن اقدامات پ.ک.ک، از هماهنگی بغداد و اقلیم درباره مناطق مورد مناقشه خبر داد و تأکید کرد رابطه طرفین وارد دوران طلایی شده است.
🔹 وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن تمجید از مقتدی صدر، وی را «رهبر جریان مقاومت عراق» خواند و تسلط جریان صدر بر دولت را رد کرد. الکاظمی انتساب وزیر بهداشت و رئیس کل بانک مرکزی به جریان صدر را مردود دانست و گفت که خود شخصا این افراد را منسوب کرده است.
🔸 اظهارات الکاظمی گمانهزنیها درباره ائتلاف حزب دموکرات کردستان و جریان صدر در انتخابات پارلمانی آتی و توافق طرفین برای نخستوزیری الکاظمی را تقویت میکند؛ چهاینکه به نظر میرسد تأکید الکاظمی مبنی بر عدم شرکت در انتخابات، به نوعی ارائه تضمین به جریان صدر نسبت به عدم رقابت افراد و جریانهای وابسته به وی با صدریها در انتخابات است. بدیهی است کسب اکثریت پارلمانی در غیاب جریانهای مورد حمایت نخستوزیر مستقر برای صدریها آسانتر خواهد بود.
🔹 نکته دیگر اینکه الکاظمی با وجود بهرهبرداری از برخی اعتراضات، نسبت به تشدید تنشها نگرانیهایی دارد. در این میان، تنها جریانی که توانایی مواجهه با تشرینیها را دارد، بدنه میدانی جریان صدر است. چهاینکه صدریها در ناصریه مقابل معترضان ایستادند؛ معترضانی که حداقل بخشی از آنها از مخالفان الکاظمی بودند.
🔸بنابراین الکاظمی تلاش میکند از یکسو گزینه ائتلاف سهضلعی حزب دموکرات کردستان، صدریها و جریان حکمت ملی برای انتخابات پارلمانی پیش رو باشد و ازسوی دیگر اهرم فشار هواداران مقتدی بر معترضان مخالف خود را از دست ندهد.