10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_شماره_20
بخش سوم/ دو قطبی سازی کاذب میدان و دیپلماسی در بیانات مقام معظم رهبری
⭕️ کارکرد تحولی انتخابات برای کشور
🔹 جریان روشنفکر داخلی که فضای انتخابات را به نفع خود ارزیابی نمی کند، و به خاطر عملکرد بسیار ضعیف مدیریتی اقبال چندانی از سوی مردم نمی بیند، به سیاست تحریم انتخابات روی آورده است.
🔸 این رفتار ریاکارانه و دوگانه، حتی در کشور هایی که خود را مهد دموکراسی می دانند و پایبندی چندانی به اصول اخلاقی و دینی ندارند، مطرود است و در هر صورت اگر یک جریان سیاسی رقابت را به طرف مقابل خود ببازد، زیر بازی نمی زند! و نهایتا خود را برای رقابت در سال های آتی آماده می کند چه برسد به این که در کشوری مانند جمهوری اسلامی با نظام مردمسالاری دینی، یک جریان سیاسی پیدا شود و ادعا کند که یا ما در انتخابات برنده شدیم یا تقلب شده و در برهه ی دیگر بگوید یا ما حتما باید در انتخابات پیروز شویم و یا اگر فضای انتخابات برای آن ها مصاعد نیست، انتخابات تحریم است! این بد ترین نوع کنش گری سیاسی در فضای انتخاباتی یک کشور است. به تعبیری می توان مصداق چنین رفتاری را دیکتاتوری در پوشش دموکراسی نامید و وجود چنین پدیده ی مشمئز کننده ای در نظام مردمسالاری دینی، به مراتب منفور تر است.
🔹در مردمسالاری دینی، دست یابی به قدرت به هر قیمتی، امری مذموم شمرده می شود، در حالی که، کسب قدرت، در نظام های سکولار، هدف غایی است. در مردمسالاری دینی، انتخابات فرصتی است برای حرکت از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب و کارکرد تحولی دارد. بنابر این می بایست مراقبت کرد تا جریان هایی که صرفا به منظور یک قدرت پابه عرصه انتخابات می گذارند، به حاشیه رانده شوند.
⭕️ نشانههایی از شکلگیری یک ائتلاف سهضلعی در عراق
🔹 همزمان با نزدیک شدن به انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق، به نظر میرسد نشانههایی درباره ائتلافهای احتمالی در حال ظهور است. هرچند که تلون سیاسی و فروپاشی ائتلافها در عراق، مسئلهای بدیهی و بسیار محتمل محسوب میشود.
🔸 در روزهای اخیر مصطفی الکاظمی در گفتوگو با رسانهها که بخشهایی از آن منتشرشده، اعلام کرد که تا پیش از انتخابات، دفاتر حزب دموکرات در کرکوک تحویل آنها میشود. وی همچنین ضمن محکوم کردن اقدامات پ.ک.ک، از هماهنگی بغداد و اقلیم درباره مناطق مورد مناقشه خبر داد و تأکید کرد رابطه طرفین وارد دوران طلایی شده است.
🔹 وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن تمجید از مقتدی صدر، وی را «رهبر جریان مقاومت عراق» خواند و تسلط جریان صدر بر دولت را رد کرد. الکاظمی انتساب وزیر بهداشت و رئیس کل بانک مرکزی به جریان صدر را مردود دانست و گفت که خود شخصا این افراد را منسوب کرده است.
🔸 اظهارات الکاظمی گمانهزنیها درباره ائتلاف حزب دموکرات کردستان و جریان صدر در انتخابات پارلمانی آتی و توافق طرفین برای نخستوزیری الکاظمی را تقویت میکند؛ چهاینکه به نظر میرسد تأکید الکاظمی مبنی بر عدم شرکت در انتخابات، به نوعی ارائه تضمین به جریان صدر نسبت به عدم رقابت افراد و جریانهای وابسته به وی با صدریها در انتخابات است. بدیهی است کسب اکثریت پارلمانی در غیاب جریانهای مورد حمایت نخستوزیر مستقر برای صدریها آسانتر خواهد بود.
🔹 نکته دیگر اینکه الکاظمی با وجود بهرهبرداری از برخی اعتراضات، نسبت به تشدید تنشها نگرانیهایی دارد. در این میان، تنها جریانی که توانایی مواجهه با تشرینیها را دارد، بدنه میدانی جریان صدر است. چهاینکه صدریها در ناصریه مقابل معترضان ایستادند؛ معترضانی که حداقل بخشی از آنها از مخالفان الکاظمی بودند.
🔸بنابراین الکاظمی تلاش میکند از یکسو گزینه ائتلاف سهضلعی حزب دموکرات کردستان، صدریها و جریان حکمت ملی برای انتخابات پارلمانی پیش رو باشد و ازسوی دیگر اهرم فشار هواداران مقتدی بر معترضان مخالف خود را از دست ندهد.
⭕️ امنیتآوریِ مشارکت چگونه؟
◾️اینکه رهبری میفرمایند: کسانی که بنده یا جمهوری اسلامی را قبول ندارند برای کشورشان مشارکت کنند یعنی چه؟
🔹دشمن جایگاه مردمی این نظام را از صندوق رأی میفهمد. راهپیمایی روز قدس، یا ۲۲ بهمن و... را امری تبلیغی، هیجانی و تودهای ارزیابی میکند که در رسانه بزرگنمایی یا کوچکنمایی میشود. اما رأی اینگونه نیست، جنبه کمی، کیفی و جهتگیری تک تک آرا روشن میشود و میزان مشارکت – که به معنی رفراندوم به جمهوری اسلامی است- جایگاه دشمن را تنظیم میکند.
در غرب اندیشمندانشان این هنر را داشتهاند که برای مردم انگارهای بسازند که لیبرال دموکراسی یا سوسیال دموکراسی پایان تاریخ است و مردم هیچ راهی برای رسیدن به نظام سیاسی دیگری سراغ ندارند و نمیبینند وچیزی به نام انقلاب، براندازی و اپوزیسیون بیمعناست.
🔸 بنابراین مشارکت پایین در غرب را مرتبط با ضعف برنامه، قبول نداشتن کاندیدا، نامقبول بودن حزب، بیربط دانستن سیاستها و... میدانند و کاهش مشارکت را در پارادایم فاصله مردم و حاکمیت تحلیل نمیکنند، اما درشرق و خصوصاً در ایران چنین تحلیل نمیکنند.
🔹مثالی از امنیت آوری انتخابات بسیار مهم است و عینیت مشارکت و امنیت را رقم میزند. انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۷۲ در اوج نارضایتی اقتصادی و تورم 49و نیم درصدی برگزار شد، ایرانیان حدود 15و نیم میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند و این مشارکت بهرغم حضور احمد توکلی به عنوان مخالف سرسخت هاشمی بود. رئیسجمهور نیز 10ونیم میلیون رأی آورد که از ۱۴ سال قبل بنیصدر کمتر بود. رأی رئیسجمهور در سال ۷۲ پایینترین حد نصاب انتخاب یک رئیسجمهور در ایران پس از انقلاب است. چهار سال بعد در خرداد ۷۶ که اولین انتخابات رقابتی جدی در کشور بود (و این روند تاکنون ادامه داشته است) ۲۸ میلیون نفر در انتخابات شرکت کردند و رئیسجمهور منتخب نیز حدود ۲۰ میلیون از رأی را به خود اختصاص داد.
🔸بعد از انتخابات مقاممعظم رهبری تأکید کردند که این مشارکت بالا و این حماسه بزرگ یک تهدید بزرگ نظامی را از کشور دور کرد. تأکید مشترک رئیسجمهور وقت و رهبری بر این موضوع قطعاً صحت آن را قطعی مینماید. اما این موضوع نشان میدهد که دشمن براساس میزان مشارکت ۱۳۷۲ جلو آمده وبه دنبال گزینه نظامی بود و با انتخابات چهار سال بعد مجدداً خود را با جایگاه مردمی نظام جمهوری اسلامی تنظیم کرده و عقب مینشیند.
🔹امسال به جهت تثبیت ویروس کرونا و فشار اقتصادی سه ساله، پیشبینی میشود این مهم تقلیل یابد، به همین دلیل مردم و حاکمیت نمیتوانند طبق روال عادی با مسئله برخورد کنند. اگر مشارکت بالاتر و حداکثری امنیتآور است- که هست- باید زمینههای حضور حداکثری فراهم شود، البته ملت میداند که مشارکت بالا خط پایان محاصره سه ساله ملت ایران است و تو دهنی را انشاءلله خواهد زد.
⭕️ دوباره سر و کله فرانسوی ها پیدا شد !
🔹اگرچه طی هفته های گذشته و خصوصا در جریان برگزاری چندین دور مذاکرات وین، مقامات وزارت امور خارجه و دولت فرانسه ترجیح دادند در قبال آنچه پشت میز مذاکرات می گذرد، آرام باشند! طی هفته های گذشته، خبر چندانی از " امانوئل مکرون" و " ژان ایو لودریان" نبود! با همه این اوصاف، اکنون در حالی که مذاکرات در حال رسیدن به مراحل حساس و سرنوشت سازی می باشد،باز هم شاهد نمایش فرانسوی ها در فضای سیاسی و رسانه ای مذاکرات هستیم! اظهارات اخیر وزیر امور خارجه فرانسه در دفاع از مواضع آمریکا در مذاکرات وین، به خوبی نشان می دهد که کاخ الزه به دستور کاخ سفید در این برهه حساس وارد میدان شده است!
🔸«ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه با بیان این ادعا که آمریکا برای رفع تحریمها علیه ایران آمادگی نشان داده از ایران خواست این موضع آمریکا را با مواضع متناسب پاسخ دهد.لودریان در مصاحبه ای اختصاصی با روزنامه گاردین عنوان کرده است :
🔹لازم است ما فوراً به پیشرفتهایی دست پیدا کنیم چون ایران پس از عدول از تعهداتش هیچگاه تا این حد به سلاح هستهای نزدیک نبوده است. آمریکا بسیار مصمم است به پیشرفت دست پیدا کند- آنها موضعگیریها و سیگنالهای لازم را برای نشان دادن آمادگیشان جهت رفع تحریمها انجام دادهاند."
🔸نکته جالب توجه اینکه لودریان کمترین اشاره ای به خروج اولیه و مطلق آمریکا از توافق هسته ای نکرده است! البته بهتر است کاخ الیزه در این خصوص سخنی به میان نیاورد زیرا فرانسوی ها، پس از دولت ترامپ اصلی ترین متهمین انهدام برجام محسوب می شوند. اماموئل مکرون در مرداد ماه سال 1396 و در حالی که به تازگی وارد کاخ الیزه شده بود، از دولت ترامپ خواست تا بر سر گنجاندن توان موشکی ایران در برجام و دائمی کردن محدودیتهای هسته ای ایران ( که بر اساس سند برجام بخشی از آنها تا سال 2025 از بین می برد)، فشارهایی را به تهران و دیگر بازیگران بین المللی وارد کند. پس از خروج ترامپ از برجام نیز مکرون و لودریان، صرفا واشنگتن را بابت این اقدام غیرقانونی مورد شماتتی نرم قرار داده و در اصل، به بازی خود در زمین کاخ سفید ادامه دادند.
⭕️مذاکرات وین در آینه تجربه
🔹مذاکرات وین برای احیای برجام در حالی جریان دارد که ایران با خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و تحمیل شدیدترین تحریم ها، متحمل خسارات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی شده است.
🔸اگرچه تجربه ایران در برجام تلخ و خسارت آمیز بود اما ارزشمند محسوب می شود و ایجاب می کند تا از این تجربه در مذاکرات جاری وین استفاده شده و به آن بی توجهی نشود. در این چارچوب سه اصل کلی قابل توجه وجود دارد:
1️⃣ اصل توازن در تعهدات: نه تنها هرگونه تعهدی باید متوازن باشد، بلکه تعهدات نامتوازن گذشته نیز باید مورد اصلاح و بازبینی قرار گیرند. عدم وجود توازن در تعهدات به طرف مقابل اجازه می دهد براحتی توافق را کنار گذارد بدون اینکه هزینه لازم را بپردازد.
2️⃣ اصل تناوب در اقدامات: هرگونه اقدام ایران باید منوط به اجرای تعهدات طرف مقابل شود تا «راستی آزمایی» ممکن باشد. تنها در این صورت است که می توان از انجام تعهدات طرف مقابل اطمینان حداکثری حاصل کرد.
3️⃣ اصل تناسب در تبلیغات: نباید نسبت به مذاکرات جاری و توافق احتمالی و نقش آن به ویژه در حل مشکلات اقتصادی اغراق و بزرگنمایی شود. کمترین آسیب این اقدام شرطی سازی جامعه و خسارت حتمی به آنگونه ای که در برجام مشاهده شد است.
🔹اگرچه زمان در مذاکرات مولفه مهمی است، اما نباید کمیت و کیفیت تامین منافع ملی قربانی سرعت حصول توافق شود. در شرایط فعلی «لغو موثر» تحریم ها برای ایران بسیار مهمتر از توافق به هر قیمتی است.
⭕️ نگرانی از ریاست چین بر شورای امنیت
🔹اندیشکده «بنیاد دفاع از دمکراسی ها» که توسط لابی صهیونیستی حمایت می شود و به جناح نومحافظه کار ایالات متحده آمریکا نزدیک است، با آغاز ریاست دوره ای و یک ماهه چین بر شورای امنیت نسبت به این موضوع هشدار داده است.
🔸به زعم این بنیاد علی رغم اینکه ریاست بر شورای امنیت بیشتر یک نقش تشریفاتی است، اما چین تلاش می کند تا از این فرصت برای شکل دهی به نظم جهانی مطابق با روایت مورد نظر خود استفاده کند.
🔹نگرانی اصلی این اندیشکده به نقش رئیس شورای امنیت در تنظیم دستور کار این نهاد مربوط می شود. سابقاً وقتی ایالات متحده ریاست شورا را بر عهده داشت، تلاش می کرد تا موضوع حقوق بشر را در دستور کار قرار دهد که مشخصاً با هدف فشار بر چین و روسیه بود.
🔸لذا ریشه نگرانی مطرح شده به اقدام متقابل چین در به چالش کشیدن ایالات متحده آمریکا به ویژه نقش رهبری آن مربوط می شود و به این دلیل بنیاد دفاع از دمکراسی ها هشدار داده است که آمریکا و کشورهای غربی عضو شورای امنیت باید مانع از این گونه اقدامات چین شوند.
⭕️ پاشنه آشیل چینی آمریکا!
🔹در یک دهه اخیر و به طور مشخص از زمان باراک اوباما، آمریکا به این نتیجه رسیده است که تهدید اول برای این کشور، چین است و به همین منظور آرایش نظامی خود را در جهان به گونه ای تغییر می دهد که بتواند با آن مقابله کند. حال سوالی که پیش می آید این است چرا آمریکا مقابله با چین را در اولویت اول قرار داده است حال آن که قدرت های دیگری همچون اتحادیه اروپا نیز به لحاظ اقتصادی می توانند برای آمریکا تهدید محسوب شوند و جای این کشور را در رتبه اول اقتصاد جهان بگیرند؟ پاسخ این سوال را می توان در نظام اقتصاد متمرکز چین پیدا کرد که آمریکا قدرت نفوذ در آن را ندارد. به عبارت روشن تر نظام غیرمتمرکز رقبای اقتصادی جهان مانند اتحادیه اروپا، این امکان را برای آمریکا فراهم می کند که در مواقعی که این اتحادیه بتواند از آمریکا پیشی بگیرد در آن رخنه کند و با دست زدن به رشته اقدامات اعلام نشده جلوی آن را بگیرد و در نهایت موازنه را به نفع خود حفظ کند یا این که حتی بتواند بحران مالی خود را به اقتصادهای رقیب سرریز کند و این کاری است که آمریکا تاکنون بارها و بارها علیه رقبای اقتصادی خود از جمله اتحادیه اروپا انجام داده است اما نظام متمرکز اقتصاد چین مانع از این می شود که آمریکا در مواقع لزوم بتواند به چنین اقداماتی دست بزند.
🔸براین اساس تا زمانی که اقتصاد چین همچنان متمرکز باقی بماند تلاش های آمریکا به منظور سد کردن راه پیشرفت چین برای رسیدن به قدرت اول اقتصادی همچنان بی نتیجه خواهد بود. آمریکایی ها و غربی ها انتظار داشتند اقتصاد چین همانند خیلی از اقتصادهای جهان که راه سرمایه داری را در پیش گرفته اند، در نهایت در اقتصاد جهان هضم شود و آن ها به راحتی بر آن مسلط شوند اما اکنون می بینند چین از مزیت های نظام لیبرالیستی برای پیشرفت و توسعه خود استفاده کرده اما در عین حال در اقتصاد جهانی مستحیل نشده است بنابراین آمریکا اکنون به رویکرد نظامی روی آورده است و اگر چه آمریکا با کشاندن شوروی سابق به مسابقه تسلیحاتی در زمان جنگ سرد در نهایت مسکو را در داخل با چالش مواجه و زمینه فروپاشی آن را فراهم کرد اما با توجه به اقتصاد متنوعی که چین در اختیار دارد بعید به نظر می رسد این راهکار درباره چین نتیجه دهد بنابراین آمریکا مجبور است رشد و پیشرفت چین را همچنان تحمل و خود را برای پذیرش چین به عنوان قدرت اول جهان آماده کند.
⭕️بأی ذنب قتلت...
🔹مشاهده تصاویر دردناک انفجار در یک مدرسه دخترانه در غرب کابل،دل هر انسانی را به درد می آورد.شهادت دانش آموزان شیعه ای که در مدرسه ای مزین به نام مبارک سیدالشهداء علیه السلام مشغول کسب علم بوده اند،دیدگان را پر از اشک و خون ساخته است.به راستی چه سناریویی در افغانستان در حال شکل گیری است؟
🔸بدون شک پیوند تروریسم آمریکایی و تروریسم تکفیری در این فاجعه ،کاملا قابل رصد و ارزیابی است:واشنگتن و تروریست های تکفیری وابسته به آن،ترجیح داده اند انتقام شکست و تباهی خود در افغانستان را از دانش آموزان معصوم و بی پناه بگیرند.
🔹این سناریو بارها در کابل و مزارشریف و ننگرهار تکرار شده است.دقیقا زمانی که اشغالگران افغانستان در یک بن بست سیاسی یا عملیاتی گرفتار می شوند،مردم مظلوم را قربانی این شکست می سازند.دولت بایدن سعی دارد با هدایت غیرمستقیم این حملات وحشیانه به مخاطبان بین المللی اثبات کند که ثبات افغانستان تنها یک شاه کلید دارد و آن مداخله طولانی مدت و تسلط مزمن و دامنه دار دو حزب سنتی آمریکا در این کشور است.از سوی دیگر،تروریست های تکفیری وابسته به آمریکا و آل سعود نیز سعی دارند موجودیت کثیف و ننگین خود را هر از گاهی به رخ افکار عمومی دنیا بکشند.البته در این معادله خونین،اراده واشنگتن محیط بر اداره داعش و تروریست های تکفیری بوده و هرگز میان این دو منبع ترور و خشونت،تداخل یا مغایرتی به وجود نمی آید.در نهایت اینکه خون پاک شهدای دانش آموز شیعه در کابل،در آینده ای نزدیک گریبانگیر آمریکا و تروریست های تکفیری وابسته به آن خواهد شد.در آن زمان دیگر فرصتی برای پشیمانی دموکراتها و جمهوری خواهان کاخ سفید باقی نخواهد ماند.
⭕️ ايستگاه ثبتنام و احراز صلاحيت
🔹قطار انتخابات 1400 سرانجام به ايستگاه ثبتنام نامزدهاي انتخاباتي رسيده و از امروز تا شنبه، نامزدهاي انتخاباتي ميتوانند به وزارت کشور مراجعه کرده و ثبتنام کنند. در اين مرحله ديگر گمانهزنيها در مورد نامزدها به پايان ميرسد و فضاي رقابتهاي انتخاباتي عینیتر خواهد شد. بعدازاین مرحله، سؤال اصلي اين خواهد بود که کدامیک از نامزدها مصداق رجل سياسي بوده و شوراي نگهبان صلاحيت چه کساني را احراز خواهد کرد؟
🔸نحوه رسيدگي به صلاحيت نامزدهاي رياستجمهوري همواره يکي از مباحث پرمناقشه بوده است. مفهوم رجل سياسي و تعيين مصاديق آن و تطبيقش با نامزدهاي ثبتنام کننده، فرآيندي است که حاصل آن تأیید بخشي و عدمتأیید بخش ديگر بوده است؛ لذا طبيعي است که هميشه احراز صلاحيت نشدهها و هواداران آنها نسبت به عملکرد شوراي نگهبان معترض باشند!
🔹مطابق منطق حکومت ديني و آموزههاي اسلامي و آنچه در قانون اساسي کشور آمده، هیچکس نميتواند صاحب قدرت باشد، مگر آنکه در تراز حدود اختيارات خود صاحب صلاحيت باشد، وگرنه حق اعمال آن قدرت را نخواهد داشت. در نظام جمهوري اسلامي، تعیین افراد صاحب صلاحیت بر عهده شوراي نگهبان گذاشته شده است.
🔸 آنچه بر عهده شوراي نگهبان گذاشته شده بررسي کف صلاحيتها است. بهواقع اگر براي صلاحيت نامزدها نمره صفر تا 20 قائل باشيم، شوراي نگهبان آن افرادی را که نمره قبولی 10 به بالا را کسب کرده باشند، بهعنوان منتخب معرفی میکند و درنهایت فردی که با بيشترين اقبال مردمي مواجه گردد، رئیسجمهور منتخب خواهد بود؛ خواه این رئیسجمهور منتخب نمره 10 این شورا را کسب کرده باشد یا نمرات بالاتر!
🔹شوراي نگهبان اين روزها وظايف خطيري بر عهده دارد و بهعنوان داور و فصلالخطاب رقابتهاي انتخاباتي بايد موردحمایت قرار گيرد. متأسفانه جریانهای سياسي خاصي که تلاش دارند تا افراد ساختارشکن و فاقد صلاحیتشان را وارد ميدان انتخابات کنند، اين روزها شوراي نگهبان را به نقض قانون، مهندسي انتخابات و ... متهم ميکنند. اين در حالي است که وظيفه قانوني شوراي نگهبان، بررسي صلاحیتها است و شوراي نگهبان بر اساس سیاستهای کلی نظام، موظف است سازوکار و چارچوب عمل به این وظیفه قانوني را مشخص کند. مصوبه اخیر این شورا و تعیین برخی شروط برای نامزدها، در راستای شفافسازی هرچه بیشتر فرآیند احراز صلاحیتهاست.
⭕️ وضعیت جنگی در قدس شریف؛ پیروزی میدان بر دیپلماسی
🔹در روزهای اخیر از یکسو صهیونیستهای افراطی در سایه حمایت نظامیان این رژیم، با حمله به نمازگزاران فلسطینی، مانع ادای فریضه دینی آنان در مسجدالاقصی شدند و از سوی دیگر صهیونیستها برای تصاحب محله الشیخ جراح در قدس شرقی و اخراج فلسطینیها، با اتکا به حکم یک دادگاه، دست به خشونت علیه خانوادههای بیدفاع این محله زدند. این اقدامات موجب افزایش اعتراضها توسط مردم فلسطین و مسلمانان ممالک اسلامیشده و منطق دستیابی به اهداف فلسطینی با تکیه بر مقاومت را بیشازپیش تقویت کرده است.
🔸خبرگزاری فلسطینی «معا» دراینباره نوشت: «۲۸۷ نفر در جریان درگیریهای صبح دیروز (دوشنبه) در مسجدالاقصی و اطراف شهر قدیمی قدس، زخمیشدهاند که شماری از آنها از کادر درمان و امدادرسان هستند و حال پنج نفر از آنها بسیار وخیم است. پیشبینی میشود که شمار مجروحان این سرکوب صهیونیستها افزایش یابد».
🔹حملات وحشیانه به مسجدالاقصی باعث واکنشهای گسترده و مختلف مردمی در مصر، اردن، لندن، ترکیه و هلند شد و حتی آمریکاییها نیز مجبور به واکنش شدند. «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفتوگوی تلفنی با «مئیر بن شبات» همتای اسرائیلی خود، «نگرانی جدی واشنگتن را از برخوردهای خشونتآمیز بهویژه خشونتها در حرم شریف در بیتالمقدس در روزهای ماه رمضان» ابراز کرد. سالیوان همچنین درباره اخراج خانوادههای فلسطینی از خانههای خود در محله شیخ جراح، ابراز نگرانی کرد.
🔸همانگونه که پیشبینی میشد، گروههای مقاومت فلسطینی در غزه به خشونت رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان قدس اشغالی بیتفاوت نماندند؛ جنبش مقاومت اسلامی حماس در پاسخ به خشونتهای رژیم صهیونیستی، با تعیین ضربالأجل به این رژیم، اعلام کرد در صورت ادامه خشونتها علیه فلسطینیها، پاسخ متقابل خواهد داد. در راستای معتبرسازی این تهدید، حماس تصاویری از توانمندیهای موشکی خود را منتشر کرد. با اتمام ضربالأجل اعلامشده، شبکه خبری «الجزیره» گزارش داد؛ از ساعت ۶ عصر دوشنبه حدود ۱۵۰ راکت از نوار غزه به سمت شهرکهای صهیونیستی اطراف نوار غزه شلیک شده است.
🔹تجربه دههها مذاکره میان تشکیلات خودگردان فلسطین با رژیم صهیونیستی و نتایج خفتبار آن؛ ازجمله، گسترش روزبهروز شهرکهای صهیونیستی و کوچ دادن مردم مظلوم فلسطین از سرزمینشان، نشان میدهد حق فلسطین صرفاً با مقاومت قابل بازستاندن است و هرزمانی جریان مقاومت اقدام میدانی انجام داده به دستاوردهای مهمی دستیافته است. در درگیری روزهای اخیر نیز زمانی که اتاق عملیات مشترک گروههای مقاومت در بیانیهای، خبر از تسویهحساب با رژیم اسرائیل داد، این رژیم با متوقف کردن بزرگترین رزمایش نظامی خود و عقبنشینی از مسجدالاقصی، بار دیگر نشان داد که در فلسطین، میدان بر دیپلماسی پیروز میشود.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹دعای وداع ماه مبارک رمضان
سوره مبارکه النساء آیه ۱۷
🔸إِنَّمَا التَّوبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذينَ يَعمَلونَ السّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ يَتوبونَ مِن قَريبٍ فَأُولئِكَ يَتوبُ اللَّهُ عَلَيهِم وَكانَ اللَّهُ عَليمًا حَكيمًا﴿۱۷﴾
🔹پذیرش توبه از سوی خدا، تنها برای کسانی است که کار بدی را از روی جهالت انجام میدهند، سپس زود توبه میکنند. خداوند، توبه چنین اشخاصی را میپذیرد؛ و خدا دانا و حکیم است
🔸بیانات رهبر انقلاب در خطبههای نماز جمعهی تهران ۷۵/۱۰/۲۸
🔹خدای متعال نعمت بزرگی به انسان داده که نعمت مغفرت است و فرموده است اگر شما از این کاری که کردید - که اثر این کار باید بماند - پشیمان شدید، باب توبه و استغفار باز است. شما با گناهی که مرتکب میشوید، مثل این است که زخمی به بدن خودتان زده و میکروبی را وارد بدنتان کرده باشید؛ بیماری اجتنابناپذیر است. اگر میخواهید اثر این زخم و این بیماری و این ضربه، در وجود شما از بین برود، خدای متعال بابی باز کرده و آن باب توبه و استغفار و انابه و بازگشت به خداست. اگر برگردید، خدای متعال جبران خواهد کرد. این، نعمت بزرگی است که خدای متعال به ما داده است.
🔸در دعای وداع ماه مبارک رمضان - که دعای چهلوپنجم صحیفهی سجادیه است - امام سجّاد علیهالصّلاةوالسّلام به ذات مقدّس ربوبی عرض میکند: «انت الّذی فتحت لعبادک باباً الی عفوک»؛ تو آن کسی هستی که به روی بندگانت، دری به عفو خودت باز کردی. «و سمیته التوبة ؛ و اسم آن باب را باب توبه گذاشتی. «و جعلت علی ذلک الباب دلیلا من وحیک لئلا یضلّوا عنه»؛ و یک راهنما هم از قرآن و وحی برای این در گذاشتی تا بندگان تو این در را گم نکنند.
🖊رجبعلی بازیاد