✅ #پشت_پرده سفر غیرمنتظره #ترامپ به #عراق !
🔹شب گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفری اعلام نشده وارد #پایگاه_هوایی_الاسد در حومه بغداد شد.
🔹وی در این سفر پس از دیدار با سربازان و افسران آمریکایی و سخنرانی در جمع شان بدون ملاقات با مقامات عراقی از این کشور خارج شد.
🔹پر واضح است که انجام این سفر سوالات زیادی را در اذهان مخاطبان و تحلیل گران ایجاد کرده است که برای پاسخ به آنها باید به نکات ذیل توجه داشت:👇
♦️سنت دیدار با نظامیان آمریکایی حاضر در مأموریت های عملیاتی آنهم در جشن سال نو میلادی پس از دوران جنگ های داخلی آمریکا همواره دنبال شده است و عدول از آن همواره این تلقی را در افکار عمومی ایجاد می کرده است که دولت نسبت به خدمات ارتش و قهرمانان ملی قدرنشناس است!
♦️از این رو شخصیت های مانند #روزولت با سفر به پایگاه های نظامی آمریکا مراکش ، #کلینتون با سفر به بالکان و #جورج_بوش و همچنین #اوباما با سفر به افغانستان و عراق همواره تلاش کرده اند تا از اتهام بی توجهی و قدر نشناسی نسبت به ارتش و سربازان آمریکایی مبرا باشند!
♦️در این بین اما #دونالد_ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکاست که در طول ۱۵ سال گذشته هیچگونه سفری در ایام سال نو به پایگاه های برون مرزی ارتش این کشور نداشته است و این رویکرد نه تنها در سطح مردم عامی آمریکا بلکه در سطح متفکرین آمریکایی هم موجب بروز انتقادات متعددی شده بود, خصوصا پس از آن که ترامپ رسماً اعلام کرد که قصد خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه را دارد.
♦️این انتقادات به حدی بود که حتی #الیوت_کوهن ، پروفسور یهودی مطالعات استراتژیک در دانشکده مطالعات بین المللی پیشرفته جان هاپکینز که از شخصیت های معروف و تاثیرگذار بر سیاست خارجی آمریکا شناخته می شود، چند روز قبل در مقاله ای خواهان دیدار ترامپ با نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه های نظامی خارج از کشور شد!
♦️از این رو سفر چند ساعته ترامپ به بغداد را می توان بخشی از تلاش کاخ سفید برای اقناع افکار عمومی و حفظ اعتبار روانی دولت آمریکا در سطح داخلی این کشور بحران زده دانست!
✍ #نوید_کمالی
👌 #زمانه
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
🔻کانال هادی سیاسی را دنبال کنید:
#تلگرام #ایتا #سروش👇
@hadisyasi
سید حسن نصرالله: دوره مماشات با آل سعود گذشته است
دبیرکل حزب الله لبنان درباره اعدام شیخ نمر توسط آل سعود گفت:
🔹پاسخ به اعدام شیخ نمر باید زینبی باشد و در مجلس یزید و ابن زیاد با شهامت باید ایستاد.
🔹اعتراض مردم پایان رژیم آل سعود را رقم خواهد زد.
🔹پاسخ ترور سمیر قنطار داده خواهد شد و همین بس که سربازان و افسران اسرائیل در لانههای خود هنوز مخفی شدهاند.
🔹شیخ نمر خواستار احقاق حقوق مردم و آزادی طبیعی برای آنان بود.
🔹شیعیان باید توجه کنند که مسئله شیخ نمر مذهبی و طائفیگری نیست.
🔹عربستان میگوید هرگونه نقدی ممنوع است یا مثل گوسفند گوش میکنید، یا مثل گوسفند ذبح میشوید.
عقلانیت بصیر
🇮🇷 @hadisyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیدار جالب و دیدنی سال گذشته رهبر انقلاب از خانواده یک هموطن مسیحی که در راه میهن شهید تقدیم کرده اند
@hadisyasi
✅ پشت_پرده سفر غیرمنتظره ترامپ به عراق !
🔹شب گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفری اعلام نشده وارد پایگاه هوایی الاسد در حومه بغداد شد.
🔹وی در این سفر پس از دیدار با سربازان و افسران آمریکایی و سخنرانی در جمع شان بدون ملاقات با مقامات عراقی از این کشور خارج شد.
🔹پر واضح است که انجام این سفر سوالات زیادی را در اذهان مخاطبان و تحلیل گران ایجاد کرده است که برای پاسخ به آنها باید به نکات ذیل توجه داشت:👇
♦️سنت دیدار با نظامیان آمریکایی حاضر در مأموریت های عملیاتی آنهم در جشن سال نو میلادی پس از دوران جنگ های داخلی آمریکا همواره دنبال شده است و عدول از آن همواره این تلقی را در افکار عمومی ایجاد می کرده است که دولت نسبت به خدمات ارتش و قهرمانان ملی قدرنشناس است!
♦️از این رو شخصیت های مانند روزولت با سفر به پایگاه های نظامی آمریکا مراکش ، کلینتون با سفر به بالکان و جورج بوش و همچنین اوباما با سفر به افغانستان و عراق همواره تلاش کرده اند تا از اتهام بی توجهی و قدر نشناسی نسبت به ارتش و سربازان آمریکایی مبرا باشند!
♦️در این بین اما دونالد_ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکاست که در طول ۱۵ سال گذشته هیچگونه سفری در ایام سال نو به پایگاه های برون مرزی ارتش این کشور نداشته است و این رویکرد نه تنها در سطح مردم عامی آمریکا بلکه در سطح متفکرین آمریکایی هم موجب بروز انتقادات متعددی شده بود, خصوصا پس از آن که ترامپ رسماً اعلام کرد که قصد خارج کردن نظامیان آمریکایی از سوریه را دارد.
♦️این انتقادات به حدی بود که حتی الیوت_کوهن ، پروفسور یهودی مطالعات استراتژیک در دانشکده مطالعات بین المللی پیشرفته جان هاپکینز که از شخصیت های معروف و تاثیرگذار بر سیاست خارجی آمریکا شناخته می شود، چند روز قبل در مقاله ای خواهان دیدار ترامپ با نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه های نظامی خارج از کشور شد!
♦️از این رو سفر چند ساعته ترامپ به بغداد را می توان بخشی از تلاش کاخ سفید برای اقناع افکار عمومی و حفظ اعتبار روانی دولت آمریکا در سطح داخلی این کشور بحران زده دانست
@hadisyasi
🔴 آمد نفسی چاق کند‼️
🔹 سفر از پیش اعلام نشده و شبانه ترامپ به عراق و حضور سه ساعته در جمع سربازان آمریکایی در پایگاه عین الاسد واقع در استان الانبار که جز گپ و گفت و گرفتن عکس یادگاری هیچ چیز دیگری در بر نداشت، بیشتر یک شوی تبلیغاتی و سیاسی برای کاستن از حجم بالای هیاهوی داخلی علیه خود در آمریکاست.
ترامپ که در هفته های اخیر بر اثر پافشاری بر اختصاص بودجه 5 میلیارد دلاری برای احداث دیوار مرزی مکزیک و تقویت تدابیر امنیتی در مناطق مرزی با کنگره دچار تنش شده و به قول خودش همچون یک بیچاره و تنها در کاخ سفید منتظر دموکرات ها نشسته است، همانند دزدان شبانه با این سفر اعلام نشده به عراق خواست تا هوایی تازه کرده و به قول معروف در آب و هوای عراق نفسی چاق کند.
@hadisyasi
🔻دولت اجازه نمیدهد سازمان تعزیرات بر بازار و قیمتها نظارت کند
پورمختار عضو کمیسیون قضایی مجلس:
🔹تعداد زیادی از بازرسان در وزارت صنعت هستند که حقوق میگیرند و کارشان نظارت است و یا از سوی دیگر سازمان تعزیرات حکومتی را داریم که حسب اطلاع دولت اخیرا دستشان را بسته و اجازه نمیدهد که آنها در امر نظارت ورود کنند، به ویژه در رابطه با کارخانجاتی که مواد تولیدشده و یا حتی مواد اولیه را دپو کردند و نگه داشتند و حاضر به عرضه نیستند و به بهانهها مختلف این کالاها و مواد اولیه را احتکار کردند.
🔹 در چند مرحله ما شاهد برخورد با این احتکارها بودیم اما معلوم شد با فشاری که دولت وارد کرد، این برخوردها نیز متوقف شد و سازمان تعزیرات نیز کاری از پیش نمیبرد./رجانیوز
@hadisyasi
🔻اذعان به فریب مردم توسط وزیر خارجه/ ظریف: دولت مجبور شد که سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد
🔹محمدجواد ظریف اخیراً در مصاحبه با روزنامه خراسان با رد این که اهداف برجام، اقتصادی بود، گفت: بحثهای هستهای، امنیتی و خارج شدن از شورای امنیت بحثهای اصلی ما بود و این که کسی بگوید هدف برجام اقتصادی بود با واقعیات و خطوط قرمزی که برای ما ترسیم شده بود، نمیسازد.
🔹برخلاف این ادعای ظریف، آقای روحانی در روز اعلام توافق برجام، تصریح کرد که همه تحریمهای بانکی و مالی بالمره در روز اجرای توافق برداشته خواهد شد. او همچنین گفته بود تحریمها باید برداشته شود تا مشکل تولید و اشتغال و رونق اقتصادی و آب خوردن مردم و آلودگی هوا برطرف شود. همچنین رونق بخشیدن به اقتصاد ازطریق توافق به حدی که مردم بینیاز از یارانه شوند، از شعارهای دولت بود. همچنین حامیان دولت مدعی بودند هر روز تأخیر در اجرای برجام چند صد میلیون دلار خسارت به همراه دارد.
🔹ظریف در ادامه ضمن تحریف واقعیتهای مسلم مدعی شد: این که ما بیاییم صورت مسئله را عوض کنیم و بگوییم هدف برجام رفع تحریمها بود و ما نرسیدیم درست نیست. هدف برجام چیز دیگری بود که حاصل شد. وظیفه اروپا و آمریکا رفع تحریمها بود که به خصوص آمریکاییها نشان دادند طرف مذاکراتی خوبی نیستند. این به آن معنا نیست که دوباره هدف برجام را بازتعریف کنیم. اما اشکال این است که در داخل، دولت برجام را با اقتصاد و معیشت مردم گره زده است.
⚠️ او افزوده است: شاید به دلیل فشارهای برخی محافل داخلی که میخواستند فرایند برجام طی شود، دولت مجبور شد که سرنوشت برجام را با اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد. به نظر میرسد این نقطه انحراف باشد و الان ادبیاتی که تثبیت شده این است که هدف برجام اقتصاد بوده و چون نرسیدیم برجام شکست خورده است.
🔹اذعان به بالا بردن مطالبات عمومی برای انعقاد (به هر قیمت توافق)، اعتراف به خیانت دیگری هم هست و آن اینکه بدین ترتیب با یک دروغ و تبدیل آن به مطالبه عمومی، عملاً کشور را در عرصه مذاکره و چانهزنی، پیشاپیش خلع سلاح کرده و در مقابل دشمن، مجبور وانمود کردهاند!!/رجانیوز
@hadisyasi
⭕️ اعترافات یک نامه!
🔹نمایندگان تازه متوجه دخمه تاریکِ تاراج منابع ملت شده و به رئیس #قوه_قضائیه نامه نوشته و خواستار پیگیریِ فساد و تخلفات فراوان در روند خصوصیسازیها شدهاند.
🔹متن نامه گرچه ظاهری مطالبهگر داشته و در راستای مبارزه با #فساد است، اما حکایت از وضعیت بغرنج و دردآور مدیریت در کشور دارد.
🔹 پورحسینی، رئیس سازمان خصوصیسازی، شرکتهای آلومینیوم المهدی،ماشین سازی وریخته گری تبریز، نیشکر هفت تپه،آلومینیوم اراک و... را با ابهامات فراوان وقیمتهایی بسیار کمتر از ارزش واقعی، به بخش خصوصی واگذار کرده و بیشتر این شرکتهای بزرگ، اکنون در مرز ورشکستگیهستند.
🔹زندگی #کارگران منهدم شده و حتی حق اعتراض هم به آنها داده نمیشود، اما حالا که قرار است پورحسینی برود، نمایندگان مجلس تازه از خواب بیدار شده و نامه زدهاند تا رئیس سازمان خصوصیسازی ممنوع الخروج بشود!
🔹 همین نامه نمایندگان نشان میدهد، در این سالها سازمان خصوصیسازی و دولت کاری جز انهدام منابع ملی و نابودی زندگی بسیاری از کارگران نداشته است!
🔹 و سرانجام از همین نامه برمیآید که در این سالها قوه قضائیه هم تماشاگر بوده و با وجود تشکیل پروندههای قضایی علیه رئیس سازمان خصوصیسازی، محاکمهای صورت نگرفته است!
✍مستضعفین تی وی
🇮🇷 @hadisyasi
تصویر متن نامه👇👇
🔴 تغییرات و برکناری های مهم در عربستان
🔸با دستور پادشاه عربستان ، اغلب وزرا و شخصیت های نزدیک به ولیعهد محمد بن سلمان برکنار شدند از جمله مهم ترین این تغییرات عبارت اند از:
🔻۱. برکناری #عادل_الجبیر وزیر امور خارجه و انتصاب ابراهیم العساف ۷۰ ساله.
🔻۲. برکناری وزیر گارد ملی عربستان و انتصاب امیر عبدالله بن بندر بن عبدالعزیز.
🔸جالب اینکه در دستورات جدید پادشاه عربستان، محمد بن سلمان ولیعهد در کلیه مناصب سابق خود ابقاء شد.
👈پ.ن : تحلیل چرائی این تغییرات مهم را در پست های بعدی کانال تبیین دنبال کنید.
📚#تبیین
🇮🇷 @hadisyasi
🔴 چرایی زلزله سیاسی در عربستان
🔻تغییر وزیرخارجه عربستان را باید متاثر از دو عنصر مهم دانست:
1⃣ نخست، شکست حاکمیت نگاه تهاجمی در سیاست خارجی؛ مجموعه تصمیم گیر و تصمیم ساز در دربار سعودی به این نتیجه رسیده اند که رویکرد تهاجمی در سیاست خارجی به جای اینکه برای عربستان فرصت ساز باشد، هزینه بر بوده است. ناکامی در پیشبرد اهداف از پیش تعیین شده آنهم با یک رویکرد صد در صد تهاجمی و افراطی در یمن، سوریه، عراق از جمله عوامل مهم در جابجایی وزیر خارجه سعودی است به کاربست رهیافت های تهاجمی در سیاست خارجی معتقد بود. از این منظرگاه می توان واگذاری دستگاه دیپلماسی ریاض به ابراهیم العساف ۷۰ ساله را به منزله عقب نشینی سعودی ها از مواضع شکست خورده منطقه ای شان دانست.
2⃣ دوم، جایگزینی دیپلماسی امنیتی با دیپلماسی اقتصادی؛ از این زاویه به نظر می رسد نیاز عربستان به حضور در بازسازی سوریه و عراق در دوران پساداعش از عوامل مهم تغییر عادل الجبیر است. ظاهرا سعودی ها، مشارکت در_بازسازی سوریه و عراق را تنها روزنه نفوذ در این دو کشور پس از اقدامات متعدد و چندین ساله سلبی و ایجابی جهت به چنگ انداختن سوریه و عراق می دانند. برای تحقق این امر نیاز به یک دیپلماسی اقتصادی می باشد که از نظر دربار سعودی العساف برای این امر گزینه مناسبی است. اگر عادل الجبیر به عنوان نماینده گفتمان امنیت گرایی در حوزه سیاست خارجی عربستان شناخته می شود در نقطه مقابل العساف که یک عنصر فعال با سوابق اقتصادی است، نماینده نگاه اقتصادی در سیاست خارجی شناخته می شود. به بیان ساده تر اگر الجبیر برای یک فضای امنیتی عنصر خوبی است، العساف برای یک فضای اقتصادی گزینه مطلوبی است.
معیار
🇮🇷 @hadisyasi
🔴 چرا عادل رفت؟‼️
🔻" #عادل_الجبیر آنچه را ما به زبان عبری میگوییم، به زبان عربی میگوید!!"
در بیان اهمیت و جایگاه شخص عادل الجبیر در معادلات منطقه ای، جمله ی فوق که موشه یعلون وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی سال گذشته اظهار کرد، میتواند گویاترین سند باشد.
اما در موج جدید تغییرات ملک سلمان در کابینه سعودی که پنجمین موج تغییرات پس از پادشاهی سلمان میباشد ابراهیم العساف ۶۹ ساله دارای دکترای اقتصاد مربوط به طبقه ی اجتماعی تکنوکرات بر صندلی عادل الجبیر تکیه زد.
🔹در خصوص تحلیل زلزله سیاسی جدید در عربستان میتوان به گمانه های ذیل اشاره کرد:
1⃣ غالب شدن رویکرد اقتصادی در سیاست خارجی عربستان
2⃣ امتیازدهی ملک سلمان به شاهزاده های سعودی خصوصا خاندان سدیری: عادل الجبیر هیچ ارتباطی نسبی و سببی با خاندان سعودی نداشت. نکته ی دیگر که در تغییرات جدید مشهود است این است که همچنان فرزندان ملک عبدالله پادشاه سابق عربستان مورد بی مهری و غضب بن سلمان قرار گرفته اند!
3⃣ فرار از پاسخگویی و ترمیم چهره سیاسی بن سلمان پس از قتل بن سلمان با قربانی کردن نزدیکان سیاسی و رسانه ای ولیعهدجوان
4⃣ تغییر در رویکرد امنیتی عربستان در سوریه و منطقه. نشانه هایی از این تغییر در سفر عمرالبشیر سودانی و افتتاح سفارت امارات و بحرین در سوریه میتوان یافت
5⃣ ناکامی عادل الجبیر در دو ماموریت اصلی: ایران هراسی و معامله قرن در فلسطین
✍ #محمدصادق_سلطانزاده
#زمانه
🇮🇷کانال هادی سیاسی را دنبال کنید:
#تلگرام / #ایتا / #سروش👇
🇮🇷 @hadisyasi