⭕️ #فضای_مجازی و شرایط اورژانسی ما
🔸آموزش مهارتهای تفکری، تفکر خلاق، #سواد_رسانهای و مهارت های زیست بهتر در فضای مجازی باید به صورت اورژانسی مورد توجه قرار گیرد، چه برای خانواده ها و چه کودک، نوجوان و جوان.
🔸سرگرم سازی، پاشنه آشیل ما در فضای تصمیم گیری و برنامه ریزی است. اساس این شبکه بر این مدار میچرخد. اگر ما نتوانیم برای این بخش چاره اندیشی کنیم دیگران این کار را خواهند کرد آنهم با معیار خودشان.
✍️دکتر معصومه نصیری، مدرس سواد رسانهای
#سواد_رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
تبیین
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️وقتی دفاع، #مقدس ميشود...
🔶در فرهنگ اعتقادی ما، جنگ به خودی خود هيچگونه بار ارزشي يا ضد ارزشي ندارد. آنچه جنگ را ضد ارزش معرفی ميکند، آن وجهی است که از جهت باطل به آن نگريسته ميشود. آن جنگی ويرانگر و نفرت آور است، که با هدف شيطاني آغاز ميشود و مسلماً در شرايط عادی، جنگ محکوم و تقبيح شده است. دين #اسلام که دين فطری و طبيعي است به اين واقعيت اعتراف دارد و تنها جنگ را در شرايطي لازم و واجب ميداند، که عدالت اجتماعی و دستورات الهی در جامعه عمل نشود.
🔷واژه #جهاد از کلمه جهد به معنای صعوبت و مشقت و کوشش کردن، آمده است. در قرآن به معانی جنگيدن در راه حق و يا کارزار با کفار در راه دين، تعبير شده است. هدف از جهاد در اسلام #جلب_خشنودی_خداوند است. در قرآن کريم آمده است. «با کافران نبرد کنيد تا فتنه و تباهی از روي زمين برطرف شود و همه را آيين، دين خدا باشد.»[بقره، آيه۱۹۳] بنابر قول قرآن، #فلسفه_پيکار و جنگ در اسلام بر اين است که، در جامعه انسانی #فتنه_نباشد و #آيين_يکتاپرستی در جامعه رواج يابد و اراده الهی بر اين است که خير عمومی به مردم برسد و چنانچه افرادی بخواهند مانع از وصول اين هدف شوند، محارب با خدا نام ميگيرند که جهاد با آنان واجب است.
🔷نکته ظريفی که اسلام در مورد جهاد به آن توجه دارد، اين است که در اثنای جنگ و پيکار، علاوه بر ساقط شدن فتنه، ميدان عملی مهيا خواهد شد تا در اين اين ميدان صف مؤمنان و ايمان آورندگان از صف تسليم شدگان بی عمل جدا شود و جهادگر مسلمان در حين مبارزه با دشمن بيرونی، عليه وسوسه های نفسانی خود نيز، به ستيز برميخيزد. لذا در اسلام جهاد با نفس مهمتر است و «جهاد اکبر» نام دارد. ولی پيکار با کافران «جهاد اصغر» ناميده ميشود.
💠جهاد اصغر خود بر دو قسم است: الف) جهاد ابتدايی - ب) جهاد دفاعی
💢 الف) جهاد ابتدايی: پيکار با کفار است جهت ترک عقايد باطل و گرايش به اسلام که دارای شرايط خاصی است. اذن آن توسط امام معصوم داده ميشود و اين جهاد بر مرد واجب است و از زن و پيران و کودکان و بندگان ساقط ميشود.
💢 ب) جهاد دفاعی: زمانی است که دشمنان اسلام به حدود و اراضی مسلمين تجاوز کرده يا قصد تجاوز داشته باشند و يا هدف رزمنده مسلمان، آزاد ساختن افراد زير سلطه و محو ظلم و ستم از ستم ديدگان باشد. اين نوع جهاد را #جهاد_دفاعی يا جهاد آزادی بخش مينامند. جهاد دفاعی بر همه مسلمين اعم از زن و مرد واجب خواهد بود. امام خمينی(ره) در تحريرالوسيله درباره جهاد دفاعی فرموده اند: «اگر دشمن بر بلاد مسلمين و سرحدات آن هجوم نمايد واجب است بر جميع مسلمانان دفاع از آن، به هر وسيله اي که امکان داشته باشد در بذل جان و مال در اين امر احتياج به امر حاکم شرع نيست».
🔷برای روشن تر شدن موضوع لازم است بدانيم که #دفاع عبارت است از مقابله با کسی که نسبت به مال، ناموس و حدود اسلام و مسلمين قصد تجاوز و تعدی داشته باشد و از نظر حقوقی حقی است که به انسان داده ميشود تا بتواند از خود دفع شر کند. دفاع در اسلام انواع و اشکال گوناگون دارد و بر حسب ارزش معنوی بعضی بر بعضی ديگر مقدم است و تقدس آن نيز درجات مختلفی دارد: «دفاع از نفس، دفاع از حريم، دفاع از مال و حقوق شخصی، دفاع از انسانها و هم پيمانان، دفاع از اسلام و مسلمين و بلاد اسلامی از جمله انواع دفاع مقدس است.»
🔷اميرالمؤمنين عليه السلام در اين باره فرموده اند: «خدا به آن بنده ای که به بيت او هجوم شود و به دفاع نپردازد غضب وخشم ميکند». وقتی #دفاع، #مقدس ميشود برای جنگيدن، حجت و دليل دينی وجود دارد. وقتی ميدان نبرد، صحنه پيکار حق و باطل و محل ظهور اراده، ايمان و قدرت يک ملت در برابر متجاوز ميشود، اين جنگ ارزشهای گرانقدری در بطن و متن خود دارد؛ لذا #تقدس پيدا ميکند و با اعتقادات مردم عجين ميشود. در اين صورت همه مردم اعم از زن و مرد خود را در اين صحنه مسئول ميدانند. زيرا اين دفاع، مانند نماز و روزه واجب است و ديگر نامقدس و ضد ارزش نيست. جنگی که اسلام مطرح ميکند، عليه متجاوزان به سرزمين هاي اسلامی جهت حفظ دارالسلام و دفاع از حريم اسلام و حفظ جان، مال و ناموس مسلمانان ميباشد، و به همين جهت ديگر جنگ نيست بلکه دفاع است و آن هم #دفاع_مقدس.
برگرفته از نشريه يارا، ۱۳۸۹
منبع: وبسایت راسخون
#دفاع_مقدس
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #تقلید گوگل از بایدو چینی
🔹گوگل لایه جدیدی به Google Maps اضافه کرده است که تعداد مبتلایان جدید هر منطقه به #ویروس_کرونا را به نمایش میگذارد. این لایه جدید از طریق آپدیت گوگل مپز طی هفته اینده برای اندروید و iOS فعال خواهد شد.
🔹این در حالی است که پیش از این و در ابتدای شیوع کرونا، #بایدو مپ، اپلیکیشن نقشهیابی چینی، این امکان را برای چین فراهم کرده بود.
⬅️ نکته: چیزی که چین را در حوزه سایبری مستقل و پیشرو کرده است در درجه اول #باور_ضرورت_استقلال در این زمینه، دوم قبول اینکه اگر بخواهیم میتوانیم و سوم اعتماد به توان داخلی و عدم ترس از قطع وابستگی به خارج از مرزهایش است. از مستقل شدن نترسیم. #استقلال در هیچ منبع علمی به معنی انزوا و قطع ارتباط با دنیا نیست. استقلال یعنی بتوانیم مقتدرانه با دنیا در ارتباط باشیم نه از موضع ضعف.
#ایران_قوی
#استقلال_مجازی
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
✨🔸✨🔸✨🔸✨🔸✨
🔸
⭕️ نقض حـقوق بـشر یا #جـنگ_روانـی؟!
🔶در خبرها آمده است که ۴۷ کشور طی بیانیهای در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل نقض مکرر حقوق بشر در ایران را محکوم کردند. آنها در بیانیه خود به آنچه آن را گزارشهای معتبر درباره بازداشتهای خودسرانه، دادگاههای ناعادلانه، اعترافهای اجباری و شکنجه و بدرفتاری با بازداشتشدگان اعتراضهای اخیر میخوانند، اشاره کرده اند. در این بیانیه استفاده از اعدام در ایران شدیدا محکوم شده، از جمله اعدام افرادی که زیر ۱۸ سال مرتکب جرم شدهاند. آنها همچنین اعدام ناگهانی نوید افکاری را با اشاره به دادگاه، اعترافات اجباری و بدرفتاری با او در زندان، اقدامی «منزجرکننده» خواندند.
💠اما در تمامی بیانیه های صادر شده علیه ایران این #چند_تکنیک_رایج #جنگ_روانی قابل مشاهده است:
🔷 #کلی_گویی: معمولا مفاهیم رسانه ای که #از_سوی_غرب علیه کشورها و مخصوصا #ایران ساخته می شود، قابل بررسی از سوی مخاطب نیستند. این عبارت ها معمولا دارای #مفاهیم_جذابی همچون نظم نوین جهانی، تروریسم، حقوق بشر، دموکراسی، ناعادلانه و ...هستند، چرا که این عبارات #بشدت_احساس_برانگیز هستند و #قابلیت_ایجاد_اجماع_نظر علیه یک موضوع یا کشور را دارند. نکته مشترک این روش، #کلی_گویی است. در این روش یک هدف یا سیاست با مفاهیمی مرتبط ساخته می شود تا مخاطب بدون بررسی شواهد و دلایل، هدف یا سیاست مورد نظر را بپذیرد.
🔷 #شایعه: شایعه انتقال پیامی است که برای #برانگیختن_باور_مخاطبان و همچنین تأثیر در روحیه آنان ایجاد میشود. مطالب کلی شایعه باید حول محورهای اساسی و مهمی باشد که مخاطب نسبت به آنها حساسیت بالایی دارد.
🔷 #کنایه: یکی از بهترین شیوهها برای القای پیام مورد نظر فرستنده پیام، در زمانهایی که نمیخواهیم در موضوعی شفاف باشیم یا موانع قانونی پیش روست، استفاده از کنایه و اشاره است. #کنایه به دلیل غیرصریح بودن آن، معمولاً تأثیرات عمیقی بر شنونده دارد. برای نمونه، گفته میشود «میگویند فلانی با تروریستها ارتباط دارد» یا «شنیده میشود فلان گروه در حمایت از تروریستها فعالیت میکنند» و یا «طبق گزارش های معتبر، حقوق بشر در فلان کشور مراعات نمیشود» که به هر صورت، ارتباط با تروریسم و نقض حقوق بشر را به افکار عمومی القا میکند.
⬅️حالا در متن بیانیه صادر شده علیه ایران رد #جنگ_روانی را مشاهده کنید. هنوز از ماجرای #جرج_فلوید، جلیقه زردها و اتفاقات رخ داده در کشورهای صادرکننده این بیانیه نگذشته است. این #تناقضات_جدی و توسل به جنگ روانی جهت افزایش فشار بر ایران، خود از مصادیق بارز نقض حقوق بشر است. صدور بیانیه نقض حقوق بشر برای تشدید تحریمها بر مردم ایران خود #بزرگترین_مصداق_نقض_حقوق_بشر است.
✍ دکتر معصومه نصیری ـ مدرس سواد رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️حواستان به این #مثلث باشد
🔷 #سواد_رسانهای یعنی کمی بعد و قبل رویدادها را دیده و بررسی کنیم. وقتی بنا داریم از هشتگی حمایت کنیم در نظر بگیریم این هشتگ در نهایت چه تبعاتی ایجاد میکند؟ به سود کیست؟ به ضرر کیست؟ من درباره اصل ماجرا چه میدانم؟ این دانستههای من برگرفته از #شنیدههاست یا براساس #تحقیق و بررسی؟ آیا قبل از جریان سازی رسانهای درباره آن موضوع چیزی خوانده یا شنیده بودم؟ و...
🔷هشتگ #نوید_افکاری را شاید برخیها از سر دلسوزی یا نداشتن علم به اصل موضوع مورد استفاده قرار دادند، اما به محض اینکه حمایت چهرههایی مانند نتانیاهو، ترامپ، پامپئو، بایدن، مریم رجوی، فرح پهلوی، رضا پهلوی و موج بیامان رسانههای فارسی زبان را دیدیم باید به عنوان یکی از نشانههای #شهروند_ایرانی_دارای_هوشمندی_رسانهای از موضوع فاصله میگرفتیم. امروز همان هشتگ و همان جریان رسانهای #موجب_تشدید_تحریمها بر ایران و صدور قطعنامه علیه کشور شده است.
💠اما نگاهی به عملکرد برخی شبکههای فارسی زبان درباره #نوید_افکاری
⬅️اینستاگرام ایراناینترنشنال = حدود ۳۵ درصد از مطالب این صفحه در طول یک هفته به نوید افکاری اختصاص داشته و از ۲۲ تا ۲۸ شهریور از ۲۶۶ پست منتشر شده ۹۴ پست آن مرتبط با نوید افکاری بوده است.
⬅️اینستاگرام بیبیسی فارسی = در طول یک هفته بیبیسی، ۳۳۰ مطلب در اینستاگرامش منتشر کرد که ۴۷ پست آن به نوید افکاری اختصاص داشت. از مجموع ۳۸ مطلبی که در ۲۳ شهریور در اینستاگرام بی بی سی منتشر شد، ۱۱ پست به این قاتل اختصاص داده شد، یعنی از هر ۳ پست یک مطلب درباره نوید افکاری بوده است.
⬅️اینستاگرام منوتو = ۲۰ درصد مطالب صفحه این شبکه در اینستاگرام به نوید افکاری اختصاص داشته است. این شبکه در طول یک هفته مذکور ۲۹۵ پست اینستاگرامی منتشر کرده که ۵۹ پست آن در حمایت از نوید افکاری بوده است.
🔷به این سوالات فکر کنید
👈به نظر شما آیا افراد نام برده و رسانههای مورد اشاره دلشان برای نوید افکاری سوخته است؟
👈آیا دلشان برای مردم ایران سوخته است؟
👈آیا این جریانسازی با هدف تشدید فشار بر مردم ایران صورت نگرفته است؟
👈چرا یک فرد به یکباره برای برخی جریانات و رسانهها مهم میشود؟
👈ما کجای این بازی ایستادهایم؟
👈کنشگری رسانهای ما چه میزان دقیق است؟ و...
🔺حواستان به #مثلث «رسانهها و سیاستمداران خارجی»، «برخی سیاسیون داخلی» و «برخی سلبریتیها» باشد. هرگاه این #مثلث فعال شد #مخاطب_هوشمند چند قدم از موضوع فاصله گرفته، احساساتی نشده و موضوع را از زوایای مختلف و بدون تعصب بررسی میکند.
✍️ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانه ای
#سواد_رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #سواد_رسانهای
💠چگونه در فضای مجازی #شایعات را تشخیص دهیم؟
🔷قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها: زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم، کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و #شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
قبل از کپی و ارسال مطالب؛ #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید...
✍️ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانهای
#سواد_رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #بهداشت_اطلاعات
🔶چند راهکار برای #جلوگیری از #بازنشر_اخبار_جعلی:
1️⃣ فکر کنید؛ اولین کار برای جلوگیری از پخش اخبار جعلی این است که لحظهای دست نگاه دارید و فکر کنید.
2️⃣ منبع خبر را بررسی کنید؛ اگر منبع خبر "دوست دوستتان" یا "همسایه فامیل همکارتان" است، نمیتواند خبر خیلی موثقی باشد.
3️⃣ وبسایتها و حسابهای کاربری را بررسی کنید؛ فونتهای ناهمسان از نشانههایی است که یک پست یا نوشته میتواند جعلی باشد.
4️⃣ اگر از صحت چیزی مطمئن نیستید، به اشتراک نگذارید؛ عکسها و مطالبی که به اشتراک میگذارید ممکن است #دستکاری شوند.
5️⃣ هر نکته را جداگانه بررسی کنید؛ مراقب فایل هایی که شامل (ترکیبی از) اطلاعات درست و نادرست است، باشید.
6️⃣ مواظب پستهای احساساتی باشید؛ یکی از بزرگترین عوامل زیاد شدن اخبار جعلی #ترس است.
7️⃣ آیا سوگیری دارید؟ قبل از همرسانی هر چیز، به این فکر کنید که آیا از صحت آن اطمینان دارید یا فقط با آن موافقید. ما به احتمال زیاد پستهایی را به اشتراک میگذاریم که به باورهایمان نزدیک است.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #سواد_رسانهای
💠چگونه در فضای مجازی #شایعات را تشخیص دهیم؟
🔷قسم دادن، التماس کردن، وعدهدادن، ارعاب یا تهدید برای انتشار مطلب.
قبل از کپی و ارسال مطالب؛ #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید...
✍️ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانهای
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
⭕️ #قلدری_سایبری
🔶قلدری سایبری یعنی قلدری ای که #از_طریق_تکنولوژی انجام می شود، مثلا استفاده از اینترنت یا موبایل برای آسیب زدن، تجاوز به حریم شخصی یا خجالت دادن کسی.
💠قلدری سایبری انواع مختلفی دارد اما رایج ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
🔹دریافت پیام های نامناسب و آسیب رسان از کسی که می شناسید یا نمی شناسید.
🔹دریافت پیام های ناجور، تهدید کننده و دردناک از طریق سایت های شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام یا تلگرام.
🔹کسی عکس یا فیلم شما را بدون اجازه برای دیگران بفرستند و سعی کنند شما را خجالت زده کرده یا بهتان آسیب برسانند.
🔹کسی که از طریق ایمیل، شبکه های اجتماعی یا پیامک در مورد شما دروغ و شایعه منتشر کند.
🔹کسی جلوی ارتباط برقرار کردن شما با دیگران را گرفته و از گروه های چت شما را بیرون کند.
🔹کسی رمز ورود شما را دزدیده و وارد حساب کاربری تان شود و آنجا اطلاعات تان را تغییر داده یا حساب تان را حذف کند.
🔹کسی پروفایل جعلی درست کرده و تظاهر کند که شماست و یا از طریق حساب شما پیام ارسال کند.
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️🌸⚡️
🌸
⭕️ #پوشش_زن - احکام #حجاب - آیه حجاب - معنای حجاب - فلسفه حجاب - اهمیت حجاب - وجوب حجاب
🔶«وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاَّ ما ظَهَرَ مِنْها وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلى جُیُوبِهِنَّ»؛[نور،۳۱] «و زینت خود را جز آن مقدار که نمایان است، آشکار نکنند و (اطراف) روسرى هاى خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)».
🔷 #حجاب در لغت به معناى پرده، حاجب و پنهان کردن است و در اصطلاح «پنهان کردن زن خود را از دید مرد بیگانه است». آنچه دین اسلام بر زنان لازم دانسته، همان پوشش است که در متون دینى و در کلام فقیهان، از آن به ستر، پوشش، ساتر و پوشاننده تعبیر شده است.
حجاب و پوشش #پیش_از_اسلام، در میان برخى از ملّت ها - از جمله ایران باستان و قوم یهود و شاید در هند مطرح و از آنچه که در قانون اسلام آمده، #سخت_تر بوده است. [مسأله حجاب (مرتضی مطهری) ص ۲۱]
این دستور در دین اسلام، حدود سال هاى چهارم و پنجم تشریع گردیده است. باید توجه داشت که هر چند سال نزول آیات حجاب و پوشش، در کتب تفسیر و تاریخ ثبت نشده است؛ ولى با توجه به اینکه از یک سو این آیات در سوره هاى احزاب و نور آمده و سوره احزاب از نظر ترتیب نزول، پیش از سوره نور و بعد از سوره آل عمران قرار دارد و از سوى دیگر طبق نقل تفسیر نمونه، سوره آل عمران در بین سالهاى دوم و سوم نازل گردیده است، مى توان به خوبى حدس زد که سوره احزاب در سال هاى چهارم و پنجم نازل گردیده است. بنابراین آیه حجاب در این سال ها تشریع گردیده است. (محتواى این سوره نیز مؤید این مسأله مى باشد).
🔷 #حجاب، یکى از #احکام_ضرورى اسلام به شمار مى آید و شیعه و سنى بر آن، اتفاق نظر دارند. #خداوند_متعال در این باره #سه_آیه (نور، آیه ۳۱ و احزاب، آیه ۵۹ و ۳۳) در شهر مدینه، نازل کرده و در دو مورد آن (نور، آیه ۳۱ و احزاب، آیه ۵۹) به مسأله پوشش بانوان اشاره کرده است. علاوه بر این، #احادیث_بسیارى درباره اهمیت و چگونگى #حجاب نقل شده است. امام على(ع) میفرمایند: «صِیانَةُ الْمَرأَةِ اَنْعَمُ لِحالِها وَ اَدْوَمُ لِجَمالِها»؛ «پوشیدگى زن به حالش، بهتر است و زیبایى اش را پایدارتر مى سازد».[مستدرک الوسائل، ج ۱۴، باب ۷۰]
💠 #پوشش_براى_زن دو هدف و فلسفه اساسى دارد:
1⃣مصونیت زن، در برابر طمع ورزى هاى هوس بازان.
2⃣پیشگیرى از تحریکات شهوانى و تأمین سلامت و بهداشت جامعه.[احزاب،آیه ۵۹]
💠در زمینه حجاب و پوشش، توجه به چند نکته بایسته است:
1⃣زن باید بدن و زیور آلات و آرایش خود و هر آنچه را که نزد عرف زینت محسوب مى شود، در برابر مرد نامحرم بپوشاند و تنها دست و صورت از آن استثنا شده است.
2⃣هر چند دین اسلام نسبت به نوع و رنگ و حتى دوخت لباس، تأکید چندانى ندارد و تنها به اصل پوشش اعم از چادر، مانتو و مانند آن تکیه کرده است، ولى روشن است که لباس نباید تنگ، محرّک، نازک، بدن نما و باعث جلب توجّه گردد. از این رو #چادر برترین پوشش به شمار مى آید. از مواردى که مشکى بودن آن مکروه نیست، بلکه #نشانه_وقار و متانت است، چادر و عبا مى باشد که در روایات به آن اشاره شده است.
3⃣پرهیز از نرمش در سخن که باعث طمع نامحرم شود و متانت در راه رفتن و استفاده نکردن از کفش هایى که باعث توجه نامحرم مى گردد، بخشى از حجاب زن را تشکیل مى دهد.
4⃣گرچه پوشش کامل براى مرد واجب نیست، ولى نگاه زن به بدن او حرام است. همان گونه که پوشش صورت و دست ها تا مچ بر زن، واجب نیست، ولى نگاه مرد به آن از روى شهوت حرام است.
منبع: وبسایت پرسمان
#حجاب
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️#سواد_رسانهای
💠چگونه در فضای مجازی #شایعات را تشخیص دهیم؟
🔷عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است.
قبل از کپی و ارسال مطالب؛ #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید...
✍️ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
💥☄💥☄💥☄💥☄💥
☄
⭕️ #ضد_جریان (Contraflow) چیست؟
🔶ضد جریان، در حقیقت #تولد_جریانهای_دیگر_خبری است که نه در تقابل با جریانهای دیگر خبری موجود، بلکه در صدد تاسیس و راهاندازی #جریانهای_جدیدی است که میتواند به نوعی #مخاطبان را از یک سو به خود جذب کرده و از سوی دیگر #وجههسازی_متفاوتی برای خود در مقابل دیگران ایجاد نماید.
🔷به همین دلیل #ضدجریان یک جریان تقابلی (Counter Flow) نبوده و در صدد پاسخگویی به جریانهای رقیب یا دشمن یا متجاوز بطور مستقیم نیست. در حقیقت، ضد جریان، یک #گفتمان_جدید_خبری است که تلاش میکند اخبار جهانی را تحتالشعاع قرار داده و سمت و سوی آنها را تغییر دهد.
🔷این مفهوم، اگرچه در آغاز در حوزه خبری و در تعارض با جریانهای غالب خبری جهانی شکل گرفت، اما کم کم با گسترش مفهوم #قدرت_نرم و #هژمونی[۱] ابعاد تازهای یافت که در حوزههای رسانهای، سیاسی، فرهنگی و حتی نظامی به شکل وسیعی مورد استفاده قرار گرفت.
🔷 #نمونههای_عملی تحقق این مفهوم در صحنههای مختلف جهانی، تولد سینمای بالیوود در هند در مقابل سینمای هالیوود آمریکا، گسترش نشریات فراملی مانند الحیات و الشرقالاوسط در لندن در مقابل نشریات مخصوصا انگلیسی زبان غربی، ظهور شبکه الجزیره در مقابل سی ان ان در جهان عرب، راهاندازی شبکه العالم و سپس پرس تی وی در مقابل شبکههای عربی و انگلیسی و ایجاد شبکه العربیه در مقابل العالم توسط عربستان سعودی است.
🔷همه این نمونههای عملیاتی، به دنبال پاسخگویی به طرف یا اطراف مقابل خبری نیستند، بلکه بیش از آنکه در صدد پاسخگویی و تقابل باشند، در پی ایجاد جریانهای خبری جدیدی هستند که گفتمان جدیدی را در جوامع مختلف ایجاد میکند.
🔷بسط معنایی این مفهوم در حوزههای دیگر سیاسی، فرهنگی و اقتصادی منجر به خلق جریانهای جدیدی شد که اگرچه میتوان با تحلیلهای مختلف آنها را نوعی از پاسخگویی یا تقابل دانست، اما بیش از هر چیز، #خلق_مسائل_جدید منطقهای یا جهانی برای #تغییر_جهتهای_ایجاد_شده است.
🔷به عنوان مثال، هنگامی که یک کشور در یک کشور دیگر دخالت تبلیغاتی سیاسی یا فرهنگی بکند، تنها راه پاسخگویی، مقابله به مثل به عنوان پاسخ مناسب به آن کشور نیست، بلکه ایجاد جریانهای جدید بر علیه آن در حوزههای دیگر در همان کشور یا توسط کشورهای دیگر بر علیه آن نوعی از ایجاد #ضدجریان است.
🔷یکی از مثالهای بارزی که در چند سال اخیر در مورد دخالتهای آمریکا در امور داخلی ایران به عنوان ضدجریان در برابر این دخالتها مطرح شد، فعالسازی #حضور_ایران در حیاط خلوت آمریکا یعنی #آمریکای_لاتین بود که هدف آن تصعید مخالفت با آمریکا در سرزمینهای مجاور آن است.
🔷ایجاد #حزبالله در لبنان نیز میتواند در همین راستا تحلیل شود. #حزبالله یک #ضدجریان_بزرگ بر علیه رژیم اشغالگر اسرائیل است. حضور فعالتر روسیه در سوریه نیز در مقابل دخالت آمریکا در اوکراین و سایر کشورهای همجوار روسیه برای ایجاد فشار بر علیه این کشور، نوعی از مبارزه با آمریکا و غرب تلقی میشود.
🔷بنابراین میتوان گفت که ضدجریان به نوعی #مقابله_غیرمستقیم با ایجاد جریانهایی است که میتواند پاسخی غیرمستقیم به سیاستها یا تبلیغات و یا عملیات نظامی به شمار رود.
🔷این مفهوم، با توسعه امکانات جهانی در گسترش ارتباطات، تحرک وسیع انسان در سطح جهانی، شبکههای اجتماعی جایگزین شبکههای واقعی اجتماعی و غیره، به یک صحنه مهم مبارزاتی از منظرهای مختلف تبلیغاتی، رسانهای، سیاسی، اقتصادی و نظامی تبدیل شده است.
پی نوشت
[۱] هژمونی، تسلط یا کنترل سیاسی، اقتصادی یا نظامی یک دولت بر دیگران است؛ در معنی کلی تر نفوذ و تسلط یک جمع یا نهاد بر یک جامعه.(ویکی پدیا)
✍دکتر حسن بشیر ـ استاد ارتباطات بینالملل
منبع: وبسایت عصر هوشمندی به نقل از همشهری آنلاین
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #سواد_رسانهای
💠چگونه در فضای مجازی #شایعات را تشخیص دهیم؟
🔷 #قطعه_فیلم و #تکه_عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها: زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم، کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
قبل از کپی و ارسال مطالب؛ #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید...
✍️ دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
⭕️ #سواد_رسانهای
💠چگونه در فضای مجازی #شایعات را تشخیص دهیم؟
🔷 منبع: اگر مطلبی #منبع_معتبر نداشت به راحتی باور نکنید. داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع، سادهترین کاری است که انتشار دهنده خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد.
قبل از کپی و ارسال مطالب؛ #مکث، #فکر و سپس #منتشر کنید...
✍️دکتر معصومه نصیری - مدرس سواد رسانهای
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳🏴🏳
🏴
⭕️ #اربعین امام حسین (ع)
🔷درباره مراسم اربعین، آنچه که در فرهنگ دینی ما وارد شده، بزرگداشت چهلمین روز شهادت حضرت #سیدالشهداء(ع) است که مصادف با بیستم ماه صفر میباشد. امام حسن عسکری(ع) در حدیثی علامتهای «مؤمن» را پنج چیز شمرده است: نماز پنجاه و یک رکعت، #زیارت_اربعین، انگشتر در دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن و «بسم الله» را در نماز، بلند گفتن.[۱]
🔷همچنین مورخان نوشتهاند که جابر بن عبدالله انصاری، همراه عطیه عوفی موفق شدند که در همان اولین اربعین، پس از قیام عاشورا به زیارت امام حسین(ع) نائل آیند.[۲]
🔷سید بن طاوس نقل میکند: هنگامى كه زنان و فرزندان امام حسين(ع) از شام برگشتند و به عراق رسيدند، به راهنما گفتند: ما را از راه #كربلا ببر. وقتى به جایگاه شهادت امام حسین(ع) و یارانشان رسيدند، جابر بن عبد اللَّه انصارى را با گروهى از بنى هاشم و مردى از آل رسول اللَّه(ص) دیدند كه براى زيارت امام حسين(ع) وارد شده بودند، همه در يک وقت وارد شدند، و با يکديگر شروع به گريه و حزن كردند و به سر و صورت زدند. مجلس عزایی به پا كردند كه فوق العاده دلخراش و جگر سوز بود. زنان آن ديار نيز به ايشان پيوستند و عموماً چند روزى عزادارى كردند.[۳]
پی نوشتها
[۱] بحارالانوار، ج ۹۸، ص ۳۲۹
[۲] بشارة المصطفي، ص ۱۲۶
[۳] بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۱۴۶
منبع: وبسایت اسلام کوئست
@tabyinchannel
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد