فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_قسمت_هشتم
بخس اول/ 13 آبان روز مبارزه با استکبار جهانی
17.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_قسمت_هشتم
بخش دوم/ رو در رو با دکتر شاه ویسی
موضوع :تورم
13.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مجله_تصویری_تبیین_قسمت_هشتم
بخش سوم/ اصول و چارچوب انتقاد در کلام رهبر معظم انقلاب
⭕️ آمریکای دوپاره
🔹در آخرین ساعات رای گیری در آمریکا، شدت برخوردهای لفظی و حتی فیزیکی میان نامزدها و حامیان آنان رو به افزایش گذاشته است. اقدام گروهی از هواداران خودروسوار دونالد ترامپ برای محاصره اتوبوس تبلیغاتی جو بایدن در ایالت تگزاس، یکی از شاخص ترین نمونه های درگیری فیزیکی میان حامیان و مخالفان نامزدهای انتخاباتی آمریکا طی روزهای اخیر بوده است. ترامپ در واکنش به این اقدام غیر معمول هوادارانش، در توئیتی با انتشار تصاویر ویدئویی هجوم خودروها به سمت اتوبوس فوق الذکر، به دفاع از آنان برخاست و نوشت: «من عاشق تگزاس هستم.» همزمان نشریه اکسیوس خبر داد که ترامپ قصد دارد در سه شنبه شب، درصورت پیشتازی در برخی از ایالت های کلیدی، پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام و متعاقب آن، در صورت سبقت گرفتن بایدن، دموکرات ها را به دزدی در انتخابات متهم کند. به گفته اغلب رسانه ها و نهادهای نظارتی بر فرایند انتخابات آمریکا، تنش های سیاسی در این کشور در دهه های اخیر سابقه نداشته است. 🔸گروه بین المللی بحران در گزارشی، خطرات پیش روی جامعه آمریکا به دلیل اختلافات انتخاباتی را برشمرد و نوشت: «درگیری که باعث اختلال در رای گیری یا شمارش آرا در یک کشور مهم می شود، می تواند به سرعت تشدید شود، به ویژه اگر ترامپ پیش از پایان مراحل رسمی شمارش آرا، ادعای پیروزی و حامیان خود را به خیابان ها دعوت کند.» البته این صف آرایی از هفته ها قبل آغاز شده است. حامیان ترامپ متاثر از سخنرانی های مکرر رئیس جمهوری آمریکا، بایدن و حامیان وی را گروهی سوسیالیست، ضد سرمایه داری، مهاجر پرست و فاسد قلمداد می کنند که اگر به قدرت برسند، نه فقط منافع ملی آمریکا را به خطر می اندازند بلکه موجب نابودی دین و هویت ملی آمریکایی ها می شوند. در مقابل نیز حامیان بایدن به ترامپ و طرفداران وی به چشم جریان های فاشیستی، نژادپرست و تفرقه انگیز نگاه می کنند که در صورت ادامه حضور در قدرت، کشور را به سقوط در ورطه جنگ داخلی و نابودی وجهه بین المللی آمریکا می کشانند. میزان تعصب در میان حامیان هر دو نامزد، به قدری عمیق است که به نظر نمی رسد نتیجه انتخابات بتواند مرهمی بر زخم های اجتماعی در این کشور بگذارد. بحران های متعدد در آمریکا نیز بر عمیق تر شدن شکاف های سیاسی اجتماعی در آمریکا اثرگذار بوده است. تقریبا اکثر قریب به اتفاق شهروندان آمریکایی، چه دموکرات، چه جمهوری خواه و چه مستقل، به نهادهای اصلی آمریکا شامل ریاست جمهوری و کنگره به شدت بی اعتماد هستند. ناکارآمدی و سوء مدیریت در حوزه هایی همچون کرونا، بیکاری و تعارضات نژادی، بر نارضایتی ها و خشم عمومی شهروندان آمریکایی افزوده و موجب کاهش تحمل سیاسی- اجتماعی در این کشور شده است. 🔹به همین دلیل، برخلاف معمول، انتخابات آمریکا در سال های اخیر با صحنه هایی همچون زد و خورد حامیان نامزدها، حمله به صندوق های پست و حتی تلاش برای ربودن فرمانداران آمریکایی همراه بوده است. به نظر می رسد، ناتوانی مقامات و نهادهای مسئول در کاستن از عمق شکاف های سیاسی - اجتماعی در آمریکا، در نهایت این کشور را به سمت بحران های خطرناک امنیتی سوق دهد.
⭕️ اینجا هر چیزی بگویی باور میکنند!
🔹متأسفانه با ظهور فضای مجازی، فرهنگ کشور بیش از گذشته مورد تاخت و تاز دشمنان قرار گرفت و تا مسئولان و دلسوزان به خود آمدند، سنگرهای متعدد فرهنگی به دست دشمن فتح شد و ما همچنان مشغولیم برای بازپسگیری آن... مثلاً برخی رفتارها و اقبالها را از مردم میبینیم که فقط میتوانیم به آن نسبت کنجکاوی برای برخی اتفاقات جامعه دهیم وگرنه نه سودی برای مردم دارد، نه علمی میآورد و نه فرهنگسازی ایجاد میکند.
🔸گزاره خبری: مهاجرت یک خواننده و یک بازیگر به خارج از کشور و خبرها و واکنشهای بسیار در فضای مجازی به اتفاقات پیرامون این مهاجرتها و درگیریهای لفظی میان برخی هنرمندان از اخبار هفته گذشته است که تأسفبار و تأثرآور بود.
🔹گزاره تحلیلی: اتفاقات شرمآور هفته گذشته که هنوز هم ادامه دارد، نشان از عدم سیر فکری، فرهنگی، علمی و اخلاقی میان برخی هنرمندان کشورمان دارد که هیچ فرد یا گروه یا مسئولی نمیتواند آن را علاج کند، جز خود هنرمندان. رعایت احترام فیمابین، الگوبودن و محترم بودن و دخالت نکردن در اموری که آنها را حقیر میکند از توقعات مردم از هنرمندان است.
🔸خانم بازیگری مهاجرت میکند، در چند گفتوگو خود را به نمایش گذاشته و سخنانی میگوید که درست و غلطش مشخص نیست. او از فشارهایی میگوید که او را وادار به خروج از کشور کرد. متأسفانه رفتار برخی مسئولان در سالهای اخیر طوری بوده که هر کسی هر ادعایی میکند، مردم باور میکنند و آن را دور از واقعیت نمیدانند. اعتدال در رفتار و عمل کردن به مرّ قانون و بکارگیری اخلاق اسلامی لازمه برخورد مسئولان در قوه قهریه است. افراط مسئولان کمتر از تهمتهای خارجنشینان به نظام و مردم و فاسد خواندن آنان اثر ندارد. غفلت مسئولان فرهنگی و گاهی افراط آنها باعث شده وقتی سخن از فشار روحی بر یک بازیگر به دلیل یک غفلت یا یک رفتار کودکانه به میان میآید، همه مردم آن را باور میکنند و حس میکنند در جهنمی به نام ایران زندگی میکنند که با هر اشتباه حکم زندانی برای آنها بریده میشود، به شدت محدودند و هیچ فرد با استعدادی نمیتواند در آن زندگی کند!
⭕️ بازگشت نقدینگی تنها راه نجات بورس
🔹بازار بورس ایران که طی سالهای 1392 تا 1397 رکورد کم سابقهای را تجربه کرده بود و شاخص بورس تنها طی این سالها توانسته بود از 70 هزار واحد به 80 هزار واحد برسد، در سال 1398 و پنج ماه اول سال 1399 با رشدی غیر طبیعی رکوردهای جدیدی از خود به نمایش گذاشت و حتی شاخص کل در قله دو میلیون و یکصد هزار واحد نیز قرار گرفت. اما از شهریور ماه تا کنون نیز رکوردی دیگر را به نمایش گذاشته است و آن ریزش تا سطح یک میلیون و دویست و شصت هزار واحدی است!
🔸نکات تحلیلی: 1ـ اگرچه بورس ایران نه بر پایه شاخصهای تولید که بر اساس تورم موجود در کشور رشد کرده است و دلیل رشد بیشتر آن نسبت به تورم نیز عقبماندگی این بازار نسبت به تورم در سالهای گذشته بوده است، ولی دلیل ریزش بازار موضوعی متفاوت است؛ وگرنه با توجه به تورم بسیار بالایی که امروز در جامعه مشاهده میشود، بازار سرمایه در آیندهای نه چندان دور رشد بسیار بیشتری را تجربه خواهد کرد. 2ـ بورس در حال حاضر از وارد نشدن نقدینگی به این بازار رنج میبرد. وارد نشدن نقدینگی محصول بیاعتمادی مردم به این بازار است. دو عامل اصلی برای به وجود آمدن این بیاعتمادی را میتوان عملکرد ضعیف دولت در دخالتهای نابجا و رفتار طمعکارانه حقوقیهای بزرگ دانست. دولت با تشویق مردم به حضور در بازار سرمایه و عدم آگاهسازی آنها نسبت به ماهیت بازار سرمایه، نگاه کاسبکارانه برای رفع کسری بودجه و سیاستگذاری غلط در این بازار و بازارهای موازی، نقش مهمی در این ریزش ایفا کرد. همچنین 19 حقوقی بزرگ تاکنون 50 هزار میلیارد تومان در اوج قیمتها، سهام به مردم فروختهاند و این پول را در اختیار دارند و در کف قیمتها تاکنون کمتر از 9 هزار میلیارد تومان سهام خریدهاند و بخش قابل توجهی از نقدینگی خارج شده خود را به بازار بر نگرداندهاند. این در حالی است که، ورود پرقدرت فقط 10 هزار میلیارد تومانی، میتواند جهت بازار را تغییر دهد!
🔹نکته پایانی: اگرچه عوامل بسیار زیاد اقتصادی و غیراقتصادی میتواند عرضه و تقاضای موجود در بازار را تغییر دهد؛ اما بازار سرمایه در شرایط فعلی و برای رشد منطقی خود نیازمند ورود نقدینگی باثبات است.
⭕️ کوه یخی در انتخابات آمریکا!
🔹جمله معروفی از هارولد لاسکی از اندیشمندان غربی پیرامون شناخت درست واقعیتها در سیاست وجود دارد که می گوید: "کسانیکه روندهای سیاسی را از نزدیک مشاهده می کنند، ممکن است در داوری خود خطا کنند؛ زیرا روندهای سیاسی بسیار شبیه کوه یخ شناور است، آنچه در روی آب دیده می شود فقط بخش کوچکی از واقعیت بزرگ زیرین است".
🔸این روزها همه نگاه ها به انتخابات آمریکاست. انتخاباتی که دیروز(سوم نوامبر/ ۱۳ آبان) در پروسه ای زمان بر برای رای دادن به اتمام رسید و در یک پروسه زمان بر دیگر تحت مکانیسم الکترال کالج( مجمع برگزینندگان) نتیجه انتخابات آمریکا اعلام خواهد شد. صرفنظر از اینکه ترامپ یا بایدن کدامیک به کاخ سفید راه می یابند، آنچه که حائز اهمیت می باشد این است که واقعیت های زیرین در کوه یخ انتخابات آمریکا چیست؟
🔹یکم. ظاهر انتخابات آمریکا این است که در بستر رقابت دو حزب جمهوری خواه و دموکرات، مردم در فضایی آزادانه و پرشور رای می دهند اما واقعیت این است که مردم در یک بستر کانالیزه شده و اجباری رای می دهند. برخلاف اینکه با پروپاگاندا و تبلیغات رسانه ای مدعی امکان حضور افراد مختلف در رقابت انتخاباتی هستند، اما عملا سیستم انتخاباتی در آمریکا به گونه ای عمل میکند که فردی غیر از دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات امکان ظهور و بروز و رقابت فعال را نداشته باشد. برای همین است که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ۱۲۱۴ نفر یواشکی و با لطایف الحیل رد صلاحیت شدند یا از ادامه رقابت بازماندند تا فقط بایدن و ترامپ دو گزینه تحمیلی به مردم آمریکا باشند.
این بخشی از همان کوه یخی است که در لایه زیرین است و کمتر بدان پرداخته می شود.
🔸دوم. رای مردم در انتخابات آمریکا نه تنها به دو گزینه محدود می شود، بلکه در انتخاب همین دو گزینه هم رای مردم مستقیما نافذ نیست! سیستم الکترال کالج( مجمع برگزینندگان) در نهایت برای مردم تصمیم می گیرد و برنده انتخابات را اعلام می کند و عجیب است که امکان دارد یک نامزد رای مردمی بیشتری را داشته باشد ولی چون حدنصاب الکترال ها( ۲۷۰ از ۵۳۸ الکتور) را کسب نکرده بازنده انتخابات خواهد بود؛ به همین راحتی! و به تعبیر صحیح تر به همین رانتی! چراکه سیستم الکترال کالج (مجمع برگزینندگان) چیزی جز رانت حاکمیتی در نظام لیبرال سرمایه داری برای دور زدن رای مردم نیست.
🔹سوم. سالهاست جریانی مرموز در داخل کشورمان مشغول روتوش و بزک کردن آمریکاست! تصویری که این جریان از آمریکا ارایه کرده گویی مدینه فاضله ای است که همه چیز سر جای خودش است اما واقعیت و حقیقتِ آمریکا را باید در همین بزنگاه انتخابات ۲۰۲۰ دید که نشان
می دهد نظام لیبرال سرمایه داری در بن بست های بزرگی گرفتار شده است. دو نامزد در تراز دو سرکرده باندهای مافیا و قاچاق ظاهر شدند و یکدیگر را به فساد در همه زوایای آن متهم کردند. خبری از اخلاق و انصاف در این رقابت انتخاباتی نبود. از سوی دیگر؛ جامعه آمریکا به شدت دوقطبی شده و همه رسانه های آمریکایی از سایه سیاه جنگ داخلی بر سرکاخ سفید طی روزهای در پیش رو خبر می دهند. هواداران بایدن و ترامپ به جان هم افتاده اند. و عجیب تر از همه که هر دو نامزد خود را پیروز انتخابات اعلام کرده اند: دو پیروز در یک انتخابات!
🔸بخش زیرین این کوه یخی انتخابات در آمریکا چیزی جز بی اخلاقی، هتاکی، توهین، آشوب و درگیری،خشونت و ... نیست که حاصل تمدن وحشی و فرهنگ خشن غربی است. البته بزک کنندگان نمی خواهند واقعیت ها را ببینند.
⭕️ بلندپروازی اردوغان در آسیای مرکزی
🔹سفر «خلوصی آکار» وزیر دفاع ملی ترکیه به «تاشکند» و «نورسلطان» در آستانه نشست شورای همکاریهای کشورهای ترک زبان که قرار است در شهر «باکو» پایتخت آذربایجان برگزار شود، صورت گرفت. به این دلیل برخی از ناظران معتقدند که در این نشست ایجاد ارتش متحد کشورهای ترک زبان تحت عنوان ارتش «توران بزرگ» اعلام خواهد شد.
🔸این پروژه مدتهاست در ترکیه مورد توجه قرار داشته و به خصوص پس از آنکه در سال 2013 ترکیه، آذربایجان، قرقیزستان و مغولستان اقدام به تاسیس اتحادیهای تحت عنوان «انجمن نهادهای امنیتی دارای وضعیت نظامی» کردند، بحث و بررسی این موضوع جدیتر شده است. در آن موقع روزنامه آذربایجانی «ینی مساوات» مشارکت نیروهای مشترک نظامی در آینده در «عملیات ضد تروریستی» در «قره باغ کوهستانی» را امکان پذیر عنوان کرده بود. ضمنا پس از اعلام ایجاد اتحادیه یادشده، بحث ضرورت توضیح اصطلاح «وضعیت نظامی» پیش آمد، زیرا قرقیزستان عضو سازمان پیمان امنیت جمعی و آذربایجان عضو جنبش عدم تعهد است که حق مشارکت در سایر پیمان های نظامی را ندارند.
🔹ترکیه نیز به عنوان عضو ناتو به نوعی نیاز به توضیح این موضوع به «بروکسل» پیدا کرده بود. در آن زمان وضعیت رسمی و حقوقی این اقدام بدون پاسخ روشن ماند و از سوی دیگر هم طی سالهای گذشته این پروژه هیچ محتوای واقعی به خود نگرفت. البته در این فاصله برنامه همکاریهای کشورهای عضو اتحادیه یادشده با ترکیه در زمینههای آموزش نظامی و تعاملات نظامی و فنی به صورت دوجانبه دنبال شد. اما اکنون پروژه اتحاد نظامی کشورهای ترک زبان در متن همکاریهای نظامی میان ترکیه و آذربایجان در ارتباط با جنگ قره باغ ابعاد جدیدی به خود میگیرد، به ویژه اینکه گروههای نخبه دارای احساسات پان ترکیسم آسیای مرکزی از موضع همبستگی با آذربایجان پیروی میکنند.
البته این همبستگی به معنای آمادگی نورسلطان یا تاشکند برای اعزام واحدهای خود به قره باغ نیست، ولی همزمان یک عامل جدی در جهت حمایت سیاسی از اتحاد نظامی آذربایجان و ترکیه در قفقاز دانسته میشود.
🔸با توجه به دستور مذاکرات رسمی وزیر دفاع ملی ترکیه با مقامات قزاقستان و ازبکستان، بحث همگرایی نزدیک نظامی مطرح نبوده و این سفر بیشتر دارای جنبه کاری بوده است. در تاشکند وزرای دفاع ازبکستان و ترکیه توافق نامه همکاریهای نظامی و نظامی- فنی امضا کرده و در دیدار آکار با «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان در مورد اجرای برنامههای آموزش پرسنل نظامی، برقراری ارتباط بیشتر بین دانشگاههای نظامی، تبادل تجربه جهت آماده سازی واحدهای نظامی گفت و گو صورت گرفت. آکار با «نورلان ایرمکبایف» وزیر دفاع قزاقستان نیز موضوعات مشابهی را مورد بررسی قرار داد. گذشته از این دو کشور در چارچوب سفر سال 2018 «نورسلطان نظربایف» رییسجمهور وقت قزاقستان به ترکیه توافقنامه همکاریهای نظامی امضا کرده بودند. نکته قابل توجه این است که در حال حاضر با توجه به همه گیری کرونا حتی نشستهای به مراتب مهمتر به صورت مجازی برگزار میشوند که به عنوان مثال به جلسات سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی در مورد همکاری در زمینه مقابله با کرونا و رفع بحران اقتصادی ناشی از این بیماری میتوان اشاره کرد. همچنین تصمیم گرفته شده است که نشستهای آتی سازمان پیمان امنیت جمعی، سازمان همکاریهای شانگهای به صورت ویدیو کنفرانس دایر شود. ولی به نظر میرسد که ترکیه دنبال استفاده از خلاء ایجاد شده طی این مرحله و بهره برداری مناسب از تماسهای مستقیم با مقامات منطقه برآمده است.
⭕️ گره زدن مشکلات اقتصادی به انتخابات آمریکا
🔹 جریان غربزده داخلی این روزها هم در سطح رسانه ایی هم در سطح اظهار مواضع افراد این جریان، همه تلاش خود را بر این گمارده که القا کند تمام مشکلات کشور ناشی از قطع رابطه با آمریکا بوده و هم اکنون اگر جمهوری اسلامی میخواهد مشکلاتش حل شود باید منتظر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری این کشور بماند! گاهی نیز اینگونه القا میکنند که آمدن بایدن برای ایران بهتر از ترامپ است! این ادعاهای بی مبنا و مضحک در حالی مطرح میشود که پرونده جنایات دموکرات ها علیه ملت ایران گاهی از جمهوری خواهان نیز سیاه تر است بسیاری از شخصیت ها و سیاستمداران آمریکا بارها اعلام کرده اند که دو حزب اصلی یعنی دموکرات و جمهوری خواه تفاوت و اختلافی در اصول و سیاست های تعریف شده ندارند و صرفا جهت رسیدن به اهداف خصمانه ممکن است تاکتیک ها و شیوه های متفاوتی را برگزینند.
🔸اخیرا نیز یکی از سیاستمداران آمریکایی اعتراف کرده بود که سیاست خارجی بایدن و ترامپ یکی است. معلوم نیست چرا جریان شبه روشنفکری غرب زده در کشور دائما در حال بزک کردن آمریکاست! و چرا این واقعیت را نادیده میگیرد که تحریم های دولت اوبامای دموکرات، دست کمی از تحریم های جمهوری خواهان نداشت.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹یکی از شیوه های استکبار حمله همه جانبه هست ( همه گزینه ها روی میز است )
[سوره الأعراف (7): آيات 16 تا 17]
🔸قالَ فَبِما أَغْوَيْتَنِي لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقِيمَ (16) ثُمَّ لَآتِيَنَّهُمْ مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَيْمانِهِمْ وَ عَنْ شَمائِلِهِمْ وَ لا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شاكِرِينَ (17)
🔹 (شيطان) گفت: پس به خاطر آنكه مرا گمراه كردى، من هم براى (فريب دادن) آنان حتماً بر سر راه راست تو (به كمين) خواهم نشست.
سپس از روبرو و از پشت سر و از راست و چپشان بر آنان مىتازم و بيشتر آنان را سپاسگزار نخواهى يافت.
🔸آیت الله جوادی آملی (۱۳۹۷/۰۴/۰۷)
🔹صریحاً خدای سبحان در قرآن گفت: کار او این است گفت: ﴿لَآتِیَنَّهُمْ مِنْ بَیْنِ أَیْدیهِمْ وَ مِنْ خَلْفِهِمْ وَ عَنْ أَیْمانِهِمْ وَ عَنْ شَمائِلِهِمْ﴾؛ گاهی از طرف قدرت، گاهی از طرف ضعف، گاهی از طرف جلو، گاهی از طرف دنبال؛ این برای شیطان است.
🔸 شیطان بیرون، شیطان اکبر را هم که دیدید الآن بهانههای فراوانی دارد یا به بهانه تحریم یا عناوین دیگر از راه دیگر میآید. اما خدا مرحوم مجلسی (رضوان الله تعالی علیه) را غریق رحمت کند! لطیفهای دارد و آن لطیفه این است که در قرآن کریم از قول شیطان از چهار طرف نقل کرد،
🔹گفت: من از جلو و پشت سر و دنبال و دست راست و دست چپ میآیم؛ اما بالا و پایین را نگفت میآیم، ، برای اینکه بالا و پایین راه خداست؛ یا دست دراز میکنیم به خدا میگوییم خدا! یا به خاک میافتیم، میگوییم خدا. راه باز است چرا این کار را نکنیم، اگر شیطان میتوانست این جلوی دست ما را بگیرد به خدا توجه نکنیم نگوییم خدا میگفت: از طرف بالا هم میآیم و اگر میتوانست جلوی سجده ما را هم بگیرد، میگفت: از طرف پایین هم میآیم، این دو راه باز است،
🔸دشمن بیرون هم همینطور. اینکه ذات اقدس الهی در این قسمت فرمود: اگر مستقیم باشید، بگویید خدا، هم از دشمن درون، هم از دشمن بیرون شما را نجات میدهم همین است. از صدر اسلام تاکنون هر وقت ما گفتیم خدا، محفوظ ماندیم، هر وقت گفتیم هوا، مشکل دیدیم
🖋 رجبعلی بازیاد
⭕️ اهمیت وحدت
🔹در طول قرنهای گذشته کشورهای استعمارگر، با شیوه هایی همانند ایجاد تفرقه و ... ثروتهای کشورهای اسلامی را چپاول کرده و ارمغانشان برای آنان استعمار و استثمار بوده است.
🔸اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در جهت خنثی سازی حیله های مستکبران عالم حضرت امام (ره) ایام میلاد پیامبر اکرم (ص) را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کردند. نکته مهمی که در همین زمینه مقام معظم رهبری در بیانات شان به مناسبت میلاد با سعادت پیامبر اکرم(ص) به آن اشاره داشته و فرمودند:
🔹متأسفانه آن روز، اهمیت ابتکار امام بزرگوار یعنی «اتحاد مذاهب اسلامی در جهتگیریهای کلی» بهدرستی درک نشد اما دشمن با فهم خطر این سیاست در کم کردن نفوذش، برنامههای عملیاتی برای مقابله با آن طراحی و اجرا کرد.
🔸اما مسئله ای که امروز بیش از هر زمان ضروری به نظر می رسد این است که باید دنیای اسلام با حفظ آگاهی و هوشیاری و آشنایی با شیوه های دشمن، سعی در اطلاع رسانی و بصیرت افزایی آحاد ملتهای مسلمان در جهت حفظ وحدت و مشارکت بر علیه مستکبران عالم برآمده تا دست این جهانخواران را از ثروت های شان قطع کند.
⭕️ قوی شدن تنها راه نجات اقتصاد کشور
🔹قوی شدن تنها راهبرد نظام برای نجات کشور از اوضاع نابسامان اقتصادی است. مهترین ابزارهای قدرت؛ اقتصادی، علمی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، تبلیغی و فضای مجازی است.
🔸ولیکن در این برهه حساس بایستی نیازهایمان را اولویت بندی کنیم، مهمترین نیاز کشور در راستای قوی شدن، تقویت اقتصاد می باشد.
🔹مقام معظم رهبری در ۱۳ آبان ماه۹۹ به موضوع قوی شدن اقتصاد، امنیت و فرهنگ اشاره فرمودند که تقویت اقتصاد از مهمترین پیش نیازها توسط دستگاهای ذیربط می باشد و تامین و ارتقا امنیت توسط سازمانهای دفاعی و امنیتی و تبلیغ و ترویج فرهنگ توسط سازمانهای فرهنگی نیز لازم است.
🔸رهبر انقلاب در دی ماه ۹۸ در گرامیداشت شهادت سردار سلیمانی، موضوع قوی شدن را مطرح فرمودند و ایشان در بیان شعار سال در دهه ۹۰ بارها و بارها تقویت اقتصاد و اصلاح آن را سرلوحه برنامه ها و فعالیتهای کشور تبیین فرمودند.
🔹تقویت و اصلاح اقتصادی که با اتکا به توانمندی و ظرفیت های داخلی باشد و بدون وابستگی به خارج از کشور و بدون گره زدن اقتصاد به روی کار آمدن رئیس جمهوری در فلان کشور باشد.
⭕️ توسعه کشاورزی آسیب تحریمها را کاهش میدهد
🔹در شرایط تحریمی تنها بخش کشاورزی شاهد رشد مثبت بوده است، اگر به جای سرمایهگذاری در حوزه صنعت در بخش کشاورزی سرمایهگذاری میکردیم آسیب و فشار اقتصادی ناشی از تحریمها بسیار کمتر میشد. حوزه غذا بخشی از امنیت کشورها است، متأسفانه در حوزه تأمین غذا وابستگی زیادی داریم که نشان از عدم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی است.
🔸مجلس با تصویب طرحهای مختلف نشان داد که در حوزه کشاورزی انقلابی حرکت میکند، خوشبختانه با برگزاری نشستهای مختلف اختیارات وزارت جهاد کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت پس گرفته شد، با این تصمیم تنها وزارت جهاد کشاورزی پاسخگوی تأمین نهادههای دامی و کشاورزی است، این وزارت خانه با قدرت و اختیار نهاده مورد نیاز کشور را تأمین کند.
🔹امنیت غذایی و امنیت اجتماعی از اهمیت ویژهای برخوردار هستند، لذا باید دست به دست هم داده و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و افزایش محصولات غذایی بخش کشاورزی را در رأس کارهای خود قرار دهیم که خوشبختانه با اجرای برنامههای مربوط به اقتصاد مقاومتی و جهش تولید، تهدیداتی که از تحریم و مسائل کرونا وجود داشته و دارد با کمترین التهابات سپری میشود.
🔸شرایط کشور بسیار حساس و خطیر است، هم در تحریم ناجوانمردانه قرار داریم و هم با پروتکلهای مرزی، بهداشتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه هستیم خوشبختانه بخش کشاورزی از توانائی لازم برای مقابله با تحریمها و محدودیتهای کرونایی برخوردار است. بخش کشاورزی با داشتن زیر بخشهای چهارگانه زراعت، دامپروری، شیلات و جنگلداری جزء اصلیترین بخشهای اقتصاد کشور ایران است. بخش کشاورزی با توجه به اهمیت اقتصادی، اجتماعی و امنیتی زیادی که دارد اما به اندازه لازم مورد توجه قرار نمیگیرد.
⭕️ 4 ویژگی پیام رهبر انقلاب به جوانان فرانسه
🔹این روزها موضوع هتک حرمت نشریه و رئیسجمهور فرانسه به ساحت پیامبر اسلام(ص) مطرح است و واکنش مردم و بسیاری از رهبران اسلامی را درپی داشته است.
تحلیل محتوای پیام یا واکنش رهبران اسلامی نشان میدهد پیام یا واکنش دارای دو ویژگی است؛ نخست آنکه ارائه پیام یا سخنرانیشان با هدف اقناع افکار عمومی داخلی خودشان بوده است تا مبادا با عدم اعلام موضع در مظان اتهام وابستگی به غرب قرار گیرند و مشروعیتشان بر باد برود.
🔸دوم آنکه بدون نقد سیاست اسلامهراسی در غرب و اینکه غرب خود علتالعلل افراطگرایی در غرب آسیاست با تاکید بر ویژگیهای خاص پیامبر اسلام(ص) و در نهایت و بدون توجه به اینکه از کت و شلوار تنشان تا سلاحهای نظامیشان متعلق به اروپا و آمریکاست به صورت نمادین خواهان تحریم محصولات فرانسوی شدهاند.
🔹به نظرم گرچه کافی نیست اما همین مقدار واکنش را هم باید غنیمت دانست. پرسشی که طی دو روز گذشته بسیار مطرح شده این است که چرا پیام کوتاه رهبر حکیم انقلاب اسلامی بیشتر دیده شده و با ترجمه به اکثر زبانهای دنیا در مدت کوتاهی حجم تاثیرگذاری بیشتری داشته است.
🔸به نظر میرسد 4 دلیل روشن برای این تاثیرگذاری قابل ذکر است که اهمیت و حکمت و البته ذکاوت سیاسی رهبری را آشکار میکند.
🔹نخست آنکه پیام رهبری مخاطب اصلیاش جوانان فرانسه است. جوانان گروه مرجع فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هستند و طی چند روز گذشته همین جوانان با هر موضعی نقش اصلی را در انتشار پیام رهبری در جامعه فرانسه به عهده داشتهاند.
🔸دوم آنکه جوانان و نسل جدید شهروندان اروپایی و به ویژه فرانسوی نسبت به وابستگی هویتیشان به آمریکا معترض و به شدت حساس هستند. به عبارت دیگر موضع مکرون و رهبران سیاسی فرانسه ضرورتا موضع ملت و جوانان فرانسه نیست.
🔹سوم آنکه مهمترین راه بیداری و روشنگری در یک نسل یا ملت یا حتی یک فرد نشان دادن تناقضات و مواجه کردن آن با خود واقعیاش است. بر این اساس و از زاویه روانشناختی یک پرسش ساده مطرح میشود که این چه آزادی بیان است که توهین به پیامبران و رهبران مقدس آزاد اما پرسش از یک واقعه مفروض تاریخی جرم و گناه محسوب میشود؟ بر اساس قوانین فرانسه حق پرسش بر زمینه هولوکاست وجود ندارد و این روزها پیام رهبری به زنان و جوان جامعه و جوانان فرانسه تبدیل شده است به عبارتی دیگر با خود دارد پیام رهبران هم سؤال و احترامشان را بهاشتراک میگذارند و هم جرمی مرتکب نمیشوند.
🔸چهارمین ویژگی پیام حکیمانه رهبر انقلاب که در قالب 5 سؤال مطرح شده این است که رهبری در این پیام به صراحت اشارهای به اسلام یا پیامبر اسلام نمیکند و یا حتی اشارهای به حقانیت و برتری هیچ دینی هم نمیکند بلکه از جوانان فرانسه میخواهد از رهبرانشان بپرسند اگر توهین به پیامبر خدا آزادی است پس توهین به پیامبر مسیحیت بزرگان دین مسیح هم آزاد است و اگر اینگونه است آیا این توهین به جامعه و فرهنگ و ملت فرانسه نیست؟ بسیاری از فرانسویان حتی اگر به عیسی مسیح یا هیچ دینی باور هم ندارند اما بالاخره مسیحیت بخشی از هویت سیاسی آنهاست و به این موضوع حساساند.
⭕️ ترامپ،بایدن و اروپا
🔹درحالیکه در سند امنیت ملی 2017 ایالاتمتحده، نقش اروپا برای آمریکا حیاتی ترسیم و این اتحادیه مهمترین شریک تجاری آمریکا خواندهشده و طرف ها در مواجهه با تهدیداتی نظیر روسیه، چین، مهاجرت و... دارای منافع یکسان تعبیر شده بود اما اتخاذ رویکرد «اول آمریکا» توسط ترامپ، کاهش نقش رهبری آمریکا در نظام بینالملل، اتخاذ انزواگرایی جدید واشنگتن، حمایت از برگزیت، خروج از معاهدات بینالمللی نظیر پیمان زیستمحیطی پاریس، یک جانبه گرایی ترامپ، لفاظی های وی علیه اتحادیه اروپا، فشار برای افزایش تعهدات اعضای اروپایی ناتو، تهدید به خروج و عدم تأکید بر ماده 5 این پیمان، فشار و صدمات جدی به روابط اتحادیه اروپا با ایالاتمتحده آمریکا در این دوره وارد کرد. 🔸آمریکای ترامپ در ادامه رویکرد اوباما، اولویت ژئوپلیتیک اتحادیه اروپا برای آمریکا را همچنان تقلیل داد و تلاش کرد با ایجاد شکاف میان اعضای اروپای غربی و نفوذ در اعضای اروپای شرقی، به نحوی بازیگری خود را در جهت راهبرد کلان «رقابت قدرتهای بزرگ» تعریف و تثبیت کند و مانع از تقویت و تشکیل ایالاتمتحده اروپایی بهعنوان رقیب احتمالی آمریکا شود. اتخاذ این رویکرد باعث واکنش سران اتحادیه اروپا نظیر مرکل و ماکرون شده تا جایی که آنها با صراحت سخن از پایان دوران اعتماد و اتکای اروپا به دیگران و ایجاد سیستم دفاعی مستقل از ناتو به میان آوردند. 🔹در عرصه اقتصادی ترامپ با اتخاذ رویکرد مرکانتیلیستی، ناسیونالیسم اقتصادی و حمایت گرایانه خود و با تأکید بر غیرعادلانه بودن تجارت با اروپا تلاش کرد کسری موازنه تجاری واشنگتن-بروکسل را با وضع تعرفه بر کالاهایی نظیر فولاد و آلومینیم جبران کند و عملاً جنگ تجاری را با اتحادیه اروپا آغاز کرد. سیاست ترامپ باعث شد کشورهای اتحادیه اروپا با فاصله گرفتن از آمریکا، به چین به عنوان یک شریک استراتژیک و اقتصادی نزدیکتر شوند و به دنبال ایجاد موازنه جدید میان دو قدرت چین و آمریکا باشند. درنهایت باید اشاره کرد سیاست آمریکا در قبال اروپا در دوره ترامپ تحت تأثیر متغیرهای شخصی ترامپ بوده و در موارد متعدد دیگر مقامات آمریکایی به دنبال تعدیل این رویکرد بودند. 🔸آمریکای غیرقابلپیشبینی ترامپ باعث تأمل بیشتر اروپا و اتخاذ سیاستی محتاطانه در روابط دوجانبه شد. اروپا نیز منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. انتخاب مجدد ترامپ میتواند در یک سطح همگرایی اتحادیه را برای اتخاذ سیاست مستقلتر دفاعی-امنیتی افزایش دهد و البته در این امر متغیرهای دیگری نیز دخیل خواهند بود. در مجموع روابط ترانس آتلانتیک حتی در صورت پیروزی بایدن نیازمند ترمیم و بازنگری و بازتعریف جایگاه و منافع متقابل است.
⭕️ پروژه حقوقی ساختن انتخابات
🔹نتایج انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا تا زمان نگارش این یادداشت از پیش بودن جو بایدن، نامزد دموکرات ها در ایالت های کلیدی حکایت دارد. با این حال نزدیک بودن آرای دو کاندیدا باعث شده استراتژیست های کارزار انتخاباتی ترامپ پروژه حقوقی ساختن انتخابات را آغاز کنند. ترامپ روز گذشته تصریح کرد به دلیل تقلب های گسترده دربرگزاری انتخابات به دیوان عالی شکایت خواهد کرد. دیوان عالی بالاترین نهاد قضایی در آمریکا متشکل از 9 قاضی است. 🔸این قضات به صورت مادام العمر توسط روسای جمهور انتخاب و با رای سنا به این مقام منصوب می شوند. امکان انتصاب قاضی در دیوان عالی بختی است که نصیب همه روسای جمهور نمی شود. با این حال ترامپ این فرصت را داشت که سه قاضی جدید به این گروه اضافه کند. آخرین آن ها قاضی امی برت بود که در یک اقدام عجیب کمتر از یک هفته مانده به انتخابات و به رغم مخالفت و مقاومت سناتورهای دموکرات به این مقام منصوب شد. حالا از 9 قاضی دیوان عالی در آمریکا شش قاضی هم حزبی ترامپ هستند. 🔹دیوان عالی پیش از این هم در انتخابات آمریکا مداخله داشته است. معروف ترین آن، انتخابات سال 2000 بود که این دیوان، به رغم پیش بودن الگور، به نفع جورج بوش پسر رای داد و نتیجه انتخابات با حکم دادگاه و نه رای مردم مشخص شد. نکته جالب این که نه تنها ترکیب دیوان عالی امروز نیز همچون سال 2000، شش به سه به نفع جمهوری خواهان است بلکه هر سه قاضی که ترامپ در دیوان عالی منصوب کرده، عضو تیم حقوقی جورج بوش پسر در آن سال بودند. به بیان دیگر ترامپ به خوبی بحران امروز را پیش بینی و ژنرال های حقوقی خود را به درستی در مناطق حساس جایابی کرده است. با این حال باید منتظر ماند و دید در شرایطی که فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا به شدت قطبی شده است، استفاده از ابزارهایی این چنین برای مهندسی انتخابات چه تبعاتی به همراه خواهد داشت.
⭕️ واسازی و بازسازی اجتماعی
🔹برای تبیین تئوریک تحولات کنونی جامعه آمریکا میتوان از دوگانه، واسازی و بازسازی اجتماعی در آمریکا که معمولا در جریان و فرایند انتخابات شکل میگیرد، بهره گرفت. بر اساس این دوگانه، جامعه آمریکا در فرایند انتخابات ریاست جمهوری که فرایندی پیچیده و طولانی است و معمولاً با انتخابات بخشی از کنگره نیز همراه است، در سطوح و لایههای مختلف دچار واسازی و از هم گسیختگی اجتماعی میشود.
🔸به عنوان نمونه انتخابات کنگره در «سطح خرد» به واگرایی سیاسی و اجتماعی در ایالتهایی که شاهد برگزاری انتخابات هستند، می انجامد. نگاهی به نقشه تقسیمبندی حوزه های رایدهی درون ایالت ها، به راحتی نشان میدهد نوعی قطبی شدن بر اساس تقسیم بندی حزب جمهوری خواه دموکرات وجود دارد که به راحتی گسل های سیاسی را فعال می سازد. این دو قطبی شدن در فضای سیاسی گاه به گونه ای است که به نزاع های تلخ خانوادگی نیز می انجامد.اما انتخابات ریاست جمهوری، نقشی پر رنگ تر در این واسازی اجتماعی دارد. در این فرایند ما از یک سو شاهد برگزاری ماراتن انتخاباتی درون حزبی هستیم که شکاف ها و خط کشی ها را در میان طیف ها و گرایش های موجود در یک حزب افزایش می دهد و از سوی دیگر در انتخابات ملی با دسته بندی ایالات به دو گروه جمهوری خواه و دموکرات، واسازی اجتماعی توسعه می یابد. بنا بر آن چه گفته شد در انتخابات ریاست جمهوری شاهد واگرایی در سه سطح خرد، میانه و کلان هستیم. 🔹انتخابات کنگره در سطح خرد، انتخابات درون حزبی در سطح میانی و انتخابات ریاست جمهوری در سطح کلان. نکته جالب این جاست که همزمان پروژه بازسازی اجتماعی نیز در حال اجراست. مشارکت چهرههای ملی برای حمایت از نامزدهای کنگره در ایالت ها در کنار برگزاری کنوانسیون های ملی دموکرات ها و جمهوری خواهان و دست آخر مراسم تحلیف ریاست جمهوری سه نماد کلان فرایند بازسازی اجتماعی هستند. با این حال دامنه قطبی شدن در فضای سیاسی اجتماعی در فرایند واسازی است که چگونگی پروژه بازسازی اجتماعی را تعریف میکند. 🔸«نظریه آونگ» در تحلیل رفتار سیاسی جامعه آمریکا، تغییر گرایش سیاسی مردم را به حرکت پاندول یک ساعت شماطه دار تشبیه می کند که در میان دو قطب راست افراطی (منتهاالیه بازه محافظه کار در حزب جمهوری خواه) و چپ افراطی (منتهاالیه بازه لیبرال در حزب دموکرات) مدام در حال تغییر است. برمبنای این چارچوب چنان چه یک حزب پاندول ساعت را به سمت منتهاالیه چپ یا راست بکشاند، حزب دیگر نیز در واکنش، سیاست های رادیکالی را اتخاذ خواهد کرد. رادیکال شدن سپهر سیاسی، بازسازی اجتماعی را بسیار دشوار می سازد. ترامپ به عنوان یک بازیگر ضد ساختار و به شدت رادیکال باعث شده نه تنها از انتخابات ۲۰۱۶ به این سو پروژه بازسازی اجتماعی به صورت موفقی شکل نگیرد بلکه با اقدامات خارج از عرفش شکاف های سیاسی، اجتماعی و نژادی را در آمریکا بیش از هر زمانی فعال ساخته است.علاوه بر این درسطح سیاسی نیز شاهد پدیده ای با عنوان «کسری دموکراتیک» در آمریکا هستیم. به این معنی که روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا به شدت غیر دموکراتیک است. از جمله مولفه های این کسری دموکراتیک را می توان در دیکتاتوری دو حزبی، نقش موثر پول، فرایندهای غیردموکراتیکی چون سوپردلیگیت ها یا ابرنماینده ها در انتخابات درون حزبی، ساختار انتخاباتی الکتورال، پدیده الکتورهای خائن و روندهای قانونی مهندسی انتخابات چون پدیده «جری مندرینگ» دید. یکی از مهم ترین این مولفه ها نقش دیوان عالی در روند انتخابات است که در انتخابات امسال میتواند تعیین کننده باشد.
⭕️زوال لیبرال دموکراسی
🔹انتخابات 2020 آمریکا به چند دلیل در جهت زوال لیبرال دموکراسی، سرعت و شدت داده است. درباره این دلایل به صورت مختصر بحث می کنیم؛
1-واکنش نامزدهای این انتخابات به احتمال شکست کاملا متفاوت از دیگر انتخابات ها بوده و از این جهت به روشنی پیداست که در سطح نخبگان سیاسی ایالات متحده، شکاف جدی و عمیق است. ترامپ عامل اصلی این شکاف در سیاست داخلی این کشور بوده و رقابت کلاسیک دموکرات/ جمهوریخواه را به رقابتی پرهزینه و حیثیتی و هویتی تبدیل کرده است .
2- نزاع در سطح سیاست داخلی واشنگتن به تولید خصومت و کینه در سطح جامعه آمریکا انجامیده و دوقطبی شدید عقیدتی و فکری ایجاد کرده که خود می تواند علاوه بر اینکه دولت ملی را ضعیف کند، به تضعیف عنصر ملت هم بینجامد.
3- آمریکا که خود را روزگاری معلم دموکراسی و آزادی می دانست و در حال آموزش به سایر کشورها بود، اکنون خود نماد ضدیت با مدارا و رواداری شده است.چنین سرنوشتی تازه ابتدای راه آمریکاست و بر عکس آنچه فوکویاما گفته بود، لیبرال دموکراسی پایان دنیا نیست بلکه بخشی از روند طبیعی تاریخ است.
4- طبیعی است که دل بستن به لیبرال دموکراسی روبهزوال، نه مطلوب است و نه ممکن. درسی برای دولتمردان ما
و سایر کشورهای منطقه که کشوری چنان لرزان در سطح سیاست و جامعه قابل اتکا و اطمینان نیست. درسی که بیشتر از همه باید مورد توجه دولت اعتدال و اصلاحطلبان قرار گیرد.
⭕️ بحران بیهویتی و تشدید اعتراضات در اراضی اشغالی
🔹هرچند که فراگیری مشکلات و معضلات اقتصادی و دیگر مسائل سیاسی ازجمله علل و عوامل تشدید اعتراضات در اراضی اشغالی محسوب میشوند اما کلیدواژه اصلی شکلگیری این بحران در ۷ دهه اخیر «بحران هویتی» بوده است. در واقع، تشدید اعتراضات کنونی در اراضی اشغالی ریشه در ۷ دهه بحران هویتی، تبعیض نژادی، جامعه متزلزل دارد. علت این مسأله هم آن است که جامعه صهیونیستی در حقیقت فاقد تمامی مؤلفه های یک جامعه ملی است و به عبارت بهتر، یک جامعه عاریتی و اجارهای به شمار می رود. بنابراین، دوران حاکمیت نتانیاهو در جامعه صهیونیستی تنها موجب تشدید ریشه های اصلی بحران در اراضی اشغالی شده است. 🔸وضعیت کنونی در اراضی اشغالی بسیار بغرنج است و هیچ نشانهای از فروکش کردن اعتراضات گسترده علیه مقامات صهیونیست و به ویژه بنیامین نتانیاهو دیده نمیشود. با این حال، رسانههای صهیونیست ضمن وارونه جلوه دادن اوضاع در اراضی اشغالی سعی دارند تا اعتراضات گسترده را تمام شده تلقی کرده و اینگونه به افکار عمومی القاء کنند که دیگر خبری از بحران سیاسی نیست و اوضاع به سمت بهبودی پیش میرود. اوضاع سیاسی در اراضی اشغالی نه تنها رو به بهبودی پیش نمیرود بلکه بحرانِ سران صهیونیست روز به روز پیچیدهتر شده و ابعاد جدیدی پیدا میکند اما آنچه که واضح به نظر میرسد، این است که اوضاع سیاسی در اراضی اشغالی نه تنها به سمت بهبودی پیش نمیرود، بلکه روز به روز پیچیدهتر نیز میشود. 🔹در همین راستا، «بن کاسبیت» نویسنده صهیونیست با انتشار یک مقاله در هاآرتص اذعان کرد که اوضاع داخلی در اراضی اشغالی باعث شده تا ساکنان این منطقه به سمت جنگ داخلی حرکت کنند. وی افزود: «تظاهرات گسترده علیه بنیامین نتانیاهو، بحران اقتصادی وخیم و افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا باعث شده است که اسرائیل گام به گام به جنگ داخلی نزدیک شود». وی اضافه کرد: «نفرت شرارت بار و شکاف داخلی خون بار، جای اتحاد داخلی را گرفته است. اسرائیل هیچگاه به این اندازه به درگیریهای خشونت بار داخلی و چه بسا جنگ داخلی نزدیک نبوده است. نیروهای پلیس توانایی خاموش کردن اعتراضات داخلی را ندارند و اعتماد به نهادهای دولتی از بین رفته است». 🔸این سخنان نویسنده صهیونیست به خوبی نشانگر عمق و حجم بحران سیاسی است که گریبانگیر صهیونیستها در اراضی اشغالی شده است. نتانیاهو اما در برخورد با اعتراضات علیه خود راه سرکوبگری را انتخاب کرده است. نظامیان رژیم صهیونیستی به دستور وی تاکنون دست به سرکوب گسترده اعتراضات علیه نخست وزیر این رژیم زدهاند. تصاویر و فایلهای تصویری منتشر شده از نحوه سرکوبگری نظامیان صهیونیست حاکی از آن است که آنها از ماشینهای آبپاش برای متفرق ساختن تظاهرات علیه نتانیاهو استفاده میکنند. این اقدام صهیونیستها موجب ظهور و بروز درگیریهای شدید میان نظامیان و معترضان در اراضی اشغالی شده است.
13.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #شاخص_شماره_24
بررسی کسری بودجه و راه های جبران آن
کارشناس: دکترساسان شاه ویسی
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹یکی از شیوه های استکبار در کمین نشستن است تا از غفلت انسان بتواند سلطه پیدا کند
[سوره الأعراف (7): آيه16 ]
🔸قالَ فَبِما أَغْوَيْتَنِي لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقِيمَ (16)
🔹(شيطان) گفت: پس به خاطر آنكه مرا گمراه كردى، من هم براى (فريب دادن) آنان حتماً بر سر راه راست تو (به كمين) خواهم نشست.
🔸ترجمه المیزان ج8 ص 35
🔹اغواء" به معناى انداختن در غوايت و گمراهى است، البته گمراهيى كه توأم با هلاك و خسران باشد. و ليكن از عبارتى كه خداى تعالى در سوره" حجر" از ابليس حكايت كرده و فرموده:" قالَ رَبِّ بِما أَغْوَيْتَنِي لَأُزَيِّنَنَّ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ وَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ" استفاده مىشود كه مراد او همان معنايى بوده كه ما ذكر كرديم.
🔸حرف" باء" در كلمه" بما" براى سببيت و يا مقابله است، از اين جهت معناى آيه چنين است كه:" من به سبب اينكه گمراهم كردى و يا در مقابل اينكه گمراهم ساختى ...".
و اينكه بعضىها گفتهاند حرف مزبور براى قسم، و نظير قسمى است كه در آيه" فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ" است، اشتباه مىباشد.
🔹و جمله" لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقِيمَ" به اين معنا است كه من بر سر راه راست توكه آنان را به درگاهت مىرساند و منتهى به سعادت آنان مىگردد مىنشينم. و" نشستن بر سر راه مستقيم" كنايه است از اينكه مراقب آنان هستم، هر كه را در اين راه ببينم آن قدر وسوسه مىكنم تا از راه تو خارج نمايم.
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ دلالی و واسطهگری یکی از علل اصلی گرانی کالا و خدمات
🔹همه مردم و مسئولین با عنایت به تذکرات مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی و اخبار و اطلاعات منتشره از سوی رسانهها، به خوبی میدانند که دلالی و واسطهگری غیرقانونی در محیط کسب و کار و تولید و تجارت کشور، یکی از دلایل اصلی گرانی کالا و خدمات است.
🔸گزارشهای متعدد رسانه ملی و سایر رسانههای کشور در این رابطه نیز، همگی حکایت از نقش خیانتکارانه دلالها و واسطههای بیوجدانی دارد که برای کسب منافع نامشروع و پر کردن جیب گشاد و شکم سیریناپذیر خودشان، خون هموطنانشان را در شیشه کرده و با کارشان در حد خطرناکی در نظام اقتصادی کشور اختلال ایجاد نمودهاند.
🔹اثر نامطلوب این ناهنجاری در حدی است که حتی به تکیه کلام برخی از مسئولین در سخنرانیها و مصاحبهها نیز تبدیل شده است، با این حال همچنان معلوم نیست که واقعاً چرا هیچکس برای مقابله جدی و عملی با این پدیده شوم کاری نمیکند؟ نه مجلس در مورد وضع و اصلاح قوانین و مقررات بازدارنده در این زمینه گام مثبتی برمیدارد، نه ظاهراً دولت قصد مقابله جدی با این ناهنجاری را دارد و نه قوه قضائیه میتواند بدون حمایت دولت و مجلس کار بیشتری انجام دهد. 🔸اگرچه عوامل دیگری مانند ضعف سیستم کنترلی و نظارتی، ضعف قوانین و مقررات، وجود افراد نفوذی در پیکره دولت و یا ناکارآمدی برخی از مدیران نیز در این رابطه بیتأثیر نیست و اگرچه همه این موارد میتواند با مدیریت صحیح و با کمترین هزینه برطرف شود، اما بهنظر میرسد، مقابله با دلالی و واسطهگری نامتعارف و به عبارت دیگر دلالی و واسطهگری غیرقانونی، در اولویت قرار دارد. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که غفلت از آن میتواند به ظهور ثروتمندان نوظهور جدید و عمیقتر شدن شکاف طبقاتی ناشی از کسب منافع نامشروع توسط این گروه منجر شود.
🔹 این همان خطر بزرگ و نگران کنندهای است که هماکنون آثار آن در جامعه کاملا محسوس است و تداوم غفلت از مقابله با آن میتواند به یک بحران جدی تبدیل گردد. از همین رو از همه مسئولین ذیربط اجرایی انتظار میرود، به خاطر نسل آینده و فرزندان خودشان هم که شده است، این موضوع یعنی شناسایی و برخورد جدی با واسطهها و دلالان را بهطور جدی و عملی و تا حصول نتیجه کامل، در دستور کار قرار دهند. کلام آخر اینکه؛ نحوه محاسبه و پرداخت حقالزحمه مشاورین املاک که به شکل کاملاً غیرمنطقی، درصدی از مبلغ معامله تعیین شده است نیز در گرانی مسکن و به تبع آن بر سایر کالا و خدمات بسیار تاثیرگذار است، چرا که بسیاری از مشاورین مسکن برای کسب درآمد بیشتر تلاش میکنند تا املاک مورد معامله با بالاترین قیمت ممکن خرید و فروش شوند تا از این طریق سهم بیشتری را نصیب خود نمایند.
⭕️ خودی و غیرخودی توییتر
🔹هر روز شمهای جدید از آزادی بیان سلیقهای در غرب تجربه میشود؛ شمهای که نشان میدهد لیبرالدموکراسی به طرزی خندهآور و به همان اندازه تهوعآور، قائل به خودی و غیرخودی در حوزه آزادی بیان است. در آخرین مورد، توییتر پیام دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا که طی آن حزب دموکرات را به تلاش برای دزدیدن انتخابات متهم کرده بود، حذف کرد. ترامپ در این پیام نوشته بود که آنها میخواهند انتخابات را به سرقت ببرند و ما به آنها اجازه نخواهیم داد. توییتر در شرایطی به بهانه جلوگیری از شبههافکنی و ترویج خشونت در جامعه آمریکا، به سانسور جهتدار پیامها حتی پیامهای عالیترین مقام آمریکا دست میزند که همین روند را در مورد کشورهای دیگر بهخصوص کشورهایی که با سیاستهای استکباری دولت آمریکا زاویه دارند، به طور معکوس پیش میبرد، به گونهای که پیامهایی با قصد شبههافکنی را نهتنها فیلتر نمیکند، بلكه به آنها ضریب نیز میدهد.
🔸 این روندی بود که در سال 88 و در جریان انتخابات ریاستجمهوری در ایران پیش برد. فتنه شبههافکنی توییتر برای انتخابات آن سال در ایران به قدری جدی و مهم بود که پروژه تعمیراتی این شبکه را تا مدتی به تعویق انداخت. رهبر انقلاب در همینباره روز 28 بهمن 91 در دیدار با مردم آذربایجان فرمودند: «یک شبکه اجتماعی آن روزها میخواست برای تعمیرات تعطیل کند، گفتند تعطیل نکن؛ برای اینکه بتوانند روی فتنه و آتش فتنه اثر بگذارند.» این فتنهافکنی البته محدود به توییتر نبوده و بقیه رسانهها از جمله کانال تلگرامی «آمدنیوز» نیز نهتنها با محدودیت مواجه نشدند بلکه پس از دستگیری مدیر آن، از او به عنوان قهرمان یاد كردند.
⭕️ بازتولید کینه
🔹در دفاع از دموکراسی، یکی از اصلیترین دلایل کم هزینه بودن شکست برای طرف بازنده و معقول بودن مزایای برد برای طرف پیروز است؛ بدین ترتیب که طرف بازنده همه چیز را از دست نمیدهد و طرف برنده همه چیز را به دست نمیآورد. برقراری چنین توازنی به دموکراسی، نقش توازنبخش میان نیروهای سیاسی میدهد؛ انتخابات اخیر ایالات متحده اما این نقش دموکراسی را به چالش میکشد.
🔸چراکه بازنده این رقابت مخصوصاً ترامپ همه چیزش را از دست میدهد و زمینه حذف او از صحنه سیاست فراهم میشود. کما اینکه شکست دموکراتها هم عوارض بسیار زیادی برای آنها خواهد داشت و به ادامه یافتن ترامپیسم میانجامد. به همین واسطه این رقابت انتخاباتی چیزی فراتر از یک انتخابات است و طبیعتاً صندوق آرا کشش این حجم از نفرت و کینه طرفین به یکدیگر را ندارد و چه در این مقطع و چه در آینده امکان بازتاب یافتن این نزاع در سطح نیروهای اجتماعی و کشیده شدن سیاست به خیابان را فراهم میکند. از همین رو انتخابات2020 موجب شکافی عمیق در سطح ساختار سیاسی آمریکا و در سطح اجتماعی خواهد شد و دوقطبی برآمده از آن شکل سیاست و جامعه را تا حدود زیادی تغییر خواهد داد. این میزان از خصومت با پایان انتخابات تمام نمیشود بلکه خود را در اشکال مختلف بازتولید میکند.
⭕️ راهبرد ترامپ؛ تاکتیک اوباما
🔹حاشیههای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال پیشی گرفتن از اصل ماجرا هستند به طوری که هنوز شمارش آرا تمام نشده اما با روی کار آمدن احتمالی بایدن آیا او دست از فشار بر ایرانیان برخواهد داشت یا او نیز همچون ترامپ بر آتش فشار بر کشورمان خواهد دمید؟
🔸«بایدن در یادداشت خود بازگشت به برجام را آغازی برای تشدید محدودیت های هستهای و برجامی بیان کرده و فشار بیشتر بر ایران در حوزههای دیگر نظیر موشکی، منطقهای و حقوق بشری را در چشمانداز خود متصور است. به عبارتی، بایدن هدف از بازگشت به برجام را نه رفع تحریمها بلکه اجماعسازی علیه ایران و فشار بر تهران در حوزههای متنوع می داند.»
🔹«بررسی ها نشان میدهد که جو بایدن و دونالد ترامپ هر دو راهبرد مشترکی را دنبال میکنند که فشار بیشتر بر ایران است. حال ترامپ نام آن را «فشار حداکثری» میگذارد و بایدن آن را به عنوان «فشار هوشمند» تعبیر میکند، اما روش و تاکتیک ترامپ بدین گونه است که در این زمینه تکروی میکند و یکی پس از دیگری تحریم های کوری را علیه ایران وضع میکند؛ اما تاکتیک دولت بایدن شبیه تاکتیک اوباماست. تیم بایدن در نظر دارد با ایجاد اجماع علیه ایران، به روش هوشمندانهتری، فشار موثری را بر ایران وارد کند. طبیعتا بایدن، در موقعیتی است که به راحتی از فشار حداکثری عبور نمی کند و سعی می کند که تلاشهای ترامپ را به محصول مدنظر خود تبدیل کند.»
⭕️ اقتصاد را از شرطی بودن نجات دهید
🔹زمزمههایی مبنی بر پیروزی نامزد دموکرات در انتخابات آمریکا به گوش میرسد و بازارهای مختلف کشورمان به استقبال این اتفاق رفتهاند؛ فارغ از فهم اینکه هیچ اقتصادی به طور مطلق نمیتواند چشم خود را بر اتفاقات بینالمللی ببندد، این حجم تاثیرگیری یک اقتصاد از انتخابات آمریکا بیسابقه است؛ اتفاقی که نشاندهنده شرطی شدن اقتصاد کشورمان است. چه بخواهیم قبول کنیم یا نکنیم، اتفاقات پیش روی بازارها نشاندهنده این است که راه را طی سالهای اخیر اشتباه رفتهایم.
🔸 این مهم را میتوان با 2 نگاه تحلیل کرد؛ اول اینکه دولت، اقتصاد را به پای سیاست ذبح کرده و منتظر نشسته شاخصهای اقتصادی داخلی را برای رسیدن به اهداف انتخاباتی داخلی تنظیم کند؛ یا از این بدتر اینکه به کلی توانی در مدیریت بازارها نداشته و نداریم و اقتصاد کشورمان تابعی از تصمیمها و اتفاقات کشورهای تحریمکننده و در رأس آنها آمریکا شده است. با فرض قبول تاثیرگذاری هر ۲ تحلیل، باید به این سوال پاسخ داده شود: چرا باید معیشت مردم اینچنین وابسته به قیمت ارز باشد که نوسان آن حتی برای کشاورزان و دامداران در دورافتادهترین نقاط کشور هم مهم باشد؟ قیمت دلار، میزان وابستگی کشورمان به درآمدهای نفتی و واردات کالاها را نمایندگی میکند. این یعنی مادام که اقتصاد ایران وابسته به فروش و صادرات نفت خام است و ایضا باید از صفر تا صد اغلب کالاهای مصرفی که تولید آنها در داخل کشور امکانپذیر است را وارد کند، فشار از این ناحیه به اقتصاد کشورمان بهسادگی امکانپذیر است.
🔹قرار گرفتن در لوپ معیوب نگاه به بیرون مرزها در برجام نتیجه خود را نشان داد و هیچ عایدی غیر از ورود قطرهچکانی ارزهای نفتی به کشور نداشت. این ارزها شاید برای مقطعی شرایط اقتصادی را در کشور بهبود بخشید اما در نگاه کلی با یک امضای ساده رئیسجمهور فعلی آمریکا همه این امتیازها از بین رفت. متاسفانه دولت مستقر پس از خروج آمریکا از برجام هیچ اقدامی برای اصلاح رویه گذشته انجام نداد و دوباره تمام تلاش خود را برای بازگشت به برجام یا هر توافق دیگری با کشورهای پایبند به برجام کرد. ماحصل تمام این بحثها اتفاقات موهومی مانند اینستکس و تبادل نفت در برابر غذا بود که هیچ کدام به نتیجه نرسید و در عمل عایدی برای اقتصاد کشورمان نداشت. قدرتمند نشدن اقتصاد داخلی و ادامه نگاه به خارج از مرزها به معنای تمدید بلاتکلیفی اقتصاد کشورمان است؛ بلاتکلیفی به این معنا که سرمایهگذار و تولیدکننده ندانند مقدرات اقتصاد کشور بر مبنای متغیرهای بنیادین و سیاستهای داخلی مشخص میشود یا اتفاقات بینالمللی؛ در چنین شرایط پرابهامی، هیچ اقدامی غیر از حرکت به سمت سوداگری و سرمایهگذاری در بخشهای غیرمولد نخواهد شد.
⭕️ ترامپ ها در راه اند!
🔹 جو بایدن را می توان ظاهرا رئیس جمهور جدید آمریکا دانست اماصرف نظر از بحثها درباره برنده و بازنده انتخابات، به سادگی نمیتوان از برخی ارقام نتایج این انتخابات گذشت. مقایسه آرای اکتسابی ترامپ در این دوره با آرای مردمی وی در سال 2016 نشان میدهد وی حدود هفت میلیون رای بیشتر به دست آورده است. این افزایش آرا به چند دلیل شگفتآور است.
🔸نخست این که در شرایطی به دست آمده که کرونا آمریکا را با بحران بهداشتی و اقتصادی بزرگ و بیسابقه ای در چند دهه اخیر مواجه کرده است. بیش از 230 هزار نفر فوت کرده اند و نرخ بیکاری به سطح خیلی بالایی رسیده است و میلیونها نفر کار خود را از دست دادهاند و تقریبا میتوان گفت کرونا کارنامه اقتصادی چشمگیر ترامپ در طول چهار سال گذشته را کان لم یکن کرد. همین یک عامل به تنهایی کافی بود تا شکستی تاریخی برای رئیس جمهور آمریکا رقم بزند و رویکرد جنجال برانگیز وی هم در مواجهه با کرونا میتوانست این شکست را تاریخیتر کند.
🔹دوم این که ترامپ در حالی آرای خود را افزایش داد که دموکراتها با همه توان خود به میدان آمده و نهایت پتانسیل و توان اجتماعی خود را به نمایش گذاشتند. تا به حال چنین اتحادی میان نیروهای چپ، لیبرال دموکراتها و سوسیال دموکراتها و غیره مسبوق به سابقه نبوده است.
🔸سوم این که این انتخابات زیر سایه سنگین نظرسنجیها و حملات سهمگین رسانهای علیه ترامپ برگزار شد. نتایج بیشتر این نظرسنجیها بر پیروزی بایدن با فاصله 7 و 8 درصدی تاکید داشت و همین خود کافی بود تا طرفداران ترامپ را نومید و از رفتن به پای صندوق رای منصرف کند. اگر حداکثر حاشیه خطا را هم برای نتایج نظرسنجیها در نظر بگیریم، باز ناکارآمدی آنها در این دوره مشهود است.
🔹حال در سایه چنین عواملی، آرای مردمی متفاوتترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا با آن ادبیات و گفتمان ناسیونالیستی افراطی و نژادپرستانه نسبت به قبل نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش هفت میلیونی هم داشته است که این افزایش بیشتر مربوط به اقبال فزاینده سفیدپوستان طبقه کارگر است. در مجموع، دو فاکتور باعث شد با وجود سه عامل پیش گفته، اقبال به ترامپ نسبت به قبل افزایش یابد: نخست کارنامه اقتصادی موفق ترامپ در سالهای گذشته و دیگری رشد ناسیونالیسم افراطی و نژادی. از این رو، باید گفت که ترامپیسم برنده و این تنها شخص ترامپ است که به دلایل غیر مرتبط با تفکرش باخته است. این باخت هم معطوف به نوع مواجهه وی با ویروس کروناست. در واقع اگر ترامپ اندکی در سیاست رسانهای خود در مقابله با کرونا تجدید نظر میکرد، این باخت وی قابل اجتناب بود. اکنون ترامپیسم و ناسیونالیسم افراطی تقویت شده و اگر هم این ترامپ از سپهر سیاست کنار رود، انتظار ظهور ترامپهای دیگر بسیار محتمل است.
⭕️ برنامه موشکی ایران غیرقابل معامله و مذاکره است
🔹درست در روزی که قرار بود انتخابات ریاستجمهوری آمریکا برگزار شود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از جدیدترین دستاورد خود در حوزه موشکی رونمایی کرد، دستاوردی که صرفهنظر از جنبههای فنی آن پیام بزرگی در خود داشت که باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد.
🔸واقعیت این است که سرنوشت انتخابات ریاستجمهوری آمریکا هر چه که باشد دو کاندیدای فعلی درباره توان موشکی و فعالیت های منطقه ای ایران سیاستی یکسان خواهند داشت و آن هم تلاش برای ایجاد چهارچوبی برای مذاکره درباره این دو و محدود کردن آن در قالب توافقات دو و یا چندجانبه بر اساس رژیمهای حقوقی موجود در دنیاست. به عنوان مثال برنامه موشکی ایران از همان ابتدای باز شدن پرونده فعالیتهای صلحآمیز هستهای به عنوان ابزاری برای شلیک موشک کلاهکهای هستهای مطرح شد و در چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تمام نهادهای دستاندرکار در توسعه برنامه موشکی ایران مورد تحریم قرار گرفتند.
🔹در این میان جو بایدن کاندیدای پیروز احتمالی در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیز به صراحت بر این نکته تاکید کرده که باید توافقات گستردهتری در خصوص موضوعات منطقهای و موشکی ایران حاصل شود.
🔸آزمایش جدید موشکی سپاه عملا پیامی بود که ایران هرگز از توسعه قدرت دفاعی خود کنار نخواهد رفت و همچنان به توسعه توان موشکی خود ادامه خواهد یافت چراکه توان موشکی ایران توانسته به عنوان ابزار برهمزننده قدرت در سطح خاورمیانه ظاهر شده و توازن جدی را در مقابل رژیم صهیونیستی و عربی که متکی به تسلیحات آمریکایی هستند را ایجاد کند.
🔹این مسئله زمانی مهمتر می شود که بدانیم تمام توان موشکی ایران هیچ وابستگی به سایر کشورها نداشته و بر اساس تلاشهای متخصصین کشورمان به این نقطه رسیده که همین مسئله نشان میدهد تحریمها نیز هیچ تاثیری بر برنامه دفاعی سپاه پاسداران نخواهد داشت.
🔸به طور حتم این توانمندی جدید از سوی نهادهای نظامی و اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی به صورت دقیق مورد رصد قرار گرفته و در محاسبات آنها برای هرگونه تعدی به خاک نظام جمهوری اسلامی موثر خواهد بود. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به صراحت این پیام را به تمامی طرفها منتقل کرد که برنامه موشکی ایران غیرقابل مذاکره و معامله است.