⭕️خودداری از اختلاف و هتک حرمت
🔹از آقایان #کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامی - انسانی را در تبلیغ برای کاندیدای خود مراعات، و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب #اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری نمایند، که برای پیشبرد مقصود، و لو اسلامی باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزههای #غیراسلامی است.
🔹من بسیار مایل هستم که گروه هایی که #متعهد و #معتقد به «جمهوری اسلامی» و خدمتگزار به #اسلام هستند، در #مبارزات_انتخاباتی کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداهاشان رعایت نمایند، و نسبت به یکدیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامی داشته باشند، و از #تفرقه و #کدورت شدیداً احتراز کنند که تفرقه و تشتت، #دوستان را نگران و #دشمنان را کامیاب میکند و موجب تبلیغات سوء میشود.
بیانات حضرت امام ۵۸/۱۰/۱۴
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی #انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آیا از امام هادی (علیه السلام) در مورد غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) روایتی صادر شده است؟
🔹#امام_هادی (علیه السلام) بارها از #غیبت #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خبر داده است. در يكى از اين احاديث به نقل از شیخ صدوق (ره) به سندش از ابى هاشم داوود بن قاسم جعفرى نقل مى كند كه از #ابوالحسن [امام هادى (عليه السلام)] شنيدم كه مى فرمود:
🔹« ... وَ مِنْ بَعْدِي الْحَسَنُ ابْنِی فَكَيْفَ لِلنَّاسِ لِلْخَلَفِ مِنْ بَعْدِهِ؟ قَالَ فَقُلْتُ وَ كَيْفَ ذَلِكَ يَا مَوْلَايَ؟! قَالَ لَا يُرَى شَخْصُهُ وَ لَا يَحِلُّ ذِكْرُهُ بِاسْمِه ... » [۱] (جانشين بعد از من فرزندم حسن است، پس چگونه است شما را به خَلَف بعد از او؟ عرض كردم: مولای من چگونه؟ حضرت فرمود: زيرا شخصش ديده نمى شود و حلال نيست كه نامش برده شود ...).
پی نوشت:
[۱] كمال الدين و تمام النعمة، ابن بابويه، اسلاميه، چ ۲، ج ۲، ص ۳۸۰، باب ۳۷
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، چ ۷، ۱۳۹۰ش، ص ۳۳۷
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_هادی #امام_زمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام رضا علیه السلام:
🔸«الصَّغائرُ مِنَ الذنوبِ طُرُقٌ إلى الكبائرِ، و مَن لَم يَخَفِ اللهَ فی القَليلِ لَم يَخَفْهُ فی الكثيرِ».
🔹#گناهان_كوچك راههايى به سوى #گناهان_بزرگاند، و كسى كه از خداوند در اندك ترس نداشته باشد، در زياد نيز از او نمى ترسد.
📕بحار الأنوار، ۷۳/۳۵۳/۵۵
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در انتخابات به چه کسی رأی دهم؟ (بخش اول)
🔸در مسئله #انتخابات آنچه که مهم است انتخاب #بهترین_گزینه از بین کاندیداهای موجود می باشد. به این معنی که لازم است #انتخاب ما بر اساس #بینشی_عقلانی باشد، به گونهای که بتوانیم از آن در برابر عقل سلیم دفاع کنیم. رسیدن به این انتخاب از دو روش دستیافتنی است: ۱) اینکه ما از روی شناخت های شخصی خودمان به نتیجه برسیم؛ ۲) به وسیله مشورت گرفتن از متخصص در این زمینه.
🔹در ادامه به بحثی در مورد تشخیص فرد مناسب برای انتخاب اشارهای میکنیم. در مسأله #انتخابات آنچه مدنظر است، تشخیص فرد مناسبتر از میان سایر افراد است؛ نکتهای که در مورد #انتخاب_کنندگان مهم می باشد، انجام دو وظیفه بسیار حساس است که اگر آنها را رعایت نکنند، به نظر میآید پاسخی منطقی برای عقل سیلم نداشته و از این روی میتوان گفت که وظیفه دینی خود را در این خصوص انجام ندادهاند:
1⃣#انتخاب، برای رضای خدا و مصلحت امت اسلامی باشد و امیال نفسانی، روابط دوستی، گروه گرایی، تعصبات نژادی و محلی و قومی و قبیله ای وجود نداشته باشد. در روایت است: «هر کس از بین مسلمانان عاملی را بر سر کار بیاورد و بداند که در بین مسلمین فردی وجود دارد که او برای این کار سزاوارتر و به کتاب خدا و سنت پیغمبر (ص) آشناتر است، آن کس به خدا و رسول خدا و جمیع امت اسلامی خیانت کرده است». [۱]
2⃣وظیفه دوم این است که فردی را که می خواهند #انتخاب کنند، کاملاً #شناخته باشند و از #دیانت، #صداقت، #توان انجام مسؤولیت و میزان #کارآیی او را برای کاری که انتخاب می کند. مطمئن باشند برای رسیدن به این تشخیص، نیاز به شناخت معیارها و ملاکات تشخیص #اصلح می باشد و نمی توان به شرایطی که در قانون ذکر شده، اکتفا نمود؛ چرا که این شرایط حداقل شرایط بوده و اغلب افراد مورد انتخاب نیز دارای آن هستند؛ مهم در انتخاب ما توجه به #بهترین_گزینه است. دستیابی به این مهم در پرتو همان دو نکته ذکر شده در ابتدای این بحث است. #ادامه_دارد...
پی نوشت؛
[۱] الغدیر، ج ۸، ص ۲۹۱
منبع: وبسایت پرسمان
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️راه نجات، سعادت و امان
🔹در روایت آمده است که #رسول_اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «أَهْلُ بَیتی أَمانٌ لأَهْلِ الأرْضِ، کما أَنّ النجُومَ أَمانٌ لأَهْلِ السماواتِ» (#اهل_بیت_من، مایه امنیت زمینیان هستند، همانگونه که ستارگان مایه امنیت آسمانیان هستند). راه #اهل_بیت علیهم السلام، راه #نجات و #سعادت و #امان و مایه #سلامت دار دنیا و دار آخرت است.
📕در محضر بهجت، ج ٣، ص ٢۴۶
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در انتخابات به چه کسی رأی دهم؟ (بخش دوم)
🔸در #اسلام، امر زعامت بسیار مهم است، و کسی که عهده دار #زعامت_مسلمین میشود، باید واجد بیشترین شرایط باشد. پس از ذکر آن دو وظیفه (که در بخش اول این نوشتار بدان پرداخته شد) میتوان به بررسی ویژگیها و شرایط لازم در افراد برای انتخاب شدن پرداخت. این شرایط با توجه به آموزههای دینی و عقلانی چنیناند:
1⃣#باتقوا و پرهیزکار، #عادل و پارسا و از هرگونه #معصیت و گناه به دور باشد.
2⃣دارای #حلم و بردباری و #حسن_اخلاق و خوشرفتاری با مردم و زیردستان باشد.
3⃣دارای #زندگی_ساده و بی آلایش و بی اعتنا به جلوه های فریبنده دنیا، توأم با رعایت عفت و پاکدامنی در خانواده باشد. #امام_علی (علیه السلام) میفرماید: «حکمرانی طعمه و خوراک نیست، بلکه #امانت است». [نهج البلاغه، نامه ۵]
4⃣پایبند به اجرای #سنتهای_دینی و انجام #واجبات_الهی باشد.
5⃣دارای #دانش_کافی و آگاهی از آموزه های اسلامی، همراه با بینش عمیق سیاسی و #مدیریت کافی و #حسن_تدبیر برای اداره امور جامعه باشد.
6⃣برای #پیروزی بر رقیب از هر وسیلهای استفاده ننماید. امام علی (علیه السلام) در مقابل کسانی که پیشنهاد میدادند، برای جذب افراد و جلوگیری از خطر احتمالی به بعضی از آنها سهم بیشتری از بیت المال بدهد، میفرماید: «به من دستور میدهید که با جور طلب یاری نمایم». [نهج البلاغه، خطبه ۱۲]
7⃣در همه حال مصلحت نظام اسلامی، وحدت و منافع و امنیت ملی را بر مصالح گروهی و جناحی و شخصی خود، مقدم بدارد.
8⃣براساس آیه کریمه «أَطِیعُوا اَللهَ وَ أَطِیعُوا اَلرَّسُولَ وَ أُولِی اَلْأَمْرِ مِنْکُمْ» [نساء، ۵۹] همواره نسبت به اندیشه و نگرش ولایت پایبند بوده، در راستای خط #امام و #رهبری قدم بردارد.
9⃣#دشمن_ستیز، دوستدار حق و مخالف باطل باشد: «أَشِدَّاءُ عَلَی اَلْکُفَّارِ، رُحَماءُ بَیْنَهُمْ». [فتح، ۲۹] #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت پرسمان
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️مشخص شدن تکلیف امت اسلامی و اکمال دین در روز غدیر
🔸حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله):
🔹#عید_غدیر را فرمودهاند: «عید الله الاكبر»؛ از همهی اعیاد موجود در تقویم اسلامی این #عید بالاتر است؛ پرمغزتر است؛ تأثیر این عید از همهی این اعیاد بیشتر است. چرا؟ چون تكلیف امت اسلامی در زمینهی #هدایت، در زمینهی #حكومت، در این حادثهی #غدیر معیّن شده است. حرفی نیست كه بر طبق توصیهی #پیامبر_اعظم در #غدیر عمل نشد - پیغمبر هم طبق بعضی از روایتها خبر داده بود كه عمل نخواهد شد - اما مسئلهی #غدیر، مسئلهی ایجاد یك #شاخص است، یك #معیار و #میزان است.
🔹تا آخر دنیا #مسلمانان می توانند این شاخص را، این معیار را جلوی خودشان قرار بدهند و تكلیف مسیر عمومیِ امت را معیّن كنند. اینی كه #پیغمبر_اكرم حساس ترین زمان را برای اعلام مسئلهی #ولایت انتخاب كرد، این انتخابِ پیغمبر نبود، انتخابِ #خدای_متعال بود. از طرف پروردگار #وحی رسید كه: «بلّغ ما انزل الیك من ربّك». نه اینكه #پیغمبر مسئلهی #امامت و #ولایت را از سوی پروردگار قبلاً نمی دانست؛ چرا، از اولِ بعثت برای پیغمبر مسئله روشن بود.
🔹بعد هم حوادث گوناگون این بیست و سه سال، آنچنان این حقیقت را عریان كرد و آشكار كرد كه جای تردیدی باقی نمی گذاشت؛ اما #اعلان_رسمی باید در #حساسترین_زمان اتفاق میافتاد و به دستور پروردگار اتفاق افتاد: «بلّغ ما انزل الیك من ربّك و أن لم تفعل فما بلّغت رسالته»؛ یعنی این یك #رسالت_الهی است كه باید بگوئی. بعد هم كه در #غدیر_خم، در نزدیكی جحفه، #نبی_مكرم مردم را متوقف كردند، كاروانهای حجاج را جمع كردند و این مطلب را اعلان كردند،
🔹آیهی شریفه آمد كه: «الیوم اكملت لكم دینكم و اتممت علیكم نعمتی»؛ #نعمت كامل شد، #دین كامل شد. در سورهی مبارك مائده قبل از آیهی «الیوم اكملت»، این آیهی مبارك است: «الیوم یئس الّذین كفروا من دینكم فلا تخشوهم و اخشون»؛ امروز روز یأس و #ناامیدی_دشمنان است؛ یعنی #معیار مشخص شد، #شاخص معلوم شد؛ امت هر وقت بخواهند، هر وقت چشم خود را بر حقیقت باز كنند، شاخص را خواهند دید، معیار را مشاهده خواهند كرد، تردیدی باقی نخواهد ماند. اهمیت #غدیر این است.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۳۸۸/۰۹/۱۵
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️طبق روایات و تفاسیر اهل سنت آيه «اِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدّاً» درباره چه کسی نازل شده است؟
🔹در «آيه ۹۶ سوره مريم» آمده است: «اِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدّاً» (به يقين كسانى كه #ايمان آورده و #كارهای_شايسته انجام داده اند به زودى خداوند رحمان محبتى براى آنان [در دلها] قرار میدهد». اين آيه به خوبى دلالت دارد كه #ايمان و #عمل_صالح سرچشمه #محبوبيت در ميان توده هاى مردم است. آرى ايمان و عمل صالح جاذبه عجيبى دارد كه دلها را همچون آهن ربا به سوى خود جذب میكند، حتّى افراد ناپاك و آلوده نيز از پاكان و صالحان لذّت مىبرند.
🔹در تفسير اين آيه شريفه روايات زيادى در منابع معروف اهل سنّت به وسيله راويان متعدد از شخص #پيامبر_اكرم(ص) نقل شده كه اين آيه درباره #علىبنابيطالب (ع) است. البته بارها گفته ايم كه نزول آيه در شأن كسى به معنى آن است كه مصداق اتمّ و اكمل آن آيه، او است و منافاتى با گستردگى مفهوم آيه ندارد. در اينجا به سراغ منابع اسلامى ميرويم و گوشه هايى از اين روايات را مورد بررسى قرار میدهیم:
🔹در «شواهد التنزيل» روايات متعددى از براء بن عازب و ابورافع و جابربن عبدالله انصارى و ابن عباس و ابوسعيد خدرى و محمدبن حنفيه با طرق مختلف نقل ميكند كه اين آيه درباره #علىبنابیطالب (ع) است كه خداوند #محبت او را در دل هر فرد با ايمانى جاى داده است. در حديثى از ابوسعيد خدرى آمده است كه #پيامبر(ص) به #على(ع) فرمود: «اى ابوالحسن! بگو خداوندا! براى من نزد خودت عهد و پيمانى (اين تعبير اشاره به آيه ۸۷ همين سوره است كه در مسأله شفاعت میگويد: «آنها مالك شفاعت نيستند مگر كسى كه نزد خداوند عهد و پيمانى دارد») قرار ده و محبت مرا در دل هاى مؤمنان بيفكن».
🔹در اين هنگام آيه «اِنَّ الَّذيْنَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمانُ وُدّاً» نازل شد، سپس افزود: «به همين جهت فرد با ايمانى را ملاقات نمى كنيم مگر اينكه در دل او محبت #علىبنابيطالب (ع) است». [۲] در حديث ديگرى از جابربن عبدالله همين معنى با تفاوت بسيار كمى ديده مى شود. [۳] و نیز همين مضمون از براء بن عازب از #پيامبراكرم(ص) نقل شده است. [۴] و همين معنى از محمدبن حنفيه (به چند طريق) نقل شده با اين تفاوت كه در اين روايات محبت ذرّيه و #اهلبيت (عليهم السلام) نيز در كنار محبّت او قرار گرفته است. [۵]
🔹در اين كتاب بطور كلى حدود ۲۰ روايت كه همگى اين معنا را تعقيب ميكند به طرق گوناگون آمده است. سيوطى در «الدّرالمنثور» نيز با طرق مختلف خود اين حديث را از براء بن عازب و از ابن عباس نقل كرده است. [۶] زمخشرى در «تفسير كشّاف» اين روايت را در ذيل آيه شريفه نقل كرده است كه #پيامبر(ص) به #على(ع) فرمود: از خداوند بخواه كه در نزد خودش #عهد و پيمانى براى تو [جهت شفاعت] قرار دهد و براى تو در سينه مؤمنان مودّت و #محبّت بيفكند و در اينجا بود كه آيه فوق نازل شد». [۷] عين همين مضمون را قرطبى مفسّر معروف در تفسيرش و همچنين زمخشری در كشّاف - بدون اینکه ايرادى بگیرد - آورده است. [۸]
🔹از شخصيتهاى معروفى كه اين حديث را در ذيل آيه نقل كرده اند عبارتند از: سبط ابن جوزى در «تذكره» [۹] و محب الدين طبرى در «ذخائر العقبى» [۱۰] و ابن صباغ مالكى در «الفصول المهمّه» [۱۱] و هيثمى در «الصواعق» [۱۲] و ابن صبان در «اصعاف الراغبين» [۱۳] كه نام آنها در كتب مبسوط در مورد #امامت و #ولايت آمده است. تنها كسى كه در ميان مفسران معروف موضع منفى در مقابل اين حديث گرفته است، آلوسى در روح المعانى است كه مطابق معمول حديث را نقل ميكند سپس سعى ميكند آنرا كمرنگ يا بى رنگ سازد. او بعد از آنكه حديث بالا را از براء بن عازب نقل ميكند و با حديث محمد بن حنفيه تأييد مى نمايد، ميگويد: معيار در تفسير آيه، عموم لفظ است نه خصوص سبب نزول. [۱۴]
🔹بارها گفته ايم و بار ديگر هم میگویيم: هيچكس نمیگوید شأن نزول، مفهوم گسترده آيات را محدود میسازد، بلكه «شأن نزول»، مصداق اتم و اكمل آيه است. به تعبير ديگر: آنچه در اين روايات درباره #امام_على(ع) آمده و اينكه #محبت او را خداوند در دلهاى جميع #مؤمنان قرار داده درباره هيچيك از امت رسول الله(ص) ديده نمیشود و اين #فضيلتى بسيار والاست براى امیرالمومنین #امام_على(ع) كه احدى با او در اين #فضيلت برابرى ندارد. آيا چنين كسى كه خداوند قلوب تمام مؤمنان را آكنده از مودّت و محبّت او ساخته از همه شايسته تر براى منصب الهى #امامت و #خلافت پيامبر(ص) نيست؟
• مآخذ در منبع موجود است.
📕پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، دارالکتب الاسلامیه، چ۶، ج۹، ص۳۶۳
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_علی #امیرالمؤمنین
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️شرکت گسترده در «انتخابات»، اسباب تقویت اسلام
🔹از مسائلی که ما در پیش داریم، الآن قضیه #انتخابات #رئیس_جمهور است. من کار ندارم کی «رئیس جمهور» میشود، به من مربوط نیست، من خودم یک رای دارم به هر که دلم میخواهد میدهم، شما هم همین طور. اما اگر بخواهید در مقابل دنیا اظهار حیات بکنید که بگویید ما بعد از گذشتن چندین سال زنده هستیم، باید #مشارکت کنید.
🔹اگر - خدای نخواسته - از «عدم مشارکت» شما یک لطمهای بر #جمهوری_اسلامی وارد بشود، بدانید که آحاد ما، که این خلاف را کرده باشیم - خدای نخواسته - #مسئول هستیم؛ مسئول پیش خدا هستیم. مساله، مسئله ریاست جمهور نیست؛ مساله، #مسئله_اسلام است؛ مساله، مسئله #قواعد_اسلام است؛ مساله، مسئله #حیثیت_اسلام است و مسئلهای است که باید ما همه به آن اهمیت بدهیم و بیشتر از هر وقت و بیشتر از هر سال و هر دوره باید انشاءالله، #شرکت بکنیم و امیدوارم که همه شرکت بکنند.
🔹و شما بدانید که از مرکز #ایران، #اسلام پرتوش در تمام دنیا رفته است؛ همه جا هست... اگر دیدند که رای دادن به #رئیس_جمهور، هر که میخواهد باشد، #اجتماع در جمعیت مسلمین که هست، این اسباب #تقویت_اسلام است، آنهایی که به اسلام عقیده دارند، باید خودشان هم بیایند در میدان و بیایند #رای بدهند. این طور نباشد که حالایی که مطابق میل من نشده، من کنار بروم.
بیانات حضرت امام ۶۴/۰۵/۰۸
منبع: سایت جامع امام خمینی(ره)
#امام_خمینی #انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️در انتخابات به چه کسی رأی دهم؟ (بخش سوم و پایانی)
🔸دومین مرحله بعد از شناخت معیارها و شرایط #کاندیدای_اصلح، شناسایی و تشخیص #مصداق آن می باشد. برای تعیین مصداق، باید بررسی شود:
1⃣تشخیص وجود شرایط و ملاکات اخلاقی، دینی، تعهد و... در فرد مورد نظر و برتری او نسبت به سایر کاندیداها:
🔹در این باره باید گفت که شناخت کامل مسائل معنوی، اعتقادی، تقوا و... در افراد کاری بسیار دقیق و حساس است. تا انسان با فردی معاشرت طولانی و نشست و برخاست کافی نداشته باشد، و او را در حالت های مختلف و زمینه های گوناگون آزمایش نکرده باشد، نمیتواند به نتیجه برسد؛ لذا باید با مرور بر #سابقه_زندگی فرد و #کسب_اطلاعات از افرادی که او را در این زمینه ها کاملاً میشناسند، آگاهی لازم را به دست آورد.
2⃣تشخیص میزان کارآیی، تخصص، توان مدیریتی و... با توجه به نوع مسئولیت محوله:
🔹برای این کار باید #سوابق_علمی، #تحصیلی، #اجرایی و... کاندیدا مورد بررسی قرار گیرد و یا از افراد مورد اطمینان و گروه های مطمئن کسب آگاهی نماید. در هر صورت، تشخیص حق و باطل و یا شناخت کاندیدای مناسبتر ، با توجه به شناخت معیار حق و شرایط و صفات افراد #اصلح، ممکن می باشد. اگر فردی نتوانست خودش مصادیق را تشخیص دهد، لازم است به #آگاهان_عادل و #خبره مراجعه کند و براساس شناخت و معرفت کامل وظایف اجتماعی خود را سامان دهد، تا هم در برابر عقل سلیم جوابگو باشد و هم وظیفه شرعی خود را به انجام برساند.
منبع: وبسایت پرسمان
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام موسی کاظم علیه السلام:
🔸«يا هِشامُ، إنَّ العُقَلاءَ تَرَكوا فُضولَ الدُّنيا فكَيفَ الذُّنوبُ، و تَركُ الدُّنيا مِن الفَضلِ، و تَركُ الذُّنوبِ مِن الفَرضِ».
🔹اى هشام! #خردمندان، زيادىِ دنيا را هم وا گذاشتند چه رسد به #گناهان، در حالى كه رها كردن دنيا فضيلت است و رها كردن گناه واجب.
📕الكافی، ج۱، ص۱۷، ح۱۲
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انتخابات و اَشرافیت
🔹یکی از شاخصه هایی که ممکن است #مردم برای انتخاب یک #کاندیدای #ریاست_جمهوری مورد اهمیت قرار بدهند این است که «افراد منتخب» چه طور با مسئله #اسراف و تبذیر برخورد میکنند؟ مردم به زیبایی هر چه تمامتر نگاه میکنند که فلان مسئول کشور، خودشان و نزدیکانشان و وابستگانشان آیا اهل #اسراف و ریخت و پاش هستند، یا خیر؛
🔹بلکه خود را مردمی و #ساده_زیست و #همدرد_مردم و خادم و خدمتگذار این مردم قرار میدهند و از درد و رنج این مردم احساس درد میکنند و آرام و قرار ندارند؟ آیا سیر و سلوک و سبک زندگی آنان به سبک #اشرافیگری و تجملگرایی تمایل دارد یا چنین نیست؟
🔹فرزندان آنان کدام دانشگاهها را برای تحصیل خود انتخاب میکنند؟ آیا نگاهشان به درون است یا به خارج از مرزهای جغرافیایی این سرزمین سیر میکنند؟ اگر این کاندیدا خودش #اسرافگرا باشد چه طور میتواند جلوی #اسراف و حقوق های نجومی و امثالهم را بگیرد: «أَ تَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَ تَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ» [۱] (آيا #مردم را به نيكى فرمان مىدهيد و #خود را فراموش مىكنيد).
🔹کسی که خود #اهل_عمل نباشد، چطور میتواند #ارشادگر باشد؛ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ» [۲] (اى كسانى كه ايمان آورده ايد چرا چيزى مىگوييد كه انجام نمىدهيد؛ نزد خدا سخت ناپسند است كه چيزى را بگوييد و انجام ندهيد).
پی نوشت؛
[۱] قرآن کریم، سوره بقره، آيه ۴۴
[۲] همان، سوره صف، آیات ۲ و ۳
نویسنده: فاطمی تبار
منبع: وبسایت راهروان ولایت
#انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️خلاصه بیانات آیت الله العظمی بهجت (ره) درباره انتخابات
💠چه کسی «حق انتخاب شدن» دارد؟ چه کسی حق دارد «امین مردم در امر دنیا و دین» باشد؟ به چه کسی حق داریم رأی بدهیم؟ تا مؤمنین چشم بسته یا با سهل انگاری گمراه نگردند.
🔹۱) دوازده امامی باشد؛ ۲) آگاه به مسائل شرعی شخصی باشد؛ ۳) آگاه به مسائل شرعی #اجتماعی باشد؛ ۴) رجال با #عقلکاملکافی باشد؛ ۵) با #اعتقاد و #ایمان کامل باشد؛ ۶) التزام عملی به عقیده و ایمان داشته باشد؛ ۷) با #شجاعت باشد که از هیچ تهدید نترسد؛ ۸) از هیچ ملامت کننده و ملامتی نترسد؛ ۹) #خداترس باشد؛ ۱۰) از رشوه و منافع شخصی دور باشد؛ ۱۱) از #وطنفروشی و وطنفروشان دور باشد؛ ۱۲) اهل اعتدال فکری و مسلکی باشد؛
🔹۱۳) #پرهیزکار و متقی بوده و امر خدا را ترجیح دهد؛ ۱۴) زود تصمیم نگیرد و با احتیاط و توقف و #مشورت عمل کند؛ ۱۵) در روشنایی توقف و در تاریکی حرکت نکند؛ ۱۶) فقط با #علم حرکت کند و در تاریکی و جهل و شک توقف کند؛ ۱۷) اهل #تدبیر و #برنامهریزی باشد؛ ۱۸) #آیندهنگر باشد، نه مرتجع؛ ۱۹) #متخصص در پیاده کردن کلیات باشد؛ ۲۰) بداند نه تنها در مستقل بودن کشور اسلامی نقصی نیست، بلکه نقص در وابستگی است؛
🔹۲۱) با #علم و آگاه باشد، به آن معنا که مجهولات را از معلومها بیابد، نه همهچیزدان؛ ۲۲) با واجدین شرایط همراهی داشته باشد، نه با دیگران؛ ۲۳) رأی دادن فقط بر واجدین تمام شرایط جایز است؛ ۲۴) فاقد بعضی از این شروط امین نیست؛ ۲۵) رأی به فاقدین بعض شرایط بیاثر است؛ ۲۶) رأی به فاقدین بعض شرایط جایز هم نیست؛ ۲۷) شخص مشکوک، متروک است؛ ۲۸) اگر بداند یا احتمال دهد غیر واجد شرایط رأی میآورد، رأی به #واجد_شرایط #واجب میشود با امکان.
💠آنچه رأی دهنده باید رعایت کند:
🔹۱) هرکس خود باید در جستوجوی #اصلح باشد؛ ۲) جستوجو باید از عقلای متدین آگاه باشد؛ ۳) #تفحص هم باید کامل باشد؛ ۴) دوستی و دشمنی نفسانی اثر نکند؛ ۵) نگاه کند کدام معتدلتر در فکر یا متلون است؛ ۶) کدام در #امور_دین تغییر نداده و نمیدهد؛ ۷) کدام ملکه #تقوا و #صدق ائتمان دارد یا قویتر است؛ ۸) در کدام #نفاق راه ندارد؛ ۹) کدام در #عقیده و #عمل با امیرالمؤمنین و حضرت مهدی ـ علیهماالسلام ـ نزدیکتر است؛ ۱۰) #انتظار_حضرت ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ در کدام یک بارزتر است؛
🔹۱۱) اهل شر را باید شناخت تا اهل خیر را بیابد؛ ۱۲) انتخابات دول کفر و بیگانه را نگاه و از آن دوری کند؛ ۱۳) از شیوه رأی دادن دولتهای کفر پرهیز کند؛ ۱۴) با چگونگی کار آنها مخالفت کند؛ ۱۵) ببیند دول کفر چگونه وطنفروشی میکنند با چه مقاصدی؟ ۱۶) ببیند رشوه چگونه تغییرشان میدهد؟ ۱۷) باید دید کدام در صفات از کفر دورتر است؛ ۱۸) کدام به #خدا و #اهلبیت و #رسول و #امام_عصر علیهم السلام نزدیکتر است؛ ۱۹) در حال رأی #خدا را ناظر بداند و رضای او را مقدم بدارد.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت #انتخابات
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️عوامل ايجاد فساد در «آخرالزّمان» چیست؟
🔹در بسيارى از روايات، نكوهش هايى از وضع #آخرالزّمان مى بينيم كه معمولاً آخرالزّمان را به زمان هاى نزديك قيام #حضرت_مهدى (عجل الله تعالی فرجه الشریف) تفسير كرده اند؛ و در واقع، #مفاسدى است كه به مضمون «كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً» صحنه #جهان را فرا مى گيرد و دل هاى مشتاقان را براى پذيرش وجود #امام_مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) كه مظهر #عدل و صلاح است، آماده مى سازد.
🔹عواملى كه سبب بروز و گسترش #فساد در #آخرالزّمان می باشد، بسيار است که از جمله آن امور عبارتند از: ۱) دور ماندن از تعليمات انبياء و اوصياء (عليهم السلام)؛ ۲) فزونى #وسايلِ_فساد و هوسرانى و #هواپرستى؛ ۳) گسترش وسايل تبليغاتى، كه اجازه مى دهد هر فسادى در گوشه اى از دنيا باشد، به وسيله آنها به همه جاى دنيا كشيده شود؛ ۴) #فزونى_شبهات در مبانى دين و اخلاق، از طريق تفسير به رأى و قرائات مختلف از معارف دينى و برنامه هاى عملى و اخلاقى؛
🔹۵) #سلطهحاكمانجبّار و فاسد و مفسد، كه هيچ چيز جز منافع مادّى خويش را به رسميّت نمى شناسند و با سرگرم ساختن مردم - مخصوصاً جوانان - به انواع #فساد، راه را براى نيل به مقاصد خود هموار مى سازند. به راستى، #ديندارى و دين باورى در چنين عصر و زمان هايى بسيار مشكل و طاقت فرساست و در واقع، اين دوران، سختترين دوران #آزمونهاى_الهى براى بندگان است و هيچكس جز #پاكان و نيكانى كه دست توسّل به دامان لطف الهى مى زنند، از عهده چنين امتحانِ طاقت فرسايى بر نمى آيند.
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، چ ۱، ج ۴، ص ۴۲۸
منبع: وبسایت آیت الله مکارم (بخش آئین رحمت)
#آخرالزّمان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️بهترین و مفیدترین گزینش
🔹امیدوارم ان شاء الله خدای متعال مقدّر کند برای این کشور #بهترین و #مفیدترین گزینش را و سال های آینده ان شاء الله سال های خوب و مطلوبی باشد و مردم از گزینش خودشان راضی باشند.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۴/۰۸
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد