⭕️ماهترین ماه
🔹بیشک یکی از #مناسبتهایمهمی که در #دنیای_اسلام هرساله تکرار میشود و از جمله مناسباتی است که به فرقه خاصی از مسلمانان تعلق ندارد، ماه مبارک #رمضان است؛ ماهی که در بین مسلمین به #ماه_خدا و #میهمانی او مشهور است. ماهی که #مسلمانان همه در تلاشند تا زیر #بارانرحمتالهی بدون چترِ #گناه به رقص بندگی درآیند؛
🔹که #پیامبر_رحمت صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «[ماه رمضان] ماهی که اول آن #رحمت، میانهاش #مغفرت و آخر آن #اجابت و آزادی از #دوزخ است». [۱] ماهی که به هر بهانهای مستحق #پاداش و #رحمت_خدا میشوی؛ «#نفس هایتان در این ماه، #تسبیح و #خوابتان، #عبادت است». [۲]
🔹ماهی که در آن جز #شقی، در #گناهانش باقی نمیماند و همه از جاری زلال این ماه #طاهر و پاک میگردند؛ «در آخر هر روز از ماه مبارک #رمضان، خداوند را هزارهزار #آزادشده از #آتش است؛ چون شب و روز جمعه شود، هر ساعتی هزارهزار و در شب و روز آخر ماه رمضان به تعداد تمام آزادشدگان در طول ماه، از #آتش نجات مییابند».
پی نوشتها؛
[۱] کافی، ج۴، ص۶۷
[۲] امالی شیخ صدوق، ص۸۵
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«روزه» چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟ (بخش دوم)
🔸 #روزه در سه بخش از زندگى انسان تأثیر گذار است: ۱) آثار تربیتی؛ ۲) آثار اجتماعی؛ ۳) آثار بهداشتی و درمانی.
2⃣آثار اجتماعى روزه
🔹 #آثار_اجتماعى_روزه بر کسى پوشیده نیست. #روزه یک درس #مساوات و برابرى در میان افراد #اجتماع است؛ با انجام این دستور مذهبى، #افراد_متمکن هم وضع #گرسنگان و #محرومان اجتماع را به طور محسوس در مى یابند، و هم با صرفه جويى در غذاى شبانه روزى خود مى توانند به کمک آنها بشتابند. البته ممکن است با توصیف حال گرسنگان و محرومان، سیران را متوجه حال گرسنگان ساخت، ولى اگر این مسأله جنبه حسّى و عینى به خود بگیرد اثر دیگرى دارد. #روزه به این موضوع مهم اجتماعى رنگ حسّى مى دهد،
🔹لذا در حدیث معروفى از #امام_صادق (عليه السلام) نقل شده که «هشام بن حکم» از علت تشریع #روزه پرسید، امام (عليه السلام) فرمود: «إِنَّما فَرَضَ اللّهُ الصِّیامَ لِیَسْتَوِیَ بِهِ الْغَنِیُّ وَ الْفَقِیرُ وَ ذلِکَ أَنَّ الْغَنِیَّ لَمْ یَکُنْ لِیَجِدَ مَسَّ الْجُوعِ فَیَرْحَمَ الْفَقِیرَ لاَِنَّ الْغَنِیَّ کُلَّما أَرادَ شَیْئاً قَدَرَ عَلَیْهِ فَأَرَادَ اللهُ تَعالى أَنْ یُسَوِّیَ بَیْنَ خَلْقِهِ وَ أَنْ یُذِیقَ الْغَنِیَّ مَسَّ الْجُوعِ وَ الأَلَمِ لِیَرِقَّ عَلَى الضَّعِیفِ وَ یَرْحَمَ الْجائِع»؛ [۱]
🔹[ترجمه روایت:] (#روزه به این دلیل #واجب شده است که میان #فقیر و #غنى #مساوات برقرار گردد، و این به خاطر آن است که #غنى، طعم #گرسنگى را بچشد و نسبت به #فقیر اداى حق کند؛ چرا که اغنیاء معمولاً هر چه را بخواهند براى آنها فراهم است؛ #خدا مى خواهد میان #بندگان خود مساوات باشد، و طعم گرسنگى و درد و رنج را به اغنیاء بچشاند تا به #ضعیفان و گرسنگان رحم کنند). به راستى اگر کشورهاى ثروتمند جهان چند روز را در سال #روزه بدارند و طعم گرسنگى را بچشند، باز هم این همه گرسنه در جهان وجود خواهد داشت؟! #ادامه_دارد...
پی نوشت:
[۱] من لايحضره الفقيه، ج ۲، ص ۷۳ (انتشارات جامعه مدرسين)
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازى، دارالکتب الإسلامیه، چ ۵۵، ج ۱، ص ۷۰۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#روزه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امامت و ولایت
🔹امروز اگر کسانی در #دنیای_اسلام، آنهایی که با معارف اسلامی آشنا هستند، مراجعه کنند به #قرآن و ضوابطی که در قرآن برای #بندگی_حق و #زندگی و جهت گیری بندگان حق در #قرآن معیّن شده است، امکان ندارد به نتیجهای برسند جز نتیجه #امامت_امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) و آنچه دنبالهی او است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۹۵/۰۶/۳۰
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️اسباب و انگيزه های «ناسپاسی» کدامند؟
🔹گاه تقصير در #شكرگزارى و گرايش به #ناسپاسى، از کمی #معرفت انسان نسبت به #نعمتها سرچشمه می گيرد، و اصولا #افراد_ناسپاس به #نعمتهاى_الهى نمى انديشند؛ با كمى دقت در #آفرينش #بدن و دستگاه عجيب و بسيار دقيق آن، به اهميت #نعمتهاى_الهی در وجودمان آگاه شده و حس #شكرگزارى در وجود انسان تحريك مى شود. #خداوند دستگاه هايى [مانند قلب و كبد و كليه ها و شش ها] را در وجود #انسان قرار داده كه اگر بشر بتواند معادل مصنوعى آنها را بسازد، قطعاً كارايى بسيار پايينى خواهد داشت گاه دهها يا صدها ميليون هزينه دارد و به اين ترتيب اگر بخواهيم قيمتى بر يك يك اعضاء خود بگذاريم خواهيم ديد صاحب سرمايه بسيار عظيمى هستيم.
🔹در #نعمتهاى_بيرونى، گاه يك جرعه آب به اندازه يك دنيا ارزش دارد، چنان كه بعضى از علماء نقل كرده اند كه: «روزى عالمی بر پادشاهی وارد شد در حالى كه ظرف آبى در دست او بود و مى خواست بنوشد، شاه به آن عالم بزرگ گفت: مرا پندى ده، مرد عالم گفت: اگر فوق العاده تشنه باشى و اين آب را از تو باز گيرند، مگر اين كه تمام ملك و حكومت خود را بدهى چه خواهى كرد؟ گفت چاره اى ندارم، تمام ملك خود را مى دهم، مرد عالم گفت: چگونه #دلبستگى به حكومتى دارى كه بهاى آن جرعه آبى بيش نيست».
🔹گاه انسان، #بيمارانى را مى بيند كه از شدّت #درد و #رنج به خود مى پيچند و مرگ را يك عطيّه آسمانى براى خود مى شمرند، در آن حال انسان فكر مى كند اگر تمام عالم را به همراه اين بيمارى به او بدهند هيچ ارزشى ندارد و اگر همه جهان را از او بگيرند و در مقابل عافيت و #تندرستى به او بدهند، سلامتی براي او ارزشمندتر است. با سلب #نعمت هاى به ظاهر كوچك و بسيار كم اهميت در وجود #انسان، #حيات او به خطر مى افتد. چشمه هاى آبى به نام غدّه هاى بزاق در دهان انسان به طور دائم كار مى كند و دائماً زبان، دهان، لب ها و گلو را نرم و مرطوب نگه مى دارد،
🔹و به هنگام خوردن غذا با جوششی فوق العاده، غذا را برای فرو بردن نرم و آماده مى نمايد و در عين حال به هضم آن نيز كمك مى كند. اگر روزى اين چشمه ها به كلّى بخشكد، لب ها، زبان و گلوى انسان مثل چوب شده، و حالت خفگى به او دست مى دهد، و قدرت بر سخن گفتن ندارد، و يك لقمه طعام ممكن است گلوگير شده و به حيات او خاتمه دهد، به يقين اين چشمه هاى كوچك ناپيدا و به ظاهر بى اهميّت براى انسان از تمام ثروت هاى جهان برتر و بالاتر است.
🔹بگذريم از نعمت آفتاب عالم تاب، هواى روح پرور و انواع #مواهب_زمين، گياهان، مركب ها و مواهب عظيم ديگر كه به تعبير قرآن «وَ اِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللهِ لا تُحْصُوها»؛ [۱] (اگر #نعمتهاى_خدا را شمارش كنيد هرگز به #شمارش آن قادر نمى يابيد). از سوی ديگر، بسيارى از #نعمتهاى_الهى، هيچ گاه از آدمى سلب نمى شود، از اين رو، هيچگاه شناخته نخواهد شد؛ #نعمتهايى بود كه در گذشته براى انسان دائمى بود، اما با #گذشت_زمان، انسان سلب شدن آن نعمت را می بيند و به عظمت آن نعمت پى مى برد، در حالى كه ممكن است هنوز #نعمتهاى_بیشمار ديگرى مكتوم باشد.
🔹تا مسأله سفرهاى فضايى و تأثير حالت بى وزنى بر محيط زندگى پيش نيامده بود انسان در گذشته به اهميت نيروى جاذبه پی نبرده بود، اما امروز فهميده كه اگر جاذبه نبود خانه ها، كاخ ها، زراعت ها و درخت ها، همه با اندك چيزى به هوا پرتاب شده و انسان با اندك حركتى به سقف و ديوار برخورد مى کرد، سفره غذا با مختصر حركتى به اطراف پراكنده مى شد و حتى فرو بردن لقمه غذا و جرعه آب براى انسان مشكل بود، اگر روزی #خداوند همين يك #نعمت را از انسان بگيرد حركت دورانى زمين سبب مى شود كه آب های دريا و اقيانوس ها در فضا پخش شده و زمين به بيابانى خشك و سوزان تبديل گردد،گ؛
🔹فكر كنيد اگر در تمام طول عمر، به شكر همين نعمت بپردازيم، آيا قادر به #شکرگزاری خواهيم بود؟ و اگر #نعمتهاى_معنوى يعنى #هدايت_انبياء و #رهنمودهاى_معصومين (عليهم السلام) و #نزولكتبآسمانى را كه بسيار برتر از نعمت هاى مادى هستند را بر آنها بيفزاييم، آنگاه به عظمت #مواهب_الهى و توان ناچيز خود بر شکر و سپاس آگاه می شويم. توجّه به اين امور، ريشه هاى #ناسپاسى را مى سوزاند، و روح #شكرگزارى را در انسان زنده مى كند.
پی نوشت:
[۱] قرآن کریم، سوره نحل، آيه ۱۸
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن ابى طالب(ع)، قم، ۱۳۷۷ش، چ اول، ج ۳، ص ۷۵.
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#نعمت #شکر #شكرگزارى
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ماه رمضان را به یاد خدا و رحمت های خدا شکرگذاری کنید
🔹ماه #رمضان شما را دعوت کرده #خدای تبارک و تعالی به #مهمانی خودش. همانطور که میبینید #مهمانی_خدا #صوم است، مثل میهمانی ماها نیست که آن جور تشریفات را داشته باشد، پرهیز دادن است از آن چیزهایی که مربوط به #شهوات انسان است؛ توجه بکنید که #ماه_مبارک را به #آدابش عمل بکنید یعنی #آداب_روحیاش؛ فقط #دعا نباشد،
🔹دعا به #معنای_واقعیاش باشد. خواندن خدا و تذکر خدا به معنای واقعی، آن #تذکری که نفوس را مطمئن میکند، آن ذکری که «بِذِکْر اللهِ تَطْمَئِنَّ القُلُوبْ». #یاد_خدا واقعاً و حاضر دیدن خدا را در همه جا. #ماه_مبارک را به #تذکر خدا، به #ذکر خدا و به #رحمت های #خدا که به شما عنایت کرده است #شکرگزاری کنید و #ذکر_خدا را بگویید، یاد خدا را بکنید.
بیانات حضرت امام ۶۳/۰۳/۰۹
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) هنگام ورود به ماه «رمضان» چه سفارشی به مومنین می فرمایند؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸در فصلى از حديث (ى که در بخش اول این نوشتار آورده شده)، #پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) #ده_دستور مىدهد كه پنج #دستور_اجتماعى و مردمى، و پنج #دستور_الهى و #سازنده است. با دقّت به اين حديث متوجّه مىشويم كه #ماه_رمضان بايد سازنده باشد، هم رابطه خلق با خلق و هم رابطه انسان با خالق را روشن مىسازد و در ضمن معلوم مىشود كه #اسلام، آيين محبّت است.
1⃣دستورات اجتماعى:
🔹۱) كمك به فقرا و #بيچارگان: هميشه بايد در فكر فقرا و #مستمندان باشيم؛ ولى اين يك سفارش مضاعف است.
🔹۲) احترام به بزرگترها: #بزرگترها را بزرگ بداريد، نه اينكه وقتى استقلال فكرى و جسمى پيدا مىكنيد، #پدر و #مادر را كنار بگذاريد؛ به طورى كه پدر و مادر را به خانه سالمندان بفرستيم. گويا #فرزندان خيال مىكنند كه هميشه جوان خواهند بود و غم و #پيرى سراغ آنان نخواهد آمد و سرنوشت #مادران و #پدران براى آنها پيش نخواهد آمد. متأسّفانه اين #فرهنگ_غربى كم كم در كشور ما هم رواج پيدا كرده است؛ ولى #بدعاقبتى انتظار اين گونه افراد را مىكشد.
🔹۳) ترحّم بر كوچكترها: #كوچكترها را #ترحّم كنيد و به آنها ارزش قائل شويد، تا بتوانند راه استقلال را پيدا كنند.
🔹۴) صله رحم: ماه #رمضان، ماه #صله_رحم است؛ البتّه در ماههاى ديگر هم صله رحم #واجب است؛ ولى در ماه #رمضان تأكيد بيشترى شده است. نبايد #فرهنگ_غربى به جامعه ما هم نفوذ كند كه #فرزندان از پدر و مادر، و يا به عكس #پدر و #مادر از حال فرزندان و بقيّه #بستگان از يكديگر بىاطّلاع باشند؛ ما كه داراى فرهنگ و مكتب غنى #اسلامى هستيم نبايد غربىها را در اخلاق الگو قرار دهيم.
🔹۵) محبّت به يتيمان: يكى از آثار وضعيّه محبّت به #ايتام اين است كه اگر اكرام ايتام مردم كرديد، مردم هم يتيمان شما را اكرام مىكنند كه ثمره اين عمل در اين دنيا ديده مى شود.
2⃣دستورات خودسازى
🔹۱) حفظ زبان: گام اوّل #خودسازى و سير و سلوك الى الله، #اصلاح_زبان است و تا زبان اصلاح نشود هيچ چيز اصلاح نخواهد شد. #زبان، بزرگترين عامل قرب الى الله و بزرگترين وسيله براى شيطان است. زبان را از ريختن آبروى مردم حفظ كنيد.
🔹۲) چشمپوشى از حرام: گاهى يك #نگاه، زندگى انسان را عوض كرده و باعث #گرفتارى مىشود و خلافهاى متعدّدى به دنبال مىآورد، كه اگر آن نگاه اوّل نبود، كار به اينجا نمىرسيد. جوانهايى كه گرفتار شدهاند، از ما راه حل مىخواهند و ما براى آنها نسخهاى داريم و مىگوييم: «به فيلمهاى مستهجن نگاه نكنيد، در #مجالس_آلوده شركت نكنيد، با #رفقاى_منحرف دوستى نكنيد، #چشم_چرانى نكنيد، و خود را به خدا بسپاريد و هميشه خود را به #ورزش و #مطالعه مشغول كنيد كه اين باعث مىشود خود را حفظ كنيد تا توفيق #ازدواج پيدا كنيد».
🔹۳) گوش نكردن به صداى حرام؛ #گوشها را هم از شنيدن صداهايى مانند #موسيقى_حرام، #غيبت، #تهمت، تشويق به گناه و... حفظ كنيد.
🔹۴) توبه كردن از گناهان: از گناهان #توبه كنيد، البتّه هميشه بايد توبه كرد؛ ولى بهار توبه، ماه مبارك #رمضان است.
🔹۵) دعا و مناجات با خدا.
📕مشكات هدايت، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: مكارم، مسعود، حامدى، محمد رضا، مدرسه امام على بن ابى طالب(ع)، قم، ۱۳۸۵ش، چ اول، ص ۱۰۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#رمضان #توبه #خودسازی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام جواد عليه السلام:
🔸«اَلدّينُ عِزٌّ وَالْعِلمُ كَنزٌ وَالصَّمْتُ نُورٌ وَ غايَةُ الزُّهدِ ألوَرَعُ وَ لا هَدْمَ لِلدّينِ مِثْلُ الْبِدَعَ وَ لا اَفسَدَ لِلرَّجُلِ مِنَ الطـَّمَعِ وَ بِالرّاعى تَصْلِحُ الرَّعِيـَّةُ وَ بِالدُّعاءِ تُصْرَفُ الْبَلِيَّةُ».
🔹#دين سرفرازى است، و #دانش، گنج است، و #سكوت نورى است، و نهايت #زهد پاكدامنى است، و هيچ چيز مثل #بدعت دين را از بين نمى برد، و هيچ چيز مثل #طمع مرد را تباه نمى كند، و به واسطه #رؤساء مردم هم اصلاح مى شوند، و #بلا به وسيله #دعا بر طرف مى گردد.
📚الفصول المهمة ۲۷۴/۲۷۵؛ مسند امام جواد ۲۴۶
#امام_جواد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️راهکار شناخت امام زمان واقعی از دروغین
🔸 #معصومان (علیهم السلام) با ارائه صفات و نشانههای #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، به پیروان خود راهکار #شناختامامواقعی را ارائه کردند.
🔹باور به #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) از اساسیترین باورهای #مکتب_شیعه میباشد. این باور افزون بر آنکه در #استدلالهای_عقلی ریشه دارد، دارای پشتوانه حدیثی از #خاتم_الانبیاء (صلی الله علیه و آله) و #یازده_امام (علیهم السلام) میباشد. #حکمت_الهی اقتضا میکند که #انسانها در دنیا بتوانند در #دورهای_تاریخی زندگی کنند که هیچ #ظلم و #ستمی آنها را آزار ندهد. بیتردید این هنگامه با رهبری #نمایندهمعصومخدا محقق خواهد شد.
🔹یکی از شرایط و زمینههای باور به #امام_مهدی (علیه السلام) آن است که #شیعیان با #ویژگیها و #صفات آن حضرت آشنا باشند. اهمیت این آشنایی به دلیل آن است که #شیاطین با #سوءاستفاده از باور به #مهدویت، مردم غافل و سادهاندیش را به #گمراهی میکشانند. امروز #ادیان و مکاتب فراوانی هستند که به ترویج اندیشه #آخرین_منجی میپردازند، بنابراین شیعیان برای شناخت #منجی_واقعی از منجی غیر واقعی و #دروغین، لازم است از #صفات #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به خوبی آگاهی داشته باشند. [۱]
🔹امیرالمؤمنین #امام_علی (علیه السلام) فرمودند: «بیتردید خداوند باید در روی زمین برای مردم یک #امام و #حجت قرار دهد تا #مسیر_صحیح برای مردم واضح باشد. اگر این #امام و #حجت در #پسپردهغیبت باشد، #هدایت او در قالب #دانش و #شیوهای که در #قلوب_مؤمنان جاری و ساری است، به مردم میرسد». [۲]
💠صفات و ویژگیهای #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به طور کلی بر دو دسته تقسیم میشود:
1⃣صفاتی که در تمام #معصومان (علیهم السلام) مشترک میباشد؛
🔹 #دانش_بیکران، #آگاهی از #پنهان و #غیب و ارائه #معجزات_خارقالعاده از مهمترین ویژگیهای #ائمه (علیهم السلام) میباشد.
2⃣صفات منحصر به فرد #امام_زمان علیه السلام؛
🔹بر اساس احادیث، بیشتر این ویژگیها در بستر #زمانی_خاص واقع میشود و #پیشازظهور آن حضرت در دنیا #حوادث و #علائمی رخ میدهد که آمدن #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشارت میدهد، همانند فریاد شدید و #صیحه_آسمانی، #خروج_سفیانی و #کشتار_وسیع در دنیا، #قیام_یمانی و مبارزه با #سفیانی. [۳]
🔹پیامد این دو گونه صفات آن است که هر انسان #عاقل و #آگاهی با در نظر گرفتن هر دو نوع ویژگی میتواند #امام_واقعی از امام غیر واقعی را تشخیص دهد. بنابراین اگر کسی #ادعا کرد که امام زمان است، باید ابتدا از او درخواست #معجزه داشت و سپس #نشانههای_ظهور ایشان را نیز در نظر داشت. فقدان یکی از این ویژگیها و نشانهها نتیجهای جز #دروغ بودن ادعای مهدویت ندارد.
پینوشتها؛
[۱] اصفهانی، محمدتقی، مكيال المكارم، ج۲، ص۱۲۳، مؤسسة الإمام المهدي (عج)؛ [۲] صدوق، محمد، كمال الدين، ج۱، ص۳۰۲، اسلامیة؛ [۳] نعمانی، محمد، الغيبة، ص۲۵۲، نشر صدوق
نویسنده؛ عبد آبق
منبع؛ وبسایت اندیشه برتر حوزه
#امام_زمان #امام_مهدی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ابتدای راه بندگی و ابتدای سال برای سالک الی الله، ماه خداست
🔹ابتدای راه #بندگی و ابتدای سال برای #سالکالیالله، ماه خداست؛ «تعداد ماهها در نزد خدا و کتابش، آن روز که آسمانها و زمین را آفرید، #دوازده_ماه است و آغاز آن، #ماه_خدا یعنی ماه #رمضان است». [۱] بنده یک سال #بندگی کرده تا در این ماه لایق #ضیافت_الهی شود و به تماشای محبوب خود بنشیند.
🔹«خداوند #انسان را طورى آفريده كه مىتواند از راه عبوديت و #بندگى_خالص، از مقام #ملائكه گام فراتر نهد و مقامات #انبياء و #اولياء را كسب نمايد. رؤيت خداوند متعال در دنيا، به همان ملاک رؤيت در آخرت امكان دارد».
🔹 #سالکالیالله در وداع این ماه، سالی را به سختی گذرانده و اینک در آستانه ورود به آن دست به دعا برداشته که «الّلّهُمَّ أَهِّلْنَا فِيهِ لِمَا وَعَدْتَ أَوْلِيَاءَكَ مِنْ كَرَامَتِكَ، وَ أَوْجِبْ لَنَا فِيهِ مَا أَوْجَبْتَ لِأَهْلِ الْمُبَالَغَةِ فِي طَاعَتِكَ، وَ اجْعَلْنَا فِي نَظْمِ مَنِ اسْتَحَقَّ الرَّفِيعَ الْأَعْلَى بِرَحْمَتِكَ». [۲]
پی نوشتها؛
[۱] امالی شیخ صدوق، ص ۸۵
[۲] صحیفه سجادیه، ص۱۹۰
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در روايات اسلامی چه آثاری برای «کفران نعمت» ذکر شده است؟
🔸در #روايات_اسلامى به طور وسيع و گسترده، از #كفران_نعمت، زشتى و #آثار_شوم آن، و از #زيبايى_شكر و #بركات جالب آن بحث شده است، از جمله:
1⃣ #رسول_خدا (صلى الله عليه و آله) در حديثى مى فرمايند: «اَسْرَعُ الذُّنُوبِ عُقُوبَةً كُفْرانُ النِّعْمَةِ»؛ [۱] (#گناهى كه زودتر از همه گناهان #عقوبتش دامان انسان را مى گيرد #كفران_نعمت است).
2⃣امام على (عليه السلام) در اين رابطه مى فرمايند: «سَبَبُ زَوالِ النِّعَمِ الْكُفْرانُ»؛ [۲] (آنچه باعث #زوال_نعمتها مى شود #كفران است).
3⃣آن حضرت در حديث ديگرى می فرمايند: «كُفْرُ النِّعْمَةَ مُزيْلُها وَ شُكْرُها مُسْتَديمُها»؛ [۳] (#ناسپاسى_نعمت آن را از بين مى برد، و #شكر نعمت سبب #دوام آن است).
4⃣ اميرالمومنين (عليه السلام) در حديثى مى فرمايند: «كُفْرانُ النِّعَمِ يُزِلُّ الْقَدَمَ وَ يَسْلُبُ النِّعَمِ»؛ [۴] (#كفران_نعمت سبب #لغزش_قدمها [و به زمين خوردن در زندگى] و موجب #سلب_نعمتها مى گردد).
5⃣آن حضرت در حديث ديگری می فرمايند: «آفَةُ النِّعَمَ الْكُفرانُ»؛ [۵] (#آفت_نعمتها، #ناسپاسى است).
6⃣اميرمؤمنان #امام_على (عليه السلام) می فرمايند: «كافِرُ النِّعمَةِ كافِرُ فَضْلِ اللّهِ»؛ [۶] (#كفرانكنندهنعمت، منكر فضل الهى است).
7⃣يكى از مجازات هاى الهى #مجازات_استدراج است، و مفهوم آن اين است كه خداوند برای مجازات بعضى از افراد #طغيانگر و #ظالم، آنان را #مشمول_نعمت هاى خود قرار مى دهد هنگامى كه نعمت بر او فوق العاده زياد شد، ناگهان #نعمت را #سلب مى كند تا شديداً احساس #درد و #عذاب كند. از اين رو امام حسين (عليه السلام) درحديثى مى فرمايند: «اَلاِسْتِدْراجُ مِنَ اللهِ سبحانه لِعَبدِهِ اَنْ يُسْبِغَ عَلَيْه النِّعَمَ وَ يَسْلُبَهُ الشُّكْر»؛ [۷] (#استدراج در #نعمت و #غافلگير_كردن خداوندى اين است كه به بنده اش نعمت فراوان مى دهد و توفيق #شكرگزارى را او سلب مى كند [ناگهان به زمين مى خورد و همه چيز را از دست مى دهد]).
8⃣امام سجّاد (عليه السلام) در اين رابطه مى فرمايد: «اَلذُّنُوبُ الَّتى تُغَيِّرُ النِّعَمَ البَغْىُ عَلَى النّاسِ وَالزَّوالُ عَنِ الْعادَةَ فِى الْخَيْرِ وَاصْطِناعُ الْمَعْرُوفِ، وَكُفْرانُ النِّعَمِ وَ تَرْكُ الشُّكْرِ»؛ [۸] (#گناهانى كه #نعمتهاى_الهى را تغيير مى دهد، #ظلم بر مردم و تغيير دادن عادت در امور خير و #كفران_نعمت و ترك شكر است).
9⃣اميرمؤمنان امام على (عليه السلام) در حديث ديگرى مى فرمايند: «كُفْرُ النِّعْمَةِ لُؤْمٌ وَ صُحْبَةُ الاَحمق شُؤْمٌ»؛ [۹] (#ناسپاسى_نعمت نشانه پستى است و دوستى با احمق سبب سر افكندگى است).
🔟اين بحث را با حديثى از امام صادق (عليه السلام) در بيان جنود #عقل و #جهل (لشكر عقل ونادانى) پايان مى دهيم، امام (عليه السلام) به اصحاب شان دستور مى دهند، #عقل و لشكريانش را بشناسند، و از #جهل و لشگريانش نيز باخبر باشند و هنگامى كه بعضى از ياران توضيحات بيشترى مى خواهند #امام (عليه السلام) مى فرمايد: خداوند براى #عقل هفتاد و پنج لشكر قرار داده كه ضد آنها، #جنود_جهل است، و در ضمن اين هفتاد و پنج لشكر كه در صدر كلام امام (عليه السلام) واقع شده مى فرمايد: «وَالشُّكْرُ وَ ضِدُّهُ الْكُفْرانُ»؛ [۱۰] (يكى از لشكريان #عقل #شكر است و ضد آن #كفران است).
💠تعبيراتى كه در روايات دهگانه بالا آمده به خوبى نشان مى دهد كه تا چه اندازه اين #رذيله_اخلاقى خطرناك است و تا چه حد #آثار_سوء آن در #زندگى فردى و اجتماعى نمايان است و چگونه #انسان را از اوج نعمت بر #خاك_مذلّت مى كشاند، #توفيقات را سلب مى كند و مايه دورى از خدا و نزديكى به #شيطان است.
پی نوشتها؛
[۱] بحار الأنوار، دار إحياء التراث العربى، چ دوم، ج ۶۶، ص ۷۰؛ [۲] غرر الحكم و درر الكلم، تميمى آمدى، دار الكتاب الإسلامی، چ دوم، ص ۳۹۵، قصار ۸؛ [۳] همان، ص ۵۳۸، قصار ۱۰؛ [۴] همان، قصار ۲۰؛ [۵] همان، ص ۲۷۸، قصار ۳؛ [۶] ص ۵۳۹، قصار ۳۶؛ [۷] بحارالأنوار، همان، ج ۷۵، ص ۱۱۷، باب ۲۰؛ [۸] همان، ج ۷۰، ص ۳۷۵، باب ۱۳۸؛ [۹] غرر الحكم و درر الكلم، ص ۵۳۸، قصار ۲۱؛ [۱۰] بحارالأنوار، همان، ج ۱، ص ۱۱۰، باب ۴
📕اخلاق در قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، مدرسه الامام على بن أبیطالب(ع)، قم، ۱۳۷۷ش، چ اول، ج ۳، ص ۷۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#شکر #کفران
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️رشد سیاسی - بصیرت - آگاهی
🔹 #شمّ #انسانی و #عمیق یک #ملت باید #حوادث را قبل از وقوع آن احساس کند و بفهمد که چه اتفاقی دارد میافتد، و عکس العمل نشان بدهد.
🔹در طول تاریخ اسلام وقتی نگاه میکنیم، نداشتن این درک و #شمّسیاسیِدرست، #ملتها را همیشه در خواب نگه داشته است و به #دشمنان ملتها امکان داده است که هر کاری که میخواهند، بر سر ملتها بیاورند و از عکس العمل آنها در امان و مصون بمانند.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۷/۱۰/۱۹
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️«روزه» چه اثر و فایده اى براى انسان دارد؟ (بخش سوم و پایانی)
🔸 #روزه در سه بخش از زندگى انسان تأثیر گذار است: ۱) آثار تربیتی؛ ۲) آثار اجتماعی؛ ۳) آثار بهداشتی و درمانی.
3⃣آثار بهداشتى و درمانى روزه
🔹در #طب امروز، و همچنین طب قدیم، اثر #معجزهآساى #امساک در #درمان انواع #بیمارىها به ثبوت رسیده و قابل انکار نیست. کمتر طبیبى است که در نوشته هاى خود اشاره اى به این حقیقت نکرده باشد؛ زیرا مى دانیم عامل بسیارى از #بیماریها #زیاده_روى در خوردن غذاهاى مختلف است؛ زيرا که #موادغذاییاضافى، جذب نشده به صورت چربى هاى مزاحم در نقاط مختلف بدن، یا چربى و قند اضافى در خون باقى مى ماند. این #مواد_اضافى، در لابلاى عضلات بدن در واقع لجنزارهاى متعفنى براى پرورش انواع میکروب هاى بیمارى هاى عفونى است،
🔹و در این حال، بهترین راه براى مبارزه با این بیمارى ها نابود کردن این لجن زارها از طریق #امساک و #روزه است!. #روزه مواد زائد، اضافى و جذب نشده بدن را مى سوزاند، و در واقع بدن را «خانه تکانى» مى کند، به علاوه یک نوع #استراحتِ قابل ملاحظه براى #دستگاه_گوارش و عامل مؤثرى براى بازیافتن نیروی این دستگاه است؛ و با توجه به این که این دستگاه از حساسترین دستگاه هاى بدن و در تمام سال به طور دائم مشغول کار است، این #استراحت براى آنها #نهایتِ_لزوم را دارد.
🔹بدیهى است، شخص #روزهدار، طبق دستور اسلام به هنگام #افطار و #سحور نباید در #غذا افراط و #زیاده_روى کند، تا از این #اثر_بهداشتى نتیجه کامل بگیرد، در غیر این صورت ممکن است نتیجه بر عکس شود. الکسى سوفورین دانشمند روسى در کتاب خود مى نویسد: «درمان از طریق #روزه، فایده ویژه اى براى درمان کمخونى، ضعف روده ها التهاب بسیط و مزمن، دمل هاى خارجى و داخلى، سل، اسکلیروز، روماتیسم، نقرس، استسقاء، نوراستنى، عِرْق النساء، خراز (ریختگى پوست)، بیمارى هاى چشم، مرض قند، بیمارى هاى جلدى، بیمارى هاى کلیه، کبد و بیمارى هاى دیگر دارد.
🔹معالجه از طریق #امساک، اختصاص به بیمارى هاى فوق ندارد، بلکه #بیماریهايى که مربوط به #اصولجسمانسان است و با سلول هاى جسم آمیخته شده، همانند: سرطان، سفلیس، سل و طاعون را نیز شفا مى بخشد!». [۱] در حدیث معروفى، #پيامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) اسلام مى فرماید: «صُومُوا تَصِحُّوا»؛ [۲] (#روزه بگیرید، سالم مى شوید). و در حدیث معروف دیگرى از #پیغمبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) رسیده است: «المِعْدَةُ بَیْتُ کُلِّ داء وَ الْحِمْیَةُ رَأْس کُلِّ دَوا»؛ [۳] (#معده، خانه تمام دردها است و #امساک بالاترین داروها!.
پی نوشتها:
[۱] روزه روش نوین براى درمان بیماریها، ص ۶۵، چ ۱؛ [۲] بحارالانوار، ج ۹۳، ص ۲۵۵، و ج ۵۹، ص ۲۶۷؛ [۳] همان، ج ۵۹، ص ۲۶۰ و ۲۹۰
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازى، دارالکتب الإسلامیه، چ پنجاه و پنجم، ج ۱، ص ۷۰۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#روزه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️در ماه رمضان قضیهای اتفاق افتاده که ابعاد آن الیالابد در ابهام است
🔹در #ماه_مبارک_رمضان قضیهای اتفاق افتاد که #ابعاد آن قضیه و #ماهیت آن قضیه در #ابهام_الیالابد مانده است برای امثال ماها، و آن #نزول_قرآن است. نزول قرآن بر قلب #رسول_الله در #لیله_القدر، #کیفیتنزولقرآن و قضیه چه بوده است و #روح_الامین در قلب آن حضرت #قرآن را نازل کرده است،
🔹و از طرفی خدا انْزَلْناهُ فِی لَیْلَهِ الْقَدْرِ این #نزول_قرآن در قلب پیغمبر در لیله القدر کیفیتش چیست؟ باید بگویم غیر از خود #رسول_اکرم و آنهایی که در دامن رسول اکرم بزرگ شدند و مورد عنایت خدای تبارک و تعالی، عنایات خاص او بودند، برای دیگران مطلقاً در #حجاب ابهام است، که #مساله_تنزّل چی است، نزول در قلب چی است،
🔹روح الامین چی است، کیفیت وارد شدن روح الامین با قرآن در قلب رسول الله چی است، #لَیْلَهِ_الْقَدْرِ چی است؟ اینها مسائلی است که به نظر سطحی یک مطالب آسانی است، و گاهی هم یک حرف هایی گفته شده است؛ لکن به شما عرض کنم #کیفیتنزولقرآن در ابهام باقی مانده است برای امثال ما، و کیفیت نزول #ملائکة_الله در لیله القدر و ماهیت #لیله_القدر.
بیانات حضرت امام ۶۲/۳/۲۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از منظر امام علی (علیه السلام) زشت ترین نوع «ظلم» كدام است؟
🔹 #امام_على (علیه السلام) در بخشی از نامه ۳۱ #نهج_البلاغه مى فرمايد: «وَ ظُلْمُ الضَّعِيفِ أَفْحَشُ الظُّلْمِ»؛ (#ستم بر #ناتوان، زشت ترين [نوعِ] ستم است)؛ زيرا #شخصِ_ناتوان قادر بر #دفاع از خويشتن نيست.
🔹مرحوم كلينى در كتاب «كافى» از #امام_باقر (عليه السلام) نقل مى كند: «لَمَّا حَضَرَ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ الْوَفَاةُ ضَمَّنِي إِلَى صَدْرِهِ ثُمَّ قَالَ يَا بُنَيَّ أُوصِيكَ بِمَا أَوْصَانِي بِهِ أَبِي (عليه السلام) حِينَ حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ وَ بِمَا ذَكَرَ أَنَّ أَبَاهُ أَوْصَاهُ بِهِ قَالَ يَا بُنَيَّ إِيَّاكَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا يَجِدُ عَلَيْكَ نَاصِراً إِلَّا اللهَ»؛ [۱]
🔹[ترجمه روایت:] (هنگامى كه پدرم در آستانه رحلت از دنيا بود مرا به سينه خود چسبانيد و فرمود: اين سخنى است كه پدرم در آستانه وفات [شهادت] سفارش كرد و او از پدرش [امير مؤمنان علی (عليه السلام)] نقل فرمود: كه بپرهيز از #ستم كردن بر كسى كه يار و ياورى جز خدا ندارد).
🔹البتّه #ظلم درباره همه كس و همه جا قبيح است، ولى اگر كسى مثلا به #ثروتمندى ظلم كند و مقدارى از مال او را ببرد، گرچه كار خلافى كرده، اما لطمه زيادى بر او وارد نمى شود به خلاف آن كس كه از #فقيرى مالى را ببرد.
پی نوشت:
[۱] الكافی، كلينى، دار الكتب الإسلامية، تهران، ۱۴۰۷ق، چ چهارم، ج ۲، ص ۳۳۱
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۹، ص ۶۳۶
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#ظلم #ستم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام حسين عليه السلام:
🔸«ما نَدری ما تَنقِمُ الناسُ مِنّا! إنّا لَبَيتُ الرَّحمَةِ، و شَجَرَةُ النُّبُوَّةِ، و مَعدِنُ العِلم».
🔹ما نمى دانيم چرا #مردم #كينه ما را مى جويند! در حالى كه ما #خانه_رحمت و #درخت_نبوّت و #كان_علم و معرفتيم.
📕نزهة الناظر، ۲۱/۸۵
#امام_حسين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد