eitaa logo
جهادگران تبیین
1.5هزار دنبال‌کننده
10.3هزار عکس
5.9هزار ویدیو
579 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
⭕️لگوهای ایرانی و پایان تبلیغات سنتی؛ چرا باید ویدیوهای لگویی را جدی بگیریم؟ ▫️فارن پالیسی: 🔹مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در ژوئیه ویدئوهای لگویی تولید شده با هوش مصنوعی در ایران را احمقانه خواند و آنها را نشانه‌ای از ضعف تهران در مذاکرات دانست. اما خود این واقعیت که یک وزیر خارجه آمریکا در یک مجمع امنیت بین‌ المللی بدون اینکه حتی از او سوال شود، به یک کمپین کارتونی تولید شده توسط گروهی حدودا ۱۰ نفره واکنش نشان می‌دهد، نشان‌ دهنده نفوذ و اهمیت این پدیده است. گروه Explosive Media از ماه مارس بیش از صد ویدئو منتشر کرده که میلیون‌ها بازدید داشته و به بالاترین سطوح گفتمان سیاسی آمریکا نفوذ کرده است. 🔸 این کمپین اثبات مفهومی برای یک مدل عملیاتی جدید از تبلیغات است که هوش مصنوعی مولد آن را ممکن کرده است. برخلاف گذشته که تبلیغات باکیفیت به زیرساخت عظیم، صدها کارمند و مهارت‌های تخصصی نیاز داشت، اکنون یک تیم کوچک می‌تواند محتوای صیقل‌ خورده را در چند ساعت تولید کند. هوش مصنوعی مولد همچنین امکان تولید همزمان چندین جریان تاثیرگذاری برای مخاطبان مختلف را فراهم می‌کند. ویدئوهای انگلیسی‌زبان طنزآمیز برای مخاطبان غربی مقاوم در برابر پیام‌های ایرانی و ویدئوهای فارسی‌ مذهبی و احساسی برای تقویت همبستگی در میان مخاطبان داخلی و منطقه‌ای. 🔹 ویدئوهای انگلیسی‌ به دنبال متقاعد کردن نیستند؛ آنها تماشا می‌شوند، به آنها خندیده می‌شود و به اشتراک گذاشته می‌شوند. هدف آنها جلب توجه از جمله توجه دشمنان و ایجاد حلقه بازخورد است. اشاره خودانگیخته روبیو در عرض چند ساعت با کلیپ جدیدی که او را مارکو کوچک به تصویر می‌کشید همراه شد. این ویدئوها با دقت، جغرافیا و سخت‌افزار نظامی را به تصویر می‌کشند و ارجاعات توطئه‌ای را در روایت‌های موجود راست‌گرای غربی جاسازی می‌کنند. هدف نهایی خوردگی اعتماد نهادی است، نه تغییر عقیده همانطور که تحقیقات نشان می‌دهد اعتماد نهادی حتی زمانی که ادعاها رد می‌شوند، فرسوده می‌شود. 🔸 به طور همزمان، همان حساب‌ها ویدئوهای فارسی‌ منتشر می‌کنند که شامل نوحه، دعا برای امام علی، ارجاعات به نبرد کربلا و چارچوب دفاع مقدس است. این محتوا هیچ فاصله کنایه‌آمیزی ندارد و بر صداقت عبادی و تاریخ مقدس متکی است. مقیاس دسترسی این کمپین قابل توجه است، دو شبکه هماهنگ طرفدار ایران در ماه اول جنگ بیش از یک میلیارد بازدید در X ایجاد کردند. Explosive Media با تعداد کمی نفر و سخت‌افزار مصرفی به این دسترسی نزدیک شد. 🔹سیاست فعلی پلتفرم‌ها و برچسب‌گذاری برای مقابله با این مدل جدید تبلیغات مجهز نیست. اجرای پلتفرم کانال‌های فردی را هدف می‌گیرد، اما محتوای این تیم از حذف پلتفرمی جان سالم به در برد، چون موتور توزیع واقعی شبکه‌ای از تقویت‌کنندگان و حساب‌های دولتی بود. برچسب‌گذاری هوش مصنوعی هم به طور قابل اعتماد اشتراک‌گذاری را کاهش نمی‌دهد. مدل این تیم توسط بازیگرانی بدون ارتباط با ایران کپی شده و به درگیری که آن را تولید کرد محدود نخواهد ماند. سیاست‌گذاران باید با این پدیده به عنوان یک ژانر جدید برخورد کنند، نه یک حادثه، و ابزارهای ردیابی شبکه‌های تقویت را به کار گیرند. همانطور که ترامپ خودش ویدئوی جنگی هوش مصنوعی منتشر کرده، حالا کشوری که این تاکتیک را احمقانه خواند، در حال اتخاذ آن است.
💬 هادسون: آمریکا برای بازدارندگی چین دربرابر تایوان به دنبال تمرکز بر مسیرهای زمینی اوراسیا است 🔹 موسسه هادسون در گزارشی اعلام کرد چین برای کاهش آسیب‌پذیری در برابر اختلال مسیرهای دریایی، شبکه‌ای از خطوط لوله و مسیرهای تجاری در آسیای مرکزی و قفقاز ایجاد کرده که توان پکن برای تحمل بحران انرژی و تجارت دریایی را افزایش می‌دهد. 🔸 این اندیشکده پیشنهاد می‌کند آمریکا با تقویت همکاری اقتصادی و دیپلماتیک با قزاقستان، ازبکستان و جمهوری آذربایجان و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی و حمل‌ونقل، وابستگی این کشورها به چین را کاهش دهد تا پکن نسبت به امنیت مسیرهای زمینی خود اطمینان کمتری داشته باشد.
💬 فارن افرز: گرانی و کاهش قدرت خرید مردم، دولت جدید سوریه را تحت فشار گذاشته است 🔹فارن افرز نوشته است افزایش شدید قیمت نان، برق، سوخت و اجاره در دولت احمد الشرع، فشار اقتصادی بر مردم سوریه را تشدید کرده و اعتراضات اخیر به افزایش قیمت سوخت، بزرگ‌ترین اعتراض‌ها از زمان سقوط بشار اسد بوده است. 🔸 این نشریه هشدار می‌دهد ادامه سیاست‌های ریاضتی و ضعف حمایت خارجی می‌تواند اعتماد مردم به دولت جدید را کاهش دهد؛ به‌ویژه آنکه ۵۲ درصد سوری‌ها در ژوئن از عملکرد دولت ناراضی بوده‌اند و ۴۶ درصد نسبت به مسیر آینده کشور بدبین شده‌اند.
💬شکست ایده آمریکا برای جایگزین کردن تنگه هرمز 🗞 نشریه وال‌استریت ژورنال در گزارشی به بررسی ناکامی تلاش‌های چند ماهه عربستان سعودی برای دور زدن تنگه هرمز پرداخته است. بر اساس این گزارش جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین صادرکننده نفت جهان را ناچار کرده دوباره به همان آبراهی بازگردد که از آن گریزان بود. ▫️ محورهای اصلی این گزارش به شرح زیر است: 1⃣ بازگشت اجباری عربستان به تنگه هرمز 🔹 شرکت دولتی آرامکو پس از ماه‌ها تلاش برای انتقال نفت از طریق صحرا و ارسال آن از پایانه یَنْبُع در دریای سرخ، به دلیل ناامن شدن مسیرهای جایگزین ناچار شده است بارگیری از پایانه رأس‌تنوره در خلیج فارس را از سر بگیرد. آرامکو از مشتریان آسیایی خود خواسته است محموله‌های نفت را در سواحل عمان و خارج از تنگه هرمز تحویل بگیرند. 2⃣ مسدود شدن تمامی مسیرهای جایگزین 🔸 پایانه‌های عربستان در دریای سرخ پس از حملات پهپادی اوایل ماه جاری از مبدأ عراق که منجر به تعطیلی «خط لوله شرق به غرب» شد، کاملاً متوقف شده‌اند. پیش از آن نیز تشدید حملات انصارالله یمن در باب‌المندب و اعلام محاصره دریایی عربستان در اواخر ژوئیه، مسیرهای انحرافی از طریق مصر و کانال سوئز را غیراقتصادی و پرریسک کرده بود. 3⃣جهش بی‌سابقه هزینه‌های حمل‌ونقل 🔹 تغییر مسیرها و انتقال مرحله‌به‌مرحله نفت باعث افزایش شدید هزینه‌های ترانزیت شده است. طبق اعلام بانک سوسته‌ژنرال، هزینه حمل نفت از بندر رأس‌تنوره تا بندر نینگبو در چین از حدود ۴.۵ میلیون دلار به نزدیک ۶۳ میلیون دلار برای هر سفر جهش یافته است. همچنین عربستان برای انجام سفرهای کوتاه‌مدت و انتقال نفت به سواحل عمان، ناچار به استفاده از نفت‌کش‌های قدیمی ۲۰ ساله روی آورده است. 4⃣به چالش کشیده شدن ایده‌های واشنگتن 🔸 در حالی که مقامات آمریکایی (از جمله وزیر خزانه‌داری) ادعا کرده بودند احداث خطوط لوله جدید ظرف دو سال آینده تنگه هرمز را به آبراهی بی‌ارزش تبدیل می‌کند، کارشناسان و مقامات منطقه‌ای این دیدگاه را رد کرده‌اند. وزیر انرژی قطر تأکید کرده است که تنگه هرمز علاوه بر نفت و گاز، شریان اصلی تجارت تمام کالاهای حیاتی منطقه است و ساخت مسیرهای جایگزین صرفاً اهداف جدیدی برای حمله ایجاد می‌کند. 5⃣جمع‌بندی 🔹 گزارش وال‌استریت ژورنال نشان می‌دهد جغرافیا و توان موشکی-پهپادی ایران و متحدانش مانع از تحقق سناریوهای دور زدن تنگه هرمز شده است. عربستان سعودی با وجود هزینه‌های سنگین و ریسک‌های بالا، راهی جز بازگشت به تنگه هرمز ندارد؛ موضوعی که تولید نفت این کشور را به پایین‌ترین سطح در چند دهه اخیر رسانده و فشارهای تورمی بر بازار جهانی انرژی را افزایش داده است.
⭕️قدرتی که در میدان معنا پیدا کرد 🔹بنا بر اعلام «ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت»، رژه نیروهای مسلح در ۳۱ شهریور امسال برگزار نمی‌شود. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که کشور تجربه دو دوره درگیری نظامی اخیر را پشت سر گذاشته و نیروهای مسلح همچنان در وضعیت آمادگی دفاعی قرار دارند. در چنین شرایطی، اولویت دادن به ملاحظات امنیتی و عملیاتی می‌تواند نشان‌دهنده تغییر شرایطی باشد که در آن بخشی از توان دفاعی جمهوری اسلامی از مرحله نمایش تجهیزات عبور کرده و در عرصه واقعی عملیات مورد استفاده قرار گرفته است. 🔸رژه طی دهه‌های گذشته یکی از مهم‌ترین صحنه‌های معرفی توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران بوده است. موشک‌ها، سامانه‌های پدافندی و تجهیزات نیروهای زمینی، هوایی و دریایی در این مراسم به نمایش درمی‌آمدند. با این حال، درگیری‌های اخیر معیار دیگری را برای سنجش توان نظامی برجسته کرده‌اند. کارآمدی تجهیزات و سامانه‌ها در نهایت زمانی مشخص می‌شود که در شرایط واقعی، امکان استفاده مؤثر از آنها وجود داشته باشد. 🔹این مسیر، ریشه در تجربه دفاع مقدس دارد. محدودیت‌های گسترده دوران جنگ تحمیلی، جمهوری اسلامی را به سمت توسعه ظرفیت‌های داخلی، ابتکار عملیاتی و اتکا به توان بومی سوق داد. نتیجه این روند طی دهه‌های بعد در توسعه صنایع دفاعی، موشکی، پهپادی، پدافندی و جنگ الکترونیک نمایان شد و بخشی از این ظرفیت‌ها اکنون در ساختار عملیاتی نیروهای مسلح قرار دارد. 🔸از این منظر، بازدارندگی را نمی‌توان فقط در تعداد تجهیزات یا میزان نمایش آنها خلاصه کرد. آمادگی نیروها، توان شناسایی و فرماندهی، سرعت واکنش، دقت تسلیحات، استمرار عملیات و ظرفیت تولید و جایگزینی تجهیزات، عناصر مهم‌تری در ارزیابی قدرت دفاعی هستند. حتی در شرایط جنگی، بخشی از این توانمندی‌ها باید خارج از معرض نمایش عمومی باقی بماند تا اطلاعات عملیاتی در اختیار طرف مقابل قرار نگیرد. 🔹هفته دفاع مقدس امسال نیز بدون برگزاری رژه، با مجموعه گسترده‌ای از برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و تبیینی دنبال می‌شود. بر اساس اعلام ستاد مرکزی گرامیداشت مناسبت‌های ملی دفاع مقدس و مقاومت، ۱۱۹۴ برنامه در قالب ۵۲۵۶ اقدام برای این ایام پیش‌بینی شده است. 🔸تفاوت امسال را می‌توان در فاصله میان «نمایش قدرت» و «آزمون قدرت» دید. رژه یکی از شیوه‌های معرفی توان دفاعی است، اما میدان واقعی جایی است که آمادگی، تجربه و قابلیت پاسخگویی نیروهای مسلح سنجیده می‌شود. امسال رژه برگزار نمی‌شود، اما بازخوانی تجربه دفاع مقدس ۸ ساله و توجه به توان عملیاتی و ظرفیت‌های بومی، همچنان بخش مهمی از پیام هفته دفاع مقدس خواهد بود.
💬 خوانش تحلیلی !! ترامپ ▫️ این نمودار، تعداد ادعاهای ترامپ درباره «پیروزی در جنگ ایران» را طی حدود هفت ماه ترسیم می‌کند. این داده صرفاً یک آمار خبری نیست؛ می‌توان آن را «دماسنج اضطراب روایت» ترامپ خواند: جایی که بسامد ادعا، جای سنجه‌های واقعی موفقیت را گرفته است. سه نکته حائز اهمیت است: 1⃣آمار : مجموع ادعاها در این بازه ۶۸ مورد است یعنی میانگین ۹/۷ در ماه. 2⃣ کارکرد مصرف داخلی و جبران اضطراب روایتی: تکرار متوالی و پربسامد ادعای پیروزی (هر دو سه روز یک‌بار در ماه‌های اوج) نشان می‌دهد مخاطب اصلی این گفتمان، بازیگران بین‌المللی یا میدان نیستند، بلکه افکار عمومی داخل آمریکاست. در منطق جنگ شناختی، پیروزی قطعی و تثبیت‌شده نیازی به بازتولید روزمره ندارد؛ این اصرار کلامی بیش از آنکه بازتاب توفیق واقعی باشد، نشانه نیاز مبرم به اقناع‌سازی و مهار تردیدهای داخلی مردم آمریکا درباره هزینه‌ها و دستاوردهای حمله به ایران است. 3⃣ تله اعتباری و مقاومت ایران: اتکای بیش از حد به روایت «پیروزی زودهنگام»، سیاست‌گذار را در تله اعتباری فرو می‌برد: هر بن‌بست یا تحول متناقض ادعاهای پیشین را دچار تورم کلامی و بی‌اعتباری می‌کند. این شکاف اکنون آشکار شده است؛ ایران همچنان ایستاده و تنگه هرمز را با اقتدار بسته نگه داشته و هم‌زمان پیام‌های مذاکره را از واسطه‌ها دریافت می‌کند؛ یعنی علی‌رغم ضربات و آسیب‌ها، نه پیروزی‌ واقعی در میدان محقق شده و نه موضع منطقه‌ای ایران از میز راهبردی آمریکا حذف شده است. این یک پیروزی بزرگ برای ایران است.
🔹️ مایک والتز، سفیر آمریکا در سازمان ملل: دونالد ترامپ برای دیدار با مسعود پزشکیان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل آمادگی دارد و گفت پرسش اصلی این است که آیا تهران حاضر است مستقیماً با واشنگتن وارد گفت‌وگو شود یا نه 📱
🔹️ مخالفت رسمی چین با تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ناوگان هوایی ایران 🔸 سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری ضمن انتقاد از رویکرد واشنگتن، مخالفت پکن را با تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی آمریکا علیه شرکت‌های هواپیمایی ایران اعلام کرد و تأکید نمود که این اقدامات فاقد مبنای حقوقی بین‌المللی و مصوبات شورای امنیت سازمان ملل است. این موضع‌گیری در حالی مطرح می‌شود که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اخیراً تهدید کرده است که آسمان جهان را به روی شرکت‌های هواپیمایی ایران خواهد بست و هرگونه همکاری با این شرکت‌ها را مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد کرد؛ موضوعی که انتظار می‌رود در دیدار پیش‌روی دونالد ترامپ و شی جین‌پینگ، رؤسای جمهور آمریکا و چین، محور گفت‌وگوهای طرفین باشد. 📱
6.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 دکتر ابوالفضل بازرگان مردم واقعیت ها را دیدند که جمهوری اسلامی نه با انقلاب و نه با جنگ نرفت مردم دیدند که نه آمریکا و نه اسرائیل برای کمک آنها نیامده اند آمریکا رسما میگوید آنقدر ایران را تحریم و محاصره میکنیم که مردم گرسنه شوند به خیابان ها بریزند و طعمه شوند تا ما دوباره حمله کنیم !!! 📱
💬 افشاگری خطیب مسجد الاقصی از پشت پرده سکوت خبری در قدس 🔹 شیخ عکرمه صبری، خطیب مسجدالاقصی، امروز سه‌شنبه با افشای پشت پرده سکوت خبری درباره قدس، اعلام کرد که رژیم صهیونیستی با اعمال این سکوت رسانه‌ای در ایام تعطیلات اعیاد یهودی، درصدد پنهان کردن حقیقت تعرضات شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی و ممانعت از دیده شدن این رخدادها توسط افکار عمومی جهان است. 🔸 وی در ادامه تصریح کرد که این سکوت رسانه‌ای با هدف دیگری نیز دنبال می‌شود: جلوگیری از بروز هرگونه جنجال یا واکنش علیه این تجاوزات در جهان عرب و اسلام و حتی فراتر از آن. 🔹خطیب مسجدالاقصی با هشدار نسبت به خطر خاموشی رسانه‌ها، تأکید کرد که ممانعت از گزارش وقایع داخل مسجدالاقصی به جهان خارج توسط روزنامه‌نگاران، بخشی از راهبرد اشغالگران صهیونیست است که تلاش می‌کنند خود را حامی اماکن مقدس اسلامی و ضامن آزادی عبادت نشان دهند.
💬 خبرسازی رسانه سعودی مبنی بر حضور گسترده امنیتی و سیاسی انصارالله در عراق 🔹 رسانه عربستانی الحدث به نقل از برخی منابع عراقی مدعی حضور گسترده امنیتی و سیاسی انصارالله در عراق شد و اعلام کرد که این حضور با هماهنگی گروه‌های مسلح عراقی و حزب‌الله لبنان انجام می‌شود. 🔸 اصل ماجرا بیش از آنکه کشف یک «حضور گسترده» انصارالله در عراق باشد، تلاش عربستان برای پیوند دادن پرونده عراق به یمن و ساختن یک تهدید منطقه‌ای جدید است. ریاض با برجسته‌سازی ادعای هماهنگی انصارالله با گروه‌های عراقی، می‌کوشد فشارها و ناکامی‌های خود در پرونده یمن را به معادله عراق منتقل کرده و برای اقدامات و مواضع بعدی خود، توجیه امنیتی و سیاسی ایجاد کند. بنابراین، ادعای «حضور گسترده» را باید در چارچوب فضاسازی و بهانه‌جویی عربستان برای باز کردن پرونده یمن در عراق ارزیابی کرد.