💢 ماجرای فدک
✅ ماجرای فدک به گرفتن دهکده فدک از حضرت فاطمه توسط ابوبکر پس از وفات پیامبر(ص) اشاره دارد. ابوبکر با تکیه بر حدیثی از پیامبر [که گفته شده راوی آن فقط خود ابوبکر است] مدعی شد انبیا ارث نمیگذارند؛ اما فاطمه پاسخ داد پیامبر(ص) پیش از وفات، فدک را به او بخشیده و امام علی(ع) و امایمن را بر این سخنش شاهد آورد. بنابر نظر علمای شیعه و برخی از علمای اهل سنت این بخشیدن هنگامی بود که آیه ۲۶ سوره اسراء(وَآتِ ذَا الْقُرْبَىٰ حَقَّهُ) نازل شد و به پیامبر دستور داد حق ذوی القربی را بدهد.
✅ در نقلی آمده است ابوبکر در برگهای ملکیت فاطمه را تأیید کرد؛ اما عمر آن برگه را از فاطمه گرفت و پاره کرد.
https://fa.wikishia.net/view/%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C_%D9%81%D8%AF%DA%A9
هدایت شده از عطر قرآن و عترت
*┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅
✍ زمستان؛ بهار مومن
📚 معاني الأخبار؛ ص 228(شیخ صدوق: 381)
🌹 حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ الْوَلِيدِ رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى الْعَطَّارُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ يَحْيَى بْنِ عِمْرَانَ الْأَشْعَرِيِّ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ إِسْحَاقَ النَّهَاوَنْدِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سُلَيْمَانَ الدَّيْلَمِيِّ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ 👈 الشِّتَاءُ رَبِيعُ الْمُؤْمِنِ يَطُولُ فِيهِ لَيْلُهُ فَيَسْتَعِينُ بِهِ عَلَى قِيَامِهِ وَ يَقْصُرُ فِيهِ نَهَارُهُ فَيَسْتَعِينُ بِهِ عَلَى صِيَامِهِ.
♈️ امام صادق علیه السلام: #زمستان، بهار مومن است؛ شب آن طولانی است و لذا از آن برای #بیدار_ماندن [ و عبادت] کمک می گیرد و روزش کوتاه است و از آن برای #روزه گرفتن کمک می گیرد.
@tabyeen98
💢 درس گرفتن از مجالس اهل بیت
🔶 رهبر انقلاب:
شما بهعنوان مدّاح وقتی میخواهید راجع به فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) صحبت کنید، اینها را باید بگنجانید در بیاناتتان، در شعرتان، در مدیحهتان. بله، مقامات معنوی ائمّه (علیهمالسّلام) و فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) وقتی گفته میشود، دل مستمع روشن میشود، وقتیکه شما مقامات معنوی را میخوانید، دل انسان روشن میشود، حالت حضوری پیدا میکند، حالت خضوعی پیدا میکند، این خیلی خوب است، اینها به جای خود محفوظ و لازم است لکن کافی نیست. حالا که حالت حضور پیدا شد، حالا که دلتان روشن شد، باید درس بگیریم؛ درس در این جملاتِ کاربردی است. بایستی کوشش بشود در هر منبری - چه در فاطمیه، چه در عاشورا، چه در اوقات دیگر - درسِ از ائمه علیهمالسلام، درس انسانشدن، درس کاملشدن، درس تقرب الی الله گنجانده بشود. ما باید درس بگیریم، یاد بگیریم. صِرف محبّت کافی نیست. البتّه محبّت کارساز است امّا کافی نیست، ولایت لازم است. ولایت یعنی تولّی کردن، دنبالهروی کردن، دست به دامن اینها زدن؛ راهی را که اینها رفتهاند انسان آن راه را برود؛ این لازم است... گاهی انسان میبیند که فضائلی را ذکر میکنند که حالا در هیچ روایتی و در هیچ جملهای از معصوم هم این فضیلت وجود ندارد [و درواقع] فضیلتی هم نیست. ... گاهی هم کلیاتی گفته میشود که از آن چیزی فهمیده نمیشود و مستمع استفادهای نمیکند. پس من جملۀ اولم به شما برادران عزیز این است که در مدح این بزرگواران - چه حضرت زهرا سلاماللهعلیها، چه ائمه هدی علیهمالسلام حتماً از مباحث کاربردیایی که در زندگی اینها هست استفاده بشود. (1395/01/11)
https://farsi.khamenei.ir/newspart-print?id=32740&nt=2&year=1395&tid=2234
هدایت شده از عطر قرآن و عترت
✍ حزن و اندوه تمام نشدنی امیر المومنین در فراق حضرت فاطمه
📚 نهج البلاغه؛ خطبه202
🌹... فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِیعَةُ وَ أُخِذَتِ الرَّهِینَةُ أَمَّا حُزْنِی فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَیْلِی فَمُسَهَّدٌ [وَ هَمٌّ لَا يَبْرَحُ مِنْ قَلْبِی] إِلَى أَنْ یَخْتَارَ اللَّهُ لِی دَارَكَ الَّتِی أَنْتَ بِهَا مُقِیمٌ....
♈️ [پیامبرا!] ودیعه بازگردانده شد و رهن(گرو) پس گرفته شد اما اندوه من همیشگی و شبم بیداری خواهد بود و هم و غم از قلبم نخواهد رفت تا اینکه خدا برایم سرایی را که تو در آن مقیمی برگزیند.
#حزن_سرمد
@tabyeen98
مرحوم محمدرضا حکیمی:
در سفر فریمان این سخن مهم و تاریخی و تشیّع شناسانه را از دکتر شریعتی شنیدم:
ما تا علی و فاطمه را داریم به هیچ مکتبی و ایسمی نیاز نداریم.
╭┅─────┅╮
@tabyeen98
╰┅─────┅╯
#استفتائات
● شهادت به عصمت حضرت زهرا در اذان و اقامه
❓ گفتن «أشهد أنّ فاطمة الزهرا عصمة الله الکبری و الحجة علی الحجج» در اذان و اقامه چه حکمی دارد؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی:
✍️ حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) شهیده، معصومه و شفیعه روز جزا هستند، اما از اقدام مذکور اجتناب شود.
🔰 کانال رسمی دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی
https://t.me/joinchat/AAAAADu2vXMcSJerFZMLKw
💢 آتش زدن خانه حضرت زهرا
✅ ... به سبب آنچه مورد اتفاق است از أخبار آنان(مخالفین) و أخبار ما، روشن شد که عُمَر به امر ابوبکر یا با رضایت او به #سوزاندن خانه فاطمه همّت گماشت، در حالی که در آن خانه امیرالمومنین و فاطمه و حَسَنین بودند و آنان را #تهدید کرد و #آزار داد؛ با اینکه رفعت شأن آن بزرگواران نزد خدا و رسولش از چیزهایی است که اَحدی آن را انکار نمیکند مگر شخص خارج از اسلام(کافر)! و در روایات ما بلکه در روایات مخالفین نیز به حدِّ اِستفاضه رسیده است که او (عُمَر) فاطمه را #ترسانید تا جایی که آنچه در شکمش داشت، سقط کرد! و در روایات متواتره گذشت و در آینده هم می آید که #اذیت کردن فاطمه، اذیت کردن پیغمبر است! و آن دو(ابوبکر و عُمَر) علی را آزار دادند، در حالی که در روایات شیعه و مخالفین، این قول پیامبر #متواتر است که: «هرکس علی را اذیت کند، مرا اذیت کرده»! و خداوند متعال فرموده: «آنها که خدا و پیامبرش را #آزار می دهند، خداوند آنان را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور ساخته و برای آنها عذاب خوار کننده ای آماده کرده است»[أحزاب:۵٧].
و آیا هیچ عاقلی خلافت کسی را که حال و سرانجامش چنین است، تجویز میکند؟!
🌎 ...تَبيّنَ بالمتّفق عليه مِن أخبارهم و أخبارنا أن عمر هَمَّ بإحراق بيت فاطمةَ بأمر أبي بكر أو برضاه، و قد كان فيه أميرُالمؤمنين و فاطمةُ و الحسنان و هَدَّدَهُم و آذاهُم، مع أن رفعة شأنهم عند الله و عند رسوله مما لا يُنكِرُه إلّا من خَرَجَ عن الإسلام! و قد إستفاض في رواياتنا بل في رواياتهم أيضا أنه رَوَّعَ فاطمة حتی ألقَت ما في بطنها و قد سَبَقَ في الروايات المتواترة و سيأتي أنّ إیذاءَها ايذاءٌ للرسول و آذَيَا عليّاً و قد تواتر في روايات الفريقين قول النبی: «من آذَى عليّاً فقد آذاني» و قد قال الله تعالىٰ: «إِنَّ الَّذِينَ يُؤْذُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ أَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِينًا» و هل يُجوّز عاقلٌ خلافةَ مَن كان هذا حاله و مَآله؟!
🔰 بِحارالأنوار؛ ج۲۸، ص۴۰۸-۴۱۰
╭┅─────┅╮
@tabyeen98
╰┅─────┅╯
💢 درباره مُغِیرَة بن شُعبَه
✅ مُغِیرَة بن شُعبَه از دشمنان امام علی(ع) و از جمله افرادی بود که در ماجرای هجوم به خانه فاطمه زهرا(س) نقش داشته است. وی از قبیله ثقیف بود و در سال پنجم هجرت اسلام آورد. مغیره در برخی از جنگهای زمان خلفا از جمله فتح شام و عراق شرکت داشت. او از سوی خلیفه دوم به حکومت بحرین، بصره و کوفه گمارده شد و در زمان خلیفه سوم به فرمانداری آذربایجان و ارمنستان منصوب شد.
مغیره در زمان حکومت امام علی(ع) از بیعت با امام خوداری کرد و پس از ماجرای حکمیت با معاویه بیعت کرد و از طرف او حاکم کوفه شد. او بر منبر مسجد کوفه، امام علی(ع) و شیعیانش را لعن میکرد.
https://b2n.ir/a90616
✅ از ابوذر روایت شده که پیامبر اکرم فرمودند: «هامانُ هذه الأُمة المغیرةُ بنُ شُعبة»؛ هامان این امت مُغیره است(ابن شاذان، الایضاح، ص ۶۶)؛ هامان، وزیر معروف فرعون بود و تا به آن حد در دستگاه او نفوذ داشت که در آیه ۶ سوره قصص، از لشکریان مصر تعبیر به لشکریان فرعون و هامان می کند(تفسیر نمونه، ج١۶، ص ١٧).
✅ امام مجتبی علیه السلام در دوره معاویه به مغیره گفت: «أَنْتَ الَّذِی ضَرَبْتَ فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اللهِ ص حَتَّی أَدْمَیتَهَا وَ أَلْقَتْ مَا فِی بَطْنِهَا؛ تو کسی هستی که فاطمه دختر رسول خدا را زدی؛ تا آنجا که او را مجروح و خون آلود کردی و آنچه را در شکمش بود سقط کرد»(الإحتجاج علی أهل اللجاج، ج١، ص ٢٧٨).
https://b2n.ir/e90451
💢 ماجرای یک جسارت جبران ناپذیر
🔶 علامه محمد باقر مجلسی:
✅ وقتی بی اذن داخل خانه شدند و بعد از آن جسارتها، ریسمانی در گردن امیرالمومنین علیه السلام انداختند و بسوی مسجد کشیدند، چون به درب خانه رسیدند، حضرت فاطمه علیها السّلام مانع شد، پس قُنفذ، و به روایت دیگر عمر، تازیانه ای به بازوی فاطمه زد که شکست و ورم کرد. باز آن حضرت دست از علی علیه السّلام برنمیداشت، تا آنکه درب را بر شکم آن حضرت فشردند و دندهها و پهلوی آن حضرت را شکستند، فرزندی که در شکم داشت که پیغمبر او را محسن نام کرده بود شهید کردند، در آن ساعت سقط شد و فاطمه علیها السّلام بر آن ضربت از دنیا رفت.
🔰 جلاء العیون / باب ۲، فصل ۷.
╭┅─────┅╮
@tabyeen98
╰┅─────┅╯