⭕️ فیلم مستند نتفلیکس، بساط یوگا را به هم ریخت!
🔹بیکرام چودری، یک استاد یوگای آمریکایی/ هندیتبار و موسس یوگای موسوم به «بیکرام» به شمار آمده که طی پنج دهه تبدیل به استادی به اصطلاح معنوی با صدها میلیون طرفدار و مرید و صاحب دهها میلیون دلار ثروت و زندگی مجلل با کلکسیون ماشینهای لوکس و... شد. تا سال ۲۰۰۶ بیش از ۱۶۰۰ استودیوی «بیکرام» در دستکم ۴۰ کشور جهان وجود داشت.
🔸 اما وقتی نتفلیکس (از مهمترین رسانههای پخش آنلاین فیلم و سریال) مستندی درباره او ساخت، قصر بیکرام کاملا فروریخت و میلیونها نفر داستان تلخ رفتار او را با شاگردانش شنیدند و دیدند، یک بار دیگر پشت پرده اینگونه محافل تحت عنوان ورزش و خودسازی افشاء شد.
🔹داستان مستند نتفلیکس چهرهای را روایت کرد که اساسا یوگا را در آمریکای شمالی و سپس درسراسر جهان محبوب ساخت. یک مهاجر هندی که در بورلی هیلز ساکن شد. او در کلاسهایش فقط یک لباس زیر بسیار کوچک بر تن و یک ساعت رولکس بر دست داشت و دیگر هیچ. «بیکرام» چنان محبوب شد که طرفدارانش بر سر او قسم میخوردند.
🔸اما امپراطوری او با شجاعت دختران جوانی که جلو آمدند و از رفتارهای او در پشت صحنه کلاسهای یوگا پرده برداشتند در مدت کوتاهی فرو ریخت. نتفلیکس در این مستند با قربانیان و نزدیکان و شاگردان «بیکرام چودری» مصاحبه کرده و با تصاویر متعددی که از آرشیوها در اختیار گرفته چهره متجاوزی با صدها میلیون طرفدار را آشکار نمود.
🔹افسانه «چودری» پایان یافت و از امپراطوری او دیگر نشانی نیست اما امروز چودری و چودریها هنوز کلاسهای آموزش یوگا و تربیت مربی آن را در آمریکا و خارج از آن برگزار میکنند، از جمله کشور ما که (در خوشبینانهترین نگاه) با بیتفاوتی و تسامح مسئولین مربوطه سعی دارد خیل علاقهمندان این آیین را در حیطههای مختلف به انحراف بکشانند.
🔸لازم به ذکر است یوگا، سلسله اعمالی برگرفته از آموزههای فرقه صهیونی کابالاست که برای اولین بار در دهه 1330 توسط فراماسونری به نام «مجید موقر» از جمعیتی موسوم به «تسلیح اخلاقی» وارد ایران شد. اساس این سلسله اعمال بر خالی کردن ذهن از تفکر و اندیشه و سوق دادن افراد به سمت پوچی و سپس در اختیار گرفتن اذهان آنها براساس آیین کابالا توصیف شده است.
⭕️چرا حضرت آقا پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را تصمیم مدبرانه امام میداند؟!
🔹 پذیرش قطعنامه ۵۹۸، در واقع نه پایان جنگ، که تغییر زمین جنگ از حوزه نظامی به حوزه فرهنگی و گفتمانی بود..
🔸 مستند این ادعا، در محتوای پیام پذیرش قطعنامه است که امام(ره) هرگز از پایان جنگ سخن نگفت و اتفاقا تأکید بر بیجغرافیا بودن جنگ و فراتر از مرزهای جغرافیایی دانستن جنگ داشت..
🔹 در پیام پذیرش قطعنامه امام(ره) صراحتا از تلاش برای نابودی ریشه فاسد صهیونیسم و کمونیسم و... گفت و برای تحقق این هدف، خبر از تشکیل بسیج جهانی سربازان اسلام میداد و به دنبال ایجاد یک جبهه فراگیر جهانی در مقابل امپریالیسم بود که جمهوری اسلامی در نقش قرارگاه مرکزیاش تعریف میشد..
🔸 کمی بعد از پذیرش قطعنامه هم، دستور تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را داد تا نیروی پیشران در این جنگ جدید و جهانی علیه استکبار باشد..
🔹نیرویی که می بایست فراتر از جغرافیای ایران و فراتر از ساختارهای سیاسی موجود عمل میکرد و مبارزه بیامان با نظام سلطه را سازماندهی می کرد. 🔸مدبرانه بودن پذیرش قطعنامه توسط امام را که حضرت آقا به آن اشاره داشتند را از این زاویه می توان تحلیل نمود که امام با هوشمندی بسیار، جنگ با استکبار را، از بنبست جنگ نظامی، به زمین هموار و گسترده جنگ فرهنگی و سیاسی کشاند تا تمام توان نظام سلطه را مشغول دفاع کند.
⭕️ نکاتی مهم در مورد رزمایش قفقاز ۲۰۲۰
🔹 مانور تمرینی بزرگ قفقاز۲۰۲۰ در مرزهای جنوبی روسیه با حضور ۶ کشور چین، روسیه، ایران، پاکستان، بلاروس و ارمنستان در زمین، هوا و دریا حال برگزاری است...
🔸این رزمایش از چند جهت اهمیت دارد:
1️⃣ تمام اعضای حاظر در رزمایش قفقاز ۲۰۲۰ با غرب و ایالات متحده هرکدام به نوعی چالش دارند...
2️⃣ اکثر کشورهای شرکت کننده در این تمرین از قدرت های نظامی شرق هستند...
3️⃣ همراه شدن جمهوری اسلامی با قدرت هایی مانند چین و روسیه در یک تمرین نظامی در سطح راهبردی ، نشانه ناامیدی این نظام سیاسی در مقطع زمانی کنونی از بلوک غرب، و سوق یافتن بیشتر آن به سمت شرق بوده و پیغام آن برای دولت های غربی و احیانا متخاصم کاملا واضح و آشکار است...
4️⃣ برخی تحلیلگران اعتقاد دارند این #رزمایش نشان می دهد بین کشورهایی مانند ایران، چین، روسیه، پاکستان و ارمنستان پیمان نظامی-امنیتی اعلام نشده وجود دارد..
5️⃣ زمان برگزاری این رزمایش نیز بسیار قابل تامل است؛ در آستانه انتخابات آمریکا که احتمال ماجراجویی از سوی رئیس جمهور ریسک پذیر آن برای ایجاد شوک در جهت بهبود وضعیتش میان افکار عمومی در رقابت با دموکرات ها جدی تر شده ، این مانور بین المللی پیام آمادگی و اتحاد نظامی و در نتیجه بازدارندگی قدرت های بلوک شرق و متحدان آن برای واکنش در مقابل تهدیدات نظامی ایالات متحده علیه هر کدام از اعضا را صادر می کند...
6️⃣ راه یافتن ایران و پاکستان به عنوان ۲ کشور قدرتمند نظامی جهان اسلام که طی سالهای اخیر بیش از گذشته به بلوک شرق نزدیک شده و در خصوص بسیاری از چالش های عرصه بین الملل نظریات مشترک دارند، بسیار مهم و راهبردی ارزیابی می شود؛ بالاخص که پاکستان علی رغم رابطه نزدیک با سعودی، در جنگ یمن و برقراری رابطه با اسرائیل با اعراب حاشیه خلیج فارس همراه نشد و طرف ایران ایستاد. این کشور سلاح اتمی دارد، متحد راهبردی چین است و دشمن هند...
7️⃣ کشورهای آذربایجان و گرجستان هم که در سالهای گذشته از بلوک شرق فاصله گرفته و به غرب نزدیک شده اند، در رزمایشی که نامش "قفقاز" است به بازی گرفته نشدند؛ ایران، ارمنستان و روسیه به شدت از نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی در این باریکه( قفقاز ) نگراناند و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود میپندارند. گرجستان عضو ناظر ناتو و آذربایجان رابطه نزدیکی با کشورهای عضو این پیمان نظامی دارد...
🔹درنهایت باید گفت در بحبوحه بحران کرونا که دنیا را به خود درگیر کرده ، برگزاری یک تمرین نظامی در این سطح جای تامل جدی داشته و حاکی از احساس خطر کشورهای حاضر در رزمایش در رابطه با رفتارهای ناتو علی الخصوص در منطقه قفقاز و آسیای میانه دارد...
یادمان نرود پیمان آتلانتیک شمالی تمایل شدیدی برای حرکت به سمت شرق دارد و بلاروس، ارمنستان، ایران و پاکستان کشورهای خط مقدم در برابر آن به شمار می روند..
🖊 تقوی نیا
⭕️ حاج قاسم های جنگ و صلح
🔹 تکلیف گرایی و اهتمام به برداشتن بار بر زمین مانده، رزمندگان و فرماندهان ما را چنان رشد داد که همه جانبه نگر و دارای شخصیت چند بعدی باشند. نمونه روشن، سردار شهید سلیمانی که باید در میدان دشوار جنگ تحمیلی جدید در منطقه فرماندهی میکرد و منطقا انتظار دیگری از او نبود.
🔸اما او، هم کمک بزرگ دیپلماسی کشور بود و هم کمکهای بزرگی به دولت برای دور زدن تحریم ها کرد. این که عراق از کشوری متخاصم، تبدیل به متحد راهبردی و شریک بزرگ اقتصادی در حد تجارت ده میلیارد دلاری شد، تصادفی و بدون تدارک نبود.
🔹همچنین سفر او به مسکو و اقناع و بسیج دولت روسیه برای اینکه در «جنگ جهانی سوم» -تعبیر غربیها از جنگ سوریه- در کنار جبهه مقاومت بجنگد، در تاریخ معاصر بی سابقه است. او در عین حال به کمک دولت عراق رفت و بدون سلاح و صرفا با استفاده از طرفیت مذاکره، آتش فتنه بزرگ آمریکا و اسرائیل در کردستان عراق را خاموش کرد.
🔸 سردار سلیمانی، عمق استراتژیک ما را تا مسکو و کنار دریای مدیترانه و تنگه بابالمندب برد. او نشان داد که مجال ما میتواند بر مبنای احترام متقابل و منافع مشترک کشورها تا کدام دور دستها گسترده شود و تحریم دشمن را تحقیر کند. این را با سخنان سفیری مقایسه کنید که آدرس صادرات لوازم آرایشی به ایران را به تجار فلان کشور میداد، یا آن سفیر دوم و سومی که...؛ بماند!
🔹شیشه عطر پنهان در جان حاج قاسم و همرزمانش، به سنگ خباثت دشمن شکست. اما خدا میداند این عطر جاری شهادت، چند ده هزار جوان غیرتمند را برای شکستن شیشه عمر استکبار بیقرار کرده و به تکاپو در آورده است؛ «ألْحَمْدُ للهِ الَّذی أکْرَمَنَا بِالشَّهَادَهًْ».
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #شاخص_شماره_15
قسمت دوم/ چهلمین سالگرد دفاع مقدس(درس هایی برای گام دوم انقلاب اسلامی)
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹فداکاری جوانهای مجاهد عامل نجات کشور از دست دشمن است
[سوره الأحزاب (33): آيه 23]
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَ ما بَدَّلُوا تَبْدِيلاً (23)
از ميان مؤمنان مردانى هستند كه آنچه را با خداوند پيمان بسته بودند صادقانه وفا كردند (و خود را آمادهى جهاد نمودند)، برخى از آنان پيمانشان را عمل كردند (و به شهادت رسيدند) و بعضى ديگر در انتظار (شهادت) هستند، و هرگز (عقيده و پيمان خود را) تغيير ندادند.
🔸🔸بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) دردیدار از منطقه عملیاتی فتحالمبین ۱۳۸۹/۰۱/۱۱
🔹در ایام محنت جنگ، قبل از عملیات فتحالمبین، بنده از این منطقهی شمالیِ مشرف بر این دشت [منطقه عملیاتی فتح المبین]، این چشمانداز وسیع را دیده بودم؛ این خاطره از یاد من نمیرود که نیروهای دشمن در این سرزمین پهناور با چندین لشکر در اینجا متفرق بودند؛ زمین شما را، خاک شما را با چکمههای خودشان میکوبیدند و ملت ایران را تحقیر میکردند. آن کسی که کشور شما را نجات داد، همین جوانهای فداکار و مبارز بودند؛ همین بسیج، همین ارتش، همین سپاه، همین رزمندگان فداکار، که امروز هم بازماندگان آنها در مناطق گوناگونی از کشور حضور دارند؛ بعضی از آنها هم به شهادت رسیدهاند؛ «فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدّلوا تبدیلا»
عزیزان من! جوانانی که در این جلسه، در این صحرا حضور دارید و همهی جوانان کشور! بدانید نسل جوان دوران دفاع مقدس توانست با فداکاری، با هوشمندی، با اراده و عزم راسخ، کشور را از دست دشمن نجات بدهد.
🖋 رجبعلی بازیاد
⭕️ آن سوی رزمایش قفقاز ۲۰۲۰
🔹مانور تمرینی بزرگ قفقاز ۲۰۲۰ در مرزهای جنوبی روسیه با حضور ۶ کشور چین ، روسیه ، ایران ، پاکستان ، بلاروس و ارمنستان در زمین ، هوا و دریا در حال برگزاری است. 🔸این رزمایش از چند نظر اهمیت دارد:۱- تمام اعضای حاضر در رزمایش قفقاز ۲۰۲۰ با غرب و ایالات متحده هرکدام به نوعی چالش دارند.۲- اکثر کشورهای شرکت کننده در این تمرین از قدرت های نظامی شرق هستند .۳ - همراه شدن جمهوری اسلامی با قدرت هایی مانند چین و روسیه در یک تمرین نظامی در سطح راهبردی ، نشانه ناامیدی این نظام سیاسی در مقطع زمانی کنونی از بلوک غرب و سوق یافتن بیشتر آن به سمت شرق بوده و پیغام آن برای دولت های غربی و احیانا متخاصم کاملا واضح و آشکار است.۴- برخی تحلیل گران اعتقاد دارند این رزمایش نشان می دهد بین کشورهایی مانند ایران ، چین ، روسیه ، پاکستان و ارمنستان پیمان نظامی - امنیتی اعلام نشده ای وجود دارد .۵- زمان برگزاری این رزمایش نیز بسیار قابل تامل است ؛ در آستانه انتخابات آمریکا که احتمال ماجراجویی از سوی رئیس جمهور ریسک پذیر آن برای ایجاد شوک در جهت بهبود وضعیت اش میان افکار عمومی در رقابت با دموکرات ها جدی تر شده ، این مانور بین المللی پیام آمادگی و اتحاد نظامی و در نتیجه بازدارندگی قدرت های بلوک شرق و متحدان آن برای واکنش در مقابل تهدیدات نظامی ایالات متحده علیه هر کدام از اعضا را صادر می کند.۶- راه یافتن ایران و پاکستان به عنوان دو کشور قدرتمند نظامی جهان اسلام که طی سال های اخیر بیش از گذشته به بلوک شرق نزدیک شده اند و در خصوص بسیاری از چالش های عرصه بین الملل نظریات مشترکی دارند ، بسیار مهم و راهبردی ارزیابی می شود. به ویژه که پاکستان به رغم رابطه نزدیک با سعودی ، در جنگ یمن و برقراری رابطه با اسرائیل با اعراب حاشیه خلیج فارس همراه نشد و طرف ایران ایستاد. این کشور سلاح اتمی دارد ، متحد راهبردی چین است و دشمن هند.۷- کشورهای آذربایجان و گرجستان هم که در سال های گذشته از بلوک شرق فاصله گرفته و به غرب نزدیک شده اند ، در رزمایشی که نامش «قفقاز» است به بازی گرفته نشدند. ایران ، ارمنستان و روسیه به شدت از نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی در این باریکه( قفقاز ) نگران اند و آن را تهدیدی برای امنیت ملی خود می پندارند. گرجستان عضو ناظر ناتو و آذربایجان رابطه نزدیکی با کشورهای عضو این پیمان نظامی دارد . 🔹 در نهایت باید گفت در بحبوحه بحران کرونا که دنیا را درگیر کرده ، برگزاری یک تمرین نظامی در این سطح جای تامل جدی دارد و حاکی از احساس خطر کشورهای حاضر در رزمایش در باره رفتارهای ناتو به خصوص در منطقه قفقاز و آسیای میانه است.یادمان نرود پیمان آتلانتیک شمالی تمایل شدیدی برای حرکت به سمت شرق دارد و بلاروس ، ارمنستان ، ایران و پاکستان کشورهای خط مقدم در برابر آن به شمار می روند .
⭕️ تمامیت خواهی جمهوری خواهان
🔹 عجله ترامپ برای معرفی زود هنگام جانشین قاضی دیوان عالی آمریکا آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و سنا بی اعتمادی به نظام سیاسی این کشور را آشکار کرده است. پس از مرگ (روث بیدر گینز برگ) قاضی دیوان عالی آمریکا، ترامپ اعلام کرده است تا آخر هفته جاری جانشین او را معرفی خواهد کرد.این در حالی است که دموکراتها با اعتراض به اقدام ترامپ، اعلام کردهاند که این اقدام باید پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوم نوامبر و همچنین انتخابات همزمان سنا انجام شود. 🔸نگرانی دموکرات ها از این اقدام به حدی است که حتی نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا استیضاح مجدد ترامپ را در این خصوص رد نکرده است. 🔹دیوان عالی آمریکا متشکل از 9 قاضی است که رئیس جمهور آن ها را به سنا معرفی می کند و با رای مثبت سنا آن ها به طور دایمی انتخاب می شوند و تنها مرگ یا استعفا می تواند به انتخاب جانشین منجر شود.این دیوان طبق قانون اساسی آمریکا عالی ترین نهاد قضایی و مرجع تفسیر قانون اساسی این کشور است.این دیوان فصل الخطاب آرای حقوقی داور نهادهای قضایی ایالتی و فدرال است و میتواند دستورات و مصوبات کنگره و مجالس ایالتی را از درجه اعتبار ساقط یا تأکید کند.این بخش از وظایف دیوان منجر به این می شود که احزاب مخالف رئیس جمهور مستقر، با مراجعه به دیوان فرامین رئیس جمهور را به چالش بکشند. 🔸مراجعه دموکراتها به این دیوان در خصوص فرامین ترامپ مبنی بر ممنوعیت مهاجرتی از جمله این ظرفیت حقوقی است.نامزدهایی که از سوی رئیس جمهور معرفی می شوند معمولاً به حزبی که رئیس جمهور به آن وابسته است گرایش سیاسی دارند.هم اکنون 5 تن از 9 قاضی دیوان عالی جمهوری خواه و 4 تن دیگر دموکرات هستند . با مرگ قاضی گینز برگ که لیبرال بود دموکرات ها نگران اند ترامپ جانشینی را معرفی کند که به سیاست های او گرایش داشته باشد و جایگاه دموکرات ها در دیوان با برتری 6 به 3 جمهوری خواهان تضعیف شود.این مسئله به ویژه در حالی که حدود دو ماه به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است برای دموکرات ها حائز اهمیت است. 🔹دموکرات ها از این نگران اند که جانشین گینز برگ در صورت معرفی به سنا به سرعت تأیید شود و با اکثریت مطلق طرفداران جمهوری خواهان در دیوان عالی، دموکرات ها از سلامت برگزاری انتخابات آینده مطمئن نباشند.اکنون سنا در دست جمهوری خواهان است و احتمال رأی مثبت آن ها به نامزد معرفی شده از سوی ترامپ بالاست.از سویی همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوم نوامبر انتخابات سنا نیز برگزار می شود و دموکرات ها امید دارند که در آن انتخابات بتوانند علاوه بر پیروزی در پست اجرایی و فرستادن نامزد خود به کاخ سفید، سنا را نیز در دست بگیرند.در آن صورت معرفی جانشین (گینز برگ) از سوی جوبایدن می تواند به تقویت جایگاه دموکرات ها در دیوان عالی آمریکا منجر شود.این شرایط بیانگر این نکته است که حتی احزاب مطرح آمریکا نیز به ساختار سیاسی این کشور اعتماد ندارند و دستگاه قضایی این کشور بر خلاف ادعای استقلال قوا، بر اساس گرایش های سیاسی احزاب تصمیم میگیرند.از سویی این احتمال وجود دارد که اصرار ترامپ برای معرفی جانشین (گینز برگ) ناشی از نگرانی از شکست در انتخابات و اقدام به تقلب و خنثی کردن شکایات معترضان در دیوان عالی آمریکا باشد.
⭕️موج کنایه ها به افتضاح ماشه
🔹نیمه شب یک شنبه دولت آمریکا نتوانست حرف خود را به کرسی بنشاند و کشورهای جهان را برای استفاده از مکانیسم ماشه قانع کند؛ از آن پس بود که سیل طعنه ها و انتقادها به سمت سیاست های کاخ سفید روانه شد؛ تا جایی که جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا و چهره بسیار ضد ایرانی نیز در صفحه توئیتر خود پافشاری آمریکا بر استفاده از گزینه ماشه را تاسف بار توصیف کرد:« تلاش شکست خورده دولت ترامپ برای «بازگرداندن تحریمها»، به طرز طعنهآمیز و تاسفآوری تلاشهای ایالات متحده برای از بین بردن برنامه هستهای نظامی ایران را تضعیف خواهد کرد.» 🔸اگر چه آمریکایی ها مایل نیستند که این « نه » جهانی را شکست خود اعلام کنند اما درلابه لای سخنانشان تلویحا به این شکست معترف هستند؛ در همین زمینه، «الیوت آبرامز» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از فاصله ای که بین اروپا و آمریکا افتاده پرده برداشته و با ابراز ناراحتی از عدم همراهی اروپا درخصوص سیاست های این کشور اعلام کرده که از «کشورهای اروپایی ناامید شده است»، شکستی که گزارشگر بی بی سی نیز با عکسی جالب آن را این گونه در صفحه توئیتر خود توصیف کرده است:« پاسخ دولت ترامپ به دست رد بی سابقه شورای امنیت به تلاش هایشان: جلوی دوربین آمدن وزرای خارجه، دارایی، دفاع و تجارت و خواندن نام چند نهاد و شخصیت اضافه شده به لیست تحریم شدگان. کاری که هر چند هفته معمولا در بیانیههای وزارت دارایی انجام می شه.» 🔹در همین راستا « استفان والت» استاد آمریکایی مشهور روابط بینالملل در دانشگاه هاروارد ادعای پمپئو وزیر خارجه کشورش که گفته بود « بازگشت خودکار تحریمهای ایران اجرایی شده» را غیر واقعی خواند و آن را به سخره گرفت :« توجیه آمریکا به جز چند کشور معدود هیچ طرفداری ندارد و این موضع همچنان مبهم است که دولت آمریکا چگونه به طور یکجانبه میتواند تحریم های چندجانبه را اجرا کند.» 🔸انتقادی که چندی قبل هم مورد توجه واشنگتن پست قرار گرفته بود و این نشریه آمریکایی با مبهم خواندن سیاست هایی که دونالد ترامپ در پیش گرفته این سوال را مطرح کرده بود که چگونه « واشنگتن » به طور یکجانبه میتواند تحریم های چند جانبه را اجرا کند؟شاید همین حجم بالای انتقاد ها از سیاست کاخ سفید در این زمینه باعث شد تا ترامپ هم در سخنرانی سالانه خود هیچ اشاره ای به شکست فاحش دولتش در عملیاتی کردن مکانیسم ماشه و انتقاد از کشورهایی که به این خواسته تن ندادند، نکند چرا که دراین صورت باید زمان زیادی از سخنرانی اش را به نام بردن از این کشورها اختصاص می داد.
⭕️ مقایسه «قطعنامه 598» با «مذاکره با آمریکا» قیاسی معالفارق از سوی جریان تحریف
1- قطعنامه 598، در آن برهه توانست کف مطالبات جمهوری اسلامی را برآورده کند و به عبارتی پایان جنگ نظامی، پیروزی ایران بود. این در حالی است که مذاکره امروز با آمریکا، معنایی جز تسلیم در برابر نظام سلطه نداشته و ندارد. آمریکا در اردیبهشت 97 ضمن خروج از برجام، 12 شرط غیرممکن را برای جمهوری اسلامی تعیین کرد و این شروط چیزی جز خلع سلاح جمهوری اسلامی و تسلیم محض نیست.
2 - نکته دیگر آنکه قطعنامه 598، پایان درگیری ما و نظام سلطه نبود. این قطعنامه فقط فاز نظامی درگیری را پایان داد.
این در حالی است که جریان تحریف که اساساً ماهیت جنگ را نفهمیدهاند، بعد از برجامی که سراسر خسارت محض بود، برجام 2 را تجویز میکنند و میگویند حتی اگر شده موشکی و هستهای را هم بدهیم، با آمریکاییها کاملاً سازش کنیم!
3- علاوه بر این، درخصوص میزان حماقت و بلاهت جریان تحریف همین بس که شرایط دهه 60، با شرایط کنونی کاملاً متفاوت است؛ در زمان جنگ، ساختارهای کشور نظاممند و تثبیت نشده بود، اوضاع سیاسی با ترور، اغتشاش، گروهکهای منافقین، بحرانها و ناآرامیهای مرزی عجین شده بود، اقتصاد ایران در ضعیفترین حالت ممکن بود، با تحریمها و مشکل فروش نفت و توطئه دشمنان خارجی در بازارهای نفتی مواجه بودیم، بسیاری از کشورهای بلوک شرق و غرب بصورت تمامعیار در تقابل با جمهوری اسلامی قرار داشتند، وضعیت نظامی ایران شکننده و بههمریخته بود علاوه بر وضعیت نظامی ایران در زمان جنگ، حمایت تمامعیار کشورهای بلوک شرق و غرب از رژیم بعث هم یکی از معضلاتی بود که جمهوری اسلامی ایران بایستی با آن دستوپنجه نرم میکرد.
⭕️ سرمایهگذاری بانکها در بورس رکود تولید را تشدید میکند
🔹 یکی از انتقادات درباره رشد شاخص بورس در ماههای گذشته، عدم هدایت نقدینگی واردشده به بورس به سمت تولید و ایجاد اشتغال در کشور بوده است، در واقع بازار سرمایه فعلی هیچ ارتباط معناداری با تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد که اگر غیر از این بود، با رشد 4 برابری شاخص بورس طی فروردین تا تیرماه سال جاری باید شاهد یک تحول اقتصادی یا حداقل مشاهده نشانههایی از وقوع یک تحول در بخش واقعی اقتصاد بودیم. این در حالی است که با رفع ممنوعیت فعالیت بانکها برای سرمایهگذاری در بازار سرمایه، منابع بانکی که موظف به حمایت از تولید ملی و تخصیص تسهیلات به فعالیتهای مولد اقتصادی است، ممکن است با بازگشت رونق به بازار سرمایه، با طمع کسب سود بیشتر به سمت بازار سرمایه سوق یابد.
🔸 اگرچه استدلال شورای عالی بورس برای اخذ چنین تصمیمی شرایط فعلی بازار سرمایه بوده و رفع این ممنوعیت با استدلال جلوگیری از کاهش شاخص بورس صورت گرفته اما سوال این است: در شرایطی که هزاران پروژه عمرانی و توسعهای کشور نیازمند تامین مالی از سوی نظام بانکی است و بانکها در ارائه تسهیلات به بنگاههای اقتصادی با وسواس عمل میکنند، چرا باید بخشی از منابع عمومی کشور در بانکها صرف این امر شود؟ بدون شک این اقدام منجر به تشدید رکود اقتصادی خواهد شد. در واقع فارغ از ایرادات قانونی سرمایهگذاری بانکها در بازار سرمایه، تشدید رکود و به تبع آن افزایش تورم را میتوان یکی از تبعات اجرایی شدن این اقدام دانست.