🔺دادستان تهران: برخی مسئولان از اعلام منافذ وقوع فساد ناراحت میشوند/۶۷۰ نفر ممنوعالخروج شدند
🔹در طول این شش ماه مجموع افراد بازداشتی در پروندههای اقتصادی ۱۶۰ نفر است، ۶۷۰ نفر ممنوع الخروج شدهاند ۱۳۳ فقره کیفرخواست صادر شده و به موجب این کیفرخواستها ۱۹۰ نفر تحت تعقیب قرار گرفتهاند که از این تعداد، حکم محکومیت ۵۴ نفر در حال اجرا بوده و پروندههای زیادی در شعب ویژه در نوبت محاکمه است
🔹چرا در حساب بانکی متهمی که ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده و در بازار آزاد فروخته و کارخانه ماشینسازی تبریز را خریداری کرده است، یکباره میلیاردها تومان وارد میشود ولی مسؤولان بانکی آن را به پلیس و دادستانی گزارش نکردند
🔹دولت سه و نیم میلیارد دلار ارز برای واردات دارو به شرکتهای دارویی تخصیص داده است و مشخص نیست این ارزها چگونه هزینه شده و کسی در این زمینه اطلاعرسانی نمیکند
@hadisyasi
#فوری/ نامهنویسی وزرای پیر و خسته به رهبر انقلاب برای پذیرشFATF؛ فشارها برای تحمیل برجامهای دیگر در راه است
شنیده ها حاکی است ۸ تن از وزرای روحانی که سردسته آنها را با جرات میتوان محمدجواد ظریف دانست پای این نامه را امضا کرده اند. این رخداد درحالی است که ظریف قبلا در مجلس اعتراف کرده بود که پذیرش تعهدات داده شده در لوایح چهارگانه هیچ تضمینی برای رفع مشکلات مالی و بانکی ناشی از تحریم ها ندارد.
۸ وزیری که برای تصویب FATF به رهبری نامه نوشتند:
➖ ظریف: وزیر خارجه
➖زنگنه: وزیر نفت
➖دژپسند: وزیر اقتصاد
➖رحمانی: وزیر صنعت
➖اردکانیان: وزیر نیرو
➖حجتی: وزیر جهاد کشاورزی
➖محمد اسلامی: وزیر راه و شهرسازی
➖شریعتمداری: وزیر کار
@hadisyasi
🔺انتقاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به طرح اصلاح قانون انتخابات
میرسلیم:
🔹نمایندگان مجلس اصلاحاتی در قانون انجام دادند که در آن اصلاحات منافع خودشان لحاظ شده نه منافع مردم که این خیانت است.
🔹نمایندگان در قانون حد نصابها را پایین نکشند و باید کسانی به مجلس راه یابند که رای اکثریت را داشته باشند.
🔹متاسفانه گاهی اوقات نماینده به مجلس راه یافته ولی خیانت میکند و سواستفاده مالی و اخلاقی میکند که مساله مهمی است که باید در قانون مطرح شود تا نمایندگان بدانند که هر کاری را نمیتوانند انجام دهند/ ایسنا
@hadisyasi
#عقبنشینی آمریکا از تمرکز ضدایرانی نشست ورشو
🔹نماینده آمریکا در سازمان ملل هرچند بار دیگر اتهامات همیشگی علیه ایران را تکرار کرد، اما گفت نشست ورشو محلی برای تبادل نظر در مورد چالشهای خاورمیانه است و قرار نیست محلی برای بدنام کردن ایران یا حمله به این کشور، باشد.
🔹او گفت هرچند آمریکا از برجام خارج شده، اما به تصمیم دیگر کشورها برای ماندن در این توافق احترام میگذارد.
@hadisyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 برجامی که بود، برجامی که هست
از توافقنامه الجزایر تا #برجام
📌 بازخوانی قرارداد #الجزایر در گفتگوی اختصاصی با ایمان گودرزی (کارگردان مستند ۴۴۴ روز)
🇮🇷 @hadisyasi
برای بستن پرونده پالرمو و CFT
گواهی امروز شمخانی کافی است
🔹آقای شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی است؛ یکی از مراکز مهمی که موضوعات کلان امنیت ملی را رصد می کند.
♦️او امروز گفته است: "مذاکره با آمریکا بیفایده است. ما بیش از این اجازه نداریم که فرصت ملت ایران را صرف روندهای بیحاصل کنیم. اروپاییها از ما خواستند از برجام خارج نشویم. پذیرفتیم تا به اروپا فرصت بدهیم نشان دهد توان تصمیمگیری مستقل از آمریکا را دارد. اروپا هم اگر در پرداخت هزینهی حفظ برجام مردد است، باید بداند که ایران معطل آنها نیز نخواهد ماند".
🔹اگر آمریکا و اروپا در دیدبانی امنیت ملی، غیر قابل اعتماد و بدعهد و کلاهبردار ارزیابی می شوند -و نشانه روشنش نیز همین است که نعش برجام زیر پای آنهاست-، برخی دولتمردان چگونه می توانند ادعا کنند که #مصلحت در اعتماد دوباره به غرب و پذیرش کامل دیکته ها و مطالبات FATF در قالب الحاق به کنوانسیون پالرمو و CFT است؟!
♦️چرا نه سه سال اجرای برجام و نه اجرای 37 مطالبه (از مجموع 41 مطالبه FATF) به لغو تحریم ها منتهی نشد و به جای بهبود وضعیت اقتصادی به پسرفت انجامید؟ مگر نه اینکه مدیران غربی FATF بارها تصریح کرده اند حتی با انجام همین یکی دو تعهد باقی مانده نیز معلوم نیست ایران را از لیست سیاه خارج کنند؟
🔹عقل می گوید تا چک طرف کلاهبردار در معامله "نقد-نسیه" قبلی پاس نشده، معامله جدیدی انجام ندهید و دوباره دارایی خود را در ازای وعده بی ضمانت واگذار نکنید؟ (حالا که وعده هم نمی دهند!). بنابراین باید پرسید آنان که چنین وسوسه ای را انجام می دهند، مصلحت اندیش هستند یا فاقد عقل معاش در خوش بینانه ترین احتمال، و آلوده به نفوذ دشمن، در احتمالی واقعی تر؟
♦️ همین شهادت آقای شمخانی -که واقعیت جلو چشم مردم هم هست- برای رد لوایح مربوط به پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشروط کردن ادامه همکاری با FATF به تغییر ملموس رویکرد غرب کافی است.
🔹فراموش نکنیم وزارت خارجه و دولت، نسبت به 29 شرط رهبری، مجلس و شورای امنیت ملی برای اجرای برجام، اهتمام و درایت نداشتند و بنابراین شایستگی تجویز نسخه و آدرس جدید را که تنه به تنه نسخه های مردود قبلی می زند، ندارند.
محمد ایمانی
@hadisyasi
روحانی چرا هنجارشکنی می کند؟ -1
✍ سخنان اخیر آقای روحانی با اعتراض علما و مراجع مواجه شده است. آیتالله مکارم شیرازی در اعتراض به این سخنان گفت "سخنان رئیسجمهور درباره حجاب و فضای مجازی زننده بود. شما رئیس جمهوری اسلامی هستید؛ نه رئیس جمهور دموکراتیک سکولار. رئیس جمهوری که قسم خورده ارزش های اسلامی را حفظ کند، باید به قسم خود پایبند باشد".
♦️علت خودزنی آقای روحانی که کسوت روحانیت (عبای پیامبر ص) را بر تن دارد، چیست؟ مگر نه اینکه او عادت داشت هر چند وقت یک بار، هیئتی را نزد مراجع و علما در قم بفرستد تا همراهی و حمایت ایشان را نسبت به خود و دولت جلب کند؟ پس چرا اکنون به صورت مبانی و ارزش های اسلامی چنگ می اندازد و مرتکب مواضع هنجارشکنانه فرهنگی و ساختار شکنانه سیاسی می شود؟
🔹باید دید روحانی در ارتکاب این مواضع رادیکال، فعال و انتخابگر است یا منفعل و متاثر؟ غرض این نیست که از او رفع مسئولیت کنیم؛ این رویکرد، او را در موضع اتهام و مجرمیت قرار می دهد و موجب زوال صلاحیت های ریاست جمهوری و روحانی بودن -مگر در حد نام خانوادگی- می شود.
♦️واقعیت این است که روحانی در مسیر عقبگرد نسبت به محکمات دینداری و دین و انقلاب، دچار "مجبوریت از سر انتخاب قبلی"! شده است. ابتدا علت را بشناسیم و سپس درباره این اجبار حرف بزنیم.
🔹آقای روحانی در حالی که هنوز به اولین سالگرد دومین انتخاب خود برای ریاست جمهوری نرسیده بود، دچار ریزش شدید مقبولیت و محبوبیت بین مردم به ویژه رای دهندگان شد. روزنامه آرمان از روزنامه های حامی دولت، دیروز ضمن گفت و گو با فرزانه ترکان (عضو مرکزیت کارگزاران) نوشت "دولت روحانی دارای پایینترین میزان محبوبیت میان دولتهای پس از انقلاب است".
♦️این نظرسنجی ها دایما به روحانی و تیم لصلی وی عرضه می شود و حالتی از کلافگی و برآشفتگی را تولید می کند. آنها می فهمند که هم چوب حراج به سرمایه افتخار آمیز هسته ای (که حتی میان طیف های مخالف جمهوری اسلامی هم مایه مباهات بوده) زده اند، هم در دلداگی یکطرفه به آمریکا و اروپا، دچار آسیب عاطفی شدید شده اند، و هم سفره نسبتا تامین مردم را به باد داده و مردم را شاکی کرده اند.
🔹هر انسان آزاده و مختاری، در چنین موقعیتی، از سرعت تاختن در بیراهه و خسارت می کاهد، می ایستد و می کوشد اصلاح و جبران کند. اما مشاوران وسوسه گری هستند که رگ خواب برخی مدیران را پیدا کرده اند و درماندگی ناشی ازعبور از خط قرمز ها و هنجارهای اسلامی و ملی را می شناسند. بنابراین در چنین وضعیتی نسخه افراطی گری و رادیکالیسم (هنجار شکنی دوباره) را می پیچند.
(ادامه دارد)
محمد ایمانی
@hadisyasi
روحانی چرا هنجارشکنی می کند؟ - 2
♦️توجیه مشاوران وسوسه گر این است که همین رفتار متهورانه، علت عمده پیروزی در انتخابات 96 بود و اکنون می تواند مقبولیت شدیدا سقوط کرده را مجددا بر گرداند؛ به عبارت دیگر، دوباره دوقطبی های ساختگی و عوام فریبانه را احیا کند.
🔹این پیشنهاد البته ظاهری گره گشا دارد اما در باطن، اولا عقیم است (بلکه چالش مقبولیت را تشدید می کند) و ثانیا در متن نقشه اصلی جبهه دشمن تعبیه شده و به چشم مهره انتحاری و دژ شکن به دولت می نگرد. عقیم است، چون شرایط فعلی با ابتدای سال 96 تفاوت کرده است. آن زمان کنگره آمریکا تصویب تحریم های جدید و چند لایه را به بعد از انتخابات ایران موکول کرد تا آسیبی به طیف مروّج خوش بینی به غرب وارد نیاید
♦️ ضمنا تصور القایی به عموم این بود که سال 96 و 97، سال رونق اقتصادی است؛ اما درست بعد از انتخابات، فشار اقتصادی به خاطر سوء مدیریت عود کرد و موجب اعتراضات صنفی و کارگری متعدد حد فاصل خرداد تا دی 96 شد؛ پس از آن هم که وضعیت اقتصادی و واگذاری 18 میلیارد دلار ارز به رانت خوران و ایجاد تورم بالای 50 درصد معلوم است.
🔹بنابراین احیای دوقطبی های آمیخته به هنجارشکنی، صرفا نمک پاشیدن به زخم مردم تلقی می شود؛ چرا که تصور عمومی بر این است که دولت و شخص رئیس جمهور، اقتصاد و معیشت مردم را رها کرده و سرگرم حاشیه سازی و رفتارهای فانتزی شده اند.
♦️حق با فرزانه ترکان است که به آرمان گفت "دولت، فاقد برنامه و فرمانده اقتصادی است". ور رفتن با دین و حجاب، احساس ولنگاری مدیریتی نسبت به اقتصاد را جبران نمی کند بلکه موجب انزجار می شود.
🔹اما دشمن حتما از رادیکالیسم زدگی روحانی شادمان است؛ چرا که پمپاژ حس بی اعتنایی دولت به اولویت های معیشت مردم و ناتوانی آن، لازمه ایجاد بن بست در درون کشور و اجرای نقشه "ضربت از داخل" است.
♦️همچنین به تعبیر رهبر حکیم انقلاب، «نظام وقتی اسلامی است که در آن همه اجزای اسلام محفوظ باشد و صورت و سیرت اسلام حفظ بشود...آنچه امروز در زبان مستکبرین و مخالفین جمهوری اسلامی مشاهده می کنیم که با تغییر رفتار از آن یاد می کنند، همین است.
🔹مقتدای انقلاب همچنین فرموده اند «هدف اصلی جنگ نرم، استحاله جمهوری اسلامی ایران و تغییر باطن و سیرت، با حفظ صورت و ظاهر آن است. در چارچوب اهداف جنگ نرم، باقی ماندن نام جمهوری اسلامی و حتی حضور یک معمم در راس آن مهم نیست، مهم آن است که ایران تامینکننده اهداف آمریکا، صهیونیسم و شبکه قدرت جهانی باشد».
🔸آقای روحانی متاسفانه در مسیری افتاده که می توان نام آن را "سیاست خُسران" (نابودی خود و همه دارایی خویش) نامید. مشفقانه باید هشدار داد : حالا که دنیا و معاش مردم را دچار خسارت های بزرگ کرده اید، با معاد و آخرت مردم کاری نداشته باشید.
محمد ایمانی
@hadisyasi
سیاست و خسارت فاستوسی
♦ «فاوست» و دکتر فاستوس در اصل داستانی آلمانی است که بعدها به شیوههای گوناگون بازنویسی شده است. فاوست تحصیل کرده یا دانشمندی است که از سر جاهطلبی و برای کسب موقعیت و قدرت فزونتر، روح خود را به شیطان و نماینده او (مفیستوفل) میفروشد.
🔷 مفیستوفل قدرتی جادویی به فاوست (دکتر فاستوس) میبخشد اما در پایان دوره، روح او به شیطان تعلق میگیرد و فاوست به صورت ابدی، دوزخی و ملعون میشود؛ تا سرانجام شیطان او را به سوی جهنم همراهی میکند. فاوست برای رسیدن به موقعیت و قدرت، هر بار گناه و خیانت را بیشتر پرورش میدهد و فربهتر میکند و هر بار در اعماق بیشتری سقوط میکند. مسخشدگی فاستوس به حدی میرسد که با التماس و گریه به نماینده زشتسیرت شیطان میگوید «بمان! تو بسیار زیبایی!».
♦ اگر فاوست افسانه باشد، شیطان و شیطانپرستی افسانه نیست. به تعبیر قرآنی انسان زیر و رو شده و دارای نگاه وارونه نسبت به معروفها و منکرها، به مرتبه نفاق میرسد تا آنجا که برخلاف اهل صلاح و ایمان، در زمره «یأمرون بالمنکر و ینهون عنالمعروف» درمیآید (آیه 67 سوره توبه). منافقین به تعبیر امیر مؤمنان «شیطان را ملاک و پشتوانه کار خود گرفتند و شیطان هم آنها را در دامهای خود قرار داد؛ پس در سینه آنان تخم کرد و جوجه گذاشت و به تدریج در خردهای آنان رخنه کرد و با چشمانشان نگریست و با زبانشان سخن گفت؛ آنان را گرفتار خطا و لغزش کرد و نادرستی و ناراستیها را در نگاهشان آراست» (خطبه 7 نهجالبلاغه).
🔷 شیطان زدگی از این جنس را در عرصه سیاست جدی بگیریم. بخشی از مشکلات ما در همین اخلاق و جاه طلبی های فاستوسی و اعتماد به شیاطین عالم ریشه دارد.
@hadisyasi
⭕ ماجرای برکناری مدیرعامل سایپا: من استعفا نکردم، برکنار شدم و تصمیم را هم در وزارتخانه گرفتند! بهانه هم مساله افزایش قیمتها بود که مصوبهای است که خود #وزیر_صنعت امضای چندین وزیر را برای اجرای آن گرفت.
🔴افزایش قیمت خودرو، که خواسته خود وزیر است را در بازیهای سیاسی پیچیده و دنبال کی بود کی بود من نبودم هستند. به این شکل مهندسی سیاسی و روانی شد که گویی من سرخود قیمت پراید را افزایش دادهام و حالا با ورود وزیر و برکناری مدیرعامل #سایپا مساله حل شده است.
🔴 یقین داشته باشید قیمت #پراید را به قیمتهای قبل بازنخواهند گرداند. شخص وزیر طرفدار افزایش قیمت خودروهای داخلی است.
⭕️ متاسفانه رحمانی مردی نیست که به دنبال تصمیمات بزرگ باشد و توان آن را ندارد که تصمیمات ریشهای بگیرد و درحال مدیریت سیاسی و روانی صنعت است. با مانورهای سیاسی و پوپولیستی وضعیت از این هم بدتر خواهد شد.
@hadisyasi
#خواندنی #ویژه_نخبگان
🔴نقدی بر یک ادعا در مورد ولایت فقیه
✍ #دکتر_امیر_حمزه_مهرابی( دانشیار دانشگاه و کارشناس زمانه)
🔻 اخیراً یکی از نویسندگان و پژوهشگرانی که از گذشته های دور او را می شناسم ، یادداشتی را در فضای مجازی منتشر کرده است که جای تامل دارد.ایشان طرفداران ولایت فقیه را سه دسته می داند و می نویسد : « مواضع عملی معتقدان و یا حامیان را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
🔸الف: #عصمت_گرایان: آنان که ولی فقیه را در جایگاه امام معصوم و حتی بالاتر یعنی رسول الله (ص) و یا خدا می نشانند و برای او عصمت قائلند.
🔹ب: #سلطنت_گرایان: آنان که ولی فقیه را در جایگاه سلطنتی و شاه می نشانند و حاکم یا شاه را سایه خدا یا ظل الله می دانند. و فرمانش را مطاع می دانند حتی اگر از روی هوا و هوس باشد.
🔸ج: #عدالت_گرایان: آنان که ولی فقیه را حاکمی عادل ( و نه معصوم و نه مستبد) ،می دانند. »
در ادامه برای هریک از رویکرد ها، صفات و گفتمانهایی را معرفی کرده و نتیجه می گیرند که رویکرد سوم رویکرد صحیح است!! لذا ولی فقیه جایز الخطا است و مردم هم می توانند وی را نقد کرده و از وی انتقاد کنندو....
👌 #نقد_و_نظر
🔴در این زمینه نکاتی را متذکر می شوم:
1⃣ به نظر می رسد نویسنده محترم دو نظر اول( عصمت گرایی و سلطنت گرایی) را همراه با اغراق معرفی کرده است تا نظر سوم( عدالت گرایی) که دیدگاه خودشان است را به کرسی بنشانند!
2⃣در جامعه و در عالم واقع قائلین به «عصمت» یا «سلطنت»وجود خارجی ندارند و این دیدگاه از سوی هیچ فرد یا گروهی، در حد یک نظریه مطرح نشده و یا در عمل اجرایی نشده است .نویسنده نیز هیچ منبع ، سند یا شخصی را معرفی نکرده است.
3⃣ نویسنده محترم در ابتدا گفته اند: « در اینجا نمی خواهم به بحث منکران و مواضع مخالف یا معاند آنها وارد شوم» .
هرچند انتظار می رفت با توجه به خاستگاه ایشان، (در هنگامه ای که هجمه های فراوانی علیه رهبری و ولایت فقیه صورت می گیرد) در صدد پاسخ به مخالفین و منکران بر می آمدند ولی اصلا انتظار نمی رفت، به تایید ضمنی نظرمخالفین بپردازند .عصت گرایی ولی فقیه، تهمت و بهتانی است که معاندین به پیروان ولایت فقیه می زنند، همچنان که وهابی ها تهمت شرک و خدا پنداری ائمه(ع) را به شیعیان می زنند .
4⃣ دیدگاه هایی که در جامعه قابل شناسایی و مشاهده است ، نظریاتی است که از سوی « #موافقین_تقلیل_گرا » مطرح شده و می شود . برخی از آن ها را می توان با این عناوین معرفی کرد :
🔹الف: #قانون_گرایان :که ولایت فقیه را نه از روی اعتقاد بلکه بخاطر وجود آن در قانون اساسی و در محدوده اختیارات مصرح در آن می پذیرند.( علی مطهری)
🔹ب: #زینت_گرایان: این گروه، شان ولی فقیه را در حد تشریفات و یا حداکثر در حد پاپ یا ملکه قبول دارند .( حجاریان و بسیاری از اصلاح طلبان)
🔹ج: #جبر_گرایان : برخی نیزچون در شرایط فعلی جایگزین بهتری برای ولی فقیه و نظام ولایت فقیه سراغ ندارند آن را از روی جبر و اکراه تحمل می کنند و برای ارائه طرح جایگزین تلاش می کنند. ( تاج زاده و حزب مشارکت)
🔹د: #انحصار_گرایان: عده ای نیز ولایت فقیه ، مشروط به اینکه مصداق آن منحصراً از طیف و جناح خودشان باشد، را قبول دارند. ( برخی از اعضای مجمع روحانیون )
5⃣آنچه نویسنده تحت عنوان دیدگاه « عدالت گرایان» مطرح کرده اند، در طیف تقلیل گرایان می توان جای داد . عدالت فقط یکی از «صفات» و به تعبیر بهتر، یکی از «شروط» ولی فقیه است. از نظر شیعه، وجوب اطاعت از ولی فقیه نه صرفاً بخاطر عدالت و سایر شرایط و صفات وی، بلکه به خاطر « نیابت» از امام معصوم(ع) است.
عدالت شرطی است که برای مراجع و حتی امام جماعت یک مسجد هم لازم است. پس همه اینها ولی فقیه هستند؟ علاوه بر این ، عدالت امری نسبی و سیال است که به ادراک و تلقی مردم بستگی دارد. چه بسا در نظر عامه ، انوشیروان نیز فردی عادل تلقی شود ولی نسبت به عدالت خدا تردید و اعتراض صورت گیرد!!
#ادامه دارد
@hadisyasi