💠 روشهای جذب جوانان
👈 #فصلنامه_علمی_تخصصی افق تبلیغ در مقاله ای با عنوان "روشهای جذب جوانان" آورده است: توجه به جوانان بهعنوان مهمترین سرمایه انسانی یک جامعه، اهمیت فراوانی دارد و جامعه سالم، پویا و پیشرفته، نیازمند جوانان تربیتشده و دیندار است.
🔸 گرچه جوان بهطورفطری دینباور و تربیتپذیرست، جوان امروز در جامعهای روزگار میگذراند که جهانیشدن، فضای مجازی و تهاجم فرهنگی میتواند هویت مذهبی او را دگرگون سازد.
🔸 این پژوهش با درنظرداشتن آسیبهای دینداری، در پیِ آن است که راهکارهای جذب جوانان به دین و نهادینهسازی دینداری را تبیین کند. ضروری است والدین و مربیان به منظور جذب جوانان به دین، در تعاملی سازنده، ضمن شناخت ویژگیهای جوان و احترام به عقاید وی، با او رابطهای همدلانه برقرار کنند و از سوی دیگر، ضمن همسوکردن گفتار و رفتار خویش، با خردورزی در بیان گزارههای دینی، معرفی صحیح دین، پاسخ به پرسشها و شبههای جوانان، زمینه جذب آنان به دین و مصونیتبخشی در برابر تهاجم فرهنگی را فراهم سازند.
📎بیشتر: http://ofoghetabligh.dte.ir/article_68533.html
💥فصلنامه علمی تخصصی #افق_تبلیغ به مدیر مسوولی حجت الاسلام والمسلمین دکتر #روستاآزاد و به صاحب امتیازی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 پرسش| با توجه به شیوع ویروس #کرونا، شیعیان چگونه به خود اجازه می دهند مراسمات مذهبی و عزاداری #امام_حسین اقامه کنند؟
✅ پاسخ: حضور در هیئات مذهبی، منافاتی با رعایت مسائل بهداشتی ندارد . یعنی می توان هم هیئت ها را برگزار کرد و هم مسائل بهداشتی را رعایت کرد تا کسی به بیماری #کرونا مبتلا نشود و علما نیز همین توصیه را کرده و فرموده اند:
آیت الله شبیری زنجانی: اگر مسئولین امور بهداشتی و پزشکی در این زمینه رعایت امری را لازم میدانند، رعایت آن برای جلوگیری از انتشار بیماری شرعاً لازم است. در کل نباید کارهایی انجام داد که هرگونه احتمال عُقلایی مبتلا کردن یا مبتلا شدن به این بیماری در آن وجود داشته باشد، هر چند احتمال ضعیف باشد. به عموم مؤمنان توصیه میشود در کنار مراعات احتیاطات بهداشتی، توسل به ساحت مقدس حضرت، ولی عصر(علیهالسلام) را فراموش نکنند که نفع آن، مجرب است.(1)
پی نوشت: (1) سایت آیت الله شبیری زنجانی
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات #اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 خراجنگاری در چهار قرن نخست هجری با تأکید بر نقش شیعیان
👈 #دوفصلنامه_علمی_ترویجی سیره پژوهی اهل بیت(ع) در مقاله ای با عنوان " خراجنگاری در چهار قرن نخست هجری با تأکید بر نقش شیعیان: آورده است: تاریخنگاری اسلامی در کنار تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به جنبههای اقتصادی و مالی حکومت اسلامی نیز توجه میکرده است.
در تاریخنگاری اقتصادی مسائل گوناگون مانند خمس، زکات، جزیه، خراج و نظایر اینها مطرح میشود. خراج از مهمترین درآمدهای دولتهای اسلامی بود که بهویژه پس از شروع فتوحات مورد توجه خلفا و کارگزاران خلافت و بالطبع مورد توجه تاریخنگاران قرار گرفت.
در خراجنگاریها در کنار مسائل تاریخی مباحث فقهی و مالی نیز مورد توجه بودهاست. این پژوهش با استفاده از تحلیل دادههای تاریخی و کتابهای خراجنگاری، تلاش میکند ضمن بررسی چارچوب تاریخی خراجنگاریهای چهار قرن نخست هجری، نشان دهد شیعیان چه جایگاهی در نگارش اینگونه آثار داشتهاند؟ به نظر
میرسد با توجه به تسلط آلبویه بر قلمرو خلافت اسلامی، اوج خراجنگاری شیعیان قرن چهارم هجری بودهاست. شیعیان به سبب حضور در دربار آل بویه، متناسب با نیازهای فقهی و اداری به نگارش کتابهای خراج پرداخته بودند.
📎بیشتر: http://sirepajouhi.isca.ac.ir/article_69071.html
💥 #دوفصلنامه_علمی_ترویجی سیره پژوهی اهل بیت(ع) به مدیر مسوولی دکتر #سید_علیرضا_واسعی و به صاحب امتیازی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 خوانش انتقادی استنطاق و کاربست آن در نظریه شهید صدر پیرامون سنتهای تاریخ در قرآن شهید صدر
👈 #فصلنامه_علمی_پژوهشی پژوهش های قرآنی در مقاله ای با عنوان " خوانش انتقادی استنطاق و کاربست آن در نظریه شهید صدر پیرامون سنتهای تاریخ در قرآن شهید صدر" آورده است: نبود روشهای نو و پیشرفته در برداشت از قرآن کریم و منابع دینی یکی از کاستیهای اساسی مطالعات دینی به ویژه نظریهپردازی به منظور حل مسایل روز است. شهید صدر در زمرة اندک عالمان برجستهایست که از روشی نسبتاً نو سخن میگوید و با تبیینی منحصر به فرد از تفسیر موضوعی ویژگی فوقالعادهای به آن میدهد.
این مقاله به خوانش انتقادی «استنطاق» در تفسیر موضوعی و «کاربست آن در نظریة سنتهای تاریخ در قرآن» میپردازد. مقاله، «استنطاق» را به عنوان تنها یکی از مراحل و فرایندهای تفسیر موضوعی و نظریهپردازی بر اساس قرآن بررسی میکند؛ و آن را همة تفسیر موضوعی در نظر نمیگیرد.
هدف، تبیین استنطاق و مؤلفههای آن در تفسیر موضوعی شهید صدر و رهگیری میزان کاربست آن در نظریة سنتهای تاریخ است. مقاله به دو سؤال اساسی پاسخ میدهد: 1. مؤلفههای استنطاق در تفسیر موضوعی شهید صدر کداماند؟ 2. مؤلفههای یادشده در نظریة سنتهای تاریخ به چه میزان بهکار رفته است؟ تحقیق با روش تحلیل متن انجام میشود.
با این توضیح که با دو متن مواجه هستیم متنی که از تفسیر موضوعی و نظریة سنتهای تاریخ سخن میگوید و متن قرآن کریم که نظریهپرداز نظریة خود را بر اساس مدلولهای آن صورتبندی میکند.
طبعا تحلیل مدلولهای قرآنی، بر روش اجتهاد در دلیل لفظی قرآنی مبتنی است. آثار پرشماری در بارة تفسیر موضوعی شهید صدر نوشته شده است. تفاوت رویکرد این مقاله با آنها در این است که اولا ـ در آثار یادشده جز اندکی به طور گذرا بر عنصر نظریهپردازی در روش تفسیر موضوعی شهید صدر تکیه نمیکنند؛ ثانیا ـ هیچیک روش تفسیر موضوعی شهید صدر را به صورت مدلی مفهومی سامان نمیدهند؛ ثالثاً: در آنها فرایند استنطاق و میزان کاربست آن در نظریه پردازی بررسی نمیکنند.
📎بیشتر: http://jqr.isca.ac.ir/article_69183.html
💥 #فصلنامه_علمی_پژوهشی پژوهش های قرآنی به مدیر مسوولی دکتر #سید_عباس_صالحی و به صاحب امتیازی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 حدیث روز | ۹۹/۶/۲۴
🔸امام رضا(ع): فَعَلى مِثْلِ الْحُسَینِ فَلْیَبْکِ الْباکُونَ فَاِنَّ البُکاءَ عَلَیهِ یَحُطُّ الذُّنُوبَ الْعِظامَ.
🔹 گریه کنندگان باید بر کسى همچون حسین علیه السّلام گریه کنند، چرا که گریستن براى او، گناهان بزرگ را فرو مى ریزد.
📚 بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۲۸۴
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 اهمّیّت و کارکردهای اجتماعی تولّی و تبرّی در سبک زندگی اسلامی
👈 #فصلنامه_علمی_پژوهشی اسلام و مطالعات اجتماعی در مقاله ای با عنوان "اهمّیّت و کارکردهای اجتماعی تولّی و تبرّی در سبک زندگی اسلامی "آورده است: سبک زندگی اسلامی، مجموعهای از بینشها، نگرشها، ارزشها و الگوهای رفتاری مستفاد از آموزههای اسلامی است که افراد آن را به عنوان شیوه زندگی بر میگزینند.
🔸 انسان مسلمان باید زندگی دینی خود را براساس آن تشکیل دهد، خدا و اولیاء الهی را دوست داشته باشد و آنان را ولّی خود قرار دهد؛ و بین خود و اولیاء شیطان گسست ایجاد کند. نوشتار حاضر، با هدف پاسخ به این سؤال که « تولّی و تبرّی در سبک زندگی اسلامی چه اهمّیّت و کارکردهای اجتماعی دارد؟» با استفاده از توصیف و تحلیل و به روش کتابخانهای به بررسی این موضوع میپردازد.
🔸 بر این اساس، یکی از اصول مهم سبک زندگی اجتماعی، اصل تولّی و تبرّی است که نگرش انسان را سامان و جهت میبخشد و شیوهی زیست وی در اجتماع را تعیین میکند و نقش مهمی در مرزبندی افراد در حوزه عمل دارد.
🔸 از این رهگذر، وحدت و انسجام اجتماعی، جهتدهی ارتباطات و رفتارهای اجتماعی، در امان ماندن از توطئههای دشمن، رفع گرفتاریهای مردم، تقویت پیوند قلبی و عاطفی میان افراد جامعه و ... از مهمترین کارکردهای اجتماعی تولّی و تبرّی در سبک زندگی اسلامی است.
📎بیشتر: http://jiss.isca.ac.ir/article_69205.html
💥 #فصلنامه_علمی_پژوهشی اسلام و مطالعات اجتماعی به مدیر مسوولی حجت الاسلام والمسلمین دکتر #نجف_لکزایی و به صاحب امتیازی معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز |پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 کرسی ترویجی عرضه و نقد ایده علمی «فقه سیاسی و نظریه پردازی در حوزه نظام سازی»
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 پرسش| آیا بهتر نیست به جای اینکه پول های خود را خرج در مراسمات می کنید، آن را به افراد بیمار #کرونایی بدهید که در بیمارستان هستند؟
✅ پاسخ: در #اسلام همانقدر که به توسل و رفتن به زیارات ائمه معصومین علیهم السلام و هم چنین برپایی مراسم دینی و تعظیم شعائر توصیه شده، به انفاق و بخشش و دستگیری از محتاجان و نیازمندان نیز توصیه شده است. هر کسی طبق آنچه که اعتقاد دارد، هزینه می کند و این بدین معنا نیست که اگر کسی به هیئات مذهبی کمک بکند، اجری ندارد و باید به فقرا فقط کمک کند، بلکه افرادی هستند علاوه بر کمک به فقرا، به هیئات مذهب نیز کمک می کنند و اساسا افرادی که در هیئت ها حضور دارند فرهنگ انفاق و دستگیری از نیازمندان را می آموزند.جالب توجه این است: افرادی به هزینه های منطقی در عزاداری ها معترضند که خود، سالانه مقدار بسیار زیادیبرای سفرهای خارج که آمار آن در 7 ماهه ی سال 2017 به بیش از یک میلیون نفر رسیده بود، هزینه می کنند.(1)
خرید وسایل لوکس، هزینه برای برگزاری مسابقات و برنامه های بی هدف و بی فایده و نادیده گرفتن حق نیازمندان و مصرف در مسیر صحیح، باید مورد اعتراض قرار بگیرد و نه هزینه برای برپایی مراسم دینی که خروجی آن فرزندان تربیت شده و ایجاد امنیت و آرامش در جامعه هست.
پی نوشت: (1) dte.bz/metJR
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات #اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بررسی چالش ایده های تمدنی عصر پهلوی دوم
⏰ مدت زمان: ۰۶:۳۸ دقیقه
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 #مهارت_تبلیغ | موضوعات مهم در معارف دینی(1)
👈 اگر #مبلغ بخواهد در مورد مباحث اعتقادی #سخنرانی کند باید ابتدا مطالعه ی خوب و دقیقی در این زمینه داشته باشد تا در حین بیان و توضیح آن بامشکل مواجه نشود. بیان اعتقادات از دو منظر می تواند مورد توجه واقع شود.
بعد از این که #مبلغ احکام را در مدت زمان تعیین شده (۵تا۱۰دقیقه) بیان کرد ودبا ذکر صلوات آن را خاتمه داد شروع به بیان مباحث مورد نظر نماید،مبلغ به روشهای متعدد می تواند سخنرانی خود را آغاز کند مثلا با شعر یا حدیث یا آیه ای از قرآن و...بعد به بیان توضیح آن بپردازد. ویا می تواند آیه یا شعر یا حدیث را قبل از احکا م (بعد از خطبه وصلوات)ذکر کند ولی توضیح آن را بعد از بیان احکام بدهد،حتی مبلغ می تواند بلافاصله آیه یا حدیث مورد نظر خود را بیان کرده سپس به بیان موضوع مورد سخنرانی خود بپردازد و در پایان به بیان احکام بپردازد.
البته ناگفته نماند که آیه یا حدیث انتخاب شده باید متناسب با موضوع سخنرانی باشد.
موضوعی که برای سخنرانی انتخاب می شود می تواند در هر زمینه ای با شد مثلا اعتقادی ، اخلاقی،سیاسی،اجتماعی،فرهنگی و... باشد.
اگر مبلغ بخواهد در مورد مباحث اعتقادی سخنرانی کند باید ابتدا مطالعه ی خوب و دقیقی در این زمینه داشته باشد تا در حین بیان و توضیح آن بامشکل مواجه نشود.بیان اعتقادات از دو منظر می تواند مورد توجه واقع شود.
۱. تکیه بر استدلال و اثبات ادعا
اثبات ادعا باید بر اساس استدلال های عقلی یا نقلی باشد به این صورت که هر اعای که در مباحث ذکر می شود باید با استدلال عقلی یا نقلی همراه باشد البته باید حتما سطح درک مخاطبین را هم در نظر گرفت و متناسب با فهم و درک آنها استدلال کرد و توضیح دادمثلا اگرمحفل سخنرانی علمی است می توان استدلال ها را دقیق و کامل توضیح داد ولی در غیر این صورت باید مطالب را بصورت سطحی و ملموس بیان کرد.
۲. توجه دادن به تهذیب نفس
بیان اعتقادات از منظر تذکیه ی نفس و بیداری دل ،جهت زدودن غبار از عقل و بیداری وجدان های خفته بسیار مورد توجه است و آثار خوبی بدنبال دارد از جمله:
الف: توحید
برای توجه دادن به تذکیه ی نفس و خود سازی در بیان مباحث توحیدی می توان به:
۱. بحث سمیع و بصیر بودن پروردگار
۲. قدرت لایزال الهی
۳. رزاقیت الهی
۴. پیوستگی و وابستگی موجودات عالم و اسرار و عجایب عالم خلقت را بیان کرد و از این طریق حکمت و علم الهی را توضیح داد.
خلاصه اینکه با بیان اوصاف صفات الهی می توان جنبه ی اعتقاد توحید ی مخاطبین را تقویت کرد.
ب: نبوت
در تذکیه ی نفس و خود سازی در ضمن بیان مباحث نبوت این سه نکته قابل ذکر است.
۱. ضرورت ارسال رسل
۲. ظمت نبی مکرم
۳. ضرورت بحث
ج. معاد
۱.بحث لزوم وجود معاد و ضرورت بهشت و جهنم را بیان کند.
۲.بحث لزوم معاد برای پاداش و جزا را مطرح کرد.
منبع: اسلامی فر،جعفر،سخن وسخنوری،ص ۱۵۵ـ۱۶۳مشعر،۱۳۹۰
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 بررسی و نقد روش کلامی اقبال لاهوری
👈 #فصلنامه_علمی_پژوهشی آیین حکمت در مقاله ای با عنوان " بررسی و نقد روش کلامی اقبال لاهوری " آورده است: اندیشمندان مسلمان همواره با شیوههای مختلف از دین دفاع کردهاند. اقبال لاهوری یکی از همین اندیشمندان است که تکاپوی بسیاری نمود تا دین را در عصر جدید احیاء و بازسازی کند.
این پژوهش با شیوه توصیفی - انتقادی سعی میکند روش کلامی اقبال در دفاع از دین را واکاوی نماید. یافتههای پژوهش مشخص کرد که اقبال در وجه سلبی دستگاه کلامی خود، شیوه «فلاسفه اسلامی» و نیز «کلام سنتی اسلامی» در دفاع از آموزههای دینی را ناتمام و بلکه نادرست میداند. عقلانی محض بودن و فقدان شورانگیزی این دو دانش، عامل این رویگردانی است.
اقبال در وجه ایجابی اندیشهاش سعی کرده است از طریق «تجربه دینی» -که قرابت معنایی با «شهود عرفانی» دارد- از دین دفاع کند. او یقین دارد که تنها همین روش، ابزار مناسب و همگرا با نیاز بشر امروزین و مطابق با خواست قرآن است. پژوهش حاضر در قسمت نقد نشان داده است که اقبال شناخت عمیقی از تراث اسلامی نداشته است و شیوه کلامپژوهی وی قوت لازم در دفاع از دین را ندارد.
📎بیشتر: http://pwq.bou.ac.ir/article_69116.html
💥 #فصلنامه_علمی_پژوهشی آیین حکمت به مدیر مسوولی حجت الاسلام والمسلمین #شمس_الله_مریجی و به صاحب امتیازی دانشگاه باقرالعلوم(ع) دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
🔶 #اطلاعیه
✍🏻اداره کل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه با همکاری مرکز آموزش های کاربردی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفترتبلیغات اسلامی، دوره های آموزشی مجازی(آفلاین) ویژه مبلغین اعزامی سازمان اوقاف و امور خیریه در سال ۱۳۹۹، برگزار می کند.
اطلاعات بیشتر و ثبت نام👇🏻
https://www.balagh.ir/content/13564
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 بازپژوهی تحلیلی دلالت آیه 3 سوره نساء بر اصل «تکهمسری» یا «چندهمسری»
👈 #فصلنامه_علمی_پژوهشی پژوهش های قرآنی در مقاله ای با عنوان " بازپژوهی تحلیلی دلالت آیه 3 سوره نساء بر اصل «#تکهمسری» یا «#چندهمسری»" آورده است: در قرآن کریم حکم تعددزوجات در آیه 3 سورة نساء بیان شده است.
برخی با استناد به این آیه تکهمسری را اصل دانسته و چندهمسری را مربوط به ضرورتهای فردی و اجتماعی میدانند. در مقابل گروهی معتقد به رجحان #تعدد_زوجات بر تکهمسری هستند.
این مقاله با روش توصیفیـتحلیلی پس از بیان رابطه شرط و جوابشرط در صدر آیه، به بررسی دلالت این آیه بر اصل تکهمسری یا چندهمسری پرداخته است و به این نتیجه رسیده است که تعبیر «ذَلِکَ أَدْنىَ أَلَّا تَعُولُوا» به خاطر وجود دو احتمال در مشارالیه (ذلک) دلالتی بر رجحان تکهمسری ندارد.
همچنین فعل امر«فَانکِحُواْ» در مقام توهم حظر است و بر رجحان تعددزوجات دلالت نمیکند چنانکه تقدیم تعبیر«فَانکِحُواْ مَا طَابَ لَکُم مِّنَ النِّسَاءِ مَثْنىَ وَ...» بر تعبیر «فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُواْ فَوَاحِدَةً» نیز دلالتی بر رجحان تعددزوجات ندارد. از این رو آیه شریفه بیانگر اصل تکهمسری یا اصل چندهمسری نیست بلکه تنها بر جواز و اباحه تعددزوجات دلالت دارد.
📎بیشتر: http://jqr.isca.ac.ir/article_69184.html
💥 #فصلنامه_علمی_پژوهشی پژوهش های قرآنی به مدیر مسوولی دکتر #سید_عباس_صالحی و به صاحب امتیازی پژوهشکده اسلام تمدنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 راههای تقویت دینباوری در جوانان
👈 #فصلنامه_علمی_تخصصی افق تبلیغ در مقاله ای با عنوان " راههای تقویت دینباوری در جوانان " آورده است: توجه به ارزشهای دینی در جامعه و تقویت باورهای دینی جوانان، از نیازهایی است که باید همواره مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا دین با شناساندن مبدأ، مقصد و هدف زندگی، الگوی رفتاری خاصی را برای پیمودن مسیر زندگی به انسان میدهد و به زندگی معنا میبخشد.
🔸 فطرت پاک و روح لطیف، جوان را برای هر نوع آموختن و پذیرش بهتر سخن حق آماده میسازد؛ زیرا دین بهترین پناهگاهی است که با ارائه جهانبینی صحیح، میتواند جوانان را در غلبه بر نومیدی، سرخوردگی و خروج از حیرت و سرگشتگی یاری کند؛ ازاینرو تقویت باورهای دینی جوانان ضروری به نظر میرسد؛ زیرا این باورها نقش مهمی در مصونیت آنان در مقابل این هجمهها و تأمین یک زندگی سالم دارند.
🔸 معرفی و ارائه الگوهای شایسته به جوان، انذار و تبشیر، معرفی و تبیین صحیح دین و کارکردهای آن، شناسایی ظرفیتهای جوان و بهرهمندی از استعدادهایش، محبت به جوان و نرمی در رفتار با او، تقویت بینش دینی، معرفی چهره واقعی فرهنگ غربی، امر به معروف و نهی از منکر و بهرهمندی از هنر برای ارائه آموزههای دینی، برخی از راهکارهایی است که سبب تقویت دینداری در جوانان میشود.
🔸 این مقاله به روش کتابخانهای و با هدف ارائه راهها و روشهای تقویت و بارورکردن پایههای مذهبی جوانان تألیف شده است.
📎بیشتر: http://ofoghetabligh.dte.ir/article_68534.html
💥فصلنامه علمی تخصصی #افق_تبلیغ به مدیر مسوولی حجت الاسلام والمسلمین دکتر #روستاآزاد و به صاحب امتیازی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
سوگواره مجازی اشراق.pdf
1.69M
🔹 ویژه نامه #سوگواره_مجازی_اشراق
🔸 تهیه شده در : #معاونت_فضای_مجازی_هنر_و_رسانه
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 پرسش| چرا مسلمانان که ادعای دین داری دارند بر سر #کرونا اتفاق نظر ندارند و همگی دنبال مقصر هستند و روز به روز اختلافات را بیشتر می کنند؟
✅ پاسخ: اختلاف نظرداشتن در مسائل علمی، بسیار عادی می باشد و در تمامی ادیان و مذاهب نیز وجود دارد، چون اگر اختلافی نبود، الان مسیحیت یا حتی خود بی خدایان نیز چند دسته نبودند . در مورد شیوع ویروس #کرونا نیز اختلافات اصلی بین چین و آمریکا می باشد که هر روز مقصر شیوع اصلی این بیماری را به گردن دیگری می اندازند تا بتوانند از زیر بار این فاجعه ی عظیم رهایی پیدا بکنند . و افرادی که به اسم مسلمانی سخنانی را گفته اند، به فکر تفرقه افکنی هستند و خودشان نیز جزو دشمن هستند در ولی به گونه دوستی!
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات #اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 بررسی پدیدارشناسی در فیزیک کوانتومی و حکمت صدرایی
👈 #فصلنامه_علمی_پژوهشی آیین حکمت در مقاله ای با عنوان " بررسی پدیدارشناسی در فیزیک کوانتومی و حکمت صدرایی" آورده است: تفسیر کپنهاگی فیزیک کوانتومی متأثر از مبانی فلسفی پدیدارشناختی، با دوگانهانگاری پدیده و پدیدار، پدیدارشناسی فیزیک کوانتومی را مطرح کرد که حاصل آن نیز ذاتی بودن شانس و احتمال حاکم بر طبیعت است.
لذا نتایج آزمایشهای مربوط به ذرات کوانتومی غیرخوش تعریف همانند الکترون و فوتون، در هر آزمایش امکان تفاوت دارد. از سوی دیگر، نظام حکمت صدرایی با توجه به مبانی فلسفی موجود در حکمت، همانند نفی صدفه و علتمند بودن پدیدهها در جهان هستی، توانایی ارائه تفسیر واقعگرایانه و علی از مشاهدات فیزیک کوانتومی را دارد.
از این رو ضرورت دارد ضمن بیان رویکرد پدیدارشناسانه فیزیک کوانتومی در توصیف احتمال ذاتی و عدم تعین حاکم بر طبیعت، تفاوت بنیادین آن با مبانی حکمت متعالیه بیان گردد. براساس یافتههای این پژوهش، شانس و احتمال ذاتی حاکم بر طبیعت نیست و میتوان از تجربیات کوانتومی توصیف علی و واقعگرایانه ارائه کرد.
به عبارت دیگر تفاوت پدیدارها در تکرار آزمایش مشابه از پدیده معین، حتی در سطح تک ذرهها، تابع روابط علی است. در این نوشتار دادهها به صورت کتابخانهای جمعآوری و به صورت توصیفی - تحلیلی بررسی میگردد. چشمانداز آن نیز پیامدهای فلسفی هر یک از تفاسیر فیزیک کوانتومی همانند طرد یا پذیرش واقع گرایی است.
📎بیشتر: http://pwq.bou.ac.ir/article_69117.html
💥 #فصلنامه_علمی_پژوهشی آیین حکمت به مدیر مسوولی حجت الاسلام والمسلمین #شمس_الله_مریجی و به صاحب امتیازی دانشگاه باقرالعلوم(ع) دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
هدایت شده از استاد قمی
🔅تلنگر
🍒وقتی گیلاس با بند باریکش به درخت متصل است
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند..
• باد باعث طراوتش میشود
• آب باعث رشدش میشود
• و آفتاب پختگی و کمال میبخشد
⬅️ اما …
به محض پاره شدن آن بند و جدا شدن از درخت،
• آب باعث گندیدگی
• باد باعث پلاسیدگی
• و آفتاب باعث پوسیدگی و ازبین رفتن طراوتش میشود..
🔅بنده بودن یعنی همین، یعنی بند به خدا بودن، که اگر این بند پاره شد، دیگر همه عوامل در نابودی ما مؤثر خواهد بود.
🔅پول ، قدرت، شهرت، زیبایی….تا بند به خداییم برای رشد ما، مفید و بسیار هم خوب است اما به محض جدا شدن بند بندگی، همه آن عوامل باعث تباهی و فساد ما می شود.
💠 حدیث روز | ۹۹/۶/۲۵
🔸امام رضا(ع): یَا بْنَ شَبیبٍ! اِنْ بَکَیْتَ عَلَى الحُسَینِ علیه السّلام حَتّى تَصیرَ دُمُوعُکَ عَلى خَدَّیْکَ غَفَرَ اللّهُ لَکَ کُلَّ ذَنْبٍ اَذْنَبْتَهُ صَغیرا کانَ اَوْ کَبیراً قَلیلا کانَ اَوْ کثیراً.
🔹 اى پسر شبیب ! اگر بر حسین علیه السّلام آن قدر گریه کنى که اشکهایت بر چهره ات جارى شود، خداوند همه گناهانت را که مرتکب شده اى مى آمرزد؛ کوچک باشد یا بزرگ، کم باشد یا زیاد.
📚 امالى صدوق، ص ۱۱۲
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 پرسش| شما که بر این اعتقاد هستید عزاداری از واجبات است، آیا کسانی که در این ایام عزاداری #کرونا بگیرند و فوت بکنند، شهید محسوب می شوند؟
✅ پاسخ: مرگى شهادت است که انسان با توجه به خطراتى احتمالى یایقینى فقط به خاطر هدف مقدس و انسانى یا به تعبیر قرآن «فِی سَبِیلِ اللَّهِ» از آن استقبال کند. و شهادت دو رکن دارد: یکى اینکه در راه خدا باشد، دوم آنکه هدف مقدس باشد.(۱) آنچه که در شهادت ملاک است کشته شدن در راه خدا با هدفی مقدس در مقابل دشمنان #اسلام و دین خدا می باشد و این مساله در هر جا اتفاق بیفتد شخص شهید خواهد بود و مجوز یا نامه بنیاد شهیدیا هر ارگان دیگری در این مساله دخالتی ندارد. بله برای نظم دادن به این مساله و حمایت از خانواده افرادی که به شهادت رسیده اند حکومت #اسلامی ممکن است بنیادهائی تشکیل دهد و آنها هم قوانینی برای اثبات شهادت در نزد خودشان وضع کنند که لازم است. این معیارها در امور دنیایی، بر اساس ظاهر است و چه مواردی که ممکن است دچار خطا شوند. افرادی را که لایق این عنوان نباشند شهید بنامند و افرادی که لایق هستند، چنین عنوانی را دریافت نکنند. ما دسترسی به باطن این افراد نداریم کما این که همان کسانی هم که در میدان جنگ کشته می شوند ممکن است نیات مختلفی داشته باشند. ولی نزد خداوند این امور به هیچ عنوان ملاک شهادت نیست و خداوند براساس همان اهداف و نیات که خودش علم دارد، مقام می دهد. شهادت در فرهنگ #اسلام دو معنای متفاوت دارد:
- معنای خاص
- معنای گسترده و عام
معنای خاص، كشته شدن در معركه جنگ در راه خدا است كه احكام خاص در فقه #اسلامی دارد، از جمله عدم نیاز شهید به غسل و كفن، بلكه با همان لباس خونین دفن می شود. معنای وسیع شهادت آن است كه انسان در مسیر انجام وظیفه الهی كشته شود، یا بمیرد، همان سربازی كه در درگیری با اشرار و یا با منافقان به درجه رفیع شهادت رسیده است. هر كس در حین انجام چنین وظیفهای به هر صورت از دنیا برود، «شهید» است.
💡 تبلیغ نیوز | پایگاه خبری دفتر تبلیغات #اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
💠 تحلیل و واکاوی گونه های روابط علم- دین
👈 #فصلنامه_علمی_پژوهشی اسلام و مطالعات اجتماعی در مقاله ای با عنوان " تحلیل و واکاوی گونه های روابط علم- دین" آورده است: کنکاش در ماهیت رابطه علم و دین، به مثابه دو خاستگاه مهم معرفت بشری، همواره در کانون توجه اندیشمندان حوزههای فکری مختلف قرار داشته است.
🔸 این رابطه اما با قرار داشتن در معرض تفاسیر متعارض و متنافر، دستخوش فراز و فرودهای بسیار بوده و هیچگاه معنای صلب و ثابت و ایستایی نداشته است. با این همه، صاحبنظران، با طرح مدلها و نظریههای متنوع، به انحاء گوناگون، سعی در تبیین این رابطۀ حقیقتاً پیچیده داشتهاند. هدف از مقاله حاضر، تحلیل و واکاوی این نظریهها و آراء متکثر است.
🔸 بدین منظور، ابتدا به تأسی از مدل متأخر الکساندر، انواع روابط چهارگانه متصور میان علم و دین اعم از «تضاد، تفکیک، ترکیب و تکمیل» در پرتو آراء و مباحث نظری مرتبط توصیف میشوند و سپس رهیافتی نومایه و بدیع در این زمینه مطرح میشود که با فراروی از شیوههای رایج فهمِ رابطه علم و دین، توان آن را دارد که مناسبات و پیچیدگی های این رابطه را در پرتوی دیگرگونه آشکار سازد.
📎بیشتر: http://jiss.isca.ac.ir/article_69220.html
💥 #فصلنامه_علمی_پژوهشی اسلام و مطالعات اجتماعی به مدیر مسوولی حجت الاسلام والمسلمین دکتر #نجف_لکزایی و به صاحب امتیازی معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر می شود.
💡 تبلیغ نیوز |پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
🌐 Tablighnews.Dte.ir
🆔 @tablighnews
هدایت شده از ◾️تبلیغ نیوز | دفتر تبلیغات اسلامی
💡 #تبلیغ_نیوز مرجع رسمی اطلاع رسانی:
📣 جذب، ساماندهی و #اعزام_مبلغان
📚 کتب جدید #بوستان_کتاب
✏ محتوا های #تبلیغی (ره توشه و ...)
⁉ پاسخ به سوالات و #شبهات_دینی
💻 پذیرش #دانشگاه_باقرالعلوم(ع) و موسسات آموزشی
📗 دستاوردهای #پژوهشی اسلامی
👥 همایش ها و #نشست های علمی و پژوهشی
💿 #نرم_افزار های دینی و قرآنی
🎥 کلیپ های علمی با موضوع #بیانیه_گام_دوم_انقلاب
📩 مجلات علمی، پژوهشی و نحوه #چاپ_مقالات شما
💳 #تسهیلات_قرض_الحسنه طلاب
🔔 و تمام رویدادهای مهم #دفتر_تبلیغات_اسلامی
❌ به ما بپیوندید:
🆔 @tablighnews