🌺🍃🌸
به مناسبت سالروز ولادت امام حسن عسکری علیه السلام مطلبی رو از کانال بازارسال میکنم و مابقی آن را در ادامه آن مطالعه کنید👇
🌺🍃🌸
هدایت شده از عطر قرآن و عترت
✍ یک آشنایی کوتاه با امام حسن عسکری
💥 #امام_حسن_عسکری، (۲۳۲-۲۶۰ق) یازدهمین امام شیعیان اثناعشری است.
💥 لقب عسکری از آن جهت به ایشان داده شده که در شهر سامرا که به عسکر (اردوگاه یا شهر نظامی) نیز مشهور بوده، اقامت اجباری داشته است.
💥 از دیگر القاب آن حضرت، ابنالرضا، هادی، نقی، زکی، رفیق و صامت است.
💥 محدودیتهای شدید حاکم بر زندگی امام حسن عسکری(ع) سبب شد تا آن حضرت برای ارتباط با شیعیان، نمایندگانی برگزیند. #عثمان_بن_سعید از نمایندگان خاص وی بود که پس از شهادت امام و آغاز عصر غیبت صغری، بهعنوان نخستین وکیل و نایب خاص امام زمان(عج) نیز ایفای نقش کرد.
💥 امام عسکری(ع) در اول ربیع الاول سال ۲۶۰ق توسط #معتمد عباسی مسموم و در #هشتم همان ماه، در ۲۸ سالگی در سامرا شهید شد و در خانهای که پدرش دفن شده بود مدفون شد و این نقطه به حرمین عسکریین معروف شد.
💥 به نقل از منابع شیعی، مادر آن حضرت کنیزی به نام حُدیث یا «حدیثه» بوده است. برخی دیگر از منابع نیز نام مادر آن حضرت را سوسن، عسفان، و سلیل دانستهاند و با عبارت «او از زنان عارفه و صالحه بود» وی را ستودهاند.
💥 آن حضرت تنها یک برادر به نام جعفر داشت که نزد شیعیان به #جعفر_کذاب معروف است. او پس از شهادت امام عسکری(ع)، ادعای امامت کرد و با انکار تولد فرزندی برای ایشان، به عنوان تنها وارث، مدعی میراث آن حضرت شد.
💥 لقب «عسکری» نیز مشترک میان امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع)، است؛ زیرا هر دو در شهر سامرا اقامت اجباری داشتند. «عسکر» عنوان غیرمشهوری برای سامرا بوده است.
💥 کنیه امام حسن عسکری #ابومحمد است. در بعضی منابع کنیه های ابوالحسن، ابوالحجه، ابوالقائم نیز به کار رفته است.
💥 تنها فرزند امام حسن عسکری، امام زمان علیه السلام است.
💥 امام حسن عسکری از عمر مبارک ۲۸ ساله خود تنها ۶ سال امام بودند که در بین ائمه کوتاه ترین دوره امامت محسوب می شود.
@tabyeen98
✍ برشی از توصیه امام حسن عسکری علیه السلام به شیعیان
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 372
✅ «أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللّهِ وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات، إِحْفَظُوا ما وَصَّیْتُکُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُکُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَیْکُمْ السَّلامَ».
💥 زیاد به یاد خدا باشید و زیاد به یاد مرگ باشید و زیاد قرآن تلاوت کنید و زیاد بر پیامبر صلوات بفرستید؛ زیرا صلوات بر پیامبر خدا ده حسنه دارد. آنچه به شما توصیه کردم حفظ کنید و شما را به خدا مى سپارم و به شما سلام می فرستم.
#توصیه_به_شیعه
@tabyeen98
🔹#امام_حسن_عسکری علیه السلام:
💥اِنّکُمْ فی آجالٍ منقوصَةٍ و اَیّامٍ معدودَةٍ و الموتُ یأتِی بَغتَةً...
📚 بحارالانوار، ج۷۵ / ص۳۷۳
@tabyeen98
🔶دستور به #صلوات در شب و روز جمعه🔶
رسول خدا صلّی الله علیه وآله
🔹أَكْثِرُوا مِنَ الصَّلَاةِ عَلَيَّ فِي اللَّيْلَةِ الْغَرَّاءِ وَ الْيَوْمِ الْأَزْهَرِ- لَيْلَةِ الْجُمُعَةِ وَ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَسُئِلَ إِلَى كَمِ الْكَثِيرُ قَالَ إِلَى مِائَةٍ وَ مَا زَادَتْ فَهُوَ أَفْضَلُ.
💠«در شب و روز نورانی یعنی شب و روز جمعه بسیار بر من صلوات بفرستید.»
💠از آن حضرت سؤال کردند: «تا چه مقدار؟» فرمودند: «تا صد مرتبه؛ و هرچه بیشتر، بهتر است.»
📚 «کافی» ج ۳ ص ۴۲۸
🆔 https://t.me/joinchat/AAAAAD1E3V1sLdIpZOI4oQ
🔴 مرتاض هندی و امام زمان
استاد ما حجت الاسلام تهرانی میگفت دوران نوجوانی در محضر سیدعبدالکریم کشمیری بودیم این داستان رو زبان خود ایشون شنیدیم
آیت الله کشمیری میفرمود در هند یه مرتاضی بود، این توانایی رو داشت که اگر اسم شخص و مادرش رو بهش میگفتیم، بهت میگفت که طرف زندهس یا مرده و کجا دفنه. ازش چند نفر رو پرسیدیم کاملا درست جواب داد. مثلا آیت الله بروجردی رو پرسیدیم، گفت: کُم کُم. منظورش قم بود. یعنی قم هستش پرسیدیم زندهس یا مرده، گفت مرده. آیت الله کشمیری اهل کشمیر بود و زبان هندی رو بلد بود
این مرتاض این توانایی رو داشت که بفهمه منظور ما چه کسی هست. چون مثلا اسمها خیلی مشترک هستش، شاید تو کل دنیا چندهزار آدم وجود داشته باشه که اسمش محمد باشه و اسم مادرش هم مثلا فاطمه. ولی این شخص میفهمید معنا و منظور چه کسی هست. این قدرت رو داشت که شرق و غرب عالم رو ببینه و میگفت شخص کجاست و آیا روی خاک هست یا زیر خاک
آیت الله کشمیری گفت دیدیم وقت خوبیه ازش درباره امام زمان(عج) بپرسیم ببینیم حضرت کجاست و مرتاض چی میگه. گفتیم مهدی فرزند فاطمه. مرتاض یکم صبر کرد و گفت چنین کسی رو متوجه نشدم. اونی که منظور شماس این اسمش نیست. ماهم دیدیم اشتباه گفتیم، اسم امام زمان محمد هستش، مهدی لقب حضرته، مادر حضرت مهدی هم باید نرجس بگیم نه حضرت زهرا(س)
به مرتاض گفتیم، محمد فرزند نرجس. دیدیم مرتاض بعد از چند لحظه مکث، رنگ و روش عوض شد و یکم جا خورد و کمی عقب رفت چندبار گفت این کیه؟ این کیه؟ گفتیم چطور مگه؟
اینجای تعریف کردن داستان که رسید آیت الله کشمیری شروع کرد به گریه کردن
به مرتاض گفتیم این امام زمان ماست. گفت هرجای عالم که رفتم این شخص حضور داشت، همه جا بود. جایی نبود که این شخص نباشه
در روزهای بعد داستان مقابله علامه طباطبایی با یک مرتاض هندی که کارهای عجیب و غریب انجام میداد رو میگذارم، ببنید قدرت روحی علمای ما کجا و قدرت مرتاض های هندی کجاس
#حسین_دارابی 👇
http://t.me/joinchat/AAAAAEtDVXGujWT8rXuP3g
⚡️⚡️⚡️
بسم الله
یَا فَاطِمَةُ إشفَعي لِي فِي الجَنَّةِ
امروز دهم ربیع الثانی در تقویم کشور، سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه ثبت شده است. یک مطلب از همین کانال درباره حضرت بازارسال می شود، چند مطلب دیگر در ادامه آن قابل مشاهده است👇
⚡️⚡️⚡️
هدایت شده از عطر قرآن و عترت
✍ نگاهي گذرا به زندگينامه حضرت فاطمه معصومه
♈️ حضرت فاطمه معصومه دختر امام موسی بن جعفر علیهما السلام و حضرت نجمه سلام الله علیها است.
♈️ تاریخ دقیق ولادت حضرت معلوم نیست اما به هر حال روز اول ذيقعده سال 173 هجري، در شهر مدينه، در تقویم ثبت شده است.
♈️ طبق نقل های متعدد تاریخی بعد از ورود امام رضا علیه السلام به ایران، امامزادگان بسیاری وارد کشور شدند که از مهم ترین این امامزادگان خواهر بزرگوار آن حضرت، حضرت فاطمه معصومه است.
در سال ۲۰۱ هجری، اشعری های قم(1) که مُحبّ و شیعه اهل بیت بودند، به حج مشرف شدند و پس از انجام مناسک در مکه برای زیارت حرم پیامبر اکرم راهی شهر مدینه شدند. در این شهر حضرت معصومه با توجه به شناختی که از اشعریان داشتند و از ارادت آن ها به اهل بیت مطلع بودند، تصمیم گرفتند با کاروان حج اشعری ها راهی ایران شوند تا برادرشان حضرت رضا را در ایران ملاقات کنند.
حضرت معصومه وارد ایران شدند و وقتی به شهر ساوه رسیدند، بیمار شدند. چون از قبل شیعیان اشعری را می شناختند و از ارادت آن ها به اهل بیت مطلع بودند، سوال کردند که از ساوه تا قم چقدر راه مانده است که به آن حضرت پاسخ داده شد ۱۰ فرسخ مانده است. لذا حضرت راهی قم شدند.
وقتی خبر ورود حضرت معصومه به اطلاع اشعریان قم رسید آن ها به استقبال آن حضرت رفتند و از ایشان خواستند که به خانه یکی از آن ها بروند که پیرمردی اشعری به نام موسی بن خزرج بن سعد اشعری از حضرت خواستند که در منزل ایشان فرود آیند...
بسیاری از این وقائع را می توان در کتاب معتبر تاریخ قم مشاهده نمود. کتاب «تاریخ قم»، یا نام اصلی آن: «کتاب قم»، در زمان «صاحب بن عَبّاد»(قرن4) و به زبان عربی توسط حسن بن محمد بن حسن قمی تألیف شده است. او از بزرگان امامیه و از معاصران شیخ صدوق و از راویان برادر او و چه بسا خود او بوده است.
آیت الله شبیری زنجانی اضافاتی که در برخی از نقل ها مبنی بر اینکه در بین راه ساوه جنگی رخ داده و حضرت را مسموم کردند را بی اساس دانسته و جعل و نقل این قضایای بی اساس را موجب سست شدن و بی اعتماد شدن مخاطب به سایر قضایای معتبر می دانند و در ادامه می فرمایند:«اصل مطلب همین است که در اینجا نوشته شده است.(http://zanjani.net/newindex.aspx?pid=99&ArticleID=199042)
♈️ اگر لقب معصومه را استفاده می کنیم به جهت شهرت حضرت فاطمه به این لقب است وگرنه جز یک روایت بی سند آن هم در کتب متاخر چنین لفظی استعمال نشده است. ضمن آنکه نزد شیعه عصمت جز با دلیل ثابت نمیشود و ادله عقلی و نقلی تنها بر عصمت چهارده معصوم اقامه شده است. اینکه عصمت مراتب دارد هم نامفهوم و ظاهرا بازی با کلمات است وگرنه معنای عصمت معلوم است{2}.
♈️ حضرت معصومه، به #كريمه اهل بيت شهرت يافته و مبناي آن هم ظاهرا رؤياي آيت الله مرعشی است كه بعد از راز و نياز و تلاش پيگير براي يافتن قبر مطهر حضرت زهرا (س)، امام صادق، به او فرمود: بر تو باد به كريمه اهل بيت.
♈️ حضرت معصومه پس از ورود به شهر قم، تنها #هفده_روز زنده بود و در سال 201 هجري از دنیا رفت و لذا عمر ایشان 28 سال بود.
💠 پی نوشت:
1. قبیله اشعری که یمنی الاصل بود و در کوفه عراق ساکن شده بود حدود سال ۸۰ هجری در جریان قیامی که علیه حَجّاج بن یوسف به عنوان والی عراق انجام داد، شکست خورد و از عراق فرار کرد لذا به سوی ایران آمد و در قم ساکن شد.
2. علامه مجلسی ذیل حدیثی که فاطمة بنت الحسن را «صدیقة» نامیده است، می نویسد:
«...كأنه ليس المرادُ بالصّديقة هنا المعصومةَ لعدم ثبوت العصمة في هذه الأمة لغير فاطمة من النساء بل المراد المبالغة في صدقها قولا و فعلا.» (مرآة العقول، ج6، ص15) 👈 «گویا مراد از صدیقه در این جا معصومه نیست؛ زیرا در میان زنان این امت، عصمت برای کسی جز فاطمه سلام الله علیها ثابت نیست؛ بلکه مراد مبالغه در صدق گفتار و رفتار او است».
⚡️ «فی بَعْضِ كُتُبِ الزِّيَارَةِ أَنَّ الْإِمَامَ الرِّضَا قالَ لِسَعْدٍ الْأَشْعَرِيِّ: يَا سَعْدُ، عِنْدَكُمْ قَبْرٌ مِنَّا. قَالَ: فَدَتْكَ نَفْسِي تَقْصِدُ قَبْرَ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ؟، قَالَ عَلَيْهِ السَّلَامُ: نَعَمْ، مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّةُ(زاد المعاد)، و فی مکانٍ آخَرَ قَالَ: مَنْ زَارَ الْمَعْصُومَةَ فی قُمّ»(مفتاح الجنان، مطبوع در حاشیه زاد المعاد، ص547).
💢 به گفته آقا بزرگ تهرانی، مؤلف مفتاح الجنان مجهول است و در آن چیزهایی است که مستندش معلوم نیست؛ بلکه بعضی از مطالبش قطعاً هیچ مستندی ندارد(الذريعة، ج21، ص324).
📍از آن جا که مفتاح الجنان به همراه زاد المعاد چاپ شده است، برخی به اشتباه این نقل را به علامه مجلسی نسبت داده اند.
⚡️گویا مفاتیح الجِنان شیخ عباس قمی نیز به منظور جلوگیری از رواج روایات بی سند مفتاح الجنان نوشته شده است.
#فاطمه_معصومه
#کریمه_اهل_بیت
♈️ @tabyeen98
🔹رهبر انقلاب آیتالله خامنهای:
♈️ این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسّلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.
@tabyeen98
در دنیا فقط یک دختر هست که بر گرد مزارش شهری بزرگ فراهم آمده که میلیونها زائر از سراسر جهان دارد.
در دنیا فقط یک دختر هست که هزاران پیرِپارسا سر تعظیم در برابرش فرود آورده اند. در دنیا فقط یک دختر هست که بزرگترین حوزه علمیه جهان پرتوی از وجود مقدس اوست. و... در دنیا فقط یک دختر هست که معصوم نبود اما معصومه(س) شد.
سلام بر تو ای کریمه آل الله!
#فرید_ابراهیمی
@tabyeen98
هدایت شده از مرکز نشر آثار آیتالله بهجت
🏴 سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها تسلیت باد 🏴
🔹 از حضرت آیتالله بهجت قدسسره سؤال شد: اینکه درباره ی زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام آمده است:
🔹 «مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة؛ هر کس با شناخت حق او حضرتش را زیارت کند بهشت بر او واجب می گردد.
🔹 جمله «عارِفاً بِحَقِّها» به چه معناست؟
✅ فرمودند: «مقام ایشان را از مقام معصومین علیهمالسلام پایینتر، و از دیگران بالاتر بداند».
📚 برگی از دفتر آفتاب، ص ١۴٨
☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
✅ @bahjat_ir
9.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 رهبر انقلاب در جلسه درس خارج فقه:
🌀 اگر توان مدیریتی ندارید، مسئولیت نپذیرید!
#مدیریت
#ریاست
@tabyeen98