💢 شهادت نبیّ اکرم و چگونگی آن!
🔹 علامه مجلسی:
✅ در احاديث معتبره وارد شده است كه آن حضرت(پیامبر اسلام) به شهادت از دنيا رفت! چنانكه صفار به سند معتبر از حضرت صادق(عليه السّلام) روايت كرده است كه: در روز خيبر، زَهر دادند آن حضرت را در دست بزغاله اى، چون حضرت(صلّى الله عليه و آله) لقمه اى تناول فرمود، آن گوشت به سخن آمد و گفت: يا رسول الله! مرا به زَهر آلوده اند. پس رسول خدا(صلّى الله عليه و آله) در مرض موت خود مى فرمود: امروز پشت مرا دَرهَم شكست آن لقمه اى كه در خيبر تناول كردم، و هيچ پيغمبر و وصىّ پيغمبر نيست مگر آنكه به شهادت از دنيا مى رود!
♈️ و در روايت معتبر ديگر فرمود كه: زن يهوديه آن حضرت را زَهر داد در ذِراع گوسفندى، و چون حضرت قدرى از آن تناول فرمود،آن ذراع خبر داد كه: من زهر آلودهام؛ پس، حضرت آن را انداخت و پيوسته آن زَهر در بدن آن حضرت اثر مى كرد تا آنكه به همان علّت از دنيا رحلت نمود!
❇️ و عيّاشى به سند معتبر از حضرت صادق(عليه السّلام) روايت كرده است كه: عايشه و حفصه آن حضرت را به زَهر شهيد كردند! و محتمل است كه هر دو زَهر، در شهادت آن حضرت دخيل بوده باشند!
🔰 حیات القلوب، ج۴؛ باب۶۴ ص۱۷۹۶
@tabyeen98
شهادت #رسول_اکرم صلی الله علیه و آله
⚫️ مطالبی پیرامون آخرین روزهای عمر شریف رسول خدا صلی الله علیه و آله، وصایا و شهادت ایشان:
t.me/fazaelvamaaref/5056
t.me/fazaelvamaaref/5058
t.me/fazaelvamaaref/5062
t.me/fazaelvamaaref/5064
t.me/fazaelvamaaref/5067
t.me/fazaelvamaaref/5073
t.me/fazaelvamaaref/6421
t.me/fazaelvamaaref/6422
t.me/fazaelvamaaref/6423
t.me/fazaelvamaaref/6424
t.me/fazaelvamaaref/6426
@fazaelvamaaref
بسم الله
✅ رحلت یا شهادت نبی اکرم، جدا از داغی که به خودی خود دارد ـ و شاید بزرگ ترین داغ تاریخ باشد ـ آمیخته با دردهایی شده که هر کدام شان برای تلخ کامی یک تاریخ کافی است. گذشته از مصائبی که پس از این واقعه رخ داد، مانند ماجراهایی که برای دختر گرامی شان روی داد و یا حقوقی که از امیرالمؤمنین سلب شد، واقعه ای در آخرین ساعات حیات زمینی پیامبر روی داده که از تلخ ترین حوادث تاریخ است و مسیر تاریخی را متأثر از خود کرد. واقعه ای که شاید در چند سال اخیر، هیچ وقت نتوانسته ام راحت بخوانمش و انگار ترجیح می دهم یک خط در میان و سریع از آن بگذرم... از بس که این ماجرا زشت و رنج آور است. شاید مشکل از من است؛ اما شاید رنج و سختی ای که خواندن این مطلب برایم دارد، از خواندن مقاتل بیش تر باشد...
عن ابن عباس... قال: لما حضر رسول الله صلی الله علیه و آله و فی البیت رجال فیهم عمر بن الخطاب قال النبی صلی الله علیه و آله: «هَلُمَّ اکْتُبْ لَکُمْ کِتَاباً لَنْ تَضِلُّوا بَعْدَهُ أَبَداً». «فقال عُمَرُ إِنَّ النبیَّ قد غَلَبَ علیه الْوَجَعُ وَ عِنْدَنَا کِتَابُ اللَّهِ حَسْبُنَا فَاخْتَلَفُوا وَ کَثُرَ اللَّغَطُ.». «فَاخْتَلَفَ أَهْلُ الْبَیْتِ وَ اخْتَصَمُوا فَمِنْهُمْ من یقول قَرِّبُوا یَکْتُبْ لَکُمْ رسول اللَّهِ کِتَابًا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدَهُ وَ مِنْهُمْ من یقول ما قال عُمَرُ». «فلما أَکْثَرُوا اللَّغْوَ وَ الِاخْتِلَافَ عِنْدَ النبیّ قال رسول اللَّهِ: 👈 قُومُوا.».
از ابن عباس نقل شده که گفت: هنگامی که پیامبر در حال احتضار قرار گرفت و در منزلش مردانی حضور داشتند که عمر ابن خطاب هم در میان آنان بود، فرمود: بیایید چیزی برای تان بنویسم که بعد از آن گمراه نشوید. عمر گفت: درد بر پیامبر چیره شده است، قرآن را دارید، کتاب خدا ما را بس است. پس از این سخن در میان حاضران در منزل اختلاف و منازعه شد؛ برخی می گفتند: بیایید پیامبر برای تان چیزی بنویسد که بعد از آن هرگز گمراه نشوید و برخی سخن عمر را می گفتند. وقتی در محضر پیامبر بسیار اختلاف کردند و سخنان بیهوده گفتند، پیامبر خدا فرمود برخیزید [و بروید].
بگذریم که در همان کتابی که آن فرد گفت برای ما کافی است آمده است: «وَ ما يَنْطِقُ عَنِ الْهَوى/ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَى»... بگذریم...
من فکر می کنم ربطی بین این قسمت از صحبت پیامبر که فرمودند «لا تَضِلُّوا بعده» با سخن آن فرد، که گفت آن چه قلم شرم دارد از نوشتن آن، وجود دارد. آیا اگر مثلا پیامبر فرموده بود می خواهم نصیحتی اخلاقی کنم هم آن فرد همین را می گفت؟ اگر فرعی فقهی را می فرمود باز هم چنین جسارتی به ایشان می شد؟ چه اشکالی داشت که پیامبر آن چه را می خواستند می فرمودند تا بعد سنجیده شود که ـ العیاذ بالله ـ از شدت درد بوده یا همانی بوده است که در غدیر هم گفته شده بود و همین فرد «بخٍ بخٍ» گفته بود؟...
بگذریم... گفت کتاب خدا ما را بس است... اما گویا در کتابی که نزد او بود، «إِلا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى» از قلم افتاده بود!
♈️ پ.ن. این ماجرا در کتب معتبر اهل سنت هم آمده. در برخی کتب، حرف آن فرد جسارت آمیز تر از چیزی است که در بالا آمد و واقعا من از نوشتن آن شرم دارم.
🔰 متن سخن ابن عباس و ترجمه اش را در این جا ـ با تلخیص اندکی ـ از پاورقی صفحه 280 کتاب «رحمت واسعه» (که مجموعه ای از سخنان مرحوم آیت الله بهجت در مورد امام حسین است) آورده ام. در این کتاب به سندهای زیر درباره ی این ماجرا ارجاع داده شده است: صحیح بخاری، ج7، ص9؛ مسند احمد، ج1، ص324؛ صحیح بخاری، ج5، ص137؛ صحیح مسلم، ج5، ص76؛ امالی مفید، ص36؛ مناقب ابن شهر آشوب، ج1، 236؛ بحار الأنوار، ج22، ص473؛ و...
✅ @asiaban57
@tabyeen98
⚡️⚡️⚡️
✅ درباره امام رضا علیه السلام مطالب خوب فراوانی اینجا https://eitaa.com/tabyeen98/955 به بعد تقدیم شد که میتوانید آنها را مطالعه کنید.
در ادامه چند مطلب تقدیم میشود.
⚡️⚡️
هدایت شده از عطر قرآن و عترت
✍ دربارۀ امام رضا علیه السلام
♈️ امام علی بن موسی(ع) در روز جمعه 11 ذیقعده برابر با 10 دی سال 148 ه.ق، 16 روز پس از شهادت پدربزرگش امام صادق(ع) در محلۀ بنیهاشم شهر مدینه به دنیا آمد.
♈️ آن حضرت 55 سال زیست. در 35 سالگی به امامت رسید. دوران بیست سالۀ امامت آن حضرت با حکومت هارون (10 سال)، أمین (5 سال) و مأمون (5 سال) همزمان شد. امام، 17 سال از این دوران را در مدینه و 3 سال آن را خراسان به سر بُرد.
♈️ سال 201 ه.ق، مأمون، امام رضا(ع) را به خراسان فراخواند. رجاءبنابیضحاک که مأمور انتقال حضرت بود ایشان را از مسیر بصره، اهواز، فارس(با تأکید بر نگذشتن از قم) به خراسان منتقل کرد. او گزارش بسیار خوب و دقیقی از حالات و رفتار و ویژگیهای امام رضا(ع) به دست داده است (نک به: عیون اخبار الرضا علیهالسلام، 2/180).
♈️ 5 رمضان 201 ه.ق، خراسانیان و حکومتیان با حضرت به عنوان ولی عهد، بیعت کردند.
♈️ آن حضرت پس از عمری تلاش در راه انجام وظیفه، امامت امت، پاسداری از آموزههای الهی و نشر آنها، سرانجام در آخرین روز ماه صفر سال 203 ه.ق برابر با 17 شهریور با زهر مأمون ملعون به شهادت رسید.
بدن پاکش در خانهباغ حُمَیدبنقَحْطَبه در روستای سناباد از بخش نوقان در ولایت طوس (مکان کنونی) به خاک سپرده شد.
♈️ از آن حضرت، 2427 روایت به دست ما رسیده که چراغ راه هدایت حقجویان تا قیامت است. کتاب عیون اخبار الرضا(ع)، اثر دانشمند بزرگ شیعه، شیخ صدوق(ره) دربردارندۀ روایات فراوانی از آن حضرت و دربارۀ اوست.
⚡️ اللّهمَّ صَلِّ عَلَی علیِّ بنِ موسَی الرّضا المرتضی
📚 منابع: حکمتنامۀ رضوی، ریشهری؛ بازپژوهی تاریخ ولادت و شهادت معصومان علیهمالسلام، مقدسی.
#امام_رضا
@tabyeen98
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اعتراض شدید آقای رجبی دوانی سخنان اخیر روحانی درمورد توجیه مذاکرات و برجام با صلح امام حسن (ع)
@tabyeen98
هدایت شده از علیرضا پناهیان
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 اگر کسی از صلح امام حسن(ع) حرف بزنه، اما از خیانت یارانش حرف نزنه، خودش خائنه!
#تصویری
@Panahian_ir
💢 نمونه ای از اخلاق امام حسن مجتبی
🔹 خوارزمي از علماي اهل تسنن نقل کرده است:
♈️ کانَ للحسنِ بنِ عليٍ علهيما السلام شاةٌ تُعجبُه، فوجدَها يوماً مکسورةَ الرِّجل، فقالَ للغلامِ: مَن کَسَرَ رِجلَها؟ قالَ: أنا. قال: لِمَ؟ قال: لِأَغُمَنَّک! قال الحسنُ: لَأُفَرِّحَنَّکَ، أنتَ حَرٌ لوجهِ اللّه تبارک و تعالي.
✅ #حسن_بن_علي عليهما السلام گوسفندي داشت که از آن خوشش می آمد، روزي ديد که پاي اين حيوان شکسته است، به غلام فرمودند: چه کسي پاي او را شکسته است؟ غلام گفت: من. سوال کرد: چرا؟ گفت: مي خواستم شما را نارحت کنم. امام حسن عليه السلام فرمود: اما من تو را خوشحال مي کنم، تو در راه خدا آزادی.
🔰 مقتل الحسين عليه السلام، ج1، ص185
🔗 https://www.valiasr-aj.com/12612.cgi
@tabyeen98
هدایت شده از حسینیه امام خمینی
44.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | فیلم کامل سخنرانی حجتالاسلام حامد کاشانی، در مراسم عزاداری رحلت رسول اکرم(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) در حضور رهبر انقلاب. ۹۹/۷/۲۵
🚩 صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini
هدایت شده از حسینیه امام خمینی
24.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 نه امیرالمؤمنین(ع) امام حکمیت بود، نه امام حسن(ع) امام صلح
🔻گزیدهای از سخنرانی امروز حجتالاسلام حامد کاشانی درباره حوادث جنگ صفین و ماجرای صلح امام حسن علیهالسلام.
🚩 صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini