💢راز خنده لاریجانی به آتش زدن برجام در صحن مجلس
⚠️«نمایندگان آتشزن» سرگرم اقدامات نمادین، رئیس مجلس در فکر تصویب 20 دقیقه ای برجامهای 2 و 3
♦️ بعد از سخنرانی ترامپ و خارج شدن امریکا از توافق هسته ای، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه علنی مجلس متن برجام و پرچم آمریکا را آتش زدند! اقدامی عجیب که با ریشخند های علی لاریجانی همراه بود.
♦️عجیب تر آن که کوهکن درباره این اقدام می گوید: «ما باید با یک رفتار انقلابی خشم و انزجار خود را نسبت به این اقدام زشت نشان می دادیم. چون عکس ترامپ را پیدا نکرده بودم، پرچم این کشور را آتش زدم». کوهکن در ادامه از طرح هوشمندانه خود برای برخورد با اروپا نیز رونمایی می کند و می گوید: «در حال حاضر منتظر اقدام اروپائیها هستیم که ببینیم آنها نسبت به تعهدات خود چه کار می کنند. اگر آنها اقدامی نکردند برای آنها تابوت درست می کنیم!».
♦️اما سوال اصلی این جاست که "با آتش زدن برجام کاغذی و درست کردن تابوت برای اروپا توسط نمایندگان قرار است چه اتفاقی روی دهد"؟ اصلا نمایندگان روزی 5 بار برجام را آتش بزنند و هر روز تابوت اروپا را بر دوش خود در مجلس تشییع کنند. ثم ماذا؟ چه اثری دارد؟! آیا آتش زدن نمادین برجام توسط نمایندگان تاثیری بر کار دولت و حمایت لاریجانی خواهد داشت؟ آیا درست کردن تابوت اروپا، دولت را مجبور به اقدام متقابل با عهد شکنان می کند؟ آیا قرار است تنها شاهد اقداماتی نمادین و بی تاثیر از مجلس باشیم؟ اساسا فلسفه وجودی مجلس شورای اسلامی، مشروط سازی قدرت و نظارت بر عملکرد دولت بوده است. نمایندگان با در اختیار داشتن ابزارهای نظارتی و اختیارات تقنینی می توانند تاثیر زیادی بر رویدادهای سیاسی جامعه بگذارند. اما به نظر می رسد تا زمانی که برخی از نمایندگان تنها به فکر اتش زدن کاغذ برجام و درست کردن تابوت برای اروپا هستند، لاریجانی به راحتی برجام های 2 و3 را هم در زمان کوتاهی تصویب خواهد کرد. اتفاقی که دقیقا روز گذشته در مجلس محقق شد.
♦️نمایندگان آتشزن، در شرایطی امروز این اقدام را انجام دادند، که درست روز گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با اکثریت آرا، کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی که ادامه پروژه برجام بود را تصویب کردند.
♦️کم تحرکی و اکتفا نمایندگان به مسائل اینچنینی، تاکنون خسارتهای بیحد و حصری را به کشور وارد کرده که نمونه آن وضع تحریمهای بیشمار توسط ایالات متحده آمریکا است. شاید راز خنده های لاریجانی هم در همین مساله باشد. لاریجانی به خوبی می داند که تا زمانی که نمایندگان مجلس به اقداماتی نمادین بسنده می کنند، می تواند همراه با دولت طرح های دیگری را نیز به سرعت از پیچ مجلس بگذراند. اگر قرار باشد نماینده گان مجلس در 20 دقیقه برجام را تصویب کنند و بعد از نقض آن توسط امریکا، مانند افراد عادی جامعه تنها به اقدامی نمادین اکتفا کنند، دیگر به نظر می رسد نیازی نیست تا هزینه های هنگفتی برای تشکیل مجلس شورا اسلامی صرف شود.
@hadisyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تمجید کارشناسان بیبیسی از پیشبینی رهبرانقلاب: «ما دیر به حرف آقای خامنهای رسیدیم»
@hadisyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جولان موشک ها در جولان اشغالی
پن: وای اگر شهاب و سجیل و قیام و قدر رو سرا اینا بخواد بخوره
🔴به هادی سیاسی بپیوندید
@hadisyasi
🔴راننده پاکستانی در لندن: اصلا چطور متنی امضا کردید که به آمریکا حق میداد هر ۳ماه یکبار آقابالاسری درآورد و برای ۸۰ میلیون ایرانی جفتکاندازی کند؟
مگه مجلس نداشتید؟
روزنامهنگار و دانشجو چه؟
من: با مقدس ساختن برجام وخفه کردن، کاسب تحریم خواندن و یکی کردن منتقد با نتانیاهو. با دیکتاتوری جَو
@hadisyasi
⭕️ جزئیاتی جدید از شلیک 67 موشک سوری به مواضع صهیونیست ها/ هدف قرار دادن 80 درصد موشک های رژيم صهيونيستي توسط پدافند سوریه
🔹 در پی حملات متقابل سوریه و رژیم اشغالگر اسراییلی، شب گذشته به یک شب موشکی بدل شد.
🔹رژیم اشغالگر چندین موشک به مناطق مختلفی در خاک سوریه شلیک کرد؛ اما سامانه پدافند هوایی سوریه هشتاد درصد از آنها را هدف قرار داد.
🔹شلیک حدود 67 موشک به مواضع نظامی اسراییلی در جولان اشغالی را تایید کرد که این امر نوعی سردرگمی نزد رژیم صهیونیستی ایجاد کرد؛ و به رسانه ها و فرماندهان نظامی دستور داده شد تا از مواضعی که مورد اصابت قرار گرفتند و خسارتهای وارده سخنی نگویند و این اطلاعات محرمانه باقی بماند.
🔹ضربه ای که رژیم اسراییل از سوریه متحمل شد، مواضع نظامی حساس در جولان اشغالی را هدف قرار داد و رژیم اشغالگر را سردرگم کرد و سبب شد تا مواضع سوریه مانند خان ارمله و حضر در حومه قنیطره و نیز جمرایا و ریف دمشق و برخی مواضع دیگر را هدف قرار دهد. سخنگوی رژیم صهیونیستی نیز ضمن ادعای وجود پایگاه هایی متعلق به ایران و حزب الله در سوریه، تهدید کرد که این پایگاه ها را هدف خواهند گرفت.
🔹رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا اماکن حساسی در سوریه هدف قرار دهد اما پدافند هوایی سوریه با آنها مقابله کرد و متجاوزان در تحقق اهداف خود ناکام ماندند و فقط مرکز رادار و برخی انبارهای سلاح هدف قرار گرفتند.
🔹این نخستین بار پس از دهها سال است که رژیم اشغالگر با این تعداد گسترده از موشک هدف قرار میگیرد؛ از این رو رژیم صهیونیستی تلاش کرد تا به طور گسترده پاسخ دهد و از وقوع معادله ای جدید در معادلات نظامی جلوگیری کند.
🔹در حال حاضر دو طرف، تحرکات یکدیگر را با دقت و احتیاط، زیر نظر دارند؛ صف آرایی گسترده ای در جولان اشغالی برقرار است و تانکهای اسراییلی و هواپیماهای شناسایی در حال حرکت هستند./العالم
@hadisyasi
تکمیلی/
🔻رهبر انقلاب: دیدید که هستهای بهانه بود!
رهبر انقلاب، صبح امروز در دانشگاه فرهنگیان:
🔹آنوقتی که مسئلهی هستهای شروع شد، بعضی از معاریف کشور میگفتند که چه اصراری دارید که هستهای را نگه دارید، بگذارید کنار.
🔹البته این حرف غلط بود، مسئلهی هستهای نیاز کشور است و تا چند سال دیگر طبق بررسی کارشناسان، کشور به ۲۰هزار مگاوات برق هستهای نیاز دارد.
🔹آن روز میگفتیم مسئلهی آمریکا با ایران، مربوط به انرژی هستهای نیست و اینها بهانه است؛ میگفتند نه، اینجور نیست.
🔹حالا دیدید که اینجوری نیست؛ ما برجام را پذیرفتیم اما دشمنیها با جمهوری اسلامی تمام نشد.
🔹حالا مسئلهی حضور ما در منطقه و مسئلهی موشکها را مطرح میکنند؛ اگر اینها را هم قبول کنیم، مسئله تمام نخواهد شد، مسئلهی دیگری را شروع میکنند.
🔹علت مخالفت آمریکا با نظام جمهوری اسلامی این است که آمریکا بهطور کامل سلطه داشت و انقلاب دست آنها را کوتاه کرد. ۹۷/۲/۱۹
@hadisyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🔶کلیپ تصویری «توهم سازش»
❌پایان دوران خوشبینی به #کدخدا
نه ازباب یک توهم بلکه ازباب #تجربه ای تلخ ...
#خسارت_محض
👈کیفیت اصلی yon.ir/VFTbm
@hadisyasi
⁉️چرا به اروپا بدبینیم ؟
🔹بخشی از بدبینی به اروپا در مسئله هسته ای ، حاصل یک نگاه واقعگرایانه به عرصه بین الملل است . اروپایی ها نشان داده اند که دنبال روی آمریکا هستند از سویی با توجه به تراز بالای تجاری اشان با آمریکا حاضر نیستند بخاطر ایران فشار و تحریم ِ آمریکا را بپذیرند
🔸اما علت اصلی بدبینی به اروپا حاصل از یک تجربه تاریخی است . ما در دولت ِ اصلاحات سه بار با اروپایی ها مذاکره کرده ایم :
1⃣ _ اواخر مهرماه ۸۲ وزرای خارجه انگلیس ، فرانسه و آلمان در سعدآباد مذاکره کردند و ایران علاوه بر پذیرش پروتکل الحاقی ، غنی سازی خود را تعلیق نمود
2⃣ _ اما اروپایی ها به این اندازه هم راضی نشدند و در بروکسل امتیازات بالاتری را گرفتند . بر اساس توافق نامه ی بروکسل در بهمن ۸۲ ، ایران پذیرفت که ساخت قطعات و مونتاژ سانتریفیوژها را تعلیق کند.
3⃣ _ لقمه های چرب در توافقنامه ی بروکسل ، اروپایی ها را بر آن داشت تا گام را فراتر بنهند . آنها در توافق پاریس (در آبان ۸۳) خواستار تعلیق تأسیسات هسته ای ایران و مجتمع UCF اصفهان شدند که البته دولت ِ اصلاحات هم آن را پذیرفت
🐍 اما اروپایی های ِ طماع و مطیع آمریکا در سال ۸۴ درخواستشان یک چیز بود : "تعلیق همیشگی تاسیسات و فعالیت های هسته ای " . آن موقع بود که رهبری دستور از سرگیری تاسیسات و فعالیت های هسته را دادند و برخلاف نظر اروپا و آمریکا ، فعالیتها و تاسیسات هسته ای شروع به فعالیت مجدد نمود . پس بدبینی ایران به اروپا یک توهم نیست بلکه تجربه ای است که میخواهد "دو بار از یک سوراخ گزیده نشود" . 🖌 ربیعی
@hadisyasi
🔻خدا از سر تقصیرات چه کسی بگذرد؟!
سخنان رهبر انقلاب در جمع معلمان و واکنش ایشان به خروج امریکا از برجام، بازتاب زیادی در رسانه ها داشت اما بخش مهمی از سخنان ایشان کمتر مورد توجه قرار گرفت. ایشان در قسمتی از سخنان خود با اشاره به دو نوع رویکرد بین مسئولان ارشد نظام در سالهای گدشته تاکنون پیرامون رابطه با امریکا، گفتند: «برخی به من می گفتند شما چه اصراری دارید (مقابل امریکا) می ایستید؟ خدا از سر تقصیراتشان بگذرد.»
در نگاه اول شاید برداشت شود که مخاطب اصلی سخنان رهبر انقلاب کسی جز رییس جمهور نیست اما نیم نگاهی به تحولات سیاسی کشور به ویژه بعد از فوت امام خمینی (ره) تا امروز نشان می دهد همواره دو نگاه متفاوت در رابطه با امریکا وجود داشته است، نگاه اول که همواره آمریکا را «غیر قابل اعتماد» و به تبع آن رابطه با این کشور را نیز برای ایران مضر می دانست که در راس این نگاه مقام معظم رهبری بوده است و نگاه دوم که همواره معتقد بود می توان از در مذاکره با امریکا وارد شد، از آنها امتیاز گرفت، به آنها بدبین نبود و نماد آن نیز کسی جز اکبر هاشمی رفسنجانی نبوده است.
البته دراین باره شواهد و قرائن تاریخی متعددی نیز وجود دارد. نگاهی به سخنان رهبر انقلاب در همه این سالها پیرامون رابطه با امریکا و همزمان مروری بر مواضع هاشمی رفسنجانی از سال 68 به بعد این ادعا را به خوبی تایید می کند اما روایت حسین موسویان سفیر اسبق ایران در آلمان و سخنگوی تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در دولت اصلاحات از این دو نگاه نیز جالب توجه است.
موسویان که سال 86 به خاطر برخی جرایم امنیتی و ارتباط با بیگانگان دستگیر و محاکمه شد، چند سالی به امریکا رفت و با حضور در محافل مختلف امریکایی همه تلاش خود را برای رابطه بین ایران و امریکا انجام داد. وی که از چهره های نزدیک به روحانی و ظریف نیز محسوب می شود، سال 93 با انتشار کتاب «ایران و امریکا، گذشته شکست خورده و مسیر آشتی» به بیان بخشی از خاطرات دوران سفارتش در آلمان پرداخت و مفصل توضیح داد که در همه سالهای بعد از انقلاب، هاشمی چگونه برخلاف نظر امام و رهبر انقلاب تلاش کرد تا عادی سازی و رابطه با امریکا در سطوح مختلف را راهبری کند.
اهمیت این کتاب از آن جهت است که وی به عنوان یک چهره غربگرا و مدافع رابطه با امریکا و بر اساس قاعده «الاقرار العقلا علی أنفسهم جائز» به خوبی توضیح می دهد که هاشمی و خاتمی چندین و چندبار خلاف نظر رهبر انقلاب برای عادی سازی رابطه با امریکا تلاش کردند اما در نهایت به خاطر اقدامات خصمانه روسای جمهور مختلف امریکا (اعم از دموکرات و جمهوری خواه) به در بسته خوردند و نگاه رهبر انقلاب در عمل با واقعیت تطابق بیشتری داشته است.
در اینجا بخشهایی از روایت او از این ماجرا را می خوانیم:
«رفسنجانی در آن مقطع (سال 68) دومین مرد قدرتمند ایران پس از امام خمینی بود که از مذاکره و عادی سازی روابط با ایالات متحده پشتیبانی می کرد... رفسنجانی با استفاده از کانالهای مختلف و هر ابزاری که در اختیار داشت برای دستیابی به توافق با ایالات متحده تلاش می کرد. در عوض فقدان اقدام متقابل در برابر حسن نیت های تهران، مواضع تندروانه در ایران را تقویت می کرد تا به خارج کردن هر نوع امیدی از ریل آشتی با غرب و ایالات متحده ادامه داده شوند... رفسنجانی تکرار کرد که استراتژی اصلی ما برای تنش زدایی با غرب نیازمند برداشتن خصومت بین تهران و واشنگتن با حرکتی تدریجی به سوی روابطی عادی است... رفسنجانی از هر تلاشی برای متقاعد کردن شورای عالی امنیت ملی و رهبر انقلاب برای آزمایش مسیری جدید جهت تنش زدایی با امریکا از طریق گشودن روابط اقتصادی فروگذار نمی کرد... محمد هاشمی برادر رییس جمهور در 19 شهریور 72 ضمن ملاقاتی با کهل صدراعظم آلمان نامه هاشمی را تقدیم وی کرد. در این نامه رفسنجانی پیشنهاد پایان دادن به 2 دهه دشمنی بین ایران و غرب شامل ایران و امریکا را داده بود... با وجود دیدگاه بدبینانه آیت الله خامنه ای نسبت به سیستم سیاسی امریکا، رفسنجانی و خاتمی آشکارا به دنبال مصالحه با امریکا بودند. رفسنجانی برای رسیدن به این هدف به سختی مبارزه و تاکید کرد.»
اما آنچه امروز با وجود تجربه برجام بیشتر به چشم می آید، عمق دوراندیشی نگاه اول و آشکار شدن سطحی بودن نگاه دوم است. نگاهی که ساده لوحانه تصور می کرد با مذاکره با امریکا می تواند از حقوق ملت ایران دفاع کند! و از امریکایی ها امتیاز بگیرد، غافل از آنکه این روند منجر به از دست دادن سرمایه های کشور نیز خواهد شد و جز ضرر برای ایران نتیجه ای نخواهد داشت. در هر صورت امروز نماد این نگاه در بین ما نیست اما اثرات نگاه و تفکرات غلط او بیش از هر زمان دیگر مردم و نظام را متضرر کرده است؛ خدا از سر تقصیراتش بگذارد...
#امیرحسین_ثابتی
@hadisyasi
🔹چند نکته درباره حمله به پایگاه های اسرائیل در جولان
🔸 شلیک دهها موشک از سوریه به شمال سرزمین های اشغالی در جولان هم از نظر زمانی و هم ابعاد راهبردی اقدام مهمی بود که به برخی نکات برجسته آن اشاره می شود:
🔻۱. نفسِ حمله موشکی یعنی #عبور سوریه از وضعیت #دفاعی_پدآفندی و اتخاذ آرایش #تهاجمی_آفندی علیه اسرائیل
🔻۲. از بعد نظامی، اصابت موشک ها به معنی شکست هیمنه سامانه #گنبد_آهنین و کم اثرکردن آن است.
حمله موشکی بعد از تحقير توان هوایی #اسرائیل با ساقط شدن اف-16 آن توسط ارتش سوریه، این بار با حمله موشکی به جولان اشغالی، ضربه دیگری به ارتش اسرائیل وارد آمد.
🔻۳. حمله به #مراکز_اطلاعاتی فنی و نظامی ارتش اسرائیل همانند مرکز شنود و ... در جولان؛ اهمیت اطلاعاتی این حمله را مضاعف می کند. حداقل دو نقطه اهمیت کاملا راهبردی دارد.
🔻۴. این حمله تاحدود زیادی نقش #بازدارندگی دارد. هرچند به معنی توقف حمله های اسرائیل به سوریه نخواهد بود اما در کاهش این حملات کاملا موثر است.
🔻۵. تلاش اسراييل برای جلوگیری از حمله بيشتر ، مهم است.
لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل در دروغی آشکار مدعی شد: «همه» تاسیسات ایران در سوریه را هدف قرار دادهایم و امیدوارم که جنگ با ایران در سوریه با این حملات برای حال حاضر به پایان رسیده باشد.
گرچه #همه_تاسیسات یک دروغ تبلیغاتی و بلوف بزرگ است اما اینکه ابراز امیدواری کرده جنگ با ایران در سوریه به پایان رسیده باشد، به معنی تلاش برای مدیریت این فضا و جلوگیری از پاسخ های بیشتر است. نتانیاهو نیز پیام حمله را به خوبی دریافت کرده است.
🔻۶. نکته روزنامه صهیونیستی #هاآرتص نیز حائز توجه است. این روزنامه امروز نوشت: #اسرائیل به حمله دیشب خود به سوریه دلخوش نکند؛ زیرا اگر #ایران ماشه سلاح بزرگش یعنی #حزب_الله را بکشد، اوضاع به طور کلی فرق خواهد کرد.
http://eitaa.ir/hadisyasi
🔴 آیا پشت پرده برجام خیانتی بزرگتر کرده اند؟
من اگر جای رئیسی یا قالیباف بودم، وقتی حسن روحانی گفت "رفقای شما شهر موشکها را نشان دادند تا برجام را خراب کنند"، از او سوال میکردم "برجام چه ربطی به موشکهای ما دارد؟ چه تعهدی درباره موشکها دادهاید که نمایش موشکها را برجامخرابکن میخوانید؟ کشور را تا کجا معامله کردهاید؟"
+سید یاسر جبرائیلی+
@hadisyasi