⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹براى رسيدن به اهداف مقدّس، گاهى فرزندان را هم قربانی کرد
[سوره آلعمران (3): آيه 186]
🔸لتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ مِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذىً كَثِيراً وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ (186)
🔹قطعاً شما در اموال و جانهاى خويش آزمايش خواهيد شد و از كسانى كه پيش از شما كتاب (آسمانى) داده شدهاند و از كسانى كه شرك ورزيدهاند، آزار بسيارى مىشنويد و اگر صبورى و پرهيزگارى پيشه كنيد، پس قطعاً آن (صبر، نشانهى) عزم استوار شما در كارهاست.
🔸پيامها:
1️⃣ بيشترين ابزار آزمايش، مال و جان است. «أَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ»
2️⃣ علاوه بر پذيرش خطر جان و مال، بايد خود را براى شنيدن انواع نيشها و تحقيرها آماده كرد. «وَ لَتَسْمَعُنَّ ...»
3️⃣ مخالفان اسلام در ضربه زدن به مسلمانها، وحدت در هدف و گاهى وحدت در شيوه دارند. «لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتابَ»، «وَ مِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا»
4️⃣ دشمن به كم قانع نيست. «أَذىً كَثِيراً»
5️⃣ صبر و تقوى در كنار هم رمز موفقيّت است. استقامت بدون تقوا، در افراد لجوج نيز پيدا مىشود. «تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا»
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️نتانیاهو در گرداب سیاسی کاری
🔹پس از ناموفق بودن تلاش های نتانیاهو برای توافق با بنی گانتس جهت تصویب لایحه بودجه ، پارلمان رژیم صهیونیستی رسما منحل شد.گانتس ابتدا با نخست وزیر به توافقاتی در این خصوص دست یافته بود اما پس از اعتراض متحدان آبی و سفید ، او مجبور شد توافق را پس بگیرد و کنست را منحل کند .این رخداد پس از جدایی گیدئون ساعر از حزب لیکود دومین اتفاق بد برای آینده سیاسی نتانیاهوست.واقعیت صحنه سیاسی اسرائیل این است که نتانیاهو در یک سال اخیر در مدیریت بحران کرونا ناکارآمد بود و علاوه بر مشکلات بهداشتی شهروندان این رژیم ، بیکاری نیز روند فزاینده ای به خود گرفت و با نارضایتی ها از پرونده مفتوح فسادش همراه شد .نکته دیگر این که از عمر کنونی کابینه فعلی حدود ۹ ماه می گذرد ولی بحران های داخلی و تشتت سیاسیون آن موجبات انحلال پارلمان را فراهم آورد.
🔸موضوع زمانی جالب تر می شود که بدانیم از سال ۲۰۰۰ تاکنون هیچ دوره ای از پارلمان و در نتیجه کابینه این رژیم به انتها نرسیده و هر بار انتخابات زودهنگام برگزار شده است.واقعیت این است که نتانیاهو در سال های اخیر هرگاه به مشکل برمی خورد بلافاصله پارلمان را منحل و برگزاری انتخابات را اعلام می کرد و با ترفندهایی مثل ایجاد بحران ، اقداماتی چون مقابله با تونل های حزب ا... یا کمک گرفتن از ترامپ ( مانند به رسمیت شناختن اشغال جولان و الحاق کرانه غربی ) مشکل را حل می کرد و لیکود نیز تمام قد حامی اش بود اما اکنون لیکود را منسجم پشت سر خود نمی بیند و همچنین ترامپ تا یک ماه دیگر خواهد رفت و نمی تواند از عنایات ویژه او متنعم شود.
🔹در نهایت باید گفت انتخابات مجدد احتمالا مرگ سیاسی نتانیاهو را رقم خواهد زد زیرا طبق نظر سنجی ها محبوبیت گیدئون ساعر و نفتالی بنت رو به افزایش است و همچنین ائتلاف لاپید - لیبرمن کرسی های بیشتری را نسبت به انتخابات گذشته کسب خواهد کرد و به دلایل ذکر شده بدنه مردمی جناح راست انسجام و انگیزه گذشته را برای پشتیبانی از نخست وزیر کنونی نخواهد داشت .در نتیجه لیکود در بهترین حالت می تواند ۲۵ کرسی را در انتخابات آینده کسب کند که بی شک برای انتخاب مجدد نتانیاهو کافی نیست و احزاب و ائتلاف های قدرتمند نیز دیگر موتلف او نخواهند شد و دور از ذهن است که بتواند نظر مثبت ۶۱ نماینده را برای تمدید ریاست کابینه به دست آورد .
⭕️ این پازل باید منهدم شود
🔹شواهد و مستندات موجود نشان میدهد که واشنگتن و تروئیکای اروپایی، همکاریهای تازهای را درخصوص چینش پازل«راهبردی-تاکتیکی»خود در مواجهه با کشورمان را آغاز کردهاند. در این بازی نخنما، سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه به «مجاری انتقال پیام آمریکا» در قبال ایران تبدیلشده و از سوی آنتونی بلینکن و جیک سالیوان، دو مهره اصلی دولت جدید آمریکا در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی مأموریت پیداکردهاند تا قبل از حضور رسمی بایدن در کاخ سفید ( دهم بهمنماه امسال)، «خطکشی زمین جدید بازی با ایران»و«ترسیم قواعد بازی»را بهصورت همزمان صورت دهند.نباید فراموش کرد که «زمینبازی مشترک آمریکا- اروپا» در قبال ایران، همان زمینبازی دولت ترامپ میباشد، اما «قواعد و تاکتیکهای بازی» و« خطوط و مرزبندیهای تعریفشده در این زمین» تغییر خواهند کرد. استراتژی «اعمال فشار هوشمندانه علیه ایران» که قرار است در دولت بایدن جایگزین «استراتژی فشار حداکثری دوران ترامپ»شود، ناظر بر یک ابراستراتژی به نام « مهار حداکثری ایران قدرتمند» تعریف میشود.
🔸در چنین شرایطی جمهوری اسلامی ایران و خصوصا مسئولین حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان نیز باید بر روی گزاره و مؤلفهای به نام «انهدام پازلهای استراتژیک غرب»متمرکز شوند. به عبارت بهتر، تفکیک بازی اروپا از آمریکا،یک «خبط بزرگ استراتژیک» است که باید در محاسبات راهبردی و استراتژیک ما فراموش شود. بدون شک انهدام «پازل استراتژیک غرب» در قبال کشورمان، اصلیترین وظیفه همه ارکان نظامی، دیپلماتیک و اجرایی کشورمان محسوب میشود.انفعال در برابر غرب سبب میشود تا اجزای پازل مشترک واشنگتن-تروئیکای اروپایی در کنار یکدیگر قرار گیرد.
🔹در اینجا باید متوجه نکتهای مهم باشیم. اینکه همپوشانی استراتژیک بازی مشترک آمریکا-اروپا در قبال ایران، حتی در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز عینیت کاملی داشت و این مسئله، در قبال دولت جو بایدن نیز صادق است.
🔸 با این تفاوت که«همپوشانی استراتژیک آمریکا-اروپا»در دوران ریاست جمهوری ترامپ (در قبال ایران و برجام)، تبدیل به همپوشانی«استراتژیک - تاکتیکی» خواهد شد. این هم پوشانی در دوران ریاست جمهوری بایدن، حالتی «مطلق» خواهد داشت نه«نسبی»!اصلیترین دغدغه کشورمان در برهه فعلی، تقویت مؤلفههای «مقاومت فعال» و افزایش هزینههای مشترک آمریکا و اروپا در این منازعه همهجانبه با ایران است. استراتژی«مقاومت فعال» تنها استراتژی و مجرایی است که میتوان با چینش تاکتیکها و رفتارهایمان در ذیل آن بازی پیچیده غرب در قبال کشورمان را در ابتدا رصد کرده و در ادامه، آن را مهار کنیم.«رصد» و«مهار» بازی مشترک آمریکا-اروپا ، باید مکمل یکدیگر در هدایت و راهبری این رقابت پیچیده با غرب باشد. اگر خدایناکرده استراتژی مقاومت فعال، بخواهد با استراتژیهایی که در آن «غرب»به متغیر مستقل و ما به متغیر وابسته تبدیل میشویم،جایگزین یا حتی خلط شود ، شاهد تحمیل هزینههای سختی در حوزههای اقتصاد و سیاست خارجی کشورمان خواهیم بود. باید این حقیقت را بپذیریم که با حضور بایدن در کاخ سفید، همافزایی واشنگتن- تروئیکای اروپایی علیه کشورمان وارد فاز پیچیدهای خواهد شد و متعاقبا، مواجهه با غرب نیز از الگوها و قواعد پیچیدهتری تبعیت خواهد کرد. این همان رمز هدایت صحیح بازی و موفقیت نهایی کشور عزیزمان در تقابل با توطئههای آشکار و پنهان دشمنان علیه نظام و ملت ایران خواهد بود.
⭕️ عفو تروریستها توسط یک تروریست!
🔹دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالاتمتحده آمریکا فرمان عفو و تخفیف مجازات ۱۵ نفر ازجمله محکومان پرونده کشتار میدان نسور بغداد در سال ۲۰۰۷ و شماری از نزدیکانش در ماجرای دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ را صادر کرد. چهار تن از کهنه سربازان آمریکایی شاغل در شرکت امنیتی خصوصی «بلک واتر» که در سال ۲۰۰۷ و در ماجرای معروف به «کشتار میدان نسور» بغداد محکوم شده بودند، ازجمله مشمولان احتمالا آخرین فرمان عفو ریاست جمهوری دونالد ترامپ بودند.
🔸حمایت علنی و کامل دولت آمریکا و متحدان آن از تروریسم در عراق، منطقه و نظام بینالمللی موضوعی نیست که بتوان بهسادگی از کنار آن گذشت. دولتهای دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا همواره حامی تروریستها در جهان بوده و چنین رویکردی را بهصورت مستمر در پیش میگرفتند. به عبارت بهتر، جابهجایی قدرت میان دو حزب سنتی آمریکا، نقشی در حمایت علنی و کامل واشنگتن از تروریسم ( تروریسمی که ساختهوپرداخته دست خود آمریکا و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی در غرب بوده است ) ندارد. درهرحال، نمیتوان از شیطان بزرگ بیش از این نیز انتظار داشت! عفو پیمانکاران قاتل شرکت بلک واتر توسط ترامپ، بهوضوح نشان میدهد که آمریکا تا چه اندازهای از مهرههای تروریست خود در جهان حمایت میکند!
⭕️ فرض کنیم تحریمها رفع نخواهد شد
🔹از منظر راهبردی، سیاستهای اقتصادی را همچنان باید با فرض ماندن تحریمها دنبال کرد و برنامه جمهوری اسلامی نیز همانگونه که اخیرا رهبر انقلاب تأکید فرمودند باید بر خنثیسازی تحریم استوار باشد.
🔸در استراتژی خنثیسازی، علاوه بر تلاش برای «برداشتن یا دور زدن موانع تحریم» که مبتنی بر رویکرد بروننگر اتخاذ میشود، باید با اتخاذ یک رویکرد درونزا برای «بیاثرکردن تحریم» نیز برنامهریزی دقیقی شود. تلفیق درونزایی و بروننگری همان چیزی است که در سرفصل سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
🔹«ریچارد نفیو» مسؤول میز تحریم ایران در دولت اوباما در کتاب هنر تحریمها میگوید: «ما تصمیم گرفتیم در این جنگ اقتصادی همچون یک ورزشکار ماهر در هنرهای رزمی، دقیقا نقاط تحتفشار اقتصاد ایران را هدف گرفته و مورد اصابت قرار دهیم».
🔸بنابراین در استراتژی خنثیسازی تحریم باید دقیقا بر مقابله با این راهبرد دشمن متمرکز شد و مبتنی بر یک رویکرد فعال ضمن شناخت نقاط ضعفی که دشمن تلاش میکند مورد اصابت قرار دهد، درصدد تقویت و تحکیم نقاط مذکور و در نتیجه تبدیل تهدید به فرصت برآمد.
⭕️ بیبیسی دیگر نگران ایرانیها نیست؟!
🔹بیبیسی فارسی این روزها که همه از کرونای جهش یافته در انگلیس میگویند، ترجیح میدهد بسیار کم حرف و خنثی از کنار آن بگذرد. این رسانه که در آغاز شیوع کرونا در سال گذشته، هفتههای متمادی نگران پروازهای ماهان به چین بود، دیگر نگران پروازهای ایران به لندن نیست. خبرگزاری فارس نوشته: «مرور ۲۶۴ پست اینستاگرامی بیبیسی فارسی در پنج روز اخیر نشان میدهد که آنها تنها در چند پست به ویروس کرونا در بریتانیا پرداختند که این اخبار هم لزوماً اخباری منفی برای انگلیس نیست.» چندین برابر این اخبار، بیبیسی در ماههای آغازین شیوع کرونا خبر از لغو پروازها به ایران کار کرد، گویی ایران منشأ شیوع کرونا در جهان بوده است.
🔸زمانی که برخی مسئولان ایران از جمله حریرچی معاون وزیر بهداشت به کرونا مبتلا شدند، بیبی سی نوشت که وقتی مسئولان ایرانی خود به کرونا مبتلا شدهاند، چگونه میتوانند از مردم محافظت کنند. حال آنکه کرونا مسئول و غیرمسئول نمیشناسد. حسین باستانی هم در بیبیسی یادداشت نوشت که «چرا این تعداد از مسئولان حکومت ایران کرونا گرفتهاند؟»، اما وقتی نخستوزیر، وزیر بهداشت انگلیس و معاون او به کرونا مبتلا شدند، بی بی سی سکوت کرد. فارس مینویسد: «در زمان شیوع کرونا در ایران، بی بی سی فارسی با انتشار تصاویر دلهرهآور از مردم ایران، ایران را قتلگاه ویروس کرونا معرفی میکرد آن هم در شرایطی که فقط پنج نفر در ایران جان خود را از دست داده بودند، اما برای خبر بسیار تلخ و دلهرهآور افزایش تلفات بریتانیا به ۳۲ هزار نفر و رتبه نخست انگلیس از این حیث در اروپا، از یک تصویر آرامشبخش استفاده کرده است، تصویری که یک پیرمرد در فضایی سرسبز، با امید تمام در حال تماشای یک طوطی است.»
⭕️ درس های بصیرتی و امید آفرین نهم دی
🔹نهم دی روز بصیرت و میثاق امت با ولایت نامگذاری شده است. نهم دی پایان کننده فتنه هشت ماهه در سال 1388 بود، فتنه 88 فتنه ای با سابقه طراحی 10 ساله عوامل خارجی و نفوذی¬های داخلی بود که حدود 240 روز ایران اسلامی را درگیر خود کرده بود. فتنه ای سهمگین، کم¬سابقه یا حتی بی¬سابقه که می¬توانست هر حکومتی را به زانو در آورد؛ اما این فتنه با حضور مردم خاموش شد.
🔸جدای از خسارت های مادی و معنوی که این فتنه مانند فتنه شریعتمداری، قائم مقام رهبری و فتنه 78 کوی دانشگاه داشت. نوع مواجهه نظام و حضور پرشور مردم تجربه گرانسنگی را برای ادامه مسیر انقلاب در اختیار علاقمندان به انقلاب اسلامی قرار داد. باز خوانی فتنه 88 نیاز هر روز انقلاب است. برخی به دورغ بازخوانی فتنه 88 را باعث کاهش انسجام ملی می دانند؛ در حالی که اثبات مجدد جایگاه مردمی نظام و قدرت بسیج گری آن و نوع مواجهه با دشمنان، شاخصه نهم دی است که می تواند انسجام ملی را در برابر دشمنان در پی داشته باشد. از این رو تبیین خوب عوامل حماسه ساز نهم دی برای نسل جدید می تواند بصیرت زا و امید آفرین باشد.
1️⃣ نقش بی نظیر ولایت فقیه
خطبه های مقام معظم رهبری در نماز جمعه 29 خرداد، شیوه مواجهه ایشان با نخبگان و مردم، مدیریت بی بدیلی از ایشان را در مدیریت فتنه 88 به نمایش گذاشت. تجربه تاریخی مواجهه امام جامعه با فتنه را می توان در فتنه جمل و نهروان مشاهده کرد. حضرت علی علیه السلام در آن دو فتنه با هر گروهی به شیوه ای برخورد کردند. برخی را نصیحت، برخی را حمایت، برخی را حصر و با برخی به شدت برخورد کردند و پس از پایان فتنه نهروان فرمودند: «فانی فقأت عین الفتنه؛ من بودم که چشم فتنه را در آوردم»( نهج البلاغه، خطبه 93).
2️⃣ بیداری، هوشیاری و بصیرت ملت
هدف دشمنان در فتنه، جدایی امت از امام جامعه و نظام اسلامی بود. همراهی نکردن مردم با فتنه گران پس از روشنگری های مقام معظم رهبری و نخبگان سیاسی، طراحی دشمنان را شکست داد. حضور کمی و کیفی مردم در نهم دی نشان از پیوند عمیق مردم با نظام اسلامی و امام جامعه داشت. در این فتنه عموم مردم بر خلاف برخی خواص به توصیه حضرت علی که فرمودند: «کن فی الفتنه کابن اللبون لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب؛همچون بچه شتری باش که نه پشتی برای سواری دادن دارد و نه شیری برای دوشیدن.» عمل کردند.
عموم مردم در فتنه 88 با هوشیاری و بصیرت ،بر خلاف برخی خواص، اجازه موج سواری را به دشمنان داخلی و خارجی ندادند. مردم در این حماسه مصداق جمله شریف« لایحمل هذا العلم الا اهل البصر و الصبر» بودند.
3️⃣روح دیانت ناب ملت
فتنه گران با استفاده ابزاری از دین و اعتقادات و کشاندن معترضان به نماز جمعه، حسینیه¬ها و محرم الحرام را فرصت مناسبی برای زنده نگه داشتن فتنه سبز می دانستند. اما توده مردم با هوشیاری، اصل را از کاریکاتور تشخیص دادند و با اعتقاد و دیانت ناب و حماسه حسینی اصیل این فتنه را خاموش کردند. موضع گیری صریح مردم در مقابل اهانت به امام حسین علیه السلام نشانه روشن بینی مردم و نقطه مشترک حضور مردم در سال 57 و 88 بود. همانگونه که عاشورا خط تمایز بین حق و باطل است. فتنه 88 و حماسه نهم دی نیز معیار و ملاکی برای تشخیص و تمییز دو جبهه و جریان است. جریانی که مدافع انقلاب و مردم و قانون است و جریانی که در مقابل همه این ها می ایستد. تبیین این موضوع در چله دوم انقلاب برای نسل جدید در ادامه مسیر انقلاب بصیرت زا خواهد بود.
⭕️ روزمان را با قرآن آغاز کنیم
🔹چرا درخواست بررسی مجدد fatf را میدهند؟!
🔸يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء.... تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَ أَنَا أَعْلَمُ بِما أَخْفَيْتُمْ وَ ما أَعْلَنْتُمْ وَ مَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَواءَ السَّبيلِ (1)
🔹پیامها :
1️⃣ آنان قصد ضربه زدن به شما و آواره کردنتان را دارند. (يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ)
2️⃣ اگر بر شما مسلّط شوند، از هیچ دشمنی در حقتان کوتاهی نمی کنند، و دست و زبانشان را به بدى، به سوى شما خواهند گشود، و دوست دارند كه شما از دين خود دست برداشته و كفر ورزيد. (إِن يَثْقَفُوكُمْ يَكُونُوا لَكُمْ أَعْدَاء وَيَبْسُطُوا إِلَيْكُمْ أَيْدِيَهُمْ وَأَلْسِنَتَهُم بِالسُّوءِ وَوَدُّوا لَوْ تَكْفُرُونَ)
3️⃣ آن فرزندان و خویشانی هم که بخاطر وجود آنها در مملکت دشمن، با دشمنان دوستی می کنید، هیچ سودی برایتان نخواهند داشت. (لَن تَنفَعَكُمْ أَرْحَامُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُمْ )
🖊 رجبعلی بازیاد
⭕️ دشمن سازی راهی برای سلطه گری
🔹بعد از جنگ جهانی دوم با آغاز دوران سلطه گری آمریکا و شکل گیری جنگ سرد بین ایالات متحده و شوروی، آمریکا زمینه های تقویت قدرت نظامی و حضور در مناطق مختلف به خصوص غرب آسیا را هموار دید و با شعار مبارزه با کمونیسم زمینه های دخالت و سلطه خود را در مناطق و کشورهای مختلف هموار کرد.
🔸اما بعد از فروپاشی دشمن سرخ آمریکا توجیهی برای دستگاه عظیم نظامی و هزینه های سنگین آن نداشت و نمی توانست مالیات دهندگان را برای تصویب بودجه های هنگفت نظامی مجاب نماید. بنابراین بدون وجود دشمن توجیه این بودجه ها برای مردم غرب دشوار بود و سیاستمداران آمریکا با تعقیب سیاست دشمن سازی به دنبال توجیه اقدامات خود بودند. بعد از فروپاشی شوروی غرب دربرابر یک بحران نظری و عملی بعد از سقوط دشمن اصلی قرار گرفت. و آنها بهانه ای برای دست اندازی به کشورهای مختلف نداشتند. اما تعقیب سیاست دشمن سازی با نظریه برخورد تمدن ها که توسط هانتینگتون ارایه شد شکل دیگری یافت و غرب تمدن های مختلف را به عنوان دشمن خود معرفی کرد که مهمترین و قدرتمندترین تمدنی که دربرابر غرب قرار میگیرد را اسلام معرفی کرد. 🔹بعد از فروپاشی شوروی در دهه ۹۰ میلادی جنگ آمریکا با کشورهای اسلامی مثل افغانستان و عراق شکل گرفت و با اشغال دو کشور برای تداوم حضور خود و زنده نگهداشتن دشمن با پرورش تروریستها به کمک ایادی منطقه بهانه کافی برای اشغالگری را مهیا می کند.
⭕️ تمسخر عدالت در آمریکا!
🔹ترامپ در آخرین هفتههای اقامت در کاخ سفید ۱۵ محکوم قضائی را مشمول عفو قرار داد. بیشتر محکومان از همکاران و اطرافیان سابق رئیس جمهور هستند. انتظار میرود که او شمار بیشتری از یاران و خویشان خود را از مجازات نجات دهد.
🔸 تمسخر عدالت در آمریکا همچنان ادامه دارد! رئیس جمهور آمریکا در روزهای پایانی حضور خود، به راحتی افرادی که جرم آنها در ارتباط با اقدامات غیر قانونی، دزدی، قتل و سرقت اطلاعات شهروندان قطعی شده را مورد عفو کامل قرار می دهد و دستگاه قضائی آمریکا نیز نمی تواند اقدامی در این خصوص صورت دهد. ترامپ از اینکه بگوید افراد مجرم ( افرادی که دارای جرائم بسیار سنگین بوده اند ) را مورد عفو قرار داده، ابایی ندارد! در هر حال، حضور یا عدم حضور ترامپ در مسند قدرت، در اینجا محل بحث نیست! آنچه مسلم و تأسفبار می باشد، ساختار ظالمانه ای است که در آن افراد قاتل و جانی، توسط رئیس جمهور حاکم خود رسما مورد عفو قرار می گیرند و کسی در آینده نیز نمی تواند به پرونده آنها رسیدگی کند!
⭕️ چند کلمه غیررسمی درباره «غیررسمی»
1️⃣ عموماً آقای غیررسمی را به مراتب بیشتر دوست دارند؛ علت آنهم واضح است؛ چون نمایش خودِ آقاست؛ بدون دخالت افرادی که تصور می کنند از آقا بیشتر متوجه می شوند. حفظ و نشر آثار، کارش همین است وگرنه آن را حفظ و حبس آثار می نامیدند. باور کنید اگر این تغییر ذائقه و روند در مجموعه حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری سال ها پیش اتفاق افتاده بود، پدرانه های رهبری به عمق جان همه آحاد می نشست. اگر ضدانقلاب و فتنه گران برچسب های بی ربط تولید و منتشر میکنند و برخی از سر غفلت، آن ها را دور از ذهن نمی دانند، به خاطر کم کاری ماست. هیچکس توقع ندارد بیشتر از آنچه هست، نمایش داده شود؛ اما اوج بی انصافی و کج سلیقگی است اگر آنچه هست را نتوانیم یا نخواهیم نشان دهیم و اینگونه موجبات مظلومیت پدر امت فراهم شود. فلذا لازم است آنان که پیشازاین متولی انجام این امور بودند، شرمنده جفاهای به رهبر باشند و کسانی که شجاعانه این خط و حصر را شکستند، بابت کاهش مظلومیت امام امت، شکرگزار و خوشحال باشند.
2️⃣ هر سکانس از این مستند، پر از حرف و درس و بحث است؛ اما در این مجال تنها به بسط یک فراز بسنده می کنم. آنجا که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «ما تصور نمی کنیم در بهشت جمهوری اسلامی که در ذهنمان بوده زندگی می کنیم» و جمله مهمتر، جمله بعدازاین است: «قطعا اشکال در کار ما هست، اختلال در کار مجموعه وجود دارد، کم هم نیست، زیاد هم هست؛ اما خلاف انتظار نیست.»
اما چرا؟ انسانها نفس دارند، ضعف دارند، خسته شدن دارند، نخبگان و خواص دچار مشکلات میشوند و این را نباید دستکم گرفت. مراد از این فراز چیست؟ چندی پیش مطلبی نوشتم با عنوان «آرمان خواهی غیرواقع بینانه ممدوح نیست»؛ در آنجا تفکیک قائل شدیم بین آرمان خواهی واقع بینانه و ایده آل گرایی توهمی؛ آن چیزی که رهبر معظم انقلاب فرمودند «خلاف انتظار نیست» به واسطه اشراف به ظرفیت های موجود، تهدیدات بالقوه و بالفعل و ضعف های بشری و جامعه است.
تفکیک میان آرمان خواهی حقیقی و شعاری نیز جایی معلوم می شود که سراغ مسائل غیرممکن برویم، درحالیکه به فرموده رهبر حکیم انقلاب باید «دنبال آرمان های حقیقی در قالب و لباس عملی آن بگردید. نباید دنبال ایده آلهایی بود که عملی و اجرایی نیستند و نباید به کم قانع شد و از آن آرمانها دور ماند.»
3️⃣ برآیند مستند «غیررسمی» امید بود. کسی در این جامعه حق ناامیدی ندارد. پدر برای همه پدری می کند ولو ندانند یا متوجه نشوند که پدرانه دوستشان دارد و برایشان دعا می کند. کشوری که رهبر و شخص اول آن، اینگونه اهل استماع قول است، اهل مشورت است، اهل محبت و گذشت است؛ نگاه کلان او به مسائل، به حق، کلان است نه به ادعا، به سعادت و کامیابی خواهد رسید. بچه های انقلاب، باید بایستند و در برابر طوفان حوادث، راست قامت بهپیش روند و نگرانی و ناامیدی جایی ندارد چراکه کشتی به دست اوست، جمع است خاطرم.