✅ باقیمانده ماه شعبان
♦️ ابوصلت میگوید در جمعه آخر ماه شعبان خدمت حضرت رضا (علیهالسلام) رسیدم. حضرت فرمود: ای ابوصلت، بیشتر ماه شعبان رفت و این جمعه آخر است، پس کوتاهیهایی را که در ایّام گذشته این ماه کردی جبران کن... دعا، استغفار و تلاوت قرآن را افزون کن... و این دعا را در بقیه ماه شعبان زیاد بخوان: «اللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضی مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِیَ مِنْهُ.
(پروردگارا اگر تا این مدت از ماه شعبان که گذشته است ما را نیامرزیدهای، پس در باقیمانده ماه ما را بیامرز...» (١)
🔻🔻🔻🔻
پینوشت
١. عیون أخبار الرضا، ج ٢، صفحه ٥١.
@tabyin
🔴 فرصت سازی موهوم یا زمینه سوزی؟!!
🔹 رویکرد دستگاه سیاست خارجی دولت در چندماه گذشته حاوی نوعی خطای محاسباتی بوده است؛
🔻۱. #فرصتسازی_موهوم؛ اظهار نظرهای وزیر خارجه به گونهای است که قصد دارند دولتِ بشدت بیاعتبار و احمق ترامپ را به دو دسته خوب و بد تقسيم کنند و آرزوی واهی فرصت سازی برای کاهش تحریمها و تهدیدات دارند. البته دولت ترامپ از بستر نظام فاسد و سلطهگر آمریکا روییده و بهطور ساختاری نیز منافع صهیونیستها و لابیهای مختلف به طور جدی بر آن تاثیر میگذارند. اما دولت فعلی کمترین زمینههای خوشبینی!!! را حتی برای هم پیمانان سنتی آمریکا از بین برده و اروپاییها و انگلیسیها هم نمیتوانند به ترامپ اعتماد کنند. در چنین شرایطی؛ تکلیف رابطه و مواجهه ما با آمریکا با وجود مولفههای هویتی، تعارضهای هنجاری، مختصات راهبردی وضعیت کنونی منطقه و... کاملا مشخص است و بهترین گزینه که واقعیترین گزینه است؛ مقاومت، تقابل و بازدارندگی هوشمندانه است.
🔻۲. #زمینهسوزی؛ با وجود متاثر بودن سران بسیاری از کشورهای منطقه از سیاستهای آمریکاییها؛ واقعیتهای جغرافیایی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی مذهبی جهت همکاری (ولو در سطح محدود و بخشی) میان کشورهای منطقه وجود دارد. این نقاط اشتراکی سطحی از رویکردهای مشترک را ممکن میسازد که صرف نظر از آنها معقول نیست. اما متاسفانه برخی اظهارنظرها علیه کشورهای همسایه؛ زمینههای حداقلی همکاری و مسالمت با همسایگان را به باد میدهد. خصوصا اینکه توجه نماییم برخی از این اظهارات با انگارههای قومیتی هم آمیخته میشود و به اشتباه ما و با خباثت رسانهای دشمن اصلی؛ در حکم توهین به ملتها و مردم منطقه هم محسوب میشود. آنچه مشخص است؛ غلیظترین اظهارات تقابلی صرفا در قبال آمریکا و رژیم صهیونیستی موضوعیت اصلی دارد و نباید جای دشمن اصلی عوض شود.
#خطای_محاسباتی
📚 #تبیین ؛ کانال اندیشه و بصیرت :
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 ارزیابی تصمیم جدید ایران
🔸 روحانی امروز اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران مطابق بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام دو اقدام را متوقف خواهد کرد: فروش اورانیوم و فروش آب سنگین.
🔸 در این رابطه نکاتی وجود دارد:
🔻 ۱. مقام معظم رهبری سال گذشته ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ و پس از خروج آمریکا از برجام در دیدار با دانشجویان و معلمان تصریح کردند:
👈 "بارها گفته بودیم به آمریکا اعتماد نکنید، این هم نتیجهاش. درباره مذاکره با سه کشور اروپایی [فرانسه، انگلیس، آلمان] هم میگوییم به اینها هم اعتماد نکنید."
در واقع مهمترین نتیجه عملی #داخلی تصمیم جدید روحانی مبنی بر توقف برخی تعهدات برجامی، این است که دولت حداقل پس از یکسال به این #جمعبندی_اولیه رسید که #اروپا نیز همانند #آمریکا قابل اعتماد نیست. به عبارت روشنتر دولت رسما پذیرفت که مذاکره و اعتماد به غرب، اروپا و آمریکا نه تنها منفعتی برای کشور ندارد بلکه وعدههای آنها فاقد هرگونه تضمین عملی نیز است و تاکنون جز #فرصتسوزی و معطل نگه داشتن اقتصاد کشور نتیجه دیگری بهدنبال نداشته است.
🔻 ۲. از بعد فنی، دو گام مطرح شده است. گام اول که توقف فروش اورانیوم غنیسازی شده و فروش آب سنگین است که اساسا از چند روز قبل توسط آمریکا منع شده بود و ارزش عملی خاصی ندارد. این گام صرفا میتواند بیانگر تصمیم و اراده ایران برای عبور از تعهدات یکطرفه برجامی باشد.
🔻 ۳. اما تصمیم اصلی در گام دوم نهفته است. یعنی اعلام تهدید و تعیین #ضربالاجل توسط شورای عالی امنیت ملی ایران مبنی بر آغاز غنیسازی بالای ۳.۶۷ درصد پس از ۶۰ روز. این تصمیم از اهمیتی بالا و چندجانبه برخوردار است و در واقع گام عملی، واقعی و موثر جمهوری اسلامی در مقابله با اقدامات تهاجمی آمریکا و انفعال اروپا بهحساب میآید. هرچند به نظر میرسد برای انتقال این پیام جدیت، مناسب بود ایران از همین امروز غنیسازی بالای ۳.۶۷ درصد را آغاز میکرد چرا که بهترین، سریعترین و موثرترین گام عملی بهحساب میآمد.
📚 #تبیین ؛ کانال اندیشه و بصیرت :
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 تحلیل عکسالعمل اروپا در برابر گامهای اول و دوم ایران
📝 در پاسخ به تعیین ضربالاجل ایران، حداقل چهار عکسالعمل از سوی اروپا متصور بوده است:
▪️الف. عدم پذیرش ضربالاجل و واکنش شدید
▪️ب. ادامه مذاکرات با پیشنهادات جدید و امتیازات حداقلی
▪️ج. سکوت و اجازه ورود ایران به گام دوم
▪️د. رویکرد تلفیقی: محکومیت ظاهری، وقتکشی با ایران و همراهی با آمریکا
🗓 اما نکات گفتنی در این زمینه:
🔻۱. قبل از هر چیز باید توجه کرد که ورود ایران به #گام_دوم و آغاز غنیسازی بالای ۳.۶۷ و راهاندازی مجدد رآکتور اراک به معنای #خروج_عملی ایران از برجام است هرچند نام برجام همچنان باقیبماند. در واقع در کنار به صفر رسیدن منافع اقتصادی برجام، بعد سیاسی آن نیز عملا به پایان خواهد رسید.
🔻۲. به نظر میرسد گزینه چهارم یعنی محکومیت ظاهری، وقتکشی با ایران و همراهی با آمریکا، قویترین احتمال برای رویکرد اروپا در مقابل تصمیم ایران باشد.
🔻۳. اروپا برای فرار از فشار آمریکا و رویارویی روزانه سیاسی با این کشور، ضمن محکومیت شدید تصمیم ایران، در کنار هیاهوهای ظاهری، اما اجازه میدهد تا ضربالاجل دو ماهه به پایان رسیده و ایران وارد گام دوم شود. سپس با همراهی آمریکا تلاش میکند تا یک #اجماعسازی جهانی علیه ایران شکل بگیرد و در سایه این اجماعسازی و فشار مضاعف، ایران را به مذاکرات مجدد و یک #توافق_جامع و مطلوب آمریکا وادار نماید. به نظر میرسد اروپا چندان هم از تصمیم جدید ایران ناخشنود نیست.
🔻۴. با توجه به نوع عملکرد بسیار ظالمانه آمریکا در موضوع برجام؛ #اجماعسازی علیه ایران به راحتی ممکن نخواهد بود. در این چند سال اخیر آمریکا تا حدقابل توجهی سیاست تحریمی خود را هم از لحاظ تنوع و دامنه و هم از منظر کشورهای هدف گسترش داده است. ابزار ظالمانه تحریم با این شکل تجاوزکارانه و بیمحابای فعلی؛ فرسوده خواهد شد و در چند سال آینده به ضدخود تبدیل میشود.
🔻۵. محور اصلی در توافق جدید، #منطقه است. وضعیت فعلی منطقه به هیچ وجه برای طرفهای اروپایی، آمریکایی و عبری _ عربی قابل تحمل نیست.
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 اعمال فشار دیپلماتیک یا حراج اعتبار فرهنگی؟!!
🔹 اظهار نظر نادرست عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه در مورد برادران عزیز افغانی (مهاجرین ساکن ایران) و پیوند زدن آن به مساله تنشهای دیپلماتیک ما با اروپا؛ محل انتقاد و تامل جدی است.
🔻۱. این اظهارنظر ناپسند موضع نظام جمهوری اسلامی نیست و پشتوانه اجماع تصمیمگیری در سطوح بالا را ندارد. از طرف دیگر نظر شخص رهبر معظم انقلاب انقلاب اسلامی در این موضوع با توجه به رویکرد سراسر برادرانه و مشفقانه ایشان نسبت به مهاجران افغانی(که در مواردی صراحتا بیان شده است)؛ روشن و بلاتشکیک است.
🔻۲. نظام جمهوری اسلامی با اصالت دهی و محور قراردادن امت اسلامی؛ رسالت و نقشی برای خود قائل است که صرفا با حصار مرزهای جغرافیایی تحدید نمیشود. مرزهای هویتی نظام جمهوری اسلامی با منویات حضرت امام (ره) و رهبری معظم؛ کاملا تعریف شده و شفاف است.
🔻۳. کشور افغانستان با ما مشترکات فرهنگی، تاریخی، تمدنی و دینی گستردهای دارد و در چهل سال اخیر بعد همگرایی انقلابی (التزام و دلبستگی به اصول فرامرزی انقلاب اسلامی) نیز به آن اضافه شده است. حضور مخلصانه مجاهدان افغانی در جبهههای دفاع مقدس هشت ساله، رشادت بینظیر و پردامنه در قالب مدافعان حرم (لشگر فاطمیون) و... همه نشانههایی از این امر است. مولفه های امنیتی محور مقاومت _که اینک قدرتمندترین بازیگر صحنه غرب آسیا است_ با اتکا به مولفههای ارزشی بناشده است و مجموعه این اقدامات مکتبی؛ طراز قدرت ملی را به نحو بیسابقهای ارتقاء داده است.
🔻۴. اظهار نظر مورد اشاره؛ با کرامت انسانی و اصول اخلاقی مغایرت دارد. هم چنین اعتبار فرهنگی ایران اسلامی را به حراج میگذارد و البته با ملاحظات امنیتی نیز ناهمخوان است چرا که زمینهای برای اختلاف و تنش در درون/برون مرزها به وجود میآورد. با قطع و یقین میتوان گفت دستگاه تبلیغاتی دشمن (به طور مثال بی بی سی فارسی) برای اینگونه اظهارات خوشحال میشوند و انگارههای خبیثانه رسانهای برای ایجاد تنفر متقابل را پیگیری مینمایند.
🔻۵. از لحاظ تاکتیک دیپلماتیک؛ این اظهارات بسیار کوتاه اندیشانه و مبتدیانه است و اتفاقا کارکرد معکوسی دارد. چرا که طرف اروپایی را به این برداشت غلط میرساند که مشکل اقتصادی ایران بسیار حاد است.(مهم)
👈 راهبرد قطعی و همیشگی دشمن: ایجاد اختلاف در میان امت اسلامی + تنفرپراکنی میان ما و همسایگان
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
💢 برنی #سندرز، سناتور دموکرات و کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا با انتشار ویدئویی که حاوی تصاویر نظامیان بر زمین افتاده آمریکایی است، نسبت به عواقب درگیری نظامی با #ایران هشدار داد.
🔸سندرز: #جنگ با ایران یک فاجعه واقعی است. اگر وارد چنین جنگی شویم، برای دهه ها در آن گرفتار خواهیم ماند و هزاران نفر از نظامیان ما کشته خواهند شد.
@tabyin
🔴 پیروز #جنگ_ارادهها
🔹 در روزهای اخیر با بالارفتن تنش سیاسی و رسانهای در مورد مواجهه ایران و رژیم آمریکا؛ تحلیلها و سرخطهای رسانهای خاصی دنبال میشود.
🔻۱. رسانههای معاند (بی بی سی، صدای امریکا و... ) تلاش میکنند خطر جنگ را برای افکار عمومی مردم ایران پررنگ نمایند. در حقیقت این رسانهها با #عملیات_روانی افکار عمومی مردم ما را آزمایش میکنند که نسبت به خطر جنگ چه حسی دارند و چه واکنشی خواهند داشت. #هدف اصلی این است که به مخاطب القا میکنند از ترس جنگ!!! ؛ از برجام خارج نشوید و به مذاکره تن دهید. اما ارزیابیهای متقن و شواهد و قرائن نشان میدهد مردم ما این جو رسانهای را جدی نگرفتند و هراس افکنی دشمنِ رسانهای را تقریبا به حساب نیاوردند.
🔻۲. بسیار بیش از آنکه افکار عمومی ایران نگران جنگ باشند افکار عمومی آ#مریکا نگران جنگاند و بهطور دقیقتر؛ رقبای ترامپ این موضوع را نقطه مناسبی برای فشار علیه ترامپ میدانند. سایر کارهای ترامپ چندان برای افکار عمومی امریکا حساسیت ندارد اما حساب جنگ جداست. خود ترامپ هم فهمیده نباید در این موضوع؛ زمینه بهرهبرداری به دست مخالفانش بدهد. خصوصا آنکه ترامپ در کمپین قبلی انتخابات؛ با شعارهای ضدجنگ توجهات را به خود جلب نمود. به همین دلایل است که شنیده میشود ترامپ از محور بودن نظرات افرادی نظیر جان بولتون ناراضی است و در معادلات افکار عمومی آمریکا آنرا به ضرر خود میداند.
❇️ خلاصه؛ دشمن احمق ، کارزار عملیات روانی (دقیقتر؛ #جنگ_ارادهها) را علیه ایران شروع کرد اما خودش اول بازنده این منازعه شده و در حال عقبنشینی است. نه ارادهای برای جنگ دارد و نه اصولا میتواند چنین جسارتی داشته باشد. قابلیتهای نظامی و راهبردی ایران نیز جای تردید برای رژیم آمریکا باقی نمیگذارد.
🔅 #ونصرته_بالرعب
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 دیپلماسی واسطهها
🔹 آمریکاییها ابتدا با تحرکات نمایشی گسترده نظامی و سایه جنگ، تلاش کردند ایران را به پای میز مذاکره بکشانند حال که با پاسخ قاطع ایران روبرو شدهاند تلاش میکنند با #لشکر_واسطهها و پیغامها، ایران را وارد #دیپلماسی_تعارفی کرده و در دام نرم مذاکره گرفتار کنند. ادبیات روزهای اخیر ظریف، پالس مثبت به دیپلماسی تعارفی آمریکاییهاست.
🔹 در حالی که واقعیت فشار حداکثری ترامپ تغییری نکرده است، بدترین پاسخ به تاکتیک جدید آمریکاییها و اروپائیها، ادبیات نرمش است.
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 ابعاد محکومیت یک #توهین
🔹 در یکی از بهترین هیاتهای مذهبی تهران، یک مداح مهمان، بر روی آنتن زنده تلویزیون به همسر پیامبر (ص) نسبت #حرامزادگی میدهد. ضمن محکومیت این اقدام زشت، ابعاد این موضوع حداقل از سه منظر قابل تحلیل و تبیین است.
🔻۱. از بعد شرعی: حکم شرعی موضوع کاملا روشن است. علاوه بر مراجع عظام تقلید، فتوای روشن و صریح مقام معظم رهبری بسیار گویاست:
" اهانت به نمادهای برادران اهل سنت از جمله اتهام زنی به همسر پیامبر اسلام #حرام است."
این بدان معناست که اصل موضوع، #حرام_شرعی است و به آنتن تلویزیون و پخش زنده آن ربطی ندارد و حتی در غیر آن هم، این حرمت باقیست.
🔻 ۲. اهانت به رسول خدا (ص): نه فقط اهل سنت بلکه ما شیعیان بیش و پیش از دیگران این سخنان و اهانتها را محکوم میکنیم. چرا که به همسر پیامبر (ص) ما و همه بشریت چنین توهینی شده است. چگونه میتوان تصور کرد که رسول خدا (ص) [العیاذ بالله] با یک حرامزاده ازدواج کرده باشد؟ این توهین بزرگ، جسارت به ساحت مقدس رسول الله (ص) است. نقد عملکرد همسر ایشان، امری جدا از چنین نسبتی است.
🔻 ۳. ضربه به حیثیت و شعارهای نظام: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، به برکت بصیرت بینظیر امام راحل (ره) نظام اسلامی، طلایهدار و منادی وحدت شیعه و سنی در جهان بوده است. هرچند در برخی هیاتها گاه جسارتهایی میشده، اما رسانه ملی به عنوان منعکس کننده سیاستهای نظام، هرگز پژواک دهنده جزئی این مسائل نبوده است.
رهبرانقلاب میفرمایند: "بعضیها به نام شاد کردن دل حضرت زهرا (س)، این روزها کاری میکنند که #انقلاب را در دنیا لَنگ کنند ... آن کسی که امروز کاری کند که آن دشمن انقلاب، آن مامور CIA و... دلیلی پیدا کند، نواری پُر کند و ببرد اینجا و آنجا و نشان بدهد و بگوید آن که میخواهید انقلابش را قبول کنید، این است! میدانید چه #فاجعهای اتفاق میافتد؟"
در واقع حرکاتی از این دست، فراتر از اختلافات اعتقادی و کلامی، به اساس حرکت نظام ضربه میزند. روشن است که مساله وحدت، هرگز به معنی دست کشیدن از باورهای اعتقادی نیست.
🔻 ۴. نکته پایانی، هرچند مسئولین پخش رسانه ملی باید احتیاطهای لازم را به خرج میدادند و برنامه را با اندکی تاخیر بر روی آنتن میبردند، اما راه علاج آن، برکناری رئیس یک شبکه نیست. واقعیت این است که سالهاست جریان مداحی کشور بخصوص نسل جدید آن، در کنار بلوغ فکری و معنوی چشمگیر و خیرهکنندهاش در ابعاد معرفتی و انقلابی، دچار آسیبهایی جزئی نیز شده است که باید درمان شود. از گذشته دور، #رشد و تربیت، در سایه اساتید و علما، سیره ثابت مداحان و ذاکران بزرگ اهل بیت (ع) بوده است. رهاشدگی و خوداجتهادی برخی مداحان کمسواد خطری است که جامعه بزرگ و ذیقیمت مداحان و ذاکران را تهدید میکند.
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 ظرفیت روز قدس در شکست معامله قرن
🔸 طرح جدید عادیسازی روابط اعراب و اسراییل و حل و فصل مساله فلسطین موسوم به #معامله_قرن با محوریت کوشنر _ داماد یهودی ترامپ _ در حال پیگیری است و تا این لحظه قرار است ۲۳ خرداد از آن رونمایی شود. هرچند ابعاد این طرح تاکنون افشا نشده و عموما گمانهزنی است اما در این رابطه به نکات مهمی اشاره میشود:
🔻۱. راهبرد کلی معامله قرن بر سه محور بسیار مهم و خطرناک بنیان گذاشته شده است:
🔹الف. حذف و یا حداقل جابجایی مساله فلسطین به عنوان مساله اول جهان اسلام.
🔹ب. اساس معامله قرن، بر عادیسازی روابط اعراب و اسرائیل و مشروعیتبخشی به رژیم اشغالگر از طریق تغییر ریل سیاسی به #ریل_اقتصادی است. در واقع پایه معامله قرن وارد کردن (بخوانید: آلوده کردن) فلسطینیهای #داخل به عرصههای اقتصادی و اعطای اقامت دایمی به فلسطینیان #خارج است. اینجا دیگر سخن از مذاکرات طولانی سیاسی، سلطه خودگردان، گروههای فلسطینی اعم از گروههای مقاومت و سازشکار و مساله قدس نیست بلکه مستقیما #مردم_فلسطین را مورد هدف قرار داده است.
🔹ج. خطر آنجا بیشتر میشود که کشورهای اسلامی و عربی با محوریت عربستان و امارات تامین کنندگان منابع مالی و بخصوص #عملیاتیسازی این طرح هستند. این یکپارچگی اعراب برای عادیسازی روابط اسرائیل در پوشش #کمکهای_افتصادی و انسانی به مردم فلسطین صورت خواهد گرفت. یعنی دقیقا نقطهای که این ملت شریف مقاوم از آن ناحیه بشدت در تنگنا قرار دارد.
🔻۲. در حقیقت در یک فریب آشکار و در سایه این طرح، مساله فلسطین، چهرهای اقتصادی و به ظاهر انسانی به خود خواهد گرفت و ابعاد آرمانی، دینی، تاریخی و ...آن به محاق خواهد رفت.
🔻۳. همانگونه که رهبری معظم فرمودند روز قدس امسال از سالهای گذشته اهمیت بیشتری دارد چرا که در کنار آمادهسازی حذف و یا ضربه بزرگ به آرمان فلسطین و قدس، جبهه عبری _ عربی به یک اجماع برای شکستن مقاومت مردم فلسطین از طریق تغییر صورت مساله اشغالگری فلسطین و قدس شریف به موضوعی اقتصادی و قابل معامله و با امید به انشقاق داخلی فلسطینیان دست یافته است. هرچند این طرح محکوم به شکست است اما در این شرایط حساس زنده نگهداشتن آرمان اصلی فلسطین و بازگرداندن آن به مساله اول جهان اسلام، با ظرفیت عظیم روز قدس به حرکت درخواهد آمد.
🔻۴. #دوگانهسازیهای جعلی : قدس = معیشت ؛ فلسطین = زندگی ؛ آرمان = آرامش و ... محورهای القایی رسانههای صهیونیستی و عربی ضدمقاومت در روزهای آتی خواهد بود.
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 پایگاه آمریکایی واشنگتن اگزمینر: #ترامپ خواستار مذاکره با #ایران نیست بلکه به دنبال تسلیم شدن این کشور است.
🔸در واقع هدف از تحریم های سخت علیه ایران این است که این کشور به زانو درآمده و به خواسته های آمریکا تن در دهد.
🔸اما ایران هیچ نشانه ای از زانو زدن از خود نشان نداده و سیاست ترامپ در عمل با شکست مواجه شده است.
@tabyin
💢 عبدالباری عطوان ، سردبیر القدس العربی :
🔸 سیدحسن #نصرالله در سخنرانی آخرش قاطعانه گفت که جنگ علیه ایران محدود به مرزهای جغرافیایی آن کشور نمیشود و همه منافع امریکا، اسرائیل و سعودی را در تمام منطقه به آتش خواهد کشید. #این_مرد اهل عمل است و هنگامی که تهدید میکند، میداند چه میگوید.
🔹 موشکهای مقاومت فلسطین، #معامله_قرن را ساقط کردند. همین موشکها در کنار موشکهای سوریه، لبنان، عراق و ایران، #جولان و #قدس و سایر اراضی اشغالی را آزاد خواهند کرد.
@tabyin
🔴 نشانهای آشکار از افول سیاسی آمریکا
🔸 رهبر فرزانه انقلاب در مراسم سالگرد امام خمینی (ره) فرمودند: "افول سیاسی آمریکا اگر یک دلیل بیشتر نداشته باشد کافیست، آن دلیل عبارتست از انتخاب فردی با مختصات آقای ترامپ در آمریکا! "
برای فهم دقیقتر این نگاه راهبردی، به نکاتی اشاره میشود:
🔻۱. پیرو سفر ترامپ به انگلستان؛ تجمع اعتراضی بزرگی در اعتراض به وی و سیاستهایش صورت گرفت. جالب اینجا است که جرمی کوربین رهبر یکی از احزاب اصلی و پرطرفدار انگلستان در نیم قرن گذشته (حزب کارگر) در این تجمع علیه ترامپ سخنرانی کرد.
توجه نمایید که انگلستان #مهمترین متحد رژیم آمریکا است که روابط عمیق استراتژیک در همه سطوح (موسوم به روابط ویژه) با آمریکا داشته است و سابق بر این کوچکترین اختلاف میان سیاستهای آمریکا و انگلستان؛ متصور نبود. اما حالا اختلافات جدی در میان اردوگاه آنگلوساکسون در اثر تعارض منافع و تحولات دنیا به وجود آمده است. در کلیت جهان غرب نیز همگرایی و اتحاد سابق وجود ندارد و تحولات دنیای روابط بین الملل نشان دهنده تحول جدی در توازن قدرت جهان است.
🔻۲. خودمحوری، تلون و نازل بودن شخصیت فردی چون ترامپ که به مقام ریاست جمهوری آمریکا میرسد؛ نشانده #فساد_درونی و افول آمریکاست. ترامپ در جامعه آمریکا؛ یک پدیده استثنا یا خلاف رویه نیست بلکه جلوه #بدون_بزک رژیم آمریکا است.
✳️ نتیجه آنکه؛ ما در پیچ بزرگ تاریخی قرار داریم که اصلیترین مولفه آن #افول_آمریکا و زوال سلطه غرب است. پس برخیها!! دچار خطای محاسباتی نشوند؛ واقعیت این است که آمریکا به مثابه ابرقدرت!! دیگر وجود خارجی ندارد.
📚 به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 میانجیگری یا ابزار فشار جدید؟!
🔸 قرار است شینزو آبه نخست وزیر ژاپن ۲۲ خرداد به تهران سفر کند.
هرچند گفته میشود وی برای میانجیگری بین ایران و آمریکا به ایران میآید اما واقعیت این است که آمریکاییها فشار تهدیدات نظامی را به #فشار_روانیِ دیپلماتیک تغییر دادهاند. هر دو با یک هدف و کارکرد مشخص: شکستن مقاومت ایران و بازگرداندن ایران به پای میز مذاکراتِ بدونِ نتیجه.
به عبارت دقیقتر شینزو آبه و سایرین، یک میانجی نیستند بلکه گزینه جدید فشار بر ایران بهحساب میآیند.
🗓 اما نکات گفتنی:
🔻۱. در دور جدید، چرا ژاپن و سپس آلمان و ...؟
🔹الف. نخست وزیر ژاپن حامل بسته وسوسهکننده اقتصادی است. کشورهایی همانند عمان و... صرفا حامل پیام هستند و نمیتوانند ترغیب کننده ایران برای ورود به مذاکرات باشند.
🔹ب. ژاپن و سایر میانجیها همانند آلمان، در مقابل بسته پیشنهادی اقتصادی، انتظار دارند ایران به میز مذاکرات چینش شده توسط آمریکا با موضوع منطقه و موشکی، بازگردد.
🔻۲. در واقع آمریکا در دور جدید فشارها، با ناامیدی از فشار نظامی، یک دوی استقامت علیه ایران را با بهکارگیری ژاپن ، آلمان ، کره جنوبی ، هند و ... آغاز کرده است. این کشورها نیز با پیشنهاد یک بسته اقتصادی، در یک پروسه زمانی، پی در پی ایران را تحت فشار قرار خواهند داد.
🔻۳. (مهم) پیشنهادات، اقتصادی و #تاکتیکی است و درخواستها، منطقهای، نظامی و #راهبردی؛ از این رو مذاکره در این شرایط آرایش شده، یک وقتکشی طولانیِ بدون نتیجه و نسیه برای ایران و پُرنتیجه و نقد برای ترامپ است. مهم این است که مسئولان ایرانی دچار خطای محاسباتی نشوند و بدانند که #ترامپ بیشترین و فوریترین نیاز را به این مذاکرات دارد و نه ایران.
📚به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
🔴 تاسف عمیق برای دستگاه دیپلماسی!!
🔸ظاهرا برداشت طرفهای غربی از دولت و وزارت خارجه ایران، #وادادگی و بیاراده بودن است وگرنه نباید امروز شاهد تُرکتازی سفارتخانههای کشورهای اروپاییِ #فسیل_شده امثال انگلیس و ایتالیا در تهران بودیم.
سفارتخانههای کشورهای اروپاییِ رو به زوال، همیشه محل جاسوسی بوده و امر جدیدی نیست. #امر_جدید، دهن کجی علنی این سفارتخانهها به #ارزشهای_فرهنگی اسلامی ایرانی است.
حنای دولتهای اروپایی همانند انگلیس و فرانسه در کشورهای خودشان هم دیگر رنگی ندارد و در مدیریت داخلی کشورشان هم درماندهاند، قیافه آمدن برای ایران، طنزی بسیار تلخ است.
به کانال #تبیین بپیوندید:
️http://eitaa.com/joinchat/1033961472C8a1cc59c8c
تبیین
🔴 میانجیگری یا ابزار فشار جدید؟! 🔸 قرار است شینزو آبه نخست وزیر ژاپن ۲۲ خرداد به تهران سفر کند.
🔴 رهبر انقلاب در دیدار نخستوزیر ژاپن:
ترامپ را شایسته مبادله پیام نمیدانم/ با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد/ آمریکا زیر یک توافق قطعی زد کدام عاقلی دوباره در همان موضوع با او مذاکره میکند؟ / ترامپ بعد از بازگشت از ژاپن، پتروشیمی ایران را تحریم کرد آیا این پیام صداقت است؟/ ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیس جمهور امریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.
@tabyin